2022-01-21 138 浏览
上午出機場送別親友,沒有A車返回市區,於是和家人坐E車去東涌,食好嘢散下心。Banchan and Cook就在東薈城,一出地鐵上三樓就係,好方便。餐廳剛換上2022年「新正」餐牌,感覺清新。醬油蒜頭有骨炸雞半份($118)口味眾多是韓式炸雞的特色,這間有原味/甜辣/芝士//蜜糖/柑橘和醬油蒜頭5種選擇,還有無骨/有骨;半份/一份可選。最後選了醬油蒜頭,雖只是半份,也有6大件,堆成小山,雞翼、雞腿和雞胸都有,外皮香脆,醬油蒜頭醬鹹鹹甜甜的好惹味。餐廳還細心的供應膠手套。泡菜燉五花肉蛋包飯($105)蛋包飯是這間餐廳的招牌。今次選了非常有韓風的泡菜燉五花肉。侍應親自在你面前切開蛋包,滑蛋便從中間到左右滑下來,完美地包住蕃茄醬飯。厚片五花肉則被完整一片的泡菜包成方形,五花肉雖未到入口即化,但也夠腍夠味,反而泡菜較長較韌,𡁻得有點攰。慢煮羊膝配薯條($165)好大隻羊膝,骨肉分離,又腍又滑,配西式燉菜醬汁,好好食。唔講咁多,有圖有真相。韓式雜莓牛角包窩夫($72)與普通窩夫不同,它是用牛角包麵糰烘烤成的窩夫,所以有牛角包的層層酥脆感,夾雜牛油、蜜糖和肉桂的香味,很惹人喜愛!焦糖脆脆鮮奶咖啡不
醬油蒜頭有骨炸雞半份
醬油蒜頭有骨炸雞半份($118)
泡菜燉五花肉蛋包飯
泡菜燉五花肉蛋包飯($105)
慢煮羊膝配薯條

慢煮羊膝配薯條($165)

韓式雜莓牛角包窩夫
韓式雜莓牛角包窩夫($72)

焦糖脆脆鮮奶咖啡
不是用焦糖糖漿,而是真正脆口的焦糖粒,提昇了鮮奶咖啡的口感和味道。

凍溶化朱古力
朱古力奶加朱古力粒,朱古力控必試。
這一餐吃得很滿足,鬱悶心情一掃而空。
午餐
醬油蒜頭有骨炸雞半份
泡菜燉五花肉蛋包飯
2022-01-21 35 浏览
2022.01.16農曆新年快到啦🧨去東薈城Outlet 買新衫最好不過🛍不過放血🩸前要醫下肚仔先🍴呢間韓國🇰🇷餐廳位於三樓轉角位裝修簡潔清新舒服🤗點餐前每枱都會有店員送上餐前小食(酸青瓜+酸蘿蔔)開胃用😉烤牛肉蛋包飯 $98店員會先詢問客人用不用拍照📷之後就會替客人切開蛋包🔪方便食用💁🏻‍♀️烤牛肉牛味香濃,而蛋就好滑緻!拼埋飯一齊食係好夾😋慢煮羊膝🐐配薯條🍟 $165羊膝🐐好大枝🤣食落係好腍,羊味都較重!粗粗的薯條🍟係黃金色咬落香口!柑橘韓式炸雞🍗(有骨半份) $118韓國餐🇰🇷一點唔會缺少既炸雞🍗半份份量都好多,柑橘🍊味好甜,雞肉新鮮,另外可以沾上附設的兩種醬汁!而且碟內有韓式年糕加薯條🍟包飽🤗烤朱古力棉花糖 $78間中一口甜係需要的,呢間烤朱古力棉花糖唔會甜到令人食唔曬成個!再送多兩塊餅乾俾客人食用Tim🍪溶化朱古力 (凍)🍫$42朱古力🍫與牛奶🥛與 忌廉比例好好👍🏻會令人感到滿足🥰濟州綠茶🍵鮮奶🥛(凍)$42飲落茶抹味較出,唔會太甜!所以唔洗擔心太膩☺️
2022.01.16

