2025-06-03 292 浏览
食咗呢間鮨一好多年,佢多年嚟都係尖沙咀厚福街嘅人氣居酒屋佔地三層,我今晚就去18樓~ 🧡《 鮨一千層海膽飯(小)升級日本海膽 💲248 》 睇住師傅用上成板海膽😍再有拖羅蓉同壽司飯,入口甘甜濃郁又軟滑,加埋紫菜介有口感~ 🐟《 真鯛刺身(四切) 💲168 》肉質細緻清甜,厚切有口感~ 🐚《 貝三味(北極貝,帶子,赤貝) 💲118 》三款都好鮮甜又大隻,特別鍾意北極貝嘅鮮爽!🐖《 豚角煮 💲68 》豚肉之間有脂肪,入口溶代,味道又帶甜幾好食~ 蘿蔔都多汁清甜~ 🦀《 炸澤蟹(四隻)💲58 》新鮮即炸好香脆,外層灑上鹽,再加啲檸檬水更提味~🍤《 日本九肚魚天婦羅 💲58 》外層香口,內裡九肚魚肉好鮮嫩~配沙律醬幾惹味~🍢《 和牛粒串(一串)💲58 》一串有齊嫩腍同有咬口嘅兩款口感~ 肉味香甜~🍢《 鹽燒牛舌(一串)💲42 》薄切但燒完一啲都唔韌,仲有肉汁~🍢《 煙肉車厘茄(一串) 💲28 》煙肉有咸香,計車厘茄入口好juicy又減膩~食物質素keep到👍🏻 店員亦殷勤有主動性。
食咗呢間鮨一好多年,佢多年嚟都係尖沙咀厚福街嘅人氣居酒屋

佔地三層,我今晚就去18樓~

🧡《 鮨一千層海膽飯(小)升級日本海膽 💲248 》
睇住師傅用上成板海膽😍再有拖羅蓉同壽司飯,
入口甘甜濃郁又軟滑,加埋紫菜介有口感~

🐟《 真鯛刺身(四切) 💲168 》
肉質細緻清甜,厚切有口感~

🐚《 貝三味(北極貝,帶子,赤貝) 💲118 》
三款都好鮮甜又大隻,特別鍾意北極貝嘅鮮爽!

🐖《 豚角煮 💲68 》

🦀《 炸澤蟹(四隻)💲58 》
新鮮即炸好香脆,外層灑上鹽,再加啲檸檬水更提味~

🍤《 日本九肚魚天婦羅 💲58 》
外層香口,內裡九肚魚肉好鮮嫩~配沙律醬幾惹味~

🍢《 和牛粒串(一串)💲58 》
一串有齊嫩腍同有咬口嘅兩款口感~ 肉味香甜~

🍢《 鹽燒牛舌(一串)💲42 》
薄切但燒完一啲都唔韌,仲有肉汁~

🍢《 煙肉車厘茄(一串) 💲28 》
煙肉有咸香,計車厘茄入口好juicy又減膩~

食物質素keep到👍🏻 店員亦殷勤有主動性。
2025-06-02
$465.5 (晚餐)
2025-05-14 401 浏览
聽講呢間尖沙咀嘅”鮨一”,本身優惠又多,仲有生日禮物送,就去呢度同朋友慶生。所言非虛,呢度原來做緊8pm後,$98/位清酒任飲😱,已經夠癲,仲可以連埋生日優惠一齊用。生日優惠係生日當月食滿$800送一個壽司蛋糕!在場所見,每晚任飲嘅清酒款式都唔同,今晚就有三款純米吟釀,可以自己攞個清酒酒樽出去斟。至於壽司蛋糕,係用上海膽、金箔、吞拿魚蓉、三文魚、帶子等等造成,非常有誠意!鮨一千層海膽飯 $298Signature,必叫,成座山嘅海膽,襯上吞拿魚蓉同醋飯,海膽新鮮不在話下,食材嘅配搭亦都令佢好出色。另外可以配搭紫菜一齊食。上錦繡刺身(8款各2切) $348除咗三文魚、大蝦(好大隻,蝦頭都食得)、帶子、北寄貝之外,仲有金線鯛、真鯛等。基本上全部都係大件夾新鮮。特別係帶子,食完係會感動。甲羅燒 $98連同包食嘅甲羅燒,本身已經落咗蔥同雞蛋,只要將佢哋撈埋,就會感受到蟹味加蛋嘅威力。炸澤蟹 $58完全新鮮嘅澤蟹。點新鮮?個魚缸就喺你面前,睇住啲澤蟹喺度爬上嚟…軟殼蟹蜜柑沙律 $88大份,又新鮮,軟殼蟹炸得好香口,同沙律嘅菜、蜜柑都好夾。什錦天婦羅 $98三蝦四菜嘅天婦羅,呢個價錢相當合理。除咗

