2022-01-03 86 浏览
見到朋友IG SHARE過呢間灣仔既BURGER, 話好抵食, 仲要好好食, 所以又跟隊黎試下!!見到門口要排隊都知道一定有質素, MENU 選擇都好多, 價錢真係好抵! 2個人都唔洗200蚊!叫左1個BIG BOBBY 1個MEXICA, 再加左餐要薯條, 再加個炸雞!野食係即叫即整, 等左5-10分鐘就有得食~BIG BOBBY 有3層牛肉, 都幾JUICY, 同埋個包好SOFT, 又唔會覺得好油, 食落感覺健康D!另外MEXICA係有辣椒既, 一食落去真係好刺激好正! 薯條算粗, 口感好好, OVERALL 都值得再ENCORE!!
野食係即叫即整, 等左5-10分鐘就有得食~
另外MEXICA係有辣椒既, 一食落去真係好刺激好正!
熱愛burger 既我由佢一開張就一直都好想食呢間boy n burger再加上有唔止一兩個朋友都話好正於是前幾日就帶同姑姐一齊去睇下到底有幾好食喺門口已經見到佢嘅吉祥物BobbySo cute😍😍😍全新漢堡系列餐牌吸引左我Set餐叫左Big Bobby Burger Seasoned Crispy Fries 飲latte另外加左Chicken Thigh 同 The Mexica飲Cola ☺️係櫃面落完單坐底等number 餐廳食物質素製作過程都經過嚴格嘅管制除咗食物係即叫即整蔬菜用本地農場同其他貨源都可以追溯來源漢堡仲要$28起真係平價得黎水準又高得唔得咁架🙈汽水 醬料都係自助形式見到有number過去攞就得架啦Big Bobby Burger 材料有牛肉漢堡扒x3,芝士x2,酸瓜,生菜,香茄,洋蔥,自家秘制醬汁,牛肉勁香咬落好多汁每一啖都好滿足 極力推介😍The Mexica牛肉漢堡扒,芝士,墨西哥辣椒,洋蔥,墨西蛋黃醬姑姐表示有小小辣得黎佢既醬係可以Match左佢既辣味得黎唔會太辣,佢覺得好正Seasoned Crispy Fries係我鐘意既薯條夠味道得黎 炸到啱啱好😚Ch

熱愛burger 既我

汽水 醬料都係自助形式

見到有number過去攞就得架啦

Big Bobby Burger
材料有牛肉漢堡扒x3,芝士x2,酸瓜,
生菜,香茄,洋蔥,自家秘制醬汁,
牛肉勁香咬落好多汁
每一啖都好滿足
極力推介😍

The Mexica
牛肉漢堡扒,芝士,墨西哥辣椒,
洋蔥,墨西蛋黃醬
姑姐表示有小小辣得黎
佢既醬係可以Match左佢既辣味
得黎唔會太辣,佢覺得好正

係我鐘意既薯條
夠味道得黎 炸到啱啱好
😚

撕開佢嘅時候就知道
佢一定好嫩口
勁Juice
  • Bobby  burger
見呢間美式快餐店好受歡迎,以為坐落港島區會好貴,點知原來性價比好高下🍔$35蚊就有個即叫即整既足料芝士牛肉漢堡,入面有好多生菜絲、酸瓜同兩種醬料。牛肉漢堡扒雖然唔算厚身同多肉汁,不過真材實料過連鎖漢堡包店既出品。小食既爆谷雞就不過不失,炸野就堂食即炸既會比外賣好。除左d基本款既漢堡,仲有出左好幾個新款式,下次再黎試下其他先😋如果多幾個朋友食,仲可以叫一set 6款既迷你漢堡開心share~雖然話迷你size,但都不至於太細個,一個人要食晒6個就太有挑戰性,都係同人分享好😆

