2024-02-22 543 浏览
今日入左東涌陪個fd睇樓,睇完佢就請我食飯😀見好耐冇食韓國嘢,佢又鍾意打卡,就揀咗呢間~順便應一應節,我哋叫咗個好‘龍’嘅套餐😂👅龍氣逼人龍蝦蛋包飯蛋包飯上菜之後店員會幫手切開,蛋漿即刻流晒出嚟,好吸引好療癒👏🏻龍蝦肉質超彈牙!💯飯粒煙靭而且帶少少蕃茄味,幾好食😋👅火辣辣龍蝦年糕龍蝦無蛋包飯果啲咁彈牙😂年糕口感非常煙靭,醬汁微微甜辣好開胃,同年糕好夾😋👅炸雞拼盤外皮好香脆,裏面肉質超嫩滑!🤤仲可以揀三款味,啱晒貪心嘅我哋😹揀咗甜辣,蜜糖同柑橘~甜辣冇得輸😌 柑橘味道比較清新👅伯爵茶布丁牛角窩夫布丁嘅伯爵茶味好濃郁👍窩夫新鮮整起熱辣辣,咬開香脆有層次,喺我近幾次食嘅croffle 嚟講最出色既一次💯👏🏻👅溶化朱古力超濃郁!入口幼滑,好飲🫶🏻#東涌美食 #韓式Cafe #牛角包窩夫 #熱朱古力 #咖啡推介 #朱古力咖啡 #hotchocolate #mocha #BANCHANandCOOK #omurice #friedchicken #koreacafe #cafe #croffle #韓式年糕 #韓國菜推介 #蛋包飯推介 #韓式炸雞 #甜辣炸雞 #炸雞推介
今日入左東涌陪個fd睇樓,睇完佢就請我食飯😀
見好耐冇食韓國嘢,佢又鍾意打卡,就揀咗呢間~
順便應一應節,我哋叫咗個好‘龍’嘅套餐😂

👅龍氣逼人龍蝦蛋包飯

龍蝦肉質超彈牙!💯
飯粒煙靭而且帶少少蕃茄味,幾好食😋

👅火辣辣龍蝦年糕

龍蝦無蛋包飯果啲咁彈牙😂
年糕口感非常煙靭,醬汁微微甜辣好開胃,同年糕好夾😋

👅炸雞拼盤

外皮好香脆,裏面肉質超嫩滑!🤤
仲可以揀三款味,啱晒貪心嘅我哋😹
揀咗甜辣,蜜糖同柑橘~
甜辣冇得輸😌 柑橘味道比較清新

👅伯爵茶布丁牛角窩夫

布丁嘅伯爵茶味好濃郁👍

👅溶化朱古力

超濃郁!入口幼滑,好飲🫶🏻

2024-02-22
  • 伯爵茶布丁牛角包窩夫
  • 溶化朱古力
  • 韓式炸雞
  • 龍蝦蛋包飯
2024-01-25 607 浏览
呢間小清新韓國餐廳時不時都會轉下新Menu,今次嘅主題好特別🤩 梗係要約朋友嚟試吓啦🫶🏻🌟水星八爪魚腿蛋包飯嘩🤩🤩🤩 藍色嘅蛋包飯真係第一次見😆 職員話係用咗藍色螺旋藻整㗎,係Super Food嚟㗎😎 藍色螺旋藻冇乜味,食落嘅味道同平時嘅蛋包飯一樣😎 呢間嘅蛋包飯不嬲都係好出名,蛋夠滑又有蛋香👍 最驚喜係佢配搭咗芝士醬,原來可以咁夾🥰 八爪魚爽口彈牙,真係必食推介👍提提大家,會食到個嘴唇都係藍色㗎😂🌟穀神星大蝦墨汁意粉再挑戰埋呢個墨魚汁意粉先😆 今次會食到成咀都係黑色🤣 有墨魚汁嘅香味,蝦仁都係爽口彈牙,唔錯👌🌟冥王星烤LA骨呢個係牛仔骨,配菜係洋蔥,醬汁味道甜甜地,有啲似中式菜式,牛仔骨有六大件,好入味,幾好食👍🌟伯爵茶布丁牛角包窩夫呢度嘅牛角包窩夫不嬲都出名,梗係要叫嚟做甜品啦😎 仲配咗伯爵茶布丁,布丁夠曬香滑,好滿足😌🌟焦糖蘋果紅豆沙冰係新推出嘅特飲🤩 有啲似紅豆沙,非常好味☺️ 🌟月球幻影黑芝麻沙冰呢杯外型都係好靚,黑白相間🤩 濃濃嘅黑芝麻香味,甜度唔高,真係啱晒我🥰

