2023-05-14
以前second draft係開係大坑到,果時聽到佢要汁笠真係有d sad!因為佢酒吧vibe同埋環境設計好特別,野食又比較創新比較有本土特色!但後尾發現佢係cwb名店坊果頭重開,即刻約埋男朋友仔一齊去,因為佢好鍾意果到有好多少爺啤既craft beer!大坑薯條:呢道絕對係second draft既signature,真係係第二道食唔返!個薯條係用左孜然粉、乾辣椒,食落好惹味,同埋係用裝煲仔飯既果d瓦煲去裝住佢,幾特別!熱浪炸菇:見到個名就想叫黎試下,因為熱浪係我地由細到大都食開,原來佢係用左雞脾菇落去炸,再加上熱浪粉,食落幾香口,個菇亦都好juicy,又幾岩送酒!啫啫雞翼煲:個名勁似大排檔食到既雞煲,但係原來佢係用自家既水牛醬同埋blue cheese,食落個味道好香濃,雞肉都好嫩滑👍同埋佢都好配合地用左瓦煲去裝住😂炸茜牛治:呢個用左sour dough,入面夾住牛翼板肉,味道好濃郁,再加埋好local既腐乳,又幾夾幾好食!🍺:d野食太好送酒,前前後後我地叫左3杯啤酒飲!我就飲左杯hi-juice pale ale,果味幾重,所以好易飲口,輕身d!男朋友就order左落花流水ipa
🍺:d野食太好送酒,前前後後我地叫左3杯啤酒飲!我就飲左杯hi-juice pale ale,果味幾重,所以好易飲口,輕身d!男朋友就order左落花流水ipa,呢杯就strong d!最後,再叫左杯cloudy lemonade,因為有lemonade所以比較酸,但成件事又好fresh🍃哈哈,呢到我地可以一次過試多幾杯少爺啤既craft beer!
以bar黎講,覺得幾高質,呢到有local draft beer,重點係有特色既小食去送酒,無咁悶🤤🤤