2023-05-02 8 浏览
其實講起少爺啤,最出名既餐廳應該係second draft 食過佢幾間餐廳都唔錯,今日同fd 去飲返杯,順便食埋野一如少爺啤幾間餐廳,佢有好多手工啤選擇,一人叫左一杯 分別有 1842 Island ($59)Pilsner ($48)我就飲1842嗰杯,呢杯好好飲,雖然酒精有8%,但唔會話太苦,啤酒花既香味好重,唔錯架熱浪炸菇 ($88)好似台灣夜市啲鹽酥菇,好好食,送酒一流麻辣牛舌 ($58)份量都幾多,而且牛舌做得好好,有咬口唔會靭啫啫雞翼煲 ($138)好得意既組合,真係做到平時啫啫煲既香!蟹肉豆苗脆麵 ($198)呢個係高級版兩麵黃既感覺,蟹肉係新鮮架!而中間有隻生雞蛋,好似sukiyaki 咁樣,令到食落去好順滑。而麵都炸得好好,大大份食到尾都唔會話淋哂
其實講起少爺啤,最出名既餐廳應該係second draft
食過佢幾間餐廳都唔錯,今日同fd 去飲返杯,順便食埋野

一如少爺啤幾間餐廳,佢有好多手工啤選擇,一人叫左一杯
分別有 1842 Island ($59)
Pilsner ($48)

熱浪炸菇 ($88)
好似台灣夜市啲鹽酥菇,好好食,送酒一流

麻辣牛舌 ($58)
份量都幾多,而且牛舌做得好好,有咬口唔會靭

啫啫雞翼煲 ($138)
好得意既組合,真係做到平時啫啫煲既香!

蟹肉豆苗脆麵 ($198)

2023-05-01 16 浏览
收工經過Fashion Walk入去同同事飲番杯順便吹吹水。餐廳有戶外內位置,環境勁chill,主打係本地品牌嘅少爺啤,食物質素又幾好喎🌱 熱浪炸菇:其實係炸秀珍菇配自家製熱浪粉。份量都多每個秀珍菇都炸到夠脆,而熱浪粉夠咸又小小辣,非常惹味開胃~ 作為佐酒小食一流🌱 紅油蝦餃:水牛城辣汁配餃子,小小辣又幾惹味🌱 啫啫雞翼煲:一大鍋炸過嘅雞翼件再啫啫法炒過處理過~ 又係非常香口,味比較濃而且比較辣。好刺激好好味😋🌱 炸雞包:一口咬唔晒咁大件嘅炸三黄雞,脆漿唔厚而且雞肉勁滑。配上法式甜包、南乳醬、子薑捲心菜,酸酸甜甜,味道意想不到夾~🌱 #5 Hi-Juice (S)店員介紹比較果味重,期間限定版。入口非常順滑。酒精濃度只有3%,啱晒女仔飲🌱 #4 YM 1842 Island (S)另一款揀咗店員介紹少爺啤品牌旗下比較重口味嘅啤酒。麥味比較重,酒精濃度有8%。啱晒男仔飲

🌱 紅油蝦餃:水牛城辣汁配餃子,小小辣又幾惹味

🌱 #5 Hi-Juice (S)

🌱 #4 YM 1842 Island (S)
2023-04-26
2023-04-30 13 浏览
終於!終於!終於食到seconddraft 💥💥知道依間係大坑名物 但到餐廳要搬遷都未有機會試到🥹今日終於可以一嚐!依家佢哋位置係ғᴀsʜɪᴏɴ ᴡᴀʟᴋ附近,面對海傍,係一個去ʜᴀᴘᴘʏ ʜᴏᴜʀ既好地方🍻佢哋既手工啤好出名!有好多款,其中ʏᴏᴜɴɢ ᴍᴀsᴛᴇʀ值得大家留意,我哋簡咗一杯淡味啲同另一杯酸味較濃的手工啤,大家如果唔識簡可以揾店員推薦!另一樣不得不提既係佢非常出名既大坑薯條🍟好彩我期待而久的無令我失望🥹有避風塘既味道,落咗辣粉,超級惹味!麻辣雞煲都好好食🔥味道偏辣,但配埋啤酒覺得剛剛好!

