2014-01-18 1833 浏览
聽聞呢間隱世拉麵有特色又好食,特登同朋友黎試下。間舖真係幾隱蔽下,所以都揾左陣。去到咁岩有位唔洗等,內裡先睇到係用木板圍間舖出黎,啲凳係用汽水箱疊成,講真係幾唔好坐,但勝在夠特別。我點左個赤伝拉麵,朋友點左黑伝,拉麵上枱時店員都好細心咁講解一次,要將拉麵浸入湯食。我個赤伝拉麵係蕃茄味,咸味較重,無乜甜味,食耐左會覺得太咸,同埋越食越口渴,睇黎落左不少味精。叉燒口感不錯,仲俾左全隻溏心蛋。店員見我地食到咁上下會主動加清湯。加左清湯後就無咁咸,易入口好多。朋友對於佢個黑伝(即黑蒜油湯),都係話太咸喇。
聽聞呢間隱世拉麵有特色又好食,特登同朋友黎試下。

赤伝拉麵
2014-01-17
  • 隱世赤伝
2014-01-17 1425 浏览
這店開業不久已經光顧, 是朋友介紹的, 也是我第一次食日本正宗的つけ麺. 之後食過無數的日本拉麵, 但每次去西九都會心思思掛住隠家的つけ麺. 今次食完想為這初心食店寫食評.平日放工去到已經有人龍, 我地都算早所以好快有位. 個staff很耐心介紹不同味道 (其實我食過晒!), 好快就選了白伝和黑伝.餐廳環境幾日式, 好以小型士多咁. 另外客人係坐汽水箱食麺, 都幾特別. 每枱都有介紹如何食つけ麺. 係有圖step-by-step咁教仲有教邊隻口味落邊種調味料, 等大家唔好亂落破壞碗麺的味道.約10分鐘上麺. 賣相不相. 個麺係幼麺, 硬度適中, 不會太腍. 雖然係直身幼麺, 但掛湯能力都OK. 兩碗湯都有味付糖心蛋,荀, 半肥瘦叉燒, 和印有' 隠家 '的紫菜. 糖心蛋十分流心, 好好味! 叉燒分量足夠, 幾腍不太肥.白伝- 即係原味豬骨湯底. 未食麺先飲湯, 都幾濃豬骨味. 我覺得可以再濃D令麺更容易掛湯. 另外個湯不是太油, 食完冇咁飽咁滯 .黑伝- 即係豬骨湯底加黑蒜油. 一樣係濃豬骨味底 但我覺得黑蒜味可以再濃D. 本身自己係好鍾意黑蒜的, 所以要扣分!!總括來說分量係一人前,

白伝
黑伝

總括來說分量係一人前, 唔會唔夠飽. 價錢合理. 下次我想買佢個外賣SET返屋企都可以食!
庆祝纪念
圣诞节
白伝
黑伝
2014-01-09 1200 浏览
前晚就去見識一下『隱家拉麵工場』進店感覺不錯,拉麵師傅亦是日本人,店員亦細心為客人介紹口味,品評:以沾麵來說這湯⋯味道過淡⋯拉麵掛湯能力一般⋯應該是因為麵條過幼有關⋯至於荀乾非常鮮味,而且味玉流心度更是一絕!最後離開時拉麵師傅們會禮貌感謝,這點多加了不少分數!(+8分)可是⋯如果要在香港現有的沾麵比較⋯還未能進五甲之內⋯整體總合我給予72分

前晚就去見識一下『隱家拉麵工場』
進店感覺不錯,拉麵師傅亦是日本人,
店員亦細心為客人介紹口味,
品評:
至於荀乾非常鮮味,而且味玉流心度更是一絕!
可是⋯如果要在香港現有的沾麵比較⋯還未能進五甲之內⋯
整體總合我給予72分
  • 隱世白伝
隠家拉麵工場 Kakurega Ramen Factory尋日睇 OPEN RICE 突然好掛住呢度啲拉麵由於現在都係家庭日, 當提早少少同老公預祝 X'MAS因為呢家好多人架, 遲少少啲野又無甚至收工一放工就仆過去,可能係12 月23, 啲人去哂開 PARTY老公去到先, 話佢去到排第一, SO LUCKY!!我要白, 老公要紅, 佢仲加叉燒上次去到無哂 FIRE BALL, 今次有, 毎人要一客兩位鄉里以為係炸魚旦之類,原來係一個辣球,放落啲麵度打散佢我唔敢打散哂, 只用一半,啲味好濃 (唔太味精) 好正~下次同老公share 一個都ok 啦 坦白, 我呢啲食開小辣真係有少少over 咗,下之真係一半就ok啲叉燒好好味,唔乾, 之前喺 RAMEN CHAMPION 嗰邊都係偏乾身,所以一直我都唔太愛吃,呢度係好乾滑架聽佢教, 加少少昆布醋,加嗰少少酸味落去個湯會無咁 "漏"好滿足呀~好想再食但係我又好full, 無可能加多個麵佢仲有外賣麵但我又自問煮唔返嗰個味, 無買......
隠家拉麵工場 Kakurega Ramen Factory
尋日睇 OPEN RICE 突然好掛住呢度啲拉麵

