黑門水產すいさん (棉登徑)

KUROMON AQUATIC JAPANESE RESTAURANT (Minden Avenue)
2022-09-14 148 浏览
送別朋友嚟咗呢間裝修環境好似去咗日本嘅餐廳✨👍🏻秋刀魚刺身 $158第一次食秋刀魚刺身實在太驚喜,9月就係最當造,細細條但係肉質滑,鮮味十足。因為秋刀魚比較細條所以難處理,較高嘅技巧先能將佢內臟、魚骨清除!花酒漬甜蝦 $128用酒醃製嘅甜蝦刺身,甜甜地同時有濃濃酒香,蝦肉鮮味,同朋友仔都超鍾意龍蝦湯煮海鮮$98入面有幾隻蝦,出奇都爽同長,好得意。龍蝦湯比較淡口,唔會蓋過海鮮嘅味道。入面仲有螺、冬菇、蠔、芋絲,好豐富。帆立貝伴魚子醬$78 大大粒嘅帆立貝勁厚肉好鮮甜✨配上味濃海膽同魚籽醬,中間紫蘇葉,如果驚葉味道太勁自己可以調整。值得一提係佢塊紫菜好脆口,夾住軟林林嘅帆立貝形成強烈對比,好好食甲羅燒$72呢隻勁大隻😛蟹膏上面有滿滿嘅蟹膏、蟹籽,仲有鵪鶉蛋。店員會拎埋過個爐過嚟,即場幫我哋燒,視覺享受。甲羅燒份量好多,勁多蟹膏👍🏻海膽炒飯 $158上枱嗰陣嚇親好大份,上面鋪滿大量海膽同蟹籽,炒飯底入面都有好多海鮮,有魷魚、三文魚粒海膽燒帆立貝 $88職員會喺你面前燒,熟嘅帆立貝好鮮甜,職員細心將帆立貝剪細方便食用。海膽都唔少,燒完之後仲可以成條夾起食。玫瑰梅酒 $58入面有粒大大粒圓形冰,
送別朋友嚟咗呢間裝修環境好似去咗日本嘅餐廳✨👍🏻

甲羅燒$72

海膽炒飯 $158

海膽燒帆立貝 $88

玫瑰梅酒 $58
入面有粒大大粒圓形冰,加上一片大大塊玫瑰花瓣🌹真係好靚,梅酒都幾濃,要慢慢飲。

巨峰提子乳酸生啤 $68
乳酸味濃😁超好飲,大大杯,抵飲。
秋刀魚刺身
帆立貝伴魚子醬
  • 花酒漬甜蝦
2022-09-14 40 浏览
哩排翻尖沙咀,之前食過一次,同朋友介紹佐佢,朋友都想試下,一於再食拉😍食完再食、哩次叫唔同既野,果然無失望😍氣氛好,環境好,食物一流😋見佢仲有lunch set ,下次lunch試下
2022-09-14 56 浏览
今次係第三次黎黑門水產喇,居酒屋入面佢都算係我心目中數一數二,樣樣好食,同埋次次黎親都爆場架,一定要訂位。今次想食嘅嘢都叫晒,2個人又真係食清晒😂刺身6盛($368)樣樣新鮮厚切,其中仲包括海膽同油甘魚,下次再黎都會叫,抵食赤鬼蟹味噌甲羅燒 ($78)屬於必點菜式,赤鬼係辣,咁多款口味入面最惹味,但真係幾辣。職員拎上枱俾我哋影相之後就會即刻拎去一邊燒,配上梳打餅一絕,可以問職員再攞多兩塊餅😋脆燒白穴子串($98)比起其他菜色有🤏🏼貴但真係好好食,皮脆肉嫩,值得叫黑門令龍蝦湯煮海鮮($98)食咁多刺身梗係要有啲熱湯落吓肚啦,呢個細細份有湯又多料,仲有蠔同蝦,2人share啱啱好蟹油蒜燒帆立貝($78)勁多炸蒜同蘑菇,有少少炸蒜嘅苦味黑門三文魚加州飯卷($118)係今晚唯一有飯嘅主食,件件都有三文魚同好多蟹籽包住黑門令大漁魚子醬脆脆包($88)係成餐飯嘅最最最重頭戲,法包底鋪咗好多拖羅,幾塊海膽,魚子醬同三文魚籽,一啖係擺唔晒入口嘅黑門令啤酒 幾特別玫瑰梅酒

