2022-06-09 396 浏览
好似冇咩機會喺香港食南美菜今次終於有機會試吓啦🥰🥰我哋就嗌咗加勒比烤雞($238)、和牛肉醬手工闊條麵($188)、蟹肉忌廉芝士炸雲吞($88)、即刨松露薯條($68)同埋特色甜品($68)咁首先講咗加勒比烤雞先啦呢個烤雞嘅肉質真係好嫩滑🥰🥰佢嗰塊雞皮亦都燒得好正配合埋佢哋提供嘅嗰個醬真係幾Match👍👍(不過嗰個醬有少少超出咗我可以接受嘅辣度🌶🌶所以我朋友勁鍾意嗰個醬)之後就講吓嗰個和牛肉醬手工闊條麵啦第一啖食落去已經Feel到好重嘅肉醬香味配合埋最上面嘅碎芝士真心幾正☺️☺️闊條麵食落去都算煙韌而且都算幾入味跟住就講埋嗰2個小食啦蟹肉忌廉芝士炸雲吞同埋即刨松露薯條食落去都好新鮮滾熱辣🔥🔥而前者真係好脆口蟹肉忌廉芝士食落去亦都幾Creamy😋😋後者就真係好多黑松露😘😘幾乎每一條薯條都有好多黑松露(如果好鍾意食黑松露嘅人一定會食得好滿足)而我哋去嗰日嘅特色甜品就係粟米Cheesecake🌽🌽(第一次聽到有呢個配搭🤔🤔)芝士蛋糕本身嘅甜味配合埋幾爽口嘅粟米一齊食嘅嗰種口感幾特別咁最後就講埋我啲飲咗啲咩啦我就揀咗要Iced Milk Chocolate ($38)飲落去味道唔會太過甜而我朋友就
好似冇咩機會喺香港食南美菜
今次終於有機會試吓啦🥰🥰

咁首先講咗加勒比烤雞先啦
呢個烤雞嘅肉質真係好嫩滑🥰🥰
佢嗰塊雞皮亦都燒得好正
配合埋佢哋提供嘅嗰個醬真係幾Match👍👍
(不過嗰個醬有少少超出咗我可以接受嘅辣度🌶🌶
所以我朋友勁鍾意嗰個醬)

之後就講吓嗰個和牛肉醬手工闊條麵啦

蟹肉忌廉芝士食落去亦都幾Creamy😋😋
後者就真係好多黑松露😘😘
幾乎每一條薯條都有好多黑松露
(如果好鍾意食黑松露嘅人
一定會食得好滿足)

而我哋去嗰日嘅特色甜品就係粟米Cheesecake🌽🌽
(第一次聽到有呢個配搭🤔🤔)
芝士蛋糕本身嘅甜味配合埋幾爽口嘅粟米一齊食嘅嗰種口感幾特別

咁最後就講埋我啲飲咗啲咩啦
飲落去味道唔會太過甜
而我朋友就揀咗要Hong Kong Style Orange Soda($58)
  • 加勒比烤雞
長沙灣真係開左好多高水準既餐廳,今次介紹既Amusement Eatery主打南美菜,係香港比較少見,夠曬特別😙Amusement Eatery Set Menu (for 2-3)前菜青口傳統秘魯檸檬漬千葉平目南美芝士蕃茄沙律蟹肉忌廉芝士炸雲吞4款前菜都好特別,粒粒青口都好飽滿好鮮甜,配上微微辣既醬汁,好惹味👍 秘魯檸檬漬千葉平目感覺好清新,酸酸甜甜好開胃!! 南美芝士原來係咁香濃,用黎整沙律好夾😋 最後有我鐘意既炸野,食到好濃郁既忌廉芝士味,仲有鮮甜既蟹肉香🦀主菜1️⃣秘魯特色燒春雞香草烤雞就食得多,秘魯特色燒春雞真係第一次食🐔 一拎上枱已經聞到濃烈既香料味,食落更香更惹味😍 展現出秘魯菜香料紛陳、口味偏愛濃郁既特色,值得一提係成隻雞都起左骨,啖啖肉超正!! 同埋肉質真係好鮮嫩,即使係雞胸部分都完全唔會乾,爆汁好juicy👏主菜2️⃣和牛肉醬手工闊條麵依碟並不是普通既肉醬意粉🍝 係和牛肉醬,所以個牛肉味真係十分香濃!! 手工闊條麵帶嚼勁感,仲充滿蛋香,好耐無食過咁高質既手工麵👍甜品粟米芝士蛋糕平時都好鐘意食芝士蛋糕,依個粟米芝士蛋糕除左帶有香濃既🧀味,仲有淡淡既粟米香甜味🌽 點埋碟上既糖漿

前菜

主菜2️⃣
和牛肉醬手工闊條麵

甜品
粟米芝士蛋糕
平時都好鐘意食芝士蛋糕,依個粟米芝士蛋糕除左帶有香濃既🧀味,仲有淡淡既粟米香甜味🌽 點埋碟上既糖漿,味道好夾!!