芝士牛肉漢堡、爆谷雞

外卖自取
芝士牛肉漢堡、爆谷雞
又到了晚上,已經再沒有適合韓國電視綜藝節目可以看的「星期六」,由於我現在「星期六」晚餐有很多空閒時間剩下來,令我可以慢慢尋找和上門光顧拜訪不同食店,直至集齊享用完成我所有晚餐所需的食材為止。今個「星期六」,我選擇了在「灣仔」「莊士敦道」一帶地方尋找食店,我先光顧了一間美式漢堡包快餐店,這間美式漢堡包快餐店的實際名稱,叫做「Boy n Burger」。「Boy n Burger」的餐牌完全齊集我平日最喜愛享用的快餐食品菜式,包括「牛肉漢堡包」、「雞肉漢堡包」、「炸雞」,甚至連「炸蝦」、「魚柳包」、「沙律」跟「素肉包」食品都有,滿足不同飲食習慣食客的需要。至於我最後在「Boy n Burger」晚餐裡面,主要選擇購買享用一般「牛肉」「漢堡扒」作為食材,因為「Boy n Burger」的雙層牛肉漢堡售價價錢,比單層牛肉漢堡食品售價昂貴接近一倍。結果我最後在一般主餐牌也找不到,反而要在新餐牌裡面才發現,找到加入味道偏向微辣的「韓國」「泡菜」,從而製作變成的食品,售價賣港幣三十九元的單層牛肉漢堡包食品「韓式泡菜牛肉漢堡」。如果食客在「Boy n Burger」裡面購買牛肉漢堡包食品的時候,還想購

如果食客在「Boy n Burger」裡面購買牛肉漢堡包食品的時候,還想購買享用「牛肉」漢堡肉實際份量相對比較多的雙層牛肉漢堡包食品,就可能需要支付比單層牛肉漢堡多出五成至到七成價錢了。

如果食客還想享用牛肉漢堡包,或者其他漢堡包食品的同時,享用加上「炸薯條」跟罐裝汽水飲品而組成的套餐,就需要另外再追加付出港幣二十五元。

我為了想見識「Boy n Burger」廚房製造出來的「炸薯條」食品實際製成品口感如何,所以再額外付出港幣二十五元,購買了一份「炸薯條」「汽水」套餐。餐廳沒有另外提供包裝茄汁,食客需要在自助吧裡面自行領取餐具和調味料。

我發現「Boy n Burger」的自助吧裡面,分別有兩款調味料,包括甜味和酸味「蕃茄醬」,還有辣味「黃芥末醬」任食客自行選擇,結果我一次過把兩款調味醬汁都放在醬料碟裡面,再慢慢享用。

「Boy n Burger」「黃芥末醬」的味道雖然無疑是擁有辣味和少許嗆鼻感覺,或許是因為我已經累積一定份量的享用「芥末醬」經驗吧,所以我還承受到「黃芥末醬」裡面的嗆辣味道感覺。

至於「Boy n Burger」廚房炸出來的薯條,其實也只是一般法式炸薯條而已,不過「Boy n Burger」製造炸出來的「炸薯條」可以保存比較長的時間,即使我先享用漢堡後才享用薯條,仍然能夠食到「炸薯條」的香脆口感感覺。

至於「Boy n Burger」套餐「炸薯條」裡面的味道,是夾雜少許來自調味「鹽」的鹹味感覺。但是由於「Boy n Burger」自助吧提供了兩款調味料供食客選擇,令「炸薯條」實際味道也都變得豐富得多。

至於「Boy n Burger」「漢堡包」套餐裡面的「汽水」飲品,「Boy n Burger」提供一隻未有斟過飲品,也沒有蓋的紙杯給食客。不知道「Boy n Burger」會否容許食客前往自助吧自斟汽水,我就沒有嘗試過再去自斟汽水了。

享用完一小包份量的「炸薯條」,再喝了一口「汽水」之後,我再選擇開始享用,「Boy n Burger」廚房製造出來的韓式牛肉漢堡包食品「韓式泡菜牛肉漢堡」。

雖然「Boy n Burger」廚房製造出來的「韓式泡菜牛肉漢堡」實際製成品裡面的「牛肉」漢堡扒份量,雖然「牛肉」漢堡扒只有一塊而已,但是「牛肉」漢堡扒卻被廚房壓扁再煎,所以「韓式泡菜牛肉漢堡」實際面積仍然很大。

至於「韓式泡菜牛肉漢堡」實際製成品裡面食到的主要味道,大多都被夾在「牛肉」漢堡扒和麵包之間,味道感覺酸酸辣辣的配菜「韓國泡菜」所完全支配。

由於「韓式泡菜牛肉漢堡」裡面的「韓國泡菜」,「韓國泡菜」裡面的辣味味道感覺十分濃厚,所以即使「韓式泡菜牛肉漢堡」上面夾層還有一般味道新鮮蔬菜作為配菜,也無法改變「韓式泡菜牛肉漢堡」裡面的辣味。

