2021-02-25
情人節搵靚餐廳食飯,朋友就介紹左我黎呢間bellevue bar & grill!一入到去,嘩一聲!真係好靚,好有心思裝飾,好有feel,帶女朋友黎一定冧死佢!同好多西餐廳一樣,都係有set dinner,唔想煩既朋友有福了。另一樣比較特色既就係呢到啲熟成牛扒,要成30日先熟晒,比起一般牛扒肉質更嫩、牛味更出。今次雖然無叫set dinner,但好驚喜竟然都有餐包送,好開心!我同女朋友兩個人叫左一個蟹肉周打湯,餐廳好細心問我地洗唔洗幫我地分2碟上,又係一個驚喜位!入面蟹肉都算多,好creamy,入面仲有牛油果忌廉,唔錯。銀雪魚,極高質!魚皮好脆身,想切個時已經feel到,底下魚肉亦好鮮嫩,調味岩岩好,唔會太咸之餘仲要好吊得出銀雪魚味,係我so far食過最出色銀雪魚!最後係推廌既熟成肉眼,熟成牛扒果然好軟嫩,好易切開,入口亦好出牛味,第一次食熟成牛扒,先知道原來牛既原汁原味係咁好食!平時食開唔係硬晒就係雪到無晒味,黎到呢到大家一定要試下!