2018-09-16 85 浏览
最愛就是lunch time可以休息一下,在公司附近發掘一下小店美食,相信在鰂魚涌返工的人也會認識海光街,食店林立,每逢lunch hour都人山人海的。今次到了這間日式小店,叫了一客鮭魚將將燒,簡單來說就是鐵板三文魚😂這間店的伴碟也很好吃,我叫了溫泉蛋和薯仔沙律,全都很出色👍🏻👍🏻👍🏻重點當然是三文魚吧🎣日式家常菜的感覺,三文魚煎很嫩很嫩,火喉剛剛好,十分喜愛💖💖💖加分位是菜很多,還有兩塊薯仔,相對其他店的肉食獸餐,真的健康多了👍🏻

重點當然是三文魚吧🎣
睇到很多好評,所以滿心期待來幫襯,可能期待越高,失望越大。我們一行4人,分別點了招牌菜-湯咖哩飯,牛舌咖哩飯,鮭魚石狩鍋。鮭魚鍋和牛舌飯味道可以,我們收貨。但係咖哩湯飯好明顯係一早煮定先,到我地食個陣就感覺到係暖的,小弟認為湯咖哩好唔好食,最重要係要夠熱度先,連這點都沒達標就不合格啦,小弟明白中午繁忙時間客太多,要快就只能煮定先,但你收$108一個湯咖哩飯,我就覺得不值了,頂多給$70。還有就是份量比較少,大胃王恐怕不會夠飽。
2018-09-12
庆祝纪念
生日
以前聽過一個去北海道旅行既朋友講,當地既湯咖哩真係好正,奈何一直無機會去當地品嚐,今次難得係香港見到有得食,當然要試下啦餐廳裝潢風格走日系cafe路線,感覺自然舒服~飲品方面,叫左橙汁同Haskap soda值得一提既係haskap soda,味道唔錯,似某羅拔臣啫喱味,上網睇先知道原來係北海道既一種特產果實,甜度適中,杯梳打仲好夠氣湯咖哩有一個跟餐既沙律,好鐘意個球薯蓉主角當然係湯咖哩啦揀左雞脾肉湯咖哩同普通日式咖哩唔同,佢係北海道既特產名物,咖哩汁並無平時既濃稠,用上好多香料、蔬菜等去熬製湯底,食落亦唔會好似平常咖哩咁辛辣,撈飯食好正呀每種蔬菜都有另外處理過先用黎製作湯底,例如西蘭花有煎過雞脾肉煮得好嫩滑,一夾就離骨!小食叫左兩款,分別係”how do you like HOKKAIDO” 同埋揚出豆腐。How do you like HOKKAIDO? 睇個菜式名真係一頭霧水😂好彩menu 有介紹番其實係咩黎,原來係北海道既薯仔、茄子,再加上鮮茄醬同芝士,隨碟仲有三塊香脆多士。鮮茄醬既味道好「真」,無平時茄汁/茄膏個種加入左大量糖既甜度,同芝士既balance 唔錯揚物豆腐,估唔

餐廳裝潢風格走日系cafe路線,感覺自然舒服~

飲品方面,叫左橙汁同Haskap soda

湯咖哩有一個跟餐既沙律,好鐘意個球薯蓉

主角當然係湯咖哩啦
揀左雞脾肉

每種蔬菜都有另外處理過先用黎製作湯底,例如西蘭花有煎過
雞脾肉煮得好嫩滑,一夾就離骨!

How do you like HOKKAIDO?

揚物豆腐,估唔到炸過既豆腐仲可以保持得咁滑溜,木魚份量好多,但整體驚喜不大。

俾錢嘅時候先知道餐廳嘅老闆係由日本既北海道而黎,好nice, 仲比左北海道限定既白雷神朱古力我地,好好食呀!
2018-09-02 56 浏览
Hokkaido soup curry is a very tasty dish but hard to find in Hong Kong. Therefore I was very excited when a Japanese couple were brave to set up Asiri, despite the high rent.Guests will appreciate an interior that’s very clean with a woodsy finish . The prices are very affordable .Did not manage to take a good food foto. I can say it is truly authentic, be it the flavourful soup curry that will leave you wanting more to the tasty potato salad. It is a must try. Note that Saturday is their

It is a must try. Note that Saturday is their day off.
2018-09-02
  • 北海道湯咖哩
  • 薯仔沙律
  • 雞腿湯咖哩
2018-09-01 66 浏览
Asiri is famous for soup curries.My first soup curry was at SAMA and since there is another restaurant doing soup curries, I had to check it out.At Asiri, there is a choice of chicken, fish or veg.You get potato salad with the curry.Japanese potato salad can not go wrong as it always has a strong potato taste with a nice touch of mayo.Chicken Leg curry:The curry was quite similar to the one at SAMA but the aniseed spice is stronger.It is not spicy so they give you a separate chili powder to add

Chicken Leg curry:
It is not spicy so they give you a separate chili powder to add in.
The taste was ok without so I didn't use the chili powder.

