2016-11-28
串燒店越開越多,今晚黎到工厦中的鮮試一試,位放駱駝潻中,平時都有黎開掃平貨,地點唔難搵。大概是時間尚早,只有兩枱客,店員則有十幾人,聲勢浩大!坐了在第一張枱,緊貼出餐位置,意外地無油煙味,睇黎餐廳的通風做得幾好。醬料一早放枱,無點過唔太清楚係咩醬,中間應該係海鹽,最左面的朋友話似係泰式生蝦醬,右面應該係燒汁。墨魚腸,正常味道,但唔明點解要點茄汁。本應是雞肉蘑菇飯團,但切開來係明太子,可笑可笑,店員confirm係雞肉,whatever照食了,燒得很香很硬,但無乜味的。墨魚丸,正常凍肉舖的墨丸味。黑松露薄餅,未烘熱,個心仲係冰嘅,無芝士拉絲,無黑松露味,但呢個係全晚最抵食嘅,68蚊咁大塊。燒豬頸肉,呢個好味喎,豬肉夠肥,豬油甘香。芝士煙肉大蘑菇,熱辣辣芝士香,size細啲外都好滿意。其餘無影相已食了,埋單442絕不便宜,但係無限時間任坐,同朋友吹水ok嘅。PS,餐廳不會主動比水,問一杯比一杯,飲哂又要問過的,可能係支裝水要收費8蚊,所以唔想比水。點嘅食物不論咸甜都係一次過出哂,建議甜點可以分開落單。店員收碟好快,但無交流亦零笑容,大概係坐了兩個鐘又食唔多引致不高興吧,但無客等位啊。Any
大概是時間尚早,只有兩枱客,店員則有十幾人,聲勢浩大!
點嘅食物不論咸甜都係一次過出哂,建議甜點可以分開落單。
Anyways,想食串燒又想坐耐啲,我覺得呢度係ok嘅。