*💭韓牛牧場平時經常吃日式燒烤,什少吃韓燒,殊不知這次卻相當有驚喜😍放題有自助吧,有不少韓式涼菜😋泡菜、辣芽菜和包肉蔬菜。另外旁邊的冰箱有多款韓式飲料😍選擇超多👍🏻有別於一般燒肉店,這𥚃用上了光波爐,所以不會有任何油煙味,不用擔心衣物或頭髮會染上燒肉味😝餐廳用上韓牛🐂燒過後依然肉質軟嫩,用上光波爐絲毫不覺得油膩😍手作韓牛壽司更是必點食物,燒過的韓牛更可口,配上壽司飯中和了油脂感,吃落更惹味,令人念念不忘🥰另外羊架也肉質軟稔,是必點食物😋海鮮方面亦十分吸引,有原隻帶子、青口、海蝦和墨魚🦑😍除了燒烤食物外,想不到這裡也有刺身😍有三文魚、北寄貝、甜蝦、帶子、八爪魚和希靈魚,刺身非常新鮮而且厚切🤤性價比超高🥰另外每台還會有一客韓國醬油蝦,蝦肉鮮甜,沒有腥味,並帶有香濃醬油味☺️餐廳用手機自助下單,不會有漏單情況👍🏻店員也勤於收拾台面,店內油煙比較少,光波爐火候亦易於控制,食物不容易燒燶☺️整體來說非常滿意的一頓🥰
💭韓牛牧場

平時經常吃日式燒烤,什少吃韓燒,殊不知這次卻相當有驚喜😍

海鮮方面亦十分吸引,有原隻帶子、青口、海蝦和墨魚🦑😍

1K
2021-07-24 28 浏览
銅鑼灣永光中心總有好多特式的餐廳,前排見到這間新開的燒烤餐廳,用上濟洲最高級別的豬肉,還有無煙光波燒烤,當然要來吃個盡興!餐廳服務好好,而且都好多人!別以為他們只有牛肉,原來還有豬肉放題、$298的🐷后盛包4款極上定量製作- 7色刺身拼盤、海鮮燒烤拼盤、魚籽海膽帶子刺身、韓國醬油蝦,款款都幾精緻。刺身拼盤可以滿足到我想吃刺身又想韓燒的願望。刺身款式都多,而且質量不錯!最有驚喜的是希靈魚,口感和味道都比一般放題店出色!魚籽海膽帶子刺身同樣出色,帶子非常厚切,而且味道和海膽一樣都很鮮甜。另外,每台都會送羊架,羊肉在光波烤過後外脆內軟,肉質香嫩,可以的話一定會再點!另外蜆肉亦好鮮甜,不過要注意的是殼可能會碎了少少,而且要掌握好時間,就可以保存到少少海水配蜆肉食😋吃過套餐指定款後,就可以自己再點刺身/肉類/天婦羅/小食,可以說是,款式選擇非常多,想食咩都滿足到。肉類方面,好喜歡豬肩肉和豬梅肉,薄片得來燒過後都好香。另外黑毛豬小骨肩三角若時間控制得宜,肉質好軟嫩,肥瘦均勻。還有他們都有好多串燒選擇,有雞軟骨、雞腎、雞皮、雞翼等,喜歡吃串燒得話有口福了😋😋除肉類外,海鮮亦是幾好的選擇,特別喜歡清酒

7色刺身拼盤

4合燒烤拼盤
魚籽海膽帶子刺身

除肉類外,海鮮亦是幾好的選擇,特別喜歡清酒煮蜆,放上去烤過後非常香,而且蜆肉鮮甜、還有啖啖蒜香,encore了幾次😝另外青花魚柳肉質亦好軟嫩。
清酒煮蜆

朋友都好喜歡他們的炸物,一口甜薯天婦羅甜度剛剛好,而且是新鮮炸起,夠脆!而且還有我喜歡的是炸芝士年糕。

外面還有飲品和凍盤及雪糕。這裡最好的是,不用下下mon住食物,就可以確保食物不會燒焦之餘和好朋友開心傾下計。(不過還是要間中留意,否則肉類可能烤太久會乾)