由大坑搬黎銅鑼灣Fashion Walk,人氣照舊爆登💥地方比大坑細些少,但裝修仍然保留特色,多了些bar枱位,而食物質素都無下降🙌🏻 🌟大坑薯條呢個係2nd Draft嘅招牌小食,上枱熱辣辣香噴噴,薯條上灑滿孜然粉,仲有少少辣椒粉,非常香脆可口,帶點辣,忍唔住食完一條友一條😜 🌟啫啫雞翼煲自家製水牛醬唔係浪得虛名,雞翼漲卜卜,甜辣到適中,加上藍芝士和一些唐芹,帶點鹹香,中和了味道,雞翼外皮也半煎炸得非常香脆,但份量比較少🤣🌟腐乳卡邦尼呢個feel菜非常有特色,平時食開嘅卡邦尼可能你會覺得有啲滯口,但呢個卡邦尼加咗腐乳,同平時食法又有啲唔同,腐乳味未至於非常出眾,配上大量火箭菜,整體感覺清新,意粉軟硬度適中😝🌟咖央多士呢個咖央多工同平時食開最唔同嘅就係內餡用咗椰子吉士,加上多士上面鋪上椰子碎,椰子味非常突出,再配上雪糕和糖漿,好好食,甜度亦適中😋幾飽都要食!

🌟大坑薯條

🌟啫啫雞翼煲

🌟腐乳卡邦尼

🌟咖央多士
2023-04-27 16 浏览
飲酒談心HH好地方🍻1. 大坑薯條 $88幾鍾意呢個薯條 個調味十分惹味 佢落左孜然 高菜 同乾辣椒 所以食落有少少辣 但又未去到好辣好刺激個種 佢又烤到好香脆好幼身同乾身個種 所以會好想一條又一條係咁食 配啤酒一流2. 啫啫雞翼煲 $138好特別嘅fusion味 有自家整嘅buffalo 醬 藍芝士 撈埋一齊 熱辣辣 食落咸咸香香 仲有啲煲嘅焦香味 細細隻 但肉厚同juicy 又係好過癮嘅味道3. 紅油蝦餃 $98呢個紅油係偏辣嘅buffalo 醬整嘅 入面蝦好大隻 都幾新鮮彈牙 出面係較薄嘅水餃皮 再撈啲醬食 都幾有趣嘅味道 4. 蟹肉豆苗脆麵 $198第一次係酒吧食到啲中式嘢 佢個炸粗麵底好正 好卜卜脆 食落個麵都幾有蛋香 上面個茨汁撈蛋白汁同個麵都好夾 蟹肉就一絲絲咁融入左個汁到 仲要超大份 幾個人share食都得5. cha chaan teng gose $48係幾酸但幾易入口同開胃嘅啤酒6. Ink $55第一次試黑啤 佢有少少麥香味同時唔知點解有啲咖啡味 都唔錯嘅體驗…………………….🌝係一間幾有特色嘅酒吧餐廳 啤酒選擇多 嘢食玩味fusion得黎又真係唔錯幾好味 都幾
飲酒談心HH好地方🍻

1. 大坑薯條 $88

2. 啫啫雞翼煲 $138

3. 紅油蝦餃 $98

4. 蟹肉豆苗脆麵 $198

5. cha chaan teng gose $48
係幾酸但幾易入口同開胃嘅啤酒

6. Ink $55

…………………….
🌝係一間幾有特色嘅酒吧餐廳 啤酒選擇多 嘢食玩味fusion得黎又真係唔錯幾好味 都幾啱黎傾下計食下嘢
🌚個餐廳位置係fashion walk 後面條大馬路旁 第一次要搵搵
…………………….
2023-04-25 540 浏览
Second Draft還在大坑的年代已經認識佢,當時經常同朋友去飲返杯🍻,終於店家選址銅鑼灣重開,位置還在維園對出的fashion walk位置,十分方便,岩曬打工一族收工後嚟啤一啤!店家以本地手工生啤搭配fushion小吃,睇menu已經覺得吸引🤩。▶️Cha Chaan Teng Gose($48細/$76大) / Hi Juice ($55細/$87大)🍺相信中意飲酒嘅人都知道香港嘅少爺啤酒,其出品嘅本地精釀啤酒新奇又創新,每次嘗試都有驚喜。今次試嘅新野hi juice更系超級推薦,就好似menu介紹講嘅,兩個字:高汁!高汁Hazy Session Ale風味明亮濃郁,啖啖都飲到熱帶水果香氣,令人意猶未盡。而鹹檸啤更加系得獎啤酒,爽、酸、鹹充滿復古氣息,一杯絕對系吾夠喉~▶️啫啫雞翼煲($138)🐥非常創新的組合,創新在於醬料系水牛醬,香辣惹味!其中還加入藍芝士和芹菜,獨特風味讓人一試難忘!▶️大坑薯條($88)🍟令人驚喜嘅薯條,炮製時加上孜然、高菜、乾辣椒,在香港第一次食到如此充滿川味嘅炸薯條,作為飲返杯嘅下酒菜絕對冇錯!▶️紅油蝦餃($98)🦐紅油抄手就食得多,紅油蝦餃又系乜料?

