2021-08-20 53 浏览
尖沙咀金巴利道近三角公廁新開的一間串燒屋 - 鴻啤啤串燒,位置方便,最arm與同事下班飲下啤酒黎番幾串,最重要所有食材都即叫即燒,唔會燒定一半等你order 後再燒番熱,固中分別,你梗係識得分。如此有熱誠,唔怪得即使係平日夜晚都高朋滿座!日本枝豆等主菜黎時最 好的選擇!燒芝士年糕煙煙韌韌, 中間芝士味濃秘製豬頸肉即叫即燒果然零捨不同 ,肉質鬆軟多汁, 口感軟滑爽彈 ,邊位燒得味焦香燒鮑魚絕對係鴻啤啤的招牌菜,鮑魚肉嫩彈牙,味道鮮甜口感煙韌,加上少少蒜香更帶出滋味。燒飛魚卵子魚腸金黃魚卵顆粒布滿成條腸,粒粒都晶瑩飽滿,咬落去chaik chaik chaik的聲音不斷湧現, 皮脆肉嫩ar 汁燒大蔥和牛粒和牛切成一口大小,內裡燒得仍然粉嫰不會過老,肉汁肉味都滿滿,京蔥的爽甜正好balance 整串串燒。燒白鱔係值得等師傅燒的,皆因白鱔燒得金黃,咬落時縷縷輕煙散發出魚肉香味,仲脆卜卜無得彈。蒜蓉焗金菇蒜蓉焗金菇端上來時香氣四溢,啖啖都是濃濃蒜香秘製黃金蒜香茄子王燒得超!好!味!最仲要係唔油,茄子肉吸收醬蒜香汁,軟糯味濃,趁熱食最好食。

日本枝豆

等主菜黎時最 好的選擇!

燒芝士年糕

煙煙韌韌, 中間芝士味濃

秘製豬頸肉

燒飛魚卵子魚腸

汁燒大蔥和牛粒

燒白鱔

係值得等師傅燒的,皆因白鱔燒得金黃,

咬落時縷縷輕煙散發出魚肉香味,仲脆卜卜無得彈。

蒜蓉焗金菇

蒜蓉焗金菇端上來時香氣四溢,啖啖都是濃濃蒜香

秘製黃金蒜香茄子王

約咗好耐冇見嘅好朋友食飯傾偈👯‍♀️最好就係可以去啲慢慢食慢慢傾嘅地方。咁啱公司附近新開左間串燒店就同朋友去試下😋燒新鮮蠔有陣蠔既鮮甜味,冇比啲調味料搶晒啲味燒鮑魚同燒生蠔一樣都仲會有食到海鮮嘅鮮味,同埋爽口,唔會話因為係串燒落咗好多調味料係面就用啲唔係太好嘅材料。燒元貝呢個反而冇乜特別,正正常常燒元貝呢個反而冇乜特別,正正常常燒蘆筍呢個就差啲啲,可能食開啲大條蘆筍比較爽,呢隻BB蘆筍岩我口味,同埋個尾位有d 苦燒蟮個皮又係燒得夠曬脆 d , 不過平時食開蜜汁燒甜甜地,佢呢個落鹹嘅調味料,唔係我杯茶,不過就燒得夠曬脆。D肉雖然唔係話非常爽 但都唔削。依家要搵到爽嘅蟮都唔係咁容易。 所以都算唔錯呢熊本一本和牛粒唔會燒到鞋颯颯,又唔會好似啲雪藏和牛粒咁冇乜牛肉味, 有啲驚喜煙肉荔枝卷煙肉燒到仲有肉汁,再加埋荔枝就唔會食到成口油。但如果嗰邊可以笑得再香口D 脆D就會更好食總括來講都算唔錯,睇得出有心機燒,唔係預先整好曬啲食物跟住再翻燒。不過因為咁其實一般都等得比較耐。如果係諗住同朋友傾吓計飲吓嘢慢慢嘆就OK.趕時間就真係唔好食串燒😂

