2020-01-05
今日去尖沙咀同朋友行街Shopping,之後朋友話好肚餓,就帶我去食好野喎。呢間舖頭開係一條斜路個到,就咁睇,我真係以為舖頭裡面都係斜既枱及櫈😂因為好多人排隊,我地大約等咗30分鐘先入到去坐。入到去職員問我地幾多位,之後就帶我地去坐吧台位,一座下,朋友就攞咗張點餐紙出黎,店舖好貼心,有中英文點餐紙,仲話我知一定要食邊一款拉麵,包我食完就回感到食過返尋味。因朋友介紹下,我地兩個都選擇點選炙燒豚肉海苔味拉麵 $98 ,麵度我選擇軟麵,少油走筍,但朋友話佢鍾意食筍,就叫我唔好走筍,一陣比埋佢食喎🤭,朋友選擇硬麵少油。豚肉厚身多汁,豚肉上面有一大點辣醬。有原隻流心溏心蛋,勁好食。仲三塊脆口紫菜。香濃既湯底,我實在忍唔到口飲咗一半湯,而朋友將全碗湯都飲清哂飲到見碗底,可想而之個拉麵真係好好味。真係令我食過返尋味。
因為好多人排隊,我地大約等咗30分鐘先入到去坐。
炙燒豚肉海苔味拉麵
炙燒豚肉海苔味拉麵