黑門水產すいさん (棉登徑)

KUROMON AQUATIC JAPANESE RESTAURANT (Minden Avenue)
2024-03-29 108 浏览
今日專程過嚟試下人氣甲羅燒。餐廳位置喺尖沙咀市中心棉登徑。無論係門面定係餐廳入面都裝修得好有日本風情。黑門角切海鮮沙律除咗有新鮮嘅沙律菜之外,角切魚生份量好多!食到底都繼續有。深海薄切池魚師傅刀工好犀利真係切到好薄,池魚好新鮮冇腥味,反而有池魚獨有嘅回甘。海膽蟹味噌甲羅燒期待已久嘅甲羅燒,蟹殼上面有海膽,蟹子,鵪鶉蛋,蟹肉。哥哥好貼心畀你打完卡之後就會喺隔離開個爐幫你燒,佢慢慢喺個爐上面將佢攪勻,海膽撈埋蟹膏真係冇得輸,仲要加埋蟹肉,配一塊餅乾畀你伴住食。每一啖都好似有上千隻蟹喺你個口入面一樣,真係好鮮,好蟹!推介。壽喜牛肉鍋壽喜燒有一般配料芋絲,粉絲,冬菇,大蔥,金菇菜,豆腐等。另外仲有一碟牛肉畀你慢慢自己煮。牛肉好大塊又冇渣。另外我仲自己配對咗個烏冬撈埋啲壽喜燒湯汁一齊食!鮭魚親子丼三文魚就當然好新鮮,鋪滿成個丼飯,上面仲有幾片海膽,壽司飯係醋飯,估唔到咁大碟,可以兩個人分嚟食!燒雞皮叫咗一串燒雞皮嚟食,非常脆口,啲肥膏已經燒曬所以一啲都唔肥!點解嚟講環境坐得舒服,店員嘅服務都唔錯,適合朋友聚會過嚟傾計。
今日專程過嚟試下人氣甲羅燒。

黑門角切海鮮沙律
除咗有新鮮嘅沙律菜之外,角切魚生份量好多!食到底都繼續有。

深海薄切池魚

海膽蟹味噌甲羅燒

壽喜牛肉鍋

鮭魚親子丼

燒雞皮

2024-03-28 91 浏览
成日都話日本🇯🇵係香港人第二個家鄉,我都好鍾意食日本嘢!今晚去咗棉登徑嗰間黑門水產居酒屋試下去到門口已經feel到好濃厚嘅日系氣息☺️ ——————————————————————-嗌咗咩▶️ 好多人都推介要點甲羅燒☺️一場嚟到當然要試,仲打孖上添海膽蟹味噌甲羅燒黑門令蟹味噌甲羅燒叫咗兩隻味嘅甲羅燒,海膽味嘅就有海膽,其他料包括有蟹膏、蟹🦀籽、蟹肉、蔥、鵪鶉蛋,未燒之前可以影咗相先😍 燒完就咁食或者配梳打餅一齊食都係一流😍 我第一次甲羅燒,食完之後真係念念不忘😂同埋記得要趁熱食😋刺身6盛刺身好新鮮亦都好厚切,包括有鯛魚、油甘魚、三文魚、吞拿魚、海膽同埋帆立貝啖啖肉~ 賣相都好靚🫶🏻深池薄切同朋友都好鍾意食魚🐠,當日問咗店員有啲咩好推介😆 佢就建議我哋點深池魚🫶🏻 刺身切到好薄好似紙咁,點埋隔離酸酸甜甜嘅醬汁,食落清新又唔膩黑門三文魚加州反卷厚切三文魚🍣包住加州反卷 成個dinner都要食翻少少壽司飯增加飽肚感😂龍蝦湯煮海鮮🦞海鮮有蝦、大大隻蠔、芋絲、八爪魚仔仲有冬菇等等☺️ 煮熟咗之後啲料索唒龍蝦湯嘅味👍🏻
成日都話日本🇯🇵係香港人第二個家鄉,我都好鍾意食日本嘢!
今晚去咗棉登徑嗰間黑門水產居酒屋試下
去到門口已經feel到好濃厚嘅日系氣息☺️
——————————————————————-
嗌咗咩▶️
好多人都推介要點甲羅燒☺️一場嚟到當然要試,仲打孖上添

