對於平常的韓燒是否已經感到枯燥無味?朋友今次帶了我去食一間新式韓燒,其創新之處在於所用的燒烤爐,亦是我朋友一直很想買的光波燒烤爐。所以今天來到韓牛牧場,一方面可以享受這裡的韓燒;另一方面亦可以試試德國寶的光波燒烤爐,一舉兩得。韓牛牧場的韓燒有多款不同食物供應,除本身燒肉之外,出面有海鮮沙律吧,之後還有刺身、壽司、韓式食物、韓國雪條及飲品提供。幾款頭盤都是值得推介的,可惜是每位一客的關係,不能再encore。重點都落於韓式燒肉當中,有幾款牛肉是絕對值得瘋狂下單。牧場內的環境坐得非常寬敞,沒有放題店那種人頭湧湧的感覺。一排卡位可以坐在窗邊,非常適合2-4人的家庭/ 朋友聚會。⊛ 1. 海鮮沙律吧自助海鮮沙律吧固然有韓式前菜,例如泡菜、芽菜、韓式沙律等。而海鮮吧則有熟蝦、翡翠螺、青口等。可以拿少少做開胃前菜。⊛ 2. 極上定量製作(頭盤)每檯均會送一份極上定量製作的頭盤,總共有四款頭盤:6色刺身拼盤、4台海鮮燒烤拼盤、手作刺身韓牛壽司及韓國醬油蝦。別看少牧場的刺身,我覺得這裡的三文魚質素與高檔日式餐廳相若,一定要再點!海鮮燒烤拼盤來到時,因為擺盤太靚的關係,我以為是直接食的,當中我覺得燒蝦是
韓牛牧場的韓燒有多款不同食物供應,除本身燒肉之外,出面有海鮮沙律吧,之後還有刺身壽司、韓式食物、韓國雪條及飲品提供。幾款頭盤都是值得推介的,可惜是每位一客的關係,不能再encore。重點都落於韓式燒肉當中,有幾款牛肉是絕對值得瘋狂下單。
⊛ 1. 海鮮沙律吧
海鮮沙律吧
⊛ 2. 極上定量製作(頭盤)
每檯均會送一份極上定量製作的頭盤,總共有四款頭盤:6色刺身拼盤、4台海鮮燒烤拼盤、手作刺身韓牛壽司及韓國醬油蝦。別看少牧場的刺身,我覺得這裡的三文魚質素與高檔日式餐廳相若,一定要再點!海鮮燒烤拼盤來到時,因為擺盤太靚的關係,我以為是直接食的,當中我覺得燒蝦是最好食的,可惜不可以再點。韓國醬油蝦亦都不錯,吃起來的感覺同在韓國食的醬油蟹味道相苦,水汪汪的口感。
4台海鮮燒烤拼盤
⊛ 3. 燒烤放題
用上光波燒烤爐來食韓燒,實在比起傳統舒服得多。原因是燒烤時不會出煙,不怕沾上燒烤味,而且無需落油,絕對比起一般韓燒健康得多。加上,燒肉可以均勻受熱,肉汁更加鎖實,燒得出外脆內嫩的質感。在牧場內,我會特別推介安格斯牛肉眼扒、安格斯肩里脊、海鹽牛舌三款牛類。餐廳亦有教導烤薄片牛肉只需大概30-50秒,肉眼扒則要約6分鐘,準備記錄時間確實可以將牛肉燒得恰到好處,不會過韌而能夠保持口感。海鹽牛舌亦是必推之一,牛舌入口即溶,質素絕對不是一般貨色。除此之外,豬頸肉、雞中翼、雞軟骨串、雞皮串亦都可以作為配角,但肚子的份量就當然要留給主角的。
海鹽牛舌
安格斯肩里脊
牛胸肉
⊛ 4. 炸物
特別一提,不要以為食韓燒就完全放棄炸物,這裡的炸物亦不容忽視。炸芝士年糕、炸紫心香芋丸,這兩款炸物做得非常出色,食得出是即叫即炸的感覺,皮脆餡多,至少食一顆都不為過。
雞皮串
⊛ 5. 甜品
作為韓式放題甜品當然都是以韓式雪條和雪糕為主。我們嚐了兩款口味的糯米糍雪糕,感覺好像都是Melona 的雪條比較好食。
甜品
既可以食到好食的韓燒,又可以一試新式廚具,性價比其實相當高。如果要食韓燒的話,韓牛牧場絕對比其他傳統的韓燒店更好!
2021-06-20
4台海鮮燒烤拼盤
海鹽牛舌
安格斯肩里脊
牛胸肉
雞皮串
甜品
最近Lunch time時一直收到新開張餐廳韓牛牧場的傳單🐮一直也心癢癢想去試一下,因為香港比較少主打韓牛的燒肉店,主要都是和牛,但可能也只是澳洲和牛。和牛重點是雪花油脂分佈均勻,韓牛的賣點是肉汁豐富,牛味濃郁有勁度,反而脂肪不算多,適合愛蛋白質的食家🥩 和同事預約了晚餐來吃放題,七點多來到已經見到幾近全場爆滿,招牌的紅紙還未除下已經建立了口碑,值得一試😙 .店內裝修簡約,牆身有可愛的公仔和用韓文寫著的濟州黑豬肉&韓牛🐷提醒食客他們的主打項目。進門右手邊就看到自助海鮮冷盤吧,飲品和甜品櫃也分布在場四周,方便客人拿取🚦 今天選擇了世子牛盛,重點品項是韓牛壽司和美國安格斯牛🍘假期前夕價錢是$318。和店員決定好套餐後一會就送上頭盤,頭盤分量剛好試味,不會過多填飽肚子。 🦐自助海鮮冷盤吧在頭盤到來前先去拿了熟蝦、藍青口和翡翠螺,翡翠螺夠彈牙有味道。冷盤吧更有大量正宗韓式小菜,酸甜開胃🦪 頭盤中的醬油蝦味道剛好鹹中帶鮮,法式羊架醃制不錯,加上香草令油脂味被提昇了🐏 六色刺身拼盤手作刺身韓牛壽司韓國醬油蝦四合海鮮拼盤安格斯肉眼扒法式羊架 🍤單點類別中有安格斯肩里脊和海鹽牛舌都有嚼勁牛味濃。另外還

