2021-04-21 381 浏览
// 𝘽𝙪𝙧𝙜𝙚𝙧 𝙅𝙤𝙮𝙨 - 𝘽𝙚𝙨𝙩 𝘽𝙪𝙧𝙜𝙚𝙧 𝙄𝙣 𝙏𝙤𝙬𝙣 🍔 //-Being crowned as the BEST burger place in Hong Kong by the “Big 7 Travel” website, Burger Joys shows great passion in serving top-notch quality burgers, granting satisfaction to everyone’s burger cravings!🔥-▪️𝐒𝐢𝐠𝐧𝐚𝐭𝐮𝐫𝐞 𝐃𝐨𝐮𝐛𝐥𝐞 𝐂𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞 𝐁𝐮𝐫𝐠𝐞𝐫▪️[𝐇𝐊$𝟏𝟑𝟗]Listed as their hot-selling and signature burger, all of their beef patties were made from freshly ground 100% USDA black Angus beef🥩, and served on secret recipe brioche buns, making the whole combination incre
Listed as their hot-selling and signature burger, all of their beef patties were made from freshly ground 100% USDA black Angus beef🥩, and served on secret recipe brioche buns, making the whole combination incredibly juicy and succulent to munch on!💯
▪️𝐂𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞 𝐁𝐮𝐫𝐠𝐞𝐫▪️[𝐇𝐊$𝟏𝟎𝟗]
Even though it was the same burger as the double cheese only with one patty less, the combo never disappoints!🤞🏻 Found it worth mentioning how crispy the toasted brioche buns are, which complemented the juicy beef patty and cheddar cheese magnificently!🔝
▪️𝐌𝐞𝐥𝐭𝐞𝐝 𝐂𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞 𝐅𝐫𝐢𝐞𝐬▪️[𝐇𝐊$𝟒𝟗]
Covered in savory melted cheddar cheese on top, the fries were still unexpectedly crispy in texture! Pretty sure this one would turn anyone into a happy spoiled kid!🍟
▪️𝐒𝐨𝐮𝐭𝐡𝐞𝐫𝐧 𝐅𝐫𝐢𝐞𝐝 𝐂𝐡𝐢𝐜𝐤𝐞𝐧 𝐍𝐮𝐠𝐠𝐞𝐭𝐬▪️[𝐇𝐊$𝟓𝟗]
With dippings of either their homemade spicy sauce or the cheddar cheese, I decided to give the spicy one a shot, and it sets my tongue on fire lol.🌶 These nuggets were more like chicken fingers to me, with tender meat and a thin, crispy breading on the outside, the spicy dipping sauce spiced up the bites with a strong tangy kick to the palate!🔥
▪️𝐂𝐫𝐚𝐧𝐛𝐞𝐫𝐫𝐲 𝐉𝐮𝐢𝐜𝐞▪️[𝐇𝐊$𝟑𝟗]
A liquid juice of cranberry manufactured with sugar, water, and other fruit juices, came with a tart and refreshing taste.💦
▪️𝐎𝐫𝐚𝐧𝐠𝐞 𝐉𝐮𝐢𝐜𝐞▪️[𝐇𝐊$𝟑𝟗]
An orange-flavored juice that for sure to be palate cleansing.🍊
// 𝐍𝐎 𝐒𝐞𝐫𝐯𝐢𝐜𝐞 𝐂𝐡𝐚𝐫𝐠𝐞 💞 //
特色双层芝士牛肉汉堡 Signature Double Cheese Burger
芝士牛肉汉堡 Cheese Burger
芝士薯条 Melted Cheese Fries
美式炸鸡配秘制辣酱 Southern Fried Chicken Nuggets
红莓汁 Cranberry Juice  &  橙汁 Orange Juice
芝士牛肉汉堡 Cheese Burger
芝士薯条 Melted Cheese Fries
  • Cheese  burger
  • Cheese Burger
  • 特色双层芝士牛肉汉堡
  • 芝士牛肉汉堡
  • Signature Double Cheese Burger
  • 芝士薯条
  • 芝士汉堡
  • Double Cheese Burger
  • Melted Cheese Fries
  • 美式炸鸡配秘制辣酱
  • Southern Fried Chicken Nuggets
  • 红莓汁
  • Cranberry Juice
  • 橙汁
  • Orange Juice
2021-03-20 964 浏览
Weekdays返工咁忙碌,Weekend梗系要对自己好啲😻 Burger Joys🍔就系其中一间chill weekend既口袋收藏食店💖佢既burger真系数一数二美味😋 周末下午可以轻松chill下已经可以快乐一整天✌🙆🏻‍♀️·🍔 Cheese Burger  HKD$109面包外皮有煎香过,外脆内软好有口感👍半溶芝士🧀搭配牛肉汉堡超级邪恶😈 望见都已经流哂口水🤤 牛肉汉堡用🐂上安格斯牛肉打成,紮实饱满且肉味浓郁😋肉汁仲好juicy 💦 配料有我最爱既酸瓜🥒 加埋生菜、番茄🍅同红洋葱,厚到臂大个口👄都咬唔哂!!·🐟 Fish Burger  HKD$89第一次order 鱼堡估唔到咁有惊喜🤩 块鱼柳又大又长,刚刚炸起好香口👅鱼肉嫩滑好好食,加埋酸酸地既沙律酱汁,鱼柳汉堡绝对唔比牛肉汉堡专美👍🏻·🍗 Crispy Garlic Wings  HKD$59/6PCS即叫即炸热辣辣脆卜卜🔥鸡翼饱满啖啖肉,泰式酸辣酱食落好开胃🤤面头仲洒左好多炸蒜粒,超级惹味😻😽