由於現在都係家庭日, 當提早少少同老公預祝 X'MAS
因為呢家好多人架, 遲少少啲野又無甚至收工
一放工就仆過去,
可能係12 月23, 啲人去哂開 PARTY
老公去到先, 話佢去到排第一, SO LUCKY!!
我要白, 老公要紅, 佢仲加叉燒

上次去到無哂 FIRE BALL, 今次有, 毎人要一客
兩位鄉里以為係炸魚旦之類,
原來係一個辣球,
放落啲麵度打散佢
我唔敢打散哂, 只用一半,
啲味好濃 (唔太味精) 好正~
下次同老公share 一個都ok 啦
隠世白伝+fire ball
隠世赤伝+fire ball

坦白, 我呢啲食開小辣真係有少少over 咗,
下之真係一半就ok
啲叉燒好好味,
所以一直我都唔太愛吃,
呢度係好乾滑架
聽佢教, 加少少昆布醋,
加嗰少少酸味落去個湯會無咁 "漏"
好滿足呀~好想再食
但係我又好full, 無可能加多個麵
佢仲有外賣麵
但我又自問煮唔返嗰個味, 無買......
外賣麵
外賣麵
题外话/补充资料: 好鍾意佢既日式feel 唯日唔鍾意, 係佢啲櫈係汽水箱嚟, 而啲枱都係 你對腳無得屈入去又無得算前伸 你一定要 "中" 前食, 唔知係咪特登咁令你不能坐得太舒服, 咁就加快你用餐既時間......
2013-12-23
庆祝纪念
圣诞节
隠世白伝+fire ball
隠世赤伝+fire ball
2013-12-01 537 浏览
行行下西九,越行越肚餓o既時間...忽然間係最隱閉o既地方發現呢間好似日本街邊檔o既餐廳名我都無睇我就就咁入咗去,我話...1位隊都唔洗排就坐底xd我周圍望望吓見成間鋪都係日文!!我以為廚師係日本人...原來唔係xd於是我第一吓心諗...點叫餐?連餐牌都係日文!!!+_+"我唯有亂叫...叫個最平o既試吓之後就叫咗個$78 o既麵,sorry"我唔識讀個名介紹唔到...唯有俾相你睇...我想話...1.啲麵好似手打麵咁彈牙,吸湯吸得好快,但絕對唔會變林2.啲叉燒係好似好肥,但係又彈又唔痴牙!3.甘荀係最特別的,把它跟肉一齊食會有好特別的甜味出黎!相反就咁食甘荀or肉無咩特別4.溫泉蛋真係流心!!食完覺得心都暖埋!5.湯可以自由加水,食極都好似重有咁,又濃又香,正!p.s.食完呢度,我寧願以後黎呢度食都好過去排勁耐隊去間咁貴o既一蘭拉麵度食專誠推介!!呢間o野真係一個西九龍o既美食寶藏
名我都無睇我就就咁入咗去,我話...1位
隊都唔洗排就坐底xd
我周圍望望吓見成間鋪都係日文!!
我以為廚師係日本人...原來唔係xd
於是我第一吓心諗...點叫餐?連餐牌都係日文!!!+_+"
我唯有亂叫...叫個最平o既試吓
$78o既沾麵...
我想話...
1.啲麵好似手打麵咁彈牙,吸湯吸得好快,但絕對唔會變林
2.啲叉燒係好似好肥,但係又彈又唔痴牙!
4.溫泉蛋真係流心!!食完覺得心都暖埋!
5.湯可以自由加水,食極都好似重有咁,又濃又香,正!

