2025-07-07
隱世鐵板燒竟然開到去蘭桂坊🔥放工同朋友兩個人訂到座補祝生日,當晚星期四係滿座!有四五枱慶生🎉非常熱鬧,想感受氣氛熱烈嘅鐵板燒記得要訂座!有數款廚師發板套餐,我同朋友都揀咗高級廚師發辦套餐(十一品/$688 per person),可以睇住廚師做料理,非常有feel🔥每上一道菜,店員都會介紹,服務貼心。招牌沙律————————————煙三文魚配沙律菜🥗加上粒粒黑魚籽,令依道菜更精緻。加上黑醋,清新嘅沙律非常開胃。清甜嘅燈籠果同樣爽甜又開胃。前菜兩款(漬物)————————————實際上係三款小前菜🤣都係好清爽開胃!魚子醬蘭王温泉蛋————————————非常有儀式感嘅蘭王温泉蛋🥚輕輕一壓,流出橙紅色蛋黃,蛋香濃郁,撈埋魚子醬,更顯高級感。刺身一品————————————是日刺身係時令魚子醬生蠔🦪好肥美😋口感清爽,加上粒粒飽滿魚籽,增添鮮味,配上蝶豆花泡沫,更凸顯生蠔嘅鮮甜。鐵板海鮮兩品————————————揀咗慢煮鮑魚同虎蝦,兩大隻新鮮又飽滿嘅鮑魚,入口一咬肉質非常爽彈。虎蝦好厚肉,啜埋個蝦頭充滿鮮味🦐鐵板料理————————————牛豚雞都有得選擇,同朋友分別點咗澳洲牛柳粒同美國安格
招牌沙律
————————————
前菜兩款(漬物)
————————————
實際上係三款小前菜🤣都係好清爽開胃!
魚子醬蘭王温泉蛋
刺身一品
鐵板海鮮兩品
鐵板料理
————————————
牛豚雞都有得選擇,同朋友分別點咗澳洲牛柳粒同美國安格斯牛肉薄燒卷分享食。牛柳粒做到想要嘅五成半生熟效果👍🏼肉質軟嫩多汁,每粒入口都肉汁爆滿。安格斯牛肉薄燒肉質細膩,豐富嘅油花分佈均勻,令肉質更加柔嫩多汁🐮
菊花豆腐白麵豉湯
————————————
白麵豉湯非常暖胃,進食料理嘅後半段飲一杯可以促進消化。
黑松露海鮮炒飯
————————————
炒飯粒粒分明,好香口,加上蔥花、蛋、蝦、魚籽等等配料,看似簡單嘅炒飯卻好惹味。
Seasonal Dessert
————————————
係好有心思嘅紅豆爆珠柚子雪葩🍧食完火辣辣嘅鐵板炒食返個柚子雪葩降温啱晒,而爆珠係每粒紅豆釀入去🫘非常有心思,每粒爆珠口感都好正。