🍔 Cheese Burger  HKD$109

面包外皮有煎香过,外脆内软好有口感👍

🐟 Fish Burger  HKD$89

面头仲洒左好多炸蒜粒,超级惹味😻😽
2021-03-06
2021-03-13 701 浏览
疫情好似终於受到控制,政府开始放宽堂食回到几个月前的四人限聚。有得出街食饭好似变得好开心既事,其实简简单单系好幸福。中环自从酒吧未能复苏的确少了後多人流,特别系兰桂芳的一带确实少了生意,不过另一条内街以食物为主,特别有大排档相当多人。但大排档呢个时间都系不太好,见到对面有汉堡包出名例不如吃个BUEGER JOYS仲开心。记得BUEGER JOYS一开业系湾仔,当时好多鬼佬,人又多又多啤酒种类。反而中环带有少少轻松感,又有高枱可以与友谈天说地。芝士牛肉汉堡 $109能够成为招牌的芝士牛肉汉堡 ,的确非同凡响。芝士牛肉汉堡利用盒装的设计,变得相当方便又有LOGO的字眼。汉堡 相当饱满,而且加入香煎过的手打牛肉超级JUICY,芝士、蕃茄配上生菜的确无法抗拒。鱼柳汉堡 $89不比芝士牛肉汉堡逊色的鱼柳汉堡,香脆又大件的鱼柳,鱼柳啖啖肉又嫩滑配上他他酱的确没有半点抗拒的理由,推介好食。芝士薯条+啤酒 $52餐厅会有套餐有芝士薯条加啤酒的选择,啤酒以日本麒麟啤为主并加埋热溶的薯条又香脆又美味,值得一试。

芝士牛肉汉堡 $109

鱼柳汉堡 $89

芝士薯条+啤酒 $52
2021-03-03
2021-03-11 507 浏览
汉堡包🍔食极都唔厌, 仲要试吓个个人都话好食嘅。 今次我就去咗中环 试佢招牌Cheese Burger 同Fish Burger。餐厅喺士丹利街,有大窗口🤩,可以一边食一边望出去,打卡一流😛Cheese Burger ($109) 呢个系Hot Pick 🤩 Burger嘅面包比较厚,而且烤过,松软有口感。馅料有洋葱,芝士,蕃茄,牛肉汉堡,生菜🥬,酸瓜, 基本但每样都好足料新鲜,牛肉汉堡烤得唔乾身,肉汁丰富,仲有半溶嘅芝士及酱汁,整体好香好juicy 💦Fish Burger ($89)呢个好有惊喜, 首先系外型好吸引,鱼柳大过面包🤣,突哂出嚟,好似伸😝咁。 面包都系松软,配上炸得香脆嘅鱼柳,一软一脆,鱼肉又滑又甜,加上酱汁芝士生菜🥬,好少食到咁高质👍🏻嘅鱼柳汉堡。Sweet Potato fries (套餐+$41 ,甜薯+$11)炸至金黄色,香甜酥脆,一食就停唔到口😋Cookies and Cream milkshake (+$31)好多软滑嘅Cream, 配醉曲奇, 唔太甜,配汉堡薯条再啱👻

Cheese Burger ($109)

Fish Burger ($89)