今次想食嘅嘢都叫晒,2個人又真係食清晒😂

刺身6盛($368)
樣樣新鮮厚切,其中仲包括海膽同油甘魚,下次再黎都會叫,抵食

赤鬼蟹味噌甲羅燒 ($78)

脆燒白穴子串($98)
比起其他菜色有🤏🏼貴但真係好好食,皮脆肉嫩,值得叫

黑門令龍蝦湯煮海鮮($98)

蟹油蒜燒帆立貝($78)
勁多炸蒜同蘑菇,有少少炸蒜嘅苦味

黑門三文魚加州飯卷($118)
係今晚唯一有飯嘅主食,件件都有三文魚同好多蟹籽包住

黑門令大漁魚子醬脆脆包($88)

黑門令啤酒 幾特別
玫瑰梅酒
2022-08-29
  • 刺身六盛
  • 赤鬼蟹味噌甲羅燒
2022-09-14 186 浏览
抱着充滿期望來到這一間餐廳吃飯, 點了三個午餐, 鯛魚刺身和兩隻生蠔, 埋單900$. 所有食物都沒有鮮味, 壽司飯似隔夜飯多, 刺身切得非常薄,但感覺似慳皮多過真係為了駁二博, 叫了個牛肋骨午餐,牛肋骨非常乾, 比較起兩餸飯還要差劣. 整餐飯感覺似被騙了. 正常二百幾蚊嗌一條鯛魚刺身,人哋都會靚靚咁成條相俾埋個魚頭, 佢哋就是偷工減料, 淨係俾個魚身仲要好似得嗰幾塊. 生蠔$78 一隻,淡而無味,冇鮮味亦都冇甜味. 魚生飯啲飯係食過咁多間以來最差. 飯粒乾硬
2022-09-13
2022-09-13 105 浏览
餐廳嘅門面和店內都好🇯🇵日本風格 ,掛滿貝殼、日文價錢牌、海報等等,即時進入日本旅行feel✈️🔸黑門帆立貝伴魚籽醬大大粒嘅帆立貝好鮮甜,配上味濃海膽和魚籽醬,中間加咗塊紫蘇葉,巧妙地平衡咗各種味道,唔會互搶 👍🔹黑門令蟹味噌甲羅燒將鵪鶉蛋、魚籽、蟹膏一齊燒,未食已經聞到香味。之後將混合魚籽嘅蟹膏,厚厚咁放上梳打餅上,非常香濃而且啖啖有口感,大滿足 🥰🔸黑門令龍蝦湯煮海鮮用小小嘅盤子,以龍蝦湯煮生蠔、蝦、魷魚同螺肉,只靠想像都可以諗到湯嘅濃郁程度🫶🔹蟹油蒜燒帆立貝熟嘅帆立貝一樣甜美彈牙,店員更細心將帆立貝剪細,方便同朋友分享👯‍♀️。不過覺得蒜略多,口味較重🔹長崎伊佐木🐟伊佐木係店員特別推介👐嘅時令海產,以汁煮熱食。伊佐木因為脂肪含量較高,比較肥美。熱食嘅魚肉依然爽口鮮甜,而且魚骨唔算多,所以啖啖肉。配料嘅蘿蔔、冬菇同豆腐亦完全吸收晒燒汁嘅味道💕🔸黑門三文魚加州反卷三文魚新鮮,中心嘅牛油果蓉亦好香滑,裡裡外外都好食🥑🍹赤子草莓🍸玫瑰梅酒餐廳嘅食物真係用料新鮮😋,又有日本氣氛,所以人流不絕,記得一定要訂座!