🌟水星八爪魚腿蛋包飯

🌟穀神星大蝦墨汁意粉

🌟冥王星烤LA骨

🌟伯爵茶布丁牛角包窩夫

🌟焦糖蘋果紅豆沙冰
係新推出嘅特飲🤩 有啲似紅豆沙,非常好味☺️

🌟月球幻影黑芝麻沙冰
2024-01-23
今日去到東涌行outlet經過一間韓國餐廳「Banchan and Cook」平時都好鍾意食韓國嘢😆於是入去試一試一坐低店員就奉上前菜👍🏻⭐️前菜係醃蘿蔔同青瓜酸酸甜甜非常開胃😋⭐️醬油白切肉蛋包飯成個蛋包飯賣相非常美觀蛋煎成金黃色😍火候控制得啱啱好白切肉煎得非常均勻加埋醬油帶出肉嘅鮮味而且每件都好厚實啖啖肉🤤⭐️五花肉玫瑰燉飯呢個似意大利飯廚師用咗少少辣醬煮成非常適合食得辣嘅朋友😊五花肉非常香口而且肉質鮮嫩🤟🏻唔錯嘅選擇⭐️炸雞拼盤分別叫咗三款口味甜辣、蜜糖、柑橘三款都各具特色🥳特別推介柑橘酸酸甜甜味道香口⭐️伯爵茶布丁牛角包窩夫伯爵茶醬加埋窩夫非常夾而布丁非常香滑濃郁😙成個賣相好吸引啱晒用嚟打卡❤️ ⭐️焦糖蘋果紅豆沙冰焦糖味非常濃厚入邊有一粒粒嘅紅豆🫘增強口感面頭仲加咗cream🤩非常好飲⭐️士多啤梨桑子梳打賣相非常美觀成杯唔會好甜而且非常解渴😄推介
今日去到東涌行outlet
經過一間韓國餐廳「Banchan and Cook」
平時都好鍾意食韓國嘢😆

而且非常解渴😄
推介
2023-10-30
6天前 0 浏览
好耐無食過韓國嘢啦,行街個陣經過Banchan,就決定食番餐先!宜家出咗一個Set,有齊最新推出嘅菜式,正呀!🦐甘荀汁鮮蝦帶子蛋包飯🦐海鮮非常彈牙,同甘荀汁好夾。蛋包飯一向好吸引,係你面前即席切開,見到啲蛋液仲好軟滑!🍝甘荀汁香脆豬扒長通粉🍝好有驚喜,通粉軟硬適中,加上豬扒好脆。無諗過係最好味嘅一道菜。🍖黑毛豬白切肉配生菜🥬同韓國嘅白切肉有少少唔同,已經有醬油調味,配埋蒜頭青椒一齊食,一啖一滿足呀!🥕紅蘿蔔園Oreo慕絲蛋糕🥕一上枱就即刻覺得好得意呀,個匙羹又好似個鏟咁,好有代入感。蛋糕有唔同層次,口感豐富!