烤朱古力棉花糖 $78

溶化朱古力 (凍)🍫$42
朱古力🍫與牛奶🥛與 忌廉比例好好👍🏻會令人感到滿足🥰

濟州綠茶🍵鮮奶🥛(凍)$42
飲落茶抹味較出,唔會太甜!所以唔洗擔心太膩☺️

多謝正苦同一班染疫高官🙏而家又唔知幾時先可以堂食晚餐😢😢😭最後一餐梗係要食好啲 所以就翻兜呢間我舊年最滿意嘅餐廳💖🤩.🔥●「 韓國醬油有骨炸雞」($112)●炸雞加薯條加年糕點可以唔好食🤤🤤非常熱辣辣‼️越邪惡越快樂😘✨即係韓國醬油真係超級好食有骨炸雞嘅精髓就在於損骨嘅時候會一齊選埋啲醬🤩😍😍調味啱啱好 唔會過鹹搞到食完好口渴 有少少甜味 帶出醬料嘅層次感 .🍹●「 韓式雜莓牛角包窩夫」($72)●比傳統做法嘅窩夫更酥趣同埋有層次窩夫加咗肉桂粉同埋蜜糖令甜味更有層次 唔係一味死甜我個人就幾鍾意食肉桂味嘅嘢嘅但係如果唔鍾意肉桂粉嘅朋友仔 就可以試下其他款啦~~-🔥●「 烤韓國豆腐配泡菜八爪魚」($112)● 咁有韓國風味嘅小菜一定要嗌嚟食下個豆腐真係超級話本來以為佢係一個冷盤嚟嘅點知 係熱嘅 個八爪魚係學校過嘅所以有陣燒完之後嘅香味真係好好食🐣🍳●「泡菜燉五花肉蛋包飯」($105)●最吸引當然係個蛋😆蛋控必點呀‼️🤩✨上菜果時店員仲會好好咁幫你切‼️建議要比店員幫手😆😝我哋自己切好似有啲KAM😂😅雞蛋非常滑嫩 冇過多調味 中和反比較重口味嘅泡菜豬肉厚厚一層泡菜包住五花肉 份量好足😆✨💭💭💭好
🔥●「 韓國醬油有骨炸雞」($112)●

蛋控必點呀‼️🤩✨
厚厚一層泡菜包住五花肉 份量好足😆✨
💭💭💭
好味(8/⑩)
抵食 (7/⑩)
💭💭💭
2022-01-20 42 浏览
Almost our regular canteen now, the best Korean fried chicken place in town!🇰🇷🐷overall: 9/10🍳Omurice with roasted beefThis is one of their signature fusion dish with a taste of both korean roasted beef plus the Japanese egg omelette. While the egg omelette is so perfectly fried with a smooth outer skin and a creamy egg texture inside, the well seasoned grilled beef brisket brings the whole dish into life. The beef itself could be a bit overseasoned if you eat it alone, but that becomes so yummy

🐷overall: 9/10

🍳Omurice with roasted beef
This is one of their signature fusion dish with a taste of both korean roasted beef plus the Japanese egg omelette. While the egg omelette is so perfectly fried with a smooth outer skin and a creamy egg texture inside, the well seasoned grilled beef brisket brings the whole dish into life. The beef itself could be a bit overseasoned if you eat it alone, but that becomes so yummy even served with egg and rice.
Omurice  with  roasted  beef

🍗Soy Garlic Fried Chicken
This is definitely my biggest craving that hits me hard every month and literally the thing that brings me there so regularly. The perfectly deep fried chicken pieces are coated with the savory sweet soy sauce. With a sufficient amount of garlic flavour added, the sauce is almost addictive. Especially appreciate the crispy fried chicken skin but with a juicy and tender meat texture inside. Not greasy at all.
Soy  garlic  fried chicken

