招聘中
$16,000-$21,000
$21,000-$23,500
$16,000-$19,500
月薪 (面议)

青花 (THE FOREST)

Champak Restaurant by ATUM (THE FOREST)
2023-04-27 55 浏览
滿有特色的新派泰國菜😊 坐落在旺角商場The Forest,平日晚市座無虛席,我們有預早book 位,所以來到沒有等很久。很喜歡這裏的裝潢,用了很多植物作裝飾,給人一點休閒感💗加上雲石枱和金色時尚椅子,又帶點優雅。料理方面,供應的泰國菜有不少帶有Fusion特色,而且份量都多,價格親民。🔶白冬陰功·南薑椰汁雞湯 $86/小可以足夠二人享用,入面料也很多。入口香濃幼滑,濃稠恰好富有椰汁香和微酸的冬陰功香。🔶芒果蟹肉沙律 $118配有甜味多汁的芒果粒丶鮮甜蟹肉和新鮮爽脆的沙律菜👍🏼還拌有芒果汁,果味香濃,十分開胃清新。🔶泰式虎蝦金邊粉 $138賣相靚!兩大隻虎蝦放在正中間,金邊粉炒得濕度剛好,拌有花生碎和豆乾,很有口感。入口微酸開胃。🔶龍鬚糖三色冰 $48絕對是打卡靚飲品。三色冰上放上了一大卷三色龍鬚糖,可以一邊吃龍鬚糖,一邊喝底下的香濃椰奶。龍鬚糖入口軟綿即化,甜而不膩。椰奶裡還有三色馬蹄粒粒,外層煙韌內裡爽脆。🔶鮮熱情果梳打 $42大半隻熱情果放在杯面上,賣相也別具特色,裏面還有很多新鮮熱情果粒,香甜解渴。

🔶白冬陰功·南薑椰汁雞湯 $86/小

🔶芒果蟹肉沙律 $118

🔶泰式虎蝦金邊粉 $138

🔶龍鬚糖三色冰 $48

🔶鮮熱情果梳打 $42

🌸今日同👦🏻行左去旺角The Forest shopping兼係青花食個精緻晚餐🥰-𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐑𝐞𝐯𝐢𝐞𝐰 食評 🐥雞皮卷 $82一份有五粒,兩個人share食岩岩好,雞皮好脆口,而且雞皮裡面釀左好足料嘅雞肉🥳好好味❗️-🍢炭燒串燒沙嗲 (牛+豬) $82餐牌上只有分別牛/豬串燒,問左侍應先知可以雙拼🤩咁樣就可以一次過滿足兩個願望🥳 沙嗲有濃厚花生味👍🏻 牛同豬肉都唔會過柴,係厚實嘅口感,讚❗️-🦪篤篤炒卜卜蜆 $128卜卜蜆好大隻🥰 醬汁調味岩岩好,唔會過咸,蜆嘅鮮味亦能保留🙆🏻‍♀️-🦐荔枝菠蘿紅咖喱大蝦 $128總共有4隻大蝦,荔枝粒同菠蘿粒數量都唔少,為成份咖喱增加果甜味👍🏻 紅咖喱少辣,但辣度適合香港人口味,小編都好中意啊🥳-📍 青花@atumchampak 旺角奶路臣街17號The Forest 1樓107-108號舖-環境:🌸🌸🌸🌸味道:🌸🌸🌸🌸服務:🌸🌸🌸🌸衛生:🌸🌸🌸🌸性價比:🌸🌸🌸🌸-#hkfoodie #foodbitxh #foodbitxh_mk #hkeat #hkig #hkfood #hkgirl #香港美食 #instafood #hkfoodblogger
🌸

