久聞有一間很適合一眾美女們打卡,食物又美味,坐得又舒適的火鍋店,今天終於約到美女一齊去嘗嘗了。一入店有種朦朧美,原來門口旁有一個打卡房間,裡面是迷幻的燈光沈浸式體驗館,穿過閃亮隧道就進入燈影層層包圍的異空間。品嘗美食前先刺激一下你的視覺感受。餐廳採用80、90年代香江風格,大型的沙發椅,雲石枱面,水晶吊燈,中央擺放一部古董三輪電單車,氣派不凡。甫一坐定,就端來了每人一個小杯。看著清澈的茶水底下有一尾靈動的金魚,原來是雪梨茶,讓我們開開胃口,果然是清甜潤喉。美女們當然要養顏養生,就點了一個日本牛乳玫瑰鍋。這個鍋用了北海道全脂牛乳製成的玫瑰花,加上新鮮的日本食用玫瑰,底下再燉了一個木瓜,充滿花香,光聽都感覺到香滑細嫩,滋陰潤膚。我們都愛吃牛,於是點了一個全牛的香江拼,滿滿一圈不同部位的牛肉:全只牛最稀少矜貴的牛心椗、含豐富骨膠原的牛胸爽(牛白肉)、優質牛𦟌、薄切牛舌、牛柳粒、黑栢葉、手切牛及安格斯牛小排。牛心椗同牛胸爽雖然味道淡淡的,但口感非常爽脆。手切牛同安格斯牛牛味濃郁,肉質細緻,吃得到是高質的牛肉。我個人最愛是手切牛,牛味濃而且肉質滑嫩,非常好吃。另外也點了一份七彩餃子,黑、白、橙、

另外也點了一份七彩餃子,黑、白、橙、藍、紫、黃、綠,每款口味不同,黑色的黑松露餃香味尤其突出,而藍色則是蟲草花餃,清新而不油膩,黃色的金華火腿菜肉餃咸香鮮味。

有美食怎能沒有飲料呢?點了一杯桃花緣。粉紅色的桃子汁清香帶甜,上桌時還在杯上用槍打了一個泡沫,裡面時桃味的煙,意趣十足。

香江花月,果然是一間不同一般的火鍋店,處處打卡位,食物質素好,性價比高,食客們都是年輕有活力的麗人,讓人怎能不來呢?

香江拼
七彩餃子
Welcome  drink雪梨茶
日本牛乳玫瑰鍋
2023-04-06 47 浏览
We pay out visit to the infamous hotpot restaurant in the area. The decoration was delicate and fancy. Despite it was ester holiday, the waiting was just few minutes only, because the space was huge. Once you enter the restaurant, the first thing caught your attention was the antiques motorcycle. It had the Hollywood feels and then you will amaze by the decoration of the whole place. They even have the mirror room for taking some cool photos.辣汁花蛤锅For our hotpot soup, we pick the spicy clams sou

辣汁花蛤锅
For our hotpot soup, we pick the spicy clams soup. You had to go for some spiciness during this weather, such a delight choice.

香江拼牛肉
Our main meal was the fancy beef platter, it contain almost everything you can eat in a single cow. There were decent wagyu slide, nice cut beef cube and even some rare beef edible offal. I had to give credit to the beef cube, it was tender than I expected, and the flavour was pack. Take a look at the meat flower, the portion was huge, it can definitely fit for four person easily.

七彩丸
We also add on some handcraft meatball, they come with seven different ingredient and color too. Some stunning green or orange was taste better than it look. But the most I like was the black truffle, once you take the first bite, the smell of truffle was come into your nose. This is definitely a must to order in this restaurant.

凤璃香,香芳幻
For drinks, we order this two beauty. One is more fruity and another one was more bubble. When the waiter put the bubble on top, he will even put some extra in the air and when it pop, you can immediately smell a sweet fragrance. They told us it was made from fruit.

