2019-09-11 122 浏览
全場多達50款火鍋配料任食,有肥牛、手工雲吞、白鱔等同喺荃灣朋友gathering 總係離不開打邊爐、雞煲或者放題呢幾樣,因為選擇多可以照顧到每個人需要之餘,仲可以邊坐邊傾計,坐足一晚都無問題雞煲可以選擇不同辣度,不能吃辣的朋友可以選擇微辣,辣度可接受又夠香。重口味的朋友就建議選擇中辣或大辣,麻香味會更重。雞肉入味但不會太辣,細細件易入口。火鍋配料任點任食,款式多而且比較特別。甜品放喺自助區度有我最愛嘅冬瓜茶而家呢度落單係用電話掃QR code 落嘅,既方便又環保
全場多達50款火鍋配料任食,有肥牛、手工雲吞、白鱔等

雞肉入味但不會太辣,細細件易入口。

火鍋配料任點任食,款式多而且比較特別。

甜品放喺自助區度

有我最愛嘅冬瓜茶

而家呢度落單係用電話掃QR code 落嘅,既方便又環保
2019-09-09
2019-09-08 92 浏览
今次雞煲叫咗2個 一個中辣一個小辣 由於我地都嗜辣 大家都覺得中辣都唔夠辣 只係甜辣 味道出色 雞隻不會太肥如果嫌唔夠辣可以另外加辣 不用另外收錢食材方面有好多選擇 有肥牛白鱔蝦外亦有准山窩筍秋葵等等特別推介響鈴 非常脆口 encore之選
如果嫌唔夠辣可以另外加辣 不用另外收錢

食材方面有好多選擇 有肥牛白鱔蝦外
亦有准山窩筍秋葵等等

特別推介響鈴 非常脆口 encore之選
2019-09-07 126 浏览
呢排口淡淡咁,今日行荃灣千色店,咁上下時間去搵食行過大鴻輝,實在太多選擇,覺得要會一會耐無食既雞煲有一間就係18樓雞煲自助放題,叫18樓雞煲既吸引到我地 入去坐底,呢度係掃QR code,係手機點餐既,非常方便。第一樣主菜,店員一早就問我地要幾辣,配合我地口味。上檯聞到雞煲好香噴噴,兩個人差不多一隻雞佢係甜甜香香小辣風味,食落好香口,令人想不停食。店舖好貼心,檯面一早預備湯底,等我地食完雞肉,就可以加入上湯打邊爐係我地食緊雞煲時,邊爐配菜已經上滿車仔,因為實在太多款啦,仲可以揀海鮮,我地叫唔完。佢地份量可以揀半份,覺得好適合我地眼闊口窄,樣樣都想試既女仔呢個響鈴係自家炸,真大大件,又香脆。另外魚皮都係炸得非常酥脆,簡直同湯底絕配呢個蝦餅都有驚喜,好爽口彈牙。另外飲品亦都係自助,都好多唔同選擇,韓式茶,飲品,汽水,啤酒都有。最後甜品仲有自己製作,乳酪雪糕,簡直係我最愛,好滿足開心啊
呢排口淡淡咁,今日行荃灣千色店,咁上下時間去搵食
行過大鴻輝,實在太多選擇,覺得要會一會耐無食既雞煲