🔸黑門帆立貝伴魚籽醬

蟹油蒜燒帆立貝

🔹長崎伊佐木🐟
長崎伊佐木

🔸黑門三文魚加州反卷
三文魚新鮮,中心嘅牛油果蓉亦好香滑,裡裡外外都好食🥑

🍹赤子草莓
🍸玫瑰梅酒

2022-09-13 26 浏览
由K11出口過條馬路便到,門面極居日本居酒屋特式。店鋪安排卡位給我們,私隱度很高,而且位置相當舒適。鋪內格局簡潔,裝潢木質為主,佈滿了清酒樽,另一邊還有養著海產的水箱。打開餐牌,琳瑯滿目,好多款種類選擇。刺身6盛 $368先吃冷盤吧!刺身色澤光鮮,有海膽、帆立貝,油甘魚、吞拿魚等等海膽非常新鮮,完全沒有腥味,粒粒分明。油甘魚油脂分布平衡,啖啖肉。黑門令龍蝦湯煮海鮮 $98湯很濃郁,即刻飲啖先~鮮味出哂黎,內有蠔、螺、魷魚、蝦,蔬菜及芋絲索哂湯既鮮味,好食!黑門令蟹味噌甲羅燒 $72職員首先給你影相打卡,擺設很精緻!然後將它燒熟,蟹膏、鵪鶉蛋、蟹籽撈埋再加炸蒜而且將它搽在梳打餅上,很滋味!!而且粒粒蟹籽很爽、很過癮。黑門三文魚加州反卷 $118三文魚很新鮮,而且每件上面都有三文魚籽,賣相很吸引呢底部又充滿了蟹籽,多吃幾件都不會膩。黑門令大漁魚子醬脆脆包 $88 X2發覺這間鋪的賣相全部都是很精美的,一件麵包上,有吞拿魚蓉、魚子醬、三文魚籽及海膽,麵包烘到脆脆的,儀態我已經沒有理會,一啖放哂口!!蟹油蒜燒帆立貝 $78未燒前又會給你打卡,很細心!菇索哂蒜蓉味,點會唔好食呀….京都宇治抹茶燒
由K11出口過條馬路便到,門面極居日本居酒屋特式。
店鋪安排卡位給我們,私隱度很高,而且位置相當舒適。
鋪內格局簡潔,裝潢木質為主,佈滿了清酒樽,
另一邊還有養著海產的水箱。
打開餐牌,琳瑯滿目,好多款種類選擇。

刺身6盛 $368
先吃冷盤吧!刺身色澤光鮮,
有海膽、帆立貝,油甘魚、吞拿魚等等
海膽非常新鮮,完全沒有腥味,粒粒分明。
油甘魚油脂分布平衡,啖啖肉。

黑門令龍蝦湯煮海鮮 $98
湯很濃郁,即刻飲啖先~鮮味出哂黎,
內有蠔、螺、魷魚、蝦,
蔬菜及芋絲索哂湯既鮮味,好食!

黑門令蟹味噌甲羅燒 $72
職員首先給你影相打卡,擺設很精緻!
然後將它燒熟,蟹膏、鵪鶉蛋、蟹籽撈埋再加炸蒜
而且將它搽在梳打餅上,很滋味!!而且粒粒蟹籽很爽、很過癮。

黑門三文魚加州反卷 $118
三文魚很新鮮,而且每件上面都有三文魚籽,賣相很吸引呢
底部又充滿了蟹籽,多吃幾件都不會膩。

黑門令大漁魚子醬脆脆包 $88 X2
發覺這間鋪的賣相全部都是很精美的,
一件麵包上,有吞拿魚蓉、魚子醬、三文魚籽及海膽,
麵包烘到脆脆的,儀態我已經沒有理會,一啖放哂口!!

蟹油蒜燒帆立貝 $78
未燒前又會給你打卡,很細心!
菇索哂蒜蓉味,點會唔好食呀….

京都宇治抹茶燒酌 $68
福良野哈密瓜燒酌 $68
黎到居酒屋唔係唔飲酒呀?cheers~
2022-08-24
  • 刺身6盛
  • 黑門令蟹味噌甲羅燒
  • 黑門三文魚加州反卷
2022-09-08 39 浏览
朋友介紹佐間日式居酒屋»黑門水產«話唔錯,一於試下拉 入到去裝修好有日式feel😍黑門令蟹味噌甲羅燒蟹味好濃郁,好香,食落好鮮甜,配埋餅乾食一流😍黑門帆立貝配魚子醬帆立貝好大隻、新鮮甜美,火炙完之後,食落好彈牙,配埋黑魚子醬,口感十足🥰海膽炒飯:海膽好鮮甜,好濃郁,而且海膽好足料,入口即溶、鐘意食海膽既可以試下蟹油蒜燒帆立貝:燒嘅帆立貝同火炙嘅帆立貝一樣鮮甜,不過呢一個就用咗蟹油同蒜燒,所以食落口香味會有唔同,不過都係好香,平木魚薄切刺身:師傅既刀功真係好厲害,切得好薄,而且好新鮮,食落完全無腥味,而且鮮甜值得一提係員工服務態度好好,下次再要試下其他食物☺️
朋友介紹佐間日式居酒屋»黑門水產«話唔錯,一於試下拉

入到去裝修好有日式feel😍

黑門令蟹味噌甲羅燒
蟹味好濃郁,好香,食落好鮮甜,配埋餅乾食一流😍

黑門帆立貝配魚子醬

海膽炒飯:

蟹油蒜燒帆立貝:

平木魚薄切刺身:

值得一提係員工服務態度好好,下次再要試下其他食物☺️

2022-09-07 38 浏览
黑門水產すいさん 🦀🦐🇯🇵🥃日式居酒屋🏮風格設計的餐廳,最適合跟三五好友相約見面聊天時聚會的好地方,這次就和老婆下班後去了這間黑門水產品嚐一下,我們當天進店比較早不用等位,店內裝潢設計精緻猶如置身日本的感覺滿滿的,想想都想回家鄉走一趟,那些年在日本的感覺重新回來了。黑門三文魚加州反卷 🍣 $118三文魚入包着牛油果🥑+外面有蟹子,份量有六件非常飽肚!黑門令蟹味蹭甲羅燒🦀 $78 蟹籽+鵪鶉蛋+蟹肉+蟹膏+蔥絲+炸蒜+餅乾這個蟹肉味非常濃郁,吃落非常驚喜,蟹膏份量非常鮮甜濃濃。黑門帆立貝伴魚子醬$156可以算是本晚最滿意的一道菜,鮮甜的帆立貝配上北海道海膽還有魚子醬,簡直是無可挑剔,各種新鮮食材在嘴裏融合,甜香甘!我和老婆最愛的帆立貝和海膽真的不可能輸☺️牛油燒帆立貝$72又是一道我和老婆必點的菜,和上道帆立貝多了一種牛油的香氣,又是另一個絕配的組合!黑門令龍蝦湯煮海鮮🦞🐙🦐$98香濃的龍蝦湯煮時令海鮮,看似平平淡淡的卻散發着一種濃而不膩細緻的鮮甜,可以說是一次過滿足想吃各類海鮮的我😁長崎伊佐木🐟$428吃到差不多的時候,感覺意猶未盡便向店員查問,有什麼好吃推介,熱情的店員就向我們推薦這款
黑門水產すいさん 🦀🦐🇯🇵🥃

黑門三文魚加州反卷 🍣 $118
三文魚入包着牛油果🥑+外面有蟹子,份量有六件非常飽肚!

黑門令蟹味蹭甲羅燒🦀 $78
蟹籽+鵪鶉蛋+蟹肉+蟹膏+蔥絲+炸蒜+餅乾
這個蟹肉味非常濃郁,吃落非常驚喜,蟹膏份量非常鮮甜濃濃。

黑門帆立貝伴魚子醬$156

牛油燒帆立貝$72

黑門令龍蝦湯煮海鮮🦞🐙🦐$98

長崎伊佐木🐟$428
吃到差不多的時候,感覺意猶未盡便向店員查問,有什麼好吃推介,熱情的店員就向我們推薦這款伊佐木魚,結果真的有驚喜!想不到這種用醬油汁煮的伊佐木魚🐟帶給我這個不愛吃魚的人都突然喜歡了!

海底之心和柚子檸檬梳打🍹$68+$68
由於今天有開車的關係不能吃酒,就和老婆點了飲品推介排行的海底之心和柚子檸檬梳打,新清可口的飲品加海鮮原來也不比小酌一杯來的差😁
2022-09-05
庆祝纪念
纪念日
2022-09-05 1500 浏览
日本放寬入境措施,未出發先同閨蜜解解"思鄉"之情😂幸好閨蜜book咗位,安排咗我哋坐卡位,好舒服。餐廳除咗燈籠高高掛外,仲掛上貝殼、魚網、水泡做嘅裝飾,連屏風/隔屏都係魚鱗狀,感覺置身在海洋世界!餐廳食物款式衆多又有特色。🥃福良野哈蜜瓜燒酌(左)清新香氣嘅哈蜜瓜味道,酒精濃度吾高,適合初嚐酒精飲品嘅朋友們👍🥝奇異果梳打(右)清清涼涼嘅梳打特飲,配合奇異果果肉,有豐富維他命C,健康!🔥脆燒白穴子串白穴子即係星鰻,撒上海鹽同黑椒碎,燒出鮮味及魚油香,肉質鮮嫩🤩🥖黑門令大漁魚子醬脆脆包脆口法包上有魚子醬,再加上creamy 海膽、魚子、三文魚他他,口感脆卜卜又香口!🦀赤鬼蟹味噌甲羅燒必食👍蟹殼裡面有蟹肉、蟹膏、蟹籽、鵪鶉蛋,有專人負責燒煮,火候控制剛好,用小湯匙攪均,厚厚鋪上梳打餅上,即刻感受到蟹膏濃醇、綿密🤤🦀蟹油蒜燒帆立貝又係專人細心地燒煮,帆立貝新鮮,加上本菇、蔥花、蒜蓉、清酒,味道鮮甜,有驚喜😋🦐黑門令龍蝦湯煮海鮮海鮮湯好豐富,有冬菇、蠔肉、螺、魷魚鬚、蝦、竽絲嗦晒啲龍蝦湯,非常入味!🍣黑門三文魚加州反卷肥美嘅三文魚捲住蛋、牛油果、蟹柳條,食落好有滿足感😌😆🐟刺身6盛大大盆厚切新鮮雜
日本放寬入境措施,未出發先同閨蜜解解"思鄉"之情😂