Overall, the dining experience was delight. I will definitely come back for another good dinner with my family. The view was fantastic and the waiter are well trained. I’m enjoy the dinner more than I expected.
2023-04-04 114 浏览
今日去到香江花月話裡充滿住吾同既打卡位,有古舊郵筒,名車走的是寬敞既高質火鍋路線。所以座位都好寬敞,坐得好有舒服,與朋友傾計都吾會覺得擠擁。而且環境十分乾淨,即使醬料區,也是井然有序。十分乾淨。先叫了黑蒜豬骨鍋鍋底有豬骨,黑蒜頭,蒜頭,相當足料。蒜食落都好好味,而且個豬骨都可以食佢味。二站不說點了份- 香江併: 包括有:牛胸爽牛芯牛柏葉安格斯牛柳粒牛舌牛展當中,牛胸爽只需要5秒,牛芯10秒。兩者都係比較爽脆,爽口為主,可以選擇先食。然後我選擇食牛展,牛舌然後呢,就可以食牛柳粒,自己揀幾成熟。仲有安格斯,因為牛味比較重比較濃,所以而家先食就岩曬另外,叫了一份七色丸。幾特別,每粒都吾同味。當中黑松露丸同蝦丸都好正。蛋黃丸幾特別每試一粒都好有新鮮感,好想知係咩味。兩杯飲品-鳳琉香及香芳幻鳳琉香當中有雪碧,益力多,好開胃香芳幻都吾錯
今日去到香江花月
話裡充滿住吾同既打卡位,有古舊郵筒,名車
走的是寬敞既高質火鍋路線。
所以座位都好寬敞,坐得好有舒服,
與朋友傾計都吾會覺得擠擁。

而且環境十分乾淨,即使醬料區,也是井然有序。十分乾淨。

先叫了

牛柳粒
牛舌
牛展

香江併

然後我選擇食牛展,牛舌

然後呢,就可以食

另外,叫了一份
七色丸。
幾特別,每粒都吾同味。
當中黑松露丸同蝦丸都好正。
蛋黃丸幾特別
每試一粒都好有新鮮感,
好想知係咩味。

兩杯飲品-鳳琉香及香芳幻
鳳琉香當中有雪碧,益力多,好開胃
香芳幻都吾錯
鳳琉香

鳳琉香
好耐冇食打邊爐啦,最近同屋企人去利舞臺的「香江花月」打邊爐,環境闊落。餐廳裝潢既典雅又簡約,傳統與時尚元素交融,環境充滿50年代的舊香港華洋風尚文化。除了環境之外,我都見到唔少人都一家大細食飯,侍應服侍周到,會主動收枱。醬汁區有數十款醬料,有醬油、麻油、麻醬、辣醬等,供食客自行調配個人喜愛嘅醬汁。黑蒜豬骨鍋豬骨湯底呈奶白色,見到湯底相當足料,有四大塊豬骨,仲有黑蒜、大蒜、紅棗等益氣活血既配料,湯底蒜香相當濃厚。華人塔華人塔包含咗牛、豬、海鮮,款式多樣,海鮮有鮑魚、扇貝、青口、花蟹同海蝦,肉質鮮甜美味;牛肉片、豬肉片質素都好好,食落爽口彈牙,沾醬食正好。七色餃七色餃子顏色繽紛,用一個古色古香既博古架裝住,賞心悅目,分別有蟹肉黑松露餃、姬松茸野菌餃、冬菇薺菜餃、金華火腿菜肉餃等等,全部都皮薄餡靚,不乏新穎嘅配搭,又食得出材料本身嘅味道。桃花緣嘢飲打卡一流,有個bubble喺杯上面,而bubble散開時會有一陣煙霧,嘢飲本身呈現漂亮嘅粉紅色,確實配得上桃花源呢個名。香芳幻香芳幻喺乳酸飲品,顏色藍藍粉粉幾夢幻,不過原來喺菠蘿特飲,味道幾清爽開胃喎。