鮨一千層海膽飯 $298

上錦繡刺身(8款各2切) $348

甲羅燒 $98

炸澤蟹 $58

軟殼蟹蜜柑沙律 $88
大份,又新鮮,軟殼蟹炸得好香口,同沙律嘅菜、蜜柑都好夾。

什錦天婦羅 $98
三蝦四菜嘅天婦羅,呢個價錢相當合理。除咗炸蝦本身,仲有茄子/青椒/南瓜/番薯各一。佢嘅蘿蔔蓉係加咗薑,食落會有啲層次。

呢度食物真係有質素,環境好日式,加上各式各樣嘅生日同其他優惠,真係可以嚟呢度好好慶祝。

2025-05-14
今晚兩口子到鮨一吃日本料理,餐廳總共有三層,每一層的面積都不是太大,但是座無虛席,門外還掛了很多獎項,相信食物一定有保證了。上錦繡刺身(共8款)刺身拼盤包括了多種海鮮,每一款都非常新鮮。牡丹蝦的肉質甜美豐滿,油甘魚則以其細膩的肉質和濃郁的魚油香氣令人驚艷。三文魚和帶子也很鮮甜,而八爪魚、魷魚、北寄貝及鰤魚全部都爽口新鮮。海葡萄蕃茄沙律 海葡萄帶有微微的海水鹹味,口感清脆,與意想不到的甜蕃茄搭配得恰到好處。混合沙律菜和沙律醋,整道沙律清爽可口,十分開胃。鰻魚炒飯 炒飯色香味俱全,鰻魚很軟糯,有微微的甜味。飯粒炒得粒粒分明,吸滿鰻魚的鮮味,卻不會過於濕潤,讓每一口都能感受到鰻魚的香濃。鰻魚粒的份量也算多,既肥美又不油膩。什錦天婦羅 天婦羅的炸粉薄脆,炸蝦的肉質彈牙。青椒、甜薯、南瓜和茄子都很鮮甜和卜 卜脆。味噌煮牛舌十分好味!牛舌的肉質軟嫩,牛味濃郁,蘿蔔很清甜,配合濃濃的味噌湯,非常入味,令我們吃過不停。我們第一次來吃日本料理,感覺它的食材非常新鮮高級,我們特別喜愛那味噌煮牛舌,這絕對是我們在來的其中一個原因。

上錦繡刺身(共8款)

海葡萄蕃茄沙律

• 雜錦天婦羅
  • 上錦繡刺身
  • 味噌煮牛舌
5天前 0 浏览
尖沙咀CP值高居酒屋,位於食店林立的厚福街,一共有3層。最出名的是刺身丼和壽司;晚上有2小時的清酒放題,才$98.午餐超抵食,沙律+清漬菜+味噌湯+日式蒸蛋+主食, 都係$65起重磅推介6貫壽司套餐,除左沙律+清漬菜+味噌湯+日式蒸蛋外,仲有6件時令壽司,基本上都係4件刺身壽司+兩件熟食壽司;另外仲有一小碗手打烏冬,double主食,男生都夠食。`女生細食 or 唔食生野可選熟食烏冬,一樣有齊前菜及湯。
尖沙咀CP值高居酒屋,位於食店林立的厚福街,一共有3層。
最出名的是刺身丼和壽司;晚上有2小時的清酒放題,才$98.
女生細食 or 唔食生野可選熟食烏冬,一樣有齊前菜及湯。