Also had the grilled fish with rice but it was a bit too sweet.
2018-08-31 96 浏览
聽講呢度嘅老闆係日本人,今日就約咗朋友你度試吓睇下可唔可以食到真正嘅日本味道🙂先有薯仔沙律醫醫肚❤️清新,沙律汁配薯汁無得輸😛炸魚柳湯咖喱❤️咖喱味道偏甜,辣度唔會太刺激。魚柳香脆,魚肉嫩滑。內有大量蔬菜,仲有蛋,整體唔會太濃味😋左口魚西京燒❤️即叫即做,雖然等左15分鐘,但食材同味道已經值回票價👍魚身唔會乾,熟度剛好。不得不提,日本珍珠米米味突出,有咬口🙂Mango and passion fruit iced tea❤️芒果味香濃,配埋茶中和甜味,好清新解渴。果然不出我所料,日本人認真製作嘅程度,即使係一間小店,都能夠感受到佢地對食材同味道嘅要求👍👍

先有薯仔沙律醫醫肚❤️
清新,沙律汁配薯汁無得輸😛

炸魚柳湯咖喱❤️

左口魚西京燒❤️

芒果味香濃,配埋茶中和甜味,好清新解渴。

2018-08-25
3K
2018-08-30 61 浏览
上月剛從北海道回港,還在回味那人氣湯咖哩之時,友人告知鰂魚涌海光街有間日本人開的餐廳,有湯咖哩食呀!聽得我心心眼今晩快閃來品嚐我朝思暮想的湯咖哩😘。店鋪西式化,唔講以為咖啡店。店員前來招呼,非常貼心。一心為湯咖哩而來的,點了野菜湯咖哩。第一眼看到的是好新鮮的各種蔬菜,有西蘭花,粟米芯,茄子,菇菌,南瓜,洋蔥和雞蛋。先嚐湯底,比較清淡,跟早前在北海道吃的比較油膩有分別。各家各派,各有千秋。飯味香甜,軟糯不糊口,柔軟有彈力。一啖飯一啖湯,絕配。一場來到又怎能錯過其他小吃,南瓜炸餅是我極力推介的。即叫即做,外脆內軟,不油膩。南瓜茸軟糯甜香,每啖喎心。甜品試了朱古力蛋糕,結實的質感,帶著濃濃朱古力的苦澀。既然有甜品,咖啡少不了。手冲咖啡是老板娘親自調配,難怪牆上畫了她冲咖啡的模樣。咖啡味道濃郁,餘韻力強,最適合配甜品。

店鋪西式化,唔講以為咖啡店。店員前來招呼,非常貼心。

一心為湯咖哩而來的,點了野菜湯咖哩。
先嚐湯底,比較清淡,跟早前在北海道吃的比較油膩有分別。
各家各派,各有千秋。
飯味香甜,軟糯不糊口,柔軟有彈力。一啖飯一啖湯,絕配。

