2019-04-23 178 浏览
这家店的位置很好找在中环的building queen ,中環地鐵出來以後走大概五分鐘就可到達大廈。排隊等電梯會有專人服務。電梯開門後就是餐廳,直接就有帶位服務生和顧客確認是否訂座以及帶位。整體給人感覺很舒服。餐厅中式风格。菜品都还不错,特別推荐辣子鸡,烤鴨也很不錯。我們點了五個菜,四个人。算上服務費2500左右。有靠窗座位,看的是街景,可以提前预约。另外服务也很不错,基本都是有一定年紀的女士和男士,态度积极主动,點了魚會主動幫客人分盤。会再次光顾!推荐给大家!

有靠窗座位,看的是街景,可以提前预约。

会再次光顾!推荐给大家!
2019-04-10
2019-04-23 169 浏览
鼎爺「阿爺廚房」開播後爆紅,先後開設了天價「鼎爺私房菜」及親民路線的「鼎會館」,以精緻的手工粵菜著名。鼎會館以新穎中式裝潢佈置,門口店牌圓圈內「鼎」置中,大氣逼人,奢華低調風格。店內食物菜單新穎,主廚幾十年經驗打造獨一無異風格中式料理,讓大家品味獨一無異的美食。松茸菌螺頭燉鮑魚師傅以昂貴松茸、螺頭燉鮑魚,湯底清澈鮮甜,味道清新不油膩,入口鮮香清雅,鮑魚飽滿肉質彈牙,整體濃度適中,入口簡潔俐落。竹笙釀海中蝦扒鮮蟹肉店家以蟹肉羹作湯底,再用竹笙圈扎蝦仁,竹笙軟綿吸附湯汁,蝦仁晶瑩剔透,爽口彈牙。鬼馬牛肉師傅以西芹、油條、馬蹄爆香炒牛肉,西芹油條馬蹄均是脆口,切片牛肉口感柔軟,香嫩多汁,配搭出多重質感,新穎獨特。紅燒妙齡乳鴿比較常見的菜色,乳鴿外皮燒至紅脆,內里肉質軟嫩富水份,肉味濃郁。豉椒味菜蝦球炒稻庭烏冬豉椒原料造成茨汁,再配上晶瑩剔透爽口彈牙蝦球,以煙韌彈牙稻庭烏冬作麵底。整碟用料豐富,豉椒更添香口惹味。阿爺芝麻卷芝麻卷最少卷出三四層,口感層次分明清晰,質感滑嫩,芝麻香濃郁,甜度適中。若果要低調奢華,菜色富獨特色彩,食物高水準,服務優質體貼,「鼎會館」是高質中式私房菜其中一個好選擇,價

松茸菌螺頭燉鮑魚

竹笙釀海中蝦扒鮮蟹肉

鬼馬牛肉

紅燒妙齡乳鴿

豉椒味菜蝦球炒稻庭烏冬

阿爺芝麻卷

若果要低調奢華,菜色富獨特色彩,食物高水準,服務優質體貼,「鼎會館」是高質中式私房菜其中一個好選擇,價錢不便宜但物有所值。
  • 松茸菌螺頭燉鮑魚
  • 鬼馬牛肉
2019-04-20 142 浏览
之前一直都垂涎鼎爺的高超廚藝,打算去他開的餐廳食飯,今晚終於抽到空同朋友來到中環的鼎會館一嚐其精緻的私房中菜。餐廳地點方便,位於皇后大道中,同中環地鐵站出口只距離一條街之遙。環境裝修新簇美觀,高尚有氣派,富有中式風格,連窗薕布也精心挑選了用水墨畫做背景,顯出精心佈置的心思。蚵仔卷,$128, 用炸豆腐皮卷住蠔仔 西芹 京蔥 潤腸等食材,鮮咁嫩滑,口感層次豐富,點喼汁一齊食味道好夾。花膠鮑參海鮮酸辣羹,$238/位,是用料較高檔的一道餸,花膠鮑魚海參切成粒狀,煙韌嫩滑,入口易咬有口感,味道偏酸,辣度適中,熱辣辣,黑色的碗外面仲寫咗鼎字,型格有氣派。琵琶黃金蝦,$428,擺碟賣相吸引,炸得黃金鮮艷,流沙蛋黃味道香濃,包满整隻蝦,滲入蝦肉當中,肉質彈牙爽口,蝦味鮮甜濃郁。順德巧手桑拿雞,半隻,$328, 即叫即蒸,雞肉切成薄片醃好,配上蟲草,木耳等一齊煮,底用荷葉墊住,蒸的時候令荷葉的香氣滲入雞肉,蒸得剛好熟,肉質軟稔嫩滑。懷舊臘腸野菌雞煲飯,$256, 用傳統瓦煲煮,一上檯就香氣散發,用料豐富,有雞肉,臘腸,冬菇,火腿肉等配料,油脂香味濃郁,飯粒煙韌香甜,撈埋一齊食唔會覺得油膩。蕃薯懷舊糖

