招聘中
$16,000-$21,000
$21,000-$23,500
$16,000-$19,500
月薪 (面议)

青花 (THE FOREST)

Champak Restaurant by ATUM (THE FOREST)
👍:有户外位,好似係鬧市中嘅森林。鐘意佢加左椰子脆片嘅芒果糯米飯❤️。————————————————🦐 泰式虎蝦金邊粉, $138金邊粉味道唔錯,面頭加左花生,再青檸汁解膩,虎蝦煎得好香,蝦味勁重。🐮 炭燒牛肉串燒沙嗲, $82牛肉唔會太乾,加埋沙嗲,唔錯。🐷 全日套餐(炭燒豬頸肉煎蛋飯 + 蒜蓉炒椰菜+龍眼桂圓茶), $88炭燒豬頸肉有少少辣味,煎到勁香口🥹。$88食到勁飽。🥭 芒果糯米飯, $78糯米飯微暖,本身加芒果同椰汁已終好正,加埋椰子片更正,完全係提升左🤤。🧋 泰國珍珠奶茶奶蓋, $48正常泰茶上加cream,fat fat 啦。————————————————價錢:250PP🗒️ 青花📍 旺角奶路臣街17號The Forest 1樓107-108號舖

🦐 泰式虎蝦金邊粉, $138

🐮 炭燒牛肉串燒沙嗲, $82
牛肉唔會太乾,加埋沙嗲,唔錯。

炭燒豬頸肉有少少辣味,煎到勁香口🥹。$88食到勁飽。

🥭 芒果糯米飯, $78

🧋 泰國珍珠奶茶奶蓋, $48
正常泰茶上加cream,fat fat 啦。
價錢:250PP
🗒️ 青花
💛旺角高質良心小店泰國菜💛咩事!好食到嚇親既良心店我竟然今日先第一次食⁉️要知道炮製傳統而地道風味泰式料理唔容易,呢間我真係會encore再encore‼️ 💛泰式虎蝦金邊粉($138)💛必食‼️‼️係最最最好味的一道!兩隻大虎蝦,番茄炒蛋,豆腐乾,花生,芽菜洋蔥等做配菜!虎蝦肉質超爽彈金邊粉帶有醬汁的濕潤,但保持煙韌彈牙唔會過淋酸甜醒胃惹味非常!如加入少少辣味,就更有泰國風味了。私心🌟推薦❗💛大蝦冬陰公 ($96)💛 *必食‼️‼️老闆真係好佛心~隻蝦使唔使咁大隻呀🥰落左香茅真係大加分‼️‼️湯底酸酸的好醒胃,再加上來自蝦和魚露的鮮味,真的是過癮到不行。陰功湯色香味俱全,滿足曬我呢個吃貨的胃口。 💛醉鬼炒粿條 ($118)💛我同家姐都係「辣妹」揀得呢道梗係知佢夠曬辣啦‼️粿條煙韌,但有d痴埋一舊舊扣左少少分五花腩薄切有好多塊~其他配料份量好足夠~一開始食時唔覺得好辣,直至食到一半,辣味慢慢由喉中湧出,食到我鼻水直流,家姐比我更食得辣,下次會再要求加辣‼️ 💛泰式豬頸肉沙律 ($86)💛加左辣椒粒、蔥、芫茜、檸檬葉及乾蔥等去撈,豬頸肉好入味, 美中不足係略嫌有少少乾~整體味道辣中帶酸,好有層次,令人胃口大
💛旺角高質良心小店泰國菜💛
咩事!好食到嚇親既良心店我竟然今日先第一次食⁉️
要知道炮製傳統而地道風味泰式料理唔容易,
呢間我真係會encore再encore‼️

💛泰式虎蝦金邊粉($138)💛必食‼️‼️
係最最最好味的一道!
兩隻大虎蝦,番茄炒蛋,豆腐乾,花生,芽菜洋蔥等做配菜!
虎蝦肉質超爽彈
金邊粉帶有醬汁的濕潤,
但保持煙韌彈牙唔會過淋
酸甜醒胃惹味非常!
如加入少少辣味,就更有泰國風味了。
私心🌟推薦❗