味道:🌸🌸🌸🌸
服務:🌸🌸🌸🌸
衛生:🌸🌸🌸🌸
性價比:🌸🌸🌸🌸
#hkfoodie #foodbitxh #foodbitxh_mk #hkeat #hkig #hkfood #hkgirl #香港美食 #instafood #hkfoodblogger #打卡美食 #instamood #香港好去處 #打卡餐廳 #相機食先 #香港美食指南 #香港美食日記 #香港美食推介 #香港打卡 #餐廳推介#假日好去處 #香港必吃 #香港美食 #香港好去處 #香港探店 #香港旅遊攻略 #旺角美食 #旺角黃店 #theforesthk #mutarestaurant #atumrestaurant #atumchampak
2023-04-25 58 浏览
🥰二訪仍然高質·🐷炭燒豬頸肉($118)份量超多~肉厚帶焦香👍🏻點埋酸辣青醬,惹味開胃·🥬馬拉盞炒芥蘭($78)炒得好靚仔~不過食到底略略咸左少少🤏🏻·🥢泰式虎蝦金邊粉($138)2隻虎蝦大大隻肉質新鮮🥰金邊粉酸酸甜甜,濕度剛好,配豆腐乾/碎蛋/花生,好滿足·🍚藍蝶花蟹肉菠蘿炒飯($138)大食仔見到蟹肉發光🤣賣相好靚🥰一樣份量足.炒飯上有大量蟹肉,配埋烘後香脆腰果、香甜肉鬆及提子乾!香甜燒菠蘿解膩,不錯·📍青花旺角奶路臣街17號The Forest 1 樓107-108號
🥰二訪仍然高質

📍青花
《📍青花 By ATUM食評》by@ihungry.hk今次小編帶大家去位於旺角試試ATUM Restaurant旗下嘅青花 @atumchampak,青花以天然色系作調,簡約設計再加花卉點綴,彷如置身城市中嘅小小後花園🌸,鐘意打卡嘅你絕對唔可以錯過🫶!而青花亦主打多款新派東南亞菜式,唔單至可以帶你品嘗地道泰風味,仲要係超高CP值添👍!🔸『冬蔭單骨炸雞翼 - $82』一睇外表就覺得超「炸」,超「邪惡」!單骨炸雞翼超級之脆, 一咬口先有豐富肉汁湧出嚟,之後就有陣陣冬蔭公味作餘悸,味道超有層次,令小編食唔停口😎!🔸『路邊炭火蒜炒牛肉生菜包 - $118』成日食泰式豬肉生菜包,不如今次試下炒牛肉生菜包!先講講炒牛肉火喉係剛剛好,唔會炒得太鞋身。而炒牛肉仲帶香濃嘅炭火味,加埋辣椒同蒜頭,令味道更加香濃,再加埋新解嘅生菜包埋一齊食,感到係超級滿足😍!🔸『炭燒豬肉串燒沙嗲 - $76』炭燒豬肉串燒係必叫!炭燒豬肉串燒炭燒過後香氣十足🔥,特製沙爹汁亦都非常之惹味,絕對係超地道,就好似泰國夜市嘅串燒一樣,超重口味😝!🔸『泰式虎蝦金邊粉 - $138』唔單至外表夠打卡,連味道都係超Perfect!金邊粉
《📍青花 By ATUM食評》by@ihungry.hk

🔸『冬蔭單骨炸雞翼 - $82』

🔸『路邊炭火蒜炒牛肉生菜包 - $118』

🔸『炭燒豬肉串燒沙嗲 - $76』

🔸『泰式虎蝦金邊粉 - $138』
唔單至外表夠打卡,連味道都係超Perfect!金邊粉上先有大大隻新鮮虎蝦,蝦肉口感超Q彈,啖啖肉亦夠曬滿足。而金邊粉亦都炒得超有獲氣,酸酸甜甜嘅醬汁絕對係靈魂,100%色香味俱全😎!

🔸『泰象青檸梳打 - $36』
食完咁多重口味嘅美食,點都要飲杯嘢解解膩🍹!泰象梳打超級之有氣,超強勁氣泡帶來超清爽嘅口感,再加埋酸酸甜甜嘅青檸🍋,超感覺超開胃,健康又解渴解膩💦!