燒新鮮蠔
有陣蠔既鮮甜味,冇比啲調味料搶晒啲味
呢個反而冇乜特別,正正常常

燒蟮

2021-08-18
  • 燒新鮮蠔
2021-08-18 33 浏览
好耐冇見嘅朋友仔約食飯,知我鍾意食串燒就約我去呢間新開嘅鴻啤啤,貪佢可以靜靜地飲杯嘢慢慢食傾吓計😍都知道食串燒好多時都要等耐啲,所以一嚟到先order左兩三樣嘢食,再慢慢睇吓食咩。最緊要知道佢真係燒而唔係預先整好再燒熱🤫燒雞皮真係好脆,之前試過有啲串燒店燒到唔係太脆,食落會韌又會覺得有d 油膩感。好彩呢度唔會,食落啖啖到脆卜卜燒白蟮燒白蟮最緊要個皮脆 d 肉又唔會削,呢度完全滿足到我既要求👍🏻再加上少少調味💕nice雞泡魚乾送酒必備👍🏻次次食串燒都會叫, 但唔係度度都有心機燒到咁😌有時會太淋,有時又會太乾。呢度既火喉控制得唔錯熊本一本和牛粒最怕燒到成粒全熟,呢間燒得啱啱好肉質夠淋,又有好香口既牛油香煙肉荔枝卷強烈推介,煙肉唔會燒到乾爭爭,夾埋清甜嘅荔枝啱啱好,唔會油膩燒新鮮蠔以為佢落咗蒜蓉芫荽呢啲香料會冚晒蠔陣鮮味,但食落口仲會食到蠔嘅鮮甜👍🏻可以encore燒BB蘆筍不過不失仲有燒大連鮑魚🤭同個生蠔一樣,唔會剩係食到d 香料既味,仍然食到d 鮮味,d 肉又唔會太韌或太削總括嚟講,真係所有嘢都唔錯,唔會燒過龍,所有串燒出到嚟都仲有本身食物嘅鮮味同汁

燒雞皮

燒白蟮

送酒必備👍🏻

燒新鮮蠔

燒BB蘆筍
不過不失

仲有燒大連鮑魚🤭

2021-08-14 49 浏览
🍴燒墨魚香腸 HK$26有粒粒墨魚肉,香甜可口,外層仲燒到脆脆地。🍴燒新鮮生蠔 HK$50蠔味濃,富海水味,亦帶少少蒜香、牛油香。🍴燒新鮮雞肝 HK$28大大粒,軟糯甘香,好出色。🍴燒特級牛舌芯 HK$58燒得非常靚,外面焦香,入面粉紅軟嫩,肉味濃郁。🍴澳洲蘆筍肥牛卷 HK$45蘆筍脆嫩,肥牛油香肉香兼備,唔算油膩。🍴燒香口五花腩 HK$25肥瘦相間,彈牙甘香。🍴秘製燒豬頸肉 HK$65較乾身,唔夠油香。🍴麻辣川香肉碎茄子 HK$58燒得夠透,茄子好軟腍,辣肉碎香多於辣,花椒香突出,相當惹味。🍴燒大蔥 HK$20脆口,充滿蔥香,就咁食又得,配其他肉一齊食亦得。🍴蒜蓉焗娃娃菜 HK$38清甜無苦味,軟嫩得來唔會過腍,索晒蒜香湯汁。📍鴻啤啤串燒尖沙咀金巴利道82-84號金閣大廈地下A號舖