有機會再來盡興一夜😍
7色刺身拼盤
4合燒烤拼盤
魚籽海膽帶子刺身
清酒煮蜆
  • 海鮮燒烤拼盤
2021-07-24 50 浏览
一大班朋友既gathering好難傾計傾得好deep所以間唔中我都好鐘意單獨約唔同既朋友食飯💓但前排好忙碌搞兩個小魔鬼既生日🎂真係有好一段時間無約人出去😣終於有時間 二話不說即刻約最了解既好朋友👭同我呢位食肉獸既朋友諗都唔使諗就揀左銅鑼灣新開既韓燒放題😙😙120分鐘任飲任食 可以盡情放肆大食燒肉🤟🏻🤟🏻世子牛盛$298 有超過60款食物🥓🥩🥙🍦有6色刺身拼盤 有三文魚 希靈魚 油甘魚甘蝦 帶子 北寄貝 都幾新鮮而牛肉係由韓國直送 選擇多 亦都有熱食還提供自助海鮮吧 冷盤 前菜 飲品同水果🍉海鮮有熟蝦 藍青口 翡翠螺 泡菜 沙律🥗 等等醬油蝦🦐羊架🐏同韓牛刺身壽司就一次性 分量跟人頭😊呢度與別不同嘅係用光波爐燒肉 無甘大油煙同埋無論燒蔬菜定肉 都能鎖住水份燒完依然好juicy 😋😋亦唔會食完後成身燒烤味最後食埋個韓國雪米糯就大滿足🌟🤩
一大班朋友既gathering好難傾計傾得好deep

同埋無論燒蔬菜定肉 都能鎖住水份
燒完依然好juicy 😋😋亦唔會食完後成身燒烤味
最後食埋個韓國雪米糯就大滿足🌟🤩

2021-07-24 44 浏览
碌ig咁啱見到依間用光波爐嘅韓燒餐廳,覺得幾有趣所以就去咗食。侍應好用心教我地點樣用光波爐,比我想像中易處理,刺身就不過不失,啲牛肉的確幾正,牛汁好豐富😋 不過相對嚟講價錢就有啲價啦因為其實唔多選擇,希望之後會多啲食物款啦!
2021-07-24 36 浏览
平時食韓燒就食得多,但係今次第一次用光波爐離食,感覺好特別,依間餐廳喺銅鑼灣時代廣場對面,行完街過嚟好方便,一嚟到餐廳好乾淨,座位都好闊落,我哋晏晝嚟到,好快就有得入👅光波爐韓燒嘅好處就係,嘢食好快就整得熟,而且個爐會自己轉,所以熱力分布得好平均,唔會驚整得過熱,重點係唔會有油煙味,食完去行街都唔怕🤩嘢食方便,我哋叫咗一個韓牛韓燒二人餐,份量好足夠!裏面有牛肋骨、韓肩肉、西班牙五花腩、雞腿肉、同埋青口,我最鍾意嘅係牛肩肉同埋五花腩,肉質勁鮮嫩同埋多汁,另外青口都唔錯,好鮮甜👍🏻仲有依度嘅午市可以出去任食沙律吧(種類好多元化,有泡菜、生菜、蟹子等等)另外有好多韓國飲品都係任飲!最後我哋仲要咗一個韓國牛肩肉湯飯,同樣都係高水準嘅發揮,裏面除咗牛肩肉之外,仲有粟米同埋金菇等等,超級豐富嘅一餐😛

