2018-08-13
喺天后甜品就食得多啦⁄(⁄ ⁄ ⁄ω⁄ ⁄ ⁄)⁄咁雞煲呢?其實我都係第一次食天后嘅雞煲(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵),本身諗住喺維多利亞公園游完水喺附近搵啲嘢食(´▽`),經過e一間就聞到好香嘅味!唔小心比佢吸引左(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵),見到佢無奈嘅牌原來有椰子雞煲,麻辣雞煲仲有唔同嘅湯鍋,又真係幾吸引嘅⁄(⁄ ⁄ ⁄ω⁄ ⁄ ⁄)⁄!我同朋友兩個人睇完個餐牌之後就入咗去啦,因為見到佢哋啲價錢都唔貴,而且都幾經濟實惠!我哋揀咗個麻辣雞煲,小辣,半隻$128,另外仲帶咗好罕有嘅羽衣甘藍,仲有薯仔,仲有丸類!小辣對我來講其實可以再辣d, 如果食得辣嘅朋友可以中辣!佢隻雞都幾新鮮,而且份量都唔少,食完個雞煲都感覺飽飽地(´▽`),而且好入味,骨唔多,好正!其實初頭我見到一間有羽衣甘藍都覺得好幸運,因為唔係間間都有得食,而且呢度嘅份量都幾多,食得出佢嘅新鮮!呢度嘅薯仔其實唔貴$28一碟,每一片都係厚切而且好大片,如果驚唔夠飽其實可以揀嫁,薯仔放落雞煲度煮,係超級夠味!!呢度嘅丸選擇都好多,$88三拼都幾經濟,而且口感都唔錯,我最欣賞嘅就係佢嘅魚蛋!
其實初頭我見到一間有羽衣甘藍都覺得好幸運
呢度嘅薯仔其實唔貴$28一碟,