2021-11-11 17 浏览
鴻啤啤串燒 (尖沙咀)📍尖沙咀金巴利道82-84號金閣大廈地下A號舖📢串燒即叫即整,非常新鮮,餐廳內都有掛牆壁畫擺設,非常港式地道,另外牆身掛有大電視收看,餐廳設有大玻璃,隨時睇到外面有無人黎抄牌,深夜想食串燒同宵燒既朋友又多一個選擇啦😋👉🏻燒雞中翼$22有點麻辣感覺,少少似譚仔土匪雞翼,燒到有一點燶燶地,香脆可口,越食越想食👉🏻燒芝士蟹柳茄子皇$65原隻茄子上,豪華版,有不少辣粉配搭相當野味,勁多蟹柳絲同焗芝士係茄子面上😍超級魔鬼👉🏻蟹柳麻醬手打烏冬$28一小碗既就手打烏冬,份量黎講相對較少,但係從食宵夜嘅角度嚟睇,份量就啱啱好啦👉🏻蒜蓉焗金針菇$45濃郁的蒜蓉芝士味,金針菇嘅份量亦都好多,吾似平時出去食燒烤只得幾啖,所以好扺食!👉🏻燒汁雞柳串$28好嫩的雞柳肉,入口個陣會有少少入即溶既感覺👉🏻牛油粟一燒$28牛油粒粒粟米,非常有口感同埋好重的牛油味,個粟米專登有燒焦既感覺😍👉🏻煙肉荔枝卷$35一串煙肉荔枝卷共有三舊,煙肉同荔枝我都好鍾意食,但係估唔到原來配埋一齊食系會有意外驚喜👉🏻燒菠蘿$28切開一舊舊既細菠蘿,多汁得黎好鮮甜,燒完令菠蘿更加甜👉🏻燒芝士雞髀菇$26雞髀菇頂有點燒焦
鴻啤啤串燒 (尖沙咀)
📍尖沙咀金巴利道82-84號金閣大廈地下A號舖

👉🏻燒雞中翼$22

👉🏻燒芝士蟹柳茄子皇$65

👉🏻蟹柳麻醬手打烏冬$28

👉🏻蒜蓉焗金針菇$45

👉🏻燒汁雞柳串$28
好嫩的雞柳肉,入口個陣會有少少入即溶既感覺

👉🏻牛油粟一燒$28

👉🏻煙肉荔枝卷$35
外驚喜

👉🏻燒菠蘿$28
切開一舊舊既細菠蘿,多汁得黎好鮮甜,燒完令菠蘿更加甜

👉🏻燒芝士雞髀菇$26
雞髀菇頂有點燒焦既味道,係專登甘燒法,比較香口d,頂部有濃厚芝士,個菇勁多汁又好有咬頭

👉🏻Horgaarden 500ml $68
黎得食深夜串燒,仲要係鴻啤啤,當然要啤一啤距啦,叫左一大杯Horgaarden黎送串燒
2021-11-10 18 浏览
訂左枱食early dinner五點半左右 餐廳先剛開門唔知係咪我哋嚟得太早?老闆都放左我哋入去 雖然連廚都未返齊嚟😂佢原本chill緊都俾左我哋入去坐住先叫我哋可以叫住嘢飲先既然唔餓都可以等下 反正預左串燒都耐我哋叫左唔算多嘢食佢份量都ok 每份唔會得一兩粒當然價錢唔算得上平但性價比都唔錯 食物係有水準的生燒嚟講 佢上菜速度都快可能因為唔太多客人但就相對坐同食得好舒服中意配酒真係可以chill住食蜆雞泡魚乾(乾身脆口,份量略嫌少)汁燒牛&荔枝煙肉(很喜歡 甜甜的荔枝配煙肉意外地夾)牛舌(爽口味道好)雞脾菇五花腩(nice)&雞翼金菇牛肉波羅(鮮甜多汁 唔小心食左個頭嘅底😂)老闆可能見我哋初頭等得耐好好人特別送左個芝士年糕我哋食我個人幾中意 入面芝士流心年糕質地好似食緊糯米糍咁 自己落單都會想再叫每人埋單around 280無叫酒 overall算偏貴少少但服務同味道有質素環境都舒適有氣氛 都係三五知己聚下餐 想chill住食嘅好選擇

