2023-05-15
Second draft價錢💲: $88/ $138/ $98/ $198/ $55/ $59好味程度😋: 4.3/5服務🍴: 3.7/5環境🗾: 4/5性價比🥢: 3.7/5回頭率😚: 3.7/5-由舊店的second draft想食到而家,終於試到了😋 多款品牌的手工啤酒即刻斟,見有啲人都係食完晚飯入來飲番杯吹下水。店內裝修用左D階磚牆,綠色做主調幾有stylee。menu上的選擇老實說一啲都唔多,好多都係要來餸酒的,但今次食的都係我bookmark左好耐的,好彩一啲都冇失望。-✅✅大坑薯條。必叫的一道菜,要來餸啤酒一流‼️幼薯條非常香脆,新鮮炸起。調味的孜然粉+乾辣椒🌶️味道令人上癮,一條接一條🥳 同埋上面有d高菜酸酸地,食油炸野都唔會好油膩。-✅啫啫雞翼煲。一上枱撈勻個下香氣十足!雞翼切半,沾滿晒濃郁的醬汁。西式的水牛城醬,隱約食到藍芝士的味道,唐芹的味道都好香😉-✅紅油蝦餃。包到好似粉果的蝦餃,皮比較煙韌個種,好似水晶皮咁唔會太厚☺️入面係結實的蝦膠同粒粒蝦肉,口感唔錯。好搶味的水牛城醬帶啲酸辣,完全遮蓋晒蝦餃的味道,但醬汁幾惹味😛-✅✅蟹肉豆苗脆麵。估唔到呢碟超級大份量!中式粗麵
好味程度😋: 4.3/5
服務🍴: 3.7/5
環境🗾: 4/5
性價比🥢: 3.7/5
回頭率😚: 3.7/5
✅✅蟹肉豆苗脆麵。估唔到呢碟超級大份量!中式粗麵炸成脆脆,淋上玻璃汁,好中式得來又有啲fusion,有啲似上海菜的賽螃蟹咁🤣味道上比較清淡,加埋蛋白好滑溜。脆中帶脆的麵,啖啖都有蟹肉,幾滿足。
✅1842island/ Hi-juice. 啤酒價錢非常親民!呢2杯一杯比較清一杯比較混濁。1842個杯花味比較出,而hi-juice就清爽麥味重D😎
無期望錯的一間,好適合朋友聚餐飲酒happy hour的一間。開胃酒小食選擇比較多,不過主菜都唔錯!