2020-12-04
🎾 #波姐食好西一個人唔知食咩好嘅時候拉麵就係最好嘅選擇🍜就算唔係好似自修室咁嘅裝潢,一個人食拉麵都唔會覺得好寂寞,反正本來就係一人食一碗😂-⚾雞叉燒味玉雞白湯拉麵 $88如果要我將呢碗拉麵嘅部分排名,我會話:味玉 > 雞白湯 > 雞叉燒,估唔到味玉竟然係我最鍾意呢碗拉麵嘅地方🥚佢食落蛋黃好香,又都淡淡嘅酒香~加埋湯底同拉麵一齊食好滿足架🥰一直都無係日本食過雞白湯拉麵,但係身邊有個朋友一直堅持自己最鍾意嘅拉麵係雞白湯,無得去日本唯有係香港食日本過江龍試吓係咪真係咁好食😋佢哋湯底好濃郁,但係相比豚骨拉麵又無咁heavy,有好香嘅蔥油同雞油味,令成個湯底嘅調味好豐富但係又唔太過搶戲🤪雞叉燒嘅部分其實都好食嘅😂不過如果有得揀我都係鐘意食豚肉叉燒多啲🐷-⚽總評⚽如果唔使排長龍嘅話我都應該會再食😋下次同朋友一齊嚟嘅話要試下佢個羽根燒餃子🥟小鳥胃的困擾.........-🏐霸嗎拉麵尖沙咀金巴利道26號地舖12:00 - 23:00-#一粒波ARollingBall #一粒波碌去尖沙咀 #霸嗎拉麵 #hkig #hkfoodie #香港食評 #香港餐廳 #foodstagram
⚽總評⚽
🏐霸嗎拉麵