訂左枱食early dinner
五點半左右 餐廳先剛開門
唔知係咪我哋嚟得太早?
老闆都放左我哋入去

生燒嚟講 佢上菜速度都快
可能因為唔太多客人
但就相對坐同食得好舒服
中意配酒真係可以chill住食

雞泡魚乾(乾身脆口,份量略嫌少)

汁燒牛&荔枝煙肉(很喜歡 甜甜的荔枝配煙肉意外地夾)

牛舌(爽口味道好)

雞脾菇

五花腩(nice)&雞翼

金菇牛肉

波羅(鮮甜多汁 唔小心食左個頭嘅底😂)

老闆可能見我哋初頭等得耐

環境都舒適有氣氛
都係三五知己聚下餐 想chill住食嘅好選擇

2021-11-07
2021-11-09 10 浏览
<高質又抵食串燒店>💕位於尖沙咀的這間串燒店, 全部食物都係即時order就即時整, 上枱時所有食物仲係熱辣辣. 所以上碟時間亦有時會慢了一點, 但絕對值得你去等. 因為真係好好味.絕對推介食海鮮類😎 今晚order了花蛤 & 蟶子. 好新鮮肥美. 而且蟶子係超級大隻🥳 另外一口和牛都係必食推介, 肉質juicy, 食落好有牛味有口感. 超大size既蒜蓉茄子, 塊茄子絕對大過你塊面😎價錢方面合理, 絕對係一間值得回頭再試既串燒小店👍🏻🍢餐廳: 鴻啤啤串燒🍡地址: 尖沙咀金巴利道82-84號金閣大廈地下A舖
<高質又抵食串燒店>💕

價錢方面合理, 絕對係一間值得回頭再試既串燒小店👍🏻

🍢餐廳: 鴻啤啤串燒
🍡地址: 尖沙咀金巴利道82-84號金閣大廈地下A舖
2021-11-08
  • 秘製黃金香蒜茄子皇
  • 熊本一口和牛粒
2021-11-04 26 浏览
今晚跟愛人到尖沙咀搵好嘢食,途經這個“鴻啤啤串燒”就入去了。我們點了。。。•熊本一口和牛粒(65元/串)一入口就爆汁,牛味濃,中心是粉紅色,火喉剛好•燒香口五花腩(28元/份)份量比我想像中多,也比我想像中厚身,抵食之選•燒紐西蘭羊架(62元/份)再一次入口爆汁,唔會有so味,中心點也是粉紅色,火喉剛好,充滿孜然香味•特製燒豬大腸(42元/份)第一次食燒豬大腸,燒走了油膩的感覺,但多了一份香口,十分不錯•汁燒雞柳串(28元/份)味道適中•燒芝士蟹柳茄子王(65元/份)這個配對是我第一次食,通常茄子都是配蒜頭,好少店有其他選擇。難得見到有新事物,當然要試試。當食它時,融化的芝士和軟檽茄子肉異常地夾,少了芝士的油膩感,食得很滿足。•燒蒜心(22元/串)十分好食,可以食到蒜心自身的甜味•秘製豆卜(25元/串)勁蒜之餘有點芝士的奶香,好食,唔咸•燒雞中翼(22元/串)好驚喜,外皮燒得香脆,但咬落去有肉汁的,好食•燒BB椰菜(28元/串)通常BB椰菜有一下苦味,但這店沒有,處理得好好另外,店的裝飾很有香港情懷,有很美的壁圖,坐位安排也很舒適。
•熊本一口和牛粒(65元/串)
一入口就爆汁,牛味濃,中心是粉紅色,火喉剛好
•燒香口五花腩(28元/份)
份量比我想像中多,也比我想像中厚身,抵食之選
•燒紐西蘭羊架(62元/份)
•特製燒豬大腸(42元/份)
•汁燒雞柳串(28元/份)
味道適中
•燒芝士蟹柳茄子王(65元/份)
•燒蒜心(22元/串)
十分好食,可以食到蒜心自身的甜味
•秘製豆卜(25元/串)
勁蒜之餘有點芝士的奶香,好食,唔咸
•燒雞中翼(22元/串)
好驚喜,外皮燒得香脆,但咬落去有肉汁的,好食
•燒BB椰菜(28元/串)
通常BB椰菜有一下苦味,但這店沒有,處理得好好
2021-11-03 27 浏览
-🔸燒雞中翼 $22🔸燒牛肉串 $28🔸燒雞軟骨 $26/2串🔸燒金菇肥牛卷 $38🔸蒜蓉焗娃娃菜 $45🔸燒脆肉鯇魚腩 $55🔸燒紐西蘭羊架 $62🔸汁燒原隻魷魚筒 $108🔸祕製黃金香蒜茄子皇 $42-琴晚同細妹去行完街,就食依間串燒,店家採用生燒方式即叫即燒,保證上枱熱辣辣!食物質素好不錯啊,第一次試燒脆肉鯇魚腩,又估唔到幾好味,魚油充滿口腔好正!仲有火喉啱啱好嘅魷魚筒,夠羶夠香嘅羊架,仲有最正嘅巨型蒜香茄子,食到我同細妹lam lam脷!
🔸燒雞中翼 $22
🔸燒脆肉鯇魚腩 $55
🔸燒紐西蘭羊架 $62
🔸汁燒原隻魷魚筒 $108
🔸祕製黃金香蒜茄子皇 $42