🦐自助海鮮冷盤吧

六色刺身拼盤
四合海鮮拼盤
安格斯肉眼扒
法式羊架

🍤單點類別中有安格斯肩里脊和海鹽牛舌都有嚼勁牛味濃。另外還有炸物即點即炸,酥脆外皮,內裏温熱

🍦甜品
最推薦的是韓國雪米糍,有曲奇味和核桃味,外皮很煙韌,核桃味有點像紅豆味。另外有常見的melona雪條和第一次見的泰國黑糯米雪條,黑糯米有咬口。
2021-06-30
2021-07-09 55 浏览
行左成日街,已經好肚餓,經過登龍街收到宣傳單張,入去試下而間韓燒,我地揀左世子牛盛120分鐘$298/位。一坐下,店員會先上六款刺身拼盤、四款燒烤海鮮拼盤、韓牛刺身壽司、韓式醬油蝦。刺身厚切,特別推介帶子甜蝦,生牛肉味濃,肉質軟嫩,醬油蝦入味,爽口夠大隻,有驚喜。香草羊扒肥美,肉質腍,唔會騷,牛舌係必食,有油香,雞軟骨脆卜卜,雞腎有咬口,豬頸肉爽口。用qr code落單,食物款式多,上菜快唔會漏單,除左肉類外,有海鮮、炸物、天婦羅、湯、主食、韓式小食,自助區有海鮮、冷盤、沙律、水果、飲品等。用光波轉盤燒烤爐,比較少油煙味,食物唔會咁易燒焦,甜品有韓國雪米糍、雪條,竟然有我最愛嘅榴槤雪條。

