黑門水產すいさん (棉登徑)

KUROMON AQUATIC JAPANESE RESTAURANT (Minden Avenue)
2022-09-01 177 浏览
小妹同公司同事食飯BK咗枱19:45 6個人既咁我同3個同事到咗先 有兩個同事後到兩個同事事都係準時1945到既但就遲遲都冇位坐話隔離枱埋緊單令到我果兩位同事喺門口企咗半個鐘咁到底bk枱既意義喺邊?好啦等咗咁耐都算我地叫啲爐端燒有蠔有帶子等等每叫一樣都會拎過黎叫我地可以影下相先係真係拎黎影相就靚 食落好普通唯一令我覺得對得起個價錢既係蠔其餘都燒到好鹹 好大陣清酒味 完全蓋過咗海鮮本身既味唯一好食既蠔點解好食?因為佢地冇落到酒鮑魚更加係燒到燶哂邊另外甲羅燒係鹹到懷疑要洗腎真係冇辦法相信小妹唔係食緊鹽我想講呢間野咁多好評 價錢都算係貴食物質素可唔可以高翻少少?俾得呢個價食呢啲野我不如去超市買鹽黎啪?其間同啲同事討論有啲鹹既時候俾其中一個店員聽到問我地有咩野食鹹 我地都照答佢只係話 係咁架我地再補充個鮑魚燶哂佢都係答我地 係咁架痴線又要我地俾意見又要接受唔到而且由我地影完相 係等咗差唔多成粒鐘先有野食建議想去食既手足去食個茶記打打底先 驚你地餓暈最後叫咗個雪糕冇錯都係要等 本來懷疑佢地仲擠緊奶但等得太耐我地一促佢就即刻有其中一位同事既仲融咗一半我地就知佢根本係整好咗但唔記得拎俾我地另外想講既
小妹同公司同事食飯
BK咗枱19:45 6個人既
咁我同3個同事到咗先 有兩個同事後到
兩個同事事都係準時1945到既
但就遲遲都冇位坐
話隔離枱埋緊單
令到我果兩位同事喺門口企咗半個鐘
咁到底bk枱既意義喺邊?

好啦等咗咁耐都算
鮑魚更加係燒到燶哂邊

另外甲羅燒係鹹到懷疑要洗腎
真係冇辦法相信小妹唔係食緊鹽

我想講呢間野咁多好評 價錢都算係貴
食物質素可唔可以高翻少少?
俾得呢個價食呢啲野我不如去超市買鹽黎啪?

其間同啲同事討論有啲鹹既時候俾其中一個店員聽到

另外想講既係 身為一間日本料理
成晚係咁播韓文black pink 真係0專

呢間除咗食環境之外基本上唔洗點去
2022-08-27 1177 浏览
熱鬧十分滿的居酒屋,倆人,仨人,三五知己,情侶,couple來坐一坐,也適合不過。位於尖沙嘴的黑門水產,給感覺是門外色彩繽紛;但是入到店內,令人眼前一亮的天花板掛上魚網,在撈起新鮮的漁獲及海產一樣,充滿動力及動力的氣氛。#黑門令蟹味噌甲羅燒食物精緻又好味道,最令人回味的黑門令蟹味噌甲羅燒,配上梳打餅,真的令人意想不到的好味道。新鮮即開的蟹膏,魚子及蟹肉一起的烤燒,超級好味道,令人有驚喜之外,簡單極品之中的極品好味道。#京都宇治抺茶燒酌宇治抹茶清清地真係好易入口,男士很喜歡,細啖細啖飲,佐了小吃很配搭,很好飲。#巨峰梳打巨峰梳打也很好飲,不好酒又喜歡fruity 是適合飲。#脆燒白穴子串鰻魚跟穴子(星鰻)雖然長相相似,但其實有所差異。第一是生態,鰻魚和穴子嚴格來說只能說是親戚,因為他們是不同科屬。鰻魚是淡水魚,穴子是海水魚。鰻魚天生油脂含量較豐富,用炙烤方式料理時,能烤掉一些油,吃起來才不會太膩,穴子則是沒有那麼多脂肪,所以才會用天婦羅的方式,用油來炸,增加油脂度。提及營養價值,鰻魚及穴子是一樣;論及女仕們想健美,吃的時候口感不想要太多油脂,可選擇穴子(星鰻)。 今晚品嚐脆燒穴子串,沒

#黑門令蟹味噌甲羅燒

#京都宇治抺茶燒酌

#巨峰梳打
巨峰梳打也很好飲,不好酒又喜歡fruity 是適合飲。

#脆燒白穴子串

鰻魚是淡水魚,穴子是海水魚。

今晚品嚐脆燒穴子串,沒有醬油燒鰻魚的口感,有了清新及原始的燒魚味,很可口,不油膩,值得一嚐。

#活鮑魚刺身 :磯燒好定刺身食好?一般燒烤鮑魚,炭燒鮑魚食過了,新嘗試食刺身,鮑魚味沒有燒熟,烤熟的味出,但是鮑魚片刺身的吃還是第一次吃,新鮮脆口及清甜,夏天之選。

