之前有朋友推介一间西餐厅【Amour Corner】,前个星期晚上提早了下班,跟男朋友便到此吃个Happy Friday Dinner。位於旺角砵兰街,近朗豪坊附近...吃晚餐前到处逛逛,饭前先做腿部运动,走很多路到达不同的地方,餐厅由卡是在地舖的关系,不会让人错过,【Amour Corner】与众不同的个人风格明显突出。门口亦摆放了一些餐牌让你考虑好後才入去品嚐。重点是见到精选生蚝,所以二话不说男朋友便带我入去了。餐厅是长方形格局,一眼便观看完毕,餐厅灯光整体都偏暗,我们坐在一边梳化,一边櫈子的位置。没有太多人,可能我们较早入座,所以情调上会有回加分,【Amour Corner】都会提供柠檬水享用,感觉更加清新!除沙律不太给力外、头盘、汤、主菜却为这家餐厅挽回了不少分数。因为点套餐好像近符合这里的氛围。「二人套餐$328」, 有头盘、餐汤、沙律、主菜2款、甜品以及餐饮。 🔹仲点左精选生蚝(六只) $128好耐无食生蚝啦!生蚝套餐都只系$126(6只),真系好抵食,一啲都唔细细只!原汁原味的吃用,因为每只都好新鲜,没有雪藏味和多余腥味。6只分别为「加拿大、美国、法国」各两只。一次过嗌晒

🔹仲点左精选生蚝(六只) $128
好耐无食生蚝啦!生蚝套餐都只系$126(6只),真系好抵食,一啲都唔细细只!原汁原味的吃用,因为每只都好新鲜,没有雪藏味和多余腥味。6只分别为「加拿大、美国、法国」各两只。一次过嗌晒三款。
精选生蚝(六只)
💋法国入口带浓烈的海水味💋美国蚝身饱满肥美,符挺喜欢的,而睡海水味较淡,至於💋加拿大好Creamy,鲜甜十足好青新,应该会受大众晚喜欢,如果真系想特别一点可以沾上附送的酱料令海鲜的鲜味更浓郁。
🔹至於二人经典套餐$328菜式方面,我们选择了以下这些:
💋头盘小食:巴马火腿蜜瓜、青苹果鹅肝多士
-巴马火腿蜜瓜,蜜瓜既甜味把巴马火腿的味道盖过了,可能这是普通的巴马火腿所以比较淡味,咸香味不太强烈,没有远离都嗅到香喷喷,哈哈!蜜瓜就非常香甜,如果两个相称的话实在是绝配。现在就有点落差,但都是好吃的。因为甜与咸味可以互相突出对方的味道。作为前菜也不错呀。
巴马火腿蜜瓜、青苹果鹅肝多士
巴马火腿蜜瓜
-青苹果鹅肝多士我非常欣赏。当中加左青苹果中和左当中既油腻感,又清新Juicy,又易入口,油腻感即时减低晒。净系鹅肝既话油脂丰富,脆口又软绵,溶溶的,和香脆多士非常夹啊!「青苹果+鹅肝+多士」真系一绝。
💋沙律:就是传统凯撒沙律
凯撒沙律都是我喜欢既一种沙律,菜既新鲜唔错,够爽够脆,做开场既一样野个人都即时清新开胃左,帕马臣芝士加上好香同面包粒面脆喔。
传统凯撒沙律
💋汤:是日餐汤-杂菜汤汤
杂菜汤口感是不错的,但要另加调味,因为味道偏淡,但质地又够厚身!不是杂菜汤爱好者,哈哈,蘑菇汤可能我会开心点。
杂菜汤
💋主菜:烤澳洲牛柳扒、酱烤全份猪肋骨
-现在以茶餐厅价钱,就吃到有质素牛扒,抵得没话说,烤澳洲牛柳扒五成熟,好容易切开,切开肉味蛮香的,而且有少少血水还可以看见。每一口牛味都重的,浓郁极了,可能是五成熟的关系,入口腍身,喜欢质感及味道。食完会有种牛味在口腔持久一会。不错!
烤澳洲牛柳扒
特吃是酱汁浓郁,而且摆盘少许精致,厨师巧秒地运用火候合适,一大块吃到嘴里更是过瘾。真的是有些东西在外面同一价钱,可能吃不到同一品质的食材。
烤澳洲牛柳扒
-酱烤全份猪肋骨,猪肋骨烧得焦脆,带浓郁BBQ 味,酱汁不太heavy入口好惹味,切开一件件拿着吃,一咬轻易骨肉分离,肉香脂香酱香来个大合奏!
酱烤全份猪肋骨
骨肉分离的确做得出色,让人想一吃再吃,反之薯蓉就无咩味道,对比下失色了,配菜说还好的说。
酱烤全份猪肋骨
💋吃过了主菜,当然来到甜品环节。今日嘅跟餐甜品—奶冻。奶冻都系比想像中高质。最後再另加一收费。
奶冻

