2022-06-23 20 浏览
一個星期可以去放縱自己嘅一日去食好嘢 今日就去咗平時冇咩點去到長沙灣區 其實附近都有幾多小店 見呢間餐廳門面裝修都幾靚 可以入咗去試佢個Menu雖然選擇唔多 但係都係好有心思嘅心機菜 重點有好多手工意粉 所以我今日都試咗一個時令鮮魚闊條麵 個魚其實都煎得好香脆 食落去都好新鮮 魚質彈口 意粉汁係用咗蕃茄底 同時間都食到D魚湯味 配料有啲洋蔥香草同鮮蕃茄 而手工麵食到雞蛋香 佢嘅麵質同平時食開既麵唔同 我本來會以為好似刀削麵咁煙煙靭靭 但食落其實偏多D爽口彈牙 似係雞蛋畀麵粉多嘅質感 唔會煮過龍 可以值得一試餐廳裏面嘅裝修好多唔同嘅Slogan 坐位亦舒適 可以週末同朋友休閒地喺呢度傾下計 食下嘢 都係唔錯嘅選擇

2022-06-23 35 浏览
識飲好食的老友推薦這家南美菜館,充滿異國情調的佈置,喜浪漫人士之選😀先享用飲料:澳洲 Chardonnay白酒及手搖檸檬茶澳洲出品水準可靠,檸檬茶清香甜度輕👍🏼👍🏼小食:蟹肉忌廉芝士炸雲吞,外皮脆香,芝士蟹肉二味混合得宜, 餡料味鲜,點上甜酸醬更惹味,佐酒佳品😋😋前菜: 牛油果沙律爽甜清新,正好主菜前先淡一下口胃😄主菜: 塔斯曼尼亞羊架配薄荷乳酪汁, 醃得入味,五成熟肉質嫩滑,肉味香濃,用醬汁亦佳😋😋秘魯特色燒春雞整餐之首爱,雞肉燒得剛剛好,輭滑猶有餘温,加入多種香料令肉味更昇華😋😋一所不可多得的南美食處👏👏

先享用飲料:
澳洲 Chardonnay白酒

及手搖檸檬茶

澳洲出品水準可靠,檸檬茶清香甜度輕👍🏼👍🏼

蟹肉忌廉芝士炸雲吞

前菜: 牛油果沙律爽甜清新,正好主菜前先淡一下口胃😄

塔斯曼尼亞羊架配薄荷乳酪汁

一所不可多得的南美食處👏👏
2022-06-16
秘魯特色燒春雞
主打特色異國南美菜!(加勒比烤雞&手工意粉等)餐廳格外有異國氛圍 有多個霓虹燈型格打卡位粉紅打卡wall襯托巨型sofa最為當眼好igable之餘好chill同舒適(*¯︶¯*)擺盤亦都好花心思 服務態度很好同frd黎happy hour聚餐就岩晒!.Detail📝: ◽傳統秘魯檸檬漬魚生🥗 $98以紫洋蔥.青檸汁.芫荽作調味拌上日本千葉平目魚 好嫩滑且酸酸辣辣還有蕃薯乾和粟米🌽暫且解酸整體酸味好夠 是很開胃的前菜( ´▽`).◽️北海道帶子三文魚籽墨汁手工意粉🍝 $188好耐無食過墨汁意粉 (⑉¯ ꇴ ¯⑉)是人手搓的手工意粉 誠意滿滿 質地好細滑!卦滿墨魚汁 每口都帶鮮香味 有多種海鮮作伴碟 爽彈十足的魷魚墨魚香濃的青口和大蝦 還加上許多三文魚籽豐富整個口感 吃完整個嘴巴都烏卒卒🤪.◽M7和牛配阿根廷青醬 $348肉質細緻粉嫩 厚度剛好 吃起來充滿肉感依稀帶點炭燒香 配搭青醬味道更香濃突出.◽熱情果手搖水果茶 $58開頭仲以為比錯左 好似cocktail🤪味道酸甜清爽 夏天飲就岩~仲加左塊香甜的菠蘿乾作配襯🥰.◽️rose latte $38晚上都可以點咖啡喔!Rose latte還加
主打特色異國南美菜!
(加勒比烤雞&手工意粉等)
餐廳格外有異國氛圍 有多個霓虹燈型格打卡位
粉紅打卡wall襯托巨型sofa最為當眼