午餐
尖沙咀必吃😍 人氣刺身海鮮居酒屋🏮🥢..餐廳採用居酒屋佈局,食客可即席觀看廚師👨🏻‍🍳 烹調的過程。餐廳提供各式日本料理,主打丼飯、刺身,選用日本新鮮海鮮✈️,刺身種類也較坊間少喔!其招牌菜 「千層海膽飯」,一客精緻刺身丼飯上鋪滿如山傾的海膽,再鋪上一層吞拿魚蓉,來到必試❤️!🔸池魚王(薄切) $268 (薄切白身魚 肉甜)🔸蘭 $158 (海膽`燒左口魚邊`拖羅蓉`魚籽)🔸鮨一手卷 $98 (海膽`拖羅蓉`魚籽)🔸吞拿魚牛油果手卷 $58🔸海葡萄番茄沙律 $128 (水果蕃茄好香甜)🔸炸豆腐 $45 (超級嫩滑不油膩 粉薄)🔸吉列炸蠔 $78 (外皮酥香)🔸辣酒煮蜆 $75 (飽滿厚肉沒沙鮮甜 蘿蔔吸盡精華)🔸炸澤蟹(四隻)$58 (香脆餐前小食)..×××××ש尖沙咀厚福街12-12A號藍馬商業大廈18-20樓..

尖沙咀必吃😍 人氣刺身海鮮居酒屋🏮🥢

🔸池魚王(薄切) $268 (薄切白身魚 肉甜)

🔸蘭 $158 (海膽`燒左口魚邊`拖羅蓉`魚籽)

🔸鮨一手卷 $98 (海膽`拖羅蓉`魚籽)
🔸吞拿魚牛油果手卷 $58

🔸海葡萄番茄沙律 $128 (水果蕃茄好香甜)

🔸炸豆腐 $45 (超級嫩滑不油膩 粉薄)

🔸吉列炸蠔 $78 (外皮酥香)

🔸辣酒煮蜆 $75 (飽滿厚肉沒沙鮮甜 蘿蔔吸盡精華)

🔸炸澤蟹(四隻)$58 (香脆餐前小食)
×××[鮨一]×××
©尖沙咀厚福街12-12A號藍馬商業大廈18-20樓
2025-06-05 24 浏览
跟朋友來吃飯,安排了19樓,海膽季節,海膽實在太好吃啦!天婦羅也不錯!蝦更鮮嫩~鰻魚挺大一條的~後來還喝了一小壺日料酒,挺不錯的辣辣的~環境不錯,19樓聽寬鬆的。
跟朋友來吃飯,
安排了19樓,
海膽季節,海膽實在太好吃啦!
天婦羅也不錯!
蝦更鮮嫩~
鰻魚挺大一條的~

後來還喝了一小壺日料酒,挺不錯的辣辣的~
環境不錯,19樓聽寬鬆的。
2025-06-01 0 浏览
環境充滿濃厚的日式風情,木質裝潢搭配柔和燈光,營造出溫暖而舒適的氛圍*鮨一千層toro魚蓉海膽飯* :層次分明的魚蓉與海膽交織出濃郁的鮮甜,入口即化,米飯吸收了魚油的香氣*辛辣油甘魚薄切* :油甘魚的細膩油脂與辛辣醬汁形成鮮明對比,微微的刺激感讓魚肉的甘甜更為突出*蝦三味(甜蝦、赤蝦、牡丹蝦)* :三款蝦各有特色,甜蝦柔嫩甘甜,赤蝦帶有濃郁的海洋風味,而牡丹蝦則是極致的鮮美*貝三味(北極貝、帶子、赤貝)* :北極貝爽脆帶甜,帶子柔嫩細膩,赤貝則帶有獨特的海洋鮮味,三者交織出豐富的口感變化。*軟殼蟹蜜柑沙律* :炸至酥脆的軟殼蟹搭配清新的蜜柑,酸甜果香與蟹肉的鮮美相互融合,口感清爽又帶有層次。*豚角煮* :燉煮至極致軟嫩的豚肉,入口即化,醬汁滲透至每一絲肉質,帶來濃郁的甘甜與醬香。*和牛粒串* :一串小巧的和牛粒,外層微焦,內裡仍保有柔嫩的肉汁,油脂豐富,肉香濃郁。*日本九肚魚天婦羅* :外皮炸得酥脆,內裡的九肚魚仍保有細嫩的口感,搭配天婦羅醬汁,鮮味十足。*雞皮餃子* :雞皮包裹著餡料,外層微脆,內餡多汁,帶有濃郁的雞油香氣,口感豐富。*鹽燒牛舌* :牛舌燒至微焦,帶有嚼勁,鹽味恰到好