鴻啤啤串燒📍尖沙咀🥩熊本一口和牛粒 $65和牛粒燒到medium rare,有肉汁好juicy😋醬汁唔會太濃,夠味之餘仲會食到牛肉本身嘅香味😛🐮燒特級牛舌心 $68牛舌心都係燒得啱啱好,咬落會有肉汁爆出嚟🥰🐟燒鮮白鱔 $68呢個真係必食,白鱔完全冇骨🥴肉質彈牙之餘仲好鮮味🤪🍄蒜蓉焗金針菇 $45金針菇份量超大,蒜蓉汁好夠味,但係食得多略嫌少少鹹😛🥓煙肉芝士燒巨菇 $45煙肉味好出,煙肉汁都滲透埋落大啡菇度,味道好有層次😉🍆秘製黃金香蒜茄子皇 $42茄子皇超大碌,比起坊間其他嘅燒茄子juicy🤩茄子肉食落好濕潤🥳🍠一口甜番薯 $20燒得好香甜,我覺得當甜品食都一流🤤🍖秘製燒豬頸肉 $65豬頸肉比坊間嘅厚切,好有肉汁同埋好有咬口🤗調味略嫌偏淡,但係勝在有甜酸醬配埋一齊食🌶
鴻啤啤串燒📍尖沙咀