好igable之餘好chill同舒適(*¯︶¯*)
擺盤亦都好花心思 服務態度很好
同frd黎happy hour聚餐就岩晒!
Detail📝:
◽傳統秘魯檸檬漬魚生🥗 $98

以紫洋蔥.青檸汁.芫荽作調味
拌上日本千葉平目魚 好嫩滑且酸酸辣辣
還有蕃薯乾和粟米🌽暫且解酸
整體酸味好夠 是很開胃的前菜( ´▽`)
傳統秘魯檸檬漬魚生

◽️北海道帶子三文魚籽墨汁手工意粉🍝 $188
好耐無食過墨汁意粉 (⑉¯ ꇴ ¯⑉)
北海道帶子三文魚籽墨汁手工意粉

是人手搓的手工意粉 誠意滿滿 質地好細滑!
卦滿墨魚汁 每口都帶鮮香味

依稀帶點炭燒香 配搭青醬味道更香濃突出

◽熱情果手搖水果茶 $58
熱情果手搖水果茶

開頭仲以為比錯左 好似cocktail🤪
味道酸甜清爽 夏天飲就岩~
仲加左塊香甜的菠蘿乾作配襯🥰
◽️rose latte $38
rose latte

晚上都可以點咖啡喔!
Rose latte還加了花瓣作點綴(*´∀`)ノ
口感綿密 咖啡𥚃的玫瑰甜味較為突出
2022-06-22 11 浏览
話說今日出咗長沙灣整電話 係附近搵咗間餐廳食個Brunch慢慢等 我嗌咗一個All Day Breakfast 一定要講嘅係佢嘅份量都幾大 尤其以薯角數量分分鐘係平時食西餐跟餐薯角份量嘅兩倍 啱曬我呢啲薯仔怪 All Day Breakfast入面有Egg Benedict 不過就唔係配Muffin 而係配軟包 個荷蘭醬調校得剛剛好 唔會偏酸 大啡菇亦都燒得剛剛好 菇味濃而且好Juicy 薯角炸到脆卜卜但依然食到滿滿蒜蓉 仲落咗啲Cajun Spice 帶少少香辣好惹味 另外仲有基本嘅配菜例如豬肉腸仔 卜卜脆嘅煙肉 同撈咗醋嘅沙律菜飲品方面就叫咗杯南美檸檬梳打 超級Refresh 然後佢哋唔係用普通糖漿作調味 係用蔗糖 所以都相對健康啲 聽店主講呢度嘅主廚喺南美返嚟 所以除咗呢度嘅飲品係南美主題之外 呢度有部分嘅食物都加入咗啲南美嘅元素 算係香港比較少見嘅 都幾特別

2022-06-22 17 浏览
同朋友去开行黄金商场,就顺便食埋lunch。其实附近好多都食过好多次,今次行远小小,找到这间唔系连锁的西餐厅,就入去试吓。北海道带子,三文鱼子墨鱼汁意粉($148):又厚又大只的带子煮熟的程度刚刚好,没有过了火。它配着三文鱼子真系互相辉映。鲜美又软滑的带子同时又有三文鱼子爆出来的汁,令人回味。墨鱼汁令意粉好滑口,但意粉本身又好有咬口,不错。这碟意粉不能不提三只蓝青口,同样好软滑好鲜味。塔斯曼尼亚羊架($198):希奇厨师把羊架煮得没有半点膻味。我好钟意它外面烧得香脆,一半肥一半肉一齐食特别食到羊肉的香味。外面香脆但内里好软涓同juicy。Medium well 竟然煮得咁好,厉害。玫瑰㗎啡($38):是我饮过最好饮又系最靓的的玫瑰㗎啡。㗎啡够浓味之余玫瑰香味又不减,真系一流。餐厅坐位舒适和现代,是聊天的好地方。

