2018-06-19 116 浏览
成日經過呢間野都無入去 今日係第一次亦係最後一次叫左個海蝦黑松露意大利飯 66蚊 得3隻蝦仔 飯既份量幾啖食完 某d配件仲係凍既 仲有部分米係生既拿拿聲食完諗住埋單 舉手舉足5分鐘都無人過黎 隔離枱咁岩都想埋單 幾個人舉晒手都可以無人理 最後要全部人行出去揾個waitress埋單 離晒譜 食物同服務都不知所謂
成日經過呢間野都無入去 今日係第一次亦係最後一次

2018-06-19 3412 浏览
係朗豪坊睇完戲,想去間有情調d嘅餐廳食飯傾計 ,記憶中砵蘭街向尖沙咀方向行,有間枱面點咗臘燭嘅餐廳,所以,就行咗黎 Amour corner。Amour corner 中文意思解 "愛的角落",幾特別。第一件事,依家夏天熱死,冷氣夠唔夠先!入到去,接受啦,但係又係果句囉!香港人好多無手尾囉,打開門之後又唔識閂門囉,走哂冷氣囉!頭盤點咗青蘋果鵝肝多士同巴馬火腿蜜瓜,主菜烤澳洲牛柳扒,黑松露菌意大利飯,甜品係草莓奶凍。𠵱!有生蠔喎,每款點兩隻先!以前好易食到生蠔,自助餐必備,依家好多自助餐都無生蠔食,搞到d生蠔好珍貴。生蠔有三款提供,Namibia Oyster,Galiano Bay Oyster 同 Ireland Newry Bay,三款蠔分別南非,加拿大同英國,三款之中自己最中意 Ireland Newry Bay 嘅生蠔,因為最有味道,我鍾意重口味嘛。鵝肝多士入口即溶,味道唔會太重,但鵝肝味久久停留口腔內,鵝肝又唔會太"漏",唔錯。好多時食扒,真係牛無牛味豬無豬味,但哩次食澳洲牛柳扒,五成熟,牛味好重,可能同醬汁分開點有關。黑松露菌意大利飯粒比想像中冧身,黑松露味重,味道都比較重
𠵱!有生蠔喎,每款點兩隻先!
黑松露菌意大利飯粒比想像中冧身,黑松露味重,味道都比較重,啱我,我鍾意重口味。
奶凍幼滑但奶味唔係好重,相信同草莓味汁有關。
原來餐廳天外有天,樓上都有雅座。
最后餐廳服務員服務唔錯,會教我食蠔先后次序,上枱又快,讚

2018-06-15 122 浏览
已經唔記得咗第幾次食呢間餐廳,今晚再黎都覺得好好食我地一行四人,叫咗兩個二人餐share 食,可以試多啲唔同味!頭盤食青蘋果鵝肝多士,同巴馬火煺蜜瓜。新鮮整既鵝肝好香好好食!另外巴馬火煺蜜瓜就無乜特別!指定既湯,今晚係蘑菇湯😍凱撒沙律同以往黎食一樣咁美味!晚餐方面,我地分別叫咗:1. 烤澳洲牛柳扒 - 呢個牛柳扒就不過不失,不過就尚算大舊,四個人食都唔會覺得過分少!2. 香草煎封羊架 - 我個人本身唔食羊,但朋友都話煎得香 煎得剛剛好! 3. 燒醬烤原味豬肋骨 - 呢個好好食呀!唔似一般既有好大陣雪藏味,醬汁好香好食,而且份量多!4. 菠菜汁煙三文魚意粉 - 呢個意粉無乜特別另外我地order 咗兩份$128蠔,每份有六隻蠔!我之前已經試,真係物超所值呀!呢個價錢食既蠔都可以好鮮甜好食!所以今日再食!都仲係覺得性價比好高!值得推介比大家試下😆二人晚餐包埋甜品,甜品細細杯奶凍!四個人埋單$1003! 因為食埋蠔 所以我覺得尚算抵食!
已經唔記得咗第幾次食呢間餐廳,今晚再黎都覺得好好食

指定既湯,今晚係蘑菇湯😍凱撒沙律同以往黎食一樣咁美味!

晚餐方面,我地分別叫咗:

4. 菠菜汁煙三文魚意粉 - 呢個意粉無乜特別

二人晚餐包埋甜品甜品細細杯奶凍!

