2024-01-18 55 浏览
Cafe有室內及室外位置 裝潢走小清新風 各有不同打卡位 假日中午也挺多人 適合來慢活聊天⍢Boholic 非凡全日早餐 $128食材非常豐富 有燒菠蘿 菇 蕃茄腸 牛角包 沙律及煙三文魚等燒菠蘿燒得清甜多汁 牛角包非常鬆軟再配上沙律菜 微甜蕃茄及煙三文魚 輕盈清新 香辣蒜片蜆肉欖酒炒意大利面 $108不想吃太過膩的醬汁 所以便點了炒意粉意大利面麵質彈牙 帶有淡淡微辣蜆肉份量很多 吃到最後還有整體性價比不錯丸久小山園Matcha Latte $55轉為Oat Milk +$5抹茶茶香十足 口感幼滑細緻 清新之選士多啤梨牛油果Smoothie $58賣相非常吸引 充滿少女心整體口感濃郁微酸 士多啤梨及牛油果的配搭就是好喝⧐𝙍𝙚𝙘𝙤𝙢𝙢𝙚𝙣𝙙𝙖𝙩𝙞𝙤𝙣:♡♡♡/5⧐Boholic📍長沙灣福華街561號君凱豪庭地舖及1樓#foodiegoodie_cheungshawan
Cafe有室內及室外位置

Boholic
📍長沙灣福華街561號君凱豪庭地舖及1樓

#foodiegoodie_cheungshawan
2024-01-17 26 浏览
餐廳門面裝修後,再同朋友來,食物保持水準。店內有多個打卡位,好正。天氣凍,點咗三重特濃芝士火鍋,一嚿接一嚿,食完暖笠笠,推介!🌟#三重特濃芝士火鍋極級咸牛舌粒、班蘭麵包粒、香草焗澳洲新薯、西蘭花、鮮蝦肉和車厘茄串,芝士鍋用上Emmental Cheese、Gruyere Cheese、Mozzarella,滋味豐富。這火鍋是美味的組合,必試之選。🌟#開心果奶蓋梳乎厘班戟奶蓋香濃滑順,鬆軟梳乎厘,配搭滿滿開心果粒和醬,口感豐富。甜度適中。🌟#Roselle Tea with Honey洛神花茶,加上蜂蜜,酸甜甘香,清心解渴飲品。🌟#Osmanthus Latte桂花花香濃郁,咖啡與桂花的結合令人驚艷,口感柔滑,拉花灑上桂花點綴。

🌟#三重特濃芝士火鍋

🌟#開心果奶蓋梳乎厘班戟

🌟#Roselle Tea with Honey
洛神花茶,加上蜂蜜,酸甜甘香,清心解渴飲品。

🌟#Osmanthus Latte
  • 開心果奶蓋梳乎厘班戟
  • 三重特濃芝士火鍋
呢度既食物走fusion 路線, 所以食物既款式比較豐富😌香煎法式鵝肝香蔥油泡菜流心太陽蛋紫菜飯🥘($158)肥美既鵝肝入口即融, 淋上甜甜地既醬汁撈埋配料一齊食好飽肚🤣Boholic非凡全日早餐🥓($128)非常豐富既全日早餐最特別係加左玉桂粉既燒菠蘿, 酸酸甜甜幾開胃, 仲有煎到好靚既太陽蛋都唔錯🥰桂花鮮奶咖啡☕️($63)拉花幾靚, 桂花味幾突出, 咖啡既甜味比較重唔係太飲到咖啡本身既味道🤨桂花蜜冷泡咖啡🌼($63)一入口已經飲到明顯既桂花蜜, 但唔會蓋過咖啡嘅味道, 口感略酸, 經過冰塊慢慢溶化會沖淡咖啡既酸味, 桂花嘅味道會更加突出😎隨住時間改變喺同一杯咖啡會品嚐到唔同嘅層次同口味😌開心果醬梳乎厘班戟🥞($138)滿滿濃郁既既瀑布開心果醬完美地覆蓋開心果味既鬆軟梳乎厘班戟, 完全係高水準唔會一陣風就冇左, 開心果碎為成個甜品既味道再提升😇呢度既食物比我想像中出色, 特別係個梳乎厘班戟真係幾有驚喜🤩
呢度既食物走fusion 路線, 所以食物既款式比較豐富😌