🧇Assorted berries croffle
A combination of waffle and croissant with serves exactly the value proposition of the fusion concept of the restaurant. For those who never tried this, I’d definitely recommend you to give it a go as it’s much much yummier than just a simple waffle. Buttery yet sweet. And I particularly love the cinnamon powder added on top too!
Assorted  berries  croffle
  • 溶化朱古力
  • 炸雞薯條
  • Soy  garlic  fried  chicken
2022-01-19 104 浏览
二訪小清新韓國餐廳 Banchan & Cook 今日大嶼山一日遊, 最後一站過返嚟東涌東薈城, 上次食過呢間餐廳,坐得好舒服,食物又有特色,今次再嚟幫襯😋🌟泡菜燉五花肉蛋包飯個蛋包飯好得意, 外表好滑好飽滿, 店員會問你使唔使影返張相先,因為佢會喺你面前切開個蛋,見到裏面好嫩滑嘅蛋汁, 賣相相當吸引加埋泡菜包豬腩肉同韓式嘅泡菜沙律, 好開胃😋🌟烤韓國豆腐配泡菜八爪魚呢個配搭好特別其他餐廳好少有, 八爪魚輕輕烤過, 帶有燒海鮮嘅味道, 另外泡菜個味好特別,偏濃,有少少豬肉喺裏面,配搭豆腐好夾👍🌟原味無骨炸雞我記得上次都有食炸雞,因為真係做得幾好,個皮好脆,裡面啲肉都嫩滑, 一啲都唔油, 千祈唔好錯過佢嘅炸薯條同埋炸年糕,配埋佢嗰兩隻醬汁好好味㗎😋🌟烤朱古力棉花糖鐵板上嘅甜品一睇就知靚, 香烤嘅棉花糖上面有朱古力醬同朱古力碎,下面係餅底, 咁嘅配搭,熱辣辣一定好食啦😋🌟焦糖脆脆鮮奶咖啡餐廳嘅飲品其實唔錯, 我好鍾意佢奶泡上面啲焦糖脆脆, 慢慢融化係杯咖啡度,好滿足🥰🌟青檸梳打對比杯咖啡,呢杯就好清新,雖然係青檸梳打,但係有少少花香味,食炸雞配有氣嘅飲品,爽呀🤣近排冇咗晚市, 呢餐earl
二訪小清新韓國餐廳 Banchan & Cook

🌟泡菜燉五花肉蛋包飯

🌟烤韓國豆腐配泡菜八爪魚

🌟原味無骨炸雞

🌟烤朱古力棉花糖

🌟焦糖脆脆鮮奶咖啡

🌟青檸梳打

近排冇咗晚市, 呢餐early dinner好滿足, 都發覺有好多人叫外賣,聽到係有折扣㗎,大家住附近就要留意下啦🥰
2022-01-16
  • 泡菜燉五花肉蛋包飯
蛋包飯一向都覺得係日本菜之一🤣之前係日本食左個好好味既蛋包飯一直都念念不忘今次竟然係呢間韓菜餐廳食到久違既蛋包飯😍店員會係你面前切開粒蛋 好似朵花咁開係飯上面飯本身炒好超入味 汁燒牛肉個人就覺得好好食一啲都唔韌 蛋飯本身無咁濃 加埋牛肉一齊食就岩岩好💜.烤韓國豆腐配泡菜八爪魚本身以為小食唔會太多點知係超大盤!!! 泡菜mix左豬肉片 好惹味 屬小辣🌶八爪魚煙煙韌韌 加埋泡菜好好食豆腐滑溜 輕輕加左葱花同芝麻粒 配濃味既泡菜食一啲都唔dry~.甜辣無骨炸雞🍗另外仲配左厚切薯條同年糕呢款炸雞外皮做到好脆 有千島醬同蜜糖芥末醬可以另外點❤️.最後當然唔少得甜品 croffle控黎到一定要食啦~啊個雜莓croffle除左有cream同士多啤梨 藍莓🫐個窩夫仲加左肉桂粉 糖霜等等 焗到好脆好香就算飽都仲可以一人一個食晒😋.飲埋杯足料水果梳打~大滿足🥳
蛋包飯一向都覺得係日本菜之一🤣

點知係超大盤!!! 泡菜mix左豬肉片 好惹味 屬小辣🌶
八爪魚煙煙韌韌 加埋泡菜好好食

甜辣無骨炸雞🍗另外仲配左厚切薯條同年糕
呢款炸雞外皮做到好脆 有千島醬同蜜糖芥末醬可以另外點❤️

最後當然唔少得甜品 croffle控黎到一定要食啦~
啊個雜莓croffle除左有cream同士多啤梨 藍莓🫐
個窩夫仲加左肉桂粉 糖霜等等 焗到好脆好香
就算飽都仲可以一人一個食晒😋

