2021-02-25 523 浏览
We came for ramen today. I dont know why ramen was so expensive than in Japan. Seasonal menu: 天婦羅軟殼蟹蕃茄豬骨濃湯拉麵 $98My colleague tried this. She said the soup was so tomato. She thought that ingredients were not enough. Although soft shell  crab was crispy, there was only 1 and a small crab.  It was indeed expensive. 雞叉燒味玉雞白湯拉麵 $88The chicken were tender!! Hanjuku Egg was super nice but that was a simple cooking right? The soup was fine.

Seasonal menu:
天婦羅軟殼蟹蕃茄豬骨濃湯拉麵 $98

雞叉燒味玉雞白湯拉麵 $88

The soup was fine.

2021-01-10 508 浏览
每一次途經尖沙咀都見到好多人喺嗰度排隊 已經mark低咗呢間野好耐! 今次諗唔到食啲咩就決定去試下呢間! 行到下午茶時段先去食 又咁岩無人去排隊~ 大部份拉麵舖頭一樣 都可以自行選擇麵嘅軟硬度~ 要唔要蔥同埋筍 仲可以揀少油~炙燒豚肉味玉拉麵 $88我就揀咗最Basic嗰款 不過就走左筍! 豚骨湯底真係好濃郁~ 不過有少少後悔冇揀到少油 同埋略為咸左少少~豚肉好厚身 煮得都好淋 不過塊豚肉偏少脂肪但係總括嚟講 可能好多人排隊有期望~ 但食落就真係普普通通 至少我唔會去排隊食~

炙燒豚肉味玉拉麵 $88
豚肉好厚身 煮得都好淋 不過塊豚肉偏少脂肪

2021-01-06 402 浏览
 🇭🇰霸嗎拉麵 Ramen Bari-Uma🍜灸燒豚肉拉麵 (💰$83)豚肉厚厚的 豚肉脂肪一半一半 好油好肥美🤪炙燒過好香油脂味 肉質比較腍身脂肪部分入口即溶麵質都幾爽口唔會腍
 🇭🇰霸嗎拉麵 Ramen Bari-Uma