四個人埋單$1003! 因為食埋蠔 所以我覺得尚算抵食!
  • 青蘋果鵝肝多士
2018-06-09 258 浏览
女人愛浪漫是天性吧,漆黑的環境, 用小蠟燭襯托著, 並加上悅耳的音樂, 香港可沒有很多的餐廳, 能夠有這樣的氛圍哦! 如果你男友現在用法文跟你說一聲 "Je t'aime" Wowwww 冧死! $128 有六隻蠔, 咁筍梗係要order啦! 店員十分專業, 教我們先從淡味的加拿大開始, 然後順序吃美國的, 再到海水味重的愛爾蘭, 各有千秋吧!頭盆叫了"青蘋果鵝肝" 和 " Parma ham melon", 鵝肝很厚切, 相當肥美! 2種食物配搭著生果, 感覺清新, 適合炎炎夏天!主菜出場: 烤澳洲牛柳扒, 因為用焗烤方法烹調, 令肉質保持 juicy 另一主菜 香草煎封羊架 大大枝羊架, 醃製得不錯哦, 很入味! 已經很飽, 唯有出動小妹的第二個胃, 鯨吞這滑溜的士多啤梨奶凍下次我要坐這張枱, 在柔和的燈光下, 人都顯得靚d, 甘就肯定加哂分啦!
Wowwww 冧死!

另一主菜
香草煎封羊架
大大枝羊架, 醃製得不錯哦, 很入味!

2018-06-08 105 浏览
晚上時間.......還好.......人未算太多.........點了2個二人餐............另外點了生蠔 ................不錯頭盤..........有三種選擇......選了鵝肝和蜜瓜.........好大舊鵝肝......good!磨菇湯跟餐沙律.......豬仔骨......好大份....牛柳扒......不錯.........!煙三文魚意粉........羊架...........7成剛好還有甜品....滿足又抵吃!

點了2個二人餐............

另外點了生蠔 ................不錯

磨菇湯

跟餐沙律.......

豬仔骨......好大份....

牛柳扒......不錯.........!

煙三文魚意粉........
羊架...........7成剛好

還有甜品....滿足又抵吃!
2018-06-06 93 浏览
夏日炎炎,食返d涼快的食物,莫過於來半打生蠔,生蠔好鮮味,入口仲涷涷的,暑氣即消!各款生蠔也試一試,Namibia oyster/Galiano bay oyster/Ireland Newry bay oyster,各種又有特色,入口好鮮味,保持到蠔肉新鮮叫晚餐不用煩惱如何配搭食物青蘋果鵝肝多士好清新,鵝肝煎香,好甘香,肥腻感好似比甜甜酸酸的青蘋果片及焗左的多士吸收左,食左完全冇罪惡感巴馬火腿蜜瓜配搭得宜,火腿的咸香夾落香甜多汁的蜜瓜,好喜歡凱撒沙律好傳統,沙律菜已混好醬汁及碎芝士,好清好健康蕃茄湯的蕃茄好濃郁,入口滑而不糊,好清新的味道而烤原味豬肋骨,BBQ醬汁好入味,少少帶酸,豬肋骨肉厚,咬落林軟不靭,好有肉味而冇食到雪味,味道不錯黑松露菌意大利飯好入味,黑松露未食已聞到好香,加埋其他菌一起吃,飯一粒粒掛滿白汁,味道十分豐富牛奶奶涷又滑又香牛奶味,好味的終結

