2022-05-08
日本🇯🇵過江龍麵店平時拉麵沾麵都聽得多日本撈麵真係比較少聽🥢加上之前睇過오빠食,好吸引😍😍我大概3點鬆去到都有人排隊但好快就入到啦,等左大概20-30分鐘撈麵分別有兩個size,大碗220g,中碗150g。加上店家已經印有4個階段既食法介紹如何一步一步享用撈麵叫左一杯烏龍茶,幾大杯正宗全料東京撈麵($109-L)味道:🌕🌕🌕🌕🌗評價:全料顧名思義咩材料都有,值得一讚係佢啲叉燒一口一粒口感豐富。唔會好硬柴柴,比較爽口。而味道上面,可以話係超級豐富,入口後帶有一點辣味。嘗試加黑椒,秘製香醋。風味更增加,但唔加麵已經好好食。可以按照自己嘅口味調整。而最後加左飯,分量剛剛好,一隻豉油碟嘅大細。一碗麵能夠試晒4個食法😋明太子忌廉撈麵($89-M)味道:🌕🌕🌕🌕🌘評價:明太子味道唔算突出,第一口比我嘅感覺有啲似食西餐明太子忌廉意粉。風味上偏向西式。另外,分量上中size,剛剛好,食晒麵可以加飯。完美句號如果唔想排隊嘅朋友,建議可以下午3:30後入座,人流比較少 。因為我食完之後就無人排隊lu
平時拉麵沾麵都聽得多
日本撈麵真係比較少聽🥢
加上之前睇過오빠食,好吸引😍😍
我大概3點鬆去到都有人排隊
但好快就入到啦,等左大概20-30分鐘
叫左一杯烏龍茶,幾大杯
味道:🌕🌕🌕🌕🌗
味道:🌕🌕🌕🌕🌘