💛大蝦冬陰公 ($96)💛 *必食‼️‼️
老闆真係好佛心~
隻蝦使唔使咁大隻呀🥰
落左香茅真係大加分‼️‼️
湯底酸酸的好醒胃,
再加上來自蝦和魚露的鮮味,
真的是過癮到不行。
陰功湯色香味俱全,滿足曬我呢個吃貨的胃口。

💛醉鬼炒粿條 ($118)💛
我同家姐都係「辣妹」
揀得呢道梗係知佢夠曬辣啦‼️
粿條煙韌,但有d痴埋一舊舊扣左少少分
五花腩薄切有好多塊~
其他配料份量好足夠~
一開始食時唔覺得好辣,
直至食到一半,辣味慢慢由喉中湧出,
食到我鼻水直流,
家姐比我更食得辣,下次會再要求加辣‼️

💛泰式豬頸肉沙律 ($86)💛
加左辣椒粒、蔥、芫茜、檸檬葉及乾蔥等去撈,
豬頸肉好入味, 美中不足係略嫌有少少乾~
整體味道辣中帶酸,好有層次,令人胃口大開!

怕辣既朋友唔使擔心,
餐廳仲有好多唔辣的食物可以揀架
平日晚8點幾去到竟然坐無虛席
餐廳外仲有等緊入坐的食客~
建議先訂位,
即場排隊有排排喔!

*設加一服務費*

📍青花 (The Forest) (旺角)
Tel: 34682558

2023-03-25 44 浏览
行旺角波鞋街行到好攰見到一座商場好綠化入去休息下見到“青花”食店客人吾多快快入座休息下Order蟹肉芒果沙律(清新口味芒果好甜配上蟹肉絲絕配)串燒豬肉配沙嗲醬椰汁芒果糯米飯(暖暖糯米芒果好甜)
行旺角波鞋街行到好攰
見到一座商場好綠化
入去休息下
見到“青花”食店
客人吾多
快快入座休息下

Order
蟹肉芒果沙律(清新口味芒果好甜配上蟹肉絲絕配)
串燒豬肉配沙嗲醬
椰汁芒果糯米飯(暖暖糯米芒果好甜)

2023-03-24 319 浏览
有段時間沒吃泰國菜了~這次就來了一家滿有名的打卡泰式餐廳❣️看得出生意很好,室內都坐得滿滿的,服務員都一直在忙這家餐廳的環境寬敞舒適,有乾花作裝飾,佈置得像置身在森林之中,還有落地玻璃窗,外面是空中花園,一大片綠油油的草地,小編有幸坐在窗邊的位子,邊吃邊看著外面的綠色風景,格外的心曠神怡😚..𐐂單點 (散叫)𐐚。沙拉 Salad。.❥ 芒果蟹肉沙拉 HK$118滿滿的一大盆沙拉🤩沙拉菜清甜可口,醬汁甜甜的,當天的芒果鮮甜多汁😋,蟹肉的加入另外還有些青瓜和紫洋蔥等,吃起來也爽口開胃,解膩👍🏻.。燒烤 Barbecue。.❥ 炭燒牛肉串燒沙嗲 (4串) HK$82牛肉味香濃,加上表面灑了孜然粉,燒得香口,沙嗲醬微辣,裡頭有些許的花生碎,增添了口感,相當的惹味😙.。飯麵 Rice。.❥ 泰式虎蝦金邊粉HK$138兩隻大虎蝦肉質飽滿彈牙有蝦味,金邊粉口感柔軟,濕潤度剛好不乾澀,味道甜甜帶點酸,配菜有芽菜、蛋絲和豆乾等等,上面還灑了些花生碎所以吃起來更香口,也增添了口感,份量十足.。甜品 Dessert。.❥ 椰汁西米糕 (4件) HK$48分了兩層,上面是一塊厚厚的椰子肉,下面是西米、些許的玉米
看得出生意很好,室內都坐得滿滿的,服務員都一直在忙
𐐂單點 (散叫)𐐚