有一間就係18樓雞煲自助放題,叫18樓雞煲既吸引到我地

入去坐底,呢度係掃QR code,係手機點餐既,非常方便。

第一樣主菜,店員一早就問我地要幾辣,配合我地口味。
上檯聞到雞煲好香噴噴,兩個人差不多一隻雞
佢係甜甜香香小辣風味,食落好香口,令人想不停食。

呢個響鈴係自家炸,真大大件,又香脆。

另外魚皮都係炸得非常酥脆,簡直同湯底絕配

呢個蝦餅都有驚喜,好爽口彈牙。

最後甜品仲有自己製作,乳酪雪糕,簡直係我最愛,好滿足開心啊

2019-09-07 4016 浏览
黎親大鴻輝都係食一品多,朋友話近排發現另一間超抵食雞煲,見佢誠意拳拳推介就跟佢試下平時食個雞煲無三四都落唔到樓,呢度人頭$188,食完雞煲仲可以加湯加料打邊爐,又真係幾抵食咁出面有醬料吧,我都自製左火鍋必備既勁辣豉油。但後尾先發現正如牆身上既字「雞煲打邊爐唔駛點豉油既」所講,係用唔著既~雞煲份量跟人數而定,二人大約有十幾件雞,用左傳統既京蔥、芫茜、八角、麵豉醬等,煮得香口惹味,剩係上枱聞到果下已經流哂口水雞件厚肉唔肥又夠嫩唔痴牙,醬料濃香得黎唔會過鹹,食多幾舊都唔覺口渴每枱都有湯可以自己加,唔夠既可以出自助吧攞,自由決定火鍋時間餐廳走智能化,嘟一嘟QR code就可以落單點選配料,唔怕搵店員搵到炆,方便快捷,上菜速度快好多。雞件食得唔夠喉可以點滑雞柳,雞如其名夠滑嫩滑牛肉脂肪偏少,口感厚滑,無咁油膩,比肥牛片更勝一籌。愛羊人士必點羊肉片,一淥果下羊羶味一湧而上,入口油香充足。極度推介牛腩件,本身怕好韌,無諗過非常稔軟,脂肪比例不多不少,口感嫩滑白膳片超好味不同於鯇魚既爽脆,魚肉部份鮮甜細嫩,魚皮肥美厚滑,入口同時食到兩種鮮明不同既層次。墨魚滑小巧精緻,略帶膠狀,口感黏滑彈牙。少見火鍋有

出面有醬料吧,我都自製左火鍋必備既勁辣豉油。
雞煲

滑雞柳

雞件食得唔夠喉可以點滑雞柳,雞如其名夠滑嫩

滑牛肉

滑牛肉脂肪偏少,口感厚滑,無咁油膩,比肥牛片更勝一籌。
紐西蘭羊肉片
愛羊人士必點羊肉片,一淥果下羊羶味一湧而上,入口油香充足。
五香牛腩

白膳片

白膳片超好味
蟹籽墨魚滑

墨魚滑小巧精緻,略帶膠狀,口感黏滑彈牙。
台灣腸
少見火鍋有台灣腸,同邊爐意想不到咁搭!香腸索哂雞煲湯底既汁,一咬落去紮實又飽滿多汁,比芝士腸午餐肉等更出色
2019-09-07
雞煲
滑雞柳
滑牛肉
紐西蘭羊肉片
五香牛腩
白膳片
2019-09-06 99 浏览
🐔雞煲 X 火鍋系列🤭▫️餐廳:18樓雞煲火鍋專門店 🐔▫️地點:荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心18 樓▫️營業時間⏰:星期一17:00–03:00星期二17:00–03:00星期三17:00–00:00星期四24 小時營業星期五17:00–03:00星期六17:00–00:00星期日24 小時營業▫️價錢:~$178(成人)📍未加一📍雞煲一份+火鍋放題—美味:🐔🐔🐔+0.5🐔環境:🐔🐔🐔價錢:💰💰💰—🐔雞煲係近年好多人鐘意食既野之一🤤依間雞煲店限每人2.5小時,好多人排隊,最好book定🤗🐔🐔一煲雞夠成班fds一齊食🤪🌟辣度可以自己選擇🥰🌶🌶有🌶好食好多🤤食完🐔就可以自選火鍋配料🤪任食😏😏😏不過就一般般,都係平時平價火鍋既配料,都幾細份🤣不過任食就冇咩所謂🌟—#好西 #荃灣 #大鴻輝 #18樓雞煲火鍋專門店 #任食 #火鍋放題 #雞煲 #火鍋 #夏天美食 #HongKong #HK #foodie #goodwest #food #meal #lunch #hkfood #hkfoodie #goodwest #chicken #hotpot #picoftheday #canad
🐔雞煲 X 火鍋系列🤭
星期四24 小時營業
星期五17:00–03:00
星期六17:00–00:00
星期日24 小時營業
▫️價錢:~$178(成人)
📍未加一
📍雞煲一份+火鍋放題