#岩手縣赤崎生蠔:冰涼冰涼口感,生蠔入口就滑落口嚨一樣,配上清甜啫喱一樣的蒟蒻,有新鮮感及清新口味。。。
吃起上來,很冰涼清爽口感,口裡頓時有冰凍刺激感。

#蔥吞拿魚腩卷 :一般壽司種類是以日本白珍珠米粒,新嘗試的壽司米粒伴上醬油,不喜歡吃白米粒,嘗試這款,醬油味濃,又不會蓋上過吞拿魚腩,將吞拿魚更加提鮮。

#黑門令龍蝦湯煮海鮮:包羅萬有的海產龍蝦湯鍋,用上時令及新鮮海產(魷魚、東風螺、鮑魚、海蝦、金菇、日本冬菇及芋絲),食材新鮮,龍蝦湯味超級濃厚,飲 了幾口,由心笑出口
,真心說好飲。

#黑門令大漁魚子醬脆脆包:層層有層次,配上超級新鮮的魚子醬,海膽,三文魚子,蟹子,吞拿魚及超級脆脆法包,還有一樣食材買下關子,讓你們去細細品嚐是什麼了。

#磯燒爐 : 加分的磯燒爐,新鮮海產在爐邊快速地煮熟及滲出鮮味,讓食客第一時間吃到新鮮出爐的美食

2022-08-22
  • 蔥吞拿魚腩卷
  • 巨峰梳打
  • 京都宇治抺茶燒酌
  • 黑門令龍蝦湯煮海鮮
  • 黑門令大漁魚子醬脆脆包
  • 活鮑魚刺身
2022-08-25 151 浏览
每個月都會搵間餐廳同男朋友食餐好。西餐食得多都會厭。就搵左呢間日本餐廳~因為岩岩先落左風球,店內未有太多客,一入到去燈光好柔和,好有日本居酒屋嘅感覺😚播緊既日文歌又唔會太嘈。好好彩可以坐到卡位,好舒服,見到其他木位座都係軟墊,唔會話坐到個人pat pat痛😝😝。特登留定個肚食黎食餐好,所以一坐底就拿拿聲落晒order。京都宇治抹茶燒酌/福良野哈密瓜燒酌:呢2款燒酌係我既favorite,因為我好怕太重酒味。呢2杯係抹茶/哈密瓜味濃,但唔會蓋過酒味。怕酒味既朋友絕對可以一試。味噌甲羅燒:未燒之前見到材料迫滿晒個蟹蓋,燒緊嘅時候已經流晒口水🤤。餅乾係紫菜味加配埋滿滿蟹膏,蟹膏好夠味好張口,兩塊餅乾對我來講已經好足夠,最後仲剩下少少蟹膏既,一啖放入口lu~完全唔咸~真係好幸福龍蝦湯煮海鮮:睇落去細細兜咁,諗住冇咩特別。開始食之後,發現入邊都好多材料,有蝦,八爪魚鬚,螺,蠔,金菇,芋絲同冬菇。龍蝦湯做底,加上滿滿海鮮,所以鮮甜味好重。牛油燒帆立貝: 食燒帆立貝最怕佢燒到好韌,但係店員燒既時間掌握得好好,完全燒到好林,牛油味唔會搶帆立貝嘅鮮味食哂要燒既食物,可以主攻刺身了😚😚😋😋三文魚加州反卷:

特登留定個肚食黎食餐好,所以一坐底就拿拿聲落晒order。

龍蝦湯煮海鮮

牛油帆立貝/龍蝦湯煮海鮮

食哂要燒既食物,可以主攻刺身了😚😚😋😋

三文魚加州反卷
三文魚加州反卷: 唔好睇呢個名好平平無奇,佢鋪滿晒蟹籽,入面仲有蛋牛油果同蟹柳,其實都好好食同幾飽肚㗎🤪🤪。

刺身六盛
刺身六盛:一見到佢上盤,午餐黎講好誇張,不過我鍾意✌🏻。件件都切到好厚身,三文魚油甘魚 帆立貝赤身 真鯛海膽,想講一講真鯛唔腥同海膽好creamy。食到呢到都飽飽地。

最後~
魚子醬脆脆包
魚子醬脆脆包:😂呢樣好新奇,法包再加刺身,海膽魚子帆立貝吞拿魚蓉蟹籽同魚子醬。實在唔想Miss咗任何一樣食材,所以我就一啖放落口,一個包滿足晒咁多願望。個包令到個刺身唔會好漏。👍👍👍