叫晚餐不用煩惱如何配搭食物

巴馬火腿蜜瓜配搭得宜,火腿的咸香夾落香甜多汁的蜜瓜,好喜歡

凱撒沙律好傳統,沙律菜已混好醬汁及碎芝士,好清好健康

蕃茄湯的蕃茄好濃郁,入口滑而不糊,好清新的味道

牛奶奶涷又滑又香牛奶味,好味的終結
經過呢間餐廳門口見到呢個精選生蠔牌已經比佢吸引左入去!餐牌上既生蠔我地每款要左兩隻3種生蠔產地都唔同,味道都真係好唔同Namibia Oyster口感最鮮甜,Galiano Bay Oyster味道就較creamy,Ireland Newry Bay Oyster就海水味較重,我個人就最中意Namibia Oyster,因為味道最易入口,雖然味道各有唔同,但3款都係非常新鮮!除左生蠔,我地仲叫左個二人餐凱撤沙律同南瓜湯真係要讚一讚個南瓜湯飲得出佢用左好多南瓜黎煲,所以味道好濃而且仲有好多南瓜溶!另外頭盤我地揀左巴馬火腿蜜瓜(左)&青蘋果鵝肝多士(右)兩款都係出面比較少見好多時巴馬火腿都會比較咸,但呢個巴馬火腿拼埋個蜜瓜一齊食味道帶點清新,中和左巴馬火腿既咸味!我本身都好怕鵝肝好油膩既口感,但鵝肝同多士中間夾左塊青蘋果,估唔到味道同口感都意外既夾,完全唔會有我所擔心既油膩感!!至於main dish,烤澳洲牛柳扒都有D驚喜牛柳扒外脆內嫰,帶幾濃既牛味,係中意食肉朋友既不二之選!燒醬烤原味豬肋骨燒得好香,加埋個酸酸甜甜既汁,好開胃!甜品方面都幾有驚喜呢個士多啤梨奶凍,奶凍質地非常cream

經過呢間餐廳門口

見到呢個精選生蠔牌已經比佢吸引左入去!

生蠔

餐牌上既生蠔我地每款要左兩隻
3種生蠔產地都唔同,味道都真係好唔同
Namibia Oyster口感最鮮甜,
Galiano Bay Oyster味道就較creamy,
雖然味道各有唔同,但3款都係非常新鮮!

除左生蠔,我地仲叫左個二人餐

傳統凱撤沙律&南瓜湯
凱撤沙律同南瓜湯
真係要讚一讚個南瓜湯

飲得出佢用左好多南瓜黎煲,所以味道好濃
而且仲有好多南瓜溶!
巴馬火腿蜜瓜(左)&青蘋果鵝肝多士(右)
另外頭盤我地揀左巴馬火腿蜜瓜(左)&青蘋果鵝肝多士(右)
兩款都係出面比較少見
好多時巴馬火腿都會比較咸,
但呢個巴馬火腿拼埋個蜜瓜一齊食味道帶點清新,
中和左巴馬火腿既咸味!
我本身都好怕鵝肝好油膩既口感,
但鵝肝同多士中間夾左塊青蘋果,
估唔到味道同口感都意外既夾,
完全唔會有我所擔心既油膩感!!

烤澳洲牛柳扒
至於main dish,烤澳洲牛柳扒都有D驚喜
牛柳扒外脆內嫰,帶幾濃既牛味,
係中意食肉朋友既不二之選!

燒醬烤原味豬肋骨
燒得好香,加埋個酸酸甜甜既汁,
好開胃!

甜品方面都幾有驚喜
呢個士多啤梨奶凍,
奶凍質地非常creamy,牛奶味較重,
加埋面頭個士多啤梨醬,
為今日既晚餐劃上一個完美既句號

呢間餐廳無論係環境定食物都係水準之上,
特別係生蠔,水準比好多酒店都出色
抵食!
朱古力&熱咖啡
2018-05-30
生蠔
傳統凱撤沙律&南瓜湯
巴馬火腿蜜瓜(左)&青蘋果鵝肝多士(右)
朱古力&熱咖啡
2018-05-29 117 浏览
朋友介紹砵蘭街有間西餐好食,我就約幾個朋友一齊去食。精選生蠔好抵呀,$128有6隻生蠔,我地每款叫左2隻嚟試下,店員話我地知,蠔由淡至濃而排列,入口鮮甜好味。。青蘋果鵝肝多士多士脆脆的,再加上煎香了的鵝肝味道不錯。迷你芝士拼盤芝士好濃味,配上餅乾脆卜卜,好惹味。燒醬烤原味豬肋骨醬汁酸酸甜甜幾開胃,肉質又夠淋,好易切開。忌廉海蝦墨魚麵蝦已開半,吾洗用手,讚,但麵比較韌。士多啤梨奶凍最後食埋甜品,好完滿。。
朋友介紹砵蘭街有間西餐好食,我就約幾個朋友一齊去食。

