2019-07-18 83 浏览
雞煲火鍋🍲每位$178再加一😂雞煲味道濃郁🐔其他講真就一般般😂唯一響鈴真係幾好食👍整體不過不失🧐不過坐位好窄,坐得唔多舒服😕18樓雞煲火鍋專門店 (荃灣)荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心18樓
雞煲火鍋🍲
每位$178再加一😂

雞煲味道濃郁🐔
其他講真就一般般😂
唯一響鈴真係幾好食👍
整體不過不失🧐
不過坐位好窄,坐得唔多舒服😕

18樓雞煲火鍋專門店 (荃灣)
荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心18樓
2019-07-17 73 浏览
成日經過大鴻輝樓下都見到個大大個廣告, 吸引我好想黎試下"18樓雞煲"😂😂😂 呢日同男人早少少黎食晚餐, 諗住避開繁忙時間, 果然係明智既決揀, 我地埋單走時門口係勁多人排隊等位。雞煲加任飲任食火鍋放題2小時, 18樓全層地方都好大, 大部分都係卡位坐得舒服唔會焗, 任點任食火鍋料上得好快, 唔駛擔心唔夠時間食, 好貼心地每樣食物可叫"半份", 唔浪費食物仲可點多啲想食既火鍋料。👍👍👍 而調味料, 蔬菜, 飲品同雪糕係自助形式。首先講下雞煲, 一坐低店員會問你辣既情況, 我地要小辣先試水溫, 等咗5-10分鐘就香噴噴上枱即刻食得, 雞肉夠嫩滑, 夠麻夠椒, 小辣對於唔太食得辣既人都ok唔會太辣, 但夠哂惹味食得過癮。食哂雞煲, 就可以落豬骨湯底, 其他火鍋料點完好快就會上枱, 而且仲有好多選擇, 除咗有肥牛豚肉, 鵝腸豬紅花膠都有。 自家制既韮菜餃同響鈴都好味👍 仲有我至愛既萵荀😍食飽飽當然食個乳酪雪糕啦, 仲有雪糕配料自助添加, 我就鍾意麥片脆脆, 最後食咗兩小杯😂

2019-07-17 65 浏览
🔍荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心18樓*「雞煲夠哂入味」-18樓雞煲火鍋專門店星期一至四晚餐 $178 一位之前已經聽過朋友講呢間雞煲好食,所以預早左幾日book位。好彩早啲book咋,一上到去就見到人山人海。建議想食既朋友們真係要早少少book定位。入到去見到有蔬菜類既雪櫃,放滿左唔同類型既菜。自助拎的,中意食幾多自己去拎就可以了。同埋湯底區都係自助的,咁樣就方便好多了。食物方面,雞煲就叫左微辣。個雞煲好入味好好食,好彩只是叫左微辣咋,因為微辣對我地來說已經要不停咁飲野解辣。但因為太好食,食下食下竟然習慣左個辣度。其他食物既種類都幾多,一般火鍋有既野佢地都有。但最特別既係佢地有鮮魚頭雲同自家製既響鈴。鮮魚頭雲啲魚肉好滑嫩,一次過食左勁多。🍽7.5/10
🔍荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心18樓*