甜品試了朱古力蛋糕,結實的質感,帶著濃濃朱古力的苦澀。

2018-08-29
2018-08-28 1649 浏览
太古坊一帶聚集咗好多日本人開嘅小店,呢間更加係夫妻檔,老闆加藤先生因為太鍾意北海道文化,更加遊歷過北海道179個市町村,可見狂熱程度, 所以特意喺度開一間北海道主題餐廳。餐廳採用日系木色主調,牆上畫咗北海道地圖。仲有老闆夫婦係北海道嘅小點滴,相當sweet!點了個人氣湯咖哩配豚肉($108)定食有熱辣辣既麵豉湯,小食(凍豆腐、薯仔沙律)先呷一口湯咖哩雖說湯咖哩,但沒有一點咖哩成份。而係有香濃嘅雜菜、洋蔥、香草既味道, 伴菜既西蘭花更非常入味,仲有烤香過嘅南瓜片。最後既湯咖哩當然一滴不留,食得乾乾淨淨啦~ 豚肉係腩肉部分,肉質爽滑細膩。湯咖哩既份量唔算多,但白飯可以添加,加上用既係日本產白米,我不禁要多添一碟飯!另一份點咗左口魚西京燒西京燒一般會用黎烹煮白身魚,呢度用上了左口魚,魚油非常豐富,肉質鮮甜。香甜既白味噌,味醂既味道,令魚味更突出。呢個定食配有日本溫泉蛋,將蛋加入白飯中拌勻,蛋黃香濃蛋白滑溜,相當滋味! 餐飲方面,我哋upgrade咗$20 Mango passion fruit iced tea,唔太甜,熱情果味略淡芒果味相當較突出。另一杯點左Haskap soda,即係藍靛
點了個人氣湯咖哩配豚肉($108)
定食有熱辣辣既麵豉湯,小食(凍豆腐、薯仔沙律)
湯咖哩配豚肉
先呷一口湯咖哩
雖說湯咖哩,但沒有一點咖哩成份。
最後既湯咖哩當然一滴不留,食得乾乾淨淨啦~
豚肉係腩肉部分,肉質爽滑細膩。
另一份點咗左口魚西京燒
左口魚西京燒
另一杯點左Haskap soda,即係藍靛果(藍莓既品種),喺日本出產比較多,有豐富花青素,味道甜中帶酸有啲似利賓納嘅味道。
湯咖哩配豚肉
2018-08-26 63 浏览
地方黎講呢, 呢間餐廳算係大得黎坐得舒服, 值得一提既係, 呢間餐廳係6點正先開門的, 太早到都無用.一般呢, 叫完個餐, 會沙律送, 都算幾飽,菜反而唔算多.煎牛柳黎講, 牛算煮得唔錯, 幾易入口,7-8成熟左右, 醬汁可以唔點, 因為醬汁偏濃有機會點完食落去會有小小過咸或個味過濃擋左D牛肉味.薯角好脆,基本上軟心為主.吉豬反而有D過濃既感覺, 第一係D汁唔夠均衡落晒大部分碟上, 第2係汁係有小小過濃, 食落去會有D易濟,不過中意味濃既人可能會好中意, 睇個人點啦, 豬排外面好脆比較硬身D, 豬扒肉質比較爽口, 飯其實好夠因為前面仲有沙律食.門口餐廳整得幾靚服務本身就好好, 所以無咩好挑剔.環境也不差.

地方黎講呢, 呢間餐廳算係大得黎坐得舒服,
值得一提既係, 呢間餐廳係6點正先開門的, 太早到都無用.
一般呢, 叫完個餐, 會沙律送, 都算幾飽,菜反而唔算多.
有機會點完食落去會有小小過咸或個味過濃擋左D牛肉味.
薯角好脆,基本上軟心為主.

因為前面仲有沙律食.
門口餐廳整得幾靚
服務本身就好好, 所以無咩好挑剔.
環境也不差.
要說北海道,有海膽、蟹腳、3.6 牛乳、蜜瓜、日式湯咖哩,還有...這個愛情故事。 此店主打日式湯咖哩的店,是由一對日港夫妻主理。丈夫來自北海道,選擇與香港妻子在港生根。 為了實現夢想 ,他們一起創立 cafe;後來製作老家的湯咖哩,並呈現一些傳統北海道文化。 店名「Asiri」就是其中一項文化體現,它是日本北部原居民「愛奴族」的語言,解「新」的意思。 「愛奴族」不時出現於日本動漫 ,現在族群人數,約剩下數萬人。 夫妻兩人相當友善和健談,笑容滿面。先生煮餐,也會和太太招呼人客,二人一同落手落腳。加滕先生說他比報章上的相片瘦了,因為打理此店相當忙碌! 他將自己走遍179個市町村的經歷,畫在牆上,把回憶圖案化。 在影片、相片橫行的 digital 世代,相信壁畫是紀念人類最初歷史的最佳方法: 店內亦有不少北海道資訊,例如當地天氣,足球隊波衫等等。有沒有勾起你的衝動,立即飛一轉北海道呢? 小食「揚出豆腐」$50 揚即是炸,炸豆腐四大件,從熱燙程度可知道是新鮮即做: 上面鋪木魚絲、蔥花、淋上佐醬,豆香重,好吃得來也不會太單調。 我點了店內主打的日本湯咖哩飯, 挑了雞腿