餐厅坐位舒适和现代,是聊天的好地方。
  • 北海道带子,三文魚子墨汁意粉
  • 玫瑰㗎啡
  • 塔斯曼尼亞羊架
2022-06-21 20 浏览
長沙灣在這幾年有越來越多餐廳開張😆,其中主打南美菜的· 𝔸𝕞𝕦𝕤𝕖𝕞𝕖𝕟𝕥✨· 亦是其中一間。剛開業時以意法菜為招倈,現在則轉為南美菜,更受喜歡哦~ 環境比想睇中大,有室外和室內坐位,更設有打卡的沙發位😗,超級舒服呢🤣~ 餐點方面,有不少招牌菜,例如: 烤雞、串燒、手工薄餅等等。服務員相當熱情和有善,不斷向我們介紹店內的食物哦🥰~ 「 牛油果沙律🥗 $98 」 有牛油果、紅菜頭、合桃的沙律,口感豐富,調味不錯哦~ 「 法式白醬海鮮手工薄餅🍕 $188 」 放滿蝦和青口的手工薄餅,味道不俗😋,白醬香而奶滑,與煙靭餅底很配~ 「 秘魯特色燒春雞🍗 $238 」 主廚推介的燒春雞,果然好吃🫶🏻。呈上時已傳來超香的香料味,皮香肉嫩。如果有搭配薯條就更滿足啦🥰。 「 特大日本雪糕新地🍦 $98」 •
剛開業時以意法菜為招倈,現在則轉為南美菜,更受喜歡哦~
 「 牛油果沙律🥗 $98 」

有牛油果、紅菜頭、合桃的沙律,口感豐富,調味不錯哦~
「 法式白醬海鮮手工薄餅🍕 $188 」

「 秘魯特色燒春雞🍗 $238 」

「 特大日本雪糕新地🍦 $98」 •
2022-06-20
2022-06-20 93 浏览
🌸長沙灣南美菜🌸Amusement Eatery🍽長沙灣的餐廳林立,而今天我便相約好友到了長沙灣一間主打精緻高質南美菜的餐廳-「 Amusement Eatery」品嚐是日晚餐❗餐廳鋪面寬敞,裝修簡約精美,座位寬敞舒適,有精美簡約霓虹燈佈置點綴,食物配料由產地直送,有品質保證❗店員十分親切殷勤有禮,店員細心為客人下單及不時收拾碗碟。我們一行2人點了以下餐點:1️⃣🌟烤伊比利亞豬肉串燒配羅望子汁 $228烤伊比利亞豬肉串燒賣相精緻,以垂吊掛著三色椒、洋蔥及肉質鬆化的滋味烤豬肉,豬肉帶淡淡焦香,味道鮮甜且有口感。還有產地直送的羅望子醬及秘製酸辣醬,配搭滋味❗2️⃣🌟秘魯特色燒春雞 $238春雞擺盤精美,來自秘魯的春雞的外皮燒得非常黃金香脆,內裏雞肉飽滿,肉嫩幼滑,配有香甜粟米、蘿蔔條等配菜,配搭豐富,非常惹味❗3️⃣🌟牛油果沙律 $98牛油果沙律有清新爽口沙律菜,還有新鮮熟成牛油果肉,配合開胃香醋汁,味道清新怡人。4️⃣🌟鮮檸梳打 $58鮮檸梳打以鮮檸檬汁、梳打製成,味道酸酸甜甜,相當醒胃❗️5️⃣🌟手搖檸檬茶 $58這是款以手搖形式製作的新鮮檸檬紅茶,味道充滿新鮮檸檬味又帶紅茶的甘醇滋味,十分消暑解膩❗🌟為是
🌸長沙灣南美菜🌸Amusement Eatery🍽

