457
51
31
等级3
86
0
2020-10-02 1911 浏览
油麻地区(算系)嚟讲$46一个意粉set 去到$98一份牛扒 价钱嚟讲算系抵食(有餐汤有饮品)所以试试沙律同牛扒(後来牛扒卖晒转牛柳)-餐汤罗宋汤太酸胡椒味太重 所以对个汤无咩好感不过到主菜 沙律菜几爽脆 几欣赏芝士碎比得多容易捞嚟食 但系沙律汁真系唔够 愈食愈乾牛柳果个lunch set 比我想像中细份(意粉我用叉抽起了一小圈先记得影相)牛柳系淋 意粉煮得偏硬 又无咩调味个汁反正有惊喜 似某炸鸡连锁的薯蓉汁 配嚟食都可以整体来讲以呢个价钱我都叫做收货 但唔会刻意嚟多次
更多
油麻地区(算系)嚟讲$46一个意粉set 去到$98一份牛扒 价钱嚟讲算系抵食(有餐汤有饮品)所以试试沙律同牛扒(後来牛扒卖晒转牛柳)
-
餐汤罗宋汤太酸胡椒味太重 所以对个汤无咩好感
不过到主菜 沙律菜几爽脆 几欣赏芝士碎比得多容易捞嚟食 但系沙律汁真系唔够 愈食愈乾
牛柳果个lunch set 比我想像中细份(意粉我用叉抽起了一小圈先记得影相)
牛柳系淋 意粉煮得偏硬 又无咩调味
个汁反正有惊喜 似某炸鸡连锁的薯蓉汁 配嚟食都可以
整体来讲以呢个价钱我都叫做收货 但唔会刻意嚟多次
9 浏览
0 赞好
0 留言
6 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级2
10
0
2020-07-12 2583 浏览
之前同朋友食过觉得唔错,今次妈妈生日所以book枱庆祝。叫咗2个尊贵二人晚餐,有餐前同餐後两杯饮品、三款头盘、两款主菜同甜品,仲另外叫咗个白酒忌廉芝士煮青口。白酒忌廉芝士煮青口超好食,好少地方整得咁好食!😍😍😍个汁系好浓!好浓芝士味,点包食系好好食👍👍虽然青口唔算肥,但个汁搭够,同埋$96价钱嚟讲,质素差不多,其他地方随时冇咁好食添😂😂个汁真心冇得顶😍😍😍而头盘嘅青苹果鹅肝多士最为出色,青苹果中和咗鹅肝脂肪嘅油腻感,细细一旧亦算好好食嘅头盘。主菜就叫咗7成熟肉眼扒同忌廉海虾墨鱼面,呢两样就中等,ok但未去到超好食。而甜品反而又系出色位!牛奶奶冻好重奶味,甜度适中。整体呢个价钱同朋友食饭庆祝节日系算几好嘅选择!不过记得book位,都好多人等位。
更多
之前同朋友食过觉得唔错,今次妈妈生日所以book枱庆祝。
叫咗2个尊贵二人晚餐,有餐前同餐後两杯饮品、三款头盘、两款主菜同甜品,仲另外叫咗个白酒忌廉芝士煮青口。白酒忌廉芝士煮青口超好食,好少地方整得咁好食!😍😍😍个汁系好浓!好浓芝士味,点包食系好好食👍👍虽然青口唔算肥,但个汁搭够,同埋$96价钱嚟讲,质素差不多,其他地方随时冇咁好食添😂😂个汁真心冇得顶😍😍😍
而头盘嘅青苹果鹅肝多士最为出色,青苹果中和咗鹅肝脂肪嘅油腻感,细细一旧亦算好好食嘅头盘。
主菜就叫咗7成熟肉眼扒同忌廉海虾墨鱼面,呢两样就中等,ok但未去到超好食。
甜品反而又系出色位!牛奶奶冻好重奶味,甜度适中。
整体呢个价钱同朋友食饭庆祝节日系算几好嘅选择!不过记得book位,都好多人等位。
24 浏览
0 赞好
0 留言
23 浏览
0 赞好
0 留言
24 浏览
0 赞好
0 留言
20 浏览
0 赞好
0 留言
29 浏览
0 赞好
0 留言
16 浏览
0 赞好
0 留言
10 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2020-07-10
等候时间
10 分钟 (堂食)
人均消费
$300 (晚餐)
庆祝纪念
生日
推介美食
  • 白酒忌廉芝士煮青口
  • 青苹果鹅肝多士
  • 奶冻
等级1
4
0
2020-06-29 1632 浏览
芝士拼盘$108大爱芝士宝宝表示正🥰由其是金文不芝士加饼乾系我大爱🌝之後一个二人set $3xx有头盘沙律汤同main cause🙃真系抵到爆头盘有两件鹅肝多士,同埋ham & melonham正正常常既🤤头盘冇乜特别嘅,都算好味嘅。鹅肝细细旧又唔会太油腻,系细旧咗少少罗😬不过睇返个价钱,都好合理嘅。😗之後有个沙律,正常个汤吾记得影😬不过个汤就一般般之後既牛柳扒3成,好正虽然本身我钟意牛柳多过其他扒系因为无肥肉同筋😬但300几一个二人set黎讲,无得输🥰锁得住肉汁又鲜嫩😌牛味又重,整体来讲正👍🏻但个羊架就好一般,无乜羊味同有点阶口不过整体黎讲ok👌🏻😌呢餐系满足既最後有个奶冻,为今日呢餐画上完美既句号话说呢杯系佢地既Mocktail🌝叫sunset🍹饮落去个味道好得意,佢系一杯橙味嘅嘢饮得意在有阵熊仔糖咁既味整体来讲好满足,会再嚟,因为性价比都几高👍🏻
更多
芝士拼盘$108
大爱芝士宝宝表示正🥰由其是金文不芝士加饼乾系我大爱🌝
39 浏览
0 赞好
0 留言