黑蒜豬骨鍋

華人塔

七色餃

香芳幻
2023-03-30 102 浏览
朋友生日食好野,原來利舞臺有間咁靚既餐廳,一出lift已經有啲電影海報,轉過彎就入餐廳,環境特別又華麗,中間已經有部電單車展品轉轉下,另外呢到仲有一間team lab特別房,岩曬打卡用,勁靚。今次夜晚去打邊爐,坐但無耐仲有一杯welcome drink,細細杯既雪梨茶,甜甜地幾好飲,但個杯勁得意,有條細錦鯉係杯底。湯底方面叫左個網上好多好評既大概是玫塊牛乳鍋貪佢個樣岩打卡,評價又幾好中間有大個的牛乳玫瑰,下面用木瓜托住滾起時已經嗅到好香牛乳味好岩打邊爐,去到中段店員會幫手切開未溶曬既牛乳玫瑰同埋木瓜,木瓜仲好甜。野食方面今次就奢華少少,叫左個全牛既香江拼,相同實物都一樣咁靚,環形的木盤圍住個爐,睇落又靚,食落又好食,好正既牛拼盤牛心頂、牛白肉、黑柏葉、牛脷、手切牛肉、牛小腿、牛柳粒同埋安格斯牛肉。我地兩個人食,食到兩個都大滿足,岩岩好食得曬,份量十足個人最鍾意就係牛心頂同埋安格斯牛肉,前者平時少啲有得食,後者肉味濃郁,一啲都唔韌,另外連平時打邊爐好容易好韌嘅牛柳粒佢都無事,可見用料高質。七色餃子$108擺盤同外賣已經樂特別,有分加,食落原來七款都同味,隻隻都好飽滿同足料,各有特色,印象

湯底方面

叫左個網上好多好評既大概是玫塊牛乳鍋
貪佢個樣岩打卡,評價又幾好
中間有大個的牛乳玫瑰,下面用木瓜托住
滾起時已經嗅到好香牛乳味

野食方面

我地兩個人食,食到兩個都大滿足,岩岩好食得曬,份量十足

七色餃子$108

擺盤同外賣已經樂特別,有分加,食落原來七款都同味,隻隻都好飽滿同足料,各有特色,印象深刻啲既係蟹肉黑松露餃同金華火腿菜肉餃。

飲品

呢到連飲品都好岩打卡,上飲品時店員會係飲品面加個煙燻氣泡,賣相一流,當氣泡爆破,仲會有陣香甜既煙燻味,野飲偏甜有果香,唔會飲緊假糖漿咁,視覺上既享受,令野飲又加左分,想打卡記得叫埋野飲chill下。

總結
環境、野食、用料都好高質
唔會話得個樣
食完臨走仲可以去類似team lab房仔影下相,打下卡,都會有驚喜。
  • 香江拼
  • 日本牛乳玫瑰鍋
  • 七彩餃子
  • 香芳幻
2023-03-27 91 浏览
老婆安排左係呢度為我慶生,去到已經比佢哋嘅裝修吸引住!好似呢一個房仔咁,可以俾我同小朋友喺度玩激光中!食物質素都幾唔錯,好似呢一個牛拼盤,基本上想食嘅部位,佢都有齊晒,價錢都唔算話好貴,貴有貴食咁喇!個湯底都幾好飲,令外最好食嘅就係炸魚皮,同埋魚片頭!丸拼盤都唔錯,粒粒都係彈牙爽口!
老婆安排左係呢度為我慶生,去到已經比佢哋嘅裝修吸引住!

好似呢一個房仔咁,可以俾我同小朋友喺度玩激光中!

個湯底都幾好飲,令外最好食嘅就係炸魚皮,同埋魚片頭!

丸拼盤都唔錯,粒粒都係彈牙爽口!

2023-03-27 62 浏览
位於銅鑼灣利舞臺的香江花月的裝潢摩登與華麗兼備、用餐環境非常舒適、而且入口位置已有不少打卡位。先點了鳳琉香特飲,酸酸甜甜清新開胃。它提供豐富多款火鍋湯底選擇、花雕豬肚湯是餐廳的招牌菜之一,使用古法配方,帶出胡椒香氣!豬肚咸菜份量不少、豬肚稔滑,有驅寒健脾暖胃之效、喝完整個人也暖起來。華人塔海鮮拼盤是另一道值得推薦的菜式,巴黎鐵塔上有海鮮、牛肉和豚肉、好豐富又吸睛。食物也有質素、鮑魚鮮甜、蝦肉爽口、蟹肉鮮美、牛肉和豚肉也很軟嫩、挺適合跟家人朋友共享。七彩餃子以傳統木架盛上、色彩繽紛,皮滑餡靚,每款餃子味道都不同。黑色餃子用上蝦仁雞鎚菇、爽口味道豐富。粟米豬肉餃和牛肉餃,口感嫩滑,油脂甘香。香江花月可算是近來去過食物精緻高質、環境舒適的火鍋店、價格合理,應該會再來~