餐廳食物款式衆多又有特色。
🥃福良野哈蜜瓜燒酌(左)
🥝奇異果梳打(右)
清清涼涼嘅梳打特飲,配合奇異果果肉,有豐富維他命C,健康!
🔥脆燒白穴子串

🥖黑門令大漁魚子醬脆脆包

🦀赤鬼蟹味噌甲羅燒

🦀蟹油蒜燒帆立貝
🦐黑門令龍蝦湯煮海鮮
🍣黑門三文魚加州反卷
肥美嘅三文魚捲住蛋、牛油果、蟹柳條,食落好有滿足感😌😆

🐟刺身6盛
大大盆厚切新鮮雜錦刺身:吞拿魚、三文魚、帆立貝、海膽、池魚,夠哂新鮮,吾會食到有雪味,賣相仲好吸引🤩😋

今餐食物有特色同驚喜,仲有專人服務,我哋好滿足又滿意
  • 蟹油蒜燒帆立貝
  • 赤鬼蟹味噌甲羅燒
這家日本餐廳之前同朋友嚟過,試過佢哋嘅甲羅燒 ,非常美味,總是念念不忘!😋😋🥰💖✨ 赤鬼明太子蟹味噌甲羅燒(微辛)🌟 極力推薦佢哋嘅甲羅燒,有三款選擇,同樣蟹膏味濃郁,鮮甜惹味! 今次店員仲即場在爐邊煮, 熱辣辣端上檯,感覺份外美味!🦀🦀😍😘✨ 刺身6盛🌟 厚切魚生刺身,新鮮美味。仲有新鮮帶子、海膽。海膽非常鮮甜美味,仲份量十足。👍👍🥢😋✨ 黑門令龍蝦湯煮海鮮🌟 海鮮非常新鮮,大大隻生蠔,煮熟仍然脹卜卜。 赤蝦新鮮彈牙,仲配有金菇卷、鮮冬菇,加埋魚子、蟹子同煮,個龍蝦湯非常鮮甜好味,忍唔住飲曬!🦞🦐🥰👍✨ 極上大魚貝燒🌟 大大隻新鮮元貝,脹卜卜生蠔,爽彈海蝦,這家食材非常新鮮優質,值得一讚!🦐🦪💖💖✨ 黑門令大漁魚子醬脆脆包🌟 賣相相當矜貴,面層有黑魚子醬,再配上鮮甜海膽,脆卜卜魚子,底層藏住蝦肉,仲有吞拿魚腩蓉,整體食材豐富,由一片脆脆法包盛托住,好似邊食邊尋寶!🤩🤩👍👍✨ 脆燒白穴子串🌟 穴子魚肉燒得非常通透,金香綿軟,有入口即融感覺。 相對鰻魚,我較喜歡穴子魚的口感及味道。🍢🍢👌😘✨ 蔥吞拿魚腩卷🌟 一口一啖,啖啖吞拿魚肉,最方便美味!🍣🍣😋✨ 玫瑰梅酒🌟 酸酸甜甜,美味、容易

✨ 赤鬼明太子蟹味噌甲羅燒(微辛)