*鹽燒牛舌* :牛舌燒至微焦,帶有嚼勁,鹽味恰到好處,突顯牛舌的獨特風味。

*煙肉車里茄* :煙肉的鹹香與車里茄的酸甜相互交融,簡單卻極具層次,入口爆汁,令人驚喜。
2025-05-24 132 浏览
係尖沙咀想同朋友邊傾計邊食日本野,發現左依間居酒屋,$98兩小時就可以清酒任飲!依個只係誘餌…因為真正殺招係依到既野食,每樣都好精緻同用心又新鮮。我見如果生日仲可以免費有壽司蛋糕🍣下次朋友生日可以再黎!而且店裡面啲店員睇得出佢地關係好好,係到返工勁開心咁🤣-清酒任飲🍶 每日都會有3款唔同既清酒,飲完可以自己再出去斟!3款都易入口,拎黎match埋野食岩岩好!-日本華連蠔🦪乘著乾冰船登場,華連蠔上面帶著檸檬柚皮啫喱,清新得黎好食!-炸澤蟹🦀最新鮮一定係佢!竟然用魚缸養住日本黎既蟹!一開頭以為佢地當寵物養😂黎到時一開頭唔敢食😂但連殼咬下時覺得好好食!佢冇落好多調味料,咸咸地加上佢啲蟹膏,拎黎下酒一流!-蟹黃蟹肉手卷🦀玩起溫度反差萌,冰鎮松葉蟹肉絲加上蟹膏,要快啲食左佢-鵝肝手卷🪿每塊鵝肝都厚切仲要有3塊~燒到焦糖脆殼,罪惡感好重但我鍾意-「蘭」丼🍱馬糞海膽上面加上金薄好高級咁!底下仲有炙燒左口魚邊,吞拿魚腩蓉同三文魚籽。魚油被火槍逼出,入口即化,而三文魚籽都好新鮮-「菊」丼🐟係白身魚的主題!蜜甘鯛同油甘魚我都比較小食,厚切得黎好重魚味,而三文魚腩脂肪紋理好靚又新鮮。我鍾意佢地既赤醋壽司飯

-清酒任飲🍶

-日本華連蠔🦪
乘著乾冰船登場,華連蠔上面帶著檸檬柚皮啫喱,清新得黎好食!

-炸澤蟹🦀

-蟹黃蟹肉手卷🦀
玩起溫度反差萌,冰鎮松葉蟹肉絲加上蟹膏,要快啲食左佢

-鵝肝手卷🪿
每塊鵝肝都厚切仲要有3塊~燒到焦糖脆殼,罪惡感好重但我鍾意

-「蘭」丼🍱

-「菊」丼🐟
係白身魚的主題!
蜜甘鯛同油甘魚我都比較小食,厚切得黎好重魚味,而三文魚腩脂肪紋理好靚又新鮮。我鍾意佢地既赤醋壽司飯,比一般壽司飯更有層次感同帶醋香。

-明太子雞翼🍗
被重新解構,手羽先剔除骨頭填入明太子,而且佢無骨啖啖肉!

-煙肉炒野菜🥬
佢地用上黑豚培根🥓煉出油脂,將日本水菜炒出鑊氣,每一塊菜都好脆身。
2025-05-23 105 浏览
最近和朋友去尖沙咀的鮨一晚餐,發現這間餐廳很受歡迎,座位幾乎滿座,建議訂位比較穩妥。食物種類豐富,品質穩定,整體用餐體驗令人滿意。辛辣油甘魚薄切油甘魚口感細緻,魚脂豐富,帶有微微辛辣醬汁,提升鮮味但不會過度刺激,整體味道平衡。蝦三味(甜蝦、赤蝦、牡丹蝦)每款蝦分別配上蟹子、蝦膏、魚子,感覺更豐富,蝦隻味道鮮美,搭配赤醋飯,酸度適中,能襯托蝦的鮮味。貝三味(北極貝、帶子、赤貝)北極貝爽脆,帶子柔滑細膩,赤貝鮮味濃厚,口感豐富。什錦天婦羅(三蝦四菜)炸衣薄脆不油膩,蝦保留鮮甜,蔬菜炸至外層香脆但內裡仍然保持嫩度,口感層次分明,天婦羅蝦夠新鮮,配搭天婦羅醬及蘿蔔蓉。甲羅燒蟹膏蟹籽拌入生蛋,味道濃郁,伴著小多士吃就剛剛好。溫泉蛋慢煮雞胸沙律雞胸肉質嫩滑,沒有一般雞胸的乾柴感,搭配溫泉蛋後更添滑順,沙律清爽,整體味道較為輕盈。味噌煮牛舌牛舌燉煮得夠火候,柔軟入味,味噌醬汁帶鹹香,伴上蘿蔔中和味道。炸澤蟹小巧的澤蟹炸得酥脆,整隻可以連殼一起吃,口感香脆。