呢間韓燒店係用咗德國寶燒烤爐👍🏻唔使驚食到成身有味呢到可以食燒肉+刺身+海鮮一餐飯滿足你幾個願望🤩場內仲有自助吧有冷盤、沙律、飲品套餐又會有刺身拼盤,韓牛壽司,醬油蝦肉類仲有牛肉,豬肉,雞肉,串燒,海鮮,蔬菜,入邊多選擇,好似自助餐甘多到影唔晒最後仲有有甜品😂可以簡雪條或者雪米滋成餐飯食到好滿足😆好似食左自助餐甘花多眼亂😜呢餐晚餐好似去左韓國🇰🇷旅行甘🙆🏻‍♀️
🐮係銅鑼灣想食燒肉 揀左呢間主打韓牛嘅燒肉 午市都有韓牛食 而且好多元化 仲有丼飯🐮1++韓牛韓燒定量午市餐 (二人份)$238呢個set 有1++韓牛牛肋骨肉,韓醬1++韓牛肩肉,西班牙黑豚五花腩,韓式雞腿肉,虎蝦拼半殼青口。每樣有d 啱晒有選擇困難嘅我 其中有醬嘅雞腿肉同牛肩肉燒完最香口 呢個價錢可以食到2種1++韓牛好正五花肉你薄砌 燒完微脆 好香口🐮餐廳用光波爐燒 每圈係30秒 枱上有建議燒嘅時間 雖然有時會冇留意轉左幾多圈 但都唔會燒燶 特別係菇呀脆肉瓜燒完之後唔會乾🐮極上火炙7色丼 $118有韓牛 海膽 帶子 三文魚 油甘魚 鰻魚 蟹棒,海膽帶子同油甘魚比較出色 其他都唔錯 好新鮮 份量都好多 飯係已經調味 唔駛再加豉油 🐮每個餐都包任飲嘅飲品同前菜 飲品選擇好多外面有小食前菜bar, 有泡菜 沙律 麻辣木耳 枝豆等 全部都任食 而且前菜都幾好食🤤啱晒食燒肉期間可以解油膩🐮餐廳座位都幾多 同埋都幾乾淨 我好怕d燒肉餐廳d餐具枱面會好油 呢間都好乾淨味道:環境:服務:回頭率:抵食:

🐮1++韓牛韓燒定量午市餐 (二人份)$238

抵食:
2021-06-19
  • 1++韓牛韓燒定量午市套餐
2021-07-08 25 浏览
韓牛牧場位於銅鑼灣,主打用光波爐燒韓牛,油煙較少!午餐嘅韓牛或丼飯就定量!仲包埋飲品、沙律、前菜及小食任食呀!3個大櫃嘅飲品任飲,當中包括韓式飲品、汽水,仲有韓國Hite啤酒等!沙律有生菜、羅馬生菜、蕃茄、粟米、蟹柳、蟹籽等,仲有多款醬汁選擇!韓式前菜及小食包有泡菜、中華沙律、木耳、青瓜、蓮藕、菠菜、芽菜等等!火炙1++韓牛丼 $138韓牛牛味香濃突出,再加上生嘅鵪鶉蛋撈飯,好味道!1++韓牛韓燒定量午市套餐(二人份) $238包括有1++韓牛牛肋骨肉、韓醬1++韓牛牛肩胛、西班牙黑豚五花腩、韓式雞腿肉、虎蝦拼半殼青口!味道唔錯!

火炙1++韓牛丼 $138

韓牛牛味香濃突出,再加上生嘅鵪鶉蛋撈飯,好味道!

1++韓牛韓燒定量午市套餐(二人份) $238
2021-07-07 30 浏览
銅鑼灣登龍街食街最近新開了一間韓牛燒,午市1++韓牛韓燒二人套餐只是$238,又有韓牛又有海鮮,仲包埋多款前菜、沙律、小食、飲品任飲任食🤩🤩,經openrice 訂位,午市有85折,晚市有9折優惠,這個價錢在銅鑼灣真心抵。餐廳採用德國寶迷你韓式光波燒烤爐,無煙健康燒烤,自動排走食物油脂,食完全身或頭髮又不怕沾上油煙味👍🏻,上下立體極速加熱,每轉一圈30秒,餐廳還很貼心教授客人各款🥩燒肉需時時間,不用怕燒到過熟。 午市1++韓牛韓燒(二人份)$238 😋😋😋/51++ 韓牛牛肋骨韓醬1++韓牛肩胛西班牙黑豚五花腩韓式雞腿肉虎蝦拼半殼青口海膽三文魚籽爆豚丼 $138 😋😋😋/5