之後一个二人set $3xx
有头盘沙律汤同main cause🙃真系抵到爆
头盘有两件鹅肝多士,同埋ham & melon
ham正正常常既🤤
头盘冇乜特别嘅,都算好味嘅。
鹅肝细细旧又唔会太油腻,系细旧咗少少罗😬
不过睇返个价钱,都好合理嘅。😗
28 浏览
0 赞好
0 留言

之後有个沙律,正常

17 浏览
0 赞好
0 留言

个汤吾记得影😬不过个汤就一般般
之後既牛柳扒3成,好正
虽然本身我钟意牛柳多过其他扒系因为无肥肉同筋😬
但300几一个二人set黎讲,无得输🥰
锁得住肉汁又鲜嫩😌牛味又重,整体来讲正👍🏻
22 浏览
0 赞好
0 留言

但个羊架就好一般,无乜羊味同有点阶口

25 浏览
0 赞好
0 留言

不过整体黎讲ok👌🏻😌呢餐系满足既
最後有个奶冻,为今日呢餐画上完美既句号

18 浏览
0 赞好
0 留言

话说呢杯系佢地既Mocktail🌝叫sunset🍹
饮落去个味道好得意,佢系一杯橙味嘅嘢饮

得意在有阵熊仔糖咁既味

13 浏览
1 赞好
0 留言

整体来讲好满足,会再嚟,因为性价比都几高👍🏻
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
推介美食
  • 烤澳洲牛柳扒
等级3
44
0
2020-06-28 1158 浏览
呢间砵兰街既黄店系几隐闭的 不过非常有情调宜家午市有套餐而且系不设加一 套餐包括餐汤/餐饮同埋主菜可惜罗宋汤沟水太多 无咩味道蒜香三文鱼意大利饭 ($52 + 冻饮$3)原本觉得份量唔多不过食落又觉得OK喎意大饭够creamy而且三文鱼都唔少仲有阵阵蒜香味道 值得推介不过话返转调头 套餐有送餐饮我点左冻奶茶 呢个真系要扣分 基本上无任何茶味 只系一杯好甜既奶水
更多
49 浏览
0 赞好
0 留言
呢间砵兰街既黄店系几隐闭的
不过非常有情调
宜家午市有套餐而且系不设加一 
50 浏览
0 赞好
0 留言
套餐包括餐汤/餐饮同埋主菜
可惜罗宋汤沟水太多 无咩味道
113 浏览
0 赞好
0 留言
蒜香三文鱼意大利饭 ($52 + 冻饮$3)
原本觉得份量唔多不过食落又觉得OK喎
意大饭够creamy而且三文鱼都唔少
仲有阵阵蒜香味道 值得推介
不过话返转调头 套餐有送餐饮
我点左冻奶茶 呢个真系要扣分
基本上无任何茶味 只系一杯好甜既奶水
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级3
55
0
2020-06-22 1041 浏览
一行6人, 本来预约左另一间旺角cafe, 点知去到突然停电, 变左要转场! 然後大家就即时搵下有咩餐厅容纳到我地, 又可以舒服咁倾下计! 唔觉意搵到哩度, 就拿拿临赶去! 被安排左楼上座, 坦白讲就坐得唔系好舒服, 但胜在自成一阁, 好似无咩人骚扰到, 倾得好畅快!讲返食物, 由於无期望, 亦无做任何资料搜集, 所以反而认为水准都ok! 叫左2份SET, 再散叫d side dishes咁! 我最有印象系马拉鱼旦, 本身仲谂住中伏, 点知又几好味, 大家仲有d抢住食! 最後要讲下哩度服务好好, 我地唔觉意倾到10:30pm, 职员都叫我地慢慢, 好有耐性! 有人情味既感觉真系好!
更多
一行6人, 本来预约左另一间旺角cafe, 点知去到突然停电, 变左要转场! 然後大家就即时搵下有咩餐厅容纳到我地, 又可以舒服咁倾下计! 唔觉意搵到哩度, 就拿拿临赶去! 被安排左楼上座, 坦白讲就坐得唔系好舒服, 但胜在自成一阁, 好似无咩人骚扰到, 倾得好畅快!
讲返食物, 由於无期望, 亦无做任何资料搜集, 所以反而认为水准都ok! 叫左2份SET, 再散叫d side dishes咁! 我最有印象系马拉鱼旦, 本身仲谂住中伏, 点知又几好味, 大家仲有d抢住食! 