蕃薯懷舊糖水,$48/位,蕃薯香甜軟稔,入口即溶,糖水用黃糖煮成,甜度適中。

鮮榨蘋果汁,$48, 鮮榨雪梨汁,$38,用新鮮水果即榨,入口仲覺得有沙沙的水果肉,鮮甜可口。
2019-04-17 127 浏览
近年明星、歌手及名人均紛紛開餐廳,進軍飲食界,而鼎爺更係美食界最火熱🔥的廚子,看過他的「鼎爺廚房」,除了心思思想學做菜,當然也想吃一頓他餐廳的菜式趁著工作量暫時不多,我特意帶了懂吃的爸爸去鼎.會館吃晚飯,看看有什麼吸引之處,聽聞鼎爺私房菜館經常滿座,真讓我們期待當中的菜色,而且爸爸是鼎爺的小粉絲,常在電視中跟他偷師鼎爺的大紙牌超逼真,超適合慕名而來的人跟「它」打卡合照餐廳環境有濃濃中國風味,設計甚具氣派,天花上配上了巨型蓮花水晶燈,門中央放置以「鼎」字作為屏風,霸氣十足,樓頂很高,給人一種舒適寬敞的感覺,整體裝潢讓客人留下深刻印象一坐下來,侍應很貼心的詢問我們喝什麼,茶有多款,而我們選了菊花茶,一倒進杯子裡,聞到淡淡的菊花香氣🌼 喝下去覺得清新解渴,忍不住喝了好幾杯茶點了脆皮和牛臉,薄薄的外皮很脆,和牛肉質嫩滑輕易就可以咬開,和日本吃到的吉烈牛有異曲同工之妙,所配的醬汁是甜甜的,很惹味開胃😋知爸爸最愛喝湯,我點了個雙耳燉鮮蟹拑湯給爸爸,當中有大大隻的蟹拑,很厚肉又帶鮮味,我想這絕對是這個湯的精華,蟹拑鮮味十足,口感細嫩,湯頭喝下去很清甜,內裡的配料也不少,材料絕對不馬虎桂花黃金炒飯是爸

鼎爺的大紙牌超逼真,超適合慕名而來的人跟「它」打卡合照

桂花黃金炒飯是爸爸有從鼎爺的節目中學習,黃金炒飯炒得恰到好處,賣相米顆呈金黃色,粒粒分明,特別在於加入了咸蛋黃及脆米,配料還有桂花、蝦🦐、菜粒和帶子粒,讓口感充滿了層次,吃落去很香口,調味剛好,不會太濃味

生炒骨是我們平時外出晚餐必點的菜色,但紫晶生炒骨倒是頭一次試,紫晶是指紅肉火龍果,用上火龍果這水果入饌,把生炒骨、洋蔥、紅椒、黃椒等配料放入已挖空的火龍果殼內,顏色繽紛的紫紅色,看到已教人喜悅,食落醬汁酸甜入味,令我們食慾大增

爸爸點了鮑汁蝦籽柚皮這道懷舊菜式,柚皮雖然稱不上是什麼昂貴的菜式,卻是花時間跟耐性的功夫菜,處理程序繁瑣,首先要將柚皮表面燒過,作用是把其油脂燒掉,稍一處理得不好就會苦澀難以入口,再浸8小時以上,重覆搾水,換水這動作十次,直至柚皮變白才可以下一個工序 — 煨豬油,目的是令其更鬆化,這道菜處理得很好,柚皮沒有苦澀味,由於柚皮本身沒有味道,運用鮮味的鮑汁帶出柚皮的質感,天作之合✌🏻