我們一行2人點了以下餐點:

1️⃣🌟烤伊比利亞豬肉串燒配羅望子汁 $228
烤伊比利亞豬肉串燒配羅望子汁

2️⃣🌟秘魯特色燒春雞 $238

3️⃣🌟牛油果沙律 $98

4️⃣🌟鮮檸梳打 $58
鮮檸梳打以鮮檸檬汁、梳打製成,味道酸酸甜甜,相當醒胃❗️
鮮檸梳打

美味指數:⭕⭕⭕⭕️⭕️
賣相指數:⭕⭕⭕⭕️⭕️
抵食指數:⭕⭕⭕⭕️
5⭕️為滿分

總括而言,此餐廳的食物質素高,食物即叫即製,配料由產地直送,座位寬敞,餐廳地點鄰近長沙灣站,絕對是長沙灣一帶高質精緻滋味南美菜之選❗

📍Amusement Eatery (長沙灣):長沙灣福榮街538號喜遇地下2號舖
2022-06-18
烤伊比利亞豬肉串燒配羅望子汁
鮮檸梳打
手搖檸檬茶
  • 加勒比烤雞
2022-06-20 17 浏览
.🔺 Amusement Eatery位於長沙灣嘅高質南美菜餐廳,夜晚環境唔錯👏🏽可惜餐廳申請緊酒牌,如果唔係飲返兩杯仲正!.時令生蠔🦪生蠔新鮮,大大隻好飽滿☺️配合餐廳獨有嘅汁料,酸酸may may 好開胃😍.加勒比烤雞🐓餐廳嘅招牌菜,網上好多人推介,小編唔執輸試吓😆的確係幾驚喜😀烤雞烤得啱啱好!即使係雞胸位都好嫩滑👍🏻搭配佢有個辣辣地嘅汁非常惹味.澳洲青口三文魚子墨汁手工意粉🍝墨汁手工意粉調味略嫌淡咗少少👌🏻意粉質感偏硬少少💁🏻‍♀️.粟米芝士蛋糕🍰好新鮮嘅配搭,味道又幾夾喎☺️.整體餐廳食物質素很好😀而且服務細心熱情,令小編成餐飯都食得好開心🥳
🔺 Amusement Eatery
時令生蠔🦪生蠔新鮮,大大隻好飽滿☺️
配合餐廳獨有嘅汁料,酸酸may may 好開胃😍
粟米芝士蛋糕🍰好新鮮嘅配搭,味道又幾夾喎☺️
整體餐廳食物質素很好😀
而且服務細心熱情,令小編成餐飯都食得好開心🥳
2022-06-20 15 浏览
最近發現長沙灣多咗這間有格調的餐廳,所以入來食餐好。青口蕃茄 - 一碗是滿滿的青口,橄欖醬味道幾特別。傅統秘魯檸檬漬千葉平目 - 這個秘製汁很特別,偏辣,加上檸檬酸味,惹味。南美芝士蕃茄沙律 - 這個啥都比我預期嘅吸引,暖暖的芝士入口有質感,加上滿是醋汁的蕃茄仔,很合我口味。蟹肉忌廉芝士炸雲吞 - 新鮮炸起入口香脆,一口咬下去是香滑的忌廉芝士,值得推介!秘魯特色燒春雞 - 燒春雞新鮮整起,上枱時一陣香味,雞肉入口嫩滑,配料及分量十足,兩人份十分飽肚。羅勒青醬大蝦手工意粉 - 羅勒醬味道很出,沒想到大大隻大蝦下面其實也收藏了很多隻細蝦。粟米芝士蛋糕 - 粟米粒混合左係芝士蛋糕入面,每一啖有香濃嘅芝士味同埋粟米粒嘅口感,幾特別。
最近發現長沙灣多咗這間有格調的餐廳,所以入來食餐好。