2021-07-22 45 浏览
醬油🦐+生牛肉他他 (送)醬油蝦已經幫你剪晒啲腳同鬚生牛肉他他仲會有一塊薄薄地嘅蒜片喺上邊,如果大家怕生肉味嘅話都可以有啲蒜味cover海鮮拼盤+刺身拼盤海鮮拼盤就人頭計上一次,刺身就有得無限refill 。海鮮拼盤有小墨魚🦑 🦐蜆 😍 刺身啲三文魚同埋油咁魚都好肥美 仲有甜蝦都可以無限任食 安格斯牛肉我記得有牛舌 牛胸腹 牛仔骨 一口牛 牛里脊⋯濟州黑毛🐷+ 🐔有五花,梅頭同豬頸肉,全部都切得好薄好易熟雞髀肉都係切到一片片 仲有串串雞皮同埋雞軟骨雞腎🥳🥳海鮮+ 蔬菜個牛油帆立貝,清酒煮蜆好正😂 啲茄子翠玉瓜雞髀菇都好新鮮,牛油金菇仲encore 左3-4次🥸熟食+前菜前菜可以出去沙津吧自己來,除咗一般韓式冷盤 仲有凍蝦同埋青口熱食方面-食左2碟韓式炒粉絲,而且佢嘅大醬湯同埋海帶牛肉湯都好足料甜品自助嘅嘢飲🧃同埋韓式嘅雪糕雪條🤩😎

醬油🦐+生牛肉他他 (送)
醬油蝦已經幫你剪晒啲腳同鬚

海鮮拼盤+刺身拼盤
刺身啲三文魚同埋油咁魚都好肥美 仲有甜蝦都可以無限任食

安格斯牛肉
我記得有牛舌 牛胸腹 牛仔骨 一口牛 牛里脊⋯

濟州黑毛🐷+ 🐔
有五花,梅頭同豬頸肉,全部都切得好薄好易熟

雞髀肉都係切到一片片 仲有串串雞皮同埋雞軟骨雞腎🥳🥳

海鮮+ 蔬菜
個牛油帆立貝,清酒煮蜆好正😂

熟食+前菜

甜品
自助嘅嘢飲🧃同埋韓式嘅雪糕雪條🤩😎
2021-07-22
2021-07-21 50 浏览
ғᴏᴏᴅɪᴇ ᴛɪᴍᴇ 今次食咗韓牛牧場夜晚就試吓佢哋嘅放題套餐,今次就食咗世子牛盛😆嘢食都有好多選擇!世子牛盛($298)($278 19:30前離座/21:30後入座)叫得呢個套餐每人會有6色刺身套餐、4合海鮮燒烤拼盤、手作剌身韓牛壽司同埋醬油蝦!刺身既話帶子最正,好厚肉😆 剌身韓牛壽司個質感有啲似吞拿魚🤣醬油蝦就偏鹹,不過好耐冇食過啦🥺每枱仲會送法式羊架同安格斯牛肉肉眼扒!肉眼扒好重牛味😚 羊架都唔錯,唔蘇! 另外,仲有好多野食可以散叫,建議唔洗叫海鮮先,因為會有4合海鮮燒烤拼盤!牛肉既話,最推薦韓式醬醃安格斯牛仔骨同牛胸肉🥳好淋又好味!雞軟骨同牛油帆立貝都唔錯,其他就不過不失ʕ •ᴥ•ʔ除咗燒烤類,仲有刺身,壽司同主食放題!主食都幾推薦,因為係即刻煮既🤩牛大腸好夠味又好正(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)天婦羅都試左,油味唔重,炸粉都唔太厚!出面仲有前菜同飲品拎,前菜都唔錯,仲有生菜拎,可以包肉食😍整體黎講都好好食,值得一提呢到個爐好夠熱,上下都有熱力,唔洗等好耐🥳仲有埋時間提你要燒幾耐!店員服務態度好好,唔會好大油煙🔥不過佢黎既份量好飄忽,一開始店員話1係一件,結果叫左2係黎左好多😣再叫多一次又
ғᴏᴏᴅɪᴇ ᴛɪᴍᴇ
今次食咗韓牛牧場

除咗燒烤類,仲有刺身壽司同主食放題!主食都幾推薦,因為係即刻煮既🤩牛大腸好夠味又好正(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)天婦羅都試左,油味唔重,炸粉都唔太厚!出面仲有前菜同飲品拎,前菜都唔錯,仲有生菜拎,可以包肉食😍