我同爸爸都是喜愛吃糕點之人,所以就點了蜂蜜黑糖糕為這餐劃上完美的句號。上枱時香氣四溢💨遠遠已經聞到陣陣香濃的黑糖味,蜂蜜味雖然較淡,但與黑糖配合正好互相揮映,香甜清新,口感也是我喜愛的,做法仿效黃金糕,做出一絲絲的質感,食落甜糯香軟,煙韌非常,令人一試難忘🤤
📍中環📍鼎爺拿手經典菜👑重現傳統手工粵菜🥢到底由鼎爺主理嘅粵菜館,係咪真係咁好食?🤔定明星效應?🌟今次就去一探虛實😹😹呢間同鼎爺私房菜嘅分別就係,可以散叫或者叫套餐😉無min charge👌🏻------------------------------環境♥️成個環境都好有中國古典風🕰以四合院做主題☺️天花板上面嘅蓮花燈都好靚🌟而鼎字嘅屏風都好有霸氣😍------------------------------食物質素♥️我哋個晚就叫咗個套餐💕有六道菜😉1)麻香口水竹絲雞🐔係一個冷盤嘅前菜✨開頭見到menu寫竹絲雞,都會有個疑問🤔️竹絲雞唔係多數要嚟煲湯架咩🤣好少聽過會入饌🙈原來肉質好鬼滑♥️♥️同口水雞嘅味道一樣,都係辣辣哋,好惹味😆------------------------------2)秘製火焰叉燒🔥師傅會親自係您面前燒🔥係本地黑毛豬🐖每一舊叉燒都係一層肥一層瘦😍肥瘦適中🤤但個人嚟講鐘意食偏瘦嘅叉燒😹每舊都搽咗好多蜜汁🤤所以燒完之後,入口甜甜哋,好鬆軟,唔會鞋口同乾身👌🏻------------------------------3)順德拆魚羮🐠將東星斑拆肉,連埋其他材料切成絲✨真係落
📍中環📍鼎爺拿手經典菜👑重現傳統手工粵菜🥢

麻香口水竹絲雞

2)秘製火焰叉燒🔥
秘製火焰叉燒

3)順德拆魚羮🐠
將東星斑拆肉,連埋其他材料切成絲✨真係落足心機♥️湯係呈奶白色💕飲之前可以落少少胡椒粉,飲落好鮮甜,唔會腥😝

4)蝦籽婆參燜豆腐🥬
蝦籽就可以吊起海鮮鹹香,連豆腐一樣都咁入味🥰而澳洲婆參就勁厚肉🤩🤩又好大舊😆炆得超級腍😭😭又入味‼️其實咁大舊嘅婆參要炆得又腍又入味,真係好難🌟
蝦籽婆參燜豆腐

5)正宗乾炒牛河🐂
好夠熱,真係好有鑊氣🔥炒得好乾身,又唔油,食完成碟,個碟上面都無咩油👌🏻不過牛肉如果再嫩啲會比較好🐮河粉都係每日新鮮做,唔係現成買✨所以都好彈牙😉
正宗乾炒牛河

6)水晶椰香南瓜露🥣
將大菜糕整成透明嘅水晶珠,好爽脆😛配埋南瓜同椰汁,感覺好creamy,又唔漏,就算成碗飲曬,都唔滯胃😹😹我之前其實好怕飲西式嘅南瓜湯,次次都飲唔曬,就係因為太漏🤦🏻‍♀️但呢個絕對係幾好🌟