🥩熊本一口和牛粒 $65

🐮燒特級牛舌心 $68
牛舌心都係燒得啱啱好,咬落會有肉汁爆出嚟🥰

🐟燒鮮白鱔 $68
呢個真係必食,白鱔完全冇骨🥴肉質彈牙之餘仲好鮮味🤪

🍄蒜蓉焗金針菇 $45
金針菇份量超大,蒜蓉汁好夠味,但係食得多略嫌少少鹹😛

🥓煙肉芝士燒巨菇 $45
煙肉味好出,煙肉汁都滲透埋落大啡菇度,味道好有層次😉

🍆秘製黃金香蒜茄子皇 $42

🍠一口甜番薯 $20
燒得好香甜,我覺得當甜品食都一流🤤

🍖秘製燒豬頸肉 $65
2021-11-03 19 浏览
係尖沙咀行完街有啲肚餓,行行下發現金巴利道好多特色餐廳。其中一間就係呢間食串燒既小店,一入到去燈光暗暗地,好有情調,好適合放工後黎放鬆下。每張枱上面都放左點餐紙,串燒選擇非常多,其中餐牌上寫左餐廳推薦之選,我同朋友就決定試下佢地既招牌菜!首先係燒新鮮生蠔,即叫即燒,咬落去仲熱辣辣架。上面放左蒜蓉,蒜味好香濃,同生蠔配合得岩岩好。生蠔好新鮮,鮮甜多汁,而且價錢唔貴,$25一隻,CP值超高架!除左生蠔,不得不提既係燒芝士年糕!本身我係芝士控所以特別期待食芝士年糕。趁佢仲熱既時候食,芝士溶溶地口感好正,而且芝士味超濃!而且年糕好有咬口,襯托出芝士既香味,好難忘既味道!燒豬大腸都值得推薦!唔似有啲串燒店會燒得好乾好硬,呢間店既豬大腸浸係醬汁上面,好入味而且好淋好易咬。順帶一提,豬大腸既份量真係超多!$42就有好大碟啦!我地仲叫左汁燒雞柳串,雞肉好嫩滑,而且吸左啲汁好入味,燒完唔會好乾,反而保留住啲肉汁,睇得出師傅好用心燒,燒既時間岩岩好。最後想介紹燒雞皮。好多串燒店既雞皮都燒得太燶,甚至燒到有陣炭味,但呢間絕對唔同level,不但唔會太燶,而且燒得脆卜卜!

2021-11-02 14 浏览
今晚同朋友去咗尖沙咀食日式串燒,叫咗八碟餸同兩支啤酒🍻。係八碟餸入面,我最鐘意係燒牛舌芯同燒五花腩。牛舌芯同五花腩燒得啱啱好🥓,肉質鮮嫩、多汁。大葱和牛粒和牛燒得軟韌適中,葱香味亦夠濃,令人齒頰留香。至於個燒三文魚鯺,魚肉細膩嫩滑。同樣係海鮮嘅清酒花蛤,用料新鮮,酒味香濃,同花蛤配搭味道恰好。至於個芝士年糕,燒得熱辣辣,內裏嘅流心芝士🧀咬一口後瞬間溶化, 令人一吃暖在心頭。另外個蟹柳麻醬烏冬,味道香甜,烏冬韌度適中,食落爽口,而我覺得餐廳食物最大特色莫過於即使餸菜簡單如燒茄子🍆,都能夠以蒜蓉等簡單配料將餸菜燒得香濃入味。所以餐廳絕對係高質嘅串燒店!!😋😋
2021-11-02 22 浏览