其實除咗刺身同燒物之外,都仲有好多熟食同鍋物同埋其他燒酒,好多元化同埋多種類,如果經過尖沙咀嘅話不妨可以試一試,飲下酒食下壽司🍣
宇治抹茶燒酌
哈密瓜燒酌
龍蝦湯煮海鮮
牛油帆立貝/龍蝦湯煮海鮮
刺身六盛
2022-08-23 127 浏览
朋友生日想食日本嘢,見到OpenRice有得book位,我地book左8點, 去到嗰陣時已經好多人等緊位大家要食的話記得book左先甲羅燒加熱咗之後非常好味, 味道濃勁香 燒扇貝上菜速度比較慢, 食物方面好新鮮, 嘢食影相非常一流

甲羅燒

甲羅燒加熱咗之後非常好味, 味道濃勁香

生蠔

上菜速度比較慢, 食物方面好新鮮, 嘢食影相非常一流
生蠔
Weekend 朋友帶我來感受日本的氣息,香港人餓太久了吧!餐廳空間不大,放滿了枱,走廊比較窄,雖然都有一些四人卡位,不過都不太建議有BB車的來品嘗。整體餐廳感覺很像回到日本,一定會再來🫶🏻水產當然點了一些燒物,不過原來不是自己燒的,職員會燒好之後呈上,不用擔心自己燒不懂拿捏燒的時間,而且很細心會燒之前先上枱著影相打卡先。▪️海膽蟹味噌甲羅燒 $78此乃為必order, 充滿蟹膏,美味濃郁▪️極上赤子壽司盛 $378種類很多,最後選了此盛因為有我至愛的大吞拿,脂肪分佈不錯▪️極上黑門活貝盛盒 $388所有貝的種類到齊,一次過滿所有人口味▪️醬油辣椒炒魷魚 $68對於小妹不太吃得辣來說,辣度剛剛好,很香口喔▪️HighBall $68 ▪️深海の心 💙💯很愛這口味(Volka, Pineapple, White Peach, Soda, Blue Syrup)黑門水產すいさん (尖沙咀) 📍尖沙咀棉登徑8號地下3-4號舖
整體餐廳感覺很像回到日本,一定會再來🫶🏻

▪️海膽蟹味噌甲羅燒 $78
此乃為必order, 充滿蟹膏,美味濃郁

▪️極上赤子壽司盛 $378
種類很多,最後選了此盛因為有我至愛的大吞拿,脂肪分佈不錯

▪️極上黑門活貝盛盒 $388
所有貝的種類到齊,一次過滿所有人口味

▪️醬油辣椒炒魷魚 $68
對於小妹不太吃得辣來說,辣度剛剛好,很香口喔

▪️HighBall $68
▪️深海の心 💙💯很愛這口味

黑門水產すいさん (尖沙咀)
📍尖沙咀棉登徑8號地下3-4號舖
極上黑門活貝盛盒 $388
極上赤子壽司盛 $378
HighBall $68 , 深海の心 $68
極上黑門活貝盛盒 $388
  • 海底之心
2022-08-18 96 浏览
✴️位於尖沙咀的黑門水產,主打日式浜燒,餐廳內掛滿貝殼🐚吊飾,同日本的浜燒店裝潢一模一樣,超有日本旅遊feel🇯🇵。🔸黑門令蟹味噌甲羅🦀甲羅燒以蟹肉、蟹籽、蟹膏、鵪鶉蛋、香蔥等,燒後把所以東西拌勻,滿滿的蟹膏,燒完之後蟹膏味道超香超濃,加埋餅乾上面食,超好食!🔸黑門令龍蝦湯煮海🦞用龍蝦湯作湯底,入邊有蠔🦪、魷魚🦑、蝦🦐、螺肉同什菌,海鮮吸收晒龍蝦湯嘅味道,鮮味十足!🔸三文魚/油甘魚刺身🐟刺身好新鮮,夠肥美,高質!🔸脆燒白穴子串穴子肉質夠厚,一啖一塊好滿足!😋🔸蟹油蒜燒帆立貝蒜香味加埋海鮮的鮮味,正!🔸赤鬼海老天反卷🦐炸蝦🍤包係飯卷內仍然保留到香脆的口感,配上大量嘅蟹子,千島醬,口感更加豐富,好吃!🔸大漁魚子醬脆脆包上層鋪係魚子醬、蟹子、海膽同蔥花,中間介夾咗魚蓉,除咗造型超級靚仔,入口不同鮮味同味道同時間係口腔不停爆發,法包底烤到超級脆口,呢個真心推介!👍🏻🔸福良野哈密瓜燒勺🍈🥃帶有少少燒酒的蜜瓜味果汁,入口好清新。🔸巨峰乳酸🍇🍹,果味濃郁,飲完透心涼!

🔸黑門令蟹味噌甲羅🦀

🔸黑門令龍蝦湯煮海🦞

🔸三文魚/油甘魚刺身🐟
刺身好新鮮,夠肥美,高質!

🔸脆燒白穴子串
穴子肉質夠厚,一啖一塊好滿足!😋

🔸蟹油蒜燒帆立貝
蒜香味加埋海鮮的鮮味,正!