店家的烹调手法本来就不错,加上食材质素是吃得出的好货色,在做生意买食材成本不便宜的今天,可说是可遇不可求,就算说羊毛出自羊身上,一日客人不上门帮衬或不点菜,那些不便宜的食材也只可乾摆。对吗?!
喜欢【Amour Corner】环境简约优雅,偏暗、小装饰,符合我对西餐厅的想像。Corner既意思系希望可以多一点与客人联系,创造一间有归属感的餐厅让每一个客人也能够笑着离开。这个宗旨乐像不错喔。
题外话/补充资料: 精选生蚝(六只) !!!好抵食!
巴马火腿蜜瓜、青苹果鹅肝多士
传统凯撒沙律
2019-09-13 3145 浏览
好耐无食生蚝啦!终於约埋个fd嚟太子呢间Amour Corner,生蚝套餐都只系$126(6只),唔系平时住食个啲细细只㗎!食生蚝当然未够饱,所以我哋仲嗌多个二人餐食!#精选生蚝(六只) $126有Namibia、Galiano Bay同Ireland Newry Bay三款生蚝可以拣,一次过嗌晒三款,就可以试晒!个人偏好嚟自加拿大嘅Galiano Bay,蚝味偏甜,唔会太咸。经典二人晚餐 $328#巴马火腿蜜瓜#迷你芝士拼盘拣两个前菜~唔限食一款啱晒猪太郎呢啲心大心细嘅人,仲会跟返份简单嘅沙律菜,平时好少食芝士拼盘,跟埋梳打饼嚟食,咸咸哋又易几口。蜜瓜配ham都好常见就唔特别讲啦!不过件蜜瓜都几大件㗎! #黑松露菌意大利饭识猪太郎嘅朋友都知猪太郎有几钟意食意大利饭,今次一样有嗌嚟食!黑松露香味好出,意大利饭应该有再落高汤炖煮,食落好creamy,加上份量都好多㗎。#香草煎封羊架有饭食当然仲有肉,前排食西餐拣咗牛,今餐就拣返羊肉嚟食啦!7成熟上到枱都唔会太乾,肉质软腍,羊味唔太骚,羊存啖啖肉,食得好滋味呀!最後仲会今日嘅跟餐甜品—奶冻。

