2017-11-24 153 浏览
葵芳廣場3樓既Top世界入面有間爆多人既Soufflé鋪,我每一次經過門口都企滿晒人,甚至要拎籌先可以買到前日終於放假加上係平日,所以應該會小人啲可以去試吓果然只有三至四個人喺度等,除咗基本嗰三種味(原味,朱古力味和綠茶味)外,仲有啲期間限定嘅味道,都幾特別每款Soufflé都可以加流心餡料原先諗住試吓辣味黑朱古力,因為真係好特別,唔知會唔會有種又甜又辣嘅感覺,但好可惜已經Sold out全部Soufflé都係即叫即整,大概等左15分鐘到就有我就叫咗宇治抹茶味另加金莎朱古力配蜜糖醬,Soufflé上印有店鋪既名Logo,賣相都幾靚綠茶味道唔係太濃但蛋味好香,食落唔會太甜剛剛好但係就無咗入口即溶嘅感覺,不過一分價錢一分貨,$38有禁既水準都可以接受嫁
前日終於放假加上係平日,所以應該會小人啲可以去試吓

每款Soufflé都可以加流心餡料

全部Soufflé都係即叫即整,大概等左15分鐘到就有

綠茶味道唔係太濃但蛋味好香,食落唔會太甜剛剛好
2017-11-23 129 浏览
梳乎厘班戟瘋魔萬千少女,呢個熱潮真係好勁係香港都開咗好多間不同的店鋪,形形式式。今日同朋友去葵芳行街,於是便去了葵涌廣場3樓Bove買梳乎厘班戟食。太多選擇唔知揀邊款好,最後揀了新口味伯爵茶梳乎厘班戟一試,講起價錢$35相比其他價錢是很抵食,買完之後都需要等15-20分鐘,我便同朋友周圍行下再回來取。香噴噴的梳乎厘班戟可以取得啦,兩塊班戟size都算ok,已經聞到有震震伯爵茶的香味,食落口有很濃郁的茶味同蛋味,軟綿綿的班戟食落口即溶感覺。這個價錢食到不錯質素的梳乎厘班戟真的很抵食。

2017-11-23 104 浏览
初開業的時候曾經想來一試,可是當時排隊和派籌的安排都很混亂,所以最後沒有吃到。單以價錢來說,很多稍有名氣的梳乎厘班戟店,都賣$100或以上, 所以如果預算有限的話,那這裏的確是一個淺嚐的好地方。 不過這裏沒坐位、沒服務、份量相對少,因此其實也不可能收更貴的價錢。點了芝士口味:右邊的那款偏芝士蛋糕的香甜,左邊的那款則主要是芝士鹹香 (可以拉絲喔)。 整體香軟,味道不錯,可是沒有幸福的感覺。個人認為不直得排隊等這麼久,幸好葵涌廣場到處都是店舖,可以邊逛邊等。

2017-11-22
其他
2017-11-22 82 浏览
葵涌廣場可以行一日,買嘢又平又多嘢食,二樓同三樓最多嘢食,呢間梳乎厘好多人,我揀左原味同草莓餡,仲有Bailey's忌廉,味道不錯,等了15分鐘,下次想試伯爵茶

見到排曬隊,諗住實冇死啦,買完仲要等20張飛,應該冇伏掛,一黎到,賣相唔錯,一食落蛋味唔夠,仲好有“張”住個嘴既感覺,好明顯落既粉落得太多,蛋太少,十足真係食緊pancake咁!真心伏!唔好因為見多人而去試,要食去am.pm食都好過佢!但係openrice要200字先可以俾劣評,為左俾個劣評佢等唔好再有咁多人中伏,我決定要繼續寫落去!佢跟埋既cream,係淺淺地藍色,外型似cream,但一啲味都冇,完全唔知自己食緊咩!真係好伏好難食,28蚊食呢啲,我真係寧願去返油麻地食仲平,如果多錢冇地方用而又好想求其搵啲野填肚既話,歡迎黎食!
真心伏!唔好因為見多人而去試,要食去am.pm食都好過佢!
2017-11-19
2017-11-15 103 浏览
梳乎厘班戟熱潮一直都冇減退,前排呢間店成日都大排長龍,咁岩今日離到吾洗排隊就可以買離食🙆🏻👁‍🗨 原味梳乎厘班戟配朱古力醬 💲 28雖然佢標榜住重視空氣感同質感,但係食落冇我想像中咁重空氣感,比較厚實,食到中間先帶點濕潤😳蛋味亦都尚算香濃🥚不過朱古力醬就....會吾會少左d呢🤔整體離講,個人覺得吾差既,或者係因為我吾太鍾意極度空氣感又太濕既班戟,食完好似冇食咁既感覺🙈🔛 整體評分(7/10)