🤪iHungry肚餓指數:10/10分
餐廳名稱:青花By ATUM
營業時間:星期一至星期日(12:00-22:00)
聯絡電話:3468 2558
地址:旺角奶路臣街17號The FOREST 一樓107-108
  • 泰式虎蝦金邊粉
見到很多人都去了泰國旅行,忍不住都想去食下泰國菜😚已經是二訪了,食物和環境也不錯,性價比高~·餐廳裝潢以天然色系作主調,採用落地玻璃窗,感覺好開揚舒適☀️而且每道菜式都色彩繽紛,令人有打卡的衝動😆·1️⃣炭燒豬頸肉 • 酸辣青醬($118)超推介🔥岸燒過的豬頸肉非常香,肉質爽口彈牙,蘸埋酸辣青醬更惹味🤤·2️⃣泰式虎蝦金邊粉($138)虎蝦連殼燒肉質好彈牙😚金邊粉炒得很乾身不會有很重的油膩感,加了蛋一齊炒,還有花生粒伴碟,撈勻食口感更豐富😋·3️⃣榴槤薄餅($78)榴槤控必試💚一上枱熱辣辣,咬落去真的有榴槤餡,好香好好食😍😍·4️⃣椰皇($42)每次食泰國菜都必飲椰汁,清甜解熱😚·5️⃣楊枝甘露奶蓋($48)之前飲過覺得不錯,今次再encore💛好足料,啖啖都飲到啫喱和碌柚肉,加上奶蓋更加邪惡😂令我忍不住飲完一杯🙈
1️⃣炭燒豬頸肉 • 酸辣青醬($118)
2️⃣泰式虎蝦金邊粉($138)
3️⃣榴槤薄餅($78)
4️⃣椰皇($42)
每次食泰國菜都必飲椰汁,清甜解熱😚
5️⃣楊枝甘露奶蓋($48)
2023-04-23 40 浏览
楊枝甘露充滿芒果同沙田柚果肉,椰奶香味,texture 非常濃厚,但放久之後因為冰會融化變淡。冬䕃公大蝦湯(小)味道正常,但加入𦭐菜,跟一般不同,各花入各眼。烤肉串,感覺有點硬同埋乾虎蝦金邊粉,味道不錯,料比較少,虎蝦二隻,有豆乾,花生碎雞棗,份量不大,適合當開胃菜,係類似腐皮包免治雞肉炸成條,然後切一段段。不錯。侍應服務態度非常好又有耐心,這是最讃的地方!餐廳位於旺角Forest , 就係波鞋街中咖啡色的好新的商場,在一樓,位置比較入,找到一樓洗手間旁邊就見到。充滿芒果同沙田柚果肉,椰奶香味,texture 非常濃厚,但放久之後因為冰會融化變淡。

烤肉串,感覺有點硬同埋乾

虎蝦金邊粉,味道不錯,料比較少,虎蝦二隻,有豆乾,花生碎

侍應服務態度非常好又有耐心,這是最讃的地方!

2023-04-22 49 浏览
這是一間最近食過態度最差嘅泰國餐廳門口大衛金髮扎辮的女子帶位由於太近門口加上附近有人咳嗽,所以不想坐該位置並要求坐較入位置 當時那名女子態度惡劣之後眼神非常不友善一怒之下拿着餐枱帶我們入去然後很大力的放下餐牌,因為我們只有2人她就執起剩餘多咗的餐具 非常大力眼神凶狠 非常之冇禮貌,簡直不知所謂咁小事都發咁大脾氣,仲要比氣我地受好似唔使俾錢咁 本人以後都不會再光顧
這是一間最近食過態度最差嘅泰國餐廳
一怒之下拿着餐枱帶我們入去
然後很大力的放下餐牌,因為我們只有2人
咁小事都發咁大脾氣,仲要比氣我地受
好似唔使俾錢咁 本人以後都不會再光顧
2023-04-22
午餐
要食出色東南亞菜,唔使出國都可以☺️ 青花𝗖𝗵𝗮𝗺𝗽𝗮𝗸 𝗥𝗲𝘀𝘁𝗮𝘂𝗿𝗮𝗻𝘁 𝗯𝘆 𝗔𝗧𝗨𝗠位於旺角𝖳𝗁𝖾 𝖥𝗈𝗋𝖾𝗌𝗍,環境彷彿置身泰國庭院,四周植物叢生。餐廳主打正宗東南亞菜式,無論拼盤、湯或主菜都極之出色,每次到訪都感到驚喜。 𝗕𝘂𝗯𝘂推介🔥👍 惹味拼盤 拼盤上有雞皮卷、酸腸、魚餅及雞棗等,每一樣都新鮮炸起,熱辣辣。雞皮卷脆口、酸腸Q彈、魚餅味濃、雞棗甜美,每一款都為味蕾帶嚟唔同嘅刺激。👍 荔枝菠蘿紅咖喱大蝦 大蝦肉質鮮甜,咖喱味濃郁,加上荔枝、菠蘿、秋葵等配菜,令成個咖喱更鮮甜。配上油酥手抓薄餅,麵包香脆,醬汁滲入麵包之間,味道層層疊疊。👍 藍蝶花蟹肉菠蘿炒飯藍藍嘅米飯上點綴蟹肉同菠蘿,色彩繽紛。飯粒鬆軟,蟹肉鮮甜,菠蘿爽口,三者融合在一起,菠蘿炒飯果然係永遠都唔會錯嘅選擇。📍青花Champak Restaurant by ATUM旺角奶路臣街17號The Forest 1樓107-108號舖