不過,「Boy n Burger」正正就是因為「韓式泡菜牛肉漢堡」實際製成品夾層裡面,是以兩款不同味道的「蔬菜」配料,夾住一塊被壓至扁平狀態,口感不乾也不硬的「牛肉」漢堡扒。

所以兩層「蔬菜」夾雜「牛肉」的配搭食材方式,令「韓式牛肉泡菜漢堡」實際食材配搭變得頗有層次之餘,但是漢堡包實際上的口感,又沒有變得太過難咬。

至於「Boy n Burger」裡面的炸「雞肉」小食食品實際名稱,叫做「3件裝炸雞籃」。「3件裝炸雞籃」實際製成品裡面包括有三款炸雞食品,包括「酥炸雞腿」、「酥炸雞柳」還有一件「炸雞翼」。

「Boy n Burger」「3件裝炸雞籃」裡面的三款「炸雞」食品,只有「炸雞翼」屬於有骨的雞肉,其餘兩款「炸雞」食品包括「酥炸雞腿」和「酥炸雞柳」裡面,都是完全沒有骨頭。

而且「酥炸雞腿」跟「酥炸雞柳」雞肉裡面,都已經被「Boy n Burger」廚房醃製過程期間,加入了「鹽」作為調味料,令「炸雞」雞肉裡面的實際味道變得比較鹹。

所以在這個時候,「Boy n Burger」自助吧裡面的調味醬汁「蕃茄醬」和「芥末醬」又能夠發揮它們自己的作用,令「3件炸雞籃」實際製成品的味道裡面,沒有變得只有鹹味那麼單調。
韓式泡菜牛肉漢堡

至於「3件炸雞籃」裡面的三款炸雞小食食品裡面,除了「炸雞翼」本身有骨,外層炸漿又比較厚,令使用餐具享用「炸雞翼」過程變得比較艱難之外,享用其餘兩款炸雞食品都沒有骨頭,享用過程其實十分簡單方便。

而且「Boy n Burger」其餘兩款炸雞食品的實際製成品外型,其實都是呈現長條形的形狀,炸雞外層的炸漿實際口感,也都被「Boy n Burger」廚房炸到變得十分香脆。

由於「Boy n Burger」「3件炸雞籃」實際製成品表面沒有滲出太多油份,「3件炸雞籃」外層的油份已經隨著食店完成製作炸雞,撇清「炸雞」身上所有油份之後,才正式放進紙盒裡面。

所以食客享用「Boy n Burger」「3件炸雞籃」,就算不使用「Boy n Burger」提供的餐具去享用「炸雞」,直接用手拿起炸雞享用,也不用擔心拿有被燙傷,或者被弄髒手指的風險出現。
3 Pieces Chicken Box

至於味道方面,「Boy n Burger」「3件炸雞籃」「炸雞」味道主要都是偏鹹,食客都不介意鹹味的話,其實大可以選擇放棄再點任何醬料,直接享用炸雞也完全不成問題。但是食客想點醬料的話,也可以改點「蕃茄醬」或者「芥末醬」。

或者「Boy n Burger」自助吧免費提供給食客自行的甜酸「蕃茄醬」和嗆辣「芥末醬」醬料瓶在這個時候,才是它們可以大派用場的時候。不過我發現自助吧的「蕃茄醬」醬料瓶噴醬汁的功能,已經因為食客過度使用而逐漸消耗殆盡。