青口蕃茄 - 一碗是滿滿的青口,橄欖醬味道幾特別。

2022-06-05
2022-06-19 11 浏览
想同朋友chill下食好嘢?唔一定得尖沙咀或者銅鑼灣呢d選擇嘅!今次介紹呢間餐廳位於長沙灣嘅新住宅區,主打食南美菜。一踏入餐廳已經感受到嗰種異國風情,型格裝修加上燈光配合,岩哂一班三五知己一齊嚟放鬆下!*傳統秘魯檸檬漬魚生 $168*呢個前菜超級開胃!醬汁相當出色,充滿新鮮嘅檸檬香氣,洋蔥同埋青紅椒嘅清新感,配上爽滑嘅魚生*塔斯曼尼亞羊架配薄荷乳酪汁 $228*同店員傾左一陣,發覺餐廳用料都好講究。呢份羊架既有烤羊肉應有嘅香味,但又唔會好油膩,再襯埋特製既薄荷乳酪汁 (同出面食到青色薄荷醬嘅味完全唔同),就算係怕羶味嘅朋友都可以試下。切開睇到肉質鮮嫩粉紅,食落仲好juicy添!配菜都令人喜出望外,除左七彩繽紛嘅顏色配搭,原來仲係澳洲直送嘅新鮮材料*北海道帶子三文魚子墨汁手工意粉 $188*係感受到餐廳誠意嘅份量呀!每一啖都食到三文魚子獨有嘅海水味道,原來同墨汁意粉係出奇地咁夾。帶子煎得岩岩好,外脆內軟,仲有鋪得滿滿嘅青口、墨魚仔同魷魚圈,真係食得超滿足!手工意粉都係亮點之一,質地爽身煙韌*手搖水果茶 - 熱情果 $58*飲品方面都有唔少選擇,今次揀呢杯水果茶嚟試下。出面飲到嘅熱情果味飲

*傳統秘魯檸檬漬魚生 $168*

*塔斯曼尼亞羊架配薄荷乳酪汁 $228*

*北海道帶子三文魚子墨汁手工意粉 $188*

*手搖水果茶 - 熱情果 $58*
飲品方面都有唔少選擇,今次揀呢杯水果茶嚟試下。出面飲到嘅熱情果味飲品多數都係超甜嘅果漿,呢度又唔會喎!酸酸甜甜咁,加上淡淡嘅茶香,同各款菜式都好配合。
2022-06-17 27 浏览
近期ig經常都見到呢間南美菜餐廳,型格嘅裝潢配上特色嘅霓虹燈,感覺相當有型,趁住Happy Friday一於黎chill下。餐廳位於長沙灣街角,可以選擇室外或室內座位,由於天氣實在太熱,我地都係揀咗坐室內,可以喺靚靚嘅裝潢下慢慢嘆過late lunch。是日餐湯係薯仔湯,入口香滑之餘亦食到細細嘅薯粒,味道啱啱好。北海道帶子&三文魚子&海鮮配墨魚汁意粉 : 呢度嘅手工意粉係餐廳主打之一,咁又點可以唔試下呢?意粉上鋪上大大粒嘅帶子及青口,碟邊以三文魚子就點綴,賣相非常吸引。意粉入口彈牙,有滿滿嘅墨魚汁味,帶子微煎過後香口鮮嫩,配埋鹹鹹地嘅三文魚子,味道更有層次。北京烤鴨批薩 : 以中式嘅北京烤鴨配上西式嘅批薩,配搭非常有特色;批薩面頭鋪上烤鴨、京蔥絲及青瓜,入口味道完全好似食緊北京填鴨,將傳統嘅烤餅換成鬆脆嘅批薩,感覺好新穎。最後嘆返杯靚靚拉花嘅Cappuccino,享受一個舒適悠閒嘅下午。

北海道帶子&三文魚子&海鮮配墨魚汁意粉 :