炸至金黄色,香甜酥脆,一食就停唔到口😋

• 鱼柳汉堡
近期午饭常外卖自取位於中环的一间型格汉堡包店, 一来地理方便, 二来午市非常抵食, 汉堡包+薯条+饮品几十元起, 仲免加一。夜晚黎过一次, 比午餐时段热闹好多, 小店内环境配合埋夜晚橙光, 好好的hangout 饮啤、吹水feel。好多明星帮衬呢呢个lunch special set 最鬼抵, 几十蚊有汉堡包+汽水+side dish。单叫汉堡包数十至百零, combo 加$41 有埋薯条及啤酒, 我今日叫左个特色双层芝士牛肉汉堡+combo 外卖 ($139+41), 全部外卖即叫即做, order 付款後要等一阵间。找亮点......当然唔系餐厅供应嘅免费四大酱汁亮点......系我杯麒麟生啤也 (1/2 pint), 饮左好多先记得影相, 份量唔止咁少架,  lunch时间都可以饮半杯冰冻凉快既生啤, 超爽, 1/2 杯分量刚刚好, 过完口瘾揸车都冇有怕外卖到打开盒子, 刚刚煎好的牛肉汉煲肉香四溢, 影完相忍唔住咬左啖。特色双层芝士牛肉汉堡 ($139)厚度十足burger joys 用安格斯牛肉汉堡扒, 即叫即煎的汉堡扒, 肉汁丰富, 配上洋葱、酸瓜片、蕃茄片、生菜及双层芝士,

好多明星帮衬呢

找亮点......当然唔系餐厅供应嘅免费四大酱汁

麒麟生啤

外卖到

特色双层芝士牛肉汉堡 ($139)
厚度十足
特色双层芝士牛肉汉堡 ($139)

burger joys 用安格斯牛肉汉堡扒, 即叫即煎的汉堡扒, 肉汁丰富, 配上洋葱、酸瓜片、蕃茄片、生菜及双层芝士, 一口咬落去爆汁嘅感觉十分。

厚度十足的汉堡牛肉

洋葱辛香, 酸青瓜片脆口, 酸酸咸咸, 吊味一流, 生菜又爽脆 , 溶左既芝士配埋块juicy牛肉汉堡及内松外脆的汉堡包, 饱肚又好味, 仲要抵食

薯条有三款味道供选择; 蒜蓉、香辣或芝士酱 , 今次攞走时唔记得打开薯条盒, 有啲水气, 冇咁脆口, 幸好今日个芝士酱好味。
薯条配芝士酱

我拣咗芝士酱, 呢个芝士白酱有啲似法国白芝士, 芝士香浓得来带点微酸, 就系啲人成日讲嘅臭芝士味道, 喺超市买系较贵的芝士。

呢个白色芝士酱好味

2021-05-09 0 浏览
可能系个厨师心情唔好或者我黑仔啦 我就唔明点解咁多人都话好食 见咁多人都话好正 就同男朋友特登走去食 一心期待 点知换来极之差质素嘅食物 薯条油淋淋 汉堡包又乾争争 而且太厚 入面块肉又细又乾 整体嘅感觉就好似食紧个冇馅嘅包 本身谂住对奶昔都有好高嘅期望 点知杯野一啲味都冇 好似饮紧糖水 真系饮多啖到嫌嘥晒我啲quota 重点系价钱贵 质素差 又唔好食 我宁愿食M记都好食过佢 我下次唔会再嚟不过咁多人都话好食 一系就打手 一系就可能真系我唔好彩
不过咁多人都话好食 一系就打手 一系就可能真系我唔好彩
2021-05-08
2021-05-06 1 浏览
下午在中环购物後有点肚饿,但约了朋友8点才吃晚餐,就在这里买得奖汉堡包吃先医医肚。下午茶时间店内也有不少食客,所以选择了外卖,到附近商埸吃。汉堡即叫即煎,等候期间欣赏下店内布置。Single burger牛肉汉堡🍔 $99店员一递上外卖袋🥡,纸盒纸袋也挡不住汉堡包的香味,一一散发了出来,我也忍不住尽快打开来吃。汉堡包新鲜兼热腾腾,配料有生菜🥬,紫洋葱,番茄🍅,包的口感松软得来又带点香脆,吸收了汉堡汁的精华,汉堡肉质鲜嫩入味。

汉堡即叫即煎,等候期间欣赏下店内布置。

Single burger牛肉汉堡🍔 $99
2021-05-04 1 浏览
Burgers and fries are always my favourite! This is the right place if you are also a burger fan like me~Lots of different types of burgers are available here. I have tried the cheese one and the beef is really tasty and juicy but not sloppy. The fried chicken and buffalo wings are yummy as well.P.S. staff are nice there.