雞煲夠哂入味」-18樓雞煲火鍋專門店

星期一至四晚餐 $178 一位

🍽7.5/10
2019-07-17 53 浏览
講起打邊爐,呢幾年我偏向食雞煲~ 我今次就選擇O左呢間18樓全層O既18樓雞煲火鍋專門店!! 首徘,侍應就放上一大鍋雞煲,醬汁加上不同材料而成O既雞煲,香味濃郁,雞肉嫩滑!! 滿足過後,就開始正式打邊爐,呢度D配料非常多選擇,蔬菜同丸類都好多,O岩哂我呢D唔多鐘意食肉O既人士!!
3K
2019-07-15 110 浏览
呵呵,朋友生日黎慶祝,食放題就最好計,又揀左食18樓雞煲,因為真係好抵又好味,兩個半鐘食飽飽。感覺無變嘅18樓,雞煲個汁係真係好味到唔使點豉油嘅。飲品有罐裝茶,汽水等,仲有熱水同茶包,唔想飲凍野都有得揀。雞煲等左一陣就上枱了,香噴噴啊,不用等可以即刻食,又麻又辣個調味勁啱口味,雞件嫩滑,好多雞脾同雞翼啖啖肉。食完雞就加湯打邊爐了,個汁好味呀~基本上火鍋料都係任食嘅,鱔片肥牛都正,仲有朋友至愛的午餐肉。仲有蓮藕、秋葵、淮山等較少見的。豬腩片都好味,魚片吸下辣汁勁正。再encore後要半份算了,怕太多食不完,全份就係人頭計,半份就除二啦~雪花肥牛幾靚吖,encore左好多次。響鈴卷係自家制,外形特別哈哈,無油漬味幾脆口。肥牛正呀~食到咁上下攞下雪糕食先,有四款口味仲有唔同嘅topping無限添加,個人鍾意咖啡味雪糕同原味乳酪。好味又抵食,回頭率100喲!
感覺無變嘅18樓,雞煲個汁係真係好味到唔使點豉油嘅。
飲品有罐裝茶,汽水等,仲有熱水同茶包,唔想飲凍野都有得揀。
食完雞就加湯打邊爐了,個汁好味呀~
仲有蓮藕、秋葵、淮山等較少見的。
豬腩片都好味,魚片吸下辣汁勁正。
雪花肥牛幾靚吖,encore左好多次。
響鈴卷係自家制,外形特別哈哈,無油漬味幾脆口。
肥牛正呀~

好味又抵食,回頭率100喲!
2019-07-06
2019-07-15 4769 浏览
荃灣呢個商場一向都好多人黎食飯,只要到左晚上7點等電梯的人龍就會好長,所以今次就同友人5點就黎到呢間位於18樓的雞煲店食過early dinner!大概1年前其實都黎過食,果陣都覺得呢間雞煲的味道唔錯,所以今次出開荃灣就再黎食下!座低後店員會詢問你雞煲的辣度,然後係等雞煲的時間,可以先到外面的雪櫃揀選飲品及調製自己的醬料。飲品、菜、雪糕和湯底的湯都是自助的,可以自行到外邊取。火鍋配料就可以在紙上揀選,然後給予店員落單。飲品都有好多款式選擇,有咸柑桔唔怕食到喉嚨痛!雞煲很快便上,一來到店員幫忙搞一搞雞煲便可食用。由於唔太食辣的關係,所以點了微辣,麻辣度都足夠,唔會似仿間一樣冇左麻辣的味道。雞件都算幾多,吸收哂醬汁的味道,加上有洋蔥和芹菜等香口蔬菜,令雞煲更加惹味!火鍋配料都有幾多選擇,不過兩個人如果叫半份會好少,建議第一輪可以叫一份!丸類有多款選擇,個人覺得櫻花蝦片、芝士豆腐同埋冬蔭功蝦丸都唔錯,櫻花蝦片像龍蝦丸,有啲咬口!芝士豆腐一向我都喜歡食,因為會有芝士溶出黎!而冬蔭功蝦丸入面真係有冬蔭功湯,幾特別!海鮮都好新鮮,蝦唔會霉,蜆好新鮮仲識郁,而且好鮮甜!泰國粉絲真係成包咁上,撈落雞煲
飲品都有好多款式選擇,有咸柑桔唔怕食到喉嚨痛!
雞煲

海鮮都好新鮮,蝦唔會霉,蜆好新鮮仲識郁,而且好鮮甜!
泰國粉絲真係成包咁上,撈落雞煲汁到食非常惹味!