▶️啫啫雞翼煲($138)🐥

▶️大坑薯條($88)🍟

▶️紅油蝦餃($98)🦐
紅油抄手就食得多,紅油蝦餃又系乜料?原來系自家包蝦餃,做成魚皮餃的形狀,入口啖啖蝦膠同蝦肉,紅油實際系水牛醬,令本來偏中式嘅菜色變調,味道雖然吾系驚艷,但系都頗為特別。

▶️蟹肉豆苗脆麵($198)🍜
分量超慷慨足夠3-4個人分享嘅脆麵,系坊間常見銀芽肉絲炒麵嘅高級版,蟹肉豆苗更系加入賽螃蟹嘅元素,脆麵、鮮嫩豆苗、蟹肉再加上一隻生雞蛋,淋上黑醋,入口又脆又嫩,口感多元。

• 手工啤
2023-04-24 21 浏览
📍 Second Draft (銅鑼灣)銅鑼灣京士頓街9號Fashion Walk地下H01號舖星期五放工又未到食飯時間,一於約埋成班同事飲嘢chill 一chill 啤酒選擇多,受餐廳推薦下點了兩款招牌港式少爺啤油,Classic and contemporary plisner。兩款酒精度都不高,果香十足,十分易入口。配上餐廳嘅特色小食簡直一流。麻辣牛舌口感微辣加上牛舌嬾滑口感,讓人不禁食指大動,一口接一口炸茜牛治重口味朋友的至愛。濃濃的千島醬及腐乳沒有互相搶走味道,反而相得益彰,大大表現出中西合璧味道。而芫茜又剛剛好中和醬汁,令整體入口味濃而不油膩。牛肉份量多到溢出,足見其用料不欺場。啫啫雞翼煲雞翼香脆可口,大量香料烹煮下,大大增加雞翼味道及口感。一口啤酒,一口雞翼,是星期五下班的最佳享受。紅油蝦餃田原以為蝦餃是普通微波爐食物,一試便覺不得了。啖啖彈牙蝦肉,皮薄肉靚,配上紅油及大量芫茜, 顛覆了傳統蝦餃型像。
📍 Second Draft (銅鑼灣)
銅鑼灣京士頓街9號Fashion Walk地下H01號舖

麻辣牛舌
口感微辣加上牛舌嬾滑口感,讓人不禁食指大動,一口接一口

炸茜牛治

啫啫雞翼煲

紅油蝦餃田

📍銅鑼灣 Second Draft雖然今日唔係星期四,但都想嚟throwback吓💫 (畢竟人愈大總係鍾意間唔中懷緬吓過去🚬)*想當年* 我大學嘅時候,好鍾意每逢完sem同懷疑人生嘅時候去Second Draft飲杯啤酒,同同學麻甩一番🍻當時嘅 Second Draft 位於大坑嘅一個轉角位,隱密得嚟俾我一種好舒服嘅感覺 - 嗰種燈火闌珊處嘅 vibes 好正😌但後來嘅後來,呢間餐廳消失咗🥲 就恍惚我當時好多嘅回憶都跟住一齊人去樓空咗咁😮‍💨好彩嘅係,上年佢開返🎊 真係超級開心🥳 今次凱旋回歸位於銅鑼灣,都會容易啲去💁🏻‍♀️ 啤酒我今次叫咗「茶餐廳」,中曬我啲 citrus 味 marking scheme💯 小食有啲新嘢,即管叫咗一份熱浪炸菇試試🍄 有驚喜😯 炸得香脆粉漿唔厚,菇同香料彼此有加乘效果而唔係顧此失彼👍🏻 然後有時啲餐廳搬完會唔知點解難食咗㗎嘛😅 所以我就叫返我以前好 likey 嘅大坑薯條打算apples to apples 吓🍎 放心:無跌woc🤩 人面依然喺呢度,桃花都依舊笑春風🌸於是去完呢轉之後,有種「大師兄返嚟喇」嘅感覺🤓 有啲嘢從來都無變過🤗#我嘅啤酒老地方復
📍銅鑼灣 Second Draft