𝗕𝘂𝗯𝘂推介🔥

• 椰皇
  • 惹味拼盤
  • 油酥手抓薄餅
2023-04-21 75 浏览
旺角有間好靚嘅泰國餐廳 而且價錢合理😙食物都好靚 我緊係要尼打下卡🥰😍藍蝶花蟹肉菠蘿炒飯($138)呢碟飯真係好足料🤩🤩 無論係蟹肉 菠蘿都好多 啖啖都食到🥳 旁邊仲有菠蘿 燒過都好Juicy🤭 炒飯粒粒分明 亦都好香😋 配埋好甜嘅菠蘿 腰果 同埋肉鬆真係絕配👏🏼👏🏼 炭燒豬頸肉。酸辣膏醬($118)豬頸肉每舊都好厚🤩 咬落都幾有咬口 油脂均勻 燒得好香😍 酸辣膏醬都好夾 食落唔會咁漏🤤大蝦冬蔭公(小)($96)冬陰功非常香濃 酸味同辣味都好重😌 夠晒泰國風味 而且隻蝦真係好大隻🦐 入面都好多肉🤩芒果糯米飯($78)原來糯米飯都有加入藍蝶花😯 芒果大大份🥭 非常香甜 而糯米飯黏度適中 上面仲有烤過嘅椰子片 又香又脆 好夾呀🤗😋斑蘭椰汁糕($48)尼都係啱啱蒸起熱辣辣架 造型都好靚😍 食落煙煙韌韌 亦有好香嘅斑斕椰汁味 超好食😋楊枝甘露奶蓋($48)飲品都好有特色 呢杯楊枝甘露有芒果 西柚 啫喱喺入面😍😍 飲落有層次又有口感 加咗奶蓋 味道仲豐富左🤤

藍蝶花蟹肉菠蘿炒飯($138)

炭燒豬頸肉。酸辣膏醬($118)

大蝦冬蔭公(小)($96)

芒果糯米飯($78)

斑蘭椰汁糕($48)

楊枝甘露奶蓋($48)
2023-04-20 55 浏览
同事介紹我去這間波希米亞風格的泰式餐廳,餐廳主打創新東南亞菜,賣相精緻但不失份量。環境優美 打卡一流 我大約7/8點到都坐無虛席,等了一會才有位就坐。👉🏻泰式魚餅 $68一道泰式風味的小食,以魚肉磨成魚漿,加入泰式香料和蔬菜製成,口感細膩柔軟,帶有微辣的味道,搭配酸甜的泰式甜辣醬更加美味。👉🏻藍蝶花蟹肉菠蘿炒飯 $138色彩繽紛的菠蘿炒飯,用蟹肉、菠蘿、花生等食材炒製,再加上藍蝶花提供的天然色素,讓整道菜色擁有美麗的藍色調,口感清爽甜香。👉🏻紅咖喱香料三文魚 $138👉🏻白飯(碗)$15三文魚肉非常鮮嫩,口感細嫩,入口即化。紅咖喱和香料的味道非常搭,微辣的口感和香料的芳香完美結合。👉🏻龍眼桂圓茶(熱)$34十分養生。👉🏻熱薑香茅茶 $34口感辛辣香甜,能夠暖身驅寒。

👉🏻泰式魚餅 $68

👉🏻藍蝶花蟹肉菠蘿炒飯 $138

👉🏻紅咖喱香料三文魚 $138
👉🏻白飯(碗)$15

👉🏻龍眼桂圓茶(熱)$34
十分養生。

👉🏻熱薑香茅茶 $34
口感辛辣香甜,能夠暖身驅寒。
2023-04-13
  • 藍蝶花蟹肉菠蘿炒飯
2023-04-20 91 浏览
我都唔知d評分邊到黎,又話性價比又好食又性。叫左7 8樣野,得甜品係ok少少,其他主食:金邊粉完全唔係個隻味,火候唔夠,料又少,基本上得蛋,出邊4 50蚊一個有齊哂應有嘅配料同埋好食100倍!其他主食食完直程冇咩印象,好普通。出番少少mk是但一間泰國野都抵食又好食過佢。絕對唔建議,仲要平日去冇人又催你埋單想你走咁。環境又一般,性價比完全不值一提。價錢係泰國野黎講偏高,但質素又對唔住個價。諗起個金邊粉真係食緊唔知咩_ _。伏過一次就醒水*切餅費收人100 得幾隻碟比黎