PS 店內裝潢好chill打卡一流,好適合一大班friend飲下野傾計,一定會再回訪😊
2022-06-04
庆祝纪念
纪念日
  • 秘魯特色燒春雞
  • 和牛肉醬手工闊條麵
  • 蟹肉忌廉芝士炸雲吞
  • 南美芝士蕃茄沙律
2022-06-08 17 浏览
出了糧,約了朋友於長沙灣食飯,去了一間以墨西哥、秘魯菜為主打的餐廳。餐廳座位舒服,而店員服務亦周到。由於二人餐有四款前菜,又有甜品,所以就要了$798套餐。青口配有橄欖,蕃茄和洋蔥等,感覺很新鮮。檸檬汁醃魚生辣辣的,配洋蔥和粟米等,十分開胃。蕃茄芝士沙律用的是南美芝士,味道剛好。蟹肉忌廉芝士炸雲吞很脆口,內裏軟綿綿,配甜辣醬,配搭新穎。燒春雞一試難忘,很嫩滑,配辣醬更惹味。大蝦手工意粉以為是粗扁意粉,原來是幼身意粉,口感有點像上海麵。最後以粟米芝士蛋糕作結,亦是出乎意料之外的配搭,口感十足。

青口
配有橄欖,蕃茄和洋蔥等,感覺很新鮮。

檸檬汁醃魚生
辣辣的,配洋蔥和粟米等,十分開胃。

蕃茄芝士沙律
用的是南美芝士,味道剛好。

蟹肉忌廉芝士炸雲吞
很脆口,內裏軟綿綿,配甜辣醬,配搭新穎。

燒春雞
一試難忘,很嫩滑,配辣醬更惹味。

大蝦手工意粉
以為是粗扁意粉,原來是幼身意粉,口感有點像上海麵。

最後以粟米芝士蛋糕
作結,亦是出乎意料之外的配搭,口感十足。
2022-06-07 221 浏览
每逢去到星期六星期日咁休閒嘅日子當然就係要慢活一下,通常都會遠離一啲繁忙嘅地區,去感受一下寧靜嘅環境順便仲可以探索一下隱世嘅餐廳,順着深水埗嗰條街一直行行到去長沙灣就係一個例子啦。😌長沙灣呢邊雖然睇落都好空曠,但當中都有唔少嘅Cafe或者係餐廳到顯得幾出色,誤打誤撞之下行到去福榮街,嗰度都有一間打卡唔錯嘅餐廳,Amusement eatery!🥰算係週日放鬆心情嘅一間唔錯嘅選擇😉All day breakfast ——🍽星期日呢一啲日子當然就係會瞓耐啲,起到身轉眼又到12點幾早餐都冇得食,但又唔想直接食午餐咁呢個時候當然就係All day Breakfast嘅用處, 🥣除咗有至愛嘅班尼迪蛋配法包🥖之外仲有松露蘑菇呢一啲醒胃嘅配搭,🍄蛋嘅柔嫩實在係享受,深橙黃色嘅半熟蛋黃就係最佳食法。🥚另外當然唔少得煎bacon , 🥓燶燶地脆脆地而且比較少脂肪,呢個亦都係All day Breakfast嘅靈魂。 🥓另外仲有脆薯條,🍟可能係因為一日之計嘅第一餐,所以呢薯條相對地就冇咁油膩,🍟一咬就係薄薄嘅一層脆皮之後裏面就已經係薯蓉質地, 又飽肚又enjoy🍟蔗糖粟米芝士蛋糕——🍰 食完咁豐富嘅早餐之

蔗糖粟米芝士蛋糕——🍰 食完咁豐富嘅早餐之後亦都要食個小甜品,呢一個芝士蛋糕就真係唔簡單,🍰無論裏面定係外表都鋪滿咗粟米呢一個天然嘅甜味,🌽咁就唔會淨係食到芝士嘅濃郁,另外底部仲有一塵蔗糖用嚟再提升芝士嘅新鮮香滑🌽