🦐甘荀汁鮮蝦帶子蛋包飯🦐

🍝甘荀汁香脆豬扒長通粉🍝

🍖黑毛豬白切肉配生菜🥬

🥕紅蘿蔔園Oreo慕絲蛋糕🥕
반찬앤쿡 Banchan and Cook (東薈城名店倉) (東涌) 📍東涌達東路20號東薈城名店倉3樓334號舖又黎到Citygate Outlets 行街,友人鐘意食韓國菜,心心念念帶佢食呢間「Banchan and Cook」是一間主打Fusion 菜,加入西式日式煮法的餐廳🍴,同平時韓國菜不同🇰🇷係銅鑼灣都有分店。嚐吃套餐,價錢合理包兩個主菜+小食+甜品+飲品🥤。巴馬火腿卡邦尼年糕:巴馬火腿夠曬咸香,整碟卡邦尼好Creamy 加埋溶岩咁款既流心蛋汁、把煙韌年糕蘸上蛋汁,香滑順口充滿啖啖芝士味,加埋火箭菜中和油膩感。甘筍汁香脆豬扒長通粉:甘筍汁可以賦予整道菜一種滑順的質地,增加口感的層次感。香脆的豬扒與軟嫩的長通粉形成了美妙的食感對比,入口後可以感受到酥脆與柔軟並存。整體口感應該是醇厚濃郁,但又不失清爽,讓人有飽足感又不過於沉重。炸雞拼盤:三款口味甜辣、芝士,洋蔥汁!三款都各具特色,特別推介柑橘,酸酸甜甜,食落好似西檸雞😂。炸至金黃酥脆,它薄脆而有嚼勁,帶有香氣和美味。雖然外皮酥脆,但韓國炸雞的內部通常保持著豐富的多汁,CHEESE 粉調味料帶來了豐富的香氣,使炸雞更加吸引人,
東涌達東路20號東薈城名店倉3樓334號舖

嚐吃套餐,價錢合理包兩個主菜+小食+甜品+飲品🥤。

炸雞拼盤:三款口味甜辣、芝士,洋蔥汁!
三款都各具特色,特別推介柑橘,酸酸甜甜
,食落好似西檸雞😂。炸至金黃酥脆,它薄脆而有嚼勁,帶有香氣和美味。雖然外皮酥脆,但韓國炸雞的內部通常保持著豐富的多汁,CHEESE 粉調味料帶來了豐富的香氣,使炸雞更加吸引人,每種口味都有其特殊的風味,滿足不同人的口味喜好

紅蘿蔔園Oreo慕絲蛋糕:食得的盆栽造型已經無得輸,紅蘿蔔🥕係脆脆糖霜,表層係Oreo餅碎扮泥,入面竟然係朱古力香滑慕斯,配上動感奶凍,好有層次感。

白桃梳打:
白桃梳打具有清爽、水果味濃郁的味道,結合了白桃的甜美和檸檬的酸爽。它是一種非常適合夏季的飲品,能夠帶來涼爽的口感和令人愉悅的口味體驗。

伯爵茶鮮奶咖啡:
伯爵茶味突出,咖啡的苦甜風味,營造出一種獨特而豐富的口感。伯爵茶的茶葉相結合,平衡了茶的苦味,使整個飲品更加柔和和順滑。

總結:
抵食嚐吃套餐 又再一次光顧
同朋友聚餐一流

#tungchung#嚐吃套餐#咖喱甘筍蛋包飯配漢堡扒#巴馬火腿卡邦尼年糕#炸雞拼盤#紅蘿蔔園Oreo慕絲蛋糕#嚐吃套餐#BANCHANandCOOK #omurice #friedchicken #koreacafe #cafe #croffle
復活節快樂🐰黎Banchan同兔兔食個嚐吃套餐🐰$560二人套餐有好多野食好抵,d野食仲整得好靚添,打卡一流❤️一坐低就有碟酸瓜前菜食好開胃!Food list🍽️嚐吃套餐 $560🍛咖哩甘筍蛋包飯配漢堡扒漢堡扒好有肉汁,咖哩好香濃!🍛甘筍汁帶子鮮蝦蛋包飯帶子同蝦都好新鮮又大隻!🐥炸雞拼盤炸雞外皮超香脆,肉質好juicy啊! 🥕紅蘿蔔園Oreo慕絲蛋糕好可愛又啱打卡既甜品!🍎焦糖蘋果紅豆沙冰焦糖甜味剛剛好加蘋果紅豆好夾!🍑白桃甜蜜梳打(凍)好解渴又清甜!