最後要讲下哩度服务好好, 我地唔觉意倾到10:30pm, 职员都叫我地慢慢, 好有耐性! 有人情味既感觉真系好!
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2020-06-17
用餐途径
堂食
人均消费
$180 (晚餐)
推介美食
  • 马拉鱼旦
等级3
32
0
2020-06-13 796 浏览
朋友话想食cafe,於是就去试左呢间。一开始冇预期会好好食,以为食物都系普通cafe质素,但食後觉得每样野食睇落普通,但其实样样都好味!尤其是主菜同小食!但可惜挂住食,一张相都冇影。水牛城鸡翼系我地另外加既,有惊喜,少少辣又香口,值得一试。我地四个人叫左四个set,基本上每样野都试过,最好食系羊架!个牛个样望落唔系话好吸引,但食落好林身,好味。意粉同意大利饭就正正常常,都好食既。重点想讲下呢度既服务,话说我地见到佢地系收凌晨一点,於是我地食完野後都坐左一阵,坐到差不多十一点,但见到侍应哥哥都好有礼貌,好安静咁帮我地执枱,於是我地就打算走。因为我地系楼上一层,唔知道下面既情况,以为下面仲有好多人,落到楼下时原来人地已经关门。都有少少唔好意思,但侍应哥哥服务真系超级好!值得再去!👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
更多
朋友话想食cafe,於是就去试左呢间。一开始冇预期会好好食,以为食物都系普通cafe质素,但食後觉得每样野食睇落普通,但其实样样都好味!尤其是主菜同小食!但可惜挂住食,一张相都冇影。
水牛城鸡翼系我地另外加既,有惊喜,少少辣又香口,值得一试。
我地四个人叫左四个set,基本上每样野都试过,最好食系羊架!个牛个样望落唔系话好吸引,但食落好林身,好味。意粉同意大利饭就正正常常,都好食既。
重点想讲下呢度既服务,话说我地见到佢地系收凌晨一点,於是我地食完野後都坐左一阵,坐到差不多十一点,但见到侍应哥哥都好有礼貌,好安静咁帮我地执枱,於是我地就打算走。因为我地系楼上一层,唔知道下面既情况,以为下面仲有好多人,落到楼下时原来人地已经关门。都有少少唔好意思,但侍应哥哥服务真系超级好!值得再去!👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
1016 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级3
46
0
2020-06-13 488 浏览
4人聚,晚上8点几冇卜位等左5分钟左右,职员都安排到👍🏽叫左水牛城鸡翼(脆热正~)$128/6只生蚝(鲜)两个2人餐($328 each):1. 头盘3拣2鹅肝青苹果多士 & 蜜瓜ham每人有两件多士够热同脆;蜜瓜好大件开胃2. 沙律&是日餐汤~忌廉蘑菇汤不过不失,沙律啲酱捞得几匀3. main 7拣2烧牛柳、羊架、菇菌risotto、三文鱼意粉牛柳5成 好够腍 唔乾 但有啲咸;羊架叫左7成熟,好味喎,煎得香、调味又岩岩好唔会好酥、嫩、脂肪平均;risotto煮过龙太腍冇咬口,味可以;意粉既菠菜汁调得很好、稀杰适中挂晒汁、带少少甜味,三文鱼同配菜都balance,意粉硬度岩岩好4. 甜品樽仔奶冻+一抹士多啤梨酱太甜啦+奶粉味5. 饮品杯冻朱+ cream好香浓!饮到冰融都系咁浓,但唔会太甜朋友饮热朱都话好味环境:铺头望落细细原来有得上2楼!好宽敞坐大梳化楼上楼下系两个feel前者灯光昏暗点点烛光有情调、多2人枱;後者岩大班朋友聚,见有堆7-8个都冇问题👍🏽服务:职员好有礼,而且长坐都好尊重完全唔会赶你走价钱:4人埋单$950支持良心黄店!消费落同路人身上点都抵,仲要好食,支持!
更多
4人聚,晚上8点几冇卜位
等左5分钟左右,职员都安排到👍🏽