先點了鳳琉香特飲,酸酸甜甜清新開胃。

2023-03-25 1507 浏览
在銅鑼灣逛街累了,就上了香江花月喝茶吃點心,當解決晚餐了。📍位置:近銅鑼灣站 A 出口,步行約5分鐘,乘電梯上21樓。🏠環境:湖水綠色的門面,面積佔全層,非常寬敞,用餐區分五色卡座,分別是淺藍色、粉橙色、淺綠色、粉紅色包廂和中庭的金色。最特別是一間用來打卡的彩色波波燈玻璃房,無論大人或小朋友都會很興奮😆!值得一讚是大玻璃窗🪟除了採光,還可欣賞銅鑼灣大廈林立的開揚景觀,中庭還有一部很有型的電單車🛵,後方是酒吧,整體裝潢很現代化和華麗,無論飲茶或打卡都很棒!🤵🏻服務:以人手下單,收加一。🍽️茶市:每位茶芥$25,提供各款蒸炸點心和粉麵飯。🥢金絲黑松露炸鮮奶 $48以炸米粉整成雀巢的外型,擺上四條炸卷絲狀的鮮奶卷,內餡是粒粒狀的鮮奶加黑松露,😙有外脆內軟的口感,🤣味道就是黑松露蓋過鮮奶。🥢鮮茄鮮竹卷 $38小燉盅呈上三個鮮竹卷配🍅蕃茄湯底,每個餡都有豐富的蔬菜🥬和冬菇,😋湯底更突出菜的鮮甜味道,👍推介!🥢魚湯🐟金魚餃🥟 $48奶白色的魚湯上浮現四件栩栩如生的🐟金魚蝦餃,味道是跟🍤蝦餃差不多,🥟餃皮就會厚身少少,以賣相取勝的點心😉。🥢碧綠🦀蟹肉蛋白炸雀巢 $158將🥬大白菜展開如花形,底下是炸麵
在銅鑼灣逛街累了,就上了香江花月喝茶吃點心,當解決晚餐了。
分別是淺藍色、
粉橙色、
淺綠色、
粉紅色包廂和
中庭的金色。
🤵🏻服務:以人手下單,收加一。
🍽️茶市:每位茶芥$25,提供各款蒸炸點心和粉麵飯。
🥢金絲黑松露炸鮮奶 $48
以炸米粉整成雀巢的外型,擺上四條炸卷絲狀的鮮奶卷,
🥢鮮茄鮮竹卷 $38
🥢魚湯🐟金魚餃🥟 $48
🥢碧綠🦀蟹肉蛋白炸雀巢 $158
將🥬大白菜展開如花形,底下是炸麵團,再淋上魚湯、🦀蟹肉絲和🥚蛋白絲,😋是一道鮮味十足的主食,賣相和味道都不錯👍!
2023-03-23
  • 鮮竹卷
香江花月,除咗打卡一流,食物質素同樣一流!基本上無可挑剔,服務員態度很好!當然價格方面是偏高啦!但我覺得物有所值的!剩係間好似Teamlab嘅房間同其他懷舊擺設用嚟打卡,都值回票價!湯底叫左冬瓜盅,內有蝦粒及平貝粒,清甜鮮味,再配上食用花,視覺效果即刻提升。香江併,唔同牛肉部位合併而成,最特別有牛胸爽,好味!七彩餃子,有黑(蟹肉黑松露餃)、黃(午餐肉粟米餃)藍(蟲草花餃)、白(姬松茸野菌餃)、紫(和牛香茜餃)、橙(金華火腿菜肉餃)、綠(冬菇薺菜餃),好有心思嘅餃子併盤呢😍 打卡飲品桃花緣,桃味突出好好飲呢!
香江併,唔同牛肉部位合併而成,最特別有牛胸爽,好味!
平時酒樓、小店都食得多,今次揀左銅鑼灣一間打卡一流的餐廳嘆茶🫖!【香江花月】尼個名對大家黎講唔陌生吧,畢竟岩岩過完冬天,上網搜尋打邊爐都會出現佢地。估唔到佢地既點心都一樣出色,環境氛圍高尚同有格調🧡。餐廳每個角落都好岩打卡📸,中央位置有架非常型格的電單車🏍️,✨順帶一提臨走必到正門旁的打卡裝置室。(聽講每間分店打卡裝飾都好唔同,歡迎大家打完卡同我講🥰) ⦁三式混醬腸粉平時食得多白色同紅米腸,今次食到黃色(南瓜🎃)、綠色(芫茜🌿),兩個味唔會好濃烈,淡淡地幾香。而且口感煙韌,配埋甜醬麻醬,好夾好好味! ⦁飛魚子百花燒賣淺綠色的外皮用左菜汁整成,唔會好厚,包住鮮蝦,口感爽口彈牙。一定要提就係最上面烏黑色的飛魚子非常鹹香。 ⦁如意火龍紫米炒飯用上紅色火龍果果肉去炒飯,紅bob bob既顏色,新年黎食必點‼️配上蛋白、菜粒等,炒到粒粒分明,好有口感之餘唔會軟淋淋。 ⦁黑白天鵝⚫黑天鵝入面係杏仁味,⚪白天鵝就係紅豆沙。酥皮炸得好脆,餡料唔太甜,味道唔差👍🏻👍🏻。仲用埋炸芋頭絲黎做鳥巢,旁邊放上鵪鶉蛋,造型感滿滿‼打卡勁有feel,必點‼📸