#精选生蚝(六只) $126

经典二人晚餐 $328
#巴马火腿蜜瓜
#迷你芝士拼盘
巴马火腿蜜瓜 & 迷你芝士拼盘

拣两个前菜~唔限食一款啱晒猪太郎呢啲心大心细嘅人
,仲会跟返份简单嘅沙律菜,
二人餐沙律菜

#黑松露菌意大利饭

#香草煎封羊架
香草煎封羊架

最後仲会今日嘅跟餐甜品—奶冻。
二人餐甜品
2019-09-09
巴马火腿蜜瓜 & 迷你芝士拼盘
二人餐沙律菜
香草煎封羊架
二人餐甜品
2019-09-04 1694 浏览
好耐冇见嘅旧同事刚刚去完泰国说要给我手信,约了去吃西餐😋这间餐厅在油麻地地铁站附近,数分钟路程并不难找✌🏻看见生蚝正在做优惠价$128/6只👍🏻生蚝有三款不同种类,我们点了每款各两只,有较清淡的,也有海水味较浓的。我们各有所爱😎生蚝新鲜而且没有蚝壳碎👍🏻我们还点了经典二人晚餐😎青苹果鹅肝多士: 鹅肝入口即溶充满油香,配上微酸青苹果和松脆多士,口感很丰富👍🏻巴马火腿蜜瓜: 瓜很爽甜,巴马火腿唔会过咸,配搭一流👍🏻传统凯撒沙律:菜新鲜爽脆,清新开胃☺️是日餐汤: 杂菜汤略为咸咗少少😂烧酱烤原味猪肋骨:肉质嫩滑,酱汁惹味,让人想一吃再吃😋忌廉海虾墨鱼面:虾肉爽口弹牙,意粉硬同咸左少少但鲜味十足😉士多啤梨酱奶冻:奶味浓郁又香又滑,配上微酸士多啤梨酱很满足❤冻柠檬茶;冻柠檬蜜餐厅环境不错,坐得舒服!很适合情侣约会或者姐妹谈心❤️

我们还点了经典二人晚餐😎

巴马火腿蜜瓜: 瓜很爽甜,巴马火腿唔会过咸,配搭一流👍🏻

传统凯撒沙律:菜新鲜爽脆,清新开胃☺️

是日餐汤: 杂菜汤略为咸咗少少😂

烧酱烤原味猪肋骨:肉质嫩滑,酱汁惹味,让人想一吃再吃😋

忌廉海虾墨鱼面:虾肉爽口弹牙,意粉硬同咸左少少但鲜味十足😉

冻柠檬茶;冻柠檬蜜

餐厅环境不错,坐得舒服!很适合情侣约会或者姐妹谈心❤️

2019-09-02
  • 青苹果鹅肝多士
  • 烧酱烤原味猪肋骨
2019-08-30 1622 浏览
今晚哈比系呢头早收工,话要同我食餐烛光晚餐喎,带左我黎呢间西餐厅见到餐枱上呢个精选生蚝 ($128/6只)宣传牌,呢个价钱可自选6只生蚝,相当抵食,仲等咩?! 梗系要返客啦今晚呢盘有3种黎自唔同产地嘅蚝 : 法国,加拿大及美国,摆盘认真,唔会将货就价每种蚝都有各自独突味道,侍应建议由淡味开始食,即系呢只法国蚝,蚝身偏薄但蚝味都可以,之後再食埋蚝味较浓,口感creamy嘅,系咁比较之下真系食到各自嘅特性,可以讲系全部都鲜甜,亦无食到蚝壳碎!撑下枱脚,点左呢个经典二人餐 ($328)头盘三选二,选择左青苹果鹅肝多士及巴马火腿蜜瓜,件巴马火腿蜜瓜,蜜瓜超多汁,配埋少少咸嘅巴马火腿,正路当然无得输!煎香左嘅鹅肝入口即时融化,薄薄嘅青苹果带点酸甜味道,平衡油腻感,再加埋多士嘅脆口感,两种口感!食完头盘,到左餐汤同凯撒沙律出场,今晚系罗宋汤,但味道有点咸,好彩有清爽沙律菜中和返!食完一样侍应先会上另一样,系时候主菜上枱啦...........先黎烤澳洲牛柳扒,配以薯蓉,烧汁另上落了七成熟柯打,用刀轻轻切开已经感受到牛柳嘅松软,内里仍然带有微红色,点配烧汁加添味道!食紧嘅同时,另一客主菜亦出场,就系

撑下枱脚,点左呢个经典二人餐 ($328)

食紧嘅同时,另一客主菜亦出场,就系芝士蕃茄烟肉烩长通粉,芝士碎洒系长通粉上,若果再多D就仲好呀  (身为芝士控的我表示)

将所有材料捞均後,偶然食到一啖系有拉丝效果,而蕃茄酱汁加埋火腿及打磨菇片,味道酸中带甜,配长通粉都几夹!