叫左
水牛城鸡翼(脆热正~)
$128/6只生蚝(鲜)
两个2人餐($328 each):

1. 头盘3拣2
鹅肝青苹果多士 & 蜜瓜ham
每人有两件
多士够热同脆;蜜瓜好大件开胃

2. 沙律&是日餐汤~忌廉蘑菇汤
不过不失,沙律啲酱捞得几匀

3. main 7拣2
烧牛柳、羊架、菇菌risotto、三文鱼意粉

牛柳5成 好够腍 唔乾 但有啲咸;

羊架叫左7成熟,好味喎,煎得香、调味又岩岩好唔会好酥、嫩、脂肪平均;

risotto煮过龙太腍冇咬口,味可以;

意粉既菠菜汁调得很好、稀杰适中挂晒汁、带少少甜味,三文鱼同配菜都balance,意粉硬度岩岩好

4. 甜品
樽仔奶冻+一抹士多啤梨酱
太甜啦+奶粉味

5. 饮品
杯冻朱+ cream好香浓!
饮到冰融都系咁浓,但唔会太甜
朋友饮热朱都话好味

环境:铺头望落细细
原来有得上2楼!好宽敞坐大梳化
楼上楼下系两个feel
前者灯光昏暗点点烛光有情调、多2人枱;後者岩大班朋友聚,见有堆7-8个都冇问题👍🏽

服务:职员好有礼,而且长坐都好尊重完全唔会赶你走

价钱:4人埋单$950
支持良心黄店!消费落同路人身上点都抵,仲要好食,支持!
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2020-06-11
等候时间
5 分钟 (堂食)
人均消费
$237 (晚餐)
推介美食
  • 烤澳洲牛柳扒
  • 生蚝
  • 菠菜汁三文鱼意粉
等级4
190
0
2020-05-25 877 浏览
到两点左右先得闲食野,饿到我周围搵餐厅。 见要呢间餐厅,空间都几宽躺,又近旺角市中心。 其实呢间之前同一大班同事都黎过,佢有两层,楼上好适合包场食饭饮嘢😁😁,食物选择都很多。但呢个午餐我只简单一点,来一个:蕃茄红海虾意大利粉- 蕃茄汁酸酸地几开胃,而且好多汁😋😋,无俾意粉吸哂,而意大利粉软硬适中,红海虾亦都几烟韧☺️ 意大利粉只系$56连饮品都几抵食。
更多
到两点左右先得闲食野,饿到我周围搵餐厅。 见要呢间餐厅,空间都几宽躺,又近旺角市中心。

其实呢间之前同一大班同事都黎过,佢有两层,楼上好适合包场食饭饮嘢😁😁,食物选择都很多。

但呢个午餐我只简单一点,来一个:蕃茄红海虾意大利粉- 蕃茄汁酸酸地几开胃,而且好多汁😋😋,无俾意粉吸哂,而意大利粉软硬适中,红海虾亦都几烟韧☺️

意大利粉只系$56连饮品都几抵食。
25 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级1
3
0
见到呢区入面佢嘅生蚝几抵又系黄店,行完街过嚟食宵夜。装修虽然普通兼有啲旧,但我哋无期望呢一区餐厅有几高级,坐得舒服食物乾净卫生好食先最重要。餐厅有楼上楼下,楼下睇落浪漫relaxing 可惜full晒,我哋三个人被安排到楼上。空间不大,有三至四张枱到兼隔得好近,香港租金贵我可以理解。重点来了!!角落头坐了唔知老细定职员嘅一班朋友,大概有十个人。我哋由坐低嗰刻已经劲大声讲嘢,系劲大声玩到high晒。由於楼底又好低,讲嘢非常应声,其他食客包括我哋基本上都好静细细声讲嘢,唯独是呢班人完全无视其他人大声讲大声笑。不幸坐系佢哋後面嘅我哋除咗成晚听晒佢哋所有对话,仲要忍受佢哋好大声,系我哋带埋耳机都听到嗰只。大佬啊,我唔系唔尊重你哋放工聚会倾计,香港人好大压力我都明。但无论你系员工朋友戓者普通食客,系咪都要尊重其喺食客呢? 我哋俾你哋嘈到根本倾唔到计,最後真系快快手食完埋单好唔开心走人。行出餐厅我以为系我唔舒服头痛,点知原来朋友都觉得俾佢哋嘈到唔舒服走人。公道讲句,嘢食唔难食,员工都非常有礼貌。但唔代表你哋可以唔理其他客人感受,由得自己人系到影响客人进餐。我已经眼神暗示好多次,我见到其他枱食客望住
更多
见到呢区入面佢嘅生蚝几抵又系黄店,行完街过嚟食宵夜。装修虽然普通兼有啲旧,但我哋无期望呢一区餐厅有几高级,坐得舒服食物乾净卫生好食先最重要。餐厅有楼上楼下,楼下睇落浪漫relaxing 可惜full晒,我哋三个人被安排到楼上。空间不大,有三至四张枱到兼隔得好近,香港租金贵我可以理解。