⦁三式混醬腸粉

⦁飛魚子百花燒賣

⦁如意火龍紫米炒飯

⦁黑白天鵝

2023-03-22
2023-03-24 137 浏览
餐廳位於利舞臺廣場,裝潢設有多個打卡裝飾品,古董相機、懷舊電單車、張國榮電影畫作,古色古香風完美地呈現50年代嘅香港🇭🇰 食物方面除咗有火鍋之外亦提供多款點心,絕對值得一訪😋碧綠蟹肉蛋白炸雀巢賣相精緻,配料滿滿,有紅蘿蔔、青瓜、娃娃菜等,而底部用咗蛋白同蔥做芡汁,所以麵條上半部脆身,下半部軟腍,層次分明,口感豐富😗 鮮茄鮮竹卷加入新鮮蕃茄,味道酸甜,鮮竹卷入口順滑,食落幾開胃~ 魚湯金魚餃做得好有心思,好似有幾條金魚仔游緊水咁🐟 外皮微厚,內餡係蝦餃,配上魚湯入口好鮮~ 黑白天鵝係甜點嚟,以芋頭絲整成鳥巢,加埋兩粒鵪鶉蛋真係好可愛呀😙 外皮酥脆可口,底部更有芝麻粒,內裡有兩款口味,黑色係杏仁而白色係紅豆,餡料甜度適中,打卡又好味😋

2023-03-24 83 浏览
朋友生日終於去咗依間打卡火鍋店!依到最令人印象深刻嘅除咗係店內用咗充滿懷舊感嘅裝修外,火鍋併盤會用一個大圈圈圍住湯鍋~餐廳劃分成三個唔同嘅場景,正中間位置竟然擺放咗一部懷舊電單車!而旁邊就有一個小酒吧!店內仲有好多唔同嘅裝飾佈置~所有座位都好闊落,坐得好舒服!坐低無耐,侍應就送上2杯雪梨杞子汁作為welcome drink. 入口清甜,好解喝~最特別嘅係,杯入面好似有條魚仔咁!黑蒜豬骨鍋 $328一向鍾意食豬筒骨,依個黑蒜豬骨鍋絕對冇令我失望,入面有成4大舊豬筒骨!蒜味唔會太重,比平時嘅豬骨湯底濃味一啲!香江拼 $798鍋底到咗之後,最吸睛嘅打卡拼盤亦好快送到!拼盤一共有8款野,包括:黑柏葉、牛心頂、牛白肉、牛柳粒、安格斯肥牛、手切肥牛、牛小腿、牛脷。先食味道較淡嘅黑柏葉同牛心頂,3秒就食得!爽口彈牙,鮮嫩爽脆。再到牛白肉,同樣3秒食得,脂香十足,越咬越香~講到最靚一定係砌成玫瑰花型嘅安格斯肥牛,每片都厚厚嘅,牛味香濃!手切肥牛比安格斯薄少少,同樣肉味香濃~牛柳粒就軟腍有口感,時間需要耐少少,大概4分鐘!七色丸 $108七種顏色分別有七種口味:紅咖喱墨魚丸、椰芋墨魚丸、南乳墨魚丸、黑松

黑蒜豬骨鍋 $328
[分數:8/10]

香江拼 $798
[分數:9.5/10]

再到牛白肉,同樣3秒食得,脂香十足,越咬越香~

手切肥牛比安格斯薄少少,同樣肉味香濃~
牛柳粒就軟腍有口感,時間需要耐少少,大概4分鐘!