飲埋杯足料水果梳打~大滿足🥳
2022-01-16
午餐
2022-01-18 131 浏览
回想在2019年的年頭,第一次去韓國渡過一個冬日之旅,嘗盡了首爾的雪濃湯、部隊鍋、牛肉湯麵和串燒等食物。雖然未能遇上首爾的雪景,但也感覺滿足☺️時至三年後,還未有機會重新踏上旅途,但對韓國菜的追求依然。於是,去了東涌的一間新派韓國餐廳用膳,藉著美食緩解對韓國的思念之情🤔🏞環境柔和的光線,稍稱昏暗的環境,部份位置掛上人造植物,構成了餐廳寧靜的田園格調🌴牆上掛上了具韓國特色的畫作,配以文字介紹,令客人恍如置身於韓國一樣👀🍝食物韓國菜是餐廳的主軸:除了常見的韓式炸雞🍗、部隊鍋之外,還供應一些新派的美食,例如韓式蛋包飯、意粉、甜品等,令客人對韓國菜的印象,不只局限在雪龍湯和紫菜飯卷🍙1. 烤牛肉蛋包飯🫔($98)🔸蛋包飯的蛋皮相當結實,光滑而帶有亮澤,食落去很香滑;牛肉口感幼嫩,牛肉汁鹹中帶有少許甜味;飯粒幼細,加上吸收了蛋汁的精華,令飯粒滿有陣陣蛋香,滋味無窮🍳2. 慢煮羊膝配薯條🍖🍟($165)🔸羊膝肉豐富,但羊肉與茄汁的味道如果可以再融合,就會更為入味,可再改進;羊肉味道不會太羶,容易入口🐑🔸另外,薯條份量十足,炸得非常香脆;沙律菜則能中和羊肉和薯條的油膩感🥗3. 甜辣無骨炸雞(半份)($

🏞環境

🍝食物

1. 烤牛肉蛋包飯🫔($98)
烤牛肉蛋包飯、溶化朱古力

2. 慢煮羊膝配薯條🍖🍟($165)

慢煮羊膝配薯條

3. 甜辣無骨炸雞(半份)($108)
🔸數件甜辣炸雞,配薯條及韓國年糕:炸雞甜味重,但辣味可以再多少少。炸雞的外皮香甜和脆身,口感像冰鎮咕嚕肉一般,很有口感😋

🔸薯條同樣炸得香脆,餐廳送上青綠色和橙色的芝士醬,兩款醬滿有香濃的芝士味,和薯條一起享用,味道更佳🤤

🔸韓國年糕煎得香口,但有少少過韌,建議早少少上碟會更好👍🏼👍🏼
甜辣無骨炸雞(半份)

4. 韓式雜莓牛角包窩夫🧇($72)
🔸牛角包窩夫焗得非常香脆,表面充滿糖粉及糖漿;加上藍莓🫐、士多啤梨🍓、紅桑子和鮮打忌廉作伴碟,中和油膩和煎炸的感覺。窩夫入口熱辣辣和脆身,內裡軟腍,甜味適中😋
韓式雜莓牛角包窩夫

5. 溶化朱古力🥤($42)
🔸上層是鮮奶,下層是朱古力:先把鮮奶打成泡沫,再倒入朱古力內。飲品有很重朱古力味,但不會太甜,不錯😛

6. 士多啤梨紅桑子梳打🍹($42)
🔸上層是梳打水,配青檸和薄荷;下層為士多啤梨和紅柔子汁:飲品內含豐富士多啤梨和紅桑子果肉,與梳打一起飲用,感楚清爽😆
溶化朱古力、士多啤梨紅桑子梳打