美味:🐔🐔🐔+0.5🐔
環境:🐔🐔🐔
價錢:💰💰💰

#好西 #荃灣 #大鴻輝 #18樓雞煲火鍋專門店 #任食 #火鍋放題 #雞煲 #火鍋 #夏天美食 #HongKong #HK #foodie #goodwest #food #meal #lunch #hkfood #hkfoodie #goodwest #chicken #hotpot #picoftheday #canada summer #iphoneonly #follow #igdaily #bestoftheday #picstitch #fashion #followme
2019-09-03 117 浏览
每次在荃灣閒逛都會想起十八樓的雞煲,上星期終於有機會相約朋友再次回味一番。這次轉了用網上落單,為環保出一分力。一些蔬菜類和飲料要自取。吃火鍋之前,先吃雞煲,這次點了少辣,仍然保持一貫風味,雞肉嫰滑,惹味非常。吃完雞煲就開始點配料吃火鍋,這裡的蝦和蜆也頗新鮮,蝦肉鮮甜。肥牛油脂分佈平均,肉味濃而不膩,讚。點了不用下鍋也可以直接吃的麻辣炸雞粒,入口香脆,辣得過癮,還有炸魚皮,相當酥脆。最近愛上了吃腐竹,每次都會瘋狂點來吃,吸汁後份外滋味。

這次轉了用網上落單,為環保出一分力。

一些蔬菜類和飲料要自取。

肥牛油脂分佈平均,肉味濃而不膩,讚。

最近愛上了吃腐竹,每次都會瘋狂點來吃,吸汁後份外滋味。
1K
2019-09-03 105 浏览
跟家人吃雞煲,未有因天氣熱而有減退 三不五時就會過來吃 餐廳以卡位為主,地方闊落座得舒適食物選擇不少,菜類,湯,雪糕,醬料都可以到外面自取轉了用Qr Cord下單,環保又方便雞煲分大、中、小、微辣,不辣點了小辣雞煲芫茜、紫洋蔥、蒜頭、蔥、辣椒等等的香料醬汁夠濃稠,帶點麻香,少微辣雞件夠入味,沒有失望特級肥牛牛味也濃郁,質素不錯海蝦,新鮮大隻,爽口彈牙蜆也肥美鮮甜火鍋料,丸類,台灣腸,腐皮等等炸魚皮很脆口,單吃跟沾湯都不錯荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心18樓
跟家人吃雞煲,未有因天氣熱而有減退 三不五時就會過來吃
餐廳以卡位為主,地方闊落座得舒適
食物選擇不少,菜類,湯,雪糕,醬料都可以到外面自取
轉了用Qr Cord下單,環保又方便
雞煲分大、中、小、微辣,不辣
點了小辣雞煲
芫茜、紫洋蔥、蒜頭、蔥、辣椒等等的香料
醬汁夠濃稠,帶點麻香,少微辣