辛辣油甘魚薄切

蝦三味(甜蝦、赤蝦、牡丹蝦)

貝三味(北極貝、帶子、赤貝)
北極貝爽脆,帶子柔滑細膩,赤貝鮮味濃厚,口感豐富。

什錦天婦羅(三蝦四菜)

甲羅燒
蟹膏蟹籽拌入生蛋,味道濃郁,伴著小多士吃就剛剛好。

溫泉蛋慢煮雞胸沙律

味噌煮牛舌

炸澤蟹
小巧的澤蟹炸得酥脆,整隻可以連殼一起吃,口感香脆。

2025-05-21 112 浏览
尖咀呢間隱世樓上日本嘢真係有驚喜!同班Friend上到去鮨一,環境幾骨子唔會太逼夾,最正係OpenRice book位有discount!今次試咗幾款招牌,同大家share下~首先必嗌「特上錦繡刺身」!原價$528肉赤啲,但半價$264即變抵食之選!八款時令魚生排到成朵花咁,拖羅油花靚到反光,帶子大過乒乓波仲帶海水味,師傅刀工了得每件厚薄剛好。半價後人均百零蚊食到呢個質素,抵到爛啦!蝦控要試「蝦三味」!甜蝦滑嘟嘟,赤蝦有蝦油香,最驚艷係牡丹蝦頭膏爆多,吮埋蝦頭仲正過食龍蝦!三種享受,蝦癮即時解鎖~「甲羅燒」有驚喜!蟹膏mix生蛋燒到卜卜滾,撈埋脆多士,鹹鮮味攻陷味蕾!不過建議share食,一個人食到底會小膩。小食類「炸澤蟹」好過癮!手指公size嘅蟹仔炸到脆卜卜,連殼食補鈣一流,送酒一流!「鹽燒白鱔」係隱藏MVP,魚皮燒到脆如玻璃紙,魚肉彈牙仲有炭香,食完想Encore!溫馨提示:慢煮雞胸沙律($88)夠健康。和牛粒串油脂勁香。整體嚟講半價後人均$300左右,喺尖咀區食到咁高質日本嘢,絕對會返兜!記得預早book位慳返一半呀~

2025-05-17 41 浏览
鮨一千層海膽飯升級日本海膽堪稱一絕,綿密鮮甜的海膽層層鋪疊,與粒粒分明的壽司飯交融,每一口都充滿濃郁的海洋氣息。鮨一手卷餡料豐富,紫菜的脆爽搭配食材的鮮美,口感層次豐富。甲羅燒香氣四溢,蟹膏的醇厚在口中散開,令人回味無窮。 軟殼蟹蜜柑沙律清爽解膩,軟殼蟹炸得酥脆,蜜柑的酸甜為整道菜品增添了獨特風味。辣酒煮廣島蠔,酒香與辣味滲透進肥美的蚝肉中,刺激味蕾。鵝肝手卷中,鵝肝入口即化,與其他食材搭配得恰到好處。炸澤蟹外殼酥脆,蟹肉鮮嫩多汁。煙肉炒日本野菜,鹹香的煙肉與清爽的野菜結合,十分可口。

2025-05-14 4 浏览
呢間居酒屋有3️⃣層,依家生日月份惠顧滿$800,即送壽司蛋糕一客(價值$200) ,而且賣相都好靚,有帶子、三文魚籽、海膽、吞拿魚蓉➕三文魚粒,食落新鮮又美味😋8:00 p.m.後做緊$98清酒任飲優惠,有三款Sake可供選擇軟殼蟹蜜柑沙律開胃又好食,酥脆嘅軟殼蟹搭配清新嘅蜜柑➕沙律菜,香甜嘅蜜柑中和咗軟殼蟹嘅油膩感,沙律菜清新爽口炸澤蟹有四隻,外殼酥脆,內裡鮮甜多汁特上十貫目集合咗🔟款頂級魚材精製而成,米飯鬆軟細膩,魚材鮮嫩肥美,入口即化,由清爽嘅白身魚到濃郁嘅拖羅,層次豐富,海膽更加係十分鮮甜池魚王以薄切方式呈現,魚肉細膩柔滑,入口新鮮香甜,輕蘸一點醬油更能提升其鮮味甲羅燒裡面🈶蛋黃、蟹子、蔥花➕蟹膏,撈勻後連埋香脆嘅多士一齊食,非常美味可口串燒揀咗鹽燒白鱔➕華味鳥雞腎串➕雞軟骨串,白鱔厚肉鮮美,雞腎食落爽口,雞軟骨更加係香脆惹味
呢間居酒屋有3️⃣層,依家生日月份惠顧滿$800,