於是去完呢轉之後,有種「大師兄返嚟喇」嘅感覺🤓

有啲嘢從來都無變過🤗

#我嘅啤酒老地方復活喇 #seconddraft #beer #ビール #啤酒 #熱浪炸菇 #大坑薯條 #啫啫雞翼煲 #炸茜牛治 #causewaybay #causewaybaybar #causewaybaypub #causewaybaycraftbeer #causewaybaybeer #craftbeer #HKbeer #HKcraftbeer #youngmaster #銅鑼灣好去處 #銅鑼灣酒吧 #銅鑼灣美食 #香港啤酒 #手工啤 #精釀啤酒 #香港手工啤 #香港精釀啤酒 #少爺啤 #銅鑼灣#ohhejfoodie
炸茜牛治
2023-04-24 16 浏览
Time for a beer🍻同朋友飲返杯勁chill,仲有好多款手工啤,正❤️😍❤️熱浪炸菇🍄($88)炸過的菇類非常酥脆,而且油炸得很均勻,不會太油膩。配上了美味的調味料,非常適合作為開胃菜👍🏻大坑薯條🍟($88)必點的經典,薯條炸得非常酥脆,而且味道非常濃郁,配啤酒一流❤️啫啫雞翼煲🐔($138)雞翅煮得很嫩,而且湯汁非常美味炸三黃雞包🐥($168)三黃雞非常香脆,而且肉質非常鮮嫩,有彈性,唔錯😊Young Master Pilsner 🍺($48)口感細膩清爽Young Master Izakaya in Berlin 🍺($55)帶酸度,有柚子香,幾特別🍋@seconddrafthk 📍 Second Draft (銅鑼灣)銅鑼灣京士頓街9號Fashion Walk地下H01號舖

熱浪炸菇🍄($88)

大坑薯條🍟($88)

啫啫雞翼煲🐔($138)
雞翅煮得很嫩,而且湯汁非常美味

炸三黃雞包🐥($168)
三黃雞非常香脆,而且肉質非常鮮嫩,有彈性,
唔錯😊

Young Master Pilsner 🍺($48)
口感細膩清爽

帶酸度,有柚子香,幾特別🍋

@seconddrafthk
📍 Second Draft (銅鑼灣)
銅鑼灣京士頓街9號Fashion Walk地下H01號舖
2023-04-22 49 浏览
今次是第2次來吃晚餐。餐廳有室外位置,可以帶埋毛孩來。每次夜晚經過都幾full的。餐廳的啤酒評價都幾好,但我們主要用餐為主。之前第一次來好喜歡佢的Mapo Burrata同大坑薯條,所以今次決定再來試下menu其他食品。 今次再encode 麻婆布袋($158),係麻婆豬肉碎加burrata cheese再有些菠菜,依舊一樣咁好食,估唔到中式嘅麻婆豬肉碎可以同軟芝士咁夾,依然是我們最喜歡的菜式。 另一碟JerJer Prawns啫啫蝦煲,應該係新菜式,上菜時香氣四溢,味道香口。但好失望是餐廳將每隻蝦都切為2-3份,變成每一塊都細得可憐,合併返所有蝦殼後全個煲發覺總共只有3-4隻蝦,但呢個餸是$178的,$178蚊4隻蝦是否有點過份? 亦有叫啫啫雞翼,雖然都係啫啫,但味道同啫啫蝦煲不同,呢個加了一些blue cheese及西芹,有少少酸酸的味道,味道不錯但無啫啫蝦煲咁香口。雞翼亦是一隻切開2-3份😂全個煲夾埋大概是4隻原雞翼吧?呢個亦盛惠$138。 亦叫了個小食impossible 肉丸(素肉丸),$78兩粒,都算大粒的,用腐皮包住肉丸,蕃茄溶醬。酸酸地幾開胃。 總括而言食品方面是有創意