復活節快樂🐰黎Banchan同兔兔食個嚐吃套餐🐰

一坐低就有碟酸瓜前菜食好開胃!

Food list🍽️
嚐吃套餐 $560

🍛咖哩甘筍蛋包飯配漢堡扒
漢堡扒好有肉汁,咖哩好香濃!

🍛甘筍汁帶子鮮蝦蛋包飯
帶子同蝦都好新鮮又大隻!

🐥炸雞拼盤
炸雞外皮超香脆,肉質好juicy啊!

🥕紅蘿蔔園Oreo慕絲蛋糕
好可愛又啱打卡既甜品

🍎焦糖蘋果紅豆沙冰
焦糖甜味剛剛好加蘋果紅豆好夾!

🍑白桃甜蜜梳打(凍)
好解渴又清甜!
2024-03-24
用餐时段
2024-04-03 39 浏览
今日東匯城shopping完,就㨂左呢度開餐,其實已經係Banchan嘅常客,貪佢間間分店裝修靚又坐得舒服,野食質素又好,可以encore再encore😆我地叫左呢個嚐食套餐$560,有齊哂我地想食嘅野,都幾抵食㖭炸雞拼盤可以揀三種口味,分別有蜂蜜、芝士同柑橘有折,三種口味多唔錯,最有驚喜係啲雞肉好juicy,唔會好柴好乾,拍行住喺韓國食嘅水準咖喱甘筍蛋包飯配漢堡扒一嚟已經賣相勁靚仔,俾我哋打完卡之後侍應哥哥會幫我哋將個蛋包飯切開,雞蛋滑溜,漢堡扒大大份,仲保留啲肉汁,配埋個咖喱汁好惹味好好食巴馬火腿卡邦尼年糕個醬汁香濃,年糕非常掛汁好match,再加埋佢隻流心蛋同埋Parma Ham,唔會過咸或太漏,好味😋紅蘿蔔Oreo慕絲蛋糕個甜品整到成個小盆栽好cute ,上面面嗰陣就係Oreo moose,下邊仲有層係芝士蛋糕,好食🤤最後介紹返兩杯飲品先,分別有焦糖脆脆咖啡同埋朱古力,兩杯最好就係唔算好甜,味道不錯架

咖喱甘筍蛋包飯配漢堡扒

巴馬火腿卡邦尼年糕

紅蘿蔔Oreo慕絲蛋糕

2024-04-02 24 浏览
整體食物唔錯,個芝士炸雞做得好好食,皮薄脆口,雞肉嫩滑有汁,有驚喜。叫左五花肉蛋包飯,蛋同肉都ok,個飯有啲紅蘿蔔、脆肉瓜,減輕左個肥膩感,食落個感覺好balance.
  • 韓式炸雞
  • 泡菜燉五花肉蛋包飯
上年,好朋友後補我餐生日飯! 當晚,我們先走到東薈城名店倉中庭影我最愛的 Hello Kitty 公仔裝置!經過見到3樓有昌間韓式餐廳 <Banchan and Cook>,店子跟 Hello Kitty Crossover! 店外有 Hello Kitty 公仔裝置,店方亦供應跟  Hello Kitty 有關的 Hello Kitty 主題限定美食及特飲,完全滿足 Hello Kitty 迷的視覺及味覺呢! 這裡以粉紅色為主調,由店外的 Hello Kitty 公仔、桌上的 Hello Kitty 貼紙,到處都是打迯位!Menu 後補生日飯火龍果醬炸雞 Hello Kitty 蛋包飯 火龍果醬呈粉紅色,相當吸引又適合打卡啊!賣相立體又精緻, 以珍珠米製成 Hello Kitty 的面、海帶剪成眼睛及貓鬚、火腿做蝴蝶結;內裡加入粟米粒、煙肉、火腿,口味不單調,蛋包飯的炒蛋好薄,同時帶有蛋漿,飯拌勻醬汁好惹味!炸雞的炸漿略厚,勝在入口香脆!火龍果醬比預期無驚喜,味道是鹹味, 而不是預期的甜美!巴馬火腿年糕巴馬火腿鹹香撲鼻, 油潤亮擇!條狀年糕醬汁均勻入味,口感煙韌!芝士
上年,好朋友後補我餐生日飯!