重点来了!!角落头坐了唔知老细定职员嘅一班朋友,大概有十个人。我哋由坐低嗰刻已经劲大声讲嘢,系劲大声玩到high晒。由於楼底又好低,讲嘢非常应声,其他食客包括我哋基本上都好静细细声讲嘢,唯独是呢班人完全无视其他人大声讲大声笑。不幸坐系佢哋後面嘅我哋除咗成晚听晒佢哋所有对话,仲要忍受佢哋好大声,系我哋带埋耳机都听到嗰只。

大佬啊,我唔系唔尊重你哋放工聚会倾计,香港人好大压力我都明。但无论你系员工朋友戓者普通食客,系咪都要尊重其喺食客呢? 我哋俾你哋嘈到根本倾唔到计,最後真系快快手食完埋单好唔开心走人。行出餐厅我以为系我唔舒服头痛,点知原来朋友都觉得俾佢哋嘈到唔舒服走人。

公道讲句,嘢食唔难食,员工都非常有礼貌。但唔代表你哋可以唔理其他客人感受,由得自己人系到影响客人进餐。我已经眼神暗示好多次,我见到其他枱食客望住你哋都好无奈。你哋如果要嘈要玩下次不如收舖先慢慢high lah. 话晒你哋系cafe俾人relax, 唔系劈场啊老细。
23 浏览
1 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2020-05-22
等候时间
20 分钟 (堂食)
人均消费
$200 (晚餐)
等级3
48
0
2020-05-16 730 浏览
朋友生日 拣左呢间食生日饭 支持黄店系列😚三个人 我地拣左一个经典二人餐再加两个菜经典二人餐拣左芝士拼盘 同 巴拿马火腿蜜瓜主菜拣左烤澳洲牛柳扒 同酱烧烤原味猪肋骨跟餐有沙律 汤 甜品 $328蜜瓜不够冻同甜 但呢个价钱可以接受 芝士有两款 一款比较正常淡味 另一款有好浓烈既芝士味😂 cheese 个人口味 不评论牛柳扒叫5成熟 外面焦脆 内面红 5成熟👍🏻牛肉嫩 有肉味 易咬易切👍🏻 高质 猪肋骨肉多 虽然是酱烧 但不咸👍🏻 推介甜品士多啤梨🍓奶冻👍🏻 超滑身 奶味重 推介另叫牛肝菌意大利饭$88 同德国香肠拼盘$88饭较硬身 粒粒分明 有口感 个人喜爱较硬身既饭 所以评价很高 另外香肠拼盘有三款 黑椒肠 原味肠 司华力肠 份量多 配上黄芥末一流 抵食🥰整体评价唔错 上菜速度岩岩好 食完再上另一道菜 环境唔错 👍🏻友人一置认为高质😄
更多
朋友生日 拣左呢间食生日饭 支持黄店系列😚
三个人 我地拣左一个经典二人餐再加两个菜
经典二人餐拣左芝士拼盘 同 巴拿马火腿蜜瓜
主菜拣左烤澳洲牛柳扒 同酱烧烤原味猪肋骨
跟餐有沙律 汤 甜品 $328
蜜瓜不够冻同甜 但呢个价钱可以接受
芝士有两款 一款比较正常淡味 另一款有好浓烈既芝士味😂 cheese 个人口味 不评论
牛柳扒叫5成熟 外面焦脆 内面红 5成熟👍🏻
牛肉嫩 有肉味 易咬易切👍🏻 高质
猪肋骨肉多 虽然是酱烧 但不咸👍🏻 推介
甜品士多啤梨🍓奶冻👍🏻 超滑身 奶味重 推介
另叫牛肝菌意大利饭$88 同德国香肠拼盘$88
饭较硬身 粒粒分明 有口感 个人喜爱较硬身既饭 所以评价很高 另外香肠拼盘有三款
黑椒肠 原味肠 司华力肠 份量多 配上黄芥末
一流 抵食🥰
整体评价唔错 上菜速度岩岩好 食完再上另一道菜 环境唔错 👍🏻友人一置认为高质😄
16 浏览
0 赞好
0 留言
22 浏览
0 赞好
0 留言
15 浏览
0 赞好
0 留言
20 浏览
0 赞好
0 留言
21 浏览
0 赞好
0 留言
16 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2020-05-16
用餐途径
堂食
人均消费
$185 (晚餐)
庆祝纪念
生日
推介美食
  • 烤澳洲牛柳扒
等级3
34
0
2020-05-11 573 浏览
今日系妈妈节👩🏻,我当然要带下妈妈去食西餐啦以为母亲节会有好多人出去食饭 我地6:30pm左右到餐厅🍴 重要系唔洗等位店员都好有礼貌既 首先就系量体温啦(疫情关系)之後就带位,环境唔错都几有情调 暗暗既灯光 入正题食品我地四个人每款生豪叫左2只我个人喜欢食美国豪 ,入口creamy  大只  好似溶系口中  加埋柠檬汁更加提升鲜味。其次加拿大豪 ,有口感  加d蕃茄酱又唔会俾d酱遮盖d豪味 (如果有埋辣椒仔个个酱就好)。最後系法国豪  法国豪系比较细只  同咸d  所以我喜欢什麽酱都唔落  就甘食佢既完味道都不错👍  我地叫左尊贵二人餐 前菜6款拣3款 我地拣左 青萍果鹅肝多士,烟三文鱼,带子但我个人就一向唔太喜爱鹅肝 ,觉得有骚味今次就再试下...感觉鹅肝骚味无甘重 可能有片青萍果(不过再大片小小就好d)口感丰富 鹅肝味道冲满口腔带子加左d黑醋 酸酸甜甜感觉 都几有咬口烟三文鱼 没有什麽特别食完前菜 更系食反d清清地既莎拉 主菜肉眼扒 我地叫左7成熟 妈妈唔中意牛扒三成熟既 如果我平时食牛扒都只会叫三成但7成都唔会话太硬 都有牛肉既质感 肉眼一定有肥但d片牛扒唔算肥 肥瘦平均 牛味浓
更多
今日系妈妈节👩🏻,我当然要带下妈妈去食西餐啦