精選生蠔

青蘋果鵝肝多士
多士脆脆的,再加上煎香了的鵝肝味道不錯。

迷你芝士拼盤
芝士好濃味,配上餅乾脆卜卜,好惹味。

燒醬烤原味豬肋骨
醬汁酸酸甜甜幾開胃,肉質又夠淋,好易切開。

忌廉海蝦墨魚麵
蝦已開半,吾洗用手,讚,但麵比較韌。

士多啤梨奶凍
最後食埋甜品,好完滿。。

• 青蘋果鵝肝多士
  • 燒醬烤原味豬肋骨
2018-05-29 89 浏览
蠔魔回歸,今次食蠔大飽口福,先食加拿大品種蠔,入口爽而鮮另一種係南非蠔,外型大大隻,入口肉厚肚肥而愛爾蘭蠔就比較creamy ,入口味道比較豐富食完蠔,食返迷你芝士拼盤,清清口味芝士中間的味道好濃,用餅乾夾住食芝士會易入口一點,另外的芝士就比較清比較香青蘋果鵝肝多士的味道好fresh, 食落唔會好油鵝肝皮脆肉厚,回本傳統凱撒沙律,醋味香口餐湯好天然,茄味十足烤澳洲牛柳扒,七成熟,保留牛柳的肉汁牛柳外香,肉又林又有牛肉味而且厚度十足,抵食黑椒汁帶出鲜味,入口更鮮忌廉海蝦墨魚面,黑黑的面條,咬落煙靭,軟硬適中掛上墨魚汁,好match面條和海蝦蝦又大隻又肉厚,有鮮味,爽口彈牙芝士溶係面,味道更濃可口的牛奶布甸和香滑的凍奶茶結束今晚美好一餐
蠔魔回歸,今次食蠔大飽口福,先食加拿大品種蠔,入口爽而鮮

另一種係南非蠔,外型大大隻,入口肉厚肚肥

而愛爾蘭蠔就比較creamy ,入口味道比較豐富

食完蠔,食返迷你芝士拼盤,清清口味

青蘋果鵝肝多士的味道好fresh, 食落唔會好油
鵝肝皮脆肉厚,回本

傳統凱撒沙律,醋味香口

餐湯好天然,茄味十足

烤澳洲牛柳扒,七成熟,保留牛柳的肉汁
牛柳外香,肉又林又有牛肉味
而且厚度十足,抵食
黑椒汁帶出鲜味,入口更鮮

忌廉海蝦墨魚面,黑黑的面條,咬落煙靭,軟硬適中
掛上墨魚汁,好match面條和海蝦
蝦又大隻又肉厚,有鮮味,爽口彈牙
芝士溶係面,味道更濃

可口的牛奶布甸和香滑的凍奶茶
結束今晚美好一餐
2018-05-28 112 浏览
老友生日約咗去朗豪坊睇戲,睇戲之前就梗係要搵返間餐廳慶祝一下先啦!上網搵左一輪,見到Amour Corner近近地又有蠔食喎,綜合大家意見,一於去試吓!見到餐牌$128有6隻生蠔梗係叫返一打啦!生蠔雖然唔太大隻,但勝在鮮甜爽口晚餐都好抵食,有湯有沙律,前菜都有三款選擇,有鵝肝有芝士,應該可以叫番杯紅酒,可惜其他三位美女唔飲酒啦主菜叫了大蝦墨魚汁意粉;牛柳;羊架;豬仔骨。墨魚汁意粉煮得剛剛好有咬口,個汁勁香濃牛柳睇落以為好硬,點知切開有驚喜肉質本身好𣺉滑,扺讚羊架五成熟剛剛好飯後甜品有滑嘟嘟奶凍餐廳好好知道我朋友生日送咗個件蛋糕比佢添啊,實在係太窩心啦!有下次

主菜叫了大蝦墨魚汁意粉;牛柳;羊架;豬仔骨。

墨魚汁意粉煮得剛剛好有咬口,個汁勁香濃

牛柳睇落以為好硬,點知切開有驚喜肉質本身好𣺉滑,扺讚

羊架五成熟剛剛好

飯後甜品有滑嘟嘟奶凍

• 烤澳洲牛柳扒
  • 忌廉海蝦墨魚麵
2018-05-26 79 浏览
Amour Amour Amour⋯⋯張學友首歌一直在腦海浮現。就約埋媽媽及2姊妹四個人齊齊去旺角Amour corner食大餐。 呢間係旺角出名食生蠔,我地叫了半打愛爾蘭,半打加拿大生蠔!愛爾蘭比較爽口,是我喜歡的口感!而加拿大的甜味較重,兩者都好鮮甜,根本唔洗用檸檬及任何醬汁!叫了兩個二人套餐,全部包餐湯、沙律、前菜2款、主菜2款、甜品及餐茶,6個course!前菜試了煎鵝肝、芝士拼盆、蜜瓜火煺!凱薩沙拉,每人一碟都咁大碟,菜夠新鮮!西冷牛排五成熟,肉質鮮嫩!👍鮮蝦墨汁意粉,阿媽至愛😍大家食到成口墨!Ribs 份量好大,個BBQ汁少少辣!羊架係最好味的一道菜!甜品是士多啤梨奶凍,雖然好飽,但全部食曬!