海膽蟹味噌甲羅燒
黑門令蟹味噌甲羅燒
我第一次甲羅燒,食完之後真係念念不忘😂同埋記得要趁熱食😋
刺身6盛
啖啖肉~ 賣相都好靚🫶🏻
深池薄切
黑門三文魚加州反卷
厚切三文魚🍣包住加州反卷
 成個dinner都要食翻少少壽司飯增加飽肚感😂
龍蝦湯煮海鮮🦞
2024-03-13 288 浏览
除左大阪之外,原來香港都有黑門水產~🍞黑門令大漁魚子醬脆脆包($98)脆脆既多士上面既係吞拿魚蓉、蟹肉、海膽、三文魚籽、飛魚籽同魚子醬。每一樣都係主角🐟深海池魚薄切刺身($238)新鮮既深海池魚以薄切既方式呈現,魚肉質地鮮嫩,口感清爽,味道鮮甜🦀黑門令蟹味噌甲羅燒($78)有大量既蟹膏、蟹肉同蟹籽,鹹味之中帶鮮甜,除左配梳打餅之外之外,仲可以配埋炒飯一齊食🍛黑門令海膽櫻花蝦海鮮炒飯($238)以新鮮的海膽和櫻花蝦作主要材料,海鮮既鮮味與飯的香氣完美融合,令人回味無窮。🦑蟹油辣椒炒魷魚($78)魷魚肉質爽口,搭配上濃郁既蟹油同微辣的口感,送酒一流🐓鐵板燒山賊醬蟹蒜地雞($138)原碟用鐵板上,香味十足,雖然唔知咩係山賊醬,但係又幾惹味
除左大阪之外,原來香港都有黑門水產~

🍞黑門令大漁魚子醬脆脆包($98)

🦀黑門令蟹味噌甲羅燒($78)

🍛黑門令海膽櫻花蝦海鮮炒飯($238)

🦑蟹油辣椒炒魷魚($78)
魷魚肉質爽口,搭配上濃郁既蟹油同微辣的口感,送酒一流

🐓鐵板燒山賊醬蟹蒜地雞($138)
原碟用鐵板上,香味十足,雖然唔知咩係山賊醬,但係又幾惹味
2024-03-13 169 浏览
燈光和暖色 好多海鮮貝殼滿天掛 日本燈籠唔少得舒適環境設計得舒適而溫馨 讓客人能夠放鬆身心享受美食 日式風格的裝潢和音樂 營造出一種寧靜的氛圍明太子大魚炒飯 $168富有鹹香鮮味炒飯 睇得到滿滿的明太子一啲都唔油,好香好好食 鹹香且稍帶辣味呢度所講嘅大魚 應該係八爪魚見到切成粒狀嘅八爪魚 豚肉湯牛肉稻庭烏冬 $98遠距離都聞到香噴噴嘅麻油味豬骨湯 薄切牛肉片 因為湯底非常熱牛肉被淥熟無耐 食落去特別嫩 稻庭烏冬彈牙口感另外可以揀蕎麥麵黑門令蟹味噌甲羅燒 $78擺上枱一陣 會有師傅拎個濱燒爐親自炮製甲羅燒鵪鶉蛋撈勻蟹膏蟹肉蟹籽 濃郁的蟹肉風味和味噌鹹香在火上燒烤至金黃色和香氣四溢有炸蒜調味料同埋餅乾佐食北海道蜜柑鯛薄切刺身$238以北海道特產蜜柑鯛製成生魚片料理肉質鮮嫩、口感細膩 以薄片形式呈現肉質柔軟,帶有淡淡甜味
燈光和暖色 好多海鮮貝殼滿天掛 日本燈籠唔少得
舒適環境設計得舒適而溫馨 讓客人能夠放鬆身心
享受美食 日式風格的裝潢和音樂 營造出一種寧靜的氛圍