*切餅費收人100 得幾隻碟比黎
2023-04-19 64 浏览
30/3/2023同朋友去The Forest ‘青花‘食個早飯(用eatigo app 訂枱,食物半價)我地叫左:炭燒豬頸肉:份量好多,豬頸肉燒得好香,點埋個汁好食豉椒卜卜蜆:份量好多,啲蜆好大隻,好吃 (如果佢綠色嗰啲葉可以炸到脆卜卜更加好)冬陰功單骨雞翼:冬陰功味都有少少辣,雞翼都好厚身,juicy 吾乾金邊粉 :兩隻大蝦,啲粉酸酸甜甜好好食飲品:鹹柑桔梳打:鹹柑桔好飲熱情果梳打 :朋友話幾好飲,好新鮮嘅感覺
30/3/2023

同朋友去The Forest ‘青花‘食個早飯
(用eatigo app 訂枱,食物半價)

我地叫左:
炭燒豬頸肉:份量好多,豬頸肉燒得好香,點埋個汁好食
金邊粉 :兩隻大蝦,啲粉酸酸甜甜好好食

飲品:
鹹柑桔梳打:鹹柑桔好飲
熱情果梳打 :朋友話幾好飲,好新鮮嘅感覺

2023-03-30
用餐优惠
團購
  • 冬陰單骨炸雞翼
  • 炭燒豬頸肉
青花 Champak 位於旺角新晉商場The Forest,主打地道泰國菜、小食同甜品🍧。餐廳嘅食物配搭特別,擺盤精緻,設計上用咗好多綠植作擺設🌿,充滿住泰式風情得黎又文青。餐廳仲擺放咗露營檯凳係戶外嘅人工草地🏕️,打卡一流😆! ------------------------------藍蝶花蟹肉菠蘿炒飯 $138深藍色嘅炒飯、黃色嘅菠蘿同白色嘅蟹肉形成鮮明對比,顏色鮮豔,好eye-catching🤩!炒飯偏濕潤,混入提子乾、肉鬆、腰果同蟹肉一齊食,鹹鹹甜甜好特別。旁邊配搭嘅菠蘿鮮甜,而且帶有微微炭香,十分開胃😙。------------------------------荔枝菠蘿紅咖喱大蝦 $128咖哩鹹香帶微辣,而且由於用咗荔枝同菠蘿熬煮嘅關係,所以比一般咖哩甜。大蝦份量頗多🍤,鮮甜爽彈好好食!------------------------------炭燒牛肉沙嗲串燒 $82牛肉表面焦香,內裏依然充滿肉汁,牛味濃郁。沙嗲汁有好香嘅花生味🥜,略為偏甜,搭配牛肉一流。------------------------------泰式糕點拼盤 $68糕點拼盤包括椰汁糕、西米芋頭糕同椰子水