🍜灸燒豚肉拉麵 (💰$83)
豚肉厚厚的 豚肉脂肪一半一半 好油好肥美🤪
炙燒過好香油脂味 肉質比較腍身
脂肪部分入口即溶
麵質都幾爽口唔會腍
  • 灸燒豚肉拉麵
2020-12-30 274 浏览
話說小編經過尖沙咀分店無數次,上網見到介紹專登去食先知完來個間就係霸嗎😂之前都見成日有人排隊,不過依加疫情嚴重,黃金時段去食都係得四、五枱客🥺.🥟炙燒豚肉味玉拉麵對於一個拉麵愛好者黎講,其實有少少失望,因為唔太搵到碗麵嘅獨特之處🧐當然整體係唔差嘅,不過感覺上好多拉麵店/過江龍嘅湯底都做到呢種濃度同味道😕值得一讚嘅係舊叉燒,燒得好靚好入味!.🥟辛口燒餃子完全冇諗過啲辣椒醬咁辣,食第一舊餃子嗰陣完全冇撥開啲辣椒成舊擺落口,辣到pk🤣雖然好辣,但個辣椒醬係超惹味,如果叫唔辣嘅話,反而可能會有啲單調,因為餃子本身又係冇乜特別🤫.🍽味道: 3/5🏙環境: 3/5‍👨🏼‍🍳服務: 3/5💧衛生: 3/5💰價錢: 2/5
🥟炙燒豚肉味玉拉麵
💧衛生: 3/5
💰價錢: 2/5
  • 辛口燒餃子
2020-12-06 299 浏览
今日去左尖沙咀一間人氣好高嘅拉麵店--"霸嗎拉麵"🍜.雖然等嘅時候好熱😂😂但唔洗等好耐就入得啦😙.叫左個炙燒豚肉味玉拉麵同燒汁唐揚炸雞。個拉麵湯底好濃🤩🤩拉麵嘅軟硬適中,幾有口感!同埋啲麵條都幾掛麵!🤤🤤果粒溏心蛋仲係原隻架!😍😍另外個燒汁炸雞都好好味,熱辣辣脆卜卜,加埋啲燒汁真係好正😚😚你間拉麵店嘅價錢又合理同適中,唔怪得咁多人推介,呢間拉麵店真係可以食完再食呀!😆👍🏼
今日去左尖沙咀一間人氣好高嘅拉麵店--"霸嗎拉麵"🍜
雖然等嘅時候好熱😂😂但唔洗等好耐就入得啦😙
2020-12-04 204 浏览
🎾 #波姐食好西一個人唔知食咩好嘅時候拉麵就係最好嘅選擇🍜就算唔係好似自修室咁嘅裝潢,一個人食拉麵都唔會覺得好寂寞,反正本來就係一人食一碗😂-⚾雞叉燒味玉雞白湯拉麵 $88如果要我將呢碗拉麵嘅部分排名,我會話:味玉 > 雞白湯 > 雞叉燒,估唔到味玉竟然係我最鍾意呢碗拉麵嘅地方🥚佢食落蛋黃好香,又都淡淡嘅酒香~加埋湯底同拉麵一齊食好滿足架🥰一直都無係日本食過雞白湯拉麵,但係身邊有個朋友一直堅持自己最鍾意嘅拉麵係雞白湯,無得去日本唯有係香港食日本過江龍試吓係咪真係咁好食😋佢哋湯底好濃郁,但係相比豚骨拉麵又無咁heavy,有好香嘅蔥油同雞油味,令成個湯底嘅調味好豐富但係又唔太過搶戲🤪雞叉燒嘅部分其實都好食嘅😂不過如果有得揀我都係鐘意食豚肉叉燒多啲🐷-⚽總評⚽如果唔使排長龍嘅話我都應該會再食😋下次同朋友一齊嚟嘅話要試下佢個羽根燒餃子🥟小鳥胃的困擾.........-🏐霸嗎拉麵尖沙咀金巴利道26號地舖12:00 - 23:00-#一粒波ARollingBall #一粒波碌去尖沙咀 #霸嗎拉麵 #hkig #hkfoodie #香港食評 #香港餐廳 #foodstagram
🎾 #波姐食好西
⚾雞叉燒味玉雞白湯拉麵 $88
⚽總評⚽
🏐霸嗎拉麵
尖沙咀金巴利道26號地舖
12:00 - 23:00
2020-11-07 274 浏览
已經唔知第幾次食霸嗎每次食都覺得個湯頭好正夠濃亦鐘意佢既面底夠硬掛湯力高舊日式叉燒用火槍燒得又香又脆每次成碗食完飲埋湯都覺得好滿足每隔一排都會再去每次水準都keep到唔錯唔錯
已經唔知第幾次食霸嗎
唔錯唔錯
2020-10-04
  • 特盛炙燒豚肉拉麵
2020-10-19 642 浏览
霸吗绝对不便宜,吃一顿连饮料起码100元以上,但经常看到不少年青人在门外排队。在尖沙咀办完事后,途经这家拉面店,被店外的写出的价钱吸引着。下午茶套餐比正价便宜了一大截,而且还有小吃和饮料送。刚好正是这个时段,就进去试试。午饭时间刚刚过去,客人不多。被安排坐在一个单丁的面壁的位子,调味科和饮用水都齐全。看了他们的下午茶套餐,就果断的点了一个。先上炸鸡,3小件再附一小块柠檬。咬下去是外脆内嫩,肉汁还保留着,很不错的小吃。主角的拉面上场了,两块厚叉烧鸡件,口味带点甜。原以为白汤是清甜的,实际上有点咸,比预期差。至于面质,感觉有点软私粘,下次要说清楚说面不要烫太久。整个餐78元,当然比茶餐厅贵,但与正餐相比,再整体衡量一下吃了的东西,算是便宜的。

午饭时间刚刚过去,客人不多。

唐揚炸雞

2020-10-19
唐揚炸雞
2020-10-07 460 浏览
放長假外出食晚餐,揀左好耐冇食的拉麵,係最愛雞白湯拉麵,有雞湯鮮甜,唔似平時豬骨湯咁膩。雞叉燒味玉雞白湯拉麵熱辣辣好香,雞白湯濃而不膩,係咸左少少,但幾鮮甜。成碗都係雞,除左湯底係雞湯,連叉燒都係雞肉。雞叉燒好正,有2大塊,厚切啖啖肉,肉質嫩又彈,雞皮唔肥又薄,仲好香。味玉糖心做得好好,流心又入味,味道相當濃郁,仲多份酒香味,好正。麵質好咬有麵粉香,掛到湯汁好吸味,份量亦足夠。炸雞 $15有2件,不過口感麻麻地,雖然炸得脆身,但雞肉乾左d,同埋肉質老哂。
雞叉燒味玉雞白湯拉麵