結果我花了九牛二虎之力,才能夠從自助吧裡面抽到少許甜酸「蕃茄醬」,跟嗆辣「芥末醬」出來使用,然後儘快趕回接近滿座的座裡面享用晚餐,「Boy n Burger」現在有不少食客慕名光顧,食客如果考慮光顧,不得再三考慮這問題。
2021-12-25
韓式泡菜牛肉漢堡
3 Pieces Chicken Box
  • 3PiecesChickenBox
公司附近開了Boy n Burger,由8am開到10 pm,為我和同事解决吃早餐,午餐,下午茶和晚餐的問題。這店的burgers和小食都合我們口味。食物質素經過嚴格管制,比較健康。食物即叫即整,新鮮好食。環境舒適,服務佳。除了多款招牌burgers,店最近推出多款新burgers,為我們提供更多選擇和新鮮感。今天和同事試了兩款新產品,包括Seoul Burger 及 Bacon Double Cheese Burger。我們要套餐,選了skinny fries和popcorn chicken,還有汽水。Seoul Burger好味道,牛肉漢堡扒又厚又香又juicy,加埋韓式泡菜和秘製醬料,微辣開胃有風味,值得一試。Bacon Double Cheese Burger不可錯過。包內夾住兩塊肉味豐富多汁的牛肉漢堡扒,加埋溶化的芝士,香脆的煙肉粒和配料,充滿口感層次,好食又令人滿足。推介。小食skinny fries和popcorn chicken都出色,香口好食。飲品多選擇。我們覺得冰凍的百事可樂和burgers and snacks最夾。觀乎質量,這店的burger套餐好食過好多餐廳,

觀乎質量,這店的burger套餐好食過好多餐廳,算平靚正抵食之選。今日兩個套餐,大滿足,人均消費約$80。

店內的吉祥物Bobby好可愛,最合打卡。

早餐和下午茶餐都好抵食。下次再來。
2021-12-29 738 浏览
灣仔呢間新開無耐嘅美式burger店甫開業已經吸引唔少人嚟捧場,唔少仲要係外國人添,因為佢嘅burger同炸雞薯條等小食性價比都幾高,$40-50已經有一個burger,而且朝早8點就開架啦,早餐嘅burger仲要再平啲🤩呢度嘅環境貫徹美式風格,牆身仲有佢哋嘅吉祥物Bobby嘅嘜頭,好搞笑,仲可以望到廚房即叫即整所有burger同食物。呢度嘅食物製作有嚴格管制,質素有保證👍🏻👍🏻Bacon Double Cheese Burger牛肉patty煎得好香口,雖然望落唔係好厚但食到肉汁,醬汁配料調味剛好,個包夠哂鬆軟唔會腍身,幾唔錯😗Texas BBQ Chicken Burger 邪惡到爆嘅炸雞burger,大大件炸雞腿啖啖肉,而且仲要幾juicy💦肉質嫩滑,炸粉鬆脆但唔會好厚,味道都唔錯。Chicken Thigh大大件雞腿食到juicy嘅雞肉,面頭嘅調味粉鹹鹹香香都唔錯。Seasoned Crispy Fries薯條份量都幾多,不過再脆啲就更好。人均消費:$90推介指數(10分為滿分):8分

Bacon Double Cheese Burger

Texas BBQ Chicken Burger

Seasoned Crispy Fries
薯條份量都幾多,不過再脆啲就更好。

人均消費:$90
推介指數(10分為滿分):8分
2021-12-28
2021-12-28 82 浏览
灣仔性價比高快餐店到左灣仔,食飯平均消費較高,想搵間平平哋嘅快餐店搞掂兩餐,喺莊士敦道見到呢間快餐店,冇乜見過邊度有,就同老公入咗去開餐。裏面裝還有種美國舊式西餐店嘅感覺,加埋員工全部都是外籍人士,有種去咗美國旅行嘅感覺,同埋最特別嘅係,見到佢哋喺廚房度give me Five,好有Team Spirit,呢啲都係喺出邊連鎖快餐店比較少見嘅畫面。見到餐牌有手指公嗰啲,牛魔王嘅我叫左個Bobby Burger,我老公叫咗另一名物:吉列脆雞漢堡,再加$25 轉套餐,呢度比較得意係三個選擇,不是單純係薯條,我地叫咗炸薯粒同青蘋果菜絲沙律。Bobby Burger 主要係雙層漢堡扒同芝士,漢堡扒睇得出係手打,唔係一半嘅用機器,所以漢堡扒肉質較鬆;另外脆雞漢堡,外脆內軟,雖然係油炸,但裏面仍然有肉汁滲出,肉質嫩,果然係Signature。另外要讚一讚係麵包質感鬆軟乾身,沒有因為有醬汁而變濕,大愛。配菜方面:而脆薯粒細細粒又薯肉,容易食,點茄汁食一流;沙律亦新鮮多料。咁咪翻查資料,原來呢間舖頭只此一間喺灣仔,跟住再睇一睇茶餐menu, 熱狗套餐$20有交易,如果行開灣仔,十分推薦大家一試。
灣仔性價比高快餐店