北京烤鴨批薩 :

2022-06-17
第一次食南美菜🤩係香港好少有..前菜係醃牛脷食落酸酸地🍋好開胃😋..🍗加勒比烤雞 配自製🌶醬有啲似tandoori 嘅味道皮脆 而且 雞肉好juicy 🤩🌶醬係墨西哥嗰種辣 都幾辣🤣..羅勒青醬大蝦意粉係手工意粉自家製嘅青醬好香😋有四隻大蝦+一隻超大蝦😌👍🏻..🍹菠蘿手搖水果茶無花果手搖水果茶啖啖果肉嘅冰茶好好飲下次想叫加大😝 (好似無🤭)..甜品係🌽🧀🍰未食過將烤過嘅粟米放落芝士蛋糕係咁夾嘅🤩加埋酸微微嘅passionfruit 同 pomegranate清碟😍🍽..整體係新奇嘅口味可以一試☺️------👻回頭指數/Coming back?🍽食物/Food: 🔘🔘🔘🔘⚪️📷環境/Ambience: 🔘🔘🔘🔘🔘🛎服務/Services: 🔘🔘🔘🔘🔘💸性價比/CP: 🔘🔘🔘🔘⚪️------🐶寵物友善/Pet-friendly: ❌🏖室外用餐/Outdoor seating: ❌------
第一次食南美菜🤩係香港好少有
菠蘿手搖水果茶
無花果手搖水果茶
啖啖果肉嘅冰茶
好好飲
下次想叫加大😝 (好似無🤭)
甜品係🌽🧀🍰
未食過
將烤過嘅粟米放落芝士蛋糕係咁夾嘅🤩
清碟😍🍽
整體係新奇嘅口味
可以一試☺️
------
👻回頭指數/Coming back?
🍽食物/Food: 🔘🔘🔘🔘⚪️
📷環境/Ambience: 🔘🔘🔘🔘🔘
🛎服務/Services: 🔘🔘🔘🔘🔘
💸性價比/CP: 🔘🔘🔘🔘⚪️
🐶寵物友善/Pet-friendly: ❌
🏖室外用餐/Outdoor seating: ❌
2022-06-12
2022-06-17 18 浏览
早前網上見到有網民黎過呢間餐廳,不論食物同環境都非常吸引,就打算黎試下。餐廳位於長沙灣福榮街,門面相當高貴,入面裝潢好有格調,採用落地玻璃,令到樓底感覺上好高,光度十足,配上牆身以霓虹光管嘅字句佈置帶俾人一種異國風情嘅感覺。午市菜式都好特別,除左有主菜,好似豬鞍、羊架、烤雞同牛扒之外,仲手工意粉同手工薄餅,星期一至五仲有包餐湯,更可以以優惠價加飲品。餐湯:是日餐湯係薯仔湯,入口creamy,配上香脆嘅法包,非常開胃。北京烤鴨手工薄餅:10寸手工薄餅只係$148,都算幾超值,餅底係厚批,食落幾​​煙靭,上面加左北京烤鴨嘅海鮮醬,上面再配上烤鴨,蔥,芫茜同青瓜,食落鹹中帶甜,好有食北京烤鴨嘅味道。北海道帶子&三文魚&海鮮配墨魚汁手工意粉: 墨魚汁好少會係屋企煮,難得餐牌上有,又點可以唔試呢?黑色嘅墨魚汁意粉上面再放上煎到金黃嘅北海道帶子同青口,碟旁更以三文魚籽同墨魚汁做裝飾,擺盤非常精美。手工意粉做到al dente嘅口感,好有口感,非常掛汁,帶出墨魚汁香濃嘅味道,配上嫩滑嘅帶子同既鹹香又飽滿嘅三文魚籽,整體配搭簡直係完美。咖啡只需另加$18,cappucino 入口非常幼滑,咖啡味道香濃

餐湯:

北京烤鴨手工薄餅:

北海道帶子&三文魚&海鮮配墨魚汁手工意粉:
墨魚汁好少會係屋企煮,難得餐牌上有,又點可以唔試呢?