藍蝶花蟹肉菠蘿炒飯 $138

荔枝菠蘿紅咖喱大蝦 $128

荔枝菠蘿紅咖喱大蝦

炭燒牛肉沙嗲串燒 $82

炭燒牛肉沙嗲串燒

泰式糕點拼盤 $68

糕點拼盤包括椰汁糕、西米芋頭糕同椰子水晶糕🍡,全部都甜而不膩,口感綿密。小編特別推薦椰汁糕,食落微暖而且椰汁味好香濃🥰!
泰式糕點拼盤

椰皇 $42

椰子大大個🥥,入面嘅椰子水份量好多好清甜。
荔枝菠蘿紅咖喱大蝦
炭燒牛肉沙嗲串燒
泰式糕點拼盤
2023-04-18 32 浏览
上次同Friend子行過啊旺角The Forest嘅時候已經想試呢一間青花,不過個時撞正Friday Night所以全晚full booking 左無得試🥲🥲(果然係人氣打卡餐廳👀)所以今日特登book咗食lunch!😙😙走入餐廳就好似去咗一個鬧市嘅綠洲咁🌴同時餐廳嘅雲石枱同埋純金嘅餐具又加多左一分氣派👑佢哋嘅擺盤亦都好鍾意放🌸🌷💐做裝飾,所以成間餐廳俾人嘅感覺都好Grand好靚~超級適合打卡!今次我哋試咗:1. 泰式豬頸肉沙律 $86呢度嘅沙律唔係西式salad嗰種生食既菜配肉,比較類似用泰式嘅醬汁將豬頸肉炒雜菜~所以如果你平時覺得西式salad 太生冷,過嚟都可以試吓呢一個泰式沙律😙😙豬頸肉煎得好爽脆彈牙,菜類亦炒得幾惹味。2. 路邊炭火蒜炒豬腩生菜包 $118呢個係今日嘅冠軍🏆啲豬腩舖滿曬成個碟咁制,店家真係毫不吝嗇😂😂😂我唸佢肉同生菜既比例係80:20(唔係肉通常會貴過生菜架咩👀)清晒啲生菜都唔緊要~店家都好好人咁幫我地refill左hahaha🥬🥬🥬(配埋五花腩食先無咁邪惡嘛😛😛)真係炒得好入味,一上枱見到油光滿滿✨都覺得好有食慾!3. 泰脆炸豬手 $148嚟到食泰國菜,又點

今次我哋試咗:

1. 泰式豬頸肉沙律 $86

2. 路邊炭火蒜炒豬腩生菜包 $118

3. 泰脆炸豬手 $148

嚟到食泰國菜,又點可以冇左Food Sec最愛嘅炸豬手呢?😌😌豬手層皮非常之脆,你食落口真係會有卡擦卡擦嘅聲😂😂今日發現咗將炸豬手連皮包生菜包嘅隱藏食法hahahaha個口感都幾得意,因為生菜係清新嘅脆,但豬手層皮係有油香嘅脆,所以兩層一齊食個口感都幾特別😋😋

4. 泰式糕點拼盤 (椰青糕|椰汁西米糕|斑蘭椰汁糕) $68

由於三款都想試,所以最後我哋決定索性叫一個泰式糕點拼盤😂😂食完之後我哋嘅排名如下:

🥇椰青糕
🥈班蘭椰汁糕
🥉椰汁西米糕

其實三款都唔錯嘅,只係椰青糕嘅口感最爽彈(班蘭椰汁糕比較軟糯),同埋Food Sec同Friend子都係揀飲擇食唔中意食椰汁西米糕啲粟米姐🤣🤣🤣

5. 楊枝甘露奶蓋 $48

最後真係要講吓佢呢一個楊枝甘露奶蓋,係超級好飲!😍😍😍(唔排除因為Food Sec 真係好鍾意芒果 hahahaha),飲落去好濃奶香,亦有粒粒超級甜嘅芒果🥭!

終於完咗食青花嘅心願😛最後亦都冇令我地失望嘅,環境好ig-able,店家服務亦都好好(一聽到我對筷子跌咗已經即刻攞對新筷子嚟🤣🤣斟水亦都好殷勤),食物質素都唔錯~大家行開旺角又多個新選擇😚😚

味道:👩🏻‍💻7.5/10
性價比:👩🏻‍💻7.5/10
環境:👩🏻‍💻8.5 /10
1️⃣泰式豬頸肉沙律 ($86)泰式豬頸肉口感超級爽脆,份量都算多。搭配上清新的生菜和酸辣的調味料,超級開胃2️⃣ 大蝦冬陰功 ($96)辣味和酸味的平衡非常恰到好處,就咁飲個湯都唔會覺得好口乾~而且蝦肉幾爽口又鮮甜, 仲有超級多蘑菇3️⃣藍蝶花蟹肉菠蘿炒飯( $138)菠蘿的甜味和蟹肉的鮮美完美地融合在一起,值得一讚嘅係仲有勁多菠蘿擺喺側邊,可以直接吉黎食,菠蘿超甜又多汁,此外,蟹肉份量都算多,值得一試。4️⃣香蕉薄餅($78)香蕉薄餅係今日嘅MVP,薄餅充滿着朱古力醬,勁creamy又煎得香,完全沒有好濟既感覺,食多兩碟都得呀!
1️⃣泰式豬頸肉沙律 ($86)

2️⃣ 大蝦冬陰功 ($96)

3️⃣藍蝶花蟹肉菠蘿炒飯( $138)

4️⃣香蕉薄餅($78)