。沙拉 Salad。
❥ 芒果蟹肉沙拉 HK$118

。燒烤 Barbecue。
❥ 炭燒牛肉串燒沙嗲 (4串) HK$82

。飯麵 Rice。
❥ 泰式虎蝦金邊粉HK$138

甜品 Dessert。
❥ 椰汁西米糕 (4件) HK$48

分了兩層,上面是一塊厚厚的椰子肉,下面是西米、些許的玉米粒和白果 (銀杏果),夠濕潤不乾澀,甜度剛好,還不錯
。飲品 Drink。
❥ 菠蘿熱情果茶 HK$34
酸酸甜甜,酸味偏重,很開胃,和泰國菜很搭配👍🏻
❥ 桔仔酸梅汁 HK$36
友人點的,也是酸酸甜甜的,她也覺得不錯

(っ◔◡◔)っ
2023-03-19
午餐
  • 芒果蟹肉沙律
  • 泰式虎蝦金邊粉
2023-03-24 55 浏览
平時同朋友聚會要諗食咩好🧐,永遠都係一大難題。不過建議去「青花」就實無死🌻,坐得舒服又好味。之前食過幾次都好滿足,水準穩定,係泰菜基礎上加上創新配搭或食材🥢,以下都係我地必叫Item!————————————————👅路邊炭火豬腩生菜包($118)👍🏻甜醬油豬腩燒至焦香,豬皮特別彈牙,生菜包可以中和僅餘嘅油膩感🥬,愛辣嘅朋友可以加埋酸辣汁,另外貼心附上濕紙巾,整污糟手都唔怕啦👅泰式虎蝦金邊粉($138)👍🏻虎蝦,金邊粉吸收鮮甜番茄味🍅,夾雜蛋絲、芽菜同蔥段,材料豐富👅 馬拉盞炒椰菜 ($68)👍🏻超級香口惹味嘅馬拉盞,其實類似蝦醬味,椰菜炒到爽口鮮甜🤩,火候控制啱啱好👅 香蕉薄餅($78)👍🏻上次食唔到香蕉仔好飲恨,終於係青花食得到啦😚,暖笠笠嘅香蕉加朱古力醬🍌,有誰不愛呢?👅 泰國奶茶($38)👍🏻泰奶當然要飲全糖先品嘗到精粹,所以係冇得減甜㗎!雖然唔係螞蟻人🧋,我覺得甜度可以接受,而且飲得出個茶香味,唔錯唔錯————————————————🚩總結:私藏旺角泰菜名單🇹🇭———————————————— 🌟注意:另收加一服務費————————————————📍 青花地址:旺角奶路臣街1

————————————————
👅路邊炭火豬腩生菜包($118)

👅泰式虎蝦金邊粉($138)

👅 馬拉盞炒椰菜 ($68)

👅 香蕉薄餅($78)

👅 泰國奶茶($38)

🚩總結:私藏旺角泰菜名單🇹🇭
🌟注意:另收加一服務費
📍 青花
地址:旺角奶路臣街17號The Forest 1樓107-108號舖
2023-03-21 85 浏览
同老公去青花食泰國菜🇹🇭 我地預約咗12點食午餐🍽周末原來都好full,好彩我地預先網上預約~青花環境好靚,以大自然作主題的裝潢🌾我地坐係餐廳角落位,可以望到外面仿草地的野餐位置🪵感覺好悠閒🍃⭐️白冬蔭公-南薑椰奶雞湯(小) 💲86一碗都足夠2-3人分享。湯頭呈奶白色,質感順滑,不算太辣。椰奶比例多,椰香味香濃,冬蔭公味道酸辣來得溫和,容易入口。入面有不少雞件,份量豐富。⭐️荔枝菠蘿紅咖喱大蝦 💲128紅咖喱香辣惹味,配上不少菠蘿粒同荔枝果肉,感覺清新。入面的大蝦有輕輕香煎過,肉質厚實,啖啖肉好彈牙。⭐️泰式虎蝦金邊粉 💲138兩隻大大的虎蝦擺在中間,賣相好精美。虎蝦炸得連外殼都十分香脆。虎蝦帶有少少醬汁,更加鮮味可口。金邊粉酸甜有致,拌埋花生碎,好香口惹味。⭐️泰國奶茶💲38冰涼透心又香甜的泰國奶茶,令人有瞬間去到泰國的感覺🧋消暑一流。⭐️斑蘭椰汁糕 💲48最後叫咗一份糕點🍀斑蘭椰汁糕口感煙韌。斑蘭味道香甜,散發獨特的香氣。📍青花 旺角奶路臣街17號The Forest 1樓107-108號