雞叉燒味玉雞白湯拉麵

麵質好咬有麵粉香,掛到湯汁好吸味,份量亦足夠。

2020-10-02
2020-09-28 257 浏览
喺尖沙咀番工都番左一段時間,成日見到舖外咁多人排都總係好想試下。今日早左放工,人龍唔算多,兩個人排左十分鐘就入得喇!叫左個炙燒豚肉味玉拉麵,味道唔差嘅,湯底算係幾有豚肉味,但略嫌油左少少(大家落單一定要圈少油❗️),同埋試過咁多間拉麵,比起其他舖黎講,個湯底有進步空間可以再濃啲。至於塊叉燒,真係比足料呀!又大又厚,調味唔會太咸,可以話係呢個拉麵嘅靈魂🤣要搵野彈嘅話,我會覺得隻蛋唔得。拉麵蛋黎講有輕微過熟,早半分鐘拎上黎應該會好啲。唔係淨係得我隻蛋係咁,我朋友個碗都一樣,對蛋有要求嘅就唔好咁高期望喇。
2020-09-27 228 浏览
上星期去尖沙咀renew passport,野都未食就出左門口,搞完都1點好肚餓😪 見到The One對面有間拉麵店排哂長籠,行埋去八卦下,原來係廣島過江龍🍲 為食既我唔想排隊但又想食😆 所以決定都係買外賣返去慢慢嘆~·🍲炙燒豚肉味玉拉麵 HKD$88🥟羽根燒餃子 HKD$35🥃元祖彈珠汽水 HKD$20·返到去打開個外賣仲熱嘅♨️ 拉麵同湯係分開裝,值得一讚👍 一打開已經聞到好濃郁既豬骨湯味🤤 原來佢既豬骨湯有「最強濃厚豚骨No. 1湯底」之稱,用豬脛骨、豬背骨、雞骨同多種蔬菜熬煮超過10個鐘🤩 唔怪得之咁香咁濃啦😋 拉麵亦係自家製,喜歡軟麵既幼軟度👍 而配料既豚肉都唔錯,帶點燒烤過既焦香味,豚肉既油脂入口即化,好幸福既感覺😍·另外仲叫左客 🥟羽根燒餃子,餃子皮好薄,仲有金黃色既脆底,推薦呢~

🍲炙燒豚肉味玉拉麵 HKD$88
🥟羽根燒餃子 HKD$35
🥃元祖彈珠汽水 HKD$20

2020-09-10
外卖自取
午餐
  • 炙燒豚肉味玉拉麵
2020-09-14 229 浏览
上星期六,見好耐冇食過拉麵就去左尖沙咀霸嗎拉麵買外賣反去食。炙燒豚肉味玉拉麵:麵揀了適中,湯底選了少油。餐廳外賣盒貼心地將湯底和拉麵分開,吾怕拉麵吸到發脹。拉麵份量幾多,麵質彈牙又吾易斷;再配合濃郁湯底令整體味道好配合啊!另外,炙燒豚肉吾算太肥,而口感林林地,豚肉香味十足;味玉可有流心效果,好滑口!!筍好爽口。另加了味玉$10,粟米粒$10:由於味玉實在太好味,所以自己忍吾住叫多隻!至於粟米粒份量真系極多,味道仲甜甜地;加入在拉麵中,可增加口感之餘,又多份甜甜地既味道,大家不仿一試!羽根燒餃子:由於外賣反屋企食,所以有倒汗水令燒餃子林左。但餃子入面好足料,包滿左鮮豬肉同埋菜;整體味道鮮味突出。