💁🏻‍♀️服務
餐廳的店員態度友善,感覺非常殷勤有禮🙇🏻‍♂️🙇🏻‍♀️

👀總結
記得在幾年前,我對韓國菜的印象,只是停留在雪濃湯、紫菜飯卷等傳統菜式🍙🍜🍲

現時的韓國菜則不斷推陳出新,與其他國家的菜系Crossover:保留傳統的精粹之餘,亦能展現出食物的創新性。相信這間餐廳,能符合上述的條件🤩

———————————————————————

餐廳評分(5分為最高)
美味:🐤🐤🐤🐤
店舖可達度:🐤🐤🐤🐤
2022-01-15
烤牛肉蛋包飯、溶化朱古力
慢煮羊膝配薯條
甜辣無骨炸雞(半份)
溶化朱古力、士多啤梨紅桑子梳打
  • 士多啤梨紅桑子梳打
  • 溶化朱古力
2022-01-14 101 浏览
平時lunchtime東薈城依間“Banchan and Cook”都會有唔少人排隊食lunch,但最近大家好多人都work from home既關係,今日唔算多人排隊,反而多人排隊買外賣食。見唔太多人排隊,同同事就決定入去食,因為同事想試依間餐廳好耐。「烤牛肉蛋包飯」($98):蛋包飯既賣相已經非常吸引,影完相之後佢地就會幫你切開隻蛋,跟住你就會見到啲蛋漿流出黎😋 蛋包飯用左炒飯底但唔會太咸,岩岩中中和返烤牛肉比較重既醬汁味。份量亦都比較大,兩個人share食都夠食。「烤韓國豆腐配泡菜八爪魚」($112):自己就最中意啲八爪魚,八爪魚大大塊但又唔會太難咬開,同埋燒過既關係,食落有陣好香既燒八爪魚味。另外同事對個泡菜讚不絕口,佢本身唔食得太辣,佢覺得個泡菜唔太辣又唔會太酸,配埋豆腐食岩岩好。「烤朱古力棉花糖」($78):一見到依個甜品,同同事二話不說就叫左,因為大家都好中意食甜野,要記得趁熱食,趁棉花糖仲係溶既時候配埋塊餅乾食會無咁甜,棉花糖仲要有拉絲既感覺😍

「烤牛肉蛋包飯」($98):

「烤韓國豆腐配泡菜八爪魚」($112):

「烤朱古力棉花糖」($78):
烤朱古力棉花糖
2022-01-13
烤朱古力棉花糖
2022-01-13 24 浏览
上次個朋友帶我嚟食,哇,大開眼界🤩🤩🤩🤩簡直係好多嘢食都好好睇網絡都好似好好食😊先講佢哋嘅嘢飲啦每一杯睇落去都好有心機同埋好好睇,打卡簡直一流🤩佢哋嘅豬都燒得好靚每一隻色都好均勻同埋都幾好食🔥而蛋包飯都好似日本嗰啲蛋包飯咁,切開佢撈飯就正,同埋個樣真係唔差🤩仲有佢哋嘅炸薯條年糕同埋炸雞,全部都係新鮮熱辣好鬆脆好有口感🥳🥳🥳而佢哋嘅韓式煎餅就唔係一大塊細細塊分幾塊,咁樣樣每人都係食塊🤩🤩🤩同埋都好好食好有泡菜味🥳最後到佢哋嘅甜品咁就係窩夫,配一啲士多啤梨做裝飾,同埋個cream,溝個窩夫真係好好食🥳🥳🥳
佢哋嘅豬都燒得好靚每一隻色都好均勻同埋都幾好食🔥
  • 韓式雜莓牛角包窩夫
  • 燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜
2022-01-12 26 浏览
招牌牛肉汁蛋包飯牛肉汁甜甜的,味道濃郁,有點似日式燒汁。牛肉切成薄片,肉質嫩滑味道濃厚。用刀把半熟蛋包劃開,蛋液流下包住炒飯,伴飯一起吃簡直是一流。 燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜醃制過醬油的五花肉燒到微焦,肥瘦均勻而且厚身,配上泡菜、蒜片、辣椒,還有惹味的韓式大醬,用生菜包起來食,一口塞進嘴裡,超美味的。 無骨半份炸雞餐廳提供多種口味的炸雞,今次選了蜜糖炸雞+甜辣炸雞+原味炸雞。雞皮香脆,炸粉不會厚重,雞肉肉質嫰滑,三款口味的炸雞都好好味。炸雞還有薯條配搭,份量多而且脆卜卜。 芝士泡菜紫菜包飯沒有泡菜的紫菜包飯,飯捲細細件,大量芝士倒在飯捲上,食法超邪惡。浪漫飄雪聖誕咖啡(凍)紅豆鮮奶(熱)士多啤梨果茶(熱)朱古力咖啡(凍)
招牌牛肉汁蛋包飯

燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜

無骨半份炸雞
炸雞還有薯條配搭,份量多而且脆卜卜。

芝士泡菜紫菜包飯

浪漫飄雪聖誕咖啡(凍)

紅豆鮮奶(熱)

士多啤梨果茶(熱)

