2017-10-12 88 浏览
空氣感班戟,仲要好抵食,葵涌廣場小店,用心製作,即叫即整,而且有多種口味選擇,可有不同配料配搭,不過要預20-30分鐘時間等候,長時間都大排長龍,人龍超長,不過值得一試值得一等。
2017-10-08 160 浏览
話說鬼皇年紀都唔細 但都仲係好鍾意去葵廣掃街 而呢間梳乎厘pancake咁hit 忍唔住買個試吓先 點知原來要等成半個鐘 班staff都做到面黑 我決定照等千呼萬喚終於叫到我個number 朱古力疏乎厘 加金莎朱古力餡咁朱古力嘅配搭 原來真係....非常之咁普通 朱古力粉 朱古力味唔出 完全唔似用法國Valrhona原料 又唔香 好似食緊一堆 軟林林嘅麵粉咁 性價比好似好高 $38有兩個pancake 但我地3個人都食唔到1個 最後唯有掉左佢🤦🏻‍♀️
話說鬼皇年紀都唔細 但都仲係好鍾意去葵廣掃街

咁朱古力嘅配搭 原來真係....非常之咁普通

性價比好似好高 $38有兩個pancake
但我地3個人都食唔到1個 最後唯有掉左佢🤦🏻‍♀️

2017-10-07 87 浏览
最近好興食pancake,又一間新開嘅pancake 小食店,進駐葵涌廣場~有原味、朱古力、抹茶味可以揀,因為第一次食,揀左原味pancake $28 一客有兩塊厚pancake,可以揀面頭要朱古力醬定蜜糖,我揀左蜜糖,同埋加錢可以加埋入面嘅流心餡,但我無加都幾多人,買完要等15分鐘。原味+蜜糖:Pancake 質地太濕亦太甜,空氣感不足,有人形容呢個係流心餡,但唔係我杯茶~我最後反而係撩走中間濕潤部分再食呢~
進駐葵涌廣場~

有原味、朱古力、抹茶味可以揀,
因為第一次食,揀左原味pancake $28
都幾多人,買完要等15分鐘。

原味+蜜糖:

Yum
2017-10-06 101 浏览
今日weekday請左大假陪家人周圍逛,去到葵涌廣場,記得有好幾個週末經過依間班戟快餐店數次,外面都大排長龍🙄今日撞正閑日,人比較少,所以決定買份試吓😊我地叫左一份原味梳乎厘班戟加蜜糖,每份都係新鮮滾熱辣,即叫即整,疏乎厘入面嘅蛋白打到起泡,真係滑溜溜😋班戟嘅口感亦非常之軟綿綿😍真係比十個讚👍🏻

真係比十個讚👍🏻

原味梳乎厘班戟

2017-10-06
下午茶
原味梳乎厘班戟
2017-10-04 74 浏览
宇治抹茶梳乎里班戟($38) 🥞🍯Pancake熱辣辣 好鬆軟😋好濃郁綠茶味 👍🏻但加左流心餡科 太膩太甜 🙈個人認為普通綠茶味加蜜糖已經好好食 不過綠茶味通常最快售罄 所以如果見到綠茶味就快啲試吓啦🙆🏻🙆🏻🙆🏻
宇治抹茶梳乎里班戟($38) 🥞🍯
Pancake熱辣辣 好鬆軟😋
好濃郁綠茶味 👍🏻
但加左流心餡科 太膩太甜 🙈
個人認為普通綠茶味加蜜糖已經好好食
2017-10-02 89 浏览
之前一直聽講評語都幾好,終於有機會過嚟試吓落單嘅女店員西口西面,算啦我當佢天生RBF, 況且出面閑閑地食一個都過$100,呢度$28就有得食啦!等嘅時候真係充滿期待!等左三個字😍好靚嘅pancake出場啦!立即拍返個震騰騰嘅video ... 但係點解佢唔震嘅急不及待吃一啖落口🙄🙄根本唔係日本食開嗰啲疏呼厘pancake...我即刻推俾我朋友食,點知連我朋友食咗兩啖都決定揼咗佢🤷🏻‍♀️總結我覺得$28咁高卡路里但係難食...$28都曬咗呢個女仔啲頭髮好需要焗油

之前一直聽講評語都幾好
,終於有機會過嚟試吓

總結我覺得$28咁高卡路里但係難食...$28都曬咗

呢個女仔啲頭髮好需要焗油
難得去到葵芳一定要來試試這間pancake店,適逢公眾假期今日人流比較多,幸好的是我們不用拎籌。但只有原味,其他味道已經售罄。要試出pancake 的功架,就要試原味原味梳乎厘pancake配蜜糖我們等了20分鐘,終於來了!是震騰騰的pancake!熱哄哄,令人興奮!但奇怪的是他只是唧蜜糖一半,有一個pancake 沒有蜜糖。Pancake 口感鬆軟,而且有蛋香味,不會太甜,以這個價錢來說十分抵!唯一美中不足的是蜜糖不夠多,如果可以加配忌廉會更好!如果下次有其他味道就好了!