明太子大魚炒飯 $168
富有鹹香鮮味炒飯 睇得到滿滿的明太子
一啲都唔油,好香好好食 鹹香且稍帶辣味
呢度所講嘅大魚 應該係八爪魚

在火上燒烤至金黃色和香氣四溢
有炸蒜調味料同埋餅乾佐食

北海道蜜柑鯛薄切刺身$238
以北海道特產蜜柑鯛製成生魚片料理
肉質鮮嫩、口感細膩 以薄片形式呈現
肉質柔軟,帶有淡淡甜味

2024-02-28 308 浏览
之前老公見到依家餐廳有好多個like,成日都好想試吓,但又唔係成日有時間特登出到嚟尖沙咀食飯,所以,一直都冇機會試吓依一間餐廳。今日,遇上有朋友派帖,約咗依間餐廳食飯。就是因為這個原因,終於可以試吓依間餐廳嘅菜式。原本訂枱之前,朋友話餐廳六周年,有特價的二人餐,不過,最後我哋都選擇咗散叫,冇食嗰個二人餐。我哋叫咗:1) 鱈魚白子 ($148)2) 海膽蟹味噌甲羅燒 ($88,好味,足料,但個殼差唔多俾師傅燒穿咁滯😮‍💨)3) 深海池魚薄切刺身($238)4) 黑門角切海鮮沙律 ($98)5) 黑門三文魚加州反卷 ($128)6) 酒釀生螢烏賊 ($68)7) 黑門大阪燒 ($88)8) 炸蓮藕片 ($38)呢度坐幾耐都唔會俾人趕,係傾偈嘅一流勝地。最後,我哋去咗附近嘅甜品舖食糖水。有一種感覺,好似同一班朋友去咗日本一轉,醉翁之意不在酒,放下假咁,refreshing 下,叉下電,不錯😌

我哋叫咗:
1) 鱈魚白子 ($148)
3) 深海池魚薄切刺身($238)
4) 黑門角切海鮮沙律 ($98)
5) 黑門三文魚加州反卷 ($128)
6) 酒釀生螢烏賊 ($68)
7) 黑門大阪燒 ($88)
8) 炸蓮藕片 ($38)