今天因工作關係來到尖沙咀區,難得今晚可以早些完成工作,也想找間串燒店放鬆一下, 找個地方好好喝一杯冰涼的啤酒,減輕工作壓力。在飲食網站找到這間獨具形格的餐廳, 結合餐廳同酒吧於一身, 主打串燒項目, 即時令我注目和深感興趣, 而喜歡試新餐廳的我, 當然不會放過機會, 來看過究竟。坐下來, 拿餐牌一看,除了多款串燒選擇外,還有供應小食、麵食和飲品, 酒類的款色也較多, 還要留意店內的告示牌,看看那些是精選項目。飲品方面, 來枝樽裝朝日啤酒, 色澤金黃亮麗,麥味香濃,入口冰凍順喉, 用來佐燒物也是不錯之選, 吃串燒總不可缺少冰凍啤酒, 皆因串燒跟啤酒是絕配。先點了二款牛類串燒, 熊本一口和牛粒燒得呈焦香才拿上檯,賣相吸引且香味十足, 就是憑師傅掌握串燒的火候及功夫, 肉質是依然嫩滑, 牛味肉香濃, 吃起來非常滋味。燒特級牛舌芯燒得賣相也好,看上去油令立的有光澤,熱辣辣的香味四溢,燒得幾好, 吃起來幾爽口, 肉香豐富。緊接的便是肉類串燒,汁燒雞柳串燒得雞皮脆身還帶點焦香, 雞肉口感很嫩滑,用上燒汁去調味, 就更加惹味。還有這裡的海鮮類項目, 來二隻燒新鮮生蠔, 是連殼燒的,在生蠔面鋪上蒜蓉去
還有這裡的海鮮類項目, 來二隻燒新鮮生蠔, 是連殼燒的,在生蠔面鋪上蒜蓉去燒, 蠔肉本身不算太大,但味道濃郁, 配合蒜蓉的香氣, 也是好吃。
最後有牛油栗一燒, 其實燒栗米是不容易做得好,但師傅也做到燒得外層微焦而口感帶點點糯口,粒粒金黃色、飽滿的粟米散發出牛油香味,每一口咬下去都係甜美, 爽口非常。
這裡的環境輕鬆意寫, 價格也在合理水平, 實在是放工減壓和三五知己聚會的好去處。
2021-10-31 41 浏览
係柯士甸同尖沙咀附近都有好多餐廳最近好想食串燒,今次搵野食果陣見到呢間串燒店,就決定試下佢門面都幾容易搵到價錢方面佢唔會好貴,我地2個人加埋食咗$400幾蚊,cp值都好高!而且食物嘅選擇都好多,好多野都想試除咗menu果啲之外,佢仲有是日精選,推介當日有啲咩好食,唔錯!而我地今次叫咗10款野,好可惜豬手同三文魚鱔無晒,而我地就轉咗食羊架同埋蒜蓉西蘭花其實佢樣樣野都好好食,同埋值得一點必須要講嘅係,佢地係一樣一樣野黎,啲串燒係保證即叫即做,熱辣辣咁上!可以慢慢食,又可以坐係到慢慢傾下計又食下野,好正!1. 雞泡魚乾 $48/份雞泡魚乾配啤酒一流,有咬口之餘味道仲好香口,食住佢再同男朋友一齊傾下計吹下水,個感覺好好2. 燒特級牛舌芯 $68/份牛舌好有咬口,唔會話太過油,而且加埋七味粉更加美味可口3. 燒鮮白鱔 $68/份男朋友極力推介!唔會話好多骨之餘外面仲燒得好脆口,而魚嘅肉質好滑好嫩,配上檸檬汁食好夾!4. 燒紐西蘭羊架 $62/份本身係諗住食豬手,但好可惜賣晒所以就轉咗食羊架!認真嘅,小妹係勁驚食到啲勁蘇嘅羊,而呢間餐廳呢個價錢食到2塊唔蘇嘅羊架係絕對一值! 呢到嘅羊架我覺得好高質
係柯士甸同尖沙咀附近都有好多餐廳