同老公去青花食泰國菜🇹🇭 我地預約咗12點食午餐🍽
周末原來都好full,好彩我地預先網上預約~
青花環境好靚,以大自然作主題的裝潢🌾

⭐️白冬蔭公-南薑椰奶雞湯(小) 💲86

⭐️荔枝菠蘿紅咖喱大蝦 💲128

⭐️泰式虎蝦金邊粉 💲138

⭐️泰國奶茶💲38

⭐️斑蘭椰汁糕 💲48

📍青花
Aesthetic Dinner and Full of Thai Flavours 🇹🇭✨Appetiser Platter 🥘: A great variety and all are tasty. Personal favourite is the chicken. ✨Garlic Stir Fry Beef with Lettuce 🐮: Beef is not tough and well seasoned. Flavours balance well with the lettuce. ✨Chicken Tikka Masala with Roti Paratha 🐔: The chicken is not spicy which is perfect for non-spicy eaters. The roti has a nice aroma and has a flaky texture. ✨Pad Thai with King Prawn 🦐: The flavours are right there but would be nice if the Pad Tha

Appetiser Platter

Chicken Tikka Masala
Roti Paratha

✨Pad Thai with King Prawn 🦐: The flavours are right there but would be nice if the Pad Thai can be less damp.
Pad Thai with King Prawn

✨Garlic Stir Fry Kale 🥬: The kale is nice and crunchy with the nice garlic flavours.
Garlic Stir Fry Kale

✨Passion fruit Soda 🥤: A tangy and refreshing drink. The sweetness and the sourness balance well.
Passion fruit Soda

An enjoyable Thai dinner. The dishes had nice flavours and beautifully presented. Portions are also very good for sharing.
2023-03-17 163 浏览
話說朋友琴晚同我去補食生日飯局吖😌朋友訂左枱,但我地去到先知限時90分鐘,明既想做到轉生意。朋友去到先,所以佢地嗌齊野食,然後有碟炒椰菜苗(通常必食既泰菜)但真心佢係炒椰菜(炒上海回鍋肉) 😂唔係椰菜苗,問埋職員佢都話係椰菜苗🙂食到7點半左右,已經問要唔要甜品,要唔要上蛋糕(朋友準備) 提我地8點交枱,但我地仲有一半野未食晒😂, 眼見都有幾張吉枱,又無客人等枱,但個感覺....... 大約交枱15分鐘前,我地話上埋蛋糕吖,佢好有心思,個蛋糕上埋碟,仲有xxxx happy birthday(收切餅費,算係有啲心思既一間既) 不過就寫左我朋友個名😂😂我地笑爆左,再自己抹走左個名,好似白費咗佢既心思。食物上既質素不如以前嘅,可能出咗名之後,係差咗啲啲嘅🙂
話說朋友琴晚同我去補食生日飯局吖😌
再次到訪青花🌶️😍食物依然有水準🌟看見很多食客點了豬腩肉生菜包🥙我們也點了一份試試😋用豬腩肉來做生菜包感覺很特別🤣肉的外層包裹了類似焦糖的醬汁,炭烤味十足。因為肥肉的部分比較多,吃多了可能有一點點膩,幸好是配搭了酸味泰式醬汁🤪🤪可以中和口味☺️必定要Encore冬陰單骨雞翼🍗醃料像冬陰公一樣,酸酸辣辣,外皮又炸得很香脆,令人一隻接一隻吃不停😋😋❣️馬拉盞炒芥蘭很有驚喜🌶️🤩他們用了很嫩身的芥蘭,清甜爽口😚然後調味剛好,不會過咸,非常好吃☺️🙌🏻紅咖哩🥘也是encore的菜式。這次點了手抓薄餅配搭著一起吃。咖哩水準依然👏🏻蝦肉爽口彈牙🍤能夠吃到蔬菜的鮮甜和荔枝菠蘿的果香🍍值得一試!
再次到訪青花🌶️😍食物依然有水準🌟