Amusement Eatery (長沙灣)
長沙灣福榮街538號喜遇地下2號舖
  • All  day  breakfast
2022-06-07 16 浏览
少有的墨西哥菜餐廳餐廳以霓虹燈做裝飾氣氛好好~~好岩同朋友一齊出黎聚會🌟✨澳洲M7和牛燒牛扒 $348高質牛扒🐮牛味好香濃大廚煮得岩岩好,我地叫左5成熟口質岩岩好💜又有肉汁✨新鮮松露薯條 $68上面本身有滿滿的松露再加芝士🧀味道好夠,吾洗再加茄汁仲要熱辣辣送上好正❤️❤️✨Today Menu $98餐廳每日都有幾款special menu我地簡左串燒1雞🐥 1豬🐷 各一串會配上兩款醬汁一款係橙汁加蒜另一款係Chilly Chilly 微微辣🌶辣佢地特別調查的✨南美特式甜品 $68當日係心太軟配牛奶雪糕🍦心太軟體積比平時出面食既大入邊係會爆朱古力漿😂朱古力完全吾會死甜牛奶雪糕係好香牛奶味好似日本雪糕甘❤️❤️呢個甜品係大大推薦🌟🌟🌟✨手搖水果茶 $58怕甜可以叫小甜/走甜比較偏水果味重🍎✨南美檸檬特飲🍋 $58令你開胃既飲品滿滿檸檬味吾會太甜
少有的墨西哥菜餐廳

大廚煮得岩岩好,我地叫左5成熟
口質岩岩好💜又有肉汁

✨新鮮松露薯條 $68
上面本身有滿滿的松露再加芝士🧀
味道好夠,吾洗再加茄汁
仲要熱辣辣送上

滿滿檸檬味
吾會太甜
2022-05-28
2022-06-06 23 浏览
前排去到長沙灣工作途經一間主打食南美菜西餐廳,就決定約埋朋友試一試。餐廳環境寬敞舒適,食客可於室內外用餐。室內設有唔少打卡位,咁chill嘅環境十分適合同朋友、同事聚餐🥂 朋友有選擇困難症,所以最後決定食套餐就唔洗煩🤭日本生蠔兩隻蠔身肥嘟嘟,清爽鮮甜,啖啖肉正呀🙈南美芝士蕃茄沙律每粒蕃茄都沾上了香草,酸酸甜甜特別開胃。芝士亦冇想像中嘅膩,口感鬆軟又煙韌😌 係一道別具特色嘅沙律前菜😋柚子漬魚生鯛魚以柚子汁、辣椒等來調味,鮮味十足,再配上紫洋蔥絲、紅蘿蔔絲及栗米條等來增添口感層次,味道辣得黎又帶點清新嘅柚子味,開胃之餘又食得好過癮🤭加勒比烤雞有半隻雞🐥份量,上枱時香噴噴,賣相又好吸睛😌 雞肉肉質嫩滑多汁,雞胸位一啲都唔鞋,烤得好惹味👍 配菜份量十足又新鮮,好有誠意!北海道帶子墨魚汁意粉賣相精緻🍝 帶子既厚身又鮮甜,墨魚大大粒之餘又好爽口😋 手工扁意粉軟硬適中又特別掛汁,咬下去鮮味十足,加埋三文魚籽一齊食口感更加獨特,值得一試!巨型日本雪糕新地第一次食咁大杯雪糕完全好吸睛😍 雪糕質地滑溜奶味重,配埋nuts一齊食就perfect match😏 地層有威化脆脆好驚喜,為呢餐劃上完美句號😆