习惯西餐後叹杯咖啡,呢杯热度够,咖啡味几香,过下口瘾都可以!

套餐仲有埋甜品,今晚系好香滑嘅奶冻,甜度适中,GOOD呀!

环境灯光都适合同另一半黎撑下枱脚,絶对要介绍比朋友呀!
2019-08-27 1300 浏览
以前不太食蚝的我,怕了蚝的腥味或唔够新鲜,所以多数不食。或许现在啲蚝有所改变呢!😂听说这间啲蚝新鲜和有三种味㗎,法国美国加拿大,於是便去试下,价钱又不算太贵呢!环境都几有情调,多数情侣入座,慢慢享受餐桌上的食物。首选更系生蚝拼盘啦!有法国美国加拿大蚝各2只,配料有小许酸酸辣辣再加埋柠檬汁,侍应生提醒先由法国蚝食先顺序食喎...讲真啦!其实三种味都好鲜味,分唔出呀!唔讲真系唔知食紧咩国家蚝。😂😂因为我是啱啱初学食蚝嘅!再选经典二人套餐:餐前:青苹果鹅肝多士和巴马火腿蜜瓜~~鹅肝煎得好香配埋青苹果多士,食第一啖已经觉得鹅肝嘅味道渗有少少甜味就系青苹果味道喇,入口中热辣辣添。传统凯撒沙律及蘑菇汤,~~主菜: 烤澳洲牛柳扒(五成熟)~~埋上就一般般,因为见隔离都系叫牛柳扒,见佢切嘅时候有啲硬,所以我哋就由七成熟改了五成熟,虽然切嘅时候有啲血淋淋,但食落口一啲都唔硬噃!好奇怪隔离左边嗰枱和右手边两枱客都系叫同样套餐,原来大家口味都差唔多呢~😁😁黑松露菌意大利饭~~锺意食黑松露和食开意大利饭的我,几乎每次都选呢款!呢度饭就比较淋咗啲,几好呀又唔太硬,不过味道就咸咗啲。仲有甜品奶冻。

因为我是啱啱初学食蚝嘅!

再选经典二人套餐:

餐前:

青苹果鹅肝多士和巴马火腿蜜瓜~~

传统凯撒沙律及蘑菇汤,~~

主菜:

烤澳洲牛柳扒(五成熟)~~

黑松露菌意大利饭~~

仲有甜品奶冻。

2019-08-22
2020-01-01 0 浏览
除夕泥左呢间食 都几多人下 等左差唔多1个钟先入得去食 叫左个dinner set 前菜同饮品好快就到 Parma ham配哈密瓜几好食 好fresh得泥不失Parma ham嘅风味 鹅肝就相对一般 似系一早整定 有d冻 问题泥啦 呢间上菜速度就认真一般般 半个钟先上一道菜 你叫staff 佢每次都话一阵会泥帮你 但系都冇泥过好啦到沙律同汤 同萨利亚d味道差唔多 冇咩特别主菜方面叫左一个牛柳同蕃茄芝士长通粉 牛柳叫咗五成熟 上到泥系一个接近全熟嘅牛。。 不过都几juice 叫staff泥 同样都系嗰个问题 每次都话一阵会嚟帮你 但系最後都冇黎到 不过番茄芝士长通粉几好食 调味足够好重芝士味 至於甜品就平平无奇一个曲奇雪糕 有啲似雀巢 总结一下 系呢个价钱嘅西餐泥讲 呢间野食唔差 当佢上菜速度真系好慢 侍应真系唔会点帮你 如果改善到呢两样野应该会系一间好好嘅餐厅
除夕泥左呢间食 都几多人下 等左差唔多1个钟先入得去食
好啦到沙律同汤 同萨利亚d味道差唔多 冇咩特别
2019-12-31
庆祝纪念
除夕
  • 巴马火腿蜜瓜
  • 精选生蚝(六只)
2019-12-26 2 浏览
话说今个月系女朋友嘅生日我带咗佢黎呢间叫Amour Corner见佢个格局好似几适合两个人黎我冇影底餐牌我地系食个二人餐嘅青苹果鹅肝多士味道ok嘅青苹果配鹅肝算ok la沙律系前菜黎嘅再黎个忌廉汤嘅餐汤Ok唔错嘅黑松露意大利饭佢有少少黑松露味嘅唔太浓烈 味道ok嘅 不过不失唔算太湿煮到 烤澳洲牛柳扒呢个牛柳扒比想像好味不过佢肉汁唔算多肉汁比较少肉味ok嘅咬口都唔错唔太靭嘅食落都好味嘅冻柠茶唔记得呢杯系咩二人餐有个甜品仔嘅预订时叫咗佢落个心太软都算唔错有得生日字句
话说今个月系女朋友嘅生日

有得生日字句
2019-07-20
庆祝纪念
烤澳洲牛柳扒
Openrice见到咁多好评谂住放工去试下啦...由於weekend都要等一阵位,但时间亦都唔算耐肚饿关系...入到去好快简左个2人餐但系唔够弹性,想加钱转餐饮做白酒都唔可以🙄等左半个钟都系一样野都未黎~有个waiter见到我地4围望过黎问我地D野到未,答完未到,再等多3个字都系连汤 / 沙律都无,waiter再过黎问D乜乜乜到左未答完都仲要再追然後等多几个字先肯上个汤同前菜(沙律同鹅肝) 😠隔离枱迟我地成半个钟黎但上菜时间系同我地一样!老实讲 如果你间铺头要夹齐order先会出菜 Sorry我唔会再返转头食 我依家唔系食法国餐 总括 食物质素不见得特别出色服务质素亦麻麻 我地等左成个钟先上菜,追过咁多个waiter无一个讲过一句唔好意思
Openrice见到咁多好评谂住放工去试下啦...
由於weekend都要等一阵位,但时间亦都唔算耐

肚饿关系...入到去好快简左个2人餐
但系唔够弹性,想加钱转餐饮做白酒都唔可以🙄

等左半个钟都系一样野都未黎~

隔离枱迟我地成半个钟黎但上菜时间系同我地一样!