刺身6盛

✨ 黑門令龍蝦湯煮海鮮

✨ 極上大魚貝燒

✨ 黑門令大漁魚子醬脆脆包

✨ 脆燒白穴子串

✨ 蔥吞拿魚腩卷
🌟 一口一啖,啖啖吞拿魚肉,最方便美味!🍣🍣😋

✨ 玫瑰梅酒
🌟 酸酸甜甜,美味、容易入口,酒味不太濃,配海鮮一流!🌹🥂🌹💖

✨ 富良野哈密瓜燒酌
🌟 濃郁哈密瓜味,未入口已經聞到哈密瓜清香。🍈🍹🍈🥂

總括:這家店舖海鮮食材非常新鮮,份量也很正常。 店員都好樂意幫忙,在人手容許下都會在爐邊即場幫手烹調。 整個用餐感覺很好,下次會再嚟!👍👍👍👍🥰
午餐
  • 赤鬼明太子蟹味噌甲羅燒
  • 玫瑰梅酒
  • 極上大漁貝燒
  • 刺身6盛
Ooo高質😍日本黑門水產居酒屋👍🏻ooO期待左去呢間餐廳好耐😍記住要book 位!餐廳設計及氣氛都令客人感覺係日本既水產餐廳一樣🇯🇵餐廳內吊滿貝殼🐚及日文設計既日文既ホタテ貝食物海報1200Yen⛩💱加上餐廳食客大部分都很放鬆,氣氛超relax整體氣氛令人很開心😍力推👍🏻食物非常高質,即叫即燒💕刺身及海產都一流😋OooooO黑門令蟹味噌甲羅燒 $72甲羅燒係我至愛😍食材有蟹膏、蟹籽、蟹肉&鵪鶉蛋,最正係佢配左梳打餅👍🏻店員會幫客人燒好拌勻再上檯給客人享用!甲羅燒真係好足料,味道鮮甜,連梳打餅都好脆,蟹膏放上餅乾一啖食Yummy💕OooooO黑門令大漁魚子醬脆脆包 $176果然係人氣No.1 1️⃣口感及味道絕對係5星級美食😍脆脆法包上面放滿了吞拿魚蓉、三文魚籽、蟹籽、海膽及黑魚子👍🏻滿滿既放入口真係極級享受😎OooooO刺身6盛 $368重量級分量😋件件都又大又厚切!有三文鱼、油甘鱼、赤身、真鯛、時令刺身、海膽6款、日本嘢食係特別開心🥳OooooO蟹味噌燒帆立貝 $88大大隻帆立貝配上蟹膏、青椒、菇再配味噌燒,店員燒得啱啱好,帆立貝鮮甜😋重點係啲湯汁都好好飲😂OooooO黑門令龍蝦湯煮海鮮
Ooo高質😍日本黑門水產居酒屋👍🏻ooO

黑門令蟹味噌甲羅燒 $72

黑門令大漁魚子醬脆脆包 $176

刺身6盛 $368

蟹味噌燒帆立貝 $88

黑門令龍蝦湯煮海鮮 $98
龍蝦湯加埋煮海鮮的鮮味,呢款既湯又另一種美味😋海鮮有魷魚、蝦、蠔、菇,記住要飲湯底😋

赤鬼海老天反卷 $158
反卷包滿蟹籽上面仲鋪左三文魚籽😍中間既炸海老蝦保持熱熱脆脆的,有返咁上下水準👍🏻

福良野哈密瓜燒酌 $68
奇異果梳打 $68
梳打顏色好靚一層層咁,打卡able😎哈密瓜燒酌甜甜地幾易入口!

超享受整個用餐過程😎💕食物、環境、氣氛簡直好似去左旅行咁⛩必定會再次幫襯!
2022-09-01 185 浏览
小妹同公司同事食飯BK咗枱19:45 6個人既咁我同3個同事到咗先 有兩個同事後到兩個同事事都係準時1945到既但就遲遲都冇位坐話隔離枱埋緊單令到我果兩位同事喺門口企咗半個鐘咁到底bk枱既意義喺邊?好啦等咗咁耐都算我地叫啲爐端燒有蠔有帶子等等每叫一樣都會拎過黎叫我地可以影下相先係真係拎黎影相就靚 食落好普通唯一令我覺得對得起個價錢既係蠔其餘都燒到好鹹 好大陣清酒味 完全蓋過咗海鮮本身既味唯一好食既蠔點解好食?因為佢地冇落到酒鮑魚更加係燒到燶哂邊另外甲羅燒係鹹到懷疑要洗腎真係冇辦法相信小妹唔係食緊鹽我想講呢間野咁多好評 價錢都算係貴食物質素可唔可以高翻少少?俾得呢個價食呢啲野我不如去超市買鹽黎啪?其間同啲同事討論有啲鹹既時候俾其中一個店員聽到問我地有咩野食鹹 我地都照答佢只係話 係咁架我地再補充個鮑魚燶哂佢都係答我地 係咁架痴線又要我地俾意見又要接受唔到而且由我地影完相 係等咗差唔多成粒鐘先有野食建議想去食既手足去食個茶記打打底先 驚你地餓暈最後叫咗個雪糕冇錯都係要等 本來懷疑佢地仲擠緊奶但等得太耐我地一促佢就即刻有其中一位同事既仲融咗一半我地就知佢根本係整好咗但唔記得拎俾我地另外想講既
小妹同公司同事食飯
BK咗枱19:45 6個人既
咁我同3個同事到咗先 有兩個同事後到
兩個同事事都係準時1945到既
但就遲遲都冇位坐
話隔離枱埋緊單
令到我果兩位同事喺門口企咗半個鐘
咁到底bk枱既意義喺邊?