炸澤蟹有四隻,外殼酥脆,內裡鮮甜多汁

2025-05-11 0 浏览
🏮🆓刺身蛋糕X任飲清酒🍶🏮—▫️餐廳:鮨一 日本料理 @g_one_tst ▫️地點:全香港有3️⃣間分店📍尖沙咀厚福街12-12A號藍馬商業大廈18-20樓(尖沙咀B2出口步行約3分鐘)▫️營業時間⏰:12:00 - 15:00 & 18:00 - 23:00▫️價錢:~$300+—美味:🏮🏮🏮🏮環境:🏮🏮🏮🏮價錢:💰💰💰+0.9💰服務:👨‍🍳👨‍🍳👨‍🍳+0.95👨‍🍳—👧🏻👦🏻好鐘意食日式野,依間幾多款式嘅嘢食👀👀刺身魚生好新鮮🐟🐟🐟最近仲有刺身蛋糕送同埋唔使$100任飲清酒🍶🍶—‼️食滿$800 生日月送刺身蛋糕‼️需要提前預訂 🎂🎂🥰有海膽帶子三文魚,吞拿魚滿滿😆😆crazy🤓🤓😍‼️🍶🍶🍶8pm開始,加$98,就可以享用兩小時清酒無限任飲‼️‼️~📍 二人刺身料理11品晚餐價錢:$8531️⃣蟹籽沙律+和風糖度番茄🥗🥗🍅🍅前菜嚟講好開胃2️⃣味淋魚干整得好香口🫶🏻🫶🏻夾埋酒jeng3️⃣海鮮+刺身盛合(4品2切)好大隻都好肥美🦪🦪🦪唔好腥🫶🏻仲幾抵食😆仲有三文魚腩帶子吞拿魚同鮮蝦刺身🥰🥰4️⃣日本海膽魚籽杯飯🤓MVP‼️‼️打卡影相一流🥰🥰超級多海膽同三文魚籽😍😍😍5️⃣唐揚炸雞配明太子醬炸雞外脆內軟😍😍6️⃣櫻花蝦蔥吞拿
🏮🆓刺身蛋糕X任飲清酒🍶🏮

1️⃣蟹籽沙律+和風糖度番茄
🥗🥗🍅🍅前菜嚟講好開胃

2️⃣味淋魚干
整得好香口🫶🏻🫶🏻夾埋酒jeng

3️⃣海鮮+刺身盛合(4品2切)