🔸赤鬼海老天反卷🦐

🔸大漁魚子醬脆脆包

🔸福良野哈密瓜燒勺🍈🥃
帶有少少燒酒的蜜瓜味果汁,入口好清新。
🔸巨峰乳酸🍇🍹,果味濃郁,飲完透心涼!

2022-08-18 82 浏览
太耐冇去旅行,好掛住日本嘅居酒屋、海鮮,所以今日決定同friend去食位於尖沙咀嘅黑門水產頂頂引先🤩鋪頭裝修好有日本居酒屋嘅感覺,好親切!因為book左位,所以唔駛點等就入得,職員都好有禮貌!我地一行2人叫左黑門令蟹味噌甲羅燒、牛油燒帆立貝、長崎伊佐木、黑門三文魚加州反卷、黑門帆立貝伴魚籽醬、黑門令龍蝦湯煮海鮮、巨峰梳打及京都宇治抹茶燒酌。1.黑門帆立貝伴魚籽醬 $78隻帶子大隻新鮮甜美,經火灸後,令帶子外層食落彈牙,又保留到內層軟棉棉同刺生嘅甜味,加埋面層d魚子醬同海膽包住一齊食,真係好鮮味😋😋2.黑門三文魚加州反卷$118反卷大舊又用料豐富,食落好滿足!我非常欣賞d壽司飯,用筷子夾起唔易散,但入口就易鬆散,証明了師傅製作時嘅力度控制得好好,做到手扼壽司個種效果🥰3巨峰梳打及京都宇治抹茶燒酌 $58/$68巨峰梳打糖漿同梳打比例做得岩岩好,所以唔會死甜同藥水味,好飲😋京都宇治抹茶燒酌,抹茶味香濃,飲落第一啖唔覺有酒味,但口腔慢慢會feel到很淡嘅酒味,非常特別,幾岩我口味😉4.牛油燒帆立貝$72帆立貝新鮮大隻,用牛油一齊燒,一上枱香氣四溢,加上燒嘅時間岩岩好,冇over cook,所

1.黑門帆立貝伴魚籽醬 $78隻

2.黑門三文魚加州反卷$118

3巨峰梳打及京都宇治抹茶燒酌 $58/$68

4.牛油燒帆立貝$72
帆立貝新鮮大隻,用牛油一齊燒,一上枱香氣四溢,加上燒嘅時間岩岩好,冇over cook,所以食落鮮甜彈牙,正!

5.黑門令蟹味噌甲羅燒 $72
係香港我好怕食甲羅燒,因為好多地方用嘅蟹膏唔夠靚係腥,所以我都好少食,但依間嘅就絕對唔腥,食落好香蟹膏味道,加埋餅乾一齊食,口感同味道十足!😋

6.黑門令龍蝦湯煮海鮮$98
湯底龍蝦味濃郁,入面有蝦、蠔、魷魚、冬菇、芋絲等等,用料充足!每樣材料都吸收左湯嘅味道,所以食落啖啖龍蝦湯味😋正

7.長崎伊佐木 $428
一般日本食熟魚都係以燒嘅多,今次伊佐木唔用燒嘅方式,係採用煲煮的方式製作,魚肉鮮甜、肉質結實,1d都唔會腥,加上好大條,食完覺得好滿足😋😋

整體黎講,食物質素高,環境接近日本當地居酒屋,而且價錢黎講係尖沙咀都唔算話好貴,所以好岩想頂下日本引嘅朋友仔黎😃
2022-08-16 80 浏览
聽到黑門水產呢個名,就諗起大阪嘅黑門市場,真係好懷念去日本旅行嘅日子,今日放咗工就約埋朋友過嚟試吓呢度嘅裝修風格非常有日本風情,有日本嘅燈籠,海報,水手,貝殼嘅裝飾,真係好似返咗日本嘅感覺,我哋平日八點半先入座,但都座無虛席,大家過嚟之前記得要book 位先食物款式非常多,主打刺身,壽司,海鮮,前菜,清酒等🔥黑門令大漁魚子醬脆脆包$88第一次見日本嘅食材配合法國麵包,材料有魚子醬,海膽,甜蝦,蟹膏,三文魚籽,吞拿魚蓉,口感非常豐富,海膽好鮮甜,材料好多每一啖都食得好滿足🔥牛油燒帆立貝$72牛油加上清酒一齊煮帆立貝,醬汁非常惹味,帆立貝好似個拳頭咁大粒,好新鮮好鮮甜,火候煮得剛剛好,唔會過熟🔥黑門令蟹味噌甲羅燒$72材料有鵪鶉蛋,蟹子,三文魚籽加上蟹膏一齊燒,口感豐富,除咗食到蟹膏嘅鮮味,仲有蟹子一粒粒食到,超滿足🔥黑門令龍蝦湯煮海鮮$98一上菜被隻日本蠔好吸引住,超肥美大隻,其他海鮮有海螺,鮮蝦,章魚,加埋龍蝦湯一齊煮非常濃郁🔥鐵火卷$78飯捲雖然細細舊,但裡面吞拿魚超大粒,魚肉非常鮮味,油脂豐富🔥汁煮長崎伊佐木$428聽餐廳職員介紹下叫左條伊佐木,伊佐木來自本州中部三重縣,盛產期為6