• 招牌炸雞漢堡
2021-12-28 555 浏览
🍔Boy n Burger🍔 📍:灣仔莊士敦道206-212號208 Johnston地下3號舖⏰: 8:00am-10:00pm⭕️:現金、八達通、信用卡、Alipay餐廳點餐嘅形式好似美式漢堡店 裝修好搶眼 落地玻璃+特別嘅Baby logo👶🏻食物都係即叫即整熱辣辣 自助區有醬料、餐紙等提供 最好嘅係 如果你想飲飲料 你可以俾錢買一個杯 然後可以去自助區倒自己鍾意飲嘅飲品🙈無限refill☺️除咗有汽水之外 仲有梳打水、檸檬茶 店員最後會送上雪米糍 我哋今次試咗綠茶味🙈好滿足!📌入到去一定要打卡佢嘅吉祥物Bobby📸好q🤪-Cheese Burger- (配料有牛肉漢堡扒、芝士、生菜、番茄、洋蔥、自家製醃青瓜)🌜呢個包睇落冇咁靚 但係味道都唔差 芝士呈半溶既狀態 層次分明 漢堡扒好淋 有肉汁 食完會好飽 好邪惡好吸引🤣-Signature Chicken Burger-(配料有金黃炸雞腿、生菜、蕃茄、自家製醃青瓜、蛋黃醬同甜芥末)🌜份量超大 個口根本咬唔晒 個包有烘過 炸雞皮好酥脆 粉漿偏厚 好有層次感 炸雞腿肉質好嫩滑 肉味濃 厚身 估唔到咁大舊都可以唔鞋 好出色🤪我幾鍾意佢落咗蛋
🍔Boy n Burger🍔

⏰: 8:00am-10:00pm
⭕️:現金、八達通、信用卡、Alipay

📌入到去一定要打卡佢嘅吉祥物Bobby📸好q🤪

-Cheese Burger-
(配料有牛肉漢堡扒、芝士、生菜、番茄、洋蔥、自家製醃青瓜)

-Signature Chicken Burger-
🌜份量超大 個口根本咬唔晒 個包有烘過 炸雞皮好酥脆 粉漿偏厚 好有層次感 炸雞腿肉質好嫩滑 肉味濃 厚身 估唔到咁大舊都可以唔鞋 好出色🤪我幾鍾意佢落咗蛋黃醬 令到個包更加濃味冇咁干🤣

-K-pop Chicken-
🌜有驚喜 好似炮谷嘅炸雞粒 熱辣辣 雞肉都算嫩滑 細細粒好食😋

-Seasoned Crispy Fries🍟-
🌜外脆內軟 我哋叫咗厚身薯條 即叫即炸熱辣辣 脆卜卜 有鹹香味 搭配埋番茄醬食 好惹味熱氣🤣

#香港美食 #平民美食 #灣仔 #灣仔美食 #香港 #美食 #高質 #hkfood #hongkong #hkfoodie #openrice #hkfoodblogger #hkfoodies #likeforlike #hk #hkig #foodshare #hkrestaurant #foodies #852food #hkfoodblog #食評 #美食推介 #boynburger #burger
2021-12-27
  • Signature Chicken
  • k-pop chicken
2021-12-28 62 浏览
平時想食burger黎黎去去都係mcdonald,有d要求既可能會去shake shack or five guys,但而家灣仔新開左間主打炸雞既burger店,估唔到好有驚喜🤣——————🐽 Texas BBQ Chicken雖然寫bbq chicken 但其實佢係炸雞黎,一咬落去皮好脆,入面好嫩又多汁,加埋d辣辣地既醃料,令感覺更香口🐽 Bacon Double Cheese Burger好濃肉味既牛肉!芝士唔係半塊而係2大塊,而煙肉更加係好貼心甘幫你切碎令到食既時候唔會甘狼狽🥰🐽 Chicken Thigh, Seasoned Crispy Fries 同texas chicken唔一樣用左唔同既醃料,相對上唔辣,但同樣皮脆肉嫩多汁,薯條亦炸到好鬼脆,價錢亦唔貴,好抵食!