服務質素♥️
絕對係好好🥰一入去又會幫您拉凳,舖好餐巾🙈每次見到您飲完杯茶,都即刻幫您倒,基本上我全程,我個杯都係常滿嘅😹😹之後食到一半,又話我哋壺茶應該凍咗,主動幫我哋換過一壺熱嘅😭其實我都唔知道壺茶係咪凍咗🤣不過係好窩心❤️又好樂意介紹每個菜式🥰每個staff都好好服務,好抵讚😆
麻香口水竹絲雞
秘製火焰叉燒
蝦籽婆參燜豆腐
正宗乾炒牛河
2019-04-07 88 浏览
—裝修古色古香得嚟帶點現代感 場內都播着有中國古典色彩嘅音樂花膠杏汁燉白肺($298)杏香馥郁 呷一口暖入心扉陳皮蒸蟶子皇($88/隻)醬油冇蓋過蟶子嘅味 爽口彈牙豉香欖角骨($298)檸檬葉絲提升咗菜式嘅味道肉身軟腍煮得入味麻香辣子雞丁($298)雖然係嗜辣嘅人 但成碗辣椒咁上 都有d嚇窒咗好似炸麥樂雞咁帶麻香 唔係勁辣正宗乾炒牛河($238)炒得乾身唔油膩每碟食物都熱騰騰端上 需要耐心等待Server服務唔錯 不時為我哋添茶整晚都享受嘅 略嫌價錢偏貴——————————鼎·會館 Ding’s Club中環皇后大道中80號H Queen's 23樓

裝修古色古香得嚟帶點現代感
場內都播着有中國古典色彩嘅音樂
花膠杏汁燉白肺($298)
杏香馥郁 呷一口暖入心扉
陳皮蒸蟶子皇($88/隻)
醬油冇蓋過蟶子嘅味 爽口彈牙
豉香欖角骨($298)
檸檬葉絲提升咗菜式嘅味道
肉身軟腍煮得入味
麻香辣子雞丁($298)
雖然係嗜辣嘅人
但成碗辣椒咁上 都有d嚇窒咗
好似炸麥樂雞咁帶麻香 唔係勁辣
正宗乾炒牛河($238)
炒得乾身唔油膩

鼎·會館 Ding’s Club
中環皇后大道中80號H Queen's 23樓
2019-04-06
2019-04-06 163 浏览
今個月出左糧決定帶呀媽食餐好既😙眾所周知鼎爺煮野食叻架啦,之前食過一次鼎爺私房菜覺得好正!最近得知原來係中環開左第二間餐廳—鼎·會館,於是訂了星期六晚來試下😋呢間既裝修好靚,以銀白色為主,好中國風,牆上畫左好多山水畫,仿如置身古代。座位亦好闊落,坐得好舒服自在。服務亦好滿意,帶俾我地一個唔錯既晚餐體驗~•🍵茶點了菊花,陣陣幽香,清新解膩~•🍖秘製火焰叉燒($368)店員係我地面前即席表現火燒叉燒🔥夠哂吸睛,影相一流📸燒得好香,有些少濃邊,幾惹味,半肥瘦既叉燒咬落幾juicy,唔會好乾同鞋,份量都唔少~•🥣花膠鮑參海鮮酸辣羹($238/位)入面有好多花膠鮑參海鮮粒粒,口感豐富,酸辣羹非常濃味,適合重口味如我🙂•🦀桂花蟹肉炒瑤柱($428)呢道菜除左有蟹肉同瑤柱,仲有好多芽菜同炒碎蛋花,炒得幾香,蛋香味突出,芽菜都好爽口!•🐂蔥香梅菜皇燜和牛肋骨($298/位)幾驚喜既菜式,和牛助骨燜得非常腍,好入味,香蔥梅菜就咁食都好味~•🍛章魚鮑魚雞粒有味飯($139/位)個飯係煲仔咁上,店員會幫我地筆埋落碗,有得食埋飯焦~另奉上醬油唔夠味可以加,飯入面有章魚、鮑魚、雞粒、炸銀魚、冬菇等,都幾多料🥢•

服務亦好滿意,帶俾我地一個唔錯既晚餐體驗~

🍵茶
點了菊花,陣陣幽香,清新解膩~

🍖秘製火焰叉燒($368)

🥣花膠鮑參海鮮酸辣羹($238/位)

🦀桂花蟹肉炒瑤柱($428)

🐂蔥香梅菜皇燜和牛肋骨($298/位)

🍛章魚鮑魚雞粒有味飯($139/位)