👁‍🗨 原味梳乎厘班戟配朱古力醬 💲 28

原味梳乎厘班戟配朱古力醬

🔛 整體評分(7/10)
2017-11-14 105 浏览
聽聞呢間梳乎里班㦸好好食,黎開呢個廣場行街就一於試下。叫左個期間限定的伯爵茶梳乎里班㦸配木糠忌廉,職員話要等大約半個鐘先有。咁我地就行下附近的店舖,大約半個鐘返黎就差唔多有了。一攞上手,望到個樣就覺得有啲其怪佢地貼出黎的相中的pancake係好完整一個,但係我手上的pancake係面係pancake樣底係一pat漿,就好似個pancake未熟晒就上碟咁見到唔係好對路,我就拎返去問下係咪未整熟所以個pancake咁嘅狀態,點知個職員話咁係正常的,因為佢地啲pancake係流心,所唔會係熟晒雖然佢咁講好似有啲牽強,但佢話係正常只好照樣食。一吉落去就發現個pancake得個面,係無底的,差唔多啖啖都係食緊pancake漿雖然外表同口感都唔係咁滿意,好彩味道係幾好食。pancake漿有好香濃的伯爵茶味,又唔係太甜,如果佢地整出黎係個完整的梳乎里pancake就真係perfect了。
聽聞呢間梳乎里班㦸好好食,黎開呢個廣場行街就一於試下。

伯爵茶梳乎里班㦸

伯爵茶梳乎里班㦸

一攞上手,望到個樣就覺得有啲其怪
雖然佢咁講好似有啲牽強,但佢話係正常只好照樣食。

2017-11-13 166 浏览
眾所周知葵涌廣場是個集美食,購物,美容,電子於一身的多元化商場,價錢又大眾化,所以深受青少年學生,上班族,甚至師奶歡迎。小時候在附近上學,見證著這一大平民天堂的演變,近年更進駐了不少特色潮流小食店,使這小商場的人氣急升,不少居住其他地區的人紛紛來朝聖。最近愛上梳乎厘pancake,憶起葵涌廣場3樓有間人氣店,今晚一於掃街吃到飽!Bove在3樓Top世界裡,商場特意在巷子裡劃出一個空間給小食店營業。付錢order了朱古力口味後才發現有幾款新口味急急詢問可否轉口味,店員十分友善,更推薦我吃竹炭黑芝麻味,說白朱古力流心餡未必人人鐘意,怕蓋過了黑芝麻味,服務態度建議付款後可先四處逛逛,因為pancake即叫即製,輪候需時20-25分鐘。竹炭黑芝麻班戟 配白朱古力果仁餡 $45賣相平平無奇,只有少少白色忌廉點綴。班戟不算堅厚挺身,芝麻味不太特出,可能有竹炭成分,頗有口感。中間部分半熟呈少許流心狀態,內裡加了白朱古力果仁,不會過甜,果仁增添口感,不至於食空氣般Cream是Bailey味,很特別。質素不俗,但以這個價錢站食甜品和等候時間來說不太划算,有機會會再試其他口味