不過佢黎既份量好飄忽,一開始店員話1係一件,結果叫左2係黎左好多😣再叫多一次又黎返一件,希望份量可以凖確啲,咁就可以食多啲唔同款⁽⁽٩(๑˃̶͈̀ ᗨ ˂̶͈́)۶⁾⁾
2021-07-13 110 浏览
今日去了銅鑼灣,時代附近的永光中心三樓,新開左一間韓式燒肉放題!我們今次$298/位有頭盤一份有6色刺身拼盤4合海鮮燒烤拼盤手作刺身韓牛壽司韓式醬油蝦燒肉~安格斯肩里脊,羊架上面的只有一份!下面的可以QR code 任食,出面有自肋吧!刺身~三文魚,立魚,甘蝦,北寄貝,生虎蝦......燒肉~一口牛,牛仔骨......豬~五花肉,梅肉。......海鮮~青酒煮蜆,青口,多春魚,花青魚...蔬菜~有菇,菠蘿,小甜薯,...飲品~有汽水,啤酒...甜品有~韓國雪條,雪米茲總結,味道ok,但是爐具真心覺得不好用!火力不足!!有點慢,不過熟食真的不錯,炒粉絲好香蔴油味!
我們今次$298/位
有頭盤一份
有6色刺身拼盤
4合海鮮燒烤拼盤
手作刺身韓牛壽司
韓式醬油蝦
燒肉~安格斯肩里脊,羊架
上面的只有一份!
下面的可以QR code 任食,出面有自肋吧!
刺身~三文魚,立魚,甘蝦,北寄貝,生虎蝦......
燒肉~一口牛,牛仔骨......
豬~五花肉,梅肉。......
海鮮~青酒煮蜆,青口,多春魚,花青魚...
蔬菜~有菇,菠蘿,小甜薯,...
飲品~有汽水,啤酒...
甜品有~韓國雪條,雪米茲
2021-07-12 153 浏览
係銅鑼灣接朋友收工,順便找野食🥳行過見到佢派傳單,價格睇落正常,所以我哋決定試吓。上到去發現原來佢係主打燒肉,不過我哋唔想食得咁肥,所以都係叫丼飯。我叫既係海膽牛舌丼$128。海膽放喺青瓜上,份量唔算多,雖然有塊青瓜格住,但係牛舌嘅熱力已經令到海膽暖左🙄 比較古怪🤡但係主角牛舌好正!爽口得黎煮得啱啱好,生熟控制得好好👏🏻👏🏻👏🏻如果下次嚟我會叫$78牛舌飯!感覺抵好多🤣🤣🤣另一個主角就係前菜區!!對鍾意食前菜嘅我來講真係正到暈!我encore左兩次😂估唔到食丼飯都可以夾前菜🥰🥰當中青瓜同蓮藕都好正。又可以玩自製蟹子蟹柳沙律🥗性價比非常高🥴除左件海膽,其他既都好滿意🤣🤣
係銅鑼灣接朋友收工,順便找野食🥳
行過見到佢派傳單,價格睇落正常,所以我哋決定試吓。

除左件海膽,其他既都好滿意🤣🤣

海膽牛舌丼
海膽牛舌丼
2021-07-11 74 浏览
餐廳位於登龍街附近,因為好耐冇食過放題,所以openrice 咗幾間去揀。見呢間有壽司之餘仲有烤肉,同埋新開好似幾衛生就試咗座位出面有沙律吧,有唔同款式嘅韓式前菜去揀;隔離仲有飲品櫃,同埋甜品區今次個放題套餐叫世子牛盛$278 除咗可以點選肉類之外仲有海鮮、刺身同壽司。呢度個燒烤爐係用德國寶出嘅光波爐燒烤,的確烤完之後件衫都冇乜味,自己覺得最正嘅係安格斯肩里脊同牛胸肉!油份分布算均勻,正!