2020-09-14 284 浏览
喺附近返工所以見到有TEA SET 所以就嚟試吓啦,我今次食咗雞叉燒雞白湯拉麵配唐揚炸雞,餐嚟到我問職員拎沙律醬,職員話下午茶餐唔會配任何醬料,要正價食嘅先會比,我心諗唔係啊嘛......乾爭爭夾硬食🌚🌚🌚 不過拉麵個湯底雖然話清湯但我都覺得幾夠味,但係啲雞好老囉鞋颯颯,可一不可再,以後唔會再嚟食👎🏻👎🏻👎🏻簡直就係俾錢買難受,而且呢個價錢食個lunch唔算話平,但係佢無服務無質素就認真麻麻
唐楊炸雞
2020-09-14
2020-09-13 156 浏览
呢日去左馬莎買零食,之後就過對面霸嗎拉麵,順便買埋外賣同老公食tea。天氣真係好熱,多謝侍應姐姐見我拎住一袋二袋野,所以比我在近門口張抬點餐及等外賣望下對面抬,見到d拉麵好正咁,咁就好隨意點左兩個拉麵,點完之後,大約15分鐘就取得,包裝已經取勝少少,好靚囉,呢個都係一個好好既宣方法拿拿聲返到屋企,打開兩個拉麵係好香,仲熱辣辣雞叉燒味玉雞白湯拉麵 :雞腿肉圍圈,令到外觀和豚肉叉燒類似,雞肉保持肉汁,肉質軟腍滑嫩,配上雞骨湯底夠濃郁,而味玉係半熟流心狀態,亦都入味,拉麵份量岩岩好。炙燒豚肉味玉麵拉麵 :一件好厚既炙燒豚肉,以為白色的部分是肥豬膏,原來都係肉來的,肉質軟而入味,一入口,沒有肥膩感,豚肉味很濃郁。

拿拿聲返到屋企,打開兩個拉麵係好香,仲熱辣辣

雞叉燒味玉雞白湯拉麵 :

炙燒豚肉味玉麵拉麵 :
2020-09-06
10 分钟 (外卖自取)
2020-09-10 2978 浏览
以前次次行過霸嗎見倒長長嘅人龍,就算幾好食都冇心機排,見而家唔洗點排隊就黎試下,外賣仲可以有八五折添!霸嗎嘅拉麵主要分豚骨湯底同雞白湯底,不過見佢新出左個期間限定嘅檸檬豚肉拉麵,我都幾鍾意食酸野,所以今次就試哩個啦!霸嗎除左拉麵,都有丼飯、小食、甜品同飲品提供。外賣拉麵有送埋發熱包同說明書教點用,打開黑色拉麵外盒,裡面分左上下兩格,上格係拉麵,下格係用黎放發熱包,不過記住要拆開發熱包包裝先好放入去,之後加水去到指定嘅注水線,發熱包就會發熱。檸檬酸辣豚肉拉麵($93) - 湯底同拉麵係分開,食之前先將湯底倒入麵裡面,再閂埋蓋等幾分鐘,之後發熱包開始發熱,會見倒蓋上面個氣孔不斷出煙就即係食得。發熱包嘅熱力真係好犀利,熱度同堂食冇分別,都係熱辣辣嘅。酸辣湯底冇得揀辣度,大約係中辣程度,我自己食得辣就覺得幾刺激惹味,如果本身只係食開小辣嘅朋友可以會食得較辛苦。可能因為係辣湯底,所以有少少搶左個檸檬酸味,如果食倒酸味,建議點冇辣或者免費追加多三塊檸檬。麵質我揀左偏硬,硬度都啱啱好,叉燒好大塊,差唔多有成隻手掌咁大,燒到濃濃地好正,旁邊仲有好多木耳絲,好爽口。辣汁唐揚炸雞($38) - 炸雞有五大

霸嗎除左拉麵,都有丼飯、小食、甜品同飲品提供。

檸檬酸辣豚肉拉麵

辣汁唐揚炸雞($38) - 炸雞有五大舊,冇骨啖啖肉食得方便,雞肉唔會太乾,加埋個辣汁幾惹味。
辣汁唐揚炸雞

雀檸($15) - 雪得夠凍。
雀檸
總結,外賣自取85折後,大約$120有拉麵有小食有飲品都唔算貴,拉麵湯底唔會太稀幾濃味惹味,有左發熱包外賣都食倒熱辣辣拉麵,唔想排咁耐外賣都係個唔錯選擇。
辣汁唐揚炸雞
雀檸