總括而言食品方面是有創意而味道不錯的。但蝦煲份量實在感覺有少少詐騙成份。兩個人,4個dish,但食不飽的。有機會再來的話應該只會叫麻婆布袋就算了。

2023-04-21
  • Mapo Burrata
見下好耐冇見既朋友,揀間近近地環境又舒服方便傾計既餐廳飲杯野~飲野緊係要D小食,叫左份大坑薯條,係幼薯條,平時正餐我鍾意粗薯條,當小食就幼薯條好D,好脆好香口,麻麻地辣辣地,好過癮,原來有花辣椒、孜然、高菜調味,食到停唔到,調味比較濃,送啤酒一流熱浪炸菇好好咪,外脆內軟啫啫雞翼煲非常入味,醬汁好濃郁,好惹味,雞翼有炸過,攪拌均勻後依然有少少脆有人話要食蟹肉豆苗脆麵,staff好貼心提我地個麵好大份,不過佢太睇小我朋友了,因為佢食量的確同身形唔成正比..麵好夠脆,蟹肉同豆苗都好多好足料,汁份量剛剛好,唔會太多令到麵稔晒咁多好野食緊係要有啤酒送下,難得有香港本地釀造啤酒,當然要捧場,Contemporary Pilsner,清淡,爽口,易入口,好適合女仔飲少爺墨啤,好rich啤酒同小食都好特別,可一,可再!
熱浪炸菇好好咪,外脆內軟
少爺墨啤,好rich
啤酒同小食都好特別,可一,可再!
2023-04-17
  • 大坑薯條
  • 啫啫雞翼煲
  • 少爺墨啤
2023-04-21 61 浏览
-{銅鑼灣fusion cafe🍔}🤤大坑薯條🤤 辣辣的薯條粉個醬就酸酸地加酸瓜粒😋超多層味道~👖褲評: 8/10🤤啫啫雞翼煲🤤雞翼係縮細版黎😳炸過嘅外層再加酸辣汁好重口味🥰都好啱送酒😎👖褲評: 8.5/10🤤熱浪炸菇🤤好juicy🥰個熱浪粉唔算好辣都接受到 配埋檸檬汁好fresh!個炸粉就厚啲啲👖褲評: 7.5/10🤤 蟹肉豆苗脆麵 🤤勁大份脆麵🤣似港式炒麵脆麵不過係扁麵黎~ 面頭好多蟹肉碎 仲有啲豆苗撈埋蛋黃😚👖褲評: 8.3/10高質菜式🥰另外classic & 咸檸啤 手工啤好順滑classic回甘 咸檸相似度60%😂環境都好靚😎性價比: 8/10服務: 8.5/10環境: 9/10🚩 Second Draft 🚩地址: 銅鑼灣京士頓街9號Fashion Walk地下H01號舖
{銅鑼灣fusion cafe🍔}
🤤大坑薯條🤤
辣辣的薯條粉個醬就酸酸地加酸瓜粒😋超多層味道~

👖褲評: 8/10

🚩 Second Draft 🚩
Classic
  • 啫啫雞翼煲
  • 少爺墨啤
Second Draft回歸!🙌🏻 新店由大坑搬到銅鑼灣Fashion Walk 係維園正對面 好方便~ Second Draft係手工啤少爺啤酒廠旗下既餐廳 主打新派西餐同埋手工啤 一直都好高人氣! 餐廳設有室內同室外座位 夜晚去到都有唔少客人 氣氛好熱鬧🎉 ✿ 大坑薯條 ($88)呢個係餐廳最招牌既小食🔥份量比預期中多 好大兜 非常適合一班朋友share👯‍♀️用咗乾辣椒 孜然粉同高菜調味 食落少少辣 好香口 重口味人士必定鍾意!👅幼身薯條即叫即炸 炸至金黃色🍟 上枱時熱辣辣 口感香脆 點埋配送既蛋黃醬 食到停唔到口🤤整體好出色 係我食過頭幾位最好味既薯條💯💯✿ 熱浪炸菇 ($88)雞肶菇新鮮炸起 炸得乾脆 一啲都唔油膩 外皮香脆 雞肶菇咬落好多汁 外酥內嫩🤤再加左熱浪調味 好香好惹味😋✿ 啫啫雞翼煲 ($138)上枱嘅時候店員會親自幫手撈勻雞翼 藍芝士同埋唐芹 撈緊既時候已經聞到超香🤩食落味道好獨特 自家水牛醬辣辣地 配埋微鹹既藍芝士 好夾好易入口🧀雞翼用左單骨雞翼 所以食落好方便 雞翼幾滑幾juicy 亦都煮得好入味🐤✿ 蟹肉豆苗脆麵 ($198)呢個又係估唔到咁大兜 份量超大!