Menu
 後補生日飯
火龍果醬炸雞 Hello Kitty 蛋包飯
火龍果醬呈粉紅色,相當吸引又適合打卡啊!

賣相立體又精緻,
蛋包飯的炒蛋好薄,同時帶有蛋漿,飯拌勻醬汁好惹味!

炸雞的炸漿略厚,
勝在入口香脆!
火龍果醬比預期無驚喜,味道是鹹味,
 而不是預期的甜美!
巴馬火腿鹹香撲鼻,
 油潤亮擇!條狀年糕醬汁均勻入味,口感煙韌!
芝士炸雞
芝士炸雞的鬆脆度比 Hello Kitty 蛋包飯的炸雞更香口!
更勝一籌!
還有粗薯條,薯味濃郁又口感討好!
芝士炸雞
除了滿足我的視覺之外,我食完又飽足呢!
2023-08-25
用餐时段
庆祝纪念
生日
2024-03-31 16 浏览
Mocha ☕️ 🍫朱古力咖啡 (R) $58Lime soda 青檸梳打 🍹🍋 (L) $42左手邊嘅青檸梳打酸酸甜甜,味道唔會太假,飲落去好清新又夠natural 🌿,適合而家悶熱嘅天氣,而右手邊嘅朱古力咖啡面頭有一堆軟滑忌廉,令飲品飲落去口感更幼滑,味道唔算太甜,又充滿濃郁咖啡香,幾值得推介👍🏻Carrot cheese cake 春日小甘筍芝士蛋糕 🍰 $68相當特別嘅小甘筍芝士蛋糕望落去已經好吸睛✨,最頂有個迷你紅蘿蔔朱古力牌🥕,蛋糕嘅味道唔會太甜,但係有濃濃芝士香🧀,口感好creamy,連埋底層嘅自家製餅一齊食,都好夾呀Penne pasta with pork cutlet in carrot sauce 甘筍汁香脆豬扒長通粉 🍖🍝 $108呢一個甘筍汁香脆豬扒長通粉性價比好高,豬扒即叫即炸,熱辣辣又夠香脆可口🔥,而長通粉嘅口感夠煙靭,煮嘅時間控制得啱啱好,配埋依家健康嘅甘筍蕃茄醬汁一齊食🍅,勁開胃Grilled pork belly in soy sauce with Ssamjang燒醬油黑毛豬白切肉配大生菜 🥓🥬 $182 用醬油醃製嘅黑毛豬連埋蔬菜一齊食,絕對係充
Mocha ☕️ 🍫朱古力咖啡 (R) $58
Lime soda 青檸梳打 🍹🍋 (L) $42

甘筍汁香脆豬扒長通粉 🍖🍝 $108

燒醬油黑毛豬白切肉配大生菜 🥓🥬 $182
用醬油醃製嘅黑毛豬連埋蔬菜一齊食,絕對係充滿正宗韓國風味🇰🇷,黑毛豬醃製得好入味🤤,而且肥瘦均勻,夾埋清爽嘅生菜、homemade 泡菜、殺菌嘅蒜頭🧄、辣辣地嘅豆瓣醬🌶️包住一齊食,可以中和黑毛豬嘅油膩感,食完好滿足!