以为母亲节会有好多人出去食饭
我地6:30pm左右到餐厅🍴 重要系唔洗等位
店员都好有礼貌既 首先就系量体温啦(疫情关系)
之後就带位,环境唔错都几有情调 暗暗既灯光


入正题食品
生豪并盘
$128
15 浏览
0 赞好
0 留言


我地四个人
每款生豪叫左2只

我个人喜欢食美国豪 ,入口creamy  大只  好似溶系口中  加埋柠檬汁更加提升鲜味。

其次加拿大豪 ,有口感  加d蕃茄酱又唔会俾d酱遮盖d豪味 (如果有埋辣椒仔个个酱就好)。

最後系法国豪  法国豪系比较细只  同咸d  所以我喜欢什麽酱都唔落  就甘食佢既完味道都不错👍 

我地叫左尊贵二人餐
尊贵二人餐 -前菜
15 浏览
0 赞好
0 留言

前菜6款拣3款
我地拣左 青萍果鹅肝多士,烟三文鱼,带子

但我个人就一向唔太喜爱鹅肝 ,觉得有骚味
今次就再试下...

感觉鹅肝骚味无甘重 可能有片青萍果(不过再大片小小就好d)口感丰富 鹅肝味道冲满口腔

带子加左d黑醋 酸酸甜甜感觉 都几有咬口

烟三文鱼 没有什麽特别


莎拉
10 浏览
0 赞好
0 留言


食完前菜 更系食反d清清地既莎拉


主菜
主菜-肉眼扒
19 浏览
0 赞好
0 留言

肉眼扒
我地叫左7成熟 妈妈唔中意牛扒三成熟既
如果我平时食牛扒都只会叫三成
但7成都唔会话太硬 都有牛肉既质感
肉眼一定有肥
但d片牛扒唔算肥 肥瘦平均 牛味浓

墨汁🦑意粉
12 浏览
0 赞好
0 留言

墨汁意粉
个样系够黑既
捞埋d芝士系好好味 个墨汁好够味
最中意食到成个口黑漆漆好好笑
配上完整几只无殻虾 方便又唔会整污糟手


牛肝菌意大利饭
10 浏览
0 赞好
0 留言

意大利饭软硬适中
牛肝菌菇菇味浓 重有d蚬肉粒👍

甜品
9 浏览
0 赞好
0 留言


最後甜品
奶冻
奶味浓 加点士多啤梨酱 又冻又滑 都唔算甜
但无什麽特别

总舍
餐厅服务ok 细心 每食完一样都会帮忙换新碟
唔洗混合其他食物。
上餐时候虽然有点耐 但好适合聚会吹水 食完又唔会赶人走
价钱又唔算贵
72 浏览
0 赞好
0 留言