🍴燒墨魚香腸 HK$26
有粒粒墨魚肉,香甜可口,外層仲燒到脆脆地。

🍴燒新鮮生蠔 HK$50
蠔味濃,富海水味,亦帶少少蒜香、牛油香。

🍴燒新鮮雞肝 HK$28
大大粒,軟糯甘香,好出色。

🍴燒特級牛舌芯 HK$58
燒得非常靚,外面焦香,入面粉紅軟嫩,肉味濃郁。

🍴澳洲蘆筍肥牛卷 HK$45
蘆筍脆嫩,肥牛油香肉香兼備,唔算油膩。

🍴燒香口五花腩 HK$25
肥瘦相間,彈牙甘香。

🍴秘製燒豬頸肉 HK$65
較乾身,唔夠油香。

🍴麻辣川香肉碎茄子 HK$58

🍴燒大蔥 HK$20
脆口,充滿蔥香,就咁食又得,配其他肉一齊食亦得。

🍴蒜蓉焗娃娃菜 HK$38
清甜無苦味,軟嫩得來唔會過腍,索晒蒜香湯汁。

📍鴻啤啤串燒
尖沙咀金巴利道82-84號金閣大廈地下A號舖
2021-08-12 308 浏览
招牌風味烤豬手 $58(一隻)本來不喜歡食豬手的女朋友 都覺得呢個幾好食~ 味道夠濃 豬毛處理得唔錯!😌👍🏻燒特級牛舌芯 $58(一份)雖然牛舌貴 但我都覺得份量偏少 價錢偏貴 但佢燒得幾好食 牛舌真係好難燒得好好食🤔汁燒雞柳串 $28雞柳嫩滑 唔錯!🥰燒雞軟骨(兩串) $26呢個價錢抵食🤣 不防叫多兩串😚燒火雞腎 $26一般般 食落有啲韌蒜蓉焗娃娃菜 $38(一份)好多娃娃菜 都幾好食😋 夠多蒜 食完個口臭曬 好正😆😆秘製黃金香蒜茄子皇 $42 燒得都多汁 都唔錯 算大條!蟹柳麻醬手打烏冬 $28(一份)正正常常~ 芝麻醬撈烏冬既味道!燒翠玉瓜 $20多汁又爽脆 👍🏻推!燒韭菜 $20正常~麻辣肉碎川醬麵 $28呢個幾好食 不過份量比較細,佢個肉碎夠香又唔會好辣有少少麻 正!🥰 不過單食會有啲咸 但配埋烏冬岩岩好!😬烏龍茶 $20

招牌風味烤豬手 $58(一隻)

燒特級牛舌芯 $58(一份)

汁燒雞柳串 $28
雞柳嫩滑 唔錯!🥰

燒雞軟骨(兩串) $26
呢個價錢抵食🤣 不防叫多兩串😚

燒火雞腎 $26
一般般 食落有啲韌

蒜蓉焗娃娃菜 $38(一份)
好多娃娃菜 都幾好食😋 夠多蒜 食完個口臭曬 好正😆😆

秘製黃金香蒜茄子皇 $42
燒得都多汁 都唔錯 算大條!

蟹柳麻醬手打烏冬 $28(一份)
正正常常~ 芝麻醬撈烏冬既味道!

燒翠玉瓜 $20
多汁又爽脆 👍🏻推!

燒韭菜 $20
正常~

麻辣肉碎川醬麵 $28

烏龍茶 $20
2021-08-11 47 浏览
👩🏻👦🏻這夜來到尖沙咀吃串燒開業才一個月多一點裝修新、地方企理新張還有八折店長哥哥說賣點是真正「生燒」不是以炸代燒❎也不是預先煮熟一半才燒❎所以味道特別好但等候時間⏳也格外長😅Jon仔👦🏻:沒問題,好吃就好,我能等✌🏻Jon仔👦🏻真心推介👉🏻排名絕對分先後👉🏻價格未打折、未加一1️⃣牛舌芯👅 $58一份 一份切開約十片口感是爽脆易嚼完全令人想起仙台牛舌2️⃣芝士生蠔🦪 $60/兩隻超多芝士🧀蠔身肥厚多汁👦🏻連殻內的芝士都舔光了🙈3️⃣鮑魚 $96/兩隻清洗得超乾淨,吃得放心燒完仍是鮮厚多汁蔥蒜都沒蓋過鮮味4️⃣豬頸肉 $65一份這個完全展現真正「生燒」的特點少油、焦香完全不是烤焗豬頸肉那種不用醬料也好吃5️⃣燒雞皮 $23/兩串不油不膩,非常香脆👦🏻說好像在吃薯片6️⃣燒菠蘿🍍 $28一份甜美多汁,冇渣不算太焦正好中和了瘋狂吃肉類的飽滯還有⋯⋯🐐羊肉串 $28🐔雞軟骨 $26/兩串🥤汽水 $18一罐值得一提是店家只由下午5時🕔營業至半夜12時🕛
👩🏻👦🏻這夜來到尖沙咀吃串燒
開業才一個月多一點
裝修新、地方企理
新張還有八折