——————

🐽 Texas BBQ Chicken

🐽 Bacon Double Cheese Burger

2021-12-26 67 浏览
係灣仔見到間懷舊風嘅西式快餐店 boy n burger 去到比佢個招牌公仔吸引左😍 好得意,叫左個::::1️⃣Seoul Burger Um….好fushion 配泡菜食好新鮮個感覺特別嘅2️⃣Bacon Double Cheese Burger好食 抵食 份量足 價錢合理 牛肉味濃3️⃣Popcorn Chicken粒粒雞啖啖肉細細粒 幾好3️⃣Skinny Fries唔係好粗 又唔係幼果種果到嘅茄汁🍅值得一讚👍🏻👍🏻👍🏻想食 mayonnaise 仲可以問佢拎4️⃣汽水🥤有Pepsi, 美蓮達, meko lemon tea

1️⃣Seoul Burger

唔係好粗 又唔係幼果種
果到嘅茄汁🍅值得一讚👍🏻👍🏻👍🏻
想食 mayonnaise 仲可以問佢拎

4️⃣汽水🥤
有Pepsi, 美蓮達, meko lemon tea
2021-12-24 65 浏览
灣仔又有高質抵食手打牛BURGER, 地點咁方便梗係放工即刻去試啦地方唔算細, 不過就真係幾多客人 (冇計啦, 真係平靚正)晚飯7:30PM時間去到都幾FULL因為食物係即叫即整要D時間所以可以ORDER定先等食物同等位同時間進行食物質素經過嚴格管制,所以特別健康Big Bobby手打純100%英國牛煎得好香, 香味濃郁多汁, 口感紮實加埋獨有嘅醬汁味道十足仲有醃製青瓜, 食落無咁膩非常推薦The Maxican墨西哥辣椒漢堡夾住香濃醃製辣椒、芝士同幼滑墨西哥辣椒蛋黃醬味道層次豐富, 辣得過癮, 會忍唔住一啖接一啖咁食Chicken Thigh皮薄肉厚, 外層酥脆咬落口感嫩滑有肉汁趁熱食味道更佳Seasoned Crispy Fries肥薯條炸到好香, 而且有特別調味過, 同連鎖店個D完全冇得比呀

地方唔算細, 不過就真係幾多客人 (冇計啦, 真係平靚正)
晚飯7:30PM時間去到都幾FULL

因為食物係即叫即整要D時間
所以可以ORDER定先等食物同等位同時間進行
食物質素經過嚴格管制,所以特別健康

手打純100%英國牛煎得好香, 香味濃郁多汁, 口感紮實
加埋獨有嘅醬汁味道十足
仲有醃製青瓜, 食落無咁膩
非常推薦

The Maxican
墨西哥辣椒漢堡夾住香濃醃製辣椒、芝士同幼滑墨西哥辣椒蛋黃醬
味道層次豐富, 辣得過癮, 會忍唔住一啖接一啖咁食

Chicken Thigh
皮薄肉厚, 外層酥脆
咬落口感嫩滑有肉汁
趁熱食味道更佳

Seasoned Crispy Fries
肥薯條炸到好香, 而且有特別調味過,
同連鎖店個D完全冇得比呀

• Big Bobby
  • The Maxican
  • Chicken Thigh
2021-12-22 570 浏览
早前搭車經過見到灣仔新開間Burger快餐, 今晚放工專程同同事過黎試試。店內跟連鎖式快餐一樣, 先行到櫃檯落單拎野食, 自己揀位坐。但環境相比下高檔一點。order咗兩個 Meal Set HK$162Bacon Double Cheese Burger (+$66)餡料最頂層有煙肉碎、半溶芝士、雙層牛肉漢堡扒, 牛肉漢堡扒好林, 肉質嫩紅比較散, 但keep到肉汁, 肉味重, 煙肉碎粒再增加口感層次, 偏硬搞到銀牙, 配上少少洋蔥碎、番茄醬、芥末, 整體味道唔錯。 Seoul Burger (+$39)相比下覺得個包冇咁豐富, 好扁, 只有一片牛肉漢堡扒, 上層有幾粒蔥, 下層有幾片酸中帶微辣泡菜, 汁醬較少, 主要味道黎自泡菜。Popcorn Chicken (+$7)每粒炸雞size有如爆谷般細粒, 外層香口乾身。Skinny Fires: 幼身薯條同樣炸得乾身偏韌套餐跟兩杯汽水, 自行到自助吧斟

order咗兩個 Meal Set HK$162

Seoul Burger (+$39)