好啦等咗咁耐都算
鮑魚更加係燒到燶哂邊

另外甲羅燒係鹹到懷疑要洗腎
真係冇辦法相信小妹唔係食緊鹽

我想講呢間野咁多好評 價錢都算係貴
食物質素可唔可以高翻少少?
俾得呢個價食呢啲野我不如去超市買鹽黎啪?

其間同啲同事討論有啲鹹既時候俾其中一個店員聽到

另外想講既係 身為一間日本料理
成晚係咁播韓文black pink 真係0專

呢間除咗食環境之外基本上唔洗點去
2022-08-27 1177 浏览
熱鬧十分滿的居酒屋,倆人,仨人,三五知己,情侶,couple來坐一坐,也適合不過。位於尖沙嘴的黑門水產,給感覺是門外色彩繽紛;但是入到店內,令人眼前一亮的天花板掛上魚網,在撈起新鮮的漁獲及海產一樣,充滿動力及動力的氣氛。#黑門令蟹味噌甲羅燒食物精緻又好味道,最令人回味的黑門令蟹味噌甲羅燒,配上梳打餅,真的令人意想不到的好味道。新鮮即開的蟹膏,魚子及蟹肉一起的烤燒,超級好味道,令人有驚喜之外,簡單極品之中的極品好味道。#京都宇治抺茶燒酌宇治抹茶清清地真係好易入口,男士很喜歡,細啖細啖飲,佐了小吃很配搭,很好飲。#巨峰梳打巨峰梳打也很好飲,不好酒又喜歡fruity 是適合飲。#脆燒白穴子串鰻魚跟穴子(星鰻)雖然長相相似,但其實有所差異。第一是生態,鰻魚和穴子嚴格來說只能說是親戚,因為他們是不同科屬。鰻魚是淡水魚,穴子是海水魚。鰻魚天生油脂含量較豐富,用炙烤方式料理時,能烤掉一些油,吃起來才不會太膩,穴子則是沒有那麼多脂肪,所以才會用天婦羅的方式,用油來炸,增加油脂度。提及營養價值,鰻魚及穴子是一樣;論及女仕們想健美,吃的時候口感不想要太多油脂,可選擇穴子(星鰻)。 今晚品嚐脆燒穴子串,沒

#黑門令蟹味噌甲羅燒

#京都宇治抺茶燒酌

#巨峰梳打
巨峰梳打也很好飲,不好酒又喜歡fruity 是適合飲。

#脆燒白穴子串

鰻魚是淡水魚,穴子是海水魚。

今晚品嚐脆燒穴子串,沒有醬油燒鰻魚的口感,有了清新及原始的燒魚味,很可口,不油膩,值得一嚐。

#活鮑魚刺身 :磯燒好定刺身食好?一般燒烤鮑魚,炭燒鮑魚食過了,新嘗試食刺身,鮑魚味沒有燒熟,烤熟的味出,但是鮑魚片刺身的吃還是第一次吃,新鮮脆口及清甜,夏天之選。

#岩手縣赤崎生蠔:冰涼冰涼口感,生蠔入口就滑落口嚨一樣,配上清甜啫喱一樣的蒟蒻,有新鮮感及清新口味。。。
吃起上來,很冰涼清爽口感,口裡頓時有冰凍刺激感。

#蔥吞拿魚腩卷 :一般壽司種類是以日本白珍珠米粒,新嘗試的壽司米粒伴上醬油,不喜歡吃白米粒,嘗試這款,醬油味濃,又不會蓋上過吞拿魚腩,將吞拿魚更加提鮮。

#黑門令龍蝦湯煮海鮮:包羅萬有的海產龍蝦湯鍋,用上時令及新鮮海產(魷魚、東風螺、鮑魚、海蝦、金菇、日本冬菇及芋絲),食材新鮮,龍蝦湯味超級濃厚,飲 了幾口,由心笑出口
,真心說好飲。