食物款式非常多,主打刺身壽司,海鮮,前菜,清酒等

🔥黑門令大漁魚子醬脆脆包$88

🔥牛油燒帆立貝$72

🔥黑門令蟹味噌甲羅燒$72
材料有鵪鶉蛋,蟹子,三文魚籽加上蟹膏一齊燒,口感豐富,除咗食到蟹膏嘅鮮味,仲有蟹子一粒粒食到[索索聲],超滿足

🔥黑門令龍蝦湯煮海鮮$98

🔥鐵火卷$78
飯捲雖然細細舊,但裡面吞拿魚超大粒,魚肉非常鮮味,油脂豐富

🔥汁煮長崎伊佐木$428
聽餐廳職員介紹下叫左條伊佐木,伊佐木來自本州中部三重縣,盛產期為6月至9月,呢個時候食就最適合不過,魚肉味道鮮甜彈牙,用日本壽喜燒汁煮更適合,去日本餐廳唔一定每次都要食刺身,其他配菜蘿蔔,冬菇,豆腐,都吸收晒醬汁嘅味道,超開胃

🔥赤子草莓$68
🔥奇異果梳打$68
特飲唔會太甜,酸酸甜甜,配合日本菜一流

總括嚟講,依間餐廳無論環境,裝修,職員嘅服務態度,都好似去咗日本旅行咁,我一定會再嚟encore

是日星期三 , 颱風打唔成落大雨 , 係尖咀等朋友收工聚聚舊食晚餐朋友推介話食過附近一間居酒屋讚不絕口要返食 , 一於去睇下何方神聖到達黑門水產餐廳門口正值8:30pm , 門口光鮮亮麗我們坐下後剛好全店滿座 , 很好生意吊燈 , 海報 , 旗幟等 室內裝修佈置 甚有濃厚和風味 座位也算坐得舒適 , 環境乾淨企理樓面店員全女班 , 態度良好 , 殷勤有禮餐牌相當精美 , 菜式多不勝數order左唔夠10分鐘左右就陸續上枱Orion生啤 $68 - size可接受 , 入口細膩 , 不太苦奇異果梳打 $68 - 清爽怡人 , 不會一味死甜 , 果味重而清新蟹油蒜燒帆立貝 $78 (即叫即燒)- 帆立貝巨大 , 相當新鮮頗鮮甜 , 配角蔥花及蒜蓉粒有著提鮮作用 , 加上蟹油令味道更提升另一層次三文魚刺身 4片 $78 - 肉質細嫩 , 顏色紋理鮮艷 , 口感爽滑花酒漬甘蝦刺身 6件 $ 128 - 甘蝦新魚鮮沒霉味 , 口感creamy , 以花酒佐烹令蝦肉充滿酒甜香黑門令龍蝦湯煮海鮮 $ 98 (即叫即燒) - 龍蝦湯鮮甜味美 , 蠔肉CREAMY肥美 , 蝦及魷魚均香濃 , 芋絲金菇

到達黑門水產餐廳門口正值8:30pm , 門口光鮮亮麗
我們坐下後剛好全店滿座 , 很好生意

吊燈 , 海報 , 旗幟等 室內裝修佈置 甚有濃厚和風味
座位也算坐得舒適 , 環境乾淨企理
樓面店員全女班 , 態度良好 , 殷勤有禮
餐牌相當精美 , 菜式多不勝數
order左唔夠10分鐘左右就陸續上枱

黑門令龍蝦湯煮海鮮 $ 98 (即叫即燒) - 龍蝦湯鮮甜味美 , 蠔肉CREAMY肥美 , 蝦及魷魚均香濃 , 芋絲金菇 正常發揮以上 , 全部食材吸收了湯汁精華 , 極盡滋味
脆燒白穴子串 $98 - 星鰻肉質細緻 , 刺少不扎嘴 , 沒腥味 , 比起蒲燒食法更為清爽

赤鬼蟹味噌甲羅燒 $ 78 - 將 鵪鶉蛋 蟹肉 蟹子 蟹膏等由靚女店員即燒完全融於蟹蓋上 , 熱滕滕 香氣四溢 , 有鑑於齋食過於濃味 , 所以塗上梳打餅伴以蘸食更較匹配 , 其鮮味精髓由然而生 , 口中鮮香味難以筆墨形容
黑門三文魚加州飯卷 $ 118 - 飯卷上舖有三文魚籽 , 飯卷內有玉子,牛油果等蟹柳等食材 , 新鮮又好味
黑門令大漁魚子醬脆脆包x2 $176 - 由海膽 , 鮮蝦 , 吞拿魚碎蓉 , 魚籽 等組合而成 , 鮮味非凡不容置疑 , 口感複雜 , 配以底下的脆脆包一同品嘗 , 齒頰留香 , 吞嚥後其鮮味後勁滿留在口腔中 , 好推薦