P.S. staff are nice there.
2021-05-01 8 浏览
之前听朋友讲呢间汉堡好好食 仲试过被网民票选全球五十大最佳汉堡店嘅荣誉 所以嚟到中环呢间分店试一试😋店舖环境好舒服 装饰上都好有心思👍我哋点咗一客番薯条同两个汉堡😋我本身比较锺意食番薯条 但番薯条喺其他汉堡店比较少见 所以喺呢度见到就即刻点咗🙆🏻‍♀️番薯条炸得好香口 但又唔会太燶 仲食到番薯嘅甜味 而且份量不少👍每张枱亦有唔少酱汁比客人选择 番薯条我哋都系选择咗点茄汁 甜甜酸酸好夹😎另外 我哋点咗一个鱼柳汉堡 鱼柳炸得好脆 但一咬落去 外脆内软 鱼肉依然好滑😋另一个系芝士牛肉汉堡 好足料 牛肉系用美国优质黑安格斯牛肉 而且系手打 质素相当唔错!不过我认为最值得一题系佢嘅包 有别於一般汉堡包 佢牛油味好重 甜甜哋 而且有烘过 十分松软🥰

店舖环境好舒服 装饰上都好有心思👍

我哋点咗一客番薯条同两个汉堡😋

2021-05-01 3 浏览
💖Burger Joys依家舖头出咗名好耐😍声称系全香港最好食嘅burger 咁就要试吓laaa🤤💰人均$120 dinner其实佢个位系中环都唔易搵 不过如果有用开长电梯嘅就会成日见到🤣佢基本上唔同嘅burger都几好食🤤今次就食咗个鱼同埋cheese burger 🍔 Cheese burger个牛系十分之juicy!个炸鱼都松脆到离晒谱!建议大家食埋佢个洋葱圈☺️外面脆得来仲有好多汁!
💖Burger Joys

💰人均$120 dinner

Cheese burger个牛系十分之juicy!
个炸鱼都松脆到离晒谱!

建议大家食埋佢个洋葱圈☺️外面脆得来仲有好多汁!
2021-04-26 11 浏览
一直知香港有间汉堡店🍔打入左全球50大,一有机会就去中环店到试一试😌 环境好美国🇺🇸feel 感觉好relax.♡.牛肉芝士汉堡🍔 $109包装值得一赞!系半个盒+一张纸包住,好方便!个包好松软同香牛油🧈味,睇返介绍汉堡用USDA 美国安格斯牛肉制成,再以红酒和牛油烹制汉堡肉!但好似乾身左d~ 无乜肉汁🤔鸡扒汉堡🍔 $89即使淋左汁,鸡扒边仍然好香脆,食得出系炸过😋 但入面既肉汁仍然好丰富!加上蜜糖芥末酱汁,番茄🍅生菜🥬清新!但就唔算好好食,睇返食评原来鱼柳汉堡好正,感觉会好食d🤣下次试!黑松露薯条🍟 $59一上黎就闻到好香既黑松露味🤤 如图,劲多黑松露!正呀!不过食到底好油呀🙈 最後果d都放弃左..

.♡.

牛肉芝士汉堡🍔 $109

鸡扒汉堡🍔 $89

黑松露薯条🍟 $59
2021-04-24 9 浏览
今日走到中环工作到下午茶时间见肚饿买两个外卖返公司食吓先Burger Joys 中环店位於士丹利街, 在Donki 附近都几易揾,餐厅以红色为主, 餐厅内有长的高枱,岩晒同朋友嚟happy hour 墙上仲挂满好多名人帮衬嘅相餐牌分类清晰,好易就揾到想食嘅野1️⃣Fish Burger 🍔 $89鱼柳炸得香脆, 外脆内软, 鱼块大件又厚身🐟配上芝士、生菜、蕃茄等,加埋秘制沙律酱,一口咬落去「索」一声超级好味,简直冇得输2️⃣Chicken Burger 🍔 $89+$41转餐有薯条鸡扒外脆内嫩又多汁,又唔会太油,加上厚身面包外层微脆,入面软绵又香3️⃣薯条🍟口感非常香脆,拎到返公司隔咗一段时间也不会变软,真系食到停唔到口4️⃣曲奇奶昔🥤在等外卖期间再加了$31转咗杯Oreo Milkshake 饮🥤口感绵滑, 每一口都是oreo 味, 再加上粒粒 oreo 碎, 唔会太甜, 好饮
今日走到中环工作到下午茶时间见肚饿买两个外卖返公司食吓先