前菜試了煎鵝肝、芝士拼盆、蜜瓜火煺!

凱薩沙拉,每人一碟都咁大碟,菜夠新鮮!
西冷牛排五成熟,肉質鮮嫩!👍
鮮蝦墨汁意粉,阿媽至愛😍大家食到成口墨!
Ribs 份量好大,個BBQ汁少少辣!
羊架係最好味的一道菜!
甜品是士多啤梨奶凍,雖然好飽,但全部食曬!
2018-05-19 107 浏览
正日生日,必要食得好,有朋友推介旺角有間西餐好正,仲有生蠔食,仲要係我生日,真係諗唔到原因唔去食。生蠔有三個唔同嘅產地,Canada,South Africa同Ireland,每隻都各有特色,好重海水味,同亦夠creamy。忌廉海鮮墨魚麵,蝦🦐已經開半,唔洗落手,但亦能保持到新鮮彈牙,而麵就好煙韌。燒醬烤原味豬肋骨,啲汁酸酸甜甜幾好,肉質又夠淋,一切就開。鵝肝多士和巴拿馬火腿蜜瓜,鵝肝煎得剛剛好,外層好趣,再配上鵝肝個朋友多士,冇得頂。

燒醬烤原味豬肋骨,啲汁酸酸甜甜幾好,肉質又夠淋,一切就開。

2018-05-17 159 浏览
今天晚上來到這間平民價錢但好評頗多的西餐廳試試。餐廳燈光偏暗,每枱放了蠟燭,頗有情調。點了二人餐,頭盤是parma ham蜜瓜及迷你芝士拼盤,味道一般。沙律中規中矩,餐湯偏酸但可接受。忌廉海蝦墨魚面意粉硬度剛好,墨汁煮起意粉味道不錯,可惜蝦淡而無味。黑松露菌意大利飯沒有半點黑松露味,就是忌廉汁意大利飯的味道,而且飯有點硬。不推介。甜品是果醬牛奶布甸,算是最好吃的一道菜。整體感覺一般,餐廳較入位置的樓底太矮,令人有壓逼感。食物味道十分普通,是不至於難吃但絕不會再來的質素。另外鄰桌埋單時侍應把我們的單一併拿過來,又走來看看我們付錢了沒,當時我還在吃甜品而已。為此行為扣了點分,其他時間服務還算不錯。

Parma  ham  蜜瓜  及迷你芝士拼盤

沙律中規中矩,餐湯偏酸但可接受。
跟餐沙律

餐湯

忌廉海蝦墨魚面
意粉硬度剛好,墨汁煮起意粉味道不錯,可惜蝦淡而無味。
忌廉海蝦墨魚面

黑松露菌意大利飯
黑松露菌意大利飯

甜品是果醬牛奶布甸,算是最好吃的一道菜。
跟餐甜品
2018-05-17 115 浏览
今日約左友人去油麻地樓上舖買DIY材料,到左附近一間西餐,見到$128 6隻生蠔咁抵就去試下。二人點左6隻生蠔、一份二人餐生蠔有三款,有加拿大、奈米比亞同愛爾蘭,個人比較喜歡加拿大淡味清少少,奈米比亞對我來說味道過濃同重鐵味,愛爾蘭都較清同鮮,整體來說都好鮮無腥味,$128 6隻好抵食~~二人餐包左好多菜式,兩款前菜我地揀左鵝肝青蘋果多士同蜜瓜巴馬煙肉,鵝肝煎得香脆熱辣辣上碟,好甘香,配青蘋果唔油膩,蜜瓜巴馬煙肉一向係絕配,肉唔會過咸,肉質又夠滑。每人有份餐湯雜菜湯,清清地有滿多雜菜,凱薩沙律生菜好新鮮脆口,醬汁芝士碎足夠,但建議加少許煙肉乾令顏色更豐富。主菜揀左美國牛柳同忌廉蝦墨魚面牛柳7成熟,中心粉嫩色,外面煎得少少脆,牛肉唔會過老,薯蓉加上醬汁好美味,建議加多少少醬汁。墨魚面醬汁濃,食完成口黑色😂蝦都好爽口,面裡有不少鮮墨魚同菇👍🏻甜品係草莓奶凍奶凍好滑好香,加上少許草莓醬調味有不同感受,如果加少許鮮草莓粒賣相會更吸引。最後點左杯熱檸蜜,潤一潤喉,總結$128 6隻生蠔抵食,$328 二人餐咁多菜式都好抵食,環境有少許昏暗,氣氛浪漫適合情侶知己談心,當日係平日但台都full晒,下
今日約左友人去油麻地樓上舖買DIY材料,
到左附近一間西餐,見到$128 6隻生蠔咁抵就去試下。

