2022-04-24
終於都開返晚市堂食啦,呢日見係星期五,就約左個好奈冇見嘅朋友食飯,朋友喺機場返工,約佢來東薈城順便可以行下Outlet,朋友就一早已經搵左呢間餐廳卜左位。餐廳裝修都幾靚,同埋佢個招牌好可愛,我地點了以下食物:松露野菌蛋包飯($102):職員會喺我地面前切開蛋包飯,蛋包飯個樣真係好靚,蛋又夠滑身,忌廉都好creamy烤雞卡邦尼年糕($92):烤雞皮脆肉嫩,年糕亦都好煙韌,醬汁好好味。海鮮煎蔥餅($89):煎餅脆口,蔥亦煎得好香口,海鮮方面,有魷魚,蜆肉等等,醬汁咸咸地,同煎餅好襯,都幾好味甜辣無骨炸雞($108):呢嗰炸雞係半份,估唔到都咁多,雞肉好juicy,炸粉好脆,甜辣汁真係好開胃,除咗炸雞仲會配有薯條年糕烤朱古力棉花糖 ($78):一餐總結要有甜品先完美,棉花糖烤過之後外脆內軟,配埋朱古力好好味,好有少女感覺濟州鮮奶綠茶($42):呢杯飲品個樣好靚,好夢幻,而且綠茶唔會過甜士多啤梨紅桑子梳打($42):飲品好清新,而且底下有士多啤梨肉,好豐富依間韓國餐廳都幾特別,佢除左韓國菜,重有西餐同日本餐嘅感覺,啱哂咩都想試嘅我地雖然開翻晚市堂食,但係估唔到食完只係8點鐘,出邊好多鋪頭都冇延
餐廳裝修都幾靚,同埋佢個招牌好可愛,我地點了以下食物:
松露野菌蛋包飯($102):
烤雞卡邦尼年糕($92):
烤雞皮脆肉嫩,年糕亦都好煙韌,醬汁好好味。
海鮮煎蔥餅($89):
甜辣無骨炸雞($108):
烤朱古力棉花糖 ($78):
濟州鮮奶綠茶($42):
呢杯飲品個樣好靚,好夢幻,而且綠茶唔會過甜
士多啤梨紅桑子梳打($42):
飲品好清新,而且底下有士多啤梨肉,好豐富
雖然開翻晚市堂食,但係估唔到食完只係8點鐘,出邊好多鋪頭都冇延長返個關門時間,原本諗住食完飯行街,最後都唔太多野睇就走了