最近好想食串燒,今次搵野食果陣見到呢間串燒店,就決定試下佢

門面都幾容易搵到

1. 雞泡魚乾 $48/份

2. 燒特級牛舌芯 $68/份

牛舌好有咬口,唔會話太過油,而且加埋七味粉更加美味可口

3. 燒鮮白鱔 $68/份

4. 燒紐西蘭羊架 $62/份

本身係諗住食豬手,但好可惜賣晒
所以就轉咗食羊架!

呢到嘅羊架我覺得好高質,因為佢燒完唔會落太多嘅汁去遮住啲肉味之外,仲無蘇味!!重點真係要講3次

5. 燒蟹柳棒 $28/串

呢到好好,食到我最愛嘅蟹柳棒(真係唔係間間都有,我係極!中!意!食!蟹!柳!棒!)
份量好多
小妹非常滿意!

6. 燒芝士年糕 $28/份

呢個做到個口感外脆內軟,表面係脆口,又熱辣辣,入面好煙韌,食到好似拉絲咁
好食!

7. 東北風味羊肉串 $28/串

羊肉串同羊架一樣都係無乜蘇味,好怕蘇味嘅我都食得津津有味

呢到cp值真係幾高,欣賞佢地即叫即燒,同埋係有時間比你一樣一樣食,唔洗食到咁趕頭趕命
同埋地方唔算好大,唔會好嘈,傾計一流!
下次要約一班朋友黎呢到飲啤酒食串燒

2021-10-27 9 浏览
[尖沙咀]鴻啤啤串燒.燒紐西蘭羊架食剩指數:0/100羊架燒得好香邊位都夠脆油脂分布唔錯唔會有好韌既位.燒特級牛舌心食剩指數:10/100牛舌心口感幾彈牙有燒汁有辣粉如果唔切到咁細粒口感可能更好~.燒香口五花腩食剩指數:3/100五花腩肉質唔硬但可以更肥~孜然粉既味幾足夠都幾惹味.錫紙花蛤食剩指數:0/100花蛤數量都幾多全部都無沙開哂殼即係幾新鮮湯底有蒜有莞茜都幾香.牛油粟一燒 食剩指數:0/100粟米係一條切開4件牛油味好香少少咸加粟米甜有種細個去食牛油粟米既感覺.蒜蓉焗娃娃菜食剩指數:5/100好少串燒店有娃娃菜佢個湯汁幾有味有蒜香有豉油有辣粉菜好腍好香甜.秘製黃金香蒜茄子皇食剩指數:4/100茄子皇好大隻蒜蓉都好多佢切得幾大粒醬汁唔會太多太咸
[尖沙咀]鴻啤啤串燒
蒜蓉都好多
佢切得幾大粒
醬汁唔會太多太咸
2021-10-27 11 浏览
秋天來了,想食啲暖身嘅串燒!餐廳名稱咁可愛,就入左去試吓~東北風味羊肉串東北風味嘅醃料鹹度適中,並冇蓋過羊肉嘅香羶味!燒雞髀菇橫切大塊厚身雞髀菇,食落爆汁加埋孜然粉非常惹味!燒墨魚丸大大粒又彈牙嘅墨魚丸,仲有原粒嘅墨魚仔,口感頗佳。懷舊烤魷魚乾一放上枱香味沒法擋,一絲絲烤乾嘅魷魚絲煙韌又香脆,仲可以配上芥末豉油,別有一番風味。燒鮑魚鮑魚非常新鮮,爽口彈牙,表面堆滿蒜蓉同蔥花,完美帶出鮑魚嘅鮮味,非常入味。錫紙花蛤花甲雖然唔算好大粒,但粒粒真材實料,並無空殼或者打唔開嘅,個湯有香濃牛油蒜茸味。煙肉荔枝卷脆卜卜嘅煙肉包住大粒嘅荔枝,荔枝燒過依然咁多水份,清甜香味同煙肉嘅油脂感互相配合,百試不厭。蒜蓉焗娃娃菜蒜蓉夠曬香,娃娃菜分量亦好足,食咗咁多串燒,食返啲菜平衡返,冇咁油膩。燒菠蘿依個價錢有成條菠蘿,性價比十足!菠蘿香甜多汁,甜品首選。
秋天來了,想食啲暖身嘅串燒!
餐廳名稱咁可愛,就入左去試吓~

東北風味羊肉串
東北風味嘅醃料鹹度適中,並冇蓋過羊肉嘅香羶味!

燒雞髀菇
橫切大塊厚身雞髀菇,食落爆汁加埋孜然粉非常惹味!

燒墨魚丸
大大粒又彈牙嘅墨魚丸,仲有原粒嘅墨魚仔,口感頗佳。

懷舊烤魷魚乾

燒鮑魚

錫紙花蛤

煙肉荔枝卷

蒜蓉焗娃娃菜

燒菠蘿
依個價錢有成條菠蘿,性價比十足!菠蘿香甜多汁,甜品首選。
2021-10-26 17 浏览
今日聽朋友又講起尖沙咀開咗一間好好食嘅串燒店,二話不說放工就去試吓。 之前都識講好多串燒店都係得個名,因為燒完之後真係燒完,啲串燒一啲都唔入味。 今日介紹呢一間佢嘅裝修風格非常用心,整齊企理環境上亦都有好多特色嘅油畫。我哋今日就叫咗芝士年糕,芝士焗西蘭花,特製燒豬大腸,同埋一夜干馬友。 哈哈😆當然唔少得啤酒! 呢個芝士年糕真係好好食 ,外脆內軟,有流心嘅感覺,必食推介,見我叫兩樣只是就知道我有幾鍾意食芝士啦!所以芝士味道必須要重,另外嗰芝士局西蘭花都係非常之好食☺️😍 個豬大腸,一樣整到外脆內香,香亂爽脆,唔會燒到濃晒,啱啱好夠酥軟,正! 另外一夜干馬友,味道特別,鍾意食魚嘅朋友一定要試吓,食完好想飲啤酒,整體上個下酒菜同各方面嘅串燒都係好唔錯,下次嚟可以試吓一口牛,飲清酒🤤🤤