午市1++韓牛韓燒(二人份)$238 😋😋😋/5

午餐
用餐优惠
試食活動
2021-07-07 5691 浏览
呢間餐廳嘅店主係韓牛代理商🇰🇷直接向牧場買原隻牛切割,除咗有最高級嘅1++ 韓牛外,仲有濟州黑毛豬。今次就試咗💲2️⃣9️⃣8️⃣嘅世子牛盛,120分鐘任食超過60款食物😱🥗自助吧:有多款海鮮冷盤,包括熟蝦、翡翠螺、青口等;另有韓式拌菜同沙律提供,冰涼醒胃🐟6色刺身拼盤:包括有三文魚、油甘魚、希靈魚、甘蝦、北寄貝同帶子,質素都算新鮮🦑4合海鮮燒烤拼盤:包括有大蝦同3款貝類,味道鮮甜帶海水味🍣手作刺身韓牛壽司:牛肉他他軟綿帶嚼勁,肉味柔和,配上赤醋飯🦐韓國醬油蝦:蝦肉紮實爽彈,不過超級腥,連醬油咁濃都蓋唔到🐑法式羊架: 肉質結實嫩滑,羊騷味唔重,香草味突出🇺🇸安格斯牛肉肉眼扒 (定量) :油脂分佈平均,但肉質冇想像中咁軟嫩,勝在牛味濃郁👍🏼唯一值得Encore🐂火炙韓牛壽司:韓牛肉質特別嫩滑,接近入口即化,油脂同肉味香濃👅海鹽牛舌:牛舌口感爽彈有嚼勁,油香四溢🥩韓式醬醃安格斯牛仔骨:牛仔骨用上韓式醬油同水果醃製,令肉質鬆軟腍滑,味道帶甜

自助吧

🦑4合海鮮燒烤拼盤:包括有大蝦同3款貝類,味道鮮甜帶海水味
4合海鮮燒烤拼盤

手作刺身韓牛壽司

🦐韓國醬油蝦:蝦肉紮實爽彈,不過超級腥,連醬油咁濃都蓋唔到
韓國醬油蝦

🐑法式羊架: 肉質結實嫩滑,羊騷味唔重,香草味突出

👍🏼唯一值得Encore
👅海鹽牛舌:牛舌口感爽彈有嚼勁,油香四溢
火炙韓牛壽司
2021-06-29
火炙韓牛壽司
2021-07-06 23 浏览
🔥烤肉放題雖然吸引,但食到一身煙烤味就卻步了,不過今次有個大發現!呢間係銅鑼灣新開嘅「韓牛牧場」,採用無煙光波爐韓燒,食物燒得均勻之餘,完全❌油煙,啱晒食完繼續行街街。店內環境光線充足,食物都好多款式選擇🥳👧🏻Caca今次食乜野?🍽晚市放題🈶 前菜係自助bar:有泡菜、沙律、涼拌蓮藕、枝豆等等。🈶6色刺身:三文魚、帶子、北寄貝、甜蝦、希靈魚、油甘魚,新鮮好味!🈶4合海鮮拼盤:海蝦、牛油青口、大蜆、小蜆🈶🍣手作刺身韓牛壽司🈶🦐韓國醬油蝦🈶🐏法式羊架,肉嫩香口🈶🐮類:安格斯牛肉眼扒、安格斯肩里脊、安格斯一口牛、韓式醬醃安格斯牛胸肉、牛小腸、海鹽牛舌,食牛大滿足呀!🈶多款豬🐷、雞🐔(雞皮串、雞腎串、雞翼)、海鮮🦐、疏菜☘️、韓式炸物(芝士年糕、炸芋球、炸雞等)、🈶主食類:韓式炒粉絲、炒大腸、炒年糕、炒烏冬、炒飯、煎餅等🈶 甜點:韓國水果雪條、紫米雪條、雪米滋🈶 飲品類:韓國人氣果汁、氣水、啤酒🍻任飲。款式超多,食到肚仔滿滿😋都係每人$200幾蚊,CP值好高呢🙀

👧🏻Caca今次食乜野?
🍽晚市放題
🈶 前菜係自助bar:有泡菜、沙律、涼拌蓮藕、枝豆等等。
🈶4合海鮮拼盤:海蝦、牛油青口、大蜆、小蜆
🈶🍣手作刺身韓牛壽司
🈶🦐韓國醬油蝦
🈶🐏法式羊架,肉嫩香口
🈶主食類:韓式炒粉絲、炒大腸、炒年糕、炒烏冬、炒飯、煎餅等
🈶 甜點:韓國水果雪條、紫米雪條、雪米滋
🈶 飲品類:韓國人氣果汁、氣水、啤酒🍻任飲。