Omurice with scallop and shrimp 🦐 🍳
甘筍汁帶子鮮蝦蛋包飯 $152
蛋包飯係餐廳嘅熱賣main course 之一,雞蛋嘅味道十分香濃🥚,中間嗰層仲有少少流心,望落去已經好正😍,炒飯嘅底夾雜紅蘿蔔粒、牛肉粒🥩,口感層次更加豐富,旁邊仲有四隻爽口大蝦🍤、脹卜卜嘅帶子、好fresh 嘅沙律🥗、冬菇🍄等,確實唔錯
又一個月要入東涌工作,覺得不錯,環境又舒服。叫咗個2人set lunch, 比散點平好多,有2客主菜,一份小食,一個甜點,仲包2杯飲品。咖喱甘筍蛋包飯配漢堡扒🍛咖哩甜而不辣,啱哂唔鐘意食太辣的我。甘筍汁香脆豬扒長通粉🍲豬扒外脆內軟,有驚喜👍🏽另外還帶一點蕃茄醬的醬汁,胃口好食炸雞拼盤🍗(三款口味)甜辣🌶️洋蔥汁🧅芝士🧀仲有年糕作伴碟🫰🏽紅蘿蔔園Oreo慕絲蛋糕🥕凍朱古力🍫凍焦糖芝士山咖啡☕️

又一個月要入東涌工作,覺得不錯,環境又舒服。

咖喱甘筍蛋包飯配漢堡扒🍛
咖哩甜而不辣,啱哂唔鐘意食太辣的我。
甘筍汁香脆豬扒長通粉🍲
豬扒外脆內軟,有驚喜👍🏽另外還帶一點蕃茄醬的醬汁,胃口好食
炸雞拼盤🍗(三款口味)
甜辣🌶️洋蔥汁🧅芝士🧀
仲有年糕作伴碟🫰🏽
紅蘿蔔園Oreo慕絲蛋糕🥕
凍朱古力🍫
凍焦糖芝士山咖啡☕️
小編呢排都比較少食韓國菜🇰🇷但呢間日韓cafe已經係小編第二次食了😚裝修係小清新嘅風格,座位亦都非常寬敞,係女仔最鍾意嘅環境🤪所有菜式都好精緻,非常適合打卡🤭.🐮漢堡扒蛋包飯店員會好細心咁幫客人切開個蛋,見到入面啲蛋汁慢慢流出黎好療癒🤤感覺同上一次食個份量有啲分別😌今次少咗飯,但係餸嗰方面就多咗,咁樣反而更加好,因為上一次真係食到勁飽勁飽😫今次塊漢堡扒超級厚,好足料呀😝.🍗韓式炸雞(無骨半份)雞肉質嫩滑,一啲都唔乾身😋小編又揀咗三款口味,包括甜酸醬、芝士同埋蜜糖🍯甜酸醬口感清新減少油膩感,而個人最鍾意蜜糖味😍如果係2-3個人嘅話嗌半份都好夠食🥰.💰人均消費~$ 300 .🍽味道:4/5🏙環境:4/5👨🏼‍🍳服務:4/5💧衛生:4/5💰價錢:4/5
🐮漢堡扒蛋包飯
🍗韓式炸雞(無骨半份)
💰人均消費~$ 300
🍽味道:4/5
🏙環境:4/5
👨🏼‍🍳服務:4/5
💧衛生:4/5
💰價錢:4/5
2024-03-24 24 浏览
呢間位於東薈城韓國餐廳「Banchan and Cook」見佢網上都好多好評, 今日去行outlet經過順便食埋飯啦; 餐廳有兩邊, 餐廳用灰, 粉色同木系做主要, 正中央位置有花花佈置, 滿足少女心, 鍾意打卡既就岩晒。一坐低店員就奉上前菜, 係醃蘿蔔同青瓜, 酸酸甜甜, 非常開胃。睇睇餐牌有個好抵食嘅套餐 - $560, 可以係主食4選2, 小食選1, 甜品選1, 再加飲品兩杯, 呢個套餐真心勁豐富。甘筍汁帶子鮮蝦蛋包飯見到呢一個係新出嘅蛋包飯, 成個蛋包飯賣相非常美觀, 蛋煎成金黃色, 火候控制得啱啱好, 蛋包飯上菜之後店員會幫手切開, 蛋漿即刻流晒出嚟, 好吸引, 好療癒。呢個味同之前我哋食開嘅咖喱蛋包飯唔一樣, 佢呢個汁係每日用海鮮同甘筍新鮮熬製, 非常鮮甜惹味, 配上滑捋捋嘅炒蛋同埋下面超夠鑊氣嘅炒飯真係非常之夾!上面仲有好多鮮蝦同埋帶子, 真係好足料。巴馬火腿卡邦尼年糕巴馬火腿夠曬咸香, 整碟卡邦尼好Creamy, 充滿芝士味, 加埋溶岩咁款既流心蛋汁, 把煙韌年糕蘸上蛋汁, 香滑順口得嚟口感煙韌; 卡邦尼醬偏濃, 加埋火箭菜中和油膩感, 呢個真係韓式年糕嘅新食法呀!炸雞