最後埋單連加一 $1087 , 非常美味 , 有機會可翻食
Finally有機會去試下聽咗好耐嘅黑門水產!店內裝修好有日式風味依度好得意,店員攞啲食物去燒之前會先送上檯比食客睇下燒之前個樣😂./黑門令蟹味增甲羅燒/依個甲羅燒係必食item!🔥🔥🔥啲蟹膏、蟹子同鵪鶉蛋撈埋真係啖啖都超濃郁嘅蟹之享受!燒完之後放上紫菜消化餅食,再加啲炸蒜好有咬口一路食一路好貪心想要多幾塊消化餅配蟹膏食😝/牛油燒帆立貝/大大粒嘅帆立貝固然係主角,融合埋牛油同蒜香,係唔會輸嘅燒物。伴碟一齊燒嘅菇都好入味!/黑門令龍蝦湯煮海鮮/依個龍蝦湯好豐富,有蠔、八爪魚、芋絲、蝦、螺一碗湯可以食齊咁多海鮮個湯就算咁多海鮮齊集都唔會好鹹同朋友一齊清晒成碗😂/赤鬼海老天反卷/另一樣推介嘅食物!因為已經食咗魚生,所以就嗌咗依個天婦羅反卷啲明太子醬同蟹子份量毫不吝嗇一路食,除咗有天婦羅仲每啖都咬到粒粒蟹子好爽/三文魚油甘魚刺身/啲刺身好新鮮,亦好厚切,啖啖肉平時食油甘魚成日覺得無乜味,但依度嘅油甘魚係真係有魚味,又唔會腥!/玫瑰梅酒/大推!!!同朋友食日本嘢,點可以無返杯梅酒搭配。味道甜甜地又唔會太濃,好易入口!/海底之心/依杯啱晒打卡,味道係standard嘅cocktail鍾意cockt
Finally有機會去試下聽咗好耐嘅黑門水產!
店內裝修好有日式風味

/黑門令蟹味增甲羅燒/
依個甲羅燒係必食item!🔥🔥🔥
啲蟹膏、蟹子同鵪鶉蛋撈埋真係啖啖都超濃郁嘅蟹之享受!
燒完之後放上紫菜消化餅食,再加啲炸蒜好有咬口
一路食一路好貪心想要多幾塊消化餅配蟹膏食😝

/牛油燒帆立貝/

/黑門令龍蝦湯煮海鮮/
依個龍蝦湯好豐富,有蠔、八爪魚、芋絲、蝦、螺
一碗湯可以食齊咁多海鮮
個湯就算咁多海鮮齊集都唔會好鹹
同朋友一齊清晒成碗😂

/赤鬼海老天反卷/
另一樣推介嘅食物!
因為已經食咗魚生,所以就嗌咗依個天婦羅反卷
啲明太子醬同蟹子份量毫不吝嗇
一路食,除咗有天婦羅仲每啖都咬到粒粒蟹子好爽

/三文魚油甘魚刺身
刺身好新鮮,亦好厚切,啖啖肉

/玫瑰梅酒/
大推!!!同朋友食日本嘢,點可以無返杯梅酒搭配。
味道甜甜地又唔會太濃,好易入口!

/海底之心/
依杯啱晒打卡,味道係standard嘅cocktail
鍾意cocktail嘅都應該會鍾意
2022-08-14 69 浏览
今日朋友生日飯去左食日本野😋😋其實間舖頭嘅裝飾都幾特別,但係因為我想放多啲食物相所以就真係影咗都放唔落啦~黑門令龍蝦湯煮海鮮:呢個係要店員幫手燒咗先可以食嘅,佢入邊有蝦🦐有魷魚鬚🦑有魔芋師有螺🐚有蠔,好足料燒前相燒後相蟹油蒜燒帆立貝:大大粒,店員幫手燒完之後仲會將佢展開細細份方便食,熟度岩岩好,撈埋d 蒜蓉,燒前相燒跟相一路燒一路啲香氣係咁傳入我嘅鼻😫黑門令蟹味噌甲羅燒,一開始仲覺得佢比嘅餅乾好少,但係之後就覺得餅乾少夾埋大量嘅蟹膏一齊食簡直一流。建議食嗰陣千祈唔好將塊餅乾切開兩半做夾心餅,如果唔係一咬落去啲蟹醬就會必晒出嚟🙈🙈🙈🙈味道唔會太鹹,一燒完就咁就食一大啖,人生完美燒鰻魚,鰻魚肉好厚,而且有三大嚿,一字:帆立貝伴魚子醬:口感層次豐富,帆立貝大大粒,一啖竟然食唔晒黑門三文魚加州反卷:呢個已經算係我哋嘅主食,份量唔錯,兩個人分都飽刺身6盛:水準高+新鮮,三文魚、吞拿魚厚切,海膽大份又鮮甜野飲就叫左巨峰梳打同埋京都宇治抹茶燒酌