店長哥哥說賣點是真正「生燒」
不是以炸代燒❎
也不是預先煮熟一半才燒❎
所以味道特別好
但等候時間⏳也格外長😅

Jon仔👦🏻:沒問題,好吃就好,我能等✌🏻

Jon仔👦🏻真心推介
👉🏻排名絕對分先後
👉🏻價格未打折、未加一

1️⃣牛舌芯👅 $58一份

超多芝士🧀
蠔身肥厚多汁
👦🏻連殻內的芝士都舔光了🙈

3️⃣鮑魚 $96/兩隻
清洗得超乾淨,吃得放心
燒完仍是鮮厚多汁

值得一提是店家只由下午5時🕔營業至半夜12時🕛
2021-08-10
  • 牛舌芯
2021-08-10 243 浏览
喺香港有吾少串燒店,本身自己都幾中意食串燒,同朋友一路食一串串一路chill嘅氣氛真心好正,所以有時都會食吓。最近尖沙咀金巴利道原來都新開咗間串燒店,系前排去開戈頭食韓國野所以知道,新開嘅串燒店叫「鴻啤啤」,吾系熊啤啤😂🐻諗到老闆可能個名有個鴻字。雖然系串燒店,入面嘅環境都做到十分型格,吾知仲以為去咗間酒吧😆餐廳可以用手機同埋紙張落單,手機嘅話有圖片參考,用紙張都冇話吾得,如果真系order錯野要補救會容易啲。餐廳好慷慨咁送咗鮑魚比我地😍超開心。鮑魚口感向來偏向結實,但勝在就算系平時食蒸氣海鮮鍋定系燒嘅鮑魚多數都做到好新鮮,蒸氣海鮮鍋戈種水份會多啲,燒呢種就相對香口。平時喺居酒屋都會食到雞泡魚乾,喺串燒店好多時都有得食,一條條雞泡魚乾本身味道帶甜,但質感都硬身🙊點埋沙律醬都好食嘅。原本叫燒櫻花蝦芥末香腸,可惜店員話賣曬🙈轉咗飛魚卵子魚腸。味道都好正,食到勁多飛魚子,吱吱聲咁好爽口,平時喺日本餐廳/ 迴轉壽司店先多食到飛魚子,燒飛魚子魚腸真系另一種享受。茄子都系好多間串燒店都有嘅菜式,有香蒜、川香同埋芝士蟹柳味,同朋友叫咗香蒜味,茄子真系超級大條!蒜蓉味好香,配好多中式嘅菜式都match