雞件夠入味,沒有失望
特級肥牛
牛味也濃郁,質素不錯
海蝦,新鮮大隻,爽口彈牙
蜆也肥美鮮甜
火鍋料,丸類,台灣腸,腐皮等等
炸魚皮很脆口,單吃跟沾湯都不錯
荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心18樓
2019-08-29
上星期公司剛搬左來荃灣,初黎呢區報到,當然要周圍行下熟習下環境啦🤪 喺沙咀道一帶行行下意外發現呢幢「大鴻輝中心」🧐,全幢都係食野嘅🤤❗️Openrice 一下之下,發現原來喺呢幢樓嘅食肆口碑都幾唔錯,今日就先嚟試吓呢一間位於18樓嘅「18樓雞煲」❣️因為我哋今日比較肚餓,所以佢一開門(下午五點)我哋就過咗嚟,點知已經有10零個人俾我哋更早到喺度等緊入座😳❗️睇嚟呢間18樓雞煲都幾有名氣🧐 搞到我有啲期待☺️💕一坐低店員即刻問我地要咩辣🌶,然後我先發現呢個係冇餐牌嘅🤣 要點嘢食就要掃描入座紙上嘅QR code 自助落單,我個人覺得環保得來幾有效率,而且呢度上菜絕對算係快嘅👍🏻❗️調味料唔算多,我非常同意佢哋講一句「食雞煲打邊爐,唔駛點豉油嘅」因為個雞湯已經好濃味😝 啲調味料主要都係食牛肉用🤣飲品都非常多選擇💕菜、火鍋湯➕乳酪放喺open area,大家按需要自己拎~我哋今日點左微辣味🌶雞煲♨️❣️去拎下野飲,食下乳酪,等左大約10分鐘,見到每台嘅雞煲都陸續送上😍 份量控制得唔錯😯唔會話俾太多👍🏻如果唔係我哋兩個人食半隻雞都飽曬😂雞煲醬汁香濃惹味,醬汁同雞件混合得好均勻,雞件岩岩炒起熱辣辣♨️,食落非常嫩

飲品都非常多選擇💕

菜、火鍋湯➕乳酪放喺open area,大家按需要自己拎~

我哋今日點左微辣味🌶雞煲♨️❣️

雞煲醬汁香濃惹味,醬汁同雞件混合得好均勻,雞件岩岩炒起熱辣辣♨️,食落非常嫩滑,口感彈牙結實❗️雞件每件都十分入味💕☺️食完晒啲雞,我哋就倒湯落去煲✌🏻,開始打邊爐啦🤩

先推介兩款魚真係好好食好爽口😍

脆肉脘+白鱔片
非常爽脆,唔多骨,好似我呢啲超怕魚骨嘅人都可以食到❣️脆肉脘相對再少啲骨而且啲骨比較比較大,容易佻出來😌
丸類嘅選擇算多,我都試咗好幾款唔同嘅丸,冇乜雪味✔️證明食材都幾新鮮👍🏻

自製響鈴新鮮即炸,浸落湯度5秒鐘,就可以感受到外軟內脆嘅口感☺️

椒鹽雞粒

炸得好靚,外表好好食咁❣️但食落雞粒唔算入味,而且有啲乾身,但椒鹽味幾重,喺香口惹味嘅~❗️

雪花肥牛
特級肥牛

我個人比較鍾意食雪花肥牛,主要因為肥膏冇咁多🙈 但熟咗其實口感都係差唔多,以任食嘅quality來講算係唔錯😌,絕對合格👍🏻

以呢個價錢任飲任食,仲要食到咁多高質素嘅食物,下次一定會再嚟幫襯❣️
2019-09-01
  • 響鈴
  • 肥牛
  • 雞煲
2019-09-01 1487 浏览
跟老友聚舊,他提議雞煲打邊爐。位於荃灣買電子產品那條街道,到達樓下經已見到大大個廣告牌了。餐廳位處大廈全層,老友提議吃下晝五時開始,有兩個半小時吃。時間尚早座位有很多,坐得很舒適。這裡用QR 碼自助點餐。雞煲醬汁很入味,雞皮很彈牙。雞肉很滑。 洋蔥、芫荽及西芹做配料。餐廳亦提供大量湯壺讓客人因應情況自行加湯。店員換碟速度亦相當快。是日海鮮為蜆仔,無沙而且新鮮。更有花膠及魚頭雲。先來一個快熟羊肉片,更有芥末魚丸。 連秋葵、 淮山、冬瓜片及冬菇都有。當中最好吃的就是自家制炸響鈴。響鈴及海中蝦再來,及打墨魚滑花膠份量都算多,滾耐一點點會更腍更入味。至於手打墨魚滑很彈牙蔬菜新鮮,每份都獨立放於雪櫃內。的確不需要豉油,雞煲本身的調味經已夠味。飲品總類很多,特別烏龍及龍井茶類最解渴。更有多款乳酪雪糕包括芋頭、芒果及雲呢拿味。更可以加爆珠及椰果等。可以坐兩個半鐘,食得開心又可以傾計。