甘筍汁帶子鮮蝦蛋包飯

巴馬火腿卡邦尼年糕

炸雞拼盤
炸雞可以揀三款味, 三心兩意下, 我地揀咗甜辣, 洋蔥, 原味; 三款都各具特色; 每款味道嘅炸雞上都有兩件年糕, 等你食到你所叫嘅汁嘅味。甜辣冇得輸, 甜甜辣辣, 傳統嘅味道呀! 新出嘅洋蔥汁都唔錯, 甜甜有啲洋蔥香味, 一啲都唔膩; 炸雞外皮好香脆,裏面肉質超嫩滑。一間仲有一碟酸甜嘅沙律醬, 但我地覺得全部都好覺味了。
焦糖蘋果紅豆沙冰
係新推出嘅特飲, 焦糖味非常濃厚, 入邊有一粒粒嘅紅豆, 增強口感, 面頭仲加咗cream, 有啲似紅豆沙, 從來未試過將蘋果同埋紅豆夾埋, 呢一個真係非常值得推介!

士多啤梨桑子梳打
賣相非常美觀, 顏色好靚嘅漸變色, 底係士多啤梨漿, 加埋桑子嘅藍色, 再加梳打水, 成杯唔會好甜, 而且非常解渴。

紅蘿蔔園Oreo慕絲蛋糕
呢個蛋糕真係非常之有創意, 慕絲蛋糕用小盆栽上, 表面撒滿oreo餅碎, 面仲有三個紅蘿蔔, 面係軟滑嘅Oreo 慕絲, 內裡有雲呢拿和梅果啫喱, 層次豐富, 真係花咗好多心機呀!
🫶🏻 估唔到佢哋而家仲做緊復活節優惠,每次埋單無論幾多錢都可以獲得一次抽獎機會!最多可以贏到免費食$560套餐!真係好抵玩啊!後邊有活動詳情大家可以碌一碌!佢哋最新推出嘅$560套餐除咗有兩個主菜一份超大開心share拼盤仲有甜品同埋飲品,兩個人食真係好抵玩!啱晒大家掃貨掃到攰上嚟chill吓!。甘筍汁帶子鮮蝦蛋包飯🍳見到呢一個係新出嘅蛋包飯,我哋梗係要捧場啦!同之前我哋食開嘅咖喱蛋包飯唔一樣,佢呢個汁係每日用海鮮同甘筍新鮮熬製㗎,非常鮮甜惹味,配上滑捋捋嘅炒蛋同埋下面超夠鑊氣嘅炒飯真係非常之夾!上面仲有好多鮮蝦同埋帶子,真係好足料㗎!。甘筍汁香脆豬扒長通粉正值復活節梗係要食返兔仔,最鍾意食嘅甘筍😂,所以我哋又嗌咗甘筍汁長通粉!我好鍾意呢個意粉嘅口感,醬汁亦都非常濃郁,不過最抵讚都係豬扒!原本我唔太鍾意食炸豬扒,因為成日乾爭爭,點知呢度簡直顛覆度咗我對豬扒嘅諗法,睇嚟呢度嘅廚師都幾犀利👍🏻可以將豬扒做到外脆內軟,仲可以保留佢原本嘅味道❤️。炸雞拼盤炸雞拼盤可以自選三款口味,有好多嘢揀㗎,例如芝士🧀,柑橘 🍊蜜糖 🍯原味 洋蔥汁等等,我都係第一次試柑橘味嘅炸雞!佢做得好好,真係可以突出到嗰
🫶🏻