小食「揚出豆腐」$50

揚即是炸,炸豆腐四大件,從熱燙程度可知道是新鮮即做:

我點了店內主打的日本湯咖哩飯, 挑了雞腿 $108。先附上冰涼的「薯仔雞肉沙律」:

餐飲要了杯「蘋果綠茶」,也點冰的,本身已少甜,不錯,預備迎接一陣熱辣辣的湯咖哩:

咖哩與白飯上場。汁的質地比我之前吃過的另一北海道湯咖哩稀。問了老闆娘,日本湯咖哩會因地區差異或餐廳風格,在湯底濃稠度有所調整,他們的風格是較輕怡,食落不想人客太 heavy:

味道方面,咖喱香料頭頗香,是我喜歡那種。一如和風咖喱,不會很辣,檯上附有辣椒粉,可自行調節辣度。加入南瓜、茄子、西蘭花、薯仔等蔬菜,菜的甜能滲進咖哩湯中;所以若淨飲咖喱湯的話也不會嗆喉。幻想吓身處在天寒地凍的北海道,有這碗熱騰騰的咖哩,應該相當窩心:

原隻雞腿肉煮得相當諗,骨肉一咬即分離,猶如荼靡花卉,是此店的弄法,好處是令雞肉絲可索盡咖喱汁:

對我們來說,家鄉菜或會是雲吞麵、叉雞飯 、蝦餃燒賣?不知這碗湯咖哩,能否一解丈夫的鄉愁。對他倆來說,此小小食店,已是兩人的故鄉和愛情見證。祝永遠幸福!

2018-08-17
  • 揚出豆腐
  • 日本湯咖哩飯
晚上約咗媽媽去食這間餐廳,是北海道風情的設計。去感受一下北海道的感覺!環境好舒適優雅,好乾淨又安靜的!讓客人好好享受美食及品嚐咖啡的空間坐位舒適,服務超好(一個侍應是北海道人,好友善又熱心有耐性,用英文及廣東話同客人交流,另外的女服務員都好好、用心服務客人,配合輕鬆音樂,給客人滿意的態度及感覺我們叫了2個晚餐,本來好想試咖哩,可惜却嘴痛,唯有選擇其他的啦1. Set salad擺上碟好靚的沙拉!薯蓉好似雪糕一樣、白白的配上蔬菜番茄好配合大大粒薯仔,好有口感!好腍好香加咗芥末等等醬汁,好滑好香;沙律菜好爽脆新鮮又有健康番茄仔,配上沙拉醬,開胃又健康2. 飲品:熱檸水及熱青蘋果綠茶,不會太甜又大杯3. 左口魚西京燒好香的燒左口魚!有牛蒡及白蘿蔔蓉作配菜,牛蒡涼涼有爽脆,好喜歡這種口感,知道它好健康;白蘿蔔蓉清清口味,食完口腔好舒服!主角左口魚好香脆的外魚皮邊,魚肉好滑好香,配上濃郁醬汁,好野味又美味!4. '石狩鍋'三文魚雜菜湯熱騰騰的三文魚煲!好多片三文魚(我媽的至愛)三文魚肥美、口感好、細心去左魚骨;蔬菜好清甜又軟腍又吸收了湯汁;還有薄薄紅蘿蔔、香菇、白蘿蔔片、京蔥、薯仔;好美味又豐富

,給客人滿意的態度及感覺

1. Set salad
薯仔沙拉

大大粒薯仔,好有口感!好腍好香

2. 飲品:熱檸水及熱青蘋果綠茶,不會太甜又大杯

3. 左口魚西京燒
左口魚西京燒

好香的燒左口魚!