日本生蠔兩隻
蠔身肥嘟嘟,清爽鮮甜,啖啖肉正呀🙈

南美芝士蕃茄沙律

柚子漬魚生

北海道帶子墨魚汁意粉

2022-06-06 22 浏览
長沙灣新開這間餐廳好有特色,有南美菜😌未吃過的我又心思思想試,今日趁朋友生日就來試試吧。南美特色二人套餐花多眼亂,最後點了這二人套餐,都有不少南美特色菜吃。墨西哥辣肉醬粟米片粟米片新鮮炸起,配上辣肉醬,好惹味,肉醬份量都幾多😋時令蔬菜串燒簡簡單單一條白蘆筍,燒得剛剛好🙌🏼🙌🏼柚子漬魚生魚生酸酸甜甜,用了柚子漬醃,好有特色🐵加勒比烤雞烤雞雞皮香脆,配上特色香料粉,整件事好Juicy!吃得我們lamlam 脷😙即刨新鮮松露&雜菌手工闊條麵這松露闊條麵絕對絕對推介,必定有下次!話說第一次吃新鮮即刨松露,果然有超香松露味,而手工麵本身已經有咬口,掛汁效果又夠好,勁香忌廉& 松露味,還有雜菌,好正,好享受😭😭巨型日本雪糕新地最後來了這雪糕新地,我和朋友都覺得新地奶味夠濃郁,好味😋

南美特色二人套餐
花多眼亂,最後點了這二人套餐,都有不少南美特色菜吃。

墨西哥辣肉醬粟米片
粟米片新鮮炸起,配上辣肉醬,好惹味,肉醬份量都幾多😋

時令蔬菜串燒
簡簡單單一條白蘆筍,燒得剛剛好🙌🏼🙌🏼

柚子漬魚生
魚生酸酸甜甜,用了柚子漬醃,好有特色🐵

即刨新鮮松露&雜菌手工闊條麵

巨型日本雪糕新地
最後來了這雪糕新地,我和朋友都覺得新地奶味夠濃郁,好味😋
2022-06-05 22 浏览
👍🏻 時令生蠔今次時令生蠔係來自日本嘅「日之雪花」生蠔🦪生蠔size非常大🤗表面飽滿充滿水分 食落口大大啖生蠔肉 鮮甜味同海水味相互交織於舌頭上 正!👍🏻 即刨新鮮松露薯條🍟一上檯就感受到熱辣辣 然媭好濃郁既松露嘅味道 即炸金黃色薯條外脆內綿 每條薯條均沾滿了松露同芝士 好邪惡但好好味👍🏻 北海道帶子&三文魚籽墨魚汁手工意粉意粉擺盤非常精緻吸引 中間放左粒大大嘅帶子 然後意粉旁邊上放咗幾隻墨魚仔🦑、青口 碟邊還有三文魚籽 多款海鮮同墨魚汁加持下 有韌勁既手工意粉鮮上加鮮👍🏻 西班牙伊比利亞豬串燒🍢兩串巨型串燒 西班牙伊比利亞豬充滿油脂 香而不膩 而且唔硬 記憶點好深!餐廳亦都刻意搭配各式各樣嘅蔬菜 以及羅望子醬 等客人享用串燒時 能夠更好好接受豬肉嘅油脂🐽👍🏻 South American Style Lemon Squash一杯比較清爽嘅檸檬梳打 酸酸嘅檸檬味加上梳打嘅爽 令人有一種清新嘅感覺😌👍🏻 是日精選甜品(粟米芝士蛋糕🍰)蛋糕就係巴斯克芝士蛋糕 但混入左粟米粒 每一啖既食到芝士味濃香滑 又食到粒粒粟米既清甜 旁邊嘅藍莓及番石榴 都成功幫助解除芝士蛋糕嘅罪惡感注意事項⚠️- 餐廳
👍🏻 時令生蠔

👍🏻 即刨新鮮松露薯條🍟

👍🏻 北海道帶子&三文魚籽墨魚汁手工意粉

👍🏻 西班牙伊比利亞豬串燒🍢

👍🏻 是日精選甜品(粟米芝士蛋糕🍰)