2024-02-28
2024-02-27 200 浏览
一排冇食又想食,就去咗位於尖沙咀嘅黑門水產。呢度係一間以新鮮海鮮為主的日式餐廳,提供豐富多樣高質嘅海鮮料理。.首先,講下佢哋嘅鱈魚白子。呢個菜式以鱈魚嘅軟滑白子為主角,配上柚子汁。每一口都帶來濃郁嘅海水同鮮甜味。.再嚟就係北海道蜜柑鯛薄切刺身。呢款刺身將北海道蜜柑鯛切成薄片,質感鮮嫩,帶有微妙嘅甜味。食落去清新爽口,令人感受到海鮮的原汁原味。.接著就係黑門令蟹味噌曱羅燒。呢款菜式係招牌,必叫。以新鮮嘅蟹肉蟹膏,製成嘅味噌燒為主,肉質鮮美,味道濃郁。每一口都帶來滿滿的蟹味,令人回味無窮。料好多,如果餅乾唔止一塊就好。.再嚟就係黑門令龍蝦湯煮海鮮。呢個都係我嘅必食item! 菜式以鮮嫩嘅龍蝦湯煮海鮮為主,龍蝦湯底鮮甜豐富,令海鮮更加鮮美。有八爪魚,蝦,菇,芋絲,吸收晒濃郁嘅龍蝦湯,每一口都帶來龍蝦湯底嘅濃郁味道,令人垂涎欲滴。,總括而言,佢哋嘅菜式新鮮美味,食材用料上乘,香港少見嘅質素。而且,黑門水產嘅服務亦都好細心,員工態度友善,會不斷針水,唔洗要求。店內環境好靚,好似去咗日本咁,坐得舒服,用餐體驗愉快。
2024-02-21 206 浏览
今日同朋友嚟咗尖沙咀呢間裝修好和風嘅餐廳食。Menu好多選擇,啱晒唔同人嘅口味。黑門角切海鮮沙律 ($98)呢個角切沙律材料好豐富,魚嘅話有三文魚、吞拿魚等,又有車厘茄、沙律菜、蓮藕等食材。個沙律醋酸酸地,成個沙律唔會乾,都算係幾重口味嘅沙律。黑門帆立貝伴魚子醬 ($98)紫菜包住帆立貝、紫蘇葉、三文魚籽、海膽同魚子醬,一啖食晒多重滋味。海膽蟹味噌甲羅燒 ($88)甲羅燒應該算係店舖嘅主打,有好多唔同口味。由店員親自幫我地燒。蟹膏醬撈咗其他材料,好似係蔥花、蟹肉、飛魚子等,加上鵪鶉蛋黃,份外香滑有口感,點梳打餅食一流!胡椒豬骨豚肉鍋 ($178)蔬菜食材豐富,有大葱、菇菌類、豆腐、芋絲、娃娃菜、紅蘿蔔等。豬骨湯香濃,令食材都好入味。鐵板燒海鮮雜菌 ($188)炒得超入味,好香黑椒味!有鮑魚、蝦、魷魚,其中要數鮑魚入口最軟滑。雞髀肉大蔥卷 ($58)大葱鮮嫩唔老,同雞髀肉一齊烤到微燶。都算係幾圓滿嘅一餐!
今日同朋友嚟咗尖沙咀呢間裝修好和風嘅餐廳食。

Menu好多選擇,啱晒唔同人嘅口味。

黑門角切海鮮沙律 ($98)

黑門帆立貝伴魚子醬 ($98)

海膽蟹味噌甲羅燒 ($88)

胡椒豬骨豚肉鍋 ($178)

鐵板燒海鮮雜菌 ($188)

雞髀肉大蔥卷 ($58)
大葱鮮嫩唔老,同雞髀肉一齊烤到微燶。

都算係幾圓滿嘅一餐!
2024-02-01 304 浏览
屋,吸引我哋的是黑門水產,內里裝潢好有趣,貝殼類的裝飾好有創意。😻朋友推介的爆膏甲羅燒,果然名不虛傳,鹹香鮮味,熱辣辣的,好適合冬天來吃,再配搭梳打餅一起食更滋味又松脆又惹味,配搭的黑門角切沙律,刺身級的魚生配合超新鮮沙律菜鲜甜又醒胃。😋😋黑門帆立貝賣相已相當吸引,大大粒魚籽,上邊是引人注目的海膽🤩,真是鮮上加鮮,😋😋魚籽的口感確是有鮮又爽卜卜脆的鮮汁簡直是味蕾的享受!😋😋鰻魚玉子燒亦做得非常出色,蛋皮煎得軟軟糯糯,鰻魚燒得恰到好處,入口的鰻魚汁,不得了,好好食!不得不讚師傅的功力。👍😋😋樣樣都做得咁出色又高質,價錢又合理,下次我會再光顧的。👍🥰

