2022-06-03
為免人多, 提早小小打電話卜位, 果然, 去到時已經有人等位, 不過幾好既就係佢地係門口有放d櫈, 等入座既客人吾洗企得咁辛苦! 今次3個人食, 自問覺得點得有d多, 不過尼2樣野又真係好好食wo!1️⃣酸菜魚 – 魚肉好多, 同埋肉身都好滑, 酸度吾錯, 吾會一面倒死酸或死辣, 整體黎講係香港食既一間好食既酸菜魚, 值得再回頭食~!2️⃣自選干鍋 – 同行既朋友好想食干鍋, 點左5個餸(廣島蠔、肥腸、金菇、豆干、五花腩片)(點干鍋既要求要一定點5個餸先可以叫), 由於本身個鍋已經自帶4個餸, 所以一送上黎時真係好大鍋…份量真心超超超足! 廣島蠔比較細粒左d, 肥腸就好好食, 吾會有臭味, 洗得好乾淨!而豆干就吸哂成個鍋d汁既精華, 所以真係必點呀! 辣度方面叫左小辣, 其實自己食覺得岩岩好, 都已經好夠味~