烤飛魚卵子魚腸

茄子都系好多間串燒店都有嘅菜式,有香蒜、川香同埋芝士蟹柳味,同朋友叫咗香蒜味,茄子真系超級大條!蒜蓉味好香,配好多中式嘅菜式都match到。
秘製黃金香蒜茄子皇

金菇肥牛卷又系一道經典菜式,肥牛嘅部分都好食,金菇就燒得窿咗啲,所以食落口苦苦哋。
燒金菇肥牛卷

熊本一口和牛粒真心好食,睇吾到條紋都知脂肪分佈均勻,和牛粒系真系吾同啲,牛肉味勁香濃同埋真系有入口即溶嘅感覺,有啲部分甚至好軟稔,肉汁豐富。
熊本一口和牛粒

燒豬頸肉咁吸引吾可以吾試啦😁份量又幾多喎,口感好帶嚼勁,豬頸肉真系不論喺泰國餐廳定港式串燒店都系咁受歡迎呀。燒嘅味道十分明顯,有埋甜酸醬更加滋味。
秘製燒豬頸肉

呢度竟然系有燒饅頭,我同朋友都不約而同話想叫,只系味道同想像中嘅吾太一樣🙈🙊比較期待嘅系好似喺酒樓食戈種炸饅頭會脆脆哋,串燒店食呢種系淋啲,都不失香甜。
燒饅頭
2021-08-05
烤飛魚卵子魚腸
燒饅頭
2021-08-09 44 浏览
鴻啤啤見到就俾佢吸引咗入黎,餐廳唔算大,但裝修同色調個感覺都好舒服,餐廳主打串燒同啤酒,放工同三五知己過黎輕鬆下係一個好好嘅選擇。燒鮑魚 $48/隻燒飽魚用蒜蓉、辣椒、蔥等等材料一隻燒,食落好濃蒜香,鮑魚好新鮮,非常彈牙,而且鮑魚清潔過,去哂鮑魚嘅污糟嘢,好有心機。燒雞中翼 $22/串全場最欣賞就係雞中翼,雞翼好肥大,肉質好嫩滑,燒得外皮好脆,但又保留到雞汁,再加上孜然、黑椒、芝麻等等調味,又香口又惹味,真係好好食。燒特級牛舌 $58/份牛舌爽口彈牙多汁,仲好厚切,但又可以輕鬆咬開,調味用鹽、胡椒等調味已經好好食。燒香口五花腩 $25/份五花腩燒過之後好惹味,再加上孜然、鹽等等調味就更加香口,另外配上檸檬汁同泰式辣醬,又有另一番味道。秘製黃金香蒜茄子皇 $42/份茄子上面放入大量蒜蓉、蔥、辣椒一齊燒,茄子吸收哂香味,好好食,茄子本身好柔嫩,食到停唔到。特製燒豬大腸 $42/份豬大腸洗得好乾淨,完全無腥味,燒完之後嘅豬大腸外皮好香脆,但內裡又好柔韌,再加上用多種調味料一齊燒,相當好食,非常推介。燒多春魚 $38/4串多春魚燒得多皮鬆脆,食落仲有陣陣鮮肉汁,同啖啖魚春,調味得恰到好處,唔會

燒鮑魚 $48/隻

燒雞中翼 $22/串

燒特級牛舌 $58/份

燒香口五花腩 $25/份

秘製黃金香蒜茄子皇 $42/份

特製燒豬大腸 $42/份

燒多春魚 $38/4串
多春魚燒得多皮鬆脆,食落仲有陣陣鮮肉汁,同啖啖魚春,調味得恰到好處,唔會太鹽蓋過鮮味。

燒新鮮雞肝 $28/串
誠意推薦必點,食落口已經好香口,雞肝好新鮮,好濃雞肝鮮味,加咗調味料,非常惹味。

燒牛肉串、東北風味羊肉串 $28/串
肉質嫩滑,好香肉味,加入咗孜然、胡椒等,味道同係台灣食果啲串燒好似。
新店開張 88折🤩見到宣傳單張仲寫住,每位客人贈送鮑魚,就衝左入去。裝修完全唔似一間燒烤,似高檔有格調嘅酒吧,唔行入嚟真係俾佢呃咗。除咗普通餐枱外,仲有吧枱位置(有beer tap),方便大家邊飲邊食。以食材新鮮嘅程度,價錢方面係超值。落單可以填紙或掃QR code兩種。每張枱上均有消毒洗手液紙巾及放竹籤的筒。所有調味都非常恰當,唔會過鹹或過淡,保留到食材原本的鮮道味。蒜蓉醬簡直係一絕,有別於其他燒烤店嘅蒜蓉醬,哩個唔會帶苦味或酸味。每份食物上到枱都仲係熱辣辣會出煙。燒鮑魚(免費)落單後首先送上兩隻燒鮑魚,肉質鮮甜,爽口彈牙不韌。燒紐西蘭羊架$62/1件外脆內軟,唔係西餐調味/唔係新疆調味,正宗香港風味,燒得好過好多西餐廳嘅羊架。熊本一口牛粒$65/1串油脂滿滿,香氣濃郁,已和牛來講係超值。燒鮮白鱔$68/1串皮脆肉嫩,鱔肉鮮甜多汁。必食~流浮山鮮生蠔$25/1隻超級鮮甜,大隻飽滿,蠔肚冇怪味。錫紙花蛤 $58/1份無砂,大隻,多肉多汁,份量又夠多。調味清新,完全可以食到海鮮嘅鮮味。必食~秘製黃金香蒜茄子皇$42/條呢個蒜蓉同一般燒烤店的蒜蓉醬有分別,份量超多唔會死鹹或有酸味。茄子大條