注意事項⚠️
- 餐廳為南美菜餐廳 每道菜嘅配搭都花過心思 大家可以試下
2022-06-05 279 浏览
懷疑長沙灣每隔一條街都有間名店🤣 呢間好特別做南美菜✨ 食厭左西餐可以試吓 用唔同嘅醬汁煮法都幾大變化⸜(๑⃙⃘'ᵕ'๑⃙⃘)⸝⋆︎*裝修氛圍感滿滿 位置唔多記得book定🙋🏻‍♀️❣️蟹肉忌廉芝士炸雲吞 $ 88中式嘅炸雲吞就食過 西式嘅原來仲正🥹🫶🏻炸得勁乾身 皮好似食緊薄脆咁 個餡就不得了🔥好似raviolis 忌廉芝士味好濃郁 點埋酸辣醬好x正😚❣️加勒比烤雞 $ 238呢個好推薦‼️ 隻雞咁大隻都可以做到咁嫩滑 juicy😛 巨髀食到好爽₍ᐢ⸝⸝› ̫ ‹⸝⸝ᐢ₎雞本身都有味再加上表面嘅醬汁 辣辣地又有豐富香料 好少食到🥰 另外附嘅醬汁就真係好辣 係鬼椒級🌶配菜幾得意 有唔同顏色嘅蘿蔔仔同薯仔 喺香港都好少見到🥕🥔❣️Pinchos special $ 98呢個係店員另外介紹唔係main Menu~ 南美特色嘅烤肉串🐷 咁大塊肉都唔韌 有炭燒嘅香味😌 加上菠蘿三色椒同salsa 仲有三款醬 幾新奇幾推薦🫶🏻❣️羅勒青醬大蝦意粉 $ 188係我食過最濃郁嘅青醬意粉🙋🏻‍♀️ 青醬一般都會覺得係比較清淡🌱 但係呢度就係重芝士味 又有好多松子 我鐘意ლ(´ڡ`ლ)蝦新鮮剝埋殼🦐 意粉偏硬但係熟的 幾得意😛
裝修氛圍感滿滿 位置唔多記得book定🙋🏻‍♀️

❣️蟹肉忌廉芝士炸雲吞 $ 88
中式嘅炸雲吞就食過 西式嘅原來仲正🥹🫶🏻
炸得勁乾身 皮好似食緊薄脆咁 個餡就不得了🔥
好似raviolis 忌廉芝士味好濃郁 點埋酸辣醬好x正😚

❣️加勒比烤雞 $ 238
配菜幾得意 有唔同顏色嘅蘿蔔仔同薯仔 喺香港都好少見到🥕🥔

❣️Pinchos special $ 98
呢個係店員另外介紹唔係main Menu~
Pinchos specia

❣️羅勒青醬大蝦意粉 $ 188
蝦新鮮剝埋殼🦐 意粉偏硬但係熟的 幾得意😛
羅勒青醬大蝦意粉

❣️Chocolate Lava cake $68
呢個真係即叫即焗要等10幾分鐘👍🏻
好食過好多甜品舖‼️ 流心效果有 脆皮有 配埋牛奶雪糕巧妙地有種焦糖拖肥感覺😛💯💯
Chocolate Lava cake

❣️手搖水果茶 無花果 $58
唔飲酒都有好多選擇 呢個水果茶好Fresh🥰 仲有幾款味可以揀👍🏻
手搖水果茶

Pinchos specia
羅勒青醬大蝦意粉
Chocolate Lava cake
手搖水果茶
❤️🤍🧡異國風情café🍕南美甜品有驚喜長沙灣呢個地方,去得多就知成條福榮街都係café 😂行過發現,依度又開咗間玩味十足嘅異國風情café ,餐牌上菜式咁特別🤤一於try try佢!🧡北京烤鴨手工薄餅🧡 $148依個價錢以10寸嘅手工pizza嚟講,真係幾抵食🤣餅底厚薄適中,帶煙韌口感🍕pizza中有北京烤鴨嘅海鮮醬,鮮又帶鹹香😚配上烤鴨胸、蔥、芫荽、青瓜等等🥒成個北京烤鴨味道更立體🦆芝士方面都俾得幾足夠,做到拉絲效果🧀💛南美特式甜品💛 $68唔到食嗰刻都唔會知係咩甜品🤣一嚟冇食過南美甜品,二嚟怕羞唔敢問🫣上菜嗰刻見到依個蛋糕仔淨係覺得擺盤好靚🤭聽完店員介紹,先知原來係粟米🌽芝士蛋糕🧀,再淋上蔗糖漿,頂部仲有鹹香羊奶芝士✨整體鹹鹹香香,好好味😳個人比較欣賞佢芝士蛋糕嘅質感,望落去好厚實,但濕潤度剛好🤤入口仲好軟滑添!餐牌嘅價錢都比較親民,份量亦十足✨至於特式食物方面,都喺香港少有嘅😛特別係個甜品呀!環境就唔使講啦(尾圖),超適合打卡💕BTW記得save post,方便向店員查詢有關菜式啦❣️📍Amusement Eatery📍長沙灣福榮街538號喜遇地下2號舖
❤️🤍🧡
異國風情café🍕南美甜品有驚喜