付錢order了朱古力口味後才發現有幾款新口味

竹炭黑芝麻班戟 配白朱古力果仁餡 $45
竹炭黑芝麻梳乎厘班戟
賣相平平無奇,只有少少白色忌廉點綴。
配白朱古力果仁餡
Cream是Bailey味,很特別。

2017-11-12
2017-11-11 91 浏览
跟好友到葵芳行街,突然想起原來今年無食過生日蛋糕,就決定衝上到頂層的美食天堂,就來到bove 看看前陣子連排隊也排不到梳乎厘。 來到沒太多人龍,就點了朱古力味,朱古力topping同bailey味的cream等候出品就在轉彎處,約十分鐘店員會叫號碼,在旁有枱可稍稍進食因我是從來未食過,但這外表已不太吸引我,且cream也有點小家吧,份量太少沒有很鬆很輕的口感,相反是很濕很濕,也沒有朱古力味道,只覺跟普通pancake沒兩樣,十分失望或許只是期望過高吧!
2017-11-09 100 浏览
宇治抹茶加金莎朱古力 $38一黎到都仲係好多人 大概等咗25分鐘On top加咗朱古力醬 食落都有抹茶味 但要配埋朱古力饀先好食就咁食就真係麻麻而且個外表唔知做咩整成咁😟💔梳乎厘入口係幾鬆軟 但唔係入口既溶個種似蛋糕多過梳乎厘🤔不過都okay但要等好耐就唔會試💁🏻評分:7/10🌟
宇治抹茶加金莎朱古力 $38
不過都okay但要等好耐就唔會試💁🏻
評分:7/10🌟
宇治抹茶配金莎朱古力
2017-11-08 87 浏览
Souffle pancake一向都唔平,但空降到葵廣又點會賣得貴呢,Bove 既pancake有3隻味,豬古力,綠茶,同我揀左既原味$28,另外可加$8-$10,有不同味道的豬古力或棉花糖做流心,但我沒有加,只要最原始既蛋香同蜜糖,搖搖下個盒的確震騰騰、開心心,食落鬆軟,如果蛋味濃d仲好,加上蜜糖可以吊起佢個pancake香味,以$28 有兩塊黎講,絕對交足功課。
Souffle pancake一向都唔平,
但空降到葵廣又點會賣得貴呢,
Bove 既pancake有3隻味,
豬古力,綠茶,同我揀左既原味$28,
另外可加$8-$10,
有不同味道的豬古力或棉花糖做流心,
但我沒有加,
只要最原始既蛋香同蜜糖,
搖搖下個盒的確震騰騰、開心心

食落鬆軟,如果蛋味濃d仲好,
加上蜜糖可以吊起佢個pancake香味

以$28 有兩塊黎講,
絕對交足功課。
葵芳不嬲多野食,多野行,加上好近我屋企,成日去,本身都無特別留意 Bove 呢間店,係食佢附近一間牛柳粒時,見到其他食客拎住 Bove 既梳乎里快速經過,果種可愛摇摇下,震震下既感覺,我一臉迷茫,以為係布丁定係乜野??果刻好想試,男友走去格離睇,先知原來係梳乎里班戟,仲要只售 $28因為平日呢 d 係出面 d 甜品店食,起碼 $40 左右。果陣買完之後,店員話要等10分鐘左右,周圍行左陣再返去拎,一拎,發現有兩隻,驚喜x100我以為$28係一隻,點知係兩隻。拎上手摇幾下,影個相,放入口。嘩,天啊,我覺得好幸福,果種蛋香,果種綿密,入面帶一點濕潤,個人認為好好食,跟住我 wts 同朋友講,結果後來幾個 frd 都分別走去食,個個都話勁好食,甜度岩岩好,又唔會"流"我自己食多兩個都得,可惜我怕肥。我前前後後去左食4次,因為我太愛食了。食過兩次原味,食過原味+朱古力棉花糖,食過抹茶味。到頭來,我發現原味係最最最好食。加左朱古力棉花糖係入面既版本令我好失望,因為佢用彩色棉花糖,全部野溶溶地之後勁核突,加左棉花糖令佢整體減分。而抹茶味雖然有 d 抹茶香,但係同個梳乎里唔太夾咁,遮曬蛋既香味,可能
葵芳不嬲多野食,多野行,
加上好近我屋企,成日去,
本身都無特別留意 Bove 呢間店,
係食佢附近一間牛柳粒時,
見到其他食客拎住 Bove 既梳乎里快速經過,
果種可愛摇摇下,震震下既感覺,
我一臉迷茫,以為係布丁定係乜野??
果刻好想試,男友走去格離睇,
先知原來係梳乎里班戟,仲要只售 $28
因為平日呢 d 係出面 d 甜品店食,
起碼 $40 左右。
果陣買完之後,店員話要等10分鐘左右,
周圍行左陣再返去拎,
一拎,發現有兩隻,驚喜x100
我以為$28係一隻,點知係兩隻。
拎上手摇幾下,影個相,放入口。
嘩,天啊,我覺得好幸福,
果種蛋香,果種綿密,入面帶一點濕潤,
個人認為好好食,跟住我 wts 同朋友講,
結果後來幾個 frd 都分別走去食,
個個都話勁好食,甜度岩岩好,又唔會"流"
我自己食多兩個都得,可惜我怕肥。
我前前後後去左食4次,因為我太愛食了。
食過兩次原味,
食過原味+朱古力棉花糖,
食過抹茶味。