朱古力咖啡(凍)
2022-01-11 29 浏览
呢間韓國菜之前食過銅鑼灣店令我一食難忘今日咁岩黎到東涌行outlet知道呢到都有分店梗係要食佢啦環境一樣咁舒適優雅呢到主打之一係蛋包飯,仲有教你享用既教學添前菜味道不錯,酸酸地又爽口,勁開胃烤牛肉蛋包飯店員會為你切開隻蛋可以見到隻蛋既熟度剛剛好熟得黎仲有好多蛋汁係到令你連埋D飯一齊食果陣可以食到滑溜棉密又幼滑既蛋汁燒牛肉幾惹味,同清淡既雞蛋一齊食好平衡烤韓國豆腐配泡菜八爪魚八爪魚唔會韌,越趙越有鮮味,而且佢仲有少少烤過既焦香味仲要有勁多泡菜,泡菜獨有既辣味同八爪魚勁夾鮮味既八爪魚同惹味既泡菜配上豆味濃郁,味道清淡既豆腐就岩晒醬油蒜頭有骨炸雞炸得非常唔錯既一道炸雞!外皮炸得好脆而且佢就算淋上左D醬汁都唔會變淋證明落左唔少功夫落去最有驚喜係佢既調味除左有醬油既咸香佢仲加左少少甜味落去令你食落更加開胃更有層次韓式雜莓牛角包窩夫非常特別既一個甜品一開始見到牛角包窩夫呢個名仲以為打錯點知原來佢叫做牛角包窩夫既原因係佢窩夫既口感特登做到好似牛角包咁咁多層,咁酥脆同一般食既窩夫口感勁唔同,非常特別溶化朱古力好有層次既一杯熱朱古力會飲到唔同味道同口感士多啤梨紅桑子梳打好清爽,士多啤梨同紅桑子好夾,又香
呢間韓國菜之前食過銅鑼灣店令我一食難忘
今日咁岩黎到東涌行outlet
知道呢到都有分店
梗係要食佢啦
環境一樣咁舒適優雅
呢到主打之一係蛋包飯,仲有教你享用既教學添
前菜
味道不錯,酸酸地又爽口,勁開胃

店員會為你切開隻蛋
可以見到隻蛋既熟度剛剛好
熟得黎仲有好多蛋汁係到
令你連埋D飯一齊食果陣
可以食到滑溜棉密又幼滑既蛋汁

燒牛肉幾惹味,同清淡既雞蛋一齊食好平衡
烤韓國豆腐配泡菜八爪魚

八爪魚唔會韌,越趙越有鮮味,而且佢仲有少少烤過既焦香味
仲要有勁多泡菜,泡菜獨有既辣味同八爪魚勁夾

鮮味既八爪魚同惹味既泡菜
配上豆味濃郁,味道清淡既豆腐就岩晒
醬油蒜頭有骨炸雞

令你食落更加開胃更有層次
非常特別既一個甜品
一開始見到牛角包窩夫呢個名仲以為打錯
點知原來佢叫做牛角包窩夫既原因
係佢窩夫既口感特登做到好似牛角包咁咁多層,咁酥脆
同一般食既窩夫口感勁唔同,非常特別
溶化朱古力
好有層次既一杯熱朱古力
會飲到唔同味道同口感
士多啤梨紅桑子梳打
好清爽,士多啤梨同紅桑子好夾,又香甜,味道亦唔會假
2022-01-10 31 浏览
上星期剛剛去完迪士尼,朋友同我都好攰同肚餓,怕出返市區餐廳已經關門,所以就去咗東薈城搵食,自從商場大翻新之後人流越嚟越多,好多美味嘅餐廳都進駐咗,今次就揀咗呢間韓式西餐廳。首先叫左兩杯特飲,濟州綠茶鮮奶同焦糖脆脆鮮奶咖啡,口感順滑,好清新,唔太甜。蜜糖炸雞 (無骨半份)以為半份唔會太多,原來都幾大碟,份量都夠兩個人食,香甜蜜糖同炸雞好夾,炸到外脆內軟,仲係無骨啖啖肉好juice,配埋兩款芝士醬令味道升華。仲有配埋薯條同埋韓式年糕,年糕炸得煙煙韌韌,薯條炸得好香脆,怕肥的我就唔敢食太多。泡菜豬肉煎餅 份量得三塊,泡菜味好出,可惜蓋過豬肉,以為只係泡菜餅,喜歡泡菜的我還可以接受。燒牛肉蛋包飯牛肉肉質既滑且嫩。蛋包飯雞蛋很滑,造型靚,蛋味香。蛋包飯同炸雞大碟份量又多,抵吃,CP值高,去完迪士尼再食好西,將一天的活動畫上完美句號。