2021-06-24
2021-07-03 123 浏览
韓牛牧場 - 銅鑼灣💁🏻‍♀️今日去登龍街就唔係食拉麵,而係去好出名嘅大廈食韓燒。🥩🤭一坐低就梗去出去自助吧拎嘢食啦,冷盤種類非常多,韓式泡菜,芽菜,蓮藕,海帶等等全部都係正式韓式味道,想食清啲嘅仲可以揀沙律菜🥗🥤隔離又有自助飲品櫃拎嘢飲,韓國乳酸,忌廉,烏龍茶等等非常多選擇,仲可以加錢飲韓國啤酒添。返去坐低就有4樣嘢跟套餐送🔴6色刺身拼盤分別有油甘魚,三文魚,帶子,甘蝦,八爪魚同希靈魚,全部都好新鮮而且係厚切無慳皮。🟠4合海鮮燒烤拼盤有海蝦,青口同沙白蜆。🟡手作刺身韓牛壽司韓國生牛肉他他壽司,一口一件,好過癮。🟢韓國醬油蝦爽口香甜貴價嘢,醬油味濃仲配左少少蔴油,風味十足。之後就梗係叫嘢韓燒啦!🔵韓式醬醃安格斯牛仔骨肉質滑,🟣韓式醬醃安格斯牛胸肉爽口肉味濃,⚫️韓式醬醃牛小腸煙韌入味,⚪️海鹽牛舌驚喜係厚切有肉汁,🟤韓式五花肉原來係豬腩片,不過仍然肥瘦適中,🟡雞皮串燒到乾身脆口,非常惹味,韓式雞中翼燒到皮脆但內裡仍然濕潤🥣最後叫個韓式大醬豬肉湯暖下胃就非常完滿正當諗住走嘅時候竟然比我見到雪條櫃,有好多種韓式雪條🍨任揀,每款出面買都唔平架,我就梗係食返條先走啦!
韓牛牧場 - 銅鑼灣

返去坐低就有4樣嘢跟套餐送

🔴6色刺身拼盤

🟠4合海鮮燒烤拼盤
有海蝦,青口同沙白蜆。

🟡手作刺身韓牛壽司
韓國生牛肉他他壽司,一口一件,好過癮。

🟢韓國醬油蝦
爽口香甜貴價嘢,醬油味濃仲配左少少蔴油,風味十足。
之後就梗係叫嘢韓燒啦!

🔵韓式醬醃安格斯牛仔骨肉質滑,
🟣韓式醬醃安格斯牛胸肉爽口肉味濃,
⚫️韓式醬醃牛小腸煙韌入味,
⚪️海鹽牛舌驚喜係厚切有肉汁,
🟤韓式五花肉原來係豬腩片,不過仍然肥瘦適中,
🟡雞皮串燒到乾身脆口,非常惹味,
韓式雞中翼燒到皮脆但內裡仍然濕潤

🥣最後叫個韓式大醬豬肉湯暖下胃就非常完滿
2021-06-17
1K
2021-07-02 159 浏览
1++韓牛韓燒定量午市餐 呢個二人餐有齊豬牛同埋海鮮,岩曬我,唔使諗方便得來樣樣都有得食啲。店員教我地先落無汁既再落有汁,而佢個餐紙有交每樣肉最佳燒幾多秒,仲有個秒鐘放喺隔離俾我哋,好貼心🥰韓燒燒得多,呢啲爐去燒我真係第一次食,味道又唔錯,幾特別。唔好睇佢份量好似好少,其實夠晒兩個人食,但開頭我哋以為唔夠食就叫多左個韓牛丼$138。佢嘅韓牛就有啲似我哋個拼盤上面嘅韓牛,碗飯都幾大碗,最後都食唔晒。午市套餐包左出面嘅前菜小食同埋嘢飲,前菜小食同嘢飲嘅種類都幾多,仲要兩樣都係我好鍾意食,淨係識前菜都食到飽呢度環境幾大,座位都坐得舒服,如果下次再過嚟都會再嚟呢間食👍👍👍
1++韓牛韓燒定量午市餐