🧡北京烤鴨手工薄餅🧡 $148

💛南美特式甜品💛 $68

📍Amusement Eatery
📍長沙灣福榮街538號喜遇地下2號舖
2022-06-04 18 浏览
長沙灣真係越開越多餐廳,當中不少都非常高質,胃食嘅我當然四出去搵好野食,今日就嚟到位於長沙灣福榮街的一間型格西餐廳「Amusement Eatery」!進店後發現他們有著極高樓底,更有大片落地玻璃,感覺柔和中又帶點神秘嘅感覺。現在只要輕鬆嘟QR code 就可以輕鬆下單了。Mocha 朱古力味香濃,散發著陣陣的咖啡香,令人陶醉。慢煮西班牙豬鞍慢煮豬鞍份量十足,油脂量較低,嫩得嚟有咬口,其鬆化爽口,肉質鮮嫩,簡直無得輸!而其配菜都花盡心思,令人不忍心食下。北海道帶子&三文魚子墨魚汁意粉藝術般的上枱,墨魚汁意粉加上晶瑩咸香三文魚子及厚身而嫩滑的北海道帶子,配合彈牙墨魚汁意粉Yummy !

現在只要輕鬆嘟QR code 就可以輕鬆下單了。

Mocha
朱古力味香濃,散發著陣陣的咖啡香,令人陶醉。

慢煮西班牙豬鞍

而其配菜都花盡心思,令人不忍心食下。

北海道帶子&三文魚子墨魚汁意粉

2022-06-04 15 浏览
🥩霓虹燈打卡位X異國菜餐廳系列—▫️餐廳:Amusement Eatery @amusementhk ▫️地點:長沙灣福榮街538號喜遇地下2號舖(港鐵長沙灣站 C2 出口, 步行約7分鐘)▫️營業時間⏰:星期一至星期日 12:00-23:00▫️價錢:~$100+—美味:☕️☕️☕️☕️環境:☕️☕️☕️☕️價錢:💰💰💰+0.8💰服務:👩🏻‍🍳👨🏻‍🍳👩🏻‍🍳+0.7👨🏻‍🍳—👧🏻好少去長沙灣食嘢☕️依間多國菜都幾隱世✨裝修同嘢食都唔錯🥰🌸—📍蟹肉忌廉芝士炸雲吞價錢: $88分數:🍲🍲🍲+0.86🍲好脆口😍😍入面就軟淋淋😍芝士味好出好香,不過蟹味就唔太出—📍塔斯曼尼亞羊架價錢:$288分數:🥩🥩🥩🥩羊架都幾好食☺️軟硬適中,仲幾香濃😋加埋醬汁好夾😍連配料都好好食😁有多幾舊就好—📍羅勒青醬大蝦意粉價錢:$188分數:🍝🍝🍝+0.85🍝青醬味都幾濃,意粉🍝好煙韌😁😁大蝦好彈牙—📍西班牙比利亞豬價錢:$288分數:🍢🍢🍢🍢兩大串串燒😍😍啲配菜都好食,豬肉好彈牙香口🤩—📍是日甜品:粟米🌽basque cheese cake分數:🧀🧀🧀🧀本來聽到粟米同芝士蛋糕覺得唔會夾,點知unexpected 好食😁😁芝士蛋糕好鬆軟,
🥩霓虹燈打卡位X異國菜餐廳系列

服務:👩🏻‍🍳👨🏻‍🍳👩🏻‍🍳+0.7👨🏻‍🍳

📍蟹肉忌廉芝士炸雲吞
價錢: $88
分數:🍲🍲🍲+0.86🍲
好脆口😍😍入面就軟淋淋😍芝士味好出好香,不過蟹味就唔太出

📍塔斯曼尼亞羊架
價錢:$288
分數:🥩🥩🥩🥩

📍羅勒青醬大蝦意粉
價錢:$188
分數:🍝🍝🍝+0.85🍝
青醬味都幾濃,意粉🍝好煙韌😁😁大蝦好彈牙

📍西班牙比利亞豬
價錢:$288
分數:🍢🍢🍢🍢
兩大串串燒😍😍啲配菜都好食,豬肉好彈牙香口🤩

📍是日甜品:粟米🌽basque cheese cake
分數:🧀🧀🧀🧀
本來聽到粟米同芝士蛋糕覺得唔會夾,點知unexpected 好食😁😁芝士蛋糕好鬆軟,而粟米好有咬口