香煎法式鵝肝香蔥油泡菜流心太陽蛋紫菜飯🥘($158)

Boholic非凡全日早餐🥓($128)

桂花鮮奶咖啡☕️($63)

桂花蜜冷泡咖啡🌼($63)

開心果醬梳乎厘班戟🥞($138)

2024-01-13
  • 開心果醬梳乎厘班戟
食物伏到爆!價錢貴,質素差~鵝肝好腥,食得出食材唔新鮮!第一次食有筋嘅鵝肝,真係好差~ 個泡菜拌飯真係好頹!最後都竟然係食晒飯唔食鵝肝,真心差!熱狗質素都好差,大家樂都好食過佢,呢個價錢真係唔需要食,建議大家唔好信foodie啲好評嗰杯鴛鴦簡直不可言喻!個奶茶味雪糕冇奶茶味,溶咗之後同咖啡完全唔夾,唔覺得係一杯嘢飲,好伏😕唯一好小小嘅係杯夏威夷果仁咖啡,都係還好,沒有太特別!唔會再食第二次,再食都對唔住自己個胃
食物伏到爆!價錢貴,質素差~

唯一好小小嘅係杯夏威夷果仁咖啡,都係還好,沒有太特別!

唔會再食第二次,再食都對唔住自己個胃
2024-01-13
2024-01-12 34 浏览
港女打卡卡餐廳,我朋友收藏咗好耐,今日終於陪佢去朝聖。煙三文魚凱撒沙律($108): 已打卡餐廳來講個份量都算多,而且都撈得幾勻循,生菜都係新鮮嘅,煙三文魚嘅份量俾我想像中多,對得住價錢。用有兩塊多士。香煎美國特級豬梅扒配黑蒜香醋汁($198): 擺盤賣相賣相嘅,真係好適合打卡。豬扒肉質唔錯,亦都煎得香口,配上醋汁又幾惹味。我連d配菜都沾埋佢。三重特濃芝士火鍋($198): 朋友話冇食過,所以要帶嚟打卡喎。上菜嘅時候擺款係幾靚嘅,每樣一碟碟感覺精緻。不過d配菜配搭好奇怪,西蘭花,薯仔,蕃茄,鮮蝦,牛脷同麵包粒。前四樣都係就咁烚熟咗就上碟,一啲調味都冇,可能覺得芝士火鍋點都會好搶味? 但係俾客人感覺就真係唔太好… 牛脷有稍為煎過有少少味,但係配上芝士火鍋又係咩配搭呢…. 最後配嘅麵包粒,真係純粹唔同色(黑色同綠色?)嘅麵包切左一粒粒咁放上碟。可能我同朋友都無食過芝士火鍋所以咁岀奇…總結: 朋友好開心咁喺店入邊打卡,平心而論打卡嘅位置係真係做得好好嘅,見到唔少枱都係一對情侶男仔同女仔影相咁。食物方面自己覺得還可以。
港女打卡卡餐廳,我朋友收藏咗好耐,今日終於陪佢去朝聖。