但只有原味,其他味道已經售罄。

要試出pancake 的功架,就要試原味

原味梳乎厘pancake
原味梳乎厘pancake配蜜糖

我們等了20分鐘,終於來了!是震騰騰的pancake!

如果下次有其他味道就好了!
2017-10-02
原味梳乎厘pancake
2017-09-29 75 浏览
唔知點解佢係openrice好評並不多因為個人認為呢間souffle pancake回頭率極高連續來了兩天 到第二天才找到鋪位第一日是放工時段來所以太多人了!行過好多橫街窄巷才找到的Bove 幸好來的不用排隊 要不然真的會崩潰了選擇上係三種口味(金沙朱古力/綠茶/原味)syrup方面有六款選擇 我就揀了草莓朱古力拎左籌要等15分鐘 比起對上一次係pantry食 呢到都算好快了 嗰邊仲要等半個鐘熱騰騰嘅pancake真係好正😍見到佢綠茶粉嘅份量俾得好重手!每一啖都食到好香嘅綠茶味😍pancake口感比起the pantry差少少呢度嘅pancake食落比較實心未做到真係好~鬆~軟~嘅效果望住佢我一路諗 到底朱古力係邊呢🤔原來係係pancake中間!😂😂本身應該係好甜好漏嘅草莓朱古力夾了在本身不帶太重調味的pancake中間反而變得好啱味連平時唔食甜品嘅男朋友 我買嗰陣仲話「你一個人食啊」嘅佢都忍唔住捧著黎食 讚不絕口「跟著你真係食左好多好野落肚」
唔知點解佢係openrice好評並不多
因為個人認為呢間souffle pancake回頭率極高

連續來了兩天 到第二天才找到鋪位
第一日是放工時段來所以太多人了!

選擇上係三種口味(金沙朱古力/綠茶/原味)
syrup方面有六款選擇 我就揀了草莓朱古力
拎左籌要等15分鐘
比起對上一次係pantry食 呢到都算好快了
嗰邊仲要等半個鐘

熱騰騰嘅pancake真係好正😍
見到佢綠茶粉嘅份量俾得好重手!
每一啖都食到好香嘅綠茶味😍

反而變得好啱味
連平時唔食甜品嘅男朋友 我買嗰陣仲話「你一個人食啊」嘅佢
都忍唔住捧著黎食 讚不絕口「跟著你真係食左好多好野落肚

2017-09-29 60 浏览
葵涌廣場呢排勁hit 既pancake, 黎到一定要食下pancake 都有好多選擇,由味道到醬汁到餡再到忌廉既味道原味金莎餡配蜜糖醬baileys忌廉勁厚身好大舊,pancake好鬆軟,入面d 餡好似流心咁流出黎,超好味,兩個人share 一個夠晒飽
葵涌廣場呢排勁hit 既pancake, 黎到一定要食下

原味金莎餡配蜜糖醬baileys忌廉

2017-09-28 73 浏览
Bove是我期待已久的梳乎厘pancake 店,可惜原店地址太遠,這天在九龍灣淘大商場的角落發現了它和modos合開的一間小店,在賣pancake時也賣雞蛋仔和格仔餅。這次就先點了綠茶味的梳乎厘pancake配蜜糖。在點完之後等了約二十分鐘,說是即叫即做,也只好等了。二十分鐘之後終於出場,賣相不錯,上面燙了Bove的字,旁邊有一小口粉紅色的忌廉,嘗完之後好像是桃味的,非常好吃可惜不夠多。但其實pancake 的綠色幾假,幸好味道還算自然,淡淡的綠茶味透出蜜糖味,感覺pancake漿也下了蜜糖,十分香甜。它的質感也沒令我失望,軟棉棉但不過於輕漂漂,中間十分濕潤,吃完兩塊還是會有飽足感。兩間店的合併十分有趣,雖然是新開張,但客人不斷,希望可以長駐在此。

2017-09-27
2017-09-27 63 浏览
葵涌廣場一向多美食,今天在葵涌廣場吃完正餐後,就想食下甜品。行到3樓見到有間賣梳乎厘班㦸嘅鋪頭,所以即刻諗住買黎食下梳乎厘班㦸嘅味道有幾隻,原味,朱古力同綠茶。 想加料嘅話,可以另外加$10加棉花糖或金莎朱古力等等。一於試下綠茶梳乎厘班㦸!店員話製作需時,大概半個鐘後先得拎。等左差唔多25分鐘就有啦!我揀左朱古力醬落落去舊pancake 到。岩岩整熱嘅pancake加朱古力醬真係好夾好好味。綠茶味都幾濃幾出
葵涌廣場一向多美食,今天在葵涌廣場吃完正餐後,就想食下甜品

行到3樓見到有間賣梳乎厘班㦸嘅鋪頭,所以即刻諗住買黎食下

梳乎厘班㦸嘅味道有幾隻,原味,朱古力同綠茶。

想加料嘅話,可以另外加$10加棉花糖或金莎朱古力等等。

等左差唔多25分鐘就有啦!

綠茶味都幾濃幾出

2017-09-25 77 浏览
最近梳乎厘pancake係香港大熱,呢間之前見都有好多人推薦。可能因為舖位細又要即叫即整,每次黎到都多人,仲要排隊等派籌先可以買。今次難得經過見到好少人排隊,終於可以試下梳乎厘有三種口味揀(原味、朱古力、抹茶)但我地5,6點去到時抹茶味已經賣哂,唯有試下原味梳乎厘啦~再揀埋朱古力綿花糖做流心效果,加埋朱古力醬做topping($38)真係好期待隔離仲有很多食店,等緊個陣可以去掃住街先,都吾會等到悶哈哈~我地最後都係等左15分鐘就有啦,賣相好吸引Pancake 口感綿密柔軟,偏濕潤,切開後的確有流心效果,但整體略嫌太甜。兩個女仔share一個已經覺得太濟,如果可以多啲空氣感相信會更好

2017-09-15
今日第一次試食 朱古力味pancake 店鋪開門唔夠30分鐘 一d較特別既味道辣味朱古力已售罄 所以如果要試食 一定要早d買 開門時間約一點 pancake製作時間約需20分鐘朱古力味唔會太甜 保持到個温度兩個有d太膩 一盒share較好!
今日第一次試食 朱古力味pancake
店鋪開門唔夠30分鐘 一d較特別既味道辣味朱古力已售罄
所以如果要試食 一定要早d買 開門時間約一點
pancake製作時間約需20分鐘
朱古力味唔會太甜 保持到個温度
兩個有d太膩 一盒share較好!
2017-09-23 96 浏览
次次去葵廣想食呢間Bove都排長龍今次終於食到喇🤤原味加金莎朱古力梳乎厘班戟蛋味是足夠的 但太甜了一食落口已經係朱古力最後食一半已經想投降我覺得試一次就夠了😅_________________________裝修環境:✨✨✨服務態度:✨✨✨食物質素:✨✨✨(5個✨為滿分)價錢:$36________________________唔信我嘅可以自己去試試😂地址:葵芳葵涌廣場3樓Top世界3069-T20號舖
次次去葵廣想食呢間Bove都排長龍
_________________________
裝修環境:✨✨✨
服務態度:✨✨✨
食物質素:✨✨✨
(5個✨為滿分)
價錢:$36
________________________
唔信我嘅可以自己去試試😂
地址:葵芳葵涌廣場3樓Top世界3069-T20號舖
原味加金莎朱古力
2017-09-16 151 浏览
我同大部分港女一樣,都是梳乎厘班戟的超級fans~最近聽聞美食天堂葵廣,開了一間經常排長龍的梳乎厘班戟店"Bove",$28起就有一set兩件,抵食!於是便去了試一下!當日慶幸不用排隊,只伯等班戟的預備時間等了20分鐘,可以接受~我order了原味金莎朱古力流心梳乎厘班戟+Oreo cream。不過~真是一分錢一分貨,梳乎厘水份和糖分較多,食完第一件已經覺得好滯...雖然都係軟棉棉,但冇一般梳乎厘嘅空氣感,似一件淋左嘅pancake多啲(゜-゜)
我同大部分港女一樣,都是梳乎厘班戟的超級fans~
於是便去了試一下!
原味金莎朱古力流心梳乎厘班戟+Oreo cream
20 分钟 (外卖自取)