2025-06-26
每一次嚟鮨一都會好期待佢嘅佳餚🍣今次同樣唔例外,又要試吓佢啲推介食物🤩🎬 薄切池魚王刺身刀工盡顯池魚嘅透徹度,肉質鮮嫩🐟配上柚子醋汁食令味道層次感提升🆙𝄢..🎬 鮨一千層海膽飯每次都必叫嘅招牌海膽飯,仲要升級埋日本海膽😍海膽入口即溶,甜美無比🤤中層仲有吞拿魚蓉,每一啖都係滿足!𝄢..🎬 活北寄貝刺身繼續都係鮮味嘅選擇🤞🏼活北寄貝比較爽口,係爽甜嘅滋味,亦都係一個唔錯嘅刺身選擇😌𝄢..🎬 鮨一沙律雜錦魚生配上沙律🥗唔同嘅魚油香滲透喺沙律,同時沙律又有助減低油膩感👍🏼𝄢..🎬 炸澤蟹整隻澤蟹仔都炸到脆卜卜🦀不過食嘅時候要小心啲蟹腳仔,係幾特別嘅小食😆𝄢..🎬 日本白粟米我自己就幾鍾意呢個白粟米,佢嘅味道好清甜🌽好香濃嘅粟米香😶🌫️加上爽脆多汁,清清口腔可以諗吓佢👍🏼𝄢..🎬 日本九肚魚天婦羅港式就食得多,用天婦羅嘅食法就比較少食到🫢薄薄一層天婦羅脆皮,包住熱辣辣滑嘟嘟嘅九肚魚肉🤤可以用佢嚟送酒🍻𝄢..🎬 豚角煮一道煮到入晒味嘅料理😋用上半肥瘦嘅豬腩肉,炆到佢好軟腍,就算蘿蔔都依然係入晒味🤤呢個時候有碗白飯就最好不過🍚𝄢..🎬 雞皮餃子想食特色啲嘅餃子就可以揀佢🥟用雞皮包裹住內餡,外脆內軟
🎬 薄切池魚王刺身
🎬 日本白粟米
🎬 日本九肚魚天婦羅
🎬 豚角煮
🎬 雞皮餃子
想食特色啲嘅餃子就可以揀佢🥟用雞皮包裹住內餡,外脆內軟,仲有啲肉汁,滿滿滋味感😋
佢係一間比較多款式選擇嘅居酒屋🏮而且都仲係咁好質素🥳
🧸🌞 𝗖.𝗼𝗼𝗸𝗶𝗻𝗴𝗯𝗲𝗮𝗿推介指數 ➤ 8️⃣✿