#黑門令大漁魚子醬脆脆包:層層有層次,配上超級新鮮的魚子醬,海膽,三文魚子,蟹子,吞拿魚及超級脆脆法包,還有一樣食材買下關子,讓你們去細細品嚐是什麼了。

#磯燒爐 : 加分的磯燒爐,新鮮海產在爐邊快速地煮熟及滲出鮮味,讓食客第一時間吃到新鮮出爐的美食

2022-08-22
  • 蔥吞拿魚腩卷
  • 巨峰梳打
  • 京都宇治抺茶燒酌
  • 黑門令蟹味噌甲羅燒
  • 活鮑魚刺身
2022-08-25 162 浏览
每個月都會搵間餐廳同男朋友食餐好。西餐食得多都會厭。就搵左呢間日本餐廳~因為岩岩先落左風球,店內未有太多客,一入到去燈光好柔和,好有日本居酒屋嘅感覺😚播緊既日文歌又唔會太嘈。好好彩可以坐到卡位,好舒服,見到其他木位座都係軟墊,唔會話坐到個人pat pat痛😝😝。特登留定個肚食黎食餐好,所以一坐底就拿拿聲落晒order。京都宇治抹茶燒酌/福良野哈密瓜燒酌:呢2款燒酌係我既favorite,因為我好怕太重酒味。呢2杯係抹茶/哈密瓜味濃,但唔會蓋過酒味。怕酒味既朋友絕對可以一試。味噌甲羅燒:未燒之前見到材料迫滿晒個蟹蓋,燒緊嘅時候已經流晒口水🤤。餅乾係紫菜味加配埋滿滿蟹膏,蟹膏好夠味好張口,兩塊餅乾對我來講已經好足夠,最後仲剩下少少蟹膏既,一啖放入口lu~完全唔咸~真係好幸福龍蝦湯煮海鮮:睇落去細細兜咁,諗住冇咩特別。開始食之後,發現入邊都好多材料,有蝦,八爪魚鬚,螺,蠔,金菇,芋絲同冬菇。龍蝦湯做底,加上滿滿海鮮,所以鮮甜味好重。牛油燒帆立貝: 食燒帆立貝最怕佢燒到好韌,但係店員燒既時間掌握得好好,完全燒到好林,牛油味唔會搶帆立貝嘅鮮味食哂要燒既食物,可以主攻刺身了😚😚😋😋三文魚加州反卷:

特登留定個肚食黎食餐好,所以一坐底就拿拿聲落晒order。

牛油帆立貝/龍蝦湯煮海鮮

食哂要燒既食物,可以主攻刺身了😚😚😋😋

三文魚加州反卷
三文魚加州反卷: 唔好睇呢個名好平平無奇,佢鋪滿晒蟹籽,入面仲有蛋牛油果同蟹柳,其實都好好食同幾飽肚㗎🤪🤪。

刺身六盛
刺身六盛:一見到佢上盤,午餐黎講好誇張,不過我鍾意✌🏻。件件都切到好厚身,三文魚油甘魚 帆立貝赤身 真鯛海膽,想講一講真鯛唔腥同海膽好creamy。食到呢到都飽飽地。

最後~
魚子醬脆脆包
魚子醬脆脆包:😂呢樣好新奇,法包再加刺身,海膽魚子帆立貝吞拿魚蓉蟹籽同魚子醬。實在唔想Miss咗任何一樣食材,所以我就一啖放落口,一個包滿足晒咁多願望。個包令到個刺身唔會好漏。👍👍👍

其實除咗刺身同燒物之外,都仲有好多熟食同鍋物同埋其他燒酒,好多元化同埋多種類,如果經過尖沙咀嘅話不妨可以試一試,飲下酒食下壽司🍣
宇治抹茶燒酌
哈密瓜燒酌
牛油帆立貝/龍蝦湯煮海鮮
刺身六盛
2022-08-23 127 浏览
朋友生日想食日本嘢,見到OpenRice有得book位,我地book左8點, 去到嗰陣時已經好多人等緊位大家要食的話記得book左先甲羅燒加熱咗之後非常好味, 味道濃勁香 燒扇貝上菜速度比較慢, 食物方面好新鮮, 嘢食影相非常一流

甲羅燒

甲羅燒加熱咗之後非常好味, 味道濃勁香

生蠔

上菜速度比較慢, 食物方面好新鮮, 嘢食影相非常一流
生蠔