七色丸 $108
[分數:7.5/10]
七種顏色分別有七種口味:
紅咖喱墨魚丸、椰芋墨魚丸、南乳墨魚丸、黑松露墨魚丸、鹹蛋味墨魚丸、青咖喱墨魚丸、蟹籽魚丸
椰芋墨魚丸嘅味道最為突出!椰香味非常濃郁!好特別!
青咖喱味嘅綠色就最搶眼!2款咖喱味帶少少辣,味道突出,好有泰式嘅感覺!

香芳幻 $88
[分數:7.5/10]
香芳幻原來係酸酸甜甜嘅乳酸飲品,上面配有七彩糖朱古力針忌廉,醒胃之餘又可以幫助消化!

桃花緣 $88
[分數:8.5/10]
桃花緣就係白桃乳酸梳打,清爽梳打,打邊爐飲就啱晒!送黎嘅時候侍應仲會用槍慢慢吱個波波落去,爆開嘅時候會有少量煙霧,要影相就要把握時間!

臨走前,記得要去埋佢地間波波密室影埋打卡相~喺近門位置郵筒旁!
  • 香江拼
今次呢間餐廳處處都係打卡位😝😝除咗大量打卡擺設之外,仲設有一間打卡房😳 Welcome drink 係🍐雪梨茶,可以先潤一潤喉~✨秘製花雕豬肚鍋入面有大量胡椒、豬肚、鹹酸菜、枝竹等~可以未打邊爐之前飲一碗,入口淡淡藥膳嘅味道,感覺十分養生~打完之後再可以飲多碗,味道會更加鮮甜✨(可能我地加咗大量海鮮)✨🗼華人塔呢個塔內容比較全面,包括🐷豬、🐮牛和🦐海鮮😋牛肉十分高質素,油脂分布平均,真正做到入口即溶😳豬類相對會比較冇咁突出,不過不失~海鮮也十分新鮮,特別喜歡鮑魚和海蝦,鮑魚大隻又彈牙,海蝦肉質爽彈鮮甜🤤🍡七色丸其他火鍋店比較少見咁多款式嘅手工丸,包括南乳墨魚丸、红咖哩魚丸、手工芝士蝦丸、椰芋墨魚丸、黑松露墨魚丸、蟹子墨魚丸和青咖哩墨魚丸~全部丸類都好彈牙😳特別鍾意蟹子墨魚丸😆🍍鳳琉香感覺好似fruit punch~幾清新🍀🍑桃花緣係一款桃味飲品,最特別係下面有啲桃味jelly,比較有咬口,但會比鳳琉香甜少少🤏🏼環境:4.1/5成間舖頭都好igable,座位坐得又夠舒服☺️,又可以打卡服務:4.1/5上菜速度好快!員工換碟嘅次數都好密👍🏼食物:4.1/5用料睇得又食得😝Revisit: Y