到頭來,我發現原味係最最最好食。
加左朱古力棉花糖係入面既版本令我好失望,
而抹茶味雖然有 d 抹茶香,
但係同個梳乎里唔太夾咁,遮曬蛋既香味,
可能我偏向鍾意個蛋香多 d , 哈哈!!
下次會繼續支持原味,哈哈哈,真好食。
  • 原味梳乎里
2017-10-21 168 浏览
記得呢一間小店喺葵涌廣場啱啱開幕嘅時候,引來一陣哄動,曾經三次到訪都買唔到,所以真係好想去試,由之前嘅限定時間派醜,到今日嘅唔使排隊都可以買到,證實熱潮過去啦。。原味$28希望越大,失望越大。熱潮過後,唔使排隊啦,終於可以一試!第一次試,試吓原味先,唔算話特別好好味,有蛋香,冇想像中嘅fluffy,中間帶點濕潤,可以一試,但係冇再試嘅衝動🙈🙈🙈但係勝在性價比高,想食甜品嘅都可以試吓。📍Bove (葵芳)🏡葵芳葵涌廣場3樓Top世界3069-T20號舖

原味$28

📍Bove (葵芳)
🏡葵芳葵涌廣場3樓Top世界3069-T20號舖
2017-10-17 147 浏览
聽聞好好食,日本大賣。 雖然呢間唔係日本店,但聽聞都唔錯,好想一試。本人對甜品只是一般,通常都是女朋友想食先會去食。 發現到好野,就帶女朋友一齊試lor. 一去到好多人在排隊,拎飛等叫號,前面有10幾個人。 叫了個原味的加cream. 等左半個鐘(好似係即叫即整,所以就算冇人都要得15mins). 終於見面了。 一入口真的有幸福感,非常柔軟,入口就溶,甜度適中。真係比到你幸福的感覺。就係等得太耐了。建議落單後去其他地方掃街再返來。
2017-10-15 177 浏览
等左好耐,終於有機會試到佢地既pancake! 班戟有3款味道:原味/🍵綠茶/🍫朱古力,可惜當日淨係得番原味~ 再可以加錢要流心餡,餡料選擇幾多,如草莓朱古力、金莎朱古力等⋯最後,就可以揀baileys忌廉或者木槺忌廉,我就揀左朱古力棉花糖+baileys忌廉~ 梳乎厘班戟 $28+$10 pancake上印上店鋪既名~ 梳乎厘班戟口感輕盈鬆軟❤️,空氣感唔算太重,微微蛋香,但疑被流心餡搶去味道~流心餡同我預期有出入,餡料用左彩色棉花糖🌈,又紅又綠,冇咁好睇,但味道唔太甜,整體黎講,個人幾中意呢個pancake!
等左好耐,終於有機會試到佢地既pancake!

梳乎厘班戟 $28+$10

梳乎厘班戟
pancake上印上店鋪既名~

梳乎厘班戟
整體黎講,個人幾中意呢個pancake!