樣樣都做得咁出色又高質,價錢又合理,下次我會再光顧的。👍🥰
  • 黑門帆立貝伴魚籽醬
  • 鰻魚玉子燒
  • 黑門令蟹味噌甲羅燒
2024-01-31 255 浏览
難得出黎拍下拖, 去左間居酒屋嘆下🪭『黑門角切海鮮沙律』依個最特別係個沙律汁. 唔係好食得出係咩整, 不過好味😂『黑門帆立貝伴魚子醬』叫左個正嘢享受下, 要成HK$196, 好名貴! 粒帆立貝好似燒過下? 但都又厚又大粒, 配塊好脆口嘅紫菜, 襯埋個魚子醬嘅鮮味, 好有新意!!『油甘魚刺身』『三文魚刺身』刺身新鮮冇雪味, 切得夠厚身, 口感上乘! 配手磨wasabi👍🏻唔係普通包裝wasabi❌『海膽蟹味噌甲羅燒』嚟到個蟹蓋裡面有鵪鶉蛋、蝦籽、蟹膏、海膽😋師傅係我哋面前燒, 將全部材料混合好, 出嚟個味係蟹味同鮮味🎐配件梳打餅一齊食, 好滋味!!!『自家制免治雞肉串』我好鍾意食免治雞肉串, 呢度燒得好夠香, 最正係個日本蛋黃加醬油汁, 一定一定點埋一齊食🍻『香草腩肉車厘茄卷』燒得香脆, 車厘茄大粒多汁, 一咬爭啲爆出黎!『黑門三文魚加州反卷』抵食! 好多舊, 飽肚之選, 三文魚都好新鮮🥢°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°黑門水產すいさん 📍 尖沙咀棉登徑8號地下3-4號舖#MrsLong #hk #hkmami #hkbloggermama #Longs #h

難得出黎拍下拖, 去左間居酒屋嘆下🪭

『黑門角切海鮮沙律』
依個最特別係個沙律汁. 唔係好食得出係咩整, 不過好味😂

『油甘魚刺身
『三文魚刺身

『海膽蟹味噌甲羅燒』

『自家制免治雞肉串』

『香草腩肉車厘茄卷』
燒得香脆, 車厘茄大粒多汁, 一咬爭啲爆出黎!

『黑門三文魚加州反卷』
抵食! 好多舊, 飽肚之選, 三文魚都好新鮮🥢

黑門水產すいさん
📍 尖沙咀棉登徑8號地下3-4號舖

#MrsLong #hk #hkmami #hkbloggermama #Longs #hkbaby #influencer #hkmom #mamablogger #香港美食 #餐廳推介 #hkfoodie #親子好去處 #假日好去處 #香港探店 #foodieshk #hkigfood #tasteofhk #hkfoodlovers #日本嘢
『黑門三文魚加州反卷』
位於尖沙咀的黑門水產提供日式浜燒水産黑門市場的地道特色小食、海鮮、時令食材🐟🍣🦪全部食材都係採自日本,新鮮空運到港佈置充滿日式風味、環境舒適,另設有VIP房🌟๑黑門令帆立貝伴魚子醬🥢 • $98/1黑門招牌菜😛超厚肉的帆立貝表面微微燒過🔥非常鮮味,肉質柔嫩加上面頭的魚子醬同新鮮海膽鮮味UPUPUP!豪華的配搭👸🏻๑黑門角切海鮮沙律🥗 • $98有三文魚同蝦刺身🦐配上清新開胃的酸甜醬汁同蓮藕脆片,口感層次豐富๑極上壽司盛合🍣 • $488三文魚、油甘魚、金目鯛、大拖羅、深海池魚、牡丹海老帆立貝、三文魚籽、海膽、赤貝、松葉蟹膏、松葉蟹肉超豐富的壽司盛合🤤🤤全部都好鮮味~個人最like帆立貝同海膽!大拖羅都係入口即溶🤪๑壽喜牛肉鍋🍲 • $198天氣凍嘆個壽喜鍋都係超爽🥳有粗粉絲、豆腐、冬菇、芋絲等等加埋牛肉非常滿足🤩

位於尖沙咀的黑門水產
全部食材都係採自日本,新鮮空運到港
佈置充滿日式風味、環境舒適,另設有VIP房🌟

๑黑門令帆立貝伴魚子醬🥢 • $98/1
黑門招牌菜😛
超厚肉的帆立貝表面微微燒過🔥
非常鮮味,肉質柔嫩
加上面頭的魚子醬同新鮮海膽
鮮味UPUPUP!豪華的配搭👸🏻