這間雞煲任飲任食真係幾抵,唔怪得之到而加都係咁多人食!
2019-07-13
雞煲
2019-07-15 64 浏览
荃灣大鴻輝中心成幢都係食肆咁濟,仲有好多唔同嘅火鍋餐廳!今次喺18樓既性價比高雞煲火鍋!呢間係仼飲任食嘅雞煲火鍋!星期六日最好要book定枱,尤其是多人食,因為去到都見到幾多人等緊位。雞煲嘅雞鮮嫩多汁,佢嘅醬汁較濃郁,充滿辣味同埋香料嘅味道,但係雞只有一份冇得添食喺火鍋配料方面,亦都有好多選擇,而海鮮嘅選擇亦有唔少!其中我哋比較鍾意嘅係,脆肉鯇,鱔,一般任食嘅火鍋可能會有魚供應,但未必有呢兩個選擇,兩款出奇地爽口彈牙,冇諗過任食有呢個質素!響鈴係手工制,唔似出邊食嘅咁一式一樣,響鈴非常之鬆脆,亦唔算太油膩,加上雞煲醬汁,邪惡但係夠正。火鍋大眾必食嘅丸類和餃子,都有好多選擇。值得一提嘅係佢嘅提供幾種雪糕,其中最受歡迎嘅就係乳酪雪糕,作為飯後甜品,非常值得推介

火鍋大眾必食嘅丸類和餃子,都有好多選擇。

2019-07-13 80 浏览
回頭客,水準保持!這裡的雞煲調味最對胃,即時是微辣,麻辣味依然足,讓人欲罷不能!建議大家早點來避開人潮,這個價錢任飲任食真是完全沒投訴!四個人來到,先吃雞煲,發現內裡有四隻雞翼!我猜這裏有一隻雞的份量,非常的滿足!吃罷雞煲,再自行加湯底變火鍋,這個麻辣湯底真是好吃得不得了,所有食材均不用額外沾醬料已經好好味啊~火鍋配料非常多種類,海鮮、肉類、丸類和各種蔬菜,應有盡有,當中不乏佳作,值得encore再encore!雪花牛肉質素絕對拍得住日式牛鍋!配麻辣湯底吃得特別開懷(笑)響鈴卷似乎是自家即席製作,好脆好新鮮!飲品極多選擇,有我最愛的無糖茶類,感覺上罪惡感較少(苦笑)還有軟雪糕和酸奶機,有各式各樣的toppings任加,解辣一流!個人最喜歡這裡沒漏單,食物來得快,容易控制食量和節奏,不會做「大嘥鬼」!值得推介!

響鈴卷似乎是自家即席製作,好脆好新鮮!

飲品極多選擇,有我最愛的無糖茶類,感覺上罪惡感較少(苦笑)

2019-07-13 38 浏览
以前最喜歡冬天吃火鍋或雞煲,不過現在很多鋪都搬上樓,在空調下享受火鍋或雞煲都完全不是問題。荃灣食店認真不少,是跟元朗一樣多小店能開發的地方~這次跟妹妹一起去吃飯就選了雞煲吃。雞煲份量不少加了紫洋蔥增加了蔥味及清辣的感覺。雞肉挺爽身,醬汁也很入味所以整體很香濃香口。吃完雞後即可加湯吃火鍋,這就是雞煲一味兩吃的好處。香辣魚豆腐,不會很淋,挺彈口。水餃很不錯,皮不會太厚身,且餡料也足用來下火鍋一流~薄片牛肉還是不錯,很快燙熟且也不錯。響玲炸得很鬆香,很易吸醬汁挺很惹味。加泰國粉絲吸湯吃著會覺味濃郁香口,一包分著還不錯。
以前最喜歡冬天吃火鍋雞煲,不過現在很多鋪都搬上樓,在空調下享受火鍋雞煲都完全不是問題。

吃完雞後即可加湯吃火鍋,這就是雞煲一味兩吃的好處。

薄片牛肉還是不錯,很快燙熟且也不錯。

響玲炸得很鬆香,很易吸醬汁挺很惹味。

加泰國粉絲吸湯吃著會覺味濃郁香口,一包分著還不錯。
2019-07-10 217 浏览
荃灣大鴻輝一向出名多野食今日黎食18樓雞煲。門口好多人排緊,望下價錢又唔貴喎,每位$178,但飲品任飲,配料任食。先講雞煲叫左微辣,雞肉好入味好香唔奀,汁有輕微麻辣又唔會太辣。飲品方面唔係雜嘜,有Jolly shandy有鴻福堂各種無糖茶。配料都非常吸引,任點丸類,各款肉類,蔬菜類,份量有半份/1份選擇咁就可以叫多幾款又唔怕食唔哂喇。特別推介嫩滑雪花肥牛切得夠薄,而包心芝心丸同埋芥末魚丸出面就比較少見,蟹籽墨魚滑幾爽口。最後,仲可以自己去禁返杯乳酪/雪糕清一清個味蕾。以火鍋放題黎講呢度質素加呢個價錢絕對係唔錯嘅選擇呀。

