2021-12-22
早前搭車經過見到灣仔新開間Burger快餐, 今晚放工專程同同事過黎試試。店內跟連鎖式快餐一樣, 先行到櫃檯落單拎野食, 自己揀位坐。但環境相比下高檔一點。order咗兩個 Meal Set HK$162Bacon Double Cheese Burger (+$66)餡料最頂層有煙肉碎、半溶芝士、雙層牛肉漢堡扒, 牛肉漢堡扒好林, 肉質嫩紅比較散, 但keep到肉汁, 肉味重, 煙肉碎粒再增加口感層次, 偏硬搞到銀牙, 配上少少洋蔥碎、番茄醬、芥末, 整體味道唔錯。 Seoul Burger (+$39)相比下覺得個包冇咁豐富, 好扁, 只有一片牛肉漢堡扒, 上層有幾粒蔥, 下層有幾片酸中帶微辣泡菜, 汁醬較少, 主要味道黎自泡菜。Popcorn Chicken (+$7)每粒炸雞size有如爆谷般細粒, 外層香口乾身。Skinny Fires: 幼身薯條同樣炸得乾身偏韌套餐跟兩杯汽水, 自行到自助吧斟
order咗兩個 Meal Set HK$162
Seoul Burger (+$39)
Popcorn Chicken (+$7)
每粒炸雞size有如爆谷般細粒, 外層香口乾身。
Skinny Fires: 幼身薯條同樣炸得乾身偏韌
套餐跟兩杯汽水, 自行到自助吧斟