2024-01-12 31 浏览
今日到長沙灣附近做完嘢,見到波希米亞風格的餐廳,十分吸引。進入咖啡館時,我和同事立刻感受到輕鬆愜意的氛圍。裝潢充滿了波西米亞風格的藝術品和舒適的家具,打卡位眾多。🌟#蘑菇湯入口啖啖香菇味,濃郁香滑,好飲!🌟#香醋欖油煙三文魚溫泉蛋新薯沙律一道精緻的主菜,新鮮的三文魚,味道鮮美。溫暖的溫泉蛋,柔軟而豐潤。香軟的新薯,味道不錯。🌟#泰式冬蔭鮮蝦意大利麵新鮮的蝦子搭配泰式辣椒醬汁,味道鮮美而微辣惹味。🌟#開心果巴斯克烤微焦芝士蛋糕濃郁的芝士流,再加上開心果的香氣,絕對是一個美味的享受。蛋香味濃郁,唔會太甜,十分好食!絕對是甜品愛好者的不二之選。今日午餐非常愜意,讓我哋倍感放鬆和享受,欣賞餐廳美味的菜品和靚靚的用餐環境,值得一試。
今日到長沙灣附近做完嘢,見到波希米亞風格的餐廳,十分吸引。

🌟#蘑菇湯
入口啖啖香菇味,濃郁香滑,好飲!

🌟#香醋欖油煙三文魚溫泉蛋新薯沙律

🌟#泰式冬蔭鮮蝦意大利麵
新鮮的蝦子搭配泰式辣椒醬汁,味道鮮美而微辣惹味。

🌟#開心果巴斯克烤微焦芝士蛋糕

• 開心果巴斯克烤微焦芝士蛋糕
  • 泰式冬蔭鮮蝦意大利麵
  • 香醋欖油煙三文魚溫泉蛋新薯沙律
2024-01-11 32 浏览
來到這間打卡Cafe Shop,寧靜清新,位於長沙灣站與荔枝角站之間,也算方便。打卡當然要叫飲品/甜品,我同朋友分別叫左Strawberry Avocado Smoothie 同 Peach Blossom,Strawberry Avocado Smoothie好靚,士多啤梨上面仲要有金箔,立即高級晒,味道就有好香濃士多啤梨味,士多啤梨愛好者必點。Peach Blossom同樣有濃郁桃味,配上一些乳酸,味道也不錯。除左打卡,今日仲叫左個芝士火鍋,雖然已經過左聖誕,但竟然好有聖誕感覺,好WARM。芝士火鍋由Emmental Cheese, Gruyere Cheese 同 Mozzarella 組成,好香好Creamy,味道又唔會好單一,用於芝士火鍋係一個正確選擇。芝士火鍋配料有咸牛舌、斑蘭、竹炭麵包、車厘茄、西蘭花、凍蝦。咸牛舌配上芝士好夾,比較咸既牛舌配上芝士香,好似芝士汁香煎牛舌。斑蘭麵包斑斕味好出,比普通麵包多出一種香味。芝士火鍋SIZE剛剛好,兩個人食唔會太油膩,又可以叫其他野食下。鵝肝意大利飯,上台時鵝肝個形狀好靚,應該係一個心既形狀,未食已經好SWEET。鵝肝表面煎香,煎出

鵝肝意大利飯,上台時鵝肝個形狀好靚,應該係一個心既形狀,未食已經好SWEET。鵝肝表面煎香,煎出香香的鵝油;意大利飯中有雜菌增加咬口,牛油味香,軟硬度適中,適合香港人食用,不會過硬。份量仲好足,加埋上面個芝士火鍋,兩個女仔食唔晒,不過真係好香好好味。