蜜糖炸雞 (無骨半份)

泡菜豬肉煎餅

燒牛肉蛋包飯
牛肉肉質既滑且嫩。蛋包飯雞蛋很滑,造型靚,蛋味香。
活動畫上完美句號。
2021-12-11
  • 法式焦糖燉蛋鮮奶咖啡
  • 甜辣炸雞
2022-01-09 39 浏览
呢間餐廳一行入去感覺已經好relax,燈光唔算暗,座位亦好闊落。侍應好細心吖,我留意到隔離枱有個大肚婆,入座時佢哋都專登安排梳化位,仲主動提醒青檸梳打走蝶豆花😍。講返食物,今次叫咗原味炸雞,燒🦑配韓國豆腐,流心蛋包飯。所有食物都好熱辣辣即整,炸雞外脆內juicy,個🦑配咗啲泡菜豬肉,個人認為算辣,但加一啖豆腐真係啱啱好🤤流心蛋包飯個汁好正,撈埋蛋汁,顏色好吸引,令人一啖接一啖停唔到😋。最後梗係要叫埋個甜品--焗朱古力棉花糖--係脆皮架!甜咗啲,但飲啖青檸梳打就爽晒。總括嚟講,無論環境、食物、飲品都好好,服務就更加好。
2022-01-08 32 浏览
▫️烤牛肉蛋包飯 $98上枱時 員工會問你需唔需要影相😆影完相先會切開個蛋〰️賣相不錯 但蛋包飯略嫌無乜蛋香 烤牛肉個汁幾好 牛肉就比較靭 好難咬🥶▫️濟洲海鮮拉麵 $118伏•伏•伏•伏🚁〰️完全無味道可言🥲比係屋企煮既麵更加淡 食完唔知講咩好😂海鮮都算多既 青口 蝦🦐 墨魚仔🦑但湯底真係不行😆!▫️泡菜豬肉煎餅 $98煎餅都係麻麻❓完全食唔到有豬肉😣仍都無泡菜味 但要煎得有啲太lone $98我expect會再好啲 味道會再濃啲🥺
▫️烤牛肉蛋包飯 $98

▫️濟洲海鮮拉麵 $118

▫️泡菜豬肉煎餅 $98
2022-01-08 23 浏览
未食完,已經急不及待要讚吓😋配炸雞嘅兩個醬超好食-芝士醬、蜂蜜牛油醬今次係東薈城搵咗間韓國餐廳食,banchan & cook,肚餓嘅我叫咗呢啲:。泡菜燉五花肉蛋包飯。烤韓國豆腐配泡菜八爪魚。柑橘有骨炸雞。韓式雜莓牛角包窩夫。溶化朱古力。士多啤梨紅桑子梳打蛋包飯份量超足,好多大大塊泡菜包住五花腩,食到一半已經覺得飽飽地😆豆腐配埋烤八爪魚🐙又係大大份好香,最想讚係個炸雞🍗配咗啲薯條同韓國年糕,本身個柑橘醬好清新好香,試埋芝士醬同蜂蜜牛油醬,一碟炸雞試到三種口味,真係好正👍🏻食到濟濟地飲啖酸酸甜甜嘅梳打水解膩,最後甜品一上,未食已經嗅到陣陣肉桂味,窩夫非常酥脆,同平時甜品店食到嘅好唔同,啲雜莓都係香甜,值得試試因為太貪心叫咗好多嘢食,邊食邊消化坐咗兩個鐘,完全唔覺得過咗咁耐,環境坐得好舒服,全部都係卡位,坐得鬆動,好似坐Café咁
未食完,已經急不及待要讚吓😋
炸雞嘅兩個醬超好食-芝士醬、蜂蜜牛油醬

。泡菜燉五花肉蛋包飯
。烤韓國豆腐配泡菜八爪魚
。柑橘有骨炸雞
。韓式雜莓牛角包窩夫
。溶化朱古力
。士多啤梨紅桑子梳打