新店開張 88折🤩

以食材新鮮嘅程度,價錢方面係超值。
落單可以填紙或掃QR code兩種。
每張枱上均有消毒洗手液紙巾及放竹籤的筒。
每份食物上到枱都仲係熱辣辣會出煙。

燒鮑魚(免費)
落單後首先送上兩隻燒鮑魚,肉質鮮甜,爽口彈牙不韌。

燒紐西蘭羊架$62/1件
燒紐西蘭羊架

熊本一口牛粒$65/1串
油脂滿滿,香氣濃郁,已和牛來講係超值。
熊本一口牛粒

燒鮮白鱔$68/1串
皮脆肉嫩,鱔肉鮮甜多汁。
鮮燒白鱔

流浮山鮮生蠔$25/1隻
超級鮮甜,大隻飽滿,蠔肚冇怪味。
燒流浮山鮮生蠔

錫紙花蛤 $58/1份
無砂,大隻,多肉多汁,份量又夠多。
調味清新,完全可以食到海鮮嘅鮮味。

秘製黃金香蒜茄子皇$42/條
茄子大條多肉,燒烤時間啱啱好,無過火候。

汁燒完隻魷魚筒 $108
鮮味多汁,唔會燒到乾爭爭,爽口彈牙。
汁燒完隻魷魚筒

燒蒜芯$22/串
清甜爽口,無渣鮮嫩。
燒蒜芯

燒菠蘿$28/份
焦香多汁,熱辣辣,又夠甜。
燒菠蘿

汽水$12/18
汽水以冰杯上,驚喜!
超級透心涼!爽!
零系可樂
燒蒜芯
燒菠蘿
零系可樂
2021-08-04 91 浏览
朋友在附近上班,就約了在這間新開的串燒店。店內裝修有點氣氛,幾適合一邊吃一邊談天🍻汁燒原隻魷魚筒🦑魷魚好大隻,比一隻手掌還要大。燒汁味不會太濃,帶出魷魚的鮮味之餘,能吃到燒汁的甜味和芝麻的香味。魷魚的邊位和魷魚鬚的位置燒得很香,有少少焦焦邊,十分惹味😋。燒bb椰菜仔有少少蒜蓉,吃下去很香,口感亦很爽脆。燒飛魚卵子香腸本來打算叫櫻花蝦芥末香腸,但已賣完,所以轉了飛魚卵子香腸。香腸內有一顆顆魚卵子,口感好特別,而且沒有半點魚腥味,十分有驚喜。招牌風味烤豬手🐷豬手炆得好「淋」,而且十分入味。本來滷水的醬汁不是重口味,可能還因為烤過的關係,一點也不覺得肥膩。秘製黃金香蒜茄子皇🍆茄子皇也很大,份量十足。加了大量蒜蓉芫荽紅椒,茄子濕潤而且十分惹味👍🏻。熊本一口和牛粒大概烤至7成熟,保留大量肉汁。烤過的外層和牛肉肉質嫩滑,值得推介!燒大連鮑魚鮑魚十分新鮮,而且比較厚。易咬沒有過熟的情況,每一口都充滿鮑魚肉,正👍🏻燒五花腩五花腩上佈滿了孜然粉,香味十足。燒雞中翼朋友是雞翼的愛好者,雞翼亦能做到外脆內軟,不錯!燒芝士腸這個芝士腸十分熱,外皮超級脆,一咬下去有爆芝士的感覺。餐廳有汽水,都有啤酒供應。下次H
朋友在附近上班,就約了在這間新開的串燒店。

店內裝修有點氣氛,幾適合一邊吃一邊談天🍻

汁燒原隻魷魚筒

汁燒原隻魷魚筒🦑
燒BB椰菜仔
燒bb椰菜仔
有少少蒜蓉,吃下去很香,口感亦很爽脆。

飛魚卵子香腸

燒飛魚卵子香腸
招牌風味烤豬手

招牌風味烤豬手🐷

秘製黃金香蒜茄子皇🍆

燒大連鮑魚
燒香口五花腩

燒五花腩
五花腩上佈滿了孜然粉,香味十足。
燒雞中翼

燒雞中翼
朋友是雞翼的愛好者,雞翼亦能做到外脆內軟,不錯!