燒前相
燒後相

蟹油蒜燒帆立貝

燒前相

燒跟相
一路燒一路啲香氣係咁傳入我嘅鼻😫

味道唔會太鹹,一燒完就咁就食一大啖,人生完美

燒鰻魚,鰻魚肉好厚,而且有三大嚿,一字:

帆立貝伴魚子醬:口感層次豐富,帆立貝大大粒,一啖竟然食唔晒

刺身6盛:水準高+新鮮,三文魚、吞拿魚厚切,海膽大份又鮮甜

野飲就叫左巨峰梳打同埋京都宇治抹茶燒酌

2022-08-09 86 浏览
今晚真係多謝同事的好介紹, 另我再次感覺到有如置身於日本居酒屋中的享受從環境布置及至食物質素都非常好⭐️💕✨刺島6盛首先上枱的是刺身及卷物魚生一看便知道是超級新鮮的, 片片大大塊厚切魚生, 入口有鮮味及柔軟的感覺, 絶不是街外那種帶有雪味的貨色!海膽亦都超級甜,好味到唔捨得吞落肚🥹✨黑門三文魚加州反卷加州卷一份有6件, 壽司飯唔會太大嚿, 剛剛好一口一件✨黑門帆立貝伴魚籽醬大大粒的帆立貝, 伴著脆脆的紫菜一起包著吃, 新鮮的帆立貝真是特别鮮甜味美✨脆燒白穴子串原來穴子跟鰻魚是有分别的, 穴子肉身比較薄一些, 肉較為結實點, 口感比鰻魚好, 用串燒的外皮還有點脆, 好味呀😋✨黑門令蟹味噌甲羅燒以往也曾在日本餐廳食過, 但品質就跟這個完全不同, 滿滿的蟹膏伴上蟹肉, 蟹籽, 葱花及鵪鶉蛋, 放在小烤爐上在客人面前烤製, 烤熟熱辣辣隨即塗在小梳打餅上吃, 超級好味道, 這款真心推介實是不可不吃🤩✨蟹油蒜燒帆立貝原隻新鮮帆立貝配上大量蒜蓉及菇菇, 同樣是即場於客人面前現烤, 令視覺及嗅覺感特别強烈, 真正的色香味俱全✨黑門令龍蝦湯煮海鮮而最後這款煮海鮮, 看似細細份但原來裏面包含了蠔, 蝦, 鱿
從環境布置及至食物質素都非常好⭐️💕

✨脆燒白穴子串

✨黑門令蟹味噌甲羅燒

✨蟹油蒜燒帆立貝

✨黑門令龍蝦湯煮海鮮

而最後這款煮海鮮, 看似細細份但原來裏面包含了蠔, 蝦, 鱿魚, 金菇, 再用龍蝦湯浸煮, 真是份外鮮味

✨巨峰乳酸

味道就是酸酸甜甜的粉紅色飲料, 是女孩們首選

✨ 京都宇治抹茶燒酌

朋友的京都宇治抹茶燒酌有濃濃的抹茶味道加入了日本燒酌, 燒酌的份量也不少, 有點酒量的🤪抹茶控不要錯過

總結今天晚餐, 隨了食物質素超讃外, 服務員也是很加分的, 有禮貌服務態度又好, 絶對要比多個like佢
2022-08-08 63 浏览
今日同朋友在K11行街,突然想食日本嘢,見到呢間居酒屋好多人,就試一試佢啦!我哋閒日差唔多8:30嚟到都要等10分鐘左右先有位坐,證明佢真係好受歡迎!佢嘅裝修係木係為主,有大大小小的日式燈籠在店內,真係勁似日本的居酒屋!難怪咁多人幫襯!三文魚刺身(四切)$68三文魚肥美新鮮,而且都幾厚切,味道不錯蟹味噌甲羅燒$72店員會喺你面前幫手燒呢個甲羅燒!格羅燒包含蟹膏,蟹肉,蟹子同鵪鶉蛋!燒完之後配上梳打餅嗰種鹹香味真係非常好食!龍蝦湯煮海鮮$98龍蝦湯味非常濃郁,再配上芋絲,蝦肉,蠔,田螺等等的材料,非常豐富!醬油蒜燒帆立貝$78店員幫忙烹調,帆立貝燒熟後的香味傳入鼻腔😍鮮甜的帆立貝再配上蒜蓉粒,真係非常鮮甜!大漁魚子醬脆脆包$88/件佢唔單止個底係由脆多士所組成,上面鋪滿左海膽,蟹子,吞拿魚蓉,甜蝦,黑魚子等材料,口感非常豐富,真係大滿足呀!赤鬼海老天反卷$158入面的炸蝦非常香脆!奇異果梳打 $68入面真係有啲奇異果肉,而且佢嘅味道一啲都唔假,真材實料!整體來講呢間餐廳真係好有日本feel,每樣嘢食份量唔算太多,😍可以嗌多幾款唔同嘅嘢嚟試,食完當自己去咗一次旅行!