#好西 #打卡 #長沙灣美食 #法式 #cafe #正餐 #夏天美食 #西餐廳 #HK #foodie #break #coffee #漢堡 #西式餐廳 #french #likeforlikes #amy_in_csw #長沙灣美食 #西餐廳 #異國菜 #foodporn #SecondBite #整多啖 #長沙灣美食 #easter #羊架 #意粉
2022-06-03 26 浏览
長沙灣新開的西式cafe😋😋餐廳座位闊落,梳化位舒服☺️有室內同戶外任君選擇🍴好適合同朋友打咭傾計聚會👭仲可以帶埋寵物一齊食😚😚😋 #Amusement eatery @amusementhk日本雪花生蠔$68🦪生蠔新鮮大隻🤤又creamy😋澳洲和牛扒$228🍖好香牛味😍 油脂分布平均 肉質嫩滑🤤牛扒上面有店內秘制醬汁 味道好match🤤Pepperoni $118🍕辣肉腸手工pizza 即叫即焗上枱嗰陣已經好香😍以辣肉腸、蕃茄醬🍅芝士🧀等配料烤製🤤餅底薄脆呢個價錢好抵食!仲可以自己用app落單,侍應貼心服務一流😗
長沙灣新開的西式cafe😋😋
餐廳座位闊落,梳化位舒服☺️
有室內同戶外任君選擇🍴

澳洲和牛扒$228🍖
好香牛味😍 油脂分布平均 肉質嫩滑🤤
牛扒上面有店內秘制醬汁 味道好match🤤

Pepperoni $118🍕
呢個價錢好抵食!仲可以自己用app落單,
侍應貼心服務一流😗

日本生蠔,澳洲和牛扒,辣肉腸pizza
2022-06-03
日本生蠔,澳洲和牛扒,辣肉腸pizza
2022-06-03 7 浏览
Amusement Eatery長條形佈局加半開放廚房,佈滿霓虹燈裝飾,氣氛浪漫,座位寬敞,聊天舒適。👍🏻黑松露芝士絲薯條,香濃黑松露味撲鼻,薯條炸得香口,即叫即做。🤗傳統南美漬千葉平目日本千葉平目魚味清香,加上紫洋蔥、辣椒碎、芫荽加檸檬汁調味,清甜柚子香更開胃!😙北海道帶子&三文魚籽墨魚汁海鮮意粉豐富海鮮包括帶子,魷魚,青口和三文魚籽炒香入味,配手工製意大利麵,掛上墨汁的麵條爽口煙韌☺️西班牙伊比利亞豬串燒燒烤過的豬肉肉汁豐富,帶點焦香蜜味,加上酸甜菠蘿和青椒更有風味。😋加勒比烤雞烤雞雞皮香脆和嫩滑雞肉,配上不同配菜,色彩繽紛,豐盛非常。😉咖啡加上美觀拉花,香氣十足口感幼滑。手搖水果茶 (熱情果口味),酸甜開胃,清新及解膩!🍹整間南美餐廳充滿特色,環境有情調,料理柔合不同地方風格,令人充滿期待的一餐☺️

傳統南美漬千葉平目

北海道帶子&三文魚籽墨魚汁海鮮意粉

西班牙伊比利亞豬串燒

• 加勒比烤雞
2022-06-01 11 浏览
同好朋友慶祝生日,知道她家附近有這間新開的中東店,立即來試試🤪墨西哥辣肉醬粟米片粟米片鬆脆像新鮮炸起,加上肉醬,辣辣的好開胃,肉醬份量多☺   加勒比烤雞烤雞烤得剛剛好,雞皮香脆,肉質鮮嫰多汁,配上香料粉,好吃得不得了。👍👍 即刨新鮮松露&雜菌手工闊條麵一看見這菜式我就說一定要點它,這真是一道非常出色的菜式!新鮮即刨松露散發著超香松露味,每吃一口麵,松露味都會在口內爆發出來而且久久不散。麵條超爽口彈牙,掛上香濃忌廉汁,再配上少許雜菌,令味道有多種層次,十分回味。  巨型日本雪糕新地這雪糕新地真是超巨型,看見都感到驚訝。雪糕軟綿綿,入口便立即滲出濃濃的奶味,超好味,正呀!😋

墨西哥辣肉醬粟米片

粟米片鬆脆像新鮮炸起,加上肉醬,辣辣的好開胃,肉醬份量多☺

即刨新鮮松露&雜菌手工闊條麵