專誠推介!!呢間o野真係一個西九龍o既美食寶藏
2013-11-30
$78o既沾麵...
2013-11-14 411 浏览
臥虎非藏龍,而係藏左間隱家拉面店。店其實好細,佈置到一間小型士多咁,最特別應該客人坐既椅子,係裝支裝汽水個D箱,好地道既風味之餘,又可儲物,又環保,又慳錢:)有幾款沾面既選擇,分別係原味、黑蒜同辣味,店員問係唔係第一次黎食,我地話係,然後就熱多作純熟背誦既介紹。我要既係原味。面條粗幼度剛好,咬落有嚼勁(我ORDER要較硬既面的)份量女仔黎講我覺得岩岩好,無多無少。溏心蛋,WOW,溏心中間痴痴地牙架呢!略覺外層蛋白味唔夠。我覺得個面汁有稀,變左汁掛唔起o係面度,所以佢既湯底唔肥膩,叉燒好稔,而且帶少少肥,食落香口!最鐘意D筍爽爽酸酸咁,中和曬飽肚感同口感下次可以再黎深山探險,可能別有驚喜!
沾汁
沾汁內既料
臥虎非藏龍,而係藏左間隱家拉面店。
店其實好細,佈置到一間小型士多咁,
最特別應該客人坐既椅子,係裝支裝汽水個D箱,
好地道既風味之餘,又可儲物,又環保,又慳錢:)
有幾款沾面既選擇,分別係原味、黑蒜同辣味,
店員問係唔係第一次黎食,我地話係,
然後就熱多作純熟背誦既介紹。
我要既係原味。
面條
面條粗幼度剛好,咬落有嚼勁(我ORDER要較硬既面的)
份量女仔黎講我覺得岩岩好,無多無少。
唐心蛋
溏心蛋,WOW,溏心中間痴痴地牙架呢!
略覺外層蛋白味唔夠。
我覺得個面汁有稀,變左汁掛唔起o係面度,
所以佢既湯底唔肥膩,叉燒好稔,而且帶少少肥,食落香口!
最鐘意D筍爽爽酸酸咁,中和曬飽肚感同口感

下次可以再黎深山探險,可能別有驚喜!
2013-10-29
2013-11-02 311 浏览
近年拉面風又再度殺到黎hongkong~本人因為中學時代去過一間連鎖店幫襯拉面之後每個人把議去食拉面~都非常拒絕 因為又硬又濃又油 絕對唔系我口味 所以我無參與任何排隊熱潮。到呢排有位舊朋友知道我常常經過西9 就提議我一定要試呢間每日只賣100碗既拉面店~足足提左幾次 今日收工就去試一下啦~ 排隊時已有待應幫你點單~入到去好細好得意既日本格局,裡面大約一半人其實都系日本人!我今次試左呢個白伝 $78 ~ 坐低自己斟杯水 清清個口味先~面就送到來 ~ 呢間拉面鋪頭系採用沾面方式~每張台都有說明書既~我跟足佢既指引 佢唔會好油,面既硬度適中好煙un~湯雖然濃郁但唔會太鹹~ 連原本既叉燒,荀既味道都仲系度,流心蛋真系流心 食到有d甜味 ~ 唔會有腥味 ~份量好大ar 足夠一人架~ 唔會睇落咁細 ~呢餐真系食得好飽 排隊都無令我失望 ~ $78仲平過宜家d拉面店啦~仲唔洗另外加錢買蛋tim~ 你覺得貴唔貴 就要睇你點定義啦~不過唔知點解佢個湯底 我覺得昆布味濃d ^_^
近年拉面風又再度殺到黎hongkong~

入到去好細好得意既日本格局,裡面大約一半人其實都系日本人!

