2022-09-23
收工之後慢慢由金鐘行去中環,再慢慢沿路上去Soho同一個好耐無見嘅人食飯,好多年前同佢會一齊搵食,後來慢慢因為各種唔同嘅原因而疏離。多得萬能嘅Soical Media將大家連接返。餐廳感覺幾Chill,播住輕快嘅歌。店員會介紹吓有咩Signature 推介~ Gratin Tomino Cheese用Parma Ham包住半溶嘅Tomino Cheese,咸香之餘帶濃濃嘅芝士味。Roast Beef Topped Japanese RiceSignature Dish!! 係滿滿嘅日本感覺!牛肉嘅份量都好多,薄切燒牛肉入口非常之軟淋,配蘋果薑醬,酸酸地,再加埋蛋黃撈勻珍珠米。口感更加有層次。 Homemade Lasagna Bolognaise千層麵嘅麵皮唔會做得太厚身,每一啖都食到肉碎同埋茄醬仲有Mozzarella Cheese。TIRAMISÜ應該每一間意大利餐廳都有佢嘅Secret Recipe,用咖啡杯裝住Tiramisu賣相幾特別,入口軟軟重咖啡味又唔會太甜,作為飯後甜品啱啱好
Gratin Tomino Cheese
Homemade Lasagna Bolognaise