難怪咁多人幫襯!

三文魚刺身(四切)$68
三文魚肥美新鮮,而且都幾厚切,味道不錯

蟹味噌甲羅燒$72

龍蝦湯煮海鮮$98

醬油蒜燒帆立貝$78

大漁魚子醬脆脆包$88/件

赤鬼海老天反卷$158
入面的炸蝦非常香脆!

奇異果梳打 $68
入面真係有啲奇異果肉,而且佢嘅味道一啲都唔假,真材實料!

2022-08-07 91 浏览
老公轉工返左個半月消瘦不少, 話老闆加左少少人工及出左糧,帶我食好嘢!剛做完展覽會有1日休息,我去推油,推完攰到無乜胃口, 當第一樣上的 《龍蝦及鮑魚刺身》越食越開胃😋,好有驚喜! 我及老公6點前 walk in仲有位,有限時的,差不多食完時,我去洗手間,老公埋左單仲出左去,佢話見出面多人等位, 所以識做埋單囉!我們未夠鐘食完走人,留俾其他想開心的客人們,🤗明白星期六好多人都想與三五知己相聚嘅!大家記住book位, 如果唔係就6點前入座啦!服務 ☆☆☆☆☆味道 ☆☆☆☆☆環境舒適度 ☆☆☆
老公轉工返左個半月消瘦不少, 話老闆加左少少人工及出左糧,
大家記住book位, 如果唔係就6點前入座啦!
服務 ☆☆☆☆☆
海膽蟹子甲羅燒
油甘魚sushi, 帶子 sushi
油甘魚刺身 推介
穌炸日本河蝦仔
  • 龍蝦, 鮑魚, 油甘魚刺身
  • 海膽蟹味噌甲羅燒
2022-08-05 90 浏览
經朋友介紹叫我去食呢間, 估唔到咁有驚喜架❣ 蟹油蒜燒帆立貝 $78- 即叫即燒嘅蟹油蒜燒帆立貝,上面佈晒勁多蔥同埋蒜蓉仲加左蟹油! 真係唔可以少左佢地呢3樣野! 令到大大粒既帆立貝勁入味呀! 而且勁香勁開胃! ❣️ 刺身6盛 $298 ⭐️ - 有三文魚、海膽鯖魚、油甘魚、赤身、真鯛、帆立貝 - 刺身係厚切架 超級肥美! - 帆立貝好鮮甜🤤❣️ 黑門令龍蝦湯煮海鮮 $98
經朋友介紹叫我去食呢間, 估唔到咁有驚喜架

❣ 蟹油蒜燒帆立貝 $78

❣️ 刺身6盛 $298 ⭐️
- 有三文魚、海膽鯖魚、油甘魚、赤身、真鯛、帆立貝
- 刺身係厚切架 超級肥美!
- 帆立貝好鮮甜🤤

❣️ 黑門令龍蝦湯煮海鮮 $98 [必叫]⭐️✨
- 呢個龍蝦湯係有專人係你面前煮架! 新鮮滾熱辣呀!
- 龍蝦湯味鮮甜濃旭!
-入面有蝦,金菇,芋絲、蠔、魷魚, 菇等!索晒d湯味🤤🤤🤤

❣ 黑門三文魚加州反卷 $118👍🏻 「必叫」
- 大大件既加州反卷! 好抵食呀

❣ 黑門令大漁魚子醬脆脆包 $176 [必叫]⭐️✨
- 擺設得好靚 顏色好鮮豔!
- 上面鋪滿魚子,三文魚籽,吞拿魚蓉,海膽,甜蝦等等 ! 一咬落去口感好豐富,係幸福既味道! 好好食呀! 一定要配埋呢個勁脆既脆脆包

❣ 黑門令蟹味噌甲羅燒 $72 「必叫❤️💗💖🧡💓」
- 呢個甲羅燒好食到不得了!
- 入面有蟹肉,蟹子,蟹膏同鵪鶉蛋,都係專人現場即燒架! 燒到熱辣辣再用梳打餅沾上滿佢地,嘩! 幸福既味道又黎!
蟹味超鮮甜香濃,完全無腥味! 好邪惡呀 但佢地係perfect match🤩

❣ 百峰梳打 $58
- 食咁多邪惡野 ! 要refresh 下個口腔~ 呢杯野又唔會太甜👍🏻

❣ 福良野哈密瓜燒酌 $68
- 飲品點少得無酒架!一流呀!
  • 蟹油蒜燒帆立貝
  • 黑門令大漁魚子醬脆脆包