Popcorn Chicken (+$7)
每粒炸雞size有如爆谷般細粒, 外層香口乾身。

Skinny Fires: 幼身薯條同樣炸得乾身偏韌

套餐跟兩杯汽水, 自行到自助吧斟
2021-12-21
餐廳係走懷舊風既美式漢堡店,店內仲有塊吸精大燈牌,原來係佢哋既吉祥物Bobby,好打卡able🤣。食物方面,原來經過嚴格管制,餐牌都有寫明採用經過天然海鹽洞熟成及不含抗生素的100% 純英國牛肉,非常健康,食得都放心啲👍🏻。開左無耐,已經好多人介紹過,食過既都話平靚正,果然名不虛傳,好食到想自私收藏😍,越來越多人介紹,唔只foodie,仲有YouTuber ,怕之後又要排隊🥺🥺,趁仲唔係多人一定要快啲去再食多次😢‼️-💕 Big Bobby $78👅好味指數:10/10依個size第一眼睇就覺得好似巨無霸,好巨型,基本上一啖係唔會食到成個包🤣不過佢比我哋原本所知嘅巨無霸正好多倍❗️直頭係冇得比,完全2個Lv黎😂芝麻漢堡包左三層牛肉漢堡扒🥺😍2塊芝士同生菜等即叫即整,熱辣辣既牛肉漢堡爆哂肉汁🤩牛肉漢堡比較厚身,肉都煎得完全唔乾唔鞋仲有牛味☺️配埋其他材料,番茄、洋蔥、自家醃製青瓜完美中和左油膩感🥺🥰再加埋自家秘製醬汁,好惹味好juicy❗️夠膽講好食過個兩間過江龍😍❤️‼️💕 The Maxica $38👅好味指數:6.5/10墨西哥辣椒漢堡包有一塊牛肉漢堡扒、芝士、生菜、番茄、洋蔥、自家醃裂青瓜等

💕 Big Bobby $78
👅好味指數:10/10
依個size第一眼睇就覺得好似巨無霸,
好巨型,基本上一啖係唔會食到成個包🤣
不過佢比我哋原本所知嘅巨無霸正好多倍❗️
直頭係冇得比,完全2個Lv黎😂
芝麻漢堡包左三層牛肉漢堡扒🥺😍
2塊芝士同生菜等
即叫即整,熱辣辣既牛肉漢堡爆哂肉汁🤩
牛肉漢堡比較厚身,肉都煎得完全唔乾唔鞋仲有牛味☺️
配埋其他材料,番茄、洋蔥、自家醃製青瓜
完美中和左油膩感🥺🥰
再加埋自家秘製醬汁,好惹味好juicy❗️
夠膽講好食過個兩間過江龍😍❤️‼️

The Maxica

💕 The Maxica $38
👅好味指數:6.5/10
墨西哥辣椒漢堡包有一塊牛肉漢堡扒、
芝士、生菜、番茄、洋蔥、自家醃裂青瓜等
重點都係墨西哥辣椒🌶️
辣得黎好惹味,係一個食開小辣得接受到既辣度
加埋番茄醬同芥末,味道更香濃變得唔乾👍🏻

💕 Seasoned Crispy Fries $15
👅好味指數:8/10
依個跟左套餐
主食+$25 包幼薯條/薯粒/沙律同飲品,
飲品仲可以refill ~
我就再+$5升級套餐轉左厚切薯條
炸得香脆🥰不過偏軟腍小小
調味剛好,有啲唔夠喉,下次再會加大薯條🍟🤣

💕 Chicken Thigh $28
👅好味指數:10/10
必食必食必食‼️重要要講三次😍
咬第一啖我「哇」左一下😨,
即叫即整,熱辣辣之餘做到好香脆,
一咬肉連炸衣都鬆化哂,
話咬碎不如話似融左咁😂,
從來冇試過炸雞食到依個口感❗️
肉質極鮮嫩軟腍,勁嫩滑‼️
肉汁多到爆岀黎,好juicy😍❤️
而且調味剛好,冇嘢可挑剔❗️好食到癲🥰