🍯蜂蜜黑糖糕($32/件)
口感煙煙韌韌似白糖糕,黑糖味幾濃,為今晚劃上完美既句號❣️

2019-04-05 2823 浏览
「鼎爺」呢個名相信大家都唔陌生嫁啦!佢高超既廚藝 同氣勢真係唔講得笑!今日有幸同友人去試下由鼎爺開既第二間粵菜館 比起私房菜果間相對便宜一點同埋有得散叫菜式!最最最重要既係友人請呀嘛!一入到去環境氣派十足,仲有個巨型蓮花水晶燈係中間,盡顯古典優雅!餐牌都充滿特色!!古典時尚 夠哂氣派雞茸燴官燕第一道菜式就係官燕!淡淡都係雞茸同官燕 非常濃郁 完全無味精 無得輸啦完全係!必點阿爺七彩炒星斑球唔好以為皮普通呀,每一舊都嫩滑無比!魚味鮮味十足 飲完個湯之後食呢個魚都咁出d味就知有翻咁上下啦!紫蘇炒雞柳繼續下一碟!紫蘇辣辣地得黎爽口又幾食,雞有果味應該有落過功夫唔單只係表面,係個芯到甜出黎!正天白花茹紅燜豆腐豆腐做得好都唔易,「叔」既 淋既 硬既,臭既都試過!呢一個可以話係我食過豆腐當中口感最正既一舊!做得啱啱好 花茹都係重茹味 少少地已經好勁鱆魚鮑魚雞粒有味飯原隻鮑魚!本以為咁樣上鮑魚一定會好硬啦,誰不知唔係bo!輕輕一咬就分開到 仲keep到個味係到有味飯真係粒粒都充滿咗味道 鱆魚脆身 令整個飯層次更上一層樓!水晶椰香南瓜露椰奶香重同南瓜好夾,「杰」身得黎又唔會”將”住口!好食總結,頂級享

餐牌都充滿特色!!
古典時尚 夠哂氣派

雞茸燴官燕

阿爺七彩炒星斑球

紫蘇炒雞柳

天白花茹紅燜豆腐

鱆魚鮑魚雞粒有味飯

水晶椰香南瓜露
椰奶香重同南瓜好夾,「杰」身得黎又唔會”將”住口!好食

總結,頂級享受無得輸 真係好期待可以一試鼎爺私房菜!不過應該短期內無乜機會啦
就算無朋友請客,自己再去一次鼎會館!我既答案都會係!去呀!take my money & shut up

2019-04-03
  • 鮑汁鱆魚雞粒燜飯
環境舒適, 服務周到。味道大致上都屬於中上水平, 食材新鮮,用料到位, 沒有太多味精 ,但以這個價格份量不太足夠, 應該再多30%才算合理 . 這個價錢在很多地方都可吃到更精美的菜式,可能是地理位置,枱數目、貴租、明星效應等等的因素影響價錢。 食品賣相一般,沒有太多裝飾 ,以這個價錢應有更好的賣相 。叉燒厚身味道甜美, 調味方面亦不太濃郁,恰到好處。 石斑斑片彈牙,乳豬皮蛋, 味道中上,配搭適宜。 黑松露雞肉炒飯精彩,是令人回味的一道菜。 甜品蕃薯糖水只得兩嚿蕃薯和很少糖水, 收45元,但好像是送給你吃的一樣的份量,應作改善。 杏仁茶甜品好吃。 總體來說味道中上 ,價格偏高, 性價比不高,服務優良。
2019-03-16 308 浏览
大部分人都是同我一样是慕名而来的,但是却令我們都很失望,來之前看過餐牌知道價格是幾貴下,不過淋住一分錢 一分貨,都來試一下,點左幾個菜,大部分都不值這個價錢,兩份三葱和牛肋骨,完全是紋到好像牛腩甘,698不值,個炒蝦居然是用雪蝦,有點離譜,最差是個煲仔飯,煲仔飯本身應該爽口干身有飯焦粒粒米分明,結果這個煲仔飯是淋到咩甘,點飯好濕好多汁,吾講還以爲是熱飯拿去加汁炒飯添,唯一可以的是個豆腐斋煲,個雞皮鵝肝就正常無咩特別,埋單2100幾,不值,最多值1300左右,同樣價錢我在龍景軒吃得幾好了,吾同級數羅
2019-03-12
2019-03-11 187 浏览
铜锣湾的鼎爷一直都是品质中菜的代表,店主本身是TVB知名配角,常年个人对餐饮有比较高的要求,第一家店开的算是很成功的,第二家店自然进军港岛必争之地中环。店内的环境还是很不错的,装修的明亮,淡雅,属于低调的奢华。窗外可以一览太平山夜景,还是很不错的。服务员很耐心,套餐的搭配也不错。单点的话汤,叉烧,海鲜,牛肉等菜价格比较贵,但是每道菜都有自己的特色,配菜令人惊艳。就连最简单的炒饭口味都与众不同。总体来说菜都挺好吃的。唯一的不足就是酒水种类不算太多,但自己带酒开瓶费300也还可以接受,总体来说非常棒的一家中餐厅,值得尝试。