2024-01-11 121 浏览
這間咖啡店位於長沙灣,主打日式西餐,以象牙白色為主調相當簡潔,以波希米亞風為裝潢主題,有小樹林、壁爐梳發及大玻璃鏡等,如置身異國度假,適合約會或多人聚會。《冬日暖意》三重特濃芝士火鍋 - $188芝士火鍋以三種芝士混成,口感特別香濃幼滑;有鬆軟的班蘭及竹炭麵包粒、有爽滑彈牙的去腸鮮蝦、亦有厚切的牛舌軟腍多汁,還有西蘭花、車厘茄串及薯仔等蔬菜平衡膩感。珍寶軟殼溫泉蟹芝士忌廉意大利麵 - $168金黃酥脆的珍寶級軟殼蟹肥美飽滿,咬開有著鮮甜的蟹肉及肉汁,更有少少甘香的蟹膏,清甜而不油膩;煙韌彈牙的意粉掛滿幼滑細膩的芝士忌廉汁,更有洋蔥、枝豆粒及車厘茄等配料。開心果奶蓋梳乎厘班戟 - $138兩塊厚厚的梳乎厘班戟鬆軟又蓬鬆,香甜且富空氣感;淋上濃稠的開心果奶蓋幼滑細膩,充滿獨特堅果香氣,更有爽脆的開心果碎添口感。
《冬日暖意》三重特濃芝士火鍋 - $188
珍寶軟殼溫泉蟹芝士忌廉意大利麵 - $168
開心果奶蓋梳乎厘班戟 - $138
2024-01-07
2024-01-11 40 浏览
間中會去荔枝角同vendor開會,幾次經過間波希米亞風嘅餐廳好靚一直都想試,同朋友聚舊於是揀咗呢間餐廳。門外餐桌唔單止適合打卡,都好適合帶寵物嘅食客,我哋坐低之後見到有食客帶咗寵物嚟,職員對寵物好友善。餐廳內嘅波希米亞風格好適合女孩子打卡。頭盤意粉主菜嘅特色選擇都唔少。三重芝士火鍋第一次食芝士火鍋心情好興奮,火鍋配咗5款食材,其中牛舌最出色,牛味濃郁,入口即溶,唔使加芝士都已經好好。而其他材料味道相對清淡,加咗芝士好食得出芝士嘅味道有唔同層次,濃而不漏好有驚喜。蝦夠大隻,去乾淨蝦腸,肉質彈牙。牛舌味道濃郁,入口即溶。藍青口配蒜茸包青口鮮嫩唔腥,醬汁好香香草牛油味同淡淡酒味,味道唔錯,我直頭當湯飲。蒜茸包香脆有蒜香味。軟殼蟹意大利粉意大利粉色彩繽紛靚到似幅畫,份量十足,原隻軟殼蟹外脆內juicy, 意大利粉質地滑溜,唔知係醬汁有加到蛋黃食入口好香蛋味,味道濃郁。溫泉蛋生熟程度拿捏得十分準確,我俾滿分!

餐廳內嘅波希米亞風格好適合女孩子打卡。

頭盤意粉主菜嘅特色選擇都唔少。

三重芝士火鍋

蝦夠大隻,去乾淨蝦腸,肉質彈牙。

牛舌味道濃郁,入口即溶。

藍青口配蒜茸包

蒜茸包香脆有蒜香味。

軟殼蟹意大利粉

溫泉蛋生熟程度拿捏得十分準確,我俾滿分!

2023-12-14
2024-01-11 24 浏览
呢間cafe成日都想黎食,今次下定決心約埋朋友黎食個brunch,入面裝修充滿波希米亞風格🥰🍽️馬來椰香喇沙香脆魷魚蟹籽意大利飯香噴噴既椰香味,喇沙濃郁,最驚喜有豆卜呢埋左係飯裡面,豆卜完全索喇沙汁既精華,魷魚炸得好香脆,伴飯食相當唔錯🍽️秘製蘇梅蛋黃醬焗美國特級豬扒豬扒面鋪上一層蘇梅蛋黃醬,每啖都食到甜甜地既醬,豬扒煮得嫩滑,伴碟既蔬菜都好fresh📍Boholic長沙灣福華街561號君凱豪庭地舖及1樓