火鍋放題黎講呢度質素加呢個價錢絕對係唔錯嘅選擇呀。
2019-07-09 49 浏览
想食雞煲,又要打邊爐,梗係黎大鴻輝18樓啦,好彩朋友一早book好位姐,地方歡堂,而且卡位又多,枱面唔會笠痴痴, 10分乾爽。飲品選擇好多,可以自己出去攞,真係應有盡有啊。一坐低好快侍應就會過嚟問我地,個雞煲要大中小辣,因為我哋唔係好食得辣,所以只係揀咗小辣,雞煲好快就到啦,離遠就已經聞到香噴噴,一上枱其實炒兩炒就已經食飽,醬汁嘅味道十分之有層次,雞肉好滑,雞皮又爽,真係食到我哋停唔到口。食完雞煲之後,仲可以打邊爐架,原來可以咁豐富。第一時間我就梗係叫咗我最鍾意食嘅蝦先啦,嘩真係好新鮮架,入口爽脆,蝦味又濃,夠晒新鮮呀。肥牛,同五花腩又邊少得啊,雖然係雪藏,但係食落口唔會有好大浸雪味,而且夠晒薄切,放落個湯底,滾兩滾就食得,果真和味呀⋯⋯唔可以唔提嘅係佢嘅響鈴,真係好少任食腸,啲響鈴會係新鮮自己咋,上到枱仲係熱㗎,食落趣卜卜,又唔會好油,用嚟朔返雞煲嗰啲汁,就真係一流啦。打完邊路都未完㗎,又點少得食返個甜品先呢?甜品方便有乳酪雪糕,仲有四種味可以揀,配料有多應有盡有,唔好話小朋友呀,大人見到都開心啦。

2019-07-07 86 浏览
又打邊爐,同朋友都鍾意打邊爐,今日去到荃灣18樓雞煲,晚市都好多人。因為雞煲可以任食,我哋揀咗小辣🌶雞煲炒落好香,而且味道唔錯;雞嘅份量都幾多,食完雞煲仲有多款配料任點任食,飲品較係任飲。最鍾意食牛,點咗雪花肥牛及特級肥牛,特級肥牛味道更加好,個人就比較鍾意食呢隻多啲,而且牛味更重。另外叫咗黑豚肉都幾好食,夠林,是日海鮮係蜆,食落都幾甜,另外仲有蝦都係爽口新鮮。仲叫咗花膠同蟹子丸等。粟米係超甜粟,所以幾好食;響鈴就相對地唔算炸得好脆,質素普通。墨魚滑係推薦,食落去幾彈牙,而且有墨魚香;仲有蟹柳同陳皮魚蛋。任食兩小時其實時間相當充裕,最後食多一個yogurt就大滿足了。

另外叫咗黑豚肉都幾好食,夠林,

2019-07-06 109 浏览
作為一個食肉獸,happy weekend就緊係要去食大啖大啖肉🤑今日去左荃灣既十八樓雞煲!正啊!🥳雞煲又足料又足味,每嚿雞肉都啖啖肉,仲要索哂啲汁。啲芫荽同西芹都吸哂汁,配菜都唔失色啊!🤤🤤淨係食哂啲雞未打邊爐都已經飽飽地,滿足啦😽仲要講係四個人一個煲都好夠!真係好足料啊😻打邊爐方面,湯底係煲左十個鐘既豬骨湯,所以食材都唔洗點豉油都好好食,食到食物既鮮味!呢到既火鍋料好豐富,有好多都好值得推介。例如係粟米餃同韮菜餃,好鮮甜,皮薄餡靚!仲要感覺好健康😽另外,芥末魚蛋都好創新!🥳估唔到芥末同魚蛋可以咁夾!🤤🤤