总括
食物质素不见得特别出色

2019-10-30 134 浏览
收工後同朋友行经旺角砵兰街,见到间餐厅门口个餐牌介绍生蚝特价,朋友话好抵及想食、於是就二话不说入去一试!餐厅唔算很大,但都坐得好舒适,灯光又有情调,先叫咗6只特价$128的生蚝,有来自加拿大,美国及法国,我哋每样要了二只,加拿大生蚝大只又新鲜,好creamy和有海水味,其他两款、朋友都话好好味。再叫咗个$328二人套餐 : 头盘3选2,我们拣咗青苹果鹅肝多士及巴马火腿蜜瓜,鹅肝甘香可口、入口即溶又唔膻,加入香脆多士及青苹果,真系冇得输 ; 巴马火腿蜜瓜系我至爱,蜜瓜清甜配浓味巴马火腿系绝配。跟着上杂菜餐汤及Caesar salad ,沙律菜新鲜配上意大利醋及碎芝士、更可增加胃口。到了主菜可7选2,我们拣咗澳洲牛柳扒及香草煎羊架、牛柳入口即溶好juicy又有牛味,厨师很有水准,五成熟刚刚好,虽然配上黑椒汁,但我觉得唔驶沾汁都好好味 ; 香草香煎羊架,羊味十足及多汁,外脆香、内软滑、又唔太膻 ; 最後仲有餐饮、加上甜品系士多啤梨酱淋上牛奶奶冻,食饱主菜後、甜品系女仕们的致爱。这晚餐真系超值低食!
2019-10-29 168 浏览
上网见到有网民推介呢间高质餐厅,呢日就约老公食下正野撑下枱脚。一到门口就俾佢个二人餐吸引住,full set dinner我真系觉得佢平得好过份。环境暗暗地,都几有情调下。先黎个头盘顶住肚饿先,鹅肝略嫌太薄,不过一分钱一分货,要求又唔可以太高既😂通常好多餐厅都系二选一,呢到系满足哂你汤同沙律都有等你唔洗拣🤣到主食,意粉都好大碟,足够二人份量share黎食。本身老公话想食牛,最後俾我话事食左羊扒,食完之後我即刻同老公讲:好彩俾我拣咋 真系好好味🤤肉质好林又无羊骚味,真系超正!👍🏻最後仲要跟埋个甜品,呢个二人dinner set真系平靓正啊!👍🏻👍🏻👍🏻极力推介!

到主食,意粉都好大碟,足够二人份量share黎食。

2019-10-23 119 浏览
今天和姊妹又来到旺角觅食,良心小店当然要狠狠支持一下啦!早两天便致电预约,今天一来到就可以入座,非常快。每张枱上都会有一个小小的蜡烛,很有气氛很浪漫,很适合和情人一起来约会喔♥点了他们的经典二人餐 (推荐✨)和姊妹一起分享, 有很多选择,而且都很饱肚。头盘三选二,我们选了巴马火腿蜜瓜和青苹果鹅肝多士。我本身是不太喜欢巴马火腿的味道,但包了蜜瓜意外地清新好味,掩盖了火腿难闻的味道,所以很满意唷。青苹果鹅肝多士方面,我觉得和一般鹅肝多士差不多,所以没有太大惊喜。然後是汤和沙律,汤是很香浓的蘑菇汤,每一口都能吃到蘑菇粒粒,好喜欢啊!再来是主菜了,主菜是七选二,都算多选择,而且份量不算少,绝对够吃。烤澳洲牛柳扒伴薯蓉我们点的是五成熟,牛扒烤得很嫩,很多汁,配上烧汁十分好吃!忌廉海虾墨鱼面海虾是烧出来的,吃起来有香香的烧烤味。而且预先剥好,很方便喔。墨鱼面吃完一定要擦口呢最後是甜品,草莓酱牛乳布甸,好味道。小总结,这间餐厅是会再来光顾的,性价比高,而且气氛很好。下次一定要带男朋友来嚐一嚐

头盘三选二,我们选了巴马火腿蜜瓜和青苹果鹅肝多士。

烤澳洲牛柳扒伴薯蓉

我们点的是五成熟,牛扒烤得很嫩,很多汁,配上烧汁十分好吃!

忌廉海虾墨鱼面

最後是甜品,草莓酱牛乳布甸,好味道。

2019-10-19 114 浏览
相约好友去左油麻地的Amour Corner方便易搵的西餐厅,环境简约而优雅舒服。生蚝正在做优惠价$128 / 6只,生蚝有三款点左每款各两只,即叫即开好新鲜鲜味又够冻👍🏻👍🏻然後叫左经典二人晚餐都很丰富,头盘、汤、沙律、主菜、饮品和甜品🍮青苹果鹅肝多士鹅肝煎得好香口入口即溶配上青苹果和香脆多士,香口美味🥰🥰巴马火腿蜜瓜巴马火腿唔会好咸,哈蜜瓜 清甜可口,十分搭配😋😋凯撒沙律新鲜爽脆清新开胃👍🏻是日餐汤烤澳洲牛柳扒牛扒点左五成熟,好林又易切开,每一口牛味都重的浓郁美味,质感及味道。食完仲感觉阵阵牛香。烧酱烤原味猪肋骨猪肋骨肉质嫩滑酱汁美味,整得十分滋味十足😋😋士多啤梨酱奶冻奶味香浓细滑配上微酸士多啤梨酱很满足❤️❤️