餐廳位處大廈全層,老友提議吃下晝五時開始,有兩個半小時吃。

時間尚早座位有很多,坐得很舒適。這裡用QR 碼自助點餐。

響鈴及海中蝦再來,及打墨魚滑

花膠份量都算多,滾耐一點點會更腍更入味。

至於手打墨魚滑很彈牙

蔬菜新鮮,每份都獨立放於雪櫃內。

的確不需要豉油,雞煲本身的調味經已夠味。

飲品總類很多,特別烏龍及龍井茶類最解渴。

更有多款乳酪雪糕包括芋頭、芒果及雲呢拿味。

更可以加爆珠及椰果等。

可以坐兩個半鐘,食得開心又可以傾計。
2019-08-31
  • 招牌18雞煲
  • 響鈴
2019-08-30 109 浏览
今次係我第二次黎呢間餐廳,其實18樓雞煲係呢區都算出名,一講親荃灣雞煲放題,我身邊超過一半朋友都會講呢間。其實去呢間大廈嘅餐廳,最緊要:1.早d到,因為6點後,樓下排長龍等lift,幾乎想上都上唔到,2.book枱,walk in通常都冇位/要等好耐,尤其人多,塞住個走廊就辛苦了。記得上次我同fd點走辣嘅,結果就覺得味道單調了一點。今次我地果斷點中辣!佢地煮好雞煲就上枱,攪拌幾下就可以開筷。一開始仲以為中辣冇料到,點知食食下後勁就黎,開始feel到辣,但我覺得恰到好處嘅,配埋獨家嘅醬料,微甜得黎又有香麻辣,我非常鍾意!雞件都嫩滑飽滿。食完雞就加湯打邊爐,呢度有佢地獨家嘅清湯,佢地聲稱用佢地湯打邊爐,連醬油都唔使,果然冇講錯!因為本身雞煲醬料已經香辣,而湯底亦濃,所以一切食材撈起時候已經非常夠味。火鍋配料齊全,一般牛豬羊雞海鮮都齊曬,絕對唔會輸其他出名嘅火鍋放題店!總結:性價比超級高嘅雞煲,雖然嗰日係星期五,但我地7點半前離座,計埋加一後人均200都唔洗,簡直抵到爛!記得book枱!我地走嗰陣,walk in嘅客人已經係塞滿電梯大堂,可想而知呢間餐廳幾受歡迎

2019-08-27 103 浏览
大鴻輝成座都係食任食嘅,一到7點,地下就會大排長龍等升降機上去。要小心兩條隊係去吾同樓層嘅,吾好排錯。18樓雞煲名副其實就係18樓,吾洗再特登揾究竟係幾樓。尼到嘅雞煲真係好惹味,而且好嫩滑。其實每次食完雞煲我地都飽左一半,之後就可以加湯打邊爐。尼到嘅火鍋料選擇幾多,質素都吾錯。尼到最好就係食嘅時間夠長,吾洗趕,可以慢慢傾住食。過尼到有個吾好處就係無論幾多個人黎食,都只會有一個爐。6、7個人圍住張圓枱,其實離個爐有少少遠,略嫌有d吾方便。
2019-08-20
2019-08-23 100 浏览
朋友介紹這間雞煲放題很划算,而且味道還不錯,所以決定今晚去試試看。好在今天早點到了,等了五分鐘便安排入座了,看到餐廳絕無虛座,朋友應該沒有介紹錯。點了麻辣雞煲,很快便送上!雞煲非常足料,雞肉嫩滑,而且有好多配菜跟上,有芫茜、洋蔥、唐芹、辣椒乾、花椒八角等等,完全提升了雞煲的香氣。不過,醬汁較濃,味道偏鹹,所以加了點上湯去中和味道,反而這樣不用豉油作調味,已經很夠味。點了新鮮牛肉、特選黑豚腩片等肉類,全部都是薄切,很快熟透。豚肉的脂肪雖然看落較多,但熟了之後其實感覺剛剛好,不會太油膩,反而肉脂味很香,而且帶有口感。牛肉味也很香,肉質厚實而不過老,感覺新鮮。蟹子墨魚滑內有粒粒墨魚,增加口感;但質感比較鬆散,不夠結實,不過都重墨魚鮮味。海中蝦,超新鮮!大隻又爽口,肉質超爽實,吃得到啖啖鮮甜味。打邊爐的尾場,是一定要吃甜點作完美的結尾;而且有我非常愛吃的乳酪雪糕。配料亦非常豐富,有朱古力針、蘆薈、爆珠,麥皮等等,原來加麥皮脆脆是非常好別,口感很特別,而且跟乳酪雪糕很搭配。以火鍋任食來說,這裡性價比高,食物質素也不差,飲料款式又多。