我跟足佢既指引 佢唔會好油,面既硬度適中好煙un~

湯雖然濃郁但唔會太鹹~ 連原本既叉燒,荀既味道都仲系度,

流心蛋真系流心 食到有d甜味 ~ 唔會有腥味 ~

份量好大ar 足夠一人架~ 唔會睇落咁細 ~

不過唔知點解佢個湯底 我覺得昆布味濃d ^_^
2013-11-02
  • 流心蛋
  • 隱世白伝
這間位於西九龍商場內的日本拉麵店位置比較隱蔽, 裝修簡樸, 坐位只用一些可樂箱造成, 每次也須排長龍入座, 但我仍喜歡光顧這店, 因他們對做麵的認真及對客人的態度, 我仍是給他們很高分的。這間主力是食沾麵, 即一碗濃湯另一碗拉麵齊上的, 客人須將麵沾上濃湯食用, 因是沾麵, 濃湯會較咸, 唔適合直接飲, 但當客人食完拉麵後, 便可要求侍應加上清湯, 之後客人便可飲那碗精華了, 好多人都會成碗湯飲哂, 我每次都係飲一半, 因太大碗呀, 都唔明成碗點飲 每人會有張order 紙, 一碗只可用一張, 本來只有3款沾麵可order, 就是, 隱世白伝 (豬骨味), 隱世黑伝 (黑蒜味) , 隱世赤伝 (蕃茄味) ,依家加了有咖哩湯拉麵, 四款也試過了, 除了咖哩味有很大分別外, 其餘3款也很相似, 所以order邊個都可以。最喜歡就是佢地嘅流心蛋, 好讚 記得有次, 那侍應送上拉麵來時, 強調我的流心蛋唔夠完美, 佢立刻say sorry, 仲即刻叫人再送一隻流心蛋比我, 但我又唔覺第一隻同第二隻又什麼分別, 佢即係只想送多一隻比我當補償那不完美的流心蛋吧! 要求真係高呀!另外在拉麵舖隔離佢地
隱世黑伝
流心蛋
最喜歡就是佢地嘅流心蛋, 好讚

外賣
另外在拉麵舖隔離佢地真係有間好細的工埸, 可以買那3款沾麵取走, 我未試過, 但訪問了佢地, 只須回家加水再加上他們付上的湯包一齊煮, 那便跟他們的湯底一樣, 但外賣裝沒有流水蛋的, 所以我沒有太大興趣買回家自己整, 想食只好下次再來光顧啦!
2013-07-14
隱世黑伝
流心蛋
2013-11-01 133 浏览
男朋友試完話好食,就帶我黎試!!!6點先開門,因中午已賣清。5點50分開始排隊,6點入到去都已經滿哂人好快,因不算大,係逼左啲但環境舒服,叫左碗赤,因我鍾意食藩茄,好正!!!隻蛋都好正流心既,最後連湯都飲埋超飽!!!值得一試!!!相片同之前會員既都差唔多唔駛重覆post啦!
會員既都差唔多
唔駛重覆post啦!
2013-10-27
  • 隱世赤伝
2013-10-27 156 浏览
近年 拉麵風不段襲港 吾少拉麵店都好出名 什至排隊排到水蛇春甘長。呢間隠家拉麵公場系深水埗既西九龍中心 其實已經開左好耐 成日經過都好想入去試下 不過一到夜晚已經見到好長既人龍 仲要間店好似好細甘 所以一直未有機會去食。今次終於特登5:30去左排隊 拉麵店6點正式開始做晚市生意 幸好我同男朋友排第10到拉 可以第一輪就入去食喇。5:50左右有個員工派點食紙比我地 上面其實好清楚寫哂名同價錢 原本叫左咖喱架 不過佢話無哂 唯有揀其他。6:00準時安排我地入去坐 鋪面果然吾大 只有20個座位左右 仲要所有台凳都系用可樂箱泥做腳 真系坐得好吾舒服!男朋友叫左赤云 一上台無香味吸引 d湯真系好稀 好似水甘 不過食落味道吾算好淡 ps但系完全無辣味。我就叫左黑云。首先 湯底同樣非常流質 稀到不得了 而且完全無黑蒜油味 食落去淡到好誇張。無論點幾多次都系好稀 依附吾到系d麵上去 搞到我有覺得吾似沾麵 反而似湯麵。另外 五花肉叉燒真系好似五花似 啖啖食落去都系肥肉feel 完全無左叉燒feel 已經吾系叉燒。唯一做得最好既就系溏心蛋 好滑 好甜 質感好好!其實我覺得呢間拉麵店真系好一般 如果當拉麵甘

其實我覺得呢間拉麵店真系好一般 如果當拉麵甘都仲ok 但沾麵真系吾ok。收得甘貴都系賣gimmick 鋪面好似幾特別  吾值得排甘耐入泥食甘既質素 仲要坐得好辛苦 食完淨系想快d走。
2013-10-11 209 浏览
西九龍中心才久已沒有踏足, 還記得以前的迷你過山車和溜冰場, 現在當然已經沒有, 商場內多了很多不同的商店, 食店亦多了很多, 但在這商場的食店一向給人不太美味的感覺, 而這家麵店竟出名起來, 今天不是特意來的, 是因為要考車牌筆試, 所以順道一試. 中午時份約一點四十五分, 店內八成滿座, 店舖不大但裝修特別. 雖然特別但是一點都坐得不舒適. 店員送上餐牌, 其實只有三款麵可選擇, 當然你仍可追加其他食物. 在等候時看看牆上的進食指示, 如何正確品賞沾麵的方法, 我當然會留心一看, 因是第一次吃. 我這碗是原味豬骨, 沒有追加任何配料, 我知道沾麵湯底是較濃的, