2017-11-28
好多女仔都有多個甜品胃,我就特別鍾意食甜品,一早book左位,未食已經先興奮。今晚連晚飯都唔食,就係為左上嚟食返個「席前甜品」。有梳化位︰如果要食「席前甜品」,梗係坐吧枱啦!呢度甜品只有九款選擇,但多數人都會揀呢款「席前甜品」,有二人或三人份! 點解? 因為店員會一路整,一路講解,好似畫緊一幅畫咁,甜品同藝術結合,好靚好正! 而客人呢,個個都係手機食先、相機食先,個個都喪影相!! 嚟到又點可以唔影相呢~~~點左右下角的二人「席前甜品」,$348包左一個甜品同兩杯飲品。一坐低就有兩杯welcome drinks,係士多啤梨汁,唔太甜,味道唔錯。用test tube去做容器,夠晒特別。「席前甜品」會由一位店員專門負責,畫紙三隻色,黑白灰揀一張。我哋揀左黑色,店員話黑色有太空FEEL啲喎。糖漿有四隻色︰椰子、車厘子、芒果、香芋,可按個人喜好加減。加埋士多啤梨、芒果、蜜瓜味糖粉,開始作畫,感覺仿似漫遊太空,一步一步向前邁進。紅梅脆脆、香蕉乾果、藍莓、紅莓、金桔啫喱、抹茶麻糬、栗子蜜柑、朱古力布甸、蜂蜜雪梨cream,好多款口味,款款都好特別。其間每加一款都會作介紹,又會有試味。焦糖脆脆係蜂巢咁
其間每加一款都會作介紹,又會有試味。焦糖脆脆係蜂巢咁款,咬落好脆,但又有少少燒焦味道,幾得意,但係偏甜。
朱古力薄脆薄得嚟又好濃朱古力味。
最後再即席製作兩款分子雪糕,質地似雪葩多過似雪糕,冇乜奶味︰
黑炭朱古力味,黑色,唔多覺有黑炭味,但朱古力味幾濃。
加多一層龍鬚糖,大功告成!! 當然又係喪影,人未食,相機已食飽飽!
跟餐餐飲可以呢度揀,某啲係要加錢!
Hot Mocha同 Salted Lemon Ginger Ale每杯要加$15。Hot Mocha咖啡味同朱古力味更夠平衡。
當一個mini雪糕蛋糕都要$399,呢度一個set先係$348,唔算貴啦! 影左好多張甜品相,亦影左好多合照,可以永久紀念,我覺得值喎!每個店員都有笑容,服務細心親切,仲主動幫手影相! 成個甜品精心製作,好有驚喜,好開心! 過左一個難忘Sweet Night,so sweet~~