海中蝦,超新鮮!大隻又爽口,肉質超爽實,吃得到啖啖鮮甜味。

火鍋任食來說,這裡性價比高,食物質素也不差,飲料款式又多。
等位等咗個幾鐘,終於都可以試下呢個有咁多like嘅人氣雞煲。個雞煲係唔錯嘅,但唔知係咪最近先轉用手機入單,個system好遲鈍反應好慢,終於完成落單,點知佢來到天一半地一半,點咗45個半份,但由落單到1個小時後都係來咗一半,催單後侍應哥哥話無我地張單,請我地再落過,再落order個system不停顯示xxxx unknown ,搞一輪落完,都係來一半唔來一半。半個鐘後換一部手機再落,都係一樣咁話xxxxxx(唔記得咩字) unknown,好遲鈍好慢,最後係咩都無來,眼見大一大個場,侍應見來見去果幾個,見佢地忙到好似飛咁行,但算有禮貌,都唔想再煩佢地,唯有坐到夠鐘傾到夠鐘就走。點餐每份份量好少,按1次係半份,餐肉半份即係一小片,肉丸半份係2粒,牛肉半份為2片,芋頭半份係1條,其實都明嘅,因為食完個雞煲都飽咗幾成,份量少就可以食多啲唔同嘅嘢,但配合埋呢個手機入單系統就真係覺得無奈,本來唔想浪費食物第一轉點得僅慎啲啦,但來到見到咁少想點第二次時,又要等半個鐘,於是出現咗少有嘅”被”中場休息,一等再等,等........食物新鮮度一般,沒有特別驚喜,芋頭人全晚只獲得2條無名指咁大嘅芋頭表示無奈
等位等咗個幾鐘,
終於都可以試下呢個有咁多like嘅人氣雞煲
雞煲係唔錯嘅,
但唔知係咪最近先轉用手機入單,
個system好遲鈍反應好慢,
終於完成落單,
點知佢來到天一半地一半,
點咗45個半份,
但由落單到1個小時後都係來咗一半,
催單後侍應哥哥話無我地張單,
請我地再落過,
搞一輪落完,都係來一半唔來一半。
半個鐘後換一部手機再落,
都係一樣咁話xxxxxx(唔記得咩字) unknown,
好遲鈍好慢,最後係咩都無來,
眼見大一大個場,侍應見來見去果幾個,
見佢地忙到好似飛咁行,但算有禮貌,
都唔想再煩佢地,
唯有坐到夠鐘傾到夠鐘就走。

點餐每份份量好少,按1次係半份,
餐肉半份即係一小片,
肉丸半份係2粒,牛肉半份為2片,
芋頭半份係1條,其實都明嘅,
因為食完個雞煲都飽咗幾成,
份量少就可以食多啲唔同嘅嘢,
但配合埋呢個手機入單系統就真係覺得無奈,
本來唔想浪費食物第一轉點得僅慎啲啦,
但來到見到咁少想點第二次時,
又要等半個鐘,
於是出現咗少有嘅”被”中場休息,
一等再等,等........