二人點左6隻生蠔、一份二人餐
生蠔有三款,有加拿大、奈米比亞同愛爾蘭,
個人比較喜歡加拿大淡味清少少,
奈米比亞對我來說味道過濃同重鐵味,
愛爾蘭都較清同鮮,整體來說都好鮮無腥味,
$128 6隻好抵食~~
生蠔拼盤

二人餐包左好多菜式,
兩款前菜我地揀左鵝肝青蘋果多士同蜜瓜巴馬煙肉,
青蘋果鵝肝多士

每人有份餐湯雜菜湯,清清地有滿多雜菜,
凱薩沙律

主菜揀左美國牛柳同忌廉蝦墨魚面
牛柳7成熟,中心粉嫩色,外面煎得少少脆,
牛肉唔會過老,薯蓉加上醬汁好美味,
建議加多少少醬汁。
美國牛柳

墨魚面醬汁濃,食完成口黑色😂
蝦都好爽口,面裡有不少鮮墨魚同菇👍🏻
忌廉蝦墨魚面

甜品係草莓奶凍
奶凍好滑好香,加上少許草莓醬調味有不同感受,
如果加少許鮮草莓粒賣相會更吸引。
草莓奶凍

最後點左杯熱檸蜜,潤一潤喉,
總結$128 6隻生蠔抵食,
$328 二人餐咁多菜式都好抵食,
環境有少許昏暗,氣氛浪漫適合情侶知己談心,
當日係平日但台都full晒,
下次生日飯可以再帶朋友黎呢度😬

2018-05-17
生蠔拼盤
凱薩沙律
美國牛柳
忌廉蝦墨魚面
草莓奶凍
2018-05-15 94 浏览
今晚約左朋友去食旺角食西餐,去左AMOUR CORNER坐低就睇餐牌跟住點個生蠔拼盤同埋經典二人晚餐頭盤要左巴馬火腿蜜瓜,青蘋果鵝肝多士主菜就要左燒醬烤原味豬肋骨同忌廉海蝦墨魚麵個環境都幾舒服既生蠔拼盤--NAMIBIA OYSTER,GALIANO BAY OYSTER,IRELAND NEWRY BAY OYSTER蠔都幾鮮味,加埋檸檬汁真係一流,好夠鮮味巴馬火腿蜜瓜,青蘋果鵝肝多士---巴馬火腿蜜瓜咁既配合唔會太咸又好食,亙相提昇個味道,個鵝肝就好香口,好重鵝油味湯--好有牛味既湯傳統沙律--D菜好新鮮再配合埋芝士食落去好正燒醬烤原味豬肋骨--個醬汁都幾好酸酸甜甜咁,D肉都唔會好鞋,係幾好既忌廉海蝦墨魚麵--好好食呀,係個汁好正,麵既軟硬度丫丫好,蝦係實肉既好好食熱檸檬茶--正常野甜品--個甜品唔係太甜,食落凍凍地又香奶味都幾正
今晚約左朋友去食旺角食西餐,去左AMOUR CORNER

坐低就睇餐牌
跟住點個生蠔拼盤同埋經典二人晚餐
頭盤要左巴馬火腿蜜瓜,青蘋果鵝肝多士
主菜就要左燒醬烤原味豬肋骨同忌廉海蝦墨魚麵
個環境都幾舒服既
蠔都幾鮮味,加埋檸檬汁真係一流,好夠鮮味
巴馬火腿蜜瓜,青蘋果鵝肝多士
湯--好有牛味既湯
傳統沙律--D菜好新鮮再配合埋芝士食落去好正
熱檸檬茶--正常野

甜品--個甜品唔係太甜,食落凍凍地又香奶味都幾正
2018-05-14
巴馬火腿蜜瓜,青蘋果鵝肝多士