看見很多食客點了豬腩肉生菜包🥙

• 冬陰單骨炸雞翼
2023-03-16 84 浏览
「青花」是藏在口袋的清單 一直想試 位於波鞋街The Forest裡面的「青花」以森林為主 環境舒服 有落地玻璃窗外面有草地空地💚有種泰國🇹🇭旅行的感覺 食物種類繁多 改良泰菜是新突破另外 值得一讚 工作人員服務態度好好就算問好多問題也有耐心回應~🦐🍝泰式虎蝦金邊粉 $138兩隻泰式燒虎蝦大大隻 新鮮彈牙金邊粉麵質柔軟 濕炒 口感更出色雞蛋🥚是偏向炒滑蛋質地 另外配試上脆脆花生 豆乾 好惹味😛我位友人Pad Thai愛好者都誠意推介❤️~🐂路邊炭火粉牛肉生菜包小辣椒炒🌶️牛肉 好邪惡👀牛肉份量亦很多如果生菜🥬可以多一點 就更好~芒果糯米飯 🍚真心推必🫶藍色蝶豆花糯米飯賣相吸引💙 糯米飯暖糯 超煙韌 特別好吃芒果🥭來自澳洲香甜芒灑上香脆的椰子片🥥 點綴口感非常豐富🤤~🦋蝶豆椰子奶蓋同樣賣相非常吸引 藍白色配搭💙🤍 重椰香味~甜度適中~🥭楊枝甘露奶蓋楊枝甘露奶蓋不會過膩 椰奶味奶蓋也很出🫶🏻楊枝甘露料亦算多 好味💛------------------------------
「青花」是藏在口袋的清單 一直想試
位於波鞋街The Forest裡面的「青花」
以森林為主 環境舒服 有落地玻璃窗

楊枝甘露奶蓋不會過膩
椰奶味奶蓋也很出🫶🏻
楊枝甘露料亦算多 好味💛

2023-03-13 110 浏览
今天突然想吃泰國菜,找了一間在旺角好評不錯的泰國菜。由於我5點左右就去吃了所以店裡客人不算多,兩個人吃了470HKD左右。點了三道菜,咖哩雞、白冬陰功湯、大蝦炒金邊粉。首先是咖哩雞,味道不錯,份量也不少,有點辣,不能吃辣的朋友要小心,用來送飯一流,咖哩內的雞和各種料都很夠。白冬陰功湯小份的8x hkd,大份的好像14x hkd,本來怕小份是單人份所以點了大份的,結果很大一鍋,料也是很夠,味道很好,不會辣但不會很單調。大蝦炒金邊粉是三道菜最好的一道,有兩隻大蝦,然後用茄汁炒蛋和金邊粉,味道很好,但份量卻有點少,但味道就值得一試了。吃飽後湯和咖哩都剩一半以上,所以打包回家當宵夜多吃了一餐😂店員都很友善,唯一是一個阿叔一直在hard sell 菜式,有點不自在,其他都很好。店內環境也不錯,蠻好看的,也不會髒亂,值得再去的一間泰國菜🫡
今天突然想吃泰國菜,找了一間在旺角好評不錯的泰國菜。
點了三道菜,咖哩雞、白冬陰功湯、大蝦炒金邊粉。
吃飽後湯和咖哩都剩一半以上,所以打包回家當宵夜多吃了一餐😂
大蝦炒金邊粉
咖哩雞
白冬陰功湯
2023-03-12
大蝦炒金邊粉
咖哩雞
白冬陰功湯
2023-03-09 216 浏览
Open Rice 我用咗咁多年,今次係我第一次的起心肝願意落筆留食評。見OpenRice 啲comment 咁好,環境又好似好舒適咁,所以想同幾個好耐無見嘅好友來聚聚。我哋中午12點度到,1:25pm就趕客lu~ 如果一早知道呢間餐廳會趕客兼冇乜Service的話我哋就唔會嚟啦!再者,經常都在OpenRice 訂枱食飯,今次都係第一次收到SMS,中午12點訂6人枱,食個咁普通嘅午餐係需要先付訂金$500。我以為自己book錯咗去邊間食好西。雖然價錢都好normal,Set lunch $68-$88, 但野食可用難食來形容。所以連相都無意欲想影!落單時好有茶餐廳feel, 我哋每人嗌完一個set lunch ,仲要係每人都嗌有小食最貴那個set lunch, 落完單走嚟話我哋爭幾十蚊至符合minimum charge!拗哂頭!完全唔知有最低消費每人$100!唔見Open Rice有其他人提及呢點,咁可能係我嘅問題吧!食12點,我係唔應該訂6位嘅….. 12點自己walk-in la….下次…….okok…無下次…~完~

