2024-06-09
難得約咗friend放工chill下,見最近依家個燒鰻魚勁吸引 燒到我去 🥸呢間除咗係餐廳仲係間酒吧,今日黎既時候應該有event,户外同少部分室內既比人包左場添講返野食,真係絕對唔可以叫呢間做酒吧因為嘢食真係好好食! 先有兩個前菜,包括醃蒜頭,同埋牛蒡蒜頭我平時真係唔會食 🥸不過我試咗兩粒,估唔到爽爽脆脆,少少辣,但係又唔會好重蒜味 都接受到 牛蒡呢,爽脆好味 好開胃 ❇️❇️ Shredded Celtuce salad $68呢個萵筍好好食,連埋鰹魚汁,蘿蔔蓉同三文魚子 😶清新冇負擔!而且唔會話太咸架!Alagai $138赤貝刺身,加左蔥同大蔥,口感就會更豐富而赤貝新鮮鮮甜 大大塊 😍❇️❇️❇️ Caramelised pumpkin $88必食! 勁似拔絲既感覺!南瓜外皮整咗焦糖!外脆內軟,而且南瓜清甜 真係超出色!伴碟仲有啲果仁糖,都十分之香❇️❇️❇️ Charcoal grilled eel $288又一必點,講到明我為咗呢個鰻魚而黎點會唔叫!先上左成舊鰻魚,侍應之後會用一舊炭係你面前燒香個鰻魚表皮,炭味滲透喺個魚肉度,外皮又香脆 😍😍 真係無黎錯!❇️❇️❇️ A4 wagyu cutl
講返野食,真係絕對唔可以叫呢間做酒吧
因為嘢食真係好好食!
先有兩個前菜,包括醃蒜頭,同埋牛蒡
牛蒡呢,爽脆好味 好開胃
Alagai $138
赤貝刺身,加左蔥同大蔥,口感就會更豐富
而赤貝新鮮鮮甜 大大塊 😍
又一必點,講到明我為咗呢個鰻魚而黎
點會唔叫!
❇️❇️❇️ A4 wagyu cutlet charcoal Sando $328
而呢個和牛多士又係每枱都幾乎叫既,和牛先用吉列形式炸好,再配左烘好既黑炭多士,和牛勁重肉味,而熟度又啱啱好,加埋吉列既脆脆,多士既香 🤤🤤 正!
❇️ Hutton jadeite $148
黎到,冇理由唔叫返杯飲嘅
呢杯淨係見到menu peach green tea & matcha 就冇再留意其他成份而叫!
好foamy 既蛋白上有抹茶粉,而酒入面又有茶既清香 😎 正呀! 睇佢其他Cocktail都唔差既,因為都幾多人嚟飲番杯
真心覺得大家chill下,值得一試
AOAO (中環)
中環皇后大道中38號萬年大廈14樓