2021-08-07
老實說,從來沒有試過一間體驗咁差既餐廳,人均消費$700不連酒水,若果大家有時間睇到我呢個評語,希望你可以再三考慮應否嘗試此餐廳,因為我唔希望大家成為下一個受害者,只會你令大失所望。首先一入餐廳門口,有幾位waitress 招迎客人,但安排極為混亂,成班人好似發緊前夢咁😥,用左唔小時間先搵到訂座。安排好位置後,已經發覺餐廳不是一般的嘈吵,用一般的對話聲量係會近乎聽唔到對方講咩,要用到大嗌既方式先同對面位傾到計,如果你希望跟你的朋友/家人們輕鬆傾計,呢個地方絕對做唔到。🤬🤬🤬食物上,簡直係我食過最難食既西餐。因為用餐人數不小,有9位,所以整個menu都差不多試哂,上菜速度有如快餐,全部餸菜一次過上晒,完全沒有分前後,完全唔係一間高級餐廳應有嘅服務。前菜beef tartare, hamchi crudo 都是較酸,味道奇怪,如cesar salad 等菜式則是正常。主菜方面scampi risotto 是酸的😰,seabass 充滿泥味🤮,簡直入唔到口,iberico pork 加入青醬和蕃茄,味道又是酸的,食左一小啖已經頂唔順🤢,short rib 味道還好,slow cook 的關係
食物上,簡直係我食過最難食既西餐。因為用餐人數不小,有9位,所以整個menu都差不多試哂,上菜速度有如快餐,全部餸菜一次過上晒,完全沒有分前後,完全唔係一間高級餐廳應有嘅服務。前菜beef tartare, hamchi crudo 都是較酸,味道奇怪,如cesar salad 等菜式則是正常。主菜方面scampi risotto 是酸的😰,seabass 充滿泥味🤮,簡直入唔到口,iberico pork 加入青醬和蕃茄,味道又是酸的,食左一小啖已經頂唔順🤢,short rib 味道還好,slow cook 的關係牛肉質地很淋但完全沒有牛味,最後還試了dry age 亦是沒有牛味。
若果有其他選擇,千萬不要簡呢間餐廳。環境差,味道差,服務差。