2015-11-16
話哂生日大過天!! 但幾年都係韓燒,放題,再唔係就食壽司。。。 今年就搞搞新意思,帶個好友食西餐慶祝生日。 無意中喺網上見到呢間西餐廳,見到喺砵蘭街,本來都有少少擔心質素,但見食評唔錯,決定試下!每次食飯前,都一定 book 定位,以防萬一。當我打電話落 booking 時,特別問佢係有心太軟呢個甜品 (因為係佢嘅至愛)。加上我見有人食過,仲可以加名。佢聽到我咁問,即刻好醒目問我想加咩字,勁呀!佢當日仲有打電話俾我 double confirm ,仲特別同我講多次甜品"心太軟"會加咩字,真係好體貼呀!! 當晚我 book八點半,但我有朋友八點三已經到左,加上我同主角又遲到。搞到佢自己一個足足等左半個鐘,不過好彩,waiter 都冇話要等齊人,或者見佢唔係"本人"而唔俾枱佢。(佢係男性朋友仔)而鍾意飲酒嘅我,一黎梗係要飲番杯先啦。 佢有三款啤酒選擇。但諗唔到,都幾大杯woo~~ 女主角一黎,同我同一動作,就係飲杯先,唔係咩呀?~ 主菜之前,梗係要食啲前菜先啦~~但諗唔到,份量又ok woo~~ 本人一向對火腿麻麻,但既然黎到,都要試下嘅~~ 估唔到火腿唔算太咸,仲有啲
今年就搞搞新意思,帶個好友食西餐慶祝生日。
每次食飯前,都一定 book 定位,以防萬一。
佢聽到我咁問,即刻好醒目問我想加咩字,勁呀!
而鍾意飲酒嘅我,一黎梗係要飲番杯先啦。
佢有三款啤酒選擇。
但諗唔到,都幾大杯woo~~
但諗唔到,份量又ok woo~~
估唔到火腿唔算太咸,仲有啲煙燻嘅香味,配上哈蜜瓜,感覺又好幾正wo~~
巴馬火腿配哈蜜瓜
因為本人少食啲咁高質素嘅野,開頭驚佢用青蘋果配鵝肝會好怪,但食落覺得冇得頂,口感一流,味道襯到絕呀!
青蘋果鵝肝多士
佢啲炒飯都幾多選擇,因為大家都係抱住試下嘅心態,所以點指兵兵左呢個。
賣相同味道都唔錯,值得一試!
但同炒飯一樣,我地都認為份量方面少左啲,唔夠我地3個人分。。。
一放喺佢面前,佢完全唔識講野,手機食完後,二話不說即刻清左呢份"小小生日蛋糕"。。。
我地就食左溜出黎嘅朱古力漿,又真係幾好食wo~~
唔太甜,好香濃~
而且呢度又好 feel,又夠浪漫,真係諗唔到會喺旺角 / 油麻地遇到!!
絕對值得下次再黎過!!