2023-03-09 120 浏览
旺角嘅泰國菜選擇唔係好多,可以試下呢間地理位置方便嘅餐廳餐廳用左好多植物做裝飾,打卡一流,食物賣相好似花咁靚🌸食物份量睇落細細份,但食落好多夠哂飽🥭芒果蟹肉沙律 $118沙律加左芒果汁做酸味,撈埋一齊酸酸甜甜😋沙律仲加左好多蟹肉,口感豐富🥓炭燒豬頸肉 •酸辣青醬 $118豬頸肉份量好多每片都切得好大塊好厚,有好香嘅炭燒香味配埋個醬酸酸地又帶點辣,好惹味🦋藍蝶花蟹肉菠蘿炒飯 $138賣相已經超靚嘅菠蘿炒飯,炒飯有菠蘿之餘伴碟仲有四分一個菠蘿連埋上,菠蘿燒過仲要起哂肉切好哂,食起黎好方便炒飯面頭鋪滿哂蟹肉,另外仲有肉鬆同腰果可以撈入炒飯😋炒飯混入左菠蘿同提子乾,味道酸酸甜甜,炒飯口感偏濕潤🥛楊枝甘露奶蓋 $48有芒果肉柚子肉,加埋奶蓋令整體味道偏奶味重🥥蝶豆花椰子奶蓋 $48成杯飲品好靚打卡一流😍椰奶味好重
旺角嘅泰國菜選擇唔係好多,可以試下呢間地理位置方便嘅餐廳
餐廳用左好多植物做裝飾,打卡一流,食物賣相好似花咁靚🌸
食物份量睇落細細份,但食落好多夠哂飽