韓燒燒得多,呢啲爐去燒我真係第一次食,味道又唔錯,幾特別。

2021-06-30 138 浏览
嘢食ok, 但個場好熱,散唔到熱,燒到出晒汗,好似係街上BBQ 咁,啲爐又停電,係停電,oh No,燒燒吓就冇電,關爐,點搞,燒到冇胃口,新店開張真的唔掂囉,真的要改善。
2021-06-30
2021-06-30 131 浏览
銅鑼灣登龍街一向都係搵食勝地,匯聚唔同特色餐廳🍴!哞⋯哞⋯ 🐄今次去咗「韓牛牧場」探牛牛,食牛牛先啱🙊⋯一坐低見到大牌子嘅光波燒烤爐就好有期望😲,自動旋轉好方便,上下發熱好快燒熟食物,店家都好貼心提供烤肉時間同計時器,人人都可以做燒肉Master😎,而且分開生熟夾,乾淨又衛生!如果兩個人食,一個韓牛套餐加一個丼飯岩岩好~————————————————👅1++韓牛韓燒定量午市餐(二人份$238)👍🏻1++韓牛牛肋肉:油花分布最均勻,簡單品嘗到牛肉真味,亦可沾少許牛肉醬汁調味🐮,最正都係生菜包肉👍🏻韓醬1++韓牛肩胛:醃製過嘅肉品最後食😋~軟軟嫩嫩又有醃醬甜甜味道👍🏻西班牙黑豚五花腩:一朵令人垂涎欲滴嘅粉紅色玫瑰花🤤,紮實口感又無豬臊味👍🏻韓式雞腿肉:韓式辣醬微辣口味🌶,雞腿肉多汁軟熟👍🏻虎蝦拼半殼青口:青口同蝦都有應有嘅鮮味🦐👍🏻蔬菜:幾款伴碟蔬菜烤熟加少許胡椒鹽🧂,已經好掂好fresh👍🏻包沙律、前菜及無酒精飲品任飲任食,encore咗幾次口感軟彈嘅涼拌牛舌😝,食韓國菜必備泡菜啦!飲品方面都有幾多韓國飲品同汽水🥤👅海膽三文魚籽爆豚丼($138)👍🏻 有海膽同三文魚籽成碗飯高級晒🌟,燒

————————————————
👅1++韓牛韓燒定量午市餐(二人份$238)

👍🏻韓式雞腿肉:韓式辣醬微辣口味🌶,雞腿肉多汁軟熟
👍🏻虎蝦拼半殼青口:青口同蝦都有應有嘅鮮味🦐

👅海膽三文魚籽爆豚丼($138)
👍🏻 有海膽同三文魚籽成碗飯高級晒🌟,燒好嘅帶皮五花腩好重豬肉味,夾雜啲肥肉,必沾柚子麻油汁/純麻油,飯有醬汁調味唔會單調

🚩總結:懶人韓燒無得輸🤣
🌟注意:10%服務費,另設有韓燒放題
📍 韓牛牧場
地址:銅鑼灣登龍街28號永光中心3樓
🗺地區:#bem銅鑼灣
📥分類:#bem亞洲菜
💰人均消費:#bem_201至400蚊
2021-06-30 82 浏览
最近工作不太順心,壓力很大,所以跟朋友一起去吃放題,好好放縱一下。這裡是用德國寶韓式光波燒烤爐,沒有火,沒有煙,沒有油,吃完後不用怕全身都是油煙味。我們選擇了世子牛盛,限時120分鐘。每台固定送以下美食一份:6色刺身拼盤4合海鮮燒烤拼盤手作刺身韓牛壽司韓國醬油蝦法式羊架安格斯牛肉眼扒自助海鮮吧冷盤/ 前菜沙拉有: 翡翠螺,青口泡菜,芽菜,蓮藕片,青瓜,菠菜等冰棒,雪米糍:傳單寫是每位一份雪米糍,但現在可以食到飽,超開心。飲料:可以喝到飽,有汽水,韓式飲料,啤酒等了不太久,每台只限一份的食物到了,刺身,海鮮很新鮮,沒有雪藏味。羊架很嫩滑,沒羶味,意外的好吃。刺身韓牛壽司好吃,牛味重而且很滑。醬油蝦醃的很入味,肉質彈牙。心大心小,所以我們每樣種類都點了一些,想儘量多吃點。牛類: 所有肉類都解凍的很好,沒有結冰的情況。肩里脊,牛仔骨,牛胸肉都好吃,油脂分佈均勻。豬類: 梅花肉,豬頸肉好吃,不柴。韓湯: 點了海帶牛肉湯,大醬豬肉湯,豬肉湯比較好喝,湯料很多,味道很韓風味: 點了辣炒大腸,肥美的大腸,好吃,但可以再辣一點點。韓炸物及天婦羅: 點了炸芝士年糕,炸紫心香芋丸,炸的金黃色,時間控制剛好