🍽️馬來椰香喇沙香脆魷魚蟹籽意大利飯

🍽️秘製蘇梅蛋黃醬焗美國特級豬扒

📍Boholic
長沙灣福華街561號君凱豪庭地舖及1樓
2024-01-10 41 浏览
長沙灣Boholic以波希米亞風格佈置,以米白、杏、啡色作主調,餐廳內設有幾個設計用心的打卡位,非常適合和閨蜜來吃下午茶和拍照。座位有室外和室內位置可供選擇,寵物友善。鳥籠下午茶拼盤 $328鹹點金文畢芝士巴馬火腿竹炭多士 - 鹹香油潤的巴馬火腿和芝士是絕配,加上黑松露醬更添風味脆卜卜黃金吉列蝦 - 炸得很酥脆,炸粉不厚,裡面的蝦肉新鮮彈牙,香口美味黑魚子鮮蝦牛油果醬撻 - 牛油果愛好者必愛,牛油果醬很濃郁,鮮蝦肉厚又鮮味甜點自家製提拉米蘇 - 咖啡和朱古力香氣濃郁,質感柔滑特濃宇治抹茶芝士涷餅 - 抹茶味突出,芝士味濃郁,冰冰的口感很特別士多啤梨慕絲蛋糕 - 士多啤梨慕絲很香甜冰涷,蛋糕造得很軟綿鬆軟 手製麻薯曲奇 - 外層曲奇脆口,內裡麻薯口感煙韌夢幻法式馬卡龍 - 很鬆脆,帶著杏仁香氣,夾心餡香甜煙韌自家製迷你檸檬撻 - 撻皮酥脆,檸檬酸酸甜甜很開胃shizuka hojicha latte $50很精緻的拉花,茶和奶的比例剛剛好Marukyu Koyamaen Matcha Latte $50抹茶味很濃郁,冬天喝暖暖的很舒服
鳥籠下午茶拼盤 $328
鹹點
甜點
自家製提拉米蘇 - 咖啡和朱古力香氣濃郁,質感柔滑
手製麻薯曲奇 - 外層曲奇脆口,內裡麻薯口感煙韌
夢幻法式馬卡龍 - 很鬆脆,帶著杏仁香氣,夾心餡香甜煙韌
自家製迷你檸檬撻 - 撻皮酥脆,檸檬酸酸甜甜很開胃
shizuka hojicha latte $50
很精緻的拉花,茶和奶的比例剛剛好
抹茶味很濃郁,冬天喝暖暖的很舒服
今日搵到呢間長沙灣隱世cafe 餐廳,餐廳以波希米亞風為主題,滿布特色打卡位,食飯前後,可以任意影相📸。食物賣相亦十分吸引,味道亦唔錯👍🏻🍽️ Lunch Set🍕🦀秘制粉紅魚子醬蟹肉蟹柳芝士蛋黃醬披薩 $108~ 特色竹炭薄餅底,配上蟹肉蟹柳魚子醬,鮮味十足。☕️Hot Fruit Tea🥣 Soup + 小食~🎃南瓜湯,幼滑香濃,味道清甜。🍽️ Lunch Set🦢🍳🍚香煎法式鵝肝香蔥油流心太陽蛋紫菜飯$148~ 厚切鵝肝,口感細嫩,香味獨特。流心太陽蛋、紫菜、蔥油撈飯,再淋上甜豉油,正😋🍹Ice Fruit Tea🥣 Soup + 小食~🎃南瓜湯,幼滑香濃,味道清甜。🥞☕️提拉米蘇梳乎釐班戟 $118~梳乎釐pancake ,面頭加上熔岩Tiramisu,實在太吸引,味道又唔會好甜,食哂成個都冇罪惡感!