今次個放題套餐叫世子牛盛$278 除咗可以點選肉類之外仲有海鮮、刺身壽司。呢度個燒烤爐係用德國寶出嘅光波爐燒烤,的確烤完之後件衫都冇乜味,自己覺得最正嘅係安格斯肩里脊同牛胸肉!油份分布算均勻,正!
用餐优惠
試食活動
2021-07-11 38 浏览
燒肉,同朋友都好鍾意食但成日驚有一身味⋯⋯無煙光波爐韓燒,均勻分佈燒同埋無油煙!食完行街都唔驚自助bar有泡菜、沙律、凍蝦、枝豆估唔到呢度嘅凍蝦好大隻,同埋肉質比較彈牙六色刺身,可以任食!最驚喜係人蔘雞湯!超級滿足,整個雞,而且好濃郁香氣~正!三文魚、帶子、北寄貝、甜蝦、希靈魚、油甘魚~超級豐富四合海鮮拼盤會有大大隻海蝦、牛油青口、大蜆等仲會送手作刺身韓牛壽司,第一次食估唔到口號好正,韓國醬油蝦一樣夠特別法式羊架燒得均勻炸芋球、炸雞🍗都夠特別夠爽牛肉選擇都好多,安格斯牛肉眼扒、安格斯肩里脊、安格斯一口牛、海鹽牛舌最愛雞皮串、雞腎串、雞翼飲品任飲❤️超級多選擇
燒肉,同朋友都好鍾意食
但成日驚有一身味⋯⋯
無煙光波爐韓燒,均勻分佈燒

同埋無油煙!食完行街都唔驚

自助bar有泡菜、沙律、凍蝦、枝豆

估唔到呢度嘅凍蝦好大隻,同埋肉質比較彈牙
六色刺身,可以任食!

最驚喜係人蔘雞湯!超級滿足,整個雞,而且好濃郁香氣~正!

三文魚、帶子、北寄貝、甜蝦、希靈魚、油甘魚~超級豐富

四合海鮮拼盤會有大大隻海蝦、牛油青口、大蜆等

法式羊架燒得均勻
炸芋球、炸雞🍗都夠特別夠爽

最愛雞皮串、雞腎串、雞翼
飲品任飲❤️超級多選擇
2021-07-11 31 浏览
韓燒我就食得多 但用光波爐既我就真係第一次試 光波爐比起傳統的烤爐 乾淨同少好多油煙 真係好正 食完都唔會一浸燒烤味今次我地揀左世子牛盛套餐 食足120分鐘 價錢係$298 呢個套餐包左自助海鮮&沙律吧 飲品 同埋甜品亦都會有六款極上定量食物供應 六色刺身拼盤 4合海鮮燒烤拼盤 刺身韓牛壽司 醬油蝦 安格斯肉眼扒 法式羊架 而任燒的食物亦包括左牛 豬 雞 蔬菜 海鮮等等 應有盡有 所有食物的質素都屬於中上 而且佢仲有炸物提供 特別要推介 佢個韓國炸雞真係好好好食呢間餐廳地方都幾大 座位都好寬落 好適合一大班朋友聚會 想食韓燒既朋友就唔好錯過啦

今次我地揀左世子牛盛套餐 食足120分鐘 價錢係$298

呢個套餐包左自助海鮮&沙律吧 飲品 同埋甜品
亦都會有六款極上定量食物供應

而且佢仲有炸物提供 特別要推介 佢個韓國炸雞真係好好好食

2021-06-23
2021-07-09 82 浏览
今日去到肉性大發去到登龍街呢一間韓牛牧場食放題😍 research 到餐廳既牛肉主打安格斯牛肉,晚市$278 一位,價錢都算合理🤩不過都要試試佢哋嘅質素餐廳座位闊綽,枱面上仲會教你點樣煮熟唔同嘅肉類🤔🤔有多款配菜及小食供客人自己夾取😍 另外飲品雪條都係任食,有多款韓式款式飲品雪糕, 另外亦可加錢享用生啤🍺我地就食呢一款世子牛盛既120分鐘放題,套餐除左燒肉,亦送上一份極上定量製作:6色刺身拼盤刺身都算新鮮,所有嘅刺身都非常之鮮甜😋可以後加壽司 但係我為咗留肚食肉就冇再叫四合海鮮燒烤拼盤手作刺身韓牛壽司韓國醬油蝦烤肉有多款選擇,多款安格斯牛肉,五花肉,雞肉….套餐內都會送一份法式羊架安格斯牛肉眼扒定量
今日去到肉性大發
去到登龍街呢一間韓牛牧場食放題😍