燒芝士腸
這個芝士腸十分熱,外皮超級脆,一咬下去有爆芝士的感覺。

餐廳有汽水,都有啤酒供應。下次Happy Friday,要再來吃串燒啤酒🍻!
汁燒原隻魷魚筒
燒BB椰菜仔
飛魚卵子香腸
招牌風味烤豬手
燒香口五花腩
2021-07-27 97 浏览
我哋兩個女仔叫咗差唔多有10樣嘢 超級滿足🥰我特別推介錫紙花蛤, 一口和牛粒同埋燒豬頸肉佢嘅錫紙花蛤好好食 錫紙兜內有超過20隻花蛤同花蛤清湯 花蛤煮得啱啱好 好juicy 一咬落去就爆曬啲汁出嚟一口和牛粒5成熟 入口即溶 冇筋 肉紋同脂肪嘅比例啱啱好 佢應該用普通鹽同胡椒粉同少許香料調味 完全突顯左濃濃嘅牛味 佢嘅豬頸肉好大碟 超級扺食 我哋差啲食唔晒豬頸肉入口香 食得出有用唔同香料調味 十分鮮嫩 口感好有彈性 唔會煮到太乾 餐廳裝修好四正 坐得好舒服 可以慢慢食同朋友傾計老闆同伙記都好好人 超級友善☺️
我哋兩個女仔叫咗差唔多有10樣嘢 超級滿足🥰
我特別推介錫紙花蛤, 一口和牛粒同埋燒豬頸肉
佢嘅豬頸肉好大碟 超級扺食 我哋差啲食唔晒
餐廳裝修好四正 坐得好舒服 可以慢慢食同朋友傾計
老闆同伙記都好好人 超級友善☺️
2021-07-27 590 浏览
今日同fd 行街經過呢間鋪,突然串燒癮起,又肚餓,見佢名咁cute,就入左去試下啦首先未食都值得一讚既就是老闆同店員都好有禮貌好nice,而且又用QR Code 電子落單,好環保2個女仔總共叫左10樣野1️⃣ 熊本一口和牛粒 🐮🐮HKD 65平時已經係牛迷既我,對呢個和牛粒好期待,和牛粒色澤好靚,聞落好香,橫切面粉嫩,食落充滿油香肉汁,熟度對我黎講好完美,完全唔會韌,肉味濃郁,鹹度適中,好正!2️⃣ 錫紙花蛤HKD 58花蛤份量不少,黎到已經香噴噴,湯底係清湯底加小小蒜蓉,飲落好鮮味,好似濃縮既精華甘,花蛤大細適中,食落完全唔會有過熟而縮水既問題,肥肥白白又juicy3️⃣ 燒雞軟骨🐥🍖HKD 26 / 2 鍾意食脆口野既我當然唔會錯過雞軟骨,性價比好高,30蚊唔使就有兩串,食落脆卜卜又帶有油香,好快又食曬一串4️⃣燒流浮山生蠔 (兩只起)🦪🦪HKD 25 / 1生蠔幾大隻,好肥美,上面有小小蒜蓉調味,食落好新鮮5️⃣芝士黑松露巨菇🍄HKD 58 巨菇果然無改錯名,黎到啡菇已經好貼心甘分開左4份,上面有滿滿芝士同埋黑松露,食落唔會乾,好多汁,食落唔會太濃味,濃郁中又有點清新6️⃣秘製燒豬頸肉🐷🐖HKD 65豬

2個女仔總共叫左10樣野

3️⃣ 燒雞軟骨🐥🍖
HKD 26 / 2

4️⃣燒流浮山生蠔 (兩只起)🦪🦪
HKD 25 / 1
生蠔幾大隻,好肥美,上面有小小蒜蓉調味,食落好新鮮

5️⃣芝士黑松露巨菇🍄
HKD 58

6️⃣秘製燒豬頸肉🐷🐖
HKD 65
豬頸肉黎到好大份,大大碟,性價比極高,咬落好爽滑彈牙,惹味得黎又有啲焦香,好軟滑好好食

7️⃣蒜蓉焗金針菇
HKD 38
金針菇份量好多,上面有大量蒜蓉同香蔥,成件事好滿足,感覺上食串燒都補番啲蔬菜量健康啲

8️⃣燒火雞腎
HKD 25 / 串
火雞腎一串有三大件,黎到好香孜然味,好有咬口,不過整體會比較濃味,但配可樂就會啱啱好

9️⃣秘製黃金香蒜茄子皇🍆🍆
HKD 42
燒茄子係我一向係串燒店必食既菜式,上面既蒜蓉完全俾得一啲都唔吝嗇,食落軟綿綿既口感加超濃蒜味,真係一個字“正” ,食完一啖又一啖

🔟燒鮑魚
HKD 48 / 1
燒鮑魚調味比較清淡,食落唔會韌,有咬口,都唔錯

總結,雖然餐廳不大,但裝修清新舒服,播住音樂感覺好chill
燒流浮山生蠔
燒雞軟骨