🍽️ Lunch Set
🍕🦀秘制粉紅魚子醬蟹肉蟹柳芝士蛋黃醬披薩 $108
~ 特色竹炭薄餅底,配上蟹肉蟹柳魚子醬,鮮味十足。
☕️Hot Fruit Tea
🥣 Soup + 小食
~🎃南瓜湯,幼滑香濃,味道清甜。

🍽️ Lunch Set
🦢🍳🍚香煎法式鵝肝香蔥油流心太陽蛋紫菜飯$148
🍹Ice Fruit Tea
🥣 Soup + 小食
~🎃南瓜湯,幼滑香濃,味道清甜。

🥞☕️提拉米蘇梳乎釐班戟 $118
2023-12-29
真係唔會有下次了!有兩樣野想差評:1)服務, 2)食物由最差既類別開始講起1)服務平時極少會專登食完走上黎打食評 但呢間的確令我地成班朋友有唔好既體驗今次係慶祝朋友生日 但半餐飯都係咁俾人催我地快啲食完 想我地走咁(睇返間餐廳門口 同埋openrice都係寫10pm閂門 但打去問staff佢答我9:30pm閂)- 入到門口 地面個層啲staff淨係望住我 唔出聲 唔會帶位或者welcome我地 由我地自己盲中中搵(因為間餐廳有兩層 而上到上層有分左右兩邊 同埋啲轉角位 唔易搵)係上到上層我搵左陣都唔見啲朋友 先有個staff行過黎帶我我地坐個位冇乜冷氣 焗焗地 同埋冇音樂而個度既位係有d嘈既聲 唔肯定係咪機器聲定冷氣機聲staff話iPad冇電 所以冇音樂.. 第一次聽餐廳係會咁 幾搞笑(不過我地覺得以上既都係小事 唔係太大影響用餐既心情的 )食緊個陣(8:50pm)已經開始不停俾staff催 我地成班朋友都覺得好唔舒服所以問個staff其實你地幾點閂門 佢話上層9:30pm閂 下層就10pm先閂咁我地話咁之後我地落樓下坐係咪都ok 佢都話可以但9:30pm落到去 見到d staff
真係唔會有下次了!
有兩樣野想差評:1)服務, 2)食物
由最差既類別開始講起

1)服務

係上到上層我搵左陣都唔見啲朋友 先有個staff行過黎帶我
我地坐個位冇乜冷氣 焗焗地 同埋冇音樂
而個度既位係有d嘈既聲 唔肯定係咪機器聲定冷氣機聲
(不過我地覺得以上既都係小事 唔係太大影響用餐既心情的 )

咁我地話咁之後我地落樓下坐係咪都ok 佢都話可以
但9:30pm落到去 見到d staff全部都係準備收工既模樣 唔太歡迎我地繼續係棲下坐(但個陣9:30pm都未到)

其實間野啲裝修係好岩打卡 但我地冇乜機會打卡 因為感覺到佢地唔歡迎我地繼續留係度打卡
有啲朋友去左洗手間 咁我地企係門口位 而門口位仲有啲outdoor位幾靚 我地企左係度傾左陣準備想打卡
有個staff一野坐左係好近我地既位 然後大聲咳 我地都感覺到係好唔歡迎 所以都行遠少少
好似阻住佢地收工咁(重申:間野係閂10pm 而個陣9:30pm都未到 但有幾個staff已經坐晒出門口位等收工)
最後見佢地未夠9:45pm已經閂門

我地唔係麻煩客 如果人地寫到明幾點閂門 我地絕對唔會阻人收工
但寫10pm閂 但一個鐘頭前已經催 令客人坐同食得唔舒服 加上仲要係慶祝生日
就真係對呢間餐廳印象好差………