咖啡只需另加$18,cappucino 入口非常幼滑,咖啡味道香濃,配上靚靚嘅拉花,為我地嘅午餐劃上完美句號。

2022-06-17 47 浏览
✨時令生蠔 💰68@1💫評分: 7.8/10📝生蠔來自於日本嘅「日之雪花」好大隻,creamy,俾平時嘅日本蠔海水味更濃,新鮮!✨蟹肉忌廉芝士炸雲吞💰88 🔅推介🔅💫評分: 8.7/10📝即炸脆口,唔會好油,一嚿可以俾入口,餡creamy芝士味好香,必食💯✨加勒比烤雞 💰238 💫評分: 7.9/10📝雞髀連雞胸大份,雞胸都好嫩,配秘製特色辣醬好惹味!雞皮烤焗之後好脆,加埋烤雞香料,配菜有紫薯、薯仔、秋葵、紅蘿蔔✨塔斯曼尼亞羊架💰228 🔅推介🔅💫評分: 8.2/10📝羊架嘅羶味好香,羶味特別喺肥膏嘅部份,羊肉肉質嫩滑,仲配咗自家製嘅薄荷醬可以點🫶🏻配菜同烤雞差唔多!𝔸𝕞𝕦𝕤𝕖𝕞𝕖𝕟𝕥 𝔼𝕒𝕥𝕖𝕣𝕪📍長沙灣福榮街538號喜遇地下2號舖(長沙灣🚇C2出口行7分鐘就到)💫評分: 8/10💬叫咗white wine 同moscato🫶🏻,配嘢食一流‼️鍾意個sofa位🌈好chill,餐廳好有氣氛,仲可以行下附近D2 place,附近有超抵戲院🎬所以睇埋Top Gun!南美菜好有特色,餐廳唔算大,樓底高,有霓虹燈裝飾打卡位,service 仲好好! ❤️‍🔥再訪?🅈🄴🅂#amusementeate
時令生蠔
✨時令生蠔 💰68@1
💫評分: 7.8/10

✨蟹肉忌廉芝士炸雲吞💰88 🔅推介🔅
💫評分: 8.7/10

✨加勒比烤雞 💰238
💫評分: 7.9/10
雞香料,配菜有紫薯、薯仔、秋葵、紅蘿蔔
塔斯曼尼亞羊架

✨塔斯曼尼亞羊架💰228 🔅推介🔅
💫評分: 8.2/10

𝔸𝕞𝕦𝕤𝕖𝕞𝕖𝕟𝕥 𝔼𝕒𝕥𝕖𝕣𝕪
📍長沙灣福榮街538號喜遇地下2號舖
(長沙灣🚇C2出口行7分鐘就到)