(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2020-05-10
用餐途径
堂食
庆祝纪念
母亲节
推介美食
生豪并盘
$ 128
主菜-肉眼扒
牛肝菌意大利饭
等级2
10
0
2020-04-13 1022 浏览
因为知道系黄店,再加上朋友推介,同出左bonus就破例系疫情下照出街食餐好d既先讲环境,揸车既唔使担心,系正出面有两小时车位同半小车位。一入到去超好情调,好适合情侣撑下枱脚或者吹下水,完全唔会赶你走野食方面叫左个328二人餐,拣左鹅肝多士同巴拿马火腿蜜瓜,一腻一淡好醒胃,旧鹅肝亦都好juicy。餐汤沙律都可以,餐汤嫌略咸重手左,冇乜特别。主菜拣左波菜烟三文鱼意粉同牛扒。意粉挺身,系我锺意食既口味,配料就冇乜特别,正正常常。牛扒我觉得比较出色,虽然嗌6成都比较熟,但食落唔会好”鞋”,接近冇筋,呢个价位已经好收货👍👍总结,呢个价位400蚊有找食到咁多野仲包个都几出色既甜品,冇乜好投诉😛
更多
因为知道系黄店,再加上朋友推介,同出左bonus就破例系疫情下照出街食餐好d既



先讲环境,揸车既唔使担心,系正出面有两小时车位同半小车位。一入到去超好情调,好适合情侣撑下枱脚或者吹下水,完全唔会赶你走



野食方面叫左个328二人餐,拣左鹅肝多士同巴拿马火腿蜜瓜,一腻一淡好醒胃,旧鹅肝亦都好juicy。


餐汤沙律都可以,餐汤嫌略咸重手左,冇乜特别。


主菜拣左波菜烟三文鱼意粉同牛扒。意粉挺身,系我锺意食既口味,配料就冇乜特别,正正常常。牛扒我觉得比较出色,虽然嗌6成都比较熟,但食落唔会好”鞋”,接近冇筋,呢个价位已经好收货👍👍


总结,呢个价位400蚊有找食到咁多野仲包个都几出色既甜品,冇乜好投诉😛
鹅肝多士  拼  巴马火腿蜜瓜
24 浏览
0 赞好
0 留言
15 浏览
0 赞好
0 留言
12 浏览
0 赞好
0 留言
烤澳洲牛扒
26 浏览
0 赞好
0 留言
波菜三文鱼意粉
22 浏览
0 赞好
0 留言
45 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
推介美食
鹅肝多士  拼  巴马火腿蜜瓜
烤澳洲牛扒
波菜三文鱼意粉
  • 烤澳洲牛柳扒
  • 青苹果鹅肝多士
等级3
41
0
2020-03-04 1159 浏览
朋友订左枱 , 呢间餐厅唔开扬 , 不过都唔难搵既 , 门面唔咁起眼 , 但望入餐厅就好有feel , 全是梳化椅 ,  暗暗既灯光 , 枱面仲有烛光添, 好啱情侣撑枱脚....我地三人叫一个二人套餐 , 另再散叫碟鹅肝意大利饭 , 各款食物都有水准......食食下见我朋友问喺佢身边既侍应 , 我只听到侍应答佢仲焗紧,  要D时间....几分钟後突然见侍应递上生日甜品....我果刻好开心
更多
题外话/补充资料: 个奶茶既茶包 , 一般都会浸耐D等茶叶既味出晒 , 但我浸到几乎摊暖都系唔够茶味....
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2020-02-06
用餐途径
堂食
用餐时段
晚餐
庆祝纪念
生日
推介美食
青苹果鹅肝多士及巴马火腿蜜瓜
烤澳洲牛柳扒
凯撒沙律
澳洲黑安格斯肉眼牛扒
鹅肝意大利饭
指定甜品
英式奶茶
心太软 + 一球雪糕
等级1
2
0
2020-02-26 841 浏览
一入到个餐厅 环境好好好浪漫又有个蜡烛!好靓呀坐得好舒服 侍应好有礼貌掂左个二人套餐 好饱!上菜好快 野饮都好好饮 环境偏幽静 适合情侣撑下台脚 打卡都唔错前菜好好食 尤其个牛肝多士主菜味道都唔错 份量都好多 我地两个人食完都饱住走,我点左牛同羊 同我oder熟嘅要求一样! 下次有机会试下其他小食同烩饭哈哈甜品系奶冻 超级香滑埋单两个人400 都唔洗 十分抵食会再帮衬 我见佢嘅位置可以拍埋一齐 朋友聚会应该都ok 但可能要book 台!
更多
一入到个餐厅 环境好好
好浪漫又有个蜡烛!好靓呀
坐得好舒服 侍应好有礼貌
掂左个二人套餐 好饱!
上菜好快 野饮都好好饮 环境偏幽静 适合情侣撑下台脚 打卡都唔错
前菜好好食 尤其个牛肝多士

主菜味道都唔错 份量都好多 我地两个人食完都饱住走,我点左牛同羊 同我oder熟嘅要求一样! 下次有机会试下其他小食同烩饭哈哈
甜品系奶冻 超级香滑
埋单两个人400 都唔洗 十分抵食
会再帮衬
我见佢嘅位置可以拍埋一齐 朋友聚会应该都ok 但可能要book 台!