✨總括嚟講,就係抵食到癲,好食到癲🥰,每個員工服務態度又好好,好nice,相信每個人食完都會番黎再食。

環境:8/10
服務:9/10
整體味道:9.5/10
回頭率:10/10
2021-12-20
The Maxica
2021-12-21 80 浏览
在場啲員工見到薯條跌左落枱面 都會dum左佢 可以睇到對食物質素嚴格!同埋佢啲食物都係即叫即整 所以都幾新解😚Big Bobby $78雙層芝士牛肉漢堡 牛肉味都幾出 整體味道都幾唔錯😍! 牛肉都唔會乾唔會太咸~ The Maxica $38呢個漢堡細啲 同埋個墨西哥辣椒好辣 但食得好過癮🤣🤣 越食越惹味 所以好快都食完😆Chicken Thigh $28雞件炸得好脆 不過雞無咩肉汁 一咬就斷🤔Seasoned Crispy Fries $5幼薯同粗薯各有特色 我比較喜歡粗薯 咬落有少少似薯角 炸到好香脆!Orange juice $20新鮮橙汁 所以較酸 但飲完即刻覺得罪惡感無咁大🤫 Drinks 佢會比個杯 可以自己去汽水機㩒自己想要既野飲~

Big Bobby $78

The Maxica $38

Chicken Thigh $28
雞件炸得好脆 不過雞無咩肉汁 一咬就斷🤔

Seasoned Crispy Fries $5

Orange juice $20
新鮮橙汁 所以較酸 但飲完即刻覺得罪惡感無咁大🤫

Drinks
佢會比個杯 可以自己去汽水機㩒自己想要既野飲~

見到唔少foodie都大讚呢間快餐店,又有「有碗話碗」唔錯嘅評價,食物質素都有嚴格管制,行開灣仔決定過嚟試吓😋店面裝修都走復古美式風格,樓底高坐得都幾舒服😌·<ʙɪɢ ʙᴏʙʙʏ> ʜᴋᴅ 78呢個係大boss嚟🍔即叫即整所以好新鮮😜有成3層牛肉漢堡扒同兩層芝士,再加埋其他生菜番茄酸瓜,個口細啲都好難咬🤣漢堡扒偏薄身,但唔會乾又有牛味🐂一啖咬落去真係超滿足🤪幾鍾意佢有酸瓜可以中和到膩感😉·<ᴛʜᴇ ᴍᴀxɪᴄᴀ> ʜᴋᴅ 38呢個得一層牛肉漢堡扒嘅食落就相對單薄,加咗墨西哥辣椒帶有少少辣度但又唔會太過份🌶·<ꜱᴇᴀꜱᴏɴᴇᴅ ᴄʀɪꜱᴘʏ ꜰʀɪᴇꜱ> 主食+ʜᴋᴅ 25可以成級成套餐包薯條同飲品,本身係跟skinny fries但我地決定再+ʜᴋᴅ 5食厚切薯條🍟薯條炸得通透香脆,調味其實都只係簡單嘅鹽🧂另外一提呢度嘅soft drink係自助形式,飲完唔夠都可以自己再refill🥤·<ᴄʜɪᴄᴋᴇɴ ᴛʜɪɢʜ> ʜᴋᴅ 28雞扒唔算太大,但炸衣幾香脆,入面又好夠juicy💦不過我就覺得調味淡咗啲啦🤨·<ᴏʀᴀ
<ʙɪɢ ʙᴏʙʙʏ> ʜᴋᴅ 78
<ᴛʜᴇ ᴍᴀxɪᴄᴀ> ʜᴋᴅ 38
<ꜱᴇᴀꜱᴏɴᴇᴅ ᴄʀɪꜱᴘʏ ꜰʀɪᴇꜱ>
<ᴄʜɪᴄᴋᴇɴ ᴛʜɪɢʜ> ʜᴋᴅ 28
<ᴏʀᴀɴɢᴇ ᴊᴜɪᴄᴇ> ʜᴋᴅ 30
唔想飲汽水可以飲健康嘅橙汁,係用樽仔裝嘅🧃感覺更高級😇