2021-10-26 7 浏览
今日同姊妹行完街,想搵間餐廳食下 ,又可以傾吓計。經過附近見到一間裝修超級特別嘅餐廳,同埋串燒已經好耐冇食,二話不說我哋就入左去🤣入到去個裝修好靚,好多風景油畫,環境都好企理,好適合朋友嚟小聚食吓嘢傾吓計飲下酒,今日我哋就叫咗幾樣野,叫咗個聖子王,一夜干馬友,燒火雞腎,等。佢呢個蟶子皇夠大隻,夠入味,爽口,聖子最緊要夠鮮甜,同埋上面的蒜蓉放上去啱啱好。 仲有個一夜干馬友,好特別,第一次食。好香,好好咬口,送啤酒真係一流,佢仲有檸檬俾你,配埋一齊食味道口感真係好唔錯 ! 朋友都好鍾意😍😍 佢呢間整體上個氣氛都非常之好,好貼地,性價比都幾高✌️✌️ 推介推介

常常覺得串燒🍢有種魔力,是份量少少,可是有大大滋味,令人欲罷不能😝。適逢佐敦開了一間新的串燒店,作為「吃貨」的我當然要幫襯一下吧😉!內在環境是彩色的,亦掛了油畫,相當有格調,而旁邊有酒吧🍺的位置,心想着一邊吃着串燒🍢、一邊喝着啤酒🍺,定必是人生一大樂事呢。查看餐牌,發現串燒都有很多選擇,包括肉類🥓、海鮮類🦐、鍚紙類、蔬菜類🥬,而我和朋友當然要樣樣叫一點吧:🐔燒雞皮 $23/2串絕對是驚喜之作,雞皮相連在一起,但咬下去脆卜卜,相當入味。🥢燒魚腐 $30/份很少吃到燒魚腐,外層很脆,內層剛熱辣辣,感覺特別!因為平時都是吃魚蛋粉的時候才吃到魚腐,沒想到燒魚腐是如此特別!🐟燒鮮白鱔 $68/串絕對是必叫的魚類!白鱔新鮮,而且亦很肥美,魚肉味道很出,而且脆脆的有咬口。🍆秘製黃金香蒜茄子皇 $42/份絕對是重中之重!黃金香蒜茄子皇上面放滿了蒜香、蔥、辣椒及獨有醬汁,相當惹味!茄子燒得剛剛好,不會太生,絕對是必點之選!🐷秘製燒豬頸肉 $65/份燒豬頸肉肥瘦得宜,薄切放到口裡剛剛好,再點上泰式辣醬,酸酸甜甜,相當開胃!🧄🥬蒜蓉焗娃娃菜 $45/份鍚紙盒包裹着的娃娃菜,只能夠說蒜蓉伴娃娃菜是無敵的,加上

🐔燒雞皮 $23/2串
絕對是驚喜之作,雞皮相連在一起,但咬下去脆卜卜,相當入味。

🥢燒魚腐 $30/份

🐟燒鮮白鱔 $68/串

🍆秘製黃金香蒜茄子皇 $42/份

🐷秘製燒豬頸肉 $65/份

🧄🥬蒜蓉焗娃娃菜 $45/份
鍚紙盒包裹着的娃娃菜,只能夠說蒜蓉伴娃娃菜是無敵的,加上充滿蒜香的湯浸住,非常入味呢!

🍍燒菠蘿 $28/份
燒過的菠蘿果然別有一番風味,咬下去的果肉爆多汁,很美味。

總括來說,這家串燒店裝修用心,環境舒服,食物也夠火喉🔥,高質兼惹味,希望趕快可以再試其他菜式🥰!
  • 秘製黃金香蒜茄子皇