4️⃣日本海膽魚籽杯飯🤓

7️⃣糖心蛋蜆肉味噌湯烏冬
蜆肉都好大隻😆😆加埋糖心蛋烏冬好滿足😍😍

8️⃣甜品:桃🍑味雪糕
食落幾清新😍😍

#好西 #打卡 #日本燒肉 #正餐 #夏天美食 #HongKong #美食 #居酒屋 #iphoneonly#instagood #燒肉 #bestoftheday #amy_in_skw #燒烤 #筲箕灣 #本陣 #快閃日本 #燒肉套餐 #筲箕灣美食 #居酒屋 #刺身
相約朋友到厚福街鮨一慶祝生日,呢間日式居酒屋人氣都幾高,晚市時間坐滿晒食客!店員安排坐吧枱位置,可以睇到師傅即席制作料理既過程!揀呢間餐廳因為呢度有生日優惠,生日月份消費滿$800就會送壽司蛋糕!完全俾佢驚艷到,份量超級多又足料,由海膽、三文魚籽、帶子、三文魚、拖羅蓉組成,面頭仲灑上金箔,用黎打卡影相就岩晒,好有gimmick!▪️鮨一千層海膽飯黎到必點既名物!!! 鋪上滿滿日本海膽,真係超級奢華,海膽味道濃郁,用紫菜包住食又多重口感!食到中層仲有拖羅蓉,兩者混合一齊食完美融合,令人回味無窮▪️白鮭刺身好厚切,肉質緊緻,食落鮮味有口感▪️真鯛白子蜜柑盅白子好肥美,口感幼滑柔嫩,配搭蜜柑食味道更清新▪️酒盜芝士本來以為魚內臟食起上黎會好腥,但配搭上芝士黎食又幾夾同算易入口,夾埋餅乾食多重口感,呢道菜用黎配清酒一流~▪️軟殻蟹蜜柑沙律軟殼蟹炸得酥脆,沙律醬酸酸甜甜,仲有清新嘅蜜柑伴住,食得好開胃▪️甲羅燒以生蛋黃撈勻蟹肉蟹膏,再配搭脆多士,酥脆又惹味▪️螢光魷魚茶碗蒸魷魚肉質爽滑,蛋香十足又嫩滑,加入三文魚籽食落更鮮味▪️壽司火炙蝶魚邊、火炙免治和牛、油甘魚、赤蝦、三文魚籽壽司同樣好吸引! 特別推薦火炙免

▪️鮨一千層海膽飯

▪️白鮭刺身
好厚切,肉質緊緻,食落鮮味有口感

▪️真鯛白子蜜柑盅
白子好肥美,口感幼滑柔嫩,配搭蜜柑食味道更清新

▪️酒盜芝士

▪️軟殻蟹蜜柑沙律

▪️甲羅燒
以生蛋黃撈勻蟹肉蟹膏,再配搭脆多士,酥脆又惹味

▪️螢光魷魚茶碗蒸
魷魚肉質爽滑,蛋香十足又嫩滑,加入三文魚籽食落更鮮味

▪️壽司
火炙蝶魚邊、火炙免治和牛、油甘魚、赤蝦、三文魚籽
壽司同樣好吸引! 特別推薦火炙免治和牛,入口即溶帶牛香味! 赤蝦好大隻,肉質厚實爽彈!

去居酒屋點少得點串燒同燒物,串燒燒得乾身香口,點左鹽燒白鱔、牛舌、豚肉露筍卷、燒日本青椒仔同迷你甘薯,配清酒飲一流啊!仲點左一串自家製免治雞肉,沾上生蛋黃做醬汁令雞串多層蛋香味!

$98 清酒任飲🍶
每日會有3款清酒可以兩小時無限暢飲‼️
用餐优惠
試食活動
今次同friend嚟咗嚟到鮨一慶生,試咗佢哋嘅$853二人刺身料理11品晚餐(包埋服務費)!一入到去,餐廳嘅裝潢令人感覺到正宗嘅日式氛圍✨🅵🅾🅾🅳前菜蟹籽沙律:正常味道,好開胃! 味淋魚干:微甜嘅味淋醬完美地襯托出魚干嘅風味,幾好食。海鮮時令生蠔:新鮮得嚟,口感滑嫩,搭配自家製酸甜醬汁刺身盛合(4品2切):每款刺身都鮮美,特別係三文魚同帶子,肉質厚實!🤩主食日本海膽魚籽杯飯:海膽新鮮滑溜,配合魚籽,味道層次豐富,簡直係海鮮愛好者嘅最愛! 和風糖度番茄:清甜可口,仲帶有日式風味,唐揚炸雞配明太子醬:明太子醬增添咗一份特別嘅風味,真係好正! 櫻花蝦蔥吞拿魚腩卷:味道鮮美,蝦香味十足,卷得緊實又唔膩。 糖心蛋蜆肉味噌湯烏冬:湯底濃郁,烏冬滑順,蜆肉嘅鮮味令整碗湯更加出色!😋甜品:柚子雪糕清新爽口,完美結束呢頓美味晚餐!

🅵🅾🅾🅳

前菜
蟹籽沙律:正常味道,好開胃!

味淋魚干:微甜嘅味淋醬完美地襯托出魚干嘅風味,幾好食。

海鮮
時令生蠔:新鮮得嚟,口感滑嫩,搭配自家製酸甜醬汁

主食

和風糖度番茄:清甜可口,仲帶有日式風味,

櫻花蝦蔥吞拿魚腩卷:味道鮮美,蝦香味十足,卷得緊實又唔膩。

甜品:柚子雪糕
清新爽口,完美結束呢頓美味晚餐!
用餐优惠
試食活動