๑黑門角切海鮮沙律🥗 • $98
有三文魚同蝦刺身🦐
配上清新開胃的酸甜醬汁同蓮藕脆片,口感層次豐富

๑極上壽司盛合🍣 • $488
三文魚、油甘魚、金目鯛、大拖羅、深海池魚、牡丹海老
帆立貝、三文魚籽、海膽、赤貝、松葉蟹膏、松葉蟹肉
超豐富的壽司盛合🤤🤤
全部都好鮮味~個人最like帆立貝同海膽!
大拖羅都係入口即溶🤪

๑壽喜牛肉鍋🍲 • $198
天氣凍嘆個壽喜鍋都係超爽🥳
有粗粉絲、豆腐、冬菇、芋絲等等
加埋牛肉非常滿足🤩
2024-01-26 136 浏览
位於棉登徑的黑門水產 開業多年今日終於一嚐😍試到傳說中的爆膏甲羅燒🥰上菜後會由店員幫手燒🤪唔洗擔心會失手😋甲羅燒充滿蟹既鮮甜味 而且口感超creamy 配梳打餅食超正❤️除佐甲羅燒之外其他菜品都好出色🫶🏻我地另外再叫佐 * 黑門令大漁魚子醬脆脆包😍😍好有層次感 推介 而且打卡真係好靚😍* 黑門角切海鮮沙律每次去居酒屋都會叫既沙律🤪海鮮好新鮮 配埋沙律汁好開胃🫶🏻*北海道本釣池魚兩種切法😋 厚切配酸汁 角切配紫菜🤤非常新鮮 好鐘意配紫菜呢個組合😍*柚子胡椒豬骨湯豚肉鍋太凍抵唔住誘惑要叫鍋物👻湯底超好味😋 同行朋友都大讚🤪係最意想不到既推薦菜式👻*三文魚加州反卷好多枱都有叫的反卷😋影相靚👍🏻三文魚控表示好值得叫😻每件都有厚厚既三文魚😻

位於棉登徑的黑門水產 開業多年

影相靚👍🏻三文魚控表示好值得叫😻
每件都有厚厚既三文魚😻

• 黑門三文魚加州反卷
  • 黑門令大漁魚子醬脆脆包
⭐️活鮑魚刺身 $98⭐️花酒漬甘蝦刺身 $128只有淡淡酒漬嘅味道,唔會蓋過刺身,反而令到甘蝦更加鮮甜,好食!⭐️海苔酒盜燒帆立貝 $88⭐️ 赤鬼蟹味噌甲羅燒 $78⭐️黑門令蟹味噌格羅燒 $72呢三款都係店員店員係我哋面前即場磯燒🔥。帆立貝好大隻,即是燒完之後都可以兩個人share食。嚟呢度真係要試甲羅燒!會額外有蟹籽增加口感,比較鍾意原味,更加食到蟹膏本身嘅鮮甜,而家呢度會配埋梳打餅,鹹香嘅紫菜梳打餅同蟹膏超夾!
⭐️活鮑魚刺身 $98
⭐️花酒漬甘蝦刺身 $128
⭐️海苔酒盜燒帆立貝 $88
⭐️ 赤鬼蟹味噌甲羅燒 $78
⭐️黑門令蟹味噌格羅燒 $72
2024-01-24 88 浏览
今日去尖沙咀行街,行到攰攰地搵到呢間日式居酒屋,於是就入去試試先😆座位都好闊落,坐得好舒服餐牌都有好多選擇!黑門角切海鮮沙律海鮮好新鮮,有原隻蝦刺身喺入面!同啲菜撈埋好清爽👍🏻黑門令大漁魚子醬脆脆包用料豐富,入面有吞拿魚蓉、三文魚子、魚子醬、海膽、蝦肉、蟹肉,建議可以分幾啖食,每啖都有唔同嘅滋味😋油甘魚&三文魚刺身刺身非常新鮮,而且好厚切,正!極上壽司盛合每款壽司都已經有調味,其實唔洗額外點豉油都ok!! 蟹膏壽司好香,一啲都唔腥。拖羅入口即溶👍🏻帶子有炙燒過,令成個舊壽司唔會咁膩!燒雞腎調味好香口,口感都好香脆,相信攞嚟送酒就一流👍🏻愛琴海因為第二日要返工,就叫左杯無酒精飲品。飲品唔會太甜,食刺身食到漏嘅時候就好啱用嚟解膩-結論:味道高質又打卡able嘅日本菜😋建議大家去尖沙咀可以試試~