🥭芒果蟹肉沙律 $118
沙律加左芒果汁做酸味,撈埋一齊酸酸甜甜😋
沙律仲加左好多蟹肉,口感豐富

🥓炭燒豬頸肉 •酸辣青醬 $118
豬頸肉份量好多
每片都切得好大塊好厚,有好香嘅炭燒香味
配埋個醬酸酸地又帶點辣,好惹味

🦋藍蝶花蟹肉菠蘿炒飯 $138
炒飯面頭鋪滿哂蟹肉,另外仲有肉鬆同腰果可以撈入炒飯😋
炒飯混入左菠蘿同提子乾,味道酸酸甜甜,炒飯口感偏濕潤

🥛楊枝甘露奶蓋 $48
有芒果肉柚子肉,加埋奶蓋令整體味道偏奶味重

🥥蝶豆花椰子奶蓋 $48
成杯飲品好靚打卡一流😍
椰奶味好重

2023-03-08 158 浏览
之前有個𝙱𝙱𝙲 朋友係外國返嚟小編帶左佢嚟青花食泰國嘢🍹覺得餐廳環境幾好,食物質素唔錯今次二訪決定要試下新嘢!ฅ^•ﻌ•^ฅ-♡︎泰式虎蝦金邊粉 $𝟷𝟹𝟾一上枱就覺得賣相好吸引虎蝦大大隻 \(^ヮ^)/如果加返多𝚍 配菜落去炒會更加分~-♡︎炭燒牛肉串燒沙爹 $𝟾𝟸嚟食泰國嘢點少得串燒~食得出牛肉加入左調味粉去燒味道夠晒地道( ͡° ͜ʖ ͡°)-♡︎蒜蓉炒椰菜 $𝟼𝟾份量超多,好抵食!-♡︎榴槤薄餅 $𝟽𝟾薄餅唔乾,入口煙煙韌韌餐廳選用左馬來西亞榴槤嚟製作榴槤味特別濃郁,大推(≧◡ ≦) ♡➜ 𝙵𝚘𝚕𝚕𝚘𝚠 𝚑𝚔𝚏𝚘𝚘𝚍_𝚗𝚘𝚝𝚎 𝚏𝚘𝚛 𝚖𝚘𝚛𝚎-♡︎蝶豆花椰子奶蓋 $𝟺𝟾椰子味香濃,好睇又好飲~🥥-♡︎楊枝甘露奶蓋 $𝟺𝟾味道唔會過甜鍾意芒果嘅一定要嗌返杯| (• ◡•)|
之前有個𝙱𝙱𝙲 朋友係外國返嚟
小編帶左佢嚟青花食泰國嘢🍹
覺得餐廳環境幾好,食物質素唔錯
今次二訪決定要試下新嘢!ฅ^•ﻌ•^ฅ
♡︎泰式虎蝦金邊粉 $𝟷𝟹𝟾
一上枱就覺得賣相好吸引
虎蝦大大隻 \(^ヮ^)/
如果加返多𝚍 配菜落去炒會更加分~

♡︎炭燒牛肉串燒沙爹 $𝟾𝟸
嚟食泰國嘢點少得串燒~
食得出牛肉加入左調味粉去燒
味道夠晒地道( ͡° ͜ʖ ͡°)

♡︎蒜蓉炒椰菜 $𝟼𝟾
份量超多,好抵食!

♡︎榴槤薄餅 $𝟽𝟾
薄餅唔乾,入口煙煙韌韌
餐廳選用左馬來西亞榴槤嚟製作
榴槤味特別濃郁,大推(≧◡ ≦) ♡
榴槤薄餅

➜ 𝙵𝚘𝚕𝚕𝚘𝚠 𝚑𝚔𝚏𝚘𝚘𝚍_𝚗𝚘𝚝𝚎 𝚏𝚘𝚛 𝚖𝚘𝚛𝚎
♡︎蝶豆花椰子奶蓋 $𝟺𝟾
椰子味香濃,好睇又好飲~🥥
蝶豆花椰子奶蓋

♡︎楊枝甘露奶蓋 $𝟺𝟾
味道唔會過甜
鍾意芒果嘅一定要嗌返杯| (• ◡•)|
2023-02-28
榴槤薄餅
蝶豆花椰子奶蓋
2023-03-08 122 浏览
預約咗6:45pm,準時到即刻有枱。一坐低就落單叫咗4碟野,6:50pm落單,6:55pm到齊哂,快到大家知咩事啦。泰式路邊甜辣鮮果撈沙律用膠袋袋住切粒生果分別有木瓜、荔枝、菠蘿,另有一兜醬,本人從未見過泰國菜會有呢樣,見識少。味道同食生果一樣。蒜蓉包味道可以馬拉盞炒椰菜通常泰國菜會有通菜,但佢冇,唯有試椰菜,味道一般,冇乜特別藍碟豆蟹肉菠蘿炒飯Menu相好靚,被佢吸引咗,但實物真好趕客。成碟飯只係一碟將腰果、肉鬆、提子乾、菠蘿、蟹肉、飯擺埋一隻碟上面,冇炒過,最多係將提子菠蘿撈埋飯里面,味道唔係我口味泰式奶茶甜到呢最攞命係,90分鐘用餐時間,6:45pm入坐,8:15pm交枱,但8pm已摧俾錢。隔5秒走過嚟叫我俾錢,第一次同佢講等等,第二次再同佢講俾少少時間,個時仲未過鐘,到我俾錢走時都未過鐘,明白要做生意,但我又未過時間,咁樣咁chur咁趕客,印象有啲差兩個人每人$250

泰式路邊甜辣鮮果撈沙律

蒜蓉包
味道可以

馬拉盞炒椰菜
通常泰國菜會有通菜,但佢冇,唯有試椰菜,味道一般,冇乜特別

藍碟豆蟹肉菠蘿炒飯

泰式奶茶