✿ 大坑薯條 ($88)
呢個係餐廳最招牌既小食🔥
份量比預期中多 好大兜 非常適合一班朋友share👯‍♀️
整體好出色 係我食過頭幾位最好味既薯條💯💯

✿ 熱浪炸菇 ($88)
雞肶菇新鮮炸起 炸得乾脆 一啲都唔油膩
外皮香脆 雞肶菇咬落好多汁 外酥內嫩🤤
再加左熱浪調味 好香好惹味😋

✿ 啫啫雞翼煲 ($138)

✿ 蟹肉豆苗脆麵 ($198)
呢個又係估唔到咁大兜 份量超大!!😱
粗麵炸得好脆 淋上左鮮甜既蟹肉同埋豆苗 再放上一隻生蛋黃係面頭 好吸睛👀
整體味道較清淡 飽肚之選🤰🏻🤰🏻

✿ YM Contemporary Pilsner ($48)
佢地既手工啤酒有好多選擇 menu按口味咁分好類 唔怕睇到眼花繚亂🍻
我地就揀左Contemporary Pilsner呢款經典少爺啤 酒精濃度4.5% 係較淡味既啤酒 好易入口
飲落好清新 花香味濃 有少少回甘👍🏻

✿ YM Classic ($48)
另一杯揀左Classic 酒精濃度5% 同樣屬於易入口既類別
飲落有果香味 麥味都較Pilsner重 口感較為濃郁🍺
2023-04-19 19 浏览
▫️知道銅鑼灣有間手工啤餐廳,位於Fashion Walk對住維園,環境幾chill,岩晒放工黎食個飯飲啖啤relax下🍻😎🦀 蟹肉豆苗脆麵▫️炸得脆卜卜既粗麵,加左豆苗、蛋黃同蟹肉🦀 上菜時店員會幫忙淋上鎮江醋,係間西餐廳入面食到呢款菜式感覺好特別😆▫️蟹肉醬汁份量岩岩好,令麵呈半乾濕狀態,入味之餘又脆身🍜 配上醋同蛋黃,令整體味道更香☺️🍟 大坑薯條▫️第一次見薯條上會加高菜😯 仲加上孜然粉同乾辣椒又幾惹味🌶🤤 配上蛋黃醬,好香口送酒一流🍻🍗 啫啫雞翼煲▫️加左自家水牛醬同藍芝士製成既啫啫雞翼煲🔥 上枱時熱辣辣吱吱聲,雞肉幾滑身,醬汁濃郁又唔會太鹹🐔👅 麻辣牛舌▫️慢煮牛舌嫰滑又彈牙,用上麻辣酸汁調味,麻辣味唔算太重,但酸酸地幾開胃🐮🍺 1842 Island $93▫️餐廳有多款手工啤,真係揀到花多眼亂👀 呢款花香味較重好清香,甜甜地女士岩晒🥰🍋 Cha Chaan Teng 鹹檸啤 $76▫️另一款因為個名幾得意而揀既🤣 係鹹鹹酸酸既酸啤,以鹹檸七作基調,入口清爽幾特別👻

🦀 蟹肉豆苗脆麵

🍟 大坑薯條

🍗 啫啫雞翼煲

👅 麻辣牛舌

🍺 1842 Island $93

🍋 Cha Chaan Teng 鹹檸啤 $76

2023-04-19 10 浏览
黎到second draft緊係要叫杯啤酒。分別叫左一杯Contemporary Pilsner同Ink,前者係充滿陣陣清香草本及花香,啖啖回甘,易入口,後者就係充滿麥芽烘烤香味嘅黑啤。 啫啫雞翼煲用啫啫雞煲中式方式,整水牛城雞翼,成件事好fusion,再加上blue cheese,食落酸辣又濃味,啱哂送酒。麻辣牛舌麻多過辣的牛舌,好岩我呢個唔食得辣又想食辣既人,牛舌好淋,雖然好多辣油,整體唔錯。熱浪炸菇菇炸到金黃色,份量都算多,炸菇食落唔乾身,外層香脆,内裡軟腍好有咬口,有熱浪味粉調粉,幾香辣。蟹肉豆苗脆麵麵餅炸得金黃酥脆,邊緣位置略帶焦香,中心淋上玻璃芡則較為軟身,伴以蟹肉豆苗。

啫啫雞翼煲

麻辣牛舌