Welcome drink 係🍐雪梨茶,可以先潤一潤喉~

✨秘製花雕豬肚鍋

✨🗼華人塔

🍡七色丸

🍍鳳琉香
感覺好似fruit punch~幾清新🍀

🍑桃花緣

環境:4.1/5
成間舖頭都好igable,座位坐得又夠舒服☺️,又可以打卡

服務:4.1/5
上菜速度好快!員工換碟嘅次數都好密👍🏼

食物:4.1/5
用料睇得又食得😝

Revisit: Yes

• 華人塔
  • 秘製花雕豬肚鍋
2023-03-23 97 浏览
♡‎ ♡‎‎ ♡‎ ♡ 銅鑼灣 - 香江花月 ♡‎ ♡‎‎ ♡‎ ♡‎ 「原來仲有打卡點心」之前淨係喺佐敦食過香江花月火鍋記得打卡超靚 而且食物選擇多今次午市嚟到銅鑼灣分店食嘢一出lift 已經見有心思裝修新式復古風~而且仲設計咗一間打卡房 房間偏暗 以唔同顏色射燈 幻彩效果餐廳入面走華麗復古風中間仲有架電單車🛵發現佢哋仲有點心🤩✨見唔算太肚餓 朋友亦鐘意食點心就一於試吓先~😏🔹鮮茄鮮竹卷鮮竹卷入面加入酸甜蕃茄又滑又開胃🔹金絲黑松露炸鮮奶賣相好似千層蘿蔔絲將黑松露加入炸鮮奶入面外層金絲超鬆脆 奶味香濃🔹魚湯金魚餃超靚擺盤 瑰麗豐盈好似有幾條金光閃閃嘅金魚游緊水因為造型設計 皮較厚身點配上鮮味魚湯 入口更鮮🔹碧綠蟹肉蛋白炸雀巢上枱已經好觸目 超吸睛造型似朵花 炸麵餅加上蟹肉、汁感覺好爽脆૮₍´˶• ᴥ •˶`₎ა :總評除咗火鍋外 有興趣可以試吓佢哋嘅點心同樣出色㗎!無論影食物影人 記得預留時間打卡◆*.◆*.◆*.餐廳資訊◆*.◆*.◆*.📍香江花月 (利舞臺廣場) (銅鑼灣)銅鑼灣波斯富街99號利舞臺廣場21樓喜歡我嘅分享:請follow, like and share @elai
「原來仲有打卡點心」
之前淨係喺佐敦食過香江花月火鍋

因為造型設計 皮較厚身點
配上鮮味魚湯 入口更鮮
🔹碧綠蟹肉蛋白炸雀巢
上枱已經好觸目 超吸睛
造型似朵花 炸麵餅加上蟹肉、汁
感覺好爽脆
૮₍´˶• ᴥ •˶`₎ა :總評
除咗火鍋外 有興趣可以試吓佢哋嘅點心
同樣出色㗎!
無論影食物影人 記得預留時間打卡
◆*.◆*.◆*.餐廳資訊◆*.◆*.◆*.
📍香江花月 (利舞臺廣場) (銅鑼灣)
銅鑼灣波斯富街99號利舞臺廣場21樓
喜歡我嘅分享:請follow, like and share @elaine.eat
🔎冇頭緒:#elaineeat
🔎發掘同區美食:#ee銅鑼灣
🔎發掘同類美食:#ee港式
#hkfoodie #hkfoodblogger #instafood #hkblogger #hkkol #香江花月
💚銅鑼灣·香江花月💚精緻又高質嘅華麗打卡火鍋店🍲超級多打卡位 點影都靚 食物質素都要讚大家睇下啲相就會知點解😆😆😆成個空間都好似返咗去往日好輝煌嘅年代大到有個成間都係波波燈同鏡嘅房路中心仲有成架懷舊Fancy電單車 勁型😎至於食物 唔好以為得個樣 會令你想encore今次得2個人 淨係試到一款湯底因為係火鍋 唔特別續樣講🙏🏻🤪用餐前有杯新鮮每日即製桂花蜜潤喉清潤好花心思仲有條鯉魚做裝飾🐟🌈湯底:秘製花雕豬肚湯特色火鍋料:香江併 (全牛)🐂火鍋配料:七色丸特飲:鳳琉香+桃花緣由團隊研發出多款秘製養生火鍋湯底而且仲係無添加味精+限量供應✨花雕豬肚湯先嚐一口已經肚仔暖笠笠酒精會因為高溫蒸發但保留濃濃酒香味加埋牛七/當歸/川芎/枸杞/龍眼等真係放咩配料去洽下洽下都會好食😋香江併賣相好精緻細膩 廚師細心又有創意將牛肉卷成玫瑰花🌹形狀 睇得又食得當中有齊手切肥牛/牛柳粒/牛舌/安格斯肥牛/牛白肉/牛柏葉/牛心頂等全部都好新鮮 肉味香濃 一次過試勻晒🤤七色丸真係色彩繽紛又靚 仲要擺盤精美有黑松露墨魚丸/鹹蛋墨魚丸/椰汁墨魚丸/紅咖喱魚丸/青咖哩墨魚丸/南乳墨魚丸/蟹籽墨魚丸淨係睇啲名都覺得勁 自己打
💚銅鑼灣·香江花月💚
精緻又高質嘅華麗打卡火鍋店🍲