💫評分: 8/10

❤️‍🔥再訪?🅈🄴🅂

#amusementeatery #異國風 #南美菜 #長沙灣美食 #香港美食 #香港 #美食推薦 #美食 #異國風情 #followforfollow #foodieblog #instadaily #foodporn #hkfoodblog #discoverhk #tagsforlike #foodiehk #foodlover #discoverhongkong #hkfoodlover #hkfood #foodinstagram #nacho #happyhour #happyhourhk #crazyhour #hkbar #hongkongbar
時令生蠔
塔斯曼尼亞羊架
2022-06-16 88 浏览
𝗽𝗼𝗽𝗽𝗲𝗱 𝗶𝗻𝘁𝗼 𝘁𝗵𝗶𝘀 𝗿𝗲𝘀𝘁𝗮𝘂𝗿𝗮𝗻𝘁 𝗶𝗻 𝗰𝗵𝗲𝘂𝗻𝗴 𝘀𝗵𝗮 𝘄𝗮𝗻 𝗮𝗻𝗱 𝗶𝘁 𝗮𝗯𝘀𝗼𝗹𝘂𝘁𝗲𝗹𝘆 𝗯𝗹𝗲𝘄 𝗺𝘆 𝗺𝗶𝗻𝗱🤯 𝘁𝗵𝗲 𝗰𝗵𝗲𝗲𝘀𝗲 𝗵𝗮𝗱 𝘁𝗵𝗲 𝘁𝗲𝘅𝘁𝘂𝗿𝗲 𝗼𝗳 𝗰𝗵𝗶𝗰𝗸𝗲𝗻, 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲 𝗼𝗳 𝗰𝗵𝗲𝗲𝘀𝗲 𝗮𝗻𝗱 𝗽𝗮𝗶𝗿𝗲𝗱 𝗲𝘅𝗰𝗲𝗹𝗹𝗲𝗻𝘁 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗰𝗵𝗲𝗿𝗿𝘆 𝘁𝗼𝗺𝗮𝘁𝗼𝗲𝘀. 𝘁𝗵𝗲 𝗰𝗵𝗶𝗰𝗸𝗲𝗻 𝘄𝗮𝘀 𝗮𝗹𝘀𝗼 𝘀𝗲𝗮𝘀𝗼𝗻𝗲𝗱 𝗽𝗲𝗿𝗳𝗲𝗰𝘁𝗹𝘆, 𝘁𝗵𝗼𝘂𝗴𝗵 𝗶 𝗰𝗮𝗻'𝘁 𝗵𝗮𝘃𝗲 𝘀𝗽𝗶𝗰𝘆 𝗳𝗼𝗼𝗱, 𝘁𝗵𝗲 𝘀𝗽𝗶𝗰𝘆 𝗱𝗶𝗽 𝗰𝘂𝘁 𝘁𝗵𝗿𝗼𝘂𝗴𝗵 𝘁𝗵𝗲 𝗳𝗮𝘁𝘁𝗶𝗻𝗲𝘀𝘀 𝗼𝗳 𝘁𝗵𝗲 𝗰𝗵𝗶𝗰𝗸𝗲𝗻 𝘀𝗼 𝘄𝗲𝗹𝗹! 𝗶𝘁'𝘀 𝗱𝗲𝗳𝗶𝗻𝗶𝘁𝗲𝗹𝘆 𝗮 𝗺𝘂𝘀𝘁 𝗼𝗿𝗱𝗲𝗿🤩 𝗹𝗮𝘀𝘁 𝗯𝘂𝘁 𝗻𝗼𝘁 𝗹𝗲𝗮𝘀𝘁, 𝘄𝗲 𝗵𝗮𝗱 𝗰𝗼𝗿𝗻 𝗯𝗮𝘀𝗾𝘂𝗲 𝗰𝗵𝗲𝗲𝘀𝗲𝗰𝗮𝗸𝗲 -- 𝗽𝗲𝗿𝗳𝗲𝗰𝘁𝗹𝘆 𝗯𝗮𝗹𝗮𝗻𝗰𝗲𝗱, 𝗻𝗼𝘁 𝘁𝗼𝗼 𝘀𝘄𝗲𝗲𝘁 𝗼𝗿 𝗵𝗲𝗮𝘃𝘆!.早排食咗間幾有驚喜主打南美菜嘅小店,cheese & tomato用上南美芝士,口感似雞肉同時亦帶有芝士咸香,配車厘茄同
早排食咗間幾有驚喜主打南美菜嘅小店,cheese & tomato用上南美芝士,口感似雞肉同時亦帶有芝士咸香,配車厘茄同醋好夾!招牌加勒比烤雞好香口,雞皮焗得香脆啲肉又嫩滑多汁,配上辣醬好balance到佢嘅濃味,墊底嘅蔬菜索哂雞油味勁香🤤 最後試咗以為會伏嘅粟米basque cheesecake,點知兩者出奇地夾,值得一試!
新鮮松露薯條
和牛肉醬手工闊條麵