2006-10-09
唔知點解, 來親鹿鳴春次次都係2個人的。搞到次次都試唔到好多野。次次都食唔到酒糟鴨肝同羊肉。其片皮鴨皮肉相連, 北京食法。一大隻切開有2碟, 油水好夠, 脆得來有肉汁, 混合了青瓜條及生蔥, 沾上甜麵醬, 再包起餅皮, 一口咬下, 果種汁液四濺的感覺, 真係開心。素鵝拼海蜇的素鵝好重煙燻味, 好香, 沾mustard的效果都好夠。海蜇味道都ok, 個人覺得再脆d會好吃d。賽磅蟹真係好得! 好香好滑, 同醋係完美配搭! 俾著平時, 我一定叫碗白飯! 下飯一定一流! 溫馨提示係一定要趁熱食。上次星期三晚去, full house不特止, 仲見到人要等位。不過我所見, 有好多係遊客, 亦有好多商務應酬, 而家d遊客真係識食。再三強調, 以上食評係2次經驗夾埋的, 本人本身絕不大食。
再三強調, 以上食評係2次經驗夾埋的, 本人本身絕不大食。