4. '石狩鍋'三文魚雜菜湯
石狩鍋  三文魚鍋

熱騰騰的三文魚煲!好多片三文魚(我媽的至愛
)三文魚肥美、口感好、細心去左魚骨;蔬菜好清甜又軟腍又吸收了湯汁;還有薄薄紅蘿蔔、香菇、白蘿蔔片、京蔥、薯仔;好美味又豐富的材料

豆腐好香滑,喜歡這個口感

蛋糕都好吸引,可惜太飽,下次一定要再來食咖哩同甜品

這間小店好優雅、設計家的感覺;食物是來自北海道的,好地道又美味可口;服務也好友善親切
回頭食指數高

2018-08-24
薯仔沙拉
石狩鍋  三文魚鍋
  • '石狩鍋'三文魚鍋
2018-08-20 681 浏览
自從朋友轉工後,就多咗黎鰂魚涌食飯,朋友經同事介紹後試過呢間餐廳嘅北海道湯咖喱,今日就帶我黎試下喇。餐廳位於海光街,由地鐵站行去都只係需要幾分鐘,非常方便。店內佈置充滿北海道風味,除咗有好大幅北海道壁畫及每日更新嘅札幌資訊外,亦有店主喜歡嘅球隊波衫。一場黎到就當然要試下北海道風味料理啦, 晚餐跟沙律及飲品,亦可以加錢轉特飲。沙律係薯仔沙律,薯蓉加入沙律醬,味道唔會太濃,連埋沙律菜食,感覺好清新。雞腿湯咖喱 :上檯時香氣撲鼻,同一般咖喱比較,湯咖哩質感較稀,而食法亦同普通咖喱用汁撈飯唔同,湯咖喱係將飯浸入咖喱,再連湯一齊食,好似食湯飯咁。湯咖喱味道唔辣,飯嘅份量唔太多,食完飯後飲咖喱湯都唔會覺得咸,主菜嘅雞腿好淋好入味,配菜有茄子、西蘭花及蛋等等,食完感好滿足。"Eskarop"自家製吉列豬扒飯 :用鐵板盛載嘅吉列豬扒飯,上檯時仲係喳喳聲。吉列豬扒相當大塊,亦夠厚身,入口肉質鮮嫩,唔會炸到太乾,味道同平時食開嘅吉列豬扒有d唔同,外層帶有輕微甜味,再配上自家製豬扒醬汁,味道一流。北海道栗南瓜薯餅 :除咗主菜外,我地另外叫咗呢樣小食,南瓜薯餅即叫即炸,入口好重南瓜味,甜甜地相當開胃,雖然配有

餐廳位於海光街,由地鐵站行去都只係需要幾分鐘,非常方便。

雞腿湯咖喱 :

"Eskarop"自家製吉列豬扒飯 :
北海道栗南瓜薯餅 :
除咗主菜外,我地另外叫咗呢樣小食,南瓜薯餅即叫即炸,入口好重南瓜味,甜甜地相當開胃,雖然配有醬汁,但個人認為唔駛點汁都已經好好味。
飲品我地分別加錢揀咗蜜糖柚子茶及青檸柚子梳打,兩杯都有清新柚子味,亦唔會太甜,食飽後飲返杯真係份外醒神。

呢間餐廳好重北海道風味,第一次試湯咖喱感覺好新鮮,令我慢慢愛上北海道了。
2018-08-17
2018-08-17 71 浏览
今日係依頭收工,朋友嚟接我食飯,本身都無話要食邊間,經過邊間吸引就入,咁都誤打誤撞食到一間高質嘅餐廳。😆佢外頭寫住Hokkaido,唔知係咪同我好鍾意嘅日本菜有關㗎呢。😍😍店內設計很可愛,仲掛住咗老闆鍾意嘅球隊衫添。我地叫咗兩個Dinner set,仲包兩杯嘢飲。兩個set都叫咗薯仔沙律做配菜,薯仔沙律好好食,薯泥因為加咗蛋黃醬所以好軟滑,仲有粟米粒同蛋碎係入面,增加咗爽脆同粒粒咬口,沙律菜好新鮮,啲醬唔會太少好夠撈均勻。😋叫了一款店內最有特色仲要係北海道好有名的菜—湯咖哩,我叫的是豚肉湯咖哩,但原來湯咖哩係無咖哩成份,係比較重蕃茄同香草味。入口酸酸甜甜,好濃蕃茄味 好適合配飯食,好開胃,雜菜嘅份量好多,感覺健康。😋豚肉都好好食呀,煮到好軟淋同入味,真係好適合送飯食。另一款係三文魚將將燒,三文魚係有煎過 帶皮位好香口,魚肉好滑 唔嚡口的,仲有好多薯仔同野菜,平衡翻食太多肉類。叫咗杯hand drip coffee,佢係包含咗兩種咖啡豆,聞落已經好香好香,飲落微微苦澀帶點回甘仲有啲果仁香味。仲叫咗杯梳打飲品,佢係由北海道好出名嘅水果整成,味道酸酸甜甜 有啲似藍莓味,依杯飲品仲好豐富維他命
今日係依頭收工,朋友嚟接我食飯,
本身都無話要食邊間,經過邊間吸引就入,
咁都誤打誤撞食到一間高質嘅餐廳。😆