2019-03-06
  • 凉菜孖宝
  • 川妈子炒饭
  • 四十五头吉品伴花菇
  • 酸汤煮玉带
  • 三葱焖和牛肋骨
2019-03-05 285 浏览
HQueens里的餐廳我都蠻喜歡的,所以對鼎會館期待很高。裝修環境非常普通,而且每桌離的距離太近了,非常吵鬧。8個人點了很多菜,大部分沒有照相,也沒有什麼印象了。麻香口水竹絲雞,這道味道不錯,粉皮比雞好吃。秘制火焰叉燒,造型放在鐵盤上以為會吸引眼球,但是火焰把每塊肉周圍烤的焦黑,賣象非常一般。巧手桑拿雞,居然完全忘記味道了。鮮枝竹雲耳豆卜,無功無過古法避風塘炒蟹,這種大菜都抓不住人的記憶。8個人還點了其他好多菜,好多記不住了,應該有海蜇、 紅燒妙齡乳鴿、麻香辣子雞丁、可能還有一道魚,瑤柱蛋白炒飯、總體感覺都非常普通。 整體環境吵鬧,菜式沒有特色,一晚上沒有任何菜留住記憶,以後不會再來了。
HQueens里的餐廳我都蠻喜歡的,所以對鼎會館期待很高。

裝修環境非常普通,而且每桌離的距離太近了,非常吵鬧。

8個人點了很多菜,大部分沒有照相,也沒有什麼印象了。

麻香口水竹絲雞,這道味道不錯,粉皮比雞好吃。

巧手桑拿雞,居然完全忘記味道了。

鮮枝竹雲耳豆卜,無功無過

古法避風塘炒蟹,這種大菜都抓不住人的記憶。

2019-03-04 198 浏览
期待好耐想食鼎爺嘅私房菜😅覺得好失望,無下次☺️# 食物水準一般# 價錢超乸貴# 服務就超好#出名嘅 ‘乞衣雞’ 好味,不過好貴 唔太值評價系:‘ 頂 ’頂頂頂頂頂頂頂頂頂頂頂頂頂頂頂頂頂頂頂頂頂頂頂頂頂頂頂頂頂頂請問是否每道由他主理?不是李家鼎煮的🤢
期待好耐想食鼎爺嘅私房菜😅
覺得好失望,無下次☺️
# 食物水準一般
# 價錢超乸貴
# 服務就超好
#出名嘅 ‘乞衣雞’ 好味,不過好貴
唔太值

請問是否每道由他主理?不是李家鼎煮的🤢
2019-02-28
2019-02-19 300 浏览
作為一代「傷」界奇「疤」,又要食得平又要食得正,每當見到有優惠的傳單,不期然一定金睛火眼到實是否值得收鈉入食庫裏。湊巧有一次同事見到一張鼎·會館湯品買一送一的優惠單張,小人與二個友好同事飛即撲前往是也!店內裝潢好比五星級的酒店中餐廳,高貴而不失型格,霸氣盎然。我們拿著單張,問及有沒有買一送一的湯,一個二個侍應都支吾其詞,不是說「問下廚房」,就是說「睇下有冇」。與其等湯,我們反正要吃午飯,就決意正正經經的點菜罷了。扣肉炆得激腍激入味,絕對為上品!芥蘭度既鮮香且甜,高水準之作。臘味糯米飯炒得超香,但實在太甜,我們後來反要加一碟鹹豉油更對口味!我們絕對尊重和欣賞鼎爺的菜式,但食味過份的甜反而適得其反。結果到了餐尾,都要走了,仍沒有湯的回覆。