32 浏览
0 赞好
0 留言
23 浏览
0 赞好
0 留言
40 浏览
0 赞好
0 留言
25 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级4
198
0
2020-02-14 6076 浏览
为咗提早庆祝情人节,特登试吓呢间餐厅嘅经典二人晚餐。估唔到餐厅又几有情调,每张枱放置一小盏蜡烛灯,食饭都零舍浪漫。-头盘(3选2)今次拣咗青苹果鹅肝多士同巴马火腿蜜瓜。青苹果鹅肝多士上嘅鹅肝唔算好厚身,入口离奇地带点羊膻味。青苹果有中和鹅肝油腻嘅作用,配上苏除多士,味道都唔错。薄切嘅巴马火腿配爽甜蜜瓜,味道清爽又带轻微咸香,多汁蜜瓜好正。-汤&沙律分别系红汤同凯撒沙律,味道冇咩特别,就唔多评论啦。-主菜(7选2)点选咗烤澳洲牛柳扒同菠菜汁烟三文鱼意粉。三成熟嘅烤澳洲牛柳扒切开都唔会好生、血淋淋咁款,因为澳洲牛饲养方式同美国牛唔同,肉质会比较结实,味道上都几唔同。虽然都有牛味,但个浸牛膻味比较清新,冇咁重口味,脂肪同肉汁相对上都较少。烟三文鱼意粉嘅菠菜汁做得好出色,口感轻盈但又好够creamy。烟三文鱼份量都唔少,如果可以更嫩滑就更好。是日甜品:士多啤梨奶冻虽然咁讲好似好夸张,但呢杯可能系我人生中食过最好食嘅一杯士多啤梨奶冻。奶冻口感超级嫩滑,完全冇鱼胶粉嗰种啫喱胶质感,好惊喜,有种食紧特浓牛奶雪糕嘅感觉。士多啤梨酱份量恰到好处,为奶冻增添一份酸甜清爽。另外点选左一杯传说中嘅long I
更多
为咗提早庆祝情人节,特登试吓呢间餐厅嘅经典二人晚餐。
估唔到餐厅又几有情调,每张枱放置一小盏蜡烛灯,食饭都零舍浪漫。
100 浏览
0 赞好
0 留言

-头盘(3选2)
今次拣咗青苹果鹅肝多士同巴马火腿蜜瓜。

青苹果鹅肝多士上嘅鹅肝唔算好厚身,入口离奇地带点羊膻味。青苹果有中和鹅肝油腻嘅作用,配上苏除多士,味道都唔错。

薄切嘅巴马火腿配爽甜蜜瓜,味道清爽又带轻微咸香,多汁蜜瓜好正。
头盘
71 浏览
0 赞好
0 留言

-汤&沙律
分别系红汤同凯撒沙律,味道冇咩特别,就唔多评论啦。


-主菜(7选2)
点选咗烤澳洲牛柳扒同菠菜汁烟三文鱼意粉。

三成熟嘅烤澳洲牛柳扒切开都唔会好生、血淋淋咁款,因为澳洲牛饲养方式同美国牛唔同,肉质会比较结实,味道上都几唔同。
烤澳洲牛柳扒
57 浏览
1 赞好
0 留言

虽然都有牛味,但个浸牛膻味比较清新,冇咁重口味,脂肪同肉汁相对上都较少。
烤澳洲牛柳扒
81 浏览
0 赞好
0 留言

烟三文鱼意粉嘅菠菜汁做得好出色,口感轻盈但又好够creamy。烟三文鱼份量都唔少,如果可以更嫩滑就更好。
菠菜汁烟三文鱼意粉
56 浏览
0 赞好
0 留言

是日甜品:士多啤梨奶冻
虽然咁讲好似好夸张,但呢杯可能系我人生中食过最好食嘅一杯士多啤梨奶冻。
是日甜品
45 浏览
1 赞好
0 留言

奶冻口感超级嫩滑,完全冇鱼胶粉嗰种啫喱胶质感,好惊喜,有种食紧特浓牛奶雪糕嘅感觉。
士多啤梨酱份量恰到好处,为奶冻增添一份酸甜清爽。
40 浏览
1 赞好
0 留言


另外点选左一杯传说中嘅long Island。酒精味都几浓烈,饮落有少少灼热感。但整体味道无想像中好饮,睇嚟我下次都系叫返普通coctail算。
Long  Island
54 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2020-02-13
用餐途径
堂食
用餐时段
晚餐
推介美食
头盘
菠菜汁烟三文鱼意粉
是日甜品