2023-07-26
呢間係住係荃灣朋友推介既日式餐廳,話刺身飯係必點,難得住開呢區既朋友仔推介,我就一於試試佢海膽手捲海膽好鮮甜,而且呈現出豐富的鮮味和奶油既質感。海膽creamy既質感與日本米飯融合在一起,口感豐富,呢個好好味三文魚籽刺身飯刺身飯選用新瀉米,日本米必然係信心保證,而個人十分喜歡三文魚籽的口感和鮮味,每粒魚籽都新鮮爆燈,加大量三文魚籽舖滿成碗飯,真係一口一滿足刺身飯有多款新鮮的生魚片,包括三文魚油甘魚吞拿魚,仲有海膽帶子同吞拿魚蓉,睇落都覺得好豐富😍三文魚同油甘魚滿滿豐富既鮮味,吞拿魚既肉質都好鮮甜,呢三種海鮮互相搭配,好味!海膽依然creamy,而帶子則有嫩滑的質地和清甜的味道。最後個刺身蝦真係不得了,好甜呀!總體而言,這個刺身飯性價比好高,啱晒魚生發燒友黎食呢間餐廳坐得舒舒服服,staffs 都好helpful,食材用料都唔錯,下次黎荃灣會再幫襯
海膽手捲
三文魚籽刺身飯