座位都好闊落,坐得好舒服

餐牌都有好多選擇!

黑門角切海鮮沙律
海鮮好新鮮,有原隻蝦刺身喺入面!同啲菜撈埋好清爽👍🏻

黑門令大漁魚子醬脆脆包

油甘魚&三文魚刺身
刺身非常新鮮,而且好厚切,正!

極上壽司盛合

燒雞腎
調味好香口,口感都好香脆,相信攞嚟送酒就一流👍🏻

愛琴海
2024-01-23
  • 黑門令大漁魚子醬脆脆包
难得周日晚上有时间,决定小小的奢侈一把,便来了尖沙咀这家经常经过的高级日料店~ 「黑门水产」。日本本土便有着非常出名的黑门水产市场,这家店的出品素质可以说是更胜一筹~ 最让我惊艳的便是「黑门帆立贝鱼子酱」,鱼子酱粒粒分明,摆盘也超级精致,一入口味道也特别棒! 「海胆蟹味甲罗烧」,真的好精致!蟹的味道分布在每个食材里,配上脆脆的苏打饼干,一整个大享受! 「黑门角切海鲜沙律」,所有海产都特别新鲜,里面有三文鱼、吞拿鱼,还点缀了虾酱和鱼子酱,吃起来甜甜的,特别舒服! 「寿喜牛肉锅」,还加配了豚肉和牛肉,寿喜锅甜甜的,吃起来非常舒服,嘿嘿,寿喜锅爱好者狂喜~ 在尖沙咀附近逛的朋友们,有时间一定要来打卡一下哦~
在尖沙咀附近逛的朋友们,有时间一定要来打卡一下哦~
用餐优惠
試食活動
2024-01-19 184 浏览
位於尖沙咀K11附近既黑門水產,店內嘅佈置充滿日式嘅風格,牆上貼有日本海鮮同食材嘅海報,有一種身處日本嘅感覺。唔單止環境氣氛一流,呢度嘅食物都同樣出色海膽蟹味噌甲羅燒 $88極力推介黑門水產既甲羅燒,甲羅燒有蟹膏,海膽,蟹籽,蟹肉,鵪鶉蛋配梳打餅,蟹膏同海膽混埋一齊食好鮮味黑門帆立貝伴魚籽醬 $196正方形紫菜上面有灸燒帆立貝,紫蘇葉再鋪左海膽,三文魚籽,魚籽醬,口感一流北海道本釣池魚 $208原條池魚三食,魚肉分開兩部份,一部份切成厚切,配特調酸汁,另一部份切成條狀,包紫菜食,剩底既魚頭魚骨魚尾加$60,可以飲埋豆腐魚頭湯,奶白色既魚湯好鮮甜蟹膏軍艦$98濃濃既蟹膏配青瓜蟹籽大阪木津海鮮丼 $248丼飯底調左味,唔係白飯咁普通,海鮮種類多,一次過可以食到唔同種類既魚生串燒雞腎$38爽脆雞腎燒到好香口

海膽蟹味噌甲羅燒 $88

黑門帆立貝伴魚籽醬 $196
正方形紫菜上面有灸燒帆立貝,紫蘇葉
再鋪左海膽,三文魚籽,魚籽醬,口感一流

北海道本釣池魚 $208

蟹膏軍艦$98