店內裝潢好比五星級的酒店中餐廳,高貴而不失型格,霸氣盎然。

炆腩肉

肉碎炒芥蘭度

臘味糯米飯
我們絕對尊重和欣賞鼎爺的菜式,但食味過份的甜反而適得其反。

結果到了餐尾,都要走了,仍沒有湯的回覆。
炆腩肉
肉碎炒芥蘭度
臘味糯米飯
2019-02-17 394 浏览
今次去食好彩係公司開年飯,, 貴 但嘢今食普通,, 服務又唔好,, 如果係自己比錢去食ge話我會喊出嚟。我地12個人, 全部都係揀698個個套餐。本身知每個小食都要2個以上先可以叫, 點知原來仲要係人數雙數先比我地落得單.. min 2個以上人嗌先叫得我明,, 開爐嘛.. 但係一定要單數又係咩事?如果我枱人人數係單數 咁係咪姐係有一個落唔到單 / 無得自由揀嘢食 要就人地食嘢為湊數落單?.. 都唔緊要 最差係個部長反應 佢唔係話[] 諸如此類,, 係話 [] 我比咁貴 係le度食其實唔expect個servicing係差到咁。你扮吓嘢態度無咁串都好呀... 之後上菜d次序都唔係順序係亂ge。le個其實問題唔大ge, 不過食之前咁大名氣又好似酒店式咁, 廚房出菜安排無諗過咁咋啫。份量幾好細。鮑魚啱啱好ge, 不過又唔覺得特別新鮮好味, 罐頭鮑魚其實都可能分別唔大。隻蝦.. 個人嚟講覺得同酸梅唔夾 我麻麻地.... 唔太中意。個翅係好味ge都足料gele個係同事嗌ge開邊龍蝦。無咩特別好唔好味, 正常lole個係另一個option荷香蒜泥汁蒸和牛。其實個牛腩多d,, 味道好ge因為d 醬

我地12個人, 全部都係揀698個個套餐。本身知每個小食都要2個以上先可以叫, 點知原來仲要係人數雙數先比我地落得單.. min 2個以上人嗌先叫得我明,, 開爐嘛.. 但係一定要單數又係咩事?如果我枱人人數係單數 咁係咪姐係有一個落唔到單 / 無得自由揀嘢食 要就人地食嘢為湊數落單?.. 都唔緊要 最差係個部長反應 佢唔係話[[唔好意思唔可以咁落單]] 諸如此類,, 係話 [[吓 咁樣我唔識落單]] 我比咁貴 係le度食其實唔expect個servicing係差到咁。你扮吓嘢態度無咁串都好呀...

個翅係好味ge都足料ge

le個係同事嗌ge開邊龍蝦。無咩特別好唔好味, 正常lo

le個係另一個option荷香蒜泥汁蒸和牛。其實個牛腩多d,, 味道好ge因為d 醬好味,, 不過無牛味lo,, ((如果唔係應該唔洗咁濃味ge醬。))

天白花菇紅燒豆腐, 韭黃帶子炒滑蛋都係幾好味ge,, 係可以叫ge

le個魚就一般 唔會係首選lo

川媽子炒飯
我就ok 個味ge,, 但好多同事唔係太接受到。特別一提炒飯係有酸菜味,, 同枱真係唔係太多人食得慣。另外個炒飯真係好油... 好油... 好油..........

蕃薯糖水係好味ge,, 不過得一啖就完咗lu。係,, 唔係一碗 係一啖份量。

總觀成餐飯係食得唔開心覺得唔扺食 服務差 食唔飽。le個價錢開年做lunch其實貴, 真心唔預差到咁, 無論係嘢食定服務, 個價錢完全係食地段環境同名氣。去之前睇le間 咁多位同事揀le間都係因為comment好似唔錯所以諗住去試下, 大家食完都好失望。唔會想再encore。

***順屬個人口味+意見***
2019-02-11
$767.8 (午餐)
庆祝纪念
团年饭