。甘筍汁帶子鮮蝦蛋包飯🍳

。甘筍汁香脆豬扒長通粉

炸雞拼盤
炸雞拼盤可以自選三款口味,有好多嘢揀㗎,例如芝士🧀,柑橘 🍊蜜糖 🍯原味 洋蔥汁等等,我都係第一次試柑橘味嘅炸雞!佢做得好好,真係可以突出到嗰種柑橘嘅甘甜清新!呢度嘅炸雞都好值得一試,個人覺得比一啲炸雞專門店更加好食🫶🏻

。紅蘿蔔園Oreo慕絲蛋糕
呢個蛋糕真係非常之有創意,造型啱晒復活節非常鬼馬!不過佢唔係得個樣㗎!佢嘅實力同埋顏值都一樣咁犀利!上面係軟滑嘅Oreo 慕絲,下面仲有梅果啫喱,香噴噴嘅忌廉同埋輕盈嘅海綿蛋糕,真係花咗好多心機啊❤️

。焦糖芝士山咖啡
大家有冇見到佢嘅造型幾咁特別啊?佢未拎到上嚟我都諗唔到佢會咁可愛,Sir個造型好似我一樣成頭攣髮👩‍🦱咖啡嘅分層亦都做得好靚❤️個人覺得佢呢度嘅咖啡唔算出邊嘅Cafe,咖啡嘅味道好濃郁,而且好有深度❤️

。焦糖蘋果紅豆沙冰
呢一個真係非常值得推介!呢度嘅每一個菜品都令我覺得佢哋好花心思喺顧客身上,包括呢個咁特別嘅蘋果味紅豆沙冰,咁大個女都從來未試過將蘋果同埋紅豆聯想係一齊,最犀利嘅係蘋果同埋紅豆喺同一杯嘢飲裏邊竟然出奇地配合,係一個非常特別嘅嘗試🫶🏻
小編和朋友去看演唱會,於是到「Banchan & Cook」東涌分店吃飯,餐廳位於東薈城名城倉3樓,一上扶手電梯就到了。嚐吃套餐 $560咖喱甘筍蛋包飯配漢堡扒蛋包飯的蛋皮滑身,咖喱汁濃厚,搭配柔嫩的漢堡扒和炒飯,份量足夠,讓人一試難忘。甘筍汁帶子鮮蝦蛋包飯雖然名稱叫甘筍汁,但醬汁中帶有鮮美的蝦味,再加上帶子、蝦仁等配料,入口香甜美味,旁邊還有沙拉,清爽宜人。燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜黑毛豬白切肉的肉質柔軟,帶有醬油的香氣,搭配紫蘇葉、生菜、蒜片和大醬,濃厚豐富。紅蘿蔔園Oreo慕絲蛋糕慕絲蛋糕呈盆栽形狀,表面撒滿oreo餅碎,內裡有雲呢拿和朱古力奶凍,層次豐富。濟州綠茶鮮奶上次喝過,再次品嚐還是很好喝,帶有濃郁的抹茶香,搭配香甜的牛奶是絕配。朱古力咖啡朱古力味濃郁,不會太甜,既香濃又不膩口。

嚐吃套餐 $560
咖喱甘筍蛋包飯配漢堡扒

甘筍汁帶子鮮蝦蛋包飯

燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜

紅蘿蔔園Oreo慕絲蛋糕

濟州綠茶鮮奶

朱古力咖啡
朱古力味濃郁,不會太甜,既香濃又不膩口。