食物新鮮度一般,沒有特別驚喜,
芋頭人全晚只獲得2條無名指咁大嘅芋頭表示無奈(再點都無出現過)
響鈴人全晚等生等死只獲得半條響鈴表示氣憤。

2019-08-21
2019-08-21 145 浏览
今日跟朋友來到大鴻輝(荃灣)中心覓食,這棟大樓真的隱藏了不少食店,每次來總能選擇不同菜式的餐廳品嚐一下。今天跟友人選擇了這間位於18樓的雞煲專門店,等了10分鐘便安排入座了。餐廳環境非常寬敞,全部都是卡座,坐得非常舒服。安排就座之後店員會詢問客人選擇雞煲的辣度,我們選了BB辣。雞煲味道較濃,雞件份量都算多,完全吸受了醬汁的味道,肉質還算嫩滑。加上有洋蔥及芹菜等去提升雞煲的香氣。火鍋配料都算豐富,而且可選一份或半份的份量,不會造成太多的浪費。海蝦非常新鮮,肉質爽彈。肥牛都幾新鮮,油脂分佈平均,牛脂香味濃。值得一讚的是這裡的服務設備非常完善,只是飲料櫃都有四個,方面不同座位的客人拿取,而且飲料款式都多選擇。重點是餐廳準備了一個位置是放置湯壺的,方便客人自己加湯,雖然是自己多走了幾步,但總好過呆等職員幫忙加湯,整體都是非常方便,而且以任食來說,這間的食物還算是有質素的。

海蝦非常新鮮,肉質爽彈。

肥牛都幾新鮮,油脂分佈平均,牛脂香味濃。

2019-08-21 82 浏览
今日兩丁友來到大鴻輝食雞煲,呢度有好多食肆,主要係邊爐放題雞煲,我地揀左18樓嘅18樓雞煲,一來好評多,二來價錢平,三來係放題,啱哂大食同行朋友。收費方面,星期一至四每位178蚊,7點 半前離座減10蚊,雞煲一轉,配料任食、飲品任飲,乳酪任食,性價比高平日夜晚都超多人,後生仔為主,我地走嘅時候都仲等緊位。呢度座位都幾闊落,我地坐4人枱,好鬆動。入座時店員會問你雞煲辣度,我地揀左中辣。每枱會有一張印有QR Code嘅紙仔,可以用電話scan然後落單,非常方便,而且環保,唔洗再寫紙仔。醬料區中辣雞煲非常惹味,上枱翻炒一下就可以食。雞件好好肉地,而且好入味,醬炒濃郁,辣得過癮之後可以加湯底,打邊爐。我地點左唔少配料,特級肥牛、美國肥牛都ok,任食,唔會太鞋,而且幾有肉味,加單都好快上枱。配料都係按人頭上。蜆肉唔係太新鮮,比較多沙。其餘配料都好正,滑類彈牙!丸類都唔會雪到死實。豬紅、魷魚我地encore左幾轉。當然唔少得我最鐘意嘅萵筍同蜂巢豆腐多款蔬菜自取。食雞煲點少得出前一丁,吸哂D湯汁,正!飲品種類多駵最鐘意呢隻纖解茶。最後食埋乳酪,我鐘意原味
今日兩丁友來到大鴻輝食雞煲,呢度有好多食肆,主要係邊爐放題雞煲,我地揀左18樓嘅18樓雞煲,一來好評多,二來價錢平,三來係放題,啱哂大食同行朋友。收費方面,星期一至四每位178蚊,7點 半前離座減10蚊雞煲一轉,配料任食、飲品任飲,乳酪任食,性價比高

醬料區

配料都係按人頭上。蜆肉唔係太新鮮,比較多沙。

其餘配料都好正,滑類彈牙!

丸類都唔會雪到死實。

豬紅、魷魚我地encore左幾轉。

當然唔少得我最鐘意嘅萵筍同蜂巢豆腐

多款蔬菜自取。

雞煲點少得出前一丁,吸哂D湯汁,正!
飲品種類多駵最鐘意呢隻纖解茶。

最後食埋乳酪,我鐘意原味