青苹果鹅肝多士
鹅肝煎得好香口入口即溶配上青苹果和香脆多士,香口美味🥰🥰

巴马火腿蜜瓜
巴马火腿唔会好咸,哈蜜瓜 清甜可口,十分搭配😋😋

凯撒沙律
新鲜爽脆清新开胃👍🏻

是日餐汤

烧酱烤原味猪肋骨
猪肋骨肉质嫩滑酱汁美味,整得十分滋味十足😋😋

士多啤梨酱奶冻
奶味香浓细滑配上微酸士多啤梨酱很满足❤️❤️
2019-10-16 137 浏览
今日终於同男朋友食到讲咗好耐嘅烛光晚餐🥰室内装潢设计偏暗而又带点摩登气息,融入了法国巴黎铁塔嘅元素,灯光布置亦都令人好舒服,好放松。食物方面,今日叫咗生蚝拼盘同经典二人晚餐。生蚝由右至左,分别系两只加拿大、两只美国、两只法国。食材好新鲜,生蚝好大只。加拿大口味偏重,味道较咸;美国味道啱啱好,好易入口;法国略嫌少少淡,整体嚟讲全部生蚝都好出色👍🏻抵食👍🏻冷盘-青苹果鹅肝多士+巴马火腿蜜瓜鹅肝肥腻程度刚刚好,入口即溶,搭配上青苹果嘅清新酸甜,及刚刚烤好嘅脆口多士,真系超级正!!如果鹅肝可以再大旧啲就好啦🥺🥺食一旧完全唔够喉,呢个系必食推荐!!而巴马火腿蜜瓜亦够出色,蜜瓜够甜够多汁,火腿则咸度适中,几开胃👍🏻汤&沙律凯撒沙律设计简单,就系生菜+沙律酱+面包糠+芝士粉,芝士粉+沙律酱令汁咸酸味道好夹,简单开胃主菜-烤澳洲牛柳扒+菠菜汁烟三文鱼意粉牛柳扒都系必食!!好食过其他餐厅牛扒好多好多倍!牛柳叫咗5成熟,口感恰到好处,多汁切易咬,餐厅应该都下了一定功夫去慢煮牛扒,完全冇腥味,赞!意粉食第一啖觉得冇乜特别,但越食越觉得好味,可能都系因为呢碟菜冇太多花巧嘢,意粉煮到啱啱好,菠菜汁亦好入味,而且
今日终於同男朋友食到讲咗好耐嘅烛光晚餐🥰

冷盘-青苹果鹅肝多士+巴马火腿蜜瓜

汤&沙律

主菜-烤澳洲牛柳扒+菠菜汁烟三文鱼意粉
意粉食第一啖觉得冇乜特别,但越食越觉得好味,可能都系因为呢碟菜冇太多花巧嘢,意粉煮到啱啱好,菠菜汁亦好入味,而且多汁,再配搭上烟三文鱼,所有嘢都啱啱好,好味道。

甜品-草莓酱奶冻
草莓酱够甜,奶冻口感好滑,奶味重,简单又好食,简直为呢餐饭画上完美句号。

整体黎讲,所有食材都好新鲜,餐厅食物不算华丽,走嘅系简单实力派路线,全部食物都好高质!而且餐厅服务亦好好,每转一次食物类型都会帮我地换碟。由装潢到野食再到服务,整体都令人觉得舒服,放松,浪漫💕大推荐!

如果餐厅音响可以大声少少,感觉会更加有feel同relax🤪