我們選擇了世子牛盛,限時120分鐘。

每台固定送以下美食一份:
4合海鮮燒烤拼盤
法式羊架

自助海鮮吧冷盤/ 前菜沙拉有:
翡翠螺,青口
泡菜,芽菜,蓮藕片,青瓜,菠菜等

冰棒,雪米糍:
傳單寫是每位一份雪米糍,但現在可以食到飽,超開心。

飲料:
可以喝到飽,有汽水,韓式飲料,啤酒

心大心小,所以我們每樣種類都點了一些,想儘量多吃點。

豬類:
梅花肉,豬頸肉好吃,不柴。

韓湯:

韓風味:
點了辣炒大腸,肥美的大腸,好吃,但可以再辣一點點。

韓炸物及天婦羅:
點了炸芝士年糕,炸紫心香芋丸,炸的金黃色,時間控制剛好,不油膩。

生啤,燒酒:
要另外加錢才能喝到飽

這餐很滿足,飽到不行,壓力都稍稍緩和。
2021-06-30 77 浏览
行街經過見到試業中餐廳,全單85折優惠架❤️午市都有韓燒套餐!套餐包咗飲品,沙律前菜同小食,採用自助形式,帶住口罩出去拎咖呢間韓式前菜有超多種啊😝泡菜、菠菜、芽菜、木耳、蓮藕、豬脷🥸仲有卷心菜,陣間可以帶包烤肉一齊食😉飲品櫃大部份喺韓式飲品!🥰店員只有一位,雖然佢好忙但仍然細心同溫柔咁介紹醬汁同埋加鹽適合配搭邊款食物韓燒採用德國寶光波爐作燒烤爐,亦喺我第一次用光波爐😂🙌🏻1++韓牛燒韓燒定量午市二人套餐 $238 🥩1++韓牛牛肋骨肉🥩韓醬1++韓牛肩胛韓國1++牛助骨肉,油脂分布均勻,輕輕烤後牛味超級香噴噴😻入口即融,食落一啲油膩感都無😳🍖西班牙黑豚五花腩,肥美重油脂感🤪🍗韓式雞腿肉,肉質厚厚好juicy超彈牙🤩呢個好考負責燒嘅人嘅技巧咖!🦐虎蝦拼半殼青口🦪虎蝦大大隻肉質鮮甜,沒有榎感覺,青口附有牛油,🔥火炙1++韓牛丼 $138🍚丼面放上韓牛片,韓牛片入口軟腍牛味濃郁佈滿蔥絲🤩最欣賞中間有隻半生蛋🥚吉開就可以蛋汁撈丼飯🤩嘩,我仲加咗少少醬油,撈埋一齊連同燒肉一齊食超夾🤪💁🏼‍♀️小知識:韓國評級準則為1++ 1+ 1 2 3級,肉質脂肪分佈和色澤為基準,1++為最頂級嘅韓國牛肉⭐️我諗晚
行街經過見到試業中餐廳,全單85折優惠架❤️

飲品櫃大部份喺韓式飲品!

韓燒採用德國寶光波爐作燒烤爐,亦喺我第一次用光波爐😂
🙌🏻1++韓牛燒韓燒定量午市二人套餐 $238

🥩1++韓牛牛肋骨肉

🥩韓醬1++韓牛肩胛

🍖西班牙黑豚五花腩,肥美重油脂感🤪

🔥火炙1++韓牛丼 $138

嘩,我仲加咗少少醬油,撈埋一齊連同燒肉一齊食超夾🤪

我諗晚市放題應該仲豐富🤤