餐廳座位闊綽,枱面上仲會教你點樣煮熟唔同嘅肉類🤔🤔

6色刺身拼盤

四合海鮮燒烤拼盤

手作刺身韓牛壽司

韓國醬油蝦

烤肉有多款選擇,
多款安格斯牛肉,五花肉,雞肉….套餐內都會送一份

法式羊架

安格斯牛肉眼扒定量
去銅鑼灣最鍾意就係去登龍街搵食😄 太耐冇食燒烤,揀咗韓牛牧場佢有個德國寶光波爐😍😍我勁怕油煙味,呢個燒完都完全冇味,食完唔會俾人發現😅而且唔洗落油,亦冇咁易overcook,真心讚👍🏻嗌咗1++韓牛韓燒定量午市套餐都幾豐富~醬牛肩胛好食,牛肋骨肉同五花腩都唔錯,虎蝦有驚喜,仲有韓式雞腿肉,好似炒辣雞嘅feel~ 份量方面,韓牛唔夠喉,多啲就好啦😙 紙寫咗燒幾耐,跟住燒就啱啱好海膽牛肋丼 $138呢個好吸引,牛肋肉份量好多,而且好腍好咗濃牛味👍🏻海膽還可以~可能放咗喺啲牛上面熱咗囉另外最正嘅就係個自助前菜Bar~ 可以任食泡菜、拍青瓜、麻辣雲耳蓮藕、蟹子青瓜沙律、枝豆👍🏻👍🏻仲有韓國果汁汽水都係任飲😍

嗌咗1++韓牛韓燒定量午市套餐

海膽牛肋丼 $138
呢個好吸引,牛肋肉份量好多,而且好腍好咗濃牛味👍🏻
海膽還可以~可能放咗喺啲牛上面熱咗囉

仲有韓國果汁汽水都係任飲😍
2021-07-09 43 浏览
朋友介紹係銅鑼灣永光中心 有間食韓牛刺身放題,非常抵食,而且好高質,食物種類多,除咗韓燒,仲有魚生,熟食,飲品和韓國雪糕,今日收工就嚟試吓。入到餐廳都唔會有強烈嘅燒烤味,抽風系統做得唔錯;每枱原來係用德國寶嘅光波爐燒烤,仲有計時器供應,而且仲有每樣食物應燒烤時間比客人作參考,都幾貼心。在入口旁邊有自助海鮮吧,有沙律,凍蝦,青口等等,食主餐前來點小食,先醒醒胃。🥢韓國醬油蝦,蝦經過醬油醃製,可以生食,十分鮮甜入味。手作刺身韓牛壽司,牛肉超級嫩滑,牛味香濃。🥢刺身品種都算多,油甘魚,三文魚,甘蝦,生虎蝦,希靈魚等等,刺身厚切大大件够新鮮,而且擺盤精緻。🥢燒烤就有海鮮,牛肉,雞肉,豬肉和蔬菜類,其中法式羊架,燒烤後完全唔騷,而且鎖住肉汁唔太乾,好有驚喜。安格斯牛同牛仔骨,燒熟後唔落味料都好好食,牛味濃郁。🥢熟食有湯,韓式炒年糕,炒粉絲,炒年糕,仲有天婦羅,樣樣試吓都已經飽晒。朋友真係冇介紹錯。餐廳食物豐富多樣化,而且每樣食材都好新鮮,不過以兩小時又要等燒熟嘅時間黎講,實在太倉猝😅,要食得多食得飽,真係要爭分奪秒,分秒必爭,同時間鬥快架🤣。