墙上仲挂满好多名人帮衬嘅相

餐牌分类清晰,好易就揾到想食嘅野

1️⃣Fish Burger 🍔 $89

2021-04-14 25 浏览
话说呢间香港最好食burger我已经book mark咗好耐今日终於黎试大!满!足!店舖唔近中环站要行十分钟左右我哋两点半去到店内冇乜人唔使等位装修舒适~美式风格但唔够冷气 哈哈哈汉堡包唔算贵百零蚊一个人已经好满足我哋叫咗芝士牛肉汉堡$109同埋大热嘅鱼柳包$89再加多个combo辣薯条同埋汽水总共$250芝士牛肉汉堡所有配料都好新鲜!酸瓜,蕃茄,生菜,洋葱都系好新鲜唔会有怪味所以味道非常丰富牛肉中间唔系全熟肉味浓不过唔算好厚加埋个脆皮牛油包好正不过男朋友觉得我个鱼柳包仲正的确佢个鱼柳包系不得了鱼柳超厚有咬口鱼味好浓!!听闻佢系用鳕鱼柳做我好怕食鲶鱼佢块鱼柳我食得出唔系!我下次嚟都会食番鱼柳包我觉得佢最特色系个包你会见到佢黄黄地色同埋佢煎得好焦脆香口比起出面其他汉堡包店佢呢样嘢系更胜一筹不过题外话佢除咗汉堡包之外其他都麻麻哋首先可乐系唔冻嘅咁梗系冇咁好饮啦跟住薯条就普普通通脆口既但唔热如果唔系咁肚饿其实就咁食汉堡包都够因为佢其他嘢我觉得都麻麻地整体来讲服务好,男店员好有礼环境尚算舒适,人流唔算多,无限时性价比高!平民价钱食到高汁汉堡包我同男朋友都好满足嘅一餐佢的确系比其他汉堡包店更好食
话说呢间香港最好食burger

同埋大热嘅鱼柳包$89
再加多个combo
辣薯条同埋汽水
总共$250

芝士牛肉汉堡所有配料都好新鲜!
酸瓜,蕃茄,生菜,洋葱都系好新鲜
唔会有怪味

鱼味好浓
!!
听闻佢系用鳕鱼柳做
我好怕食鲶鱼
佢块鱼柳我食得出唔系!
我下次嚟都会食番鱼柳包

但唔热
如果唔系咁肚饿其实就咁食汉堡包都够
因为佢其他嘢我觉得都麻麻地

整体来讲
服务好,男店员好有礼
环境尚算舒适,人流唔算多,无限时
性价比高!平民价钱食到高汁汉堡包

我同男朋友都好满足嘅一餐

佢的确系比其他汉堡包店更好食

推荐!
Fish  burger
2021-04-14 16 浏览
🍔芝士牛肉汉堡餐 ($𝟷𝟶𝟿+ 𝚌𝚘𝚖𝚋𝚘 $𝟺𝟷) 即叫即整 热辣辣 面包好松软 有牛油嘅香味😍 面包里面有蕃茄 牛肉汉堡 洋葱 酸瓜 芝士 个汉堡扒 好𝚓𝚞𝚒𝚌𝚢🤩 牛肉味浓 好好食 🍟扭扭薯条 (跟餐) 好脆 入口又唔会好油腻 每条都沾满左调味粉 味道啱啱 唔会好咸 🍟奇津辣味薯条 (𝚌𝚘𝚖𝚋𝚘+$𝟷𝟷) 薯条炸都好脆 每条都有微微嘅辣味 好野味😍
🍔芝士牛肉汉堡餐 ($𝟷𝟶𝟿+ 𝚌𝚘𝚖𝚋𝚘 $𝟺𝟷)
即叫即整 热辣辣 面包好松软
有牛油嘅香味😍
牛肉味浓 好好食

🍟扭扭薯条 (跟餐)
好脆 入口又唔会好油腻
每条都沾满左调味粉 味道啱啱
唔会好咸

🍟奇津辣味薯条 (𝚌𝚘𝚖𝚋𝚘+$𝟷𝟷)
薯条炸都好脆 每条都有微微嘅辣味 好野味😍
2021-04-13 21 浏览
一间值得推介,位於中环士丹利街的汉堡包店, 佢啲汉堡包同鸡翼都好好味, 我特别锺情芝士牛肉汉堡。 佢个汉堡包超松软, 肉汁够, 加埋芝士、 蕃茄和洋葱, 大大啖食落去, 感觉实在兼满足。 不过佢啲汉堡包要成百蚊一个, 如果想食平啲可以睇下啲外卖平台,例如 OpenRice etc.... 有时会有折扣优惠。 我今次用咗外卖自取8折和优惠码, 所以平咗五十几蚊。 另外今次外卖自取, 试咗佢哋嘅黑松露薯条, 质素一般, 攞到返嚟已经淋晒, 唔脆口, 薯条堂食应该会好啲。
Cheese Burger
Black Truffle Fries