2019-07-05 97 浏览
想食雞煲一段時間,所以就約咗屋企人陪我去食。一嚟上咗個煲先。嗌咗微辣,食落偏甜,雞肉好嫩,份量夠多,四個人食都覺得夠哂過癮。食埋啲洋蔥更加辣口,但夠香。食完雞煲之後就係打邊爐,好多款揀,任點任食,又有得嗌半份,唔使做大哂鬼。另外佢依度一份都唔會好大份,啱哂啲想食得多款但又食唔多嘅人。香辣粉絲豆腐同韭菜餃,前者比較少見,後者自家製,皮有小小厚,但意外味道好好,兩樣都嗌咗幾次。海中蝦都幾新鮮,多肉有甜味,肉質爽口。羊肉薄薄一片,易熟,有羊味,肉唔會韌。有鮮淮山、萵筍同粟米依啲養生之選,粟米超甜,食咗好多。秋葵都幾好食,爽嫩。鮭魚滑同墨魚滑都有水準,任食嚟講都好高質。
想食雞煲一段時間,所以就約咗屋企人陪我去食。
一嚟上咗個煲先。

海中蝦都幾新鮮,多肉有甜味,肉質爽口。

羊肉薄薄一片,易熟,有羊味,肉唔會韌。

有鮮淮山、萵筍同粟米依啲養生之選,粟米超甜,食咗好多。

原來香港人真的一年四季都喜歡吃火鍋,窩夫與蝦子餅上星期日親身感受了。話說窩夫與蝦子餅下午五時光顧荃灣18樓雞煲火鍋專門店,食客比預期多,七時左右離開時,電梯大堂更聚滿了等位的人,非常誇張。窩夫與蝦子餅屬首輪食客,被安排坐四人卡位,坐得比較舒服。坐下來後先選擇招牌18雞煲的辣度,窩夫與蝦子餅選了微辣。點了雞煲後,可以出去取飲品,場內設有多個飲品雪櫃,十分方便。吃火鍋要清熱,窩夫喝竹蔗茅根,蝦子餅則喝咸柑桔。菜類要去雪櫃自取,種類很多,有娃娃菜、通菜、生菜和芥蘭苗等。雖然店主覺得吃雞煲打邊爐不用點豉油,但還是為食客設置了自助醬料區。招牌雞煲來了,店員幫忙拌勻後便可以起筷,雞件不會斬得太細件,肉質不錯,十分惹味。一邊吃雞煲,一邊選擇火鍋配料,有多達80款任點任食呢。吃完雞煲,將煲了十多小時的豬骨湯加進鍋內,準備打邊爐。第一輪的火鍋配料有豆腐、金菇、蘿蔔、粟米、炸魚皮、鯪魚滑、蟹籽墨魚滑和墨魚鬚等,每款的份量不會很多,可以多吃幾款。自家製響鈴的外形很特別,充滿豆香。第二輪點了特級肥牛、頂級梅頭豬肉和豬頸肉等。特選黑豚腩片水準不俗。海鮮方面有海中蝦和蜆。蝦子餅強烈推介豬肺,豬肺的處理程序繁複,很

窩夫與蝦子餅屬首輪食客,被安排坐四人卡位,坐得比較舒服。

坐下來後先選擇招牌18雞煲的辣度,窩夫與蝦子餅選了微辣。

飲品

火鍋要清熱,窩夫喝竹蔗茅根,蝦子餅則喝咸柑桔。
菜類

招牌雞煲

一邊吃雞煲,一邊選擇火鍋配料,有多達80款任點任食呢。
豬骨湯

吃完雞煲,將煲了十多小時的豬骨湯加進鍋內,準備打邊爐。
火鍋配料

自家製響鈴

自家製響鈴的外形很特別,充滿豆香。
火鍋配料

第二輪點了特級肥牛、頂級梅頭豬肉和豬頸肉等。
特選黑豚腩片

特選黑豚腩片水準不俗。
海中蝦和蜆

海鮮方面有海中蝦和蜆。
豬肺

蝦子餅強烈推介豬肺,豬肺的處理程序繁複,很少火鍋店會提供。

最後要吃軟雪糕,咖啡味夠香濃。

窩夫還在雪糕上加了椰果。
2019-06-23
招牌雞煲