店內設計很可愛,
仲掛住咗老闆鍾意嘅球隊衫添。

我地叫咗兩個Dinner set,仲包兩杯嘢飲。

兩個set都叫咗薯仔沙律做配菜,
薯仔沙律好好食,
薯泥因為加咗蛋黃醬所以好軟滑,
仲有粟米粒同蛋碎係入面,
增加咗爽脆同粒粒咬口,
沙律菜好新鮮,啲醬唔會太少好夠撈均勻。😋

叫了一款店內最有特色
仲要係北海道好有名的菜—湯咖哩,
我叫的是豚肉湯咖哩,
但原來湯咖哩係無咖哩成份,係比較重蕃茄同香草味。
入口酸酸甜甜,好濃蕃茄味 好適合配飯食,好開胃,
雜菜嘅份量好多,感覺健康。😋

豚肉都好好食呀,煮到好軟淋同入味,
真係好適合送飯食。

另一款係三文魚將將燒,
三文魚係有煎過 帶皮位好香口,
魚肉好滑 唔嚡口的,
仲有好多薯仔同野菜,平衡翻食太多肉類。

叫咗杯hand drip coffee,
佢係包含咗兩種咖啡豆,
聞落已經好香好香,
飲落微微苦澀帶點回甘仲有啲果仁香味。

仲叫咗杯梳打飲品,
佢係由北海道好出名嘅水果整成,
味道酸酸甜甜 有啲似藍莓味,
依杯飲品仲好豐富維他命c㗎。

依間真係好有heart嘅小店,
老闆係係北海道嚟嘅,
整嘅食物都係北海道出名嘅美食,
希望大家可以多多支持。
2018-07-13
2018-08-13 92 浏览
點解星期六日放假先來落大雨?心情自然低落😞但係路過哩間日式料理餐廳,竟然令我開心番❤️❤️❤️原來呢間店舖係由日本人喺2017年開嘅,呢度嘅裝修主題係北海道,間隔闊落同舒服,好有家既感覺。打開Menu好多日式定食,原來呢度最出名嘅係湯咖喱,湯咖哩係冇加個任何咖喱成份嘅材料,真係好得意喎,梗係要試吓啦,湯咖哩醒雞脾肉/豚肉,我地叫左豚肉然後再嗌左嗰三文魚鍋再嗌左兩杯hand drop ☕️ coffee,朋友嗰湯咖哩到左先,我即係飲左啖湯睇下咩味先,啖啖的咖哩味,原來真係有咖哩味架喎,究竟點整到既呢?然後付上一支咖哩粉,可以隨意加埋啲湯度既,果然味道即刻提升左,至於嗰豚肉就無咩特別既。然後我鍋三文魚鍋配飯到左,又即刻飲番啖湯先,好鮮既魚湯味呀,碗湯都係奶白色架三文魚有四,五塊加埋啲野茶,豆腐,配埋飯食好送飯呀到最後享用埋杯hand drop ☕️ 好寫意咁度過左大雨的假期
然後再嗌左嗰三文魚鍋
三文魚有四,五塊加埋啲野茶,豆腐,配埋飯食好送飯呀

2018-08-12 88 浏览
好耐之前去過北海道一次其實一直都好懷念嗰度嘅味道所以男朋友今日就帶咗我去一間北海道餐廳佢話之前同同事實覺得嗰度有正宗嘅北海道味道所以就話要帶我來食入到去啲位都幾闊落我哋就叫咗兩個套餐第一個就係湯咖喱雞髀湯個湯咖喱其實就同我喺北海道食嗰啲差唔多所以真係好懷念而且個雞都煮得啱啱好唔會好老而另一個就叫咗個廣島蠔滑蛋飯而廣島蠔炸得啱啱好而且個蛋都好滑最後我哋叫咗個炸雞個炸雞又係炸得啱啱好 唔會好老而且好juicy
好耐之前去過北海道一次
其實一直都好懷念嗰度嘅味道