2)食物

大部分既野食同野飲都係麻麻地
不過都未到難食既地步(除左隻燒春雞 真係好唔得)
2024-01-06
庆祝纪念
生日
Hey girls!👋 如果你正在尋找一個完美的下午小聚地點,那你一定不能錯過我為你介紹的這個——Boholic Tea Set!這家咖啡店位於香港長沙灣,是一個既能享受美食,又能品味咖啡的好地方。☕首先,我們來聊聊他們的咖啡吧!我親身試過他們的matcha coffee latte,味道醇厚,苦中帶香,讓人一喝就愛上了。🍰再來看看他們的美食吧!我個人非常推薦他們tiramitsu 蛋糕。蛋糕口感細緻,甜度適中,味道醇厚,每一口都讓人回味無窮。而且他們還有各種口味的麵包和三明治,每款都值得一試。午後小聚的好地方。不僅咖啡好喝,美食也不遜色。環境優雅,燈光柔和,是休閒小聚的理想之選。不僅如此,店內環境寬敞,衛生乾淨,連服務員都超級熱情,趕快來試試看吧!#香港美食 #BohoLicTeaSet #美食咖啡 #下午茶好去處 #香港長沙灣探店💥香港長沙灣必試的BohoLic Tea Set💥

💥香港長沙灣必試的BohoLic Tea Set💥
2024-01-08 15 浏览
今次嚟到呢間行波希米亞風嘅Cafe,入面擺滿不同乾花嘅擺設,裝修風格以淺色為主,值得大家嚟打卡!🌟 Boholic 鳥籠造型西式精緻二人拼盤😋😋😋鹹點: 金文畢芝士配巴馬火腿竹炭/抹茶多士!呢款茶點可以話係有不同層次嘅味道,芝士嘅奶香味、火腿嘅鹹香味,配上多士有一個中和兩種味道嘅作用,令大家品嚐到兩種滋味之餘,又唔會太鹹,味道既平衡做得相當好!😋😋😋黃金吉列蝦食落香脆,而外皮唔會太厚!😋😋😋魚子鮮蝦拼牛油果醬撻各種食材都有特別嘅香味,建議大家食入口唔好即刻吞,慢慢感受下不同味道既融合,口感獨特!🍩甜點:Tiramisù濃郁既咖啡味,加埋軟綿綿既蛋糕 ,鬆軟口感令人滿足!🍪麻糬曲奇曲奇質地鬆軟,配麻糬獨特嘅煙靭口感,更見特別!🍰抹茶馬卡龍我自己本身以為馬卡龍一定會好甜,都有少少抗拒。但今次嘅馬卡龍食落有陣陣抹茶香味,甜度適中。🥧自家製迷你檸檬撻食咗咁多唔同款式嘅特點,呢款特別之處就係酸酸甜甜嘅味道,令到大家相當開胃!🍰伯爵茶味蛋糕如果大家係伯爵茶嘅粉絲,相信呢個蛋糕一定滿足到大家!伯爵茶嘅香味濃郁,食落鬆軟!🍮奶茶布丁食落嘅味道有驚喜,唔係普通香港奶茶味道,而係泰國奶茶嘅香甜味,相當特別

🌟 Boholic 鳥籠造型西式精緻二人拼盤

😋😋😋鹹點:

金文畢芝士配巴馬火腿竹炭/抹茶多士!

😋😋😋黃金吉列蝦
食落香脆,而外皮唔會太厚!

😋😋😋魚子鮮蝦拼牛油果醬撻

🍩甜點:

Tiramisù
濃郁既咖啡味,加埋軟綿綿既蛋糕 ,鬆軟口感令人滿足!

🍪麻糬曲奇
曲奇質地鬆軟,配麻糬獨特嘅煙靭口感,更見特別!

🍰抹茶馬卡龍

🥧自家製迷你檸檬撻

🍰伯爵茶味蛋糕

🍮奶茶布丁
食落嘅味道有驚喜,唔係普通香港奶茶味道,而係泰國奶茶嘅香甜味,相當特別又好味嘅甜品

☕️Affogato

佢係espresso 配上奶茶味雪糕,大家要將咖啡倒上雪糕表面,慢慢溶化之餘,亦都形成一杯特別嘅飲品。入口口感濃郁,而奶茶同咖啡嘅味道相互交融,香氣四溢。

🧉Chocolate Milk
呢杯朱古力奶絕對唔係坊間嘅現成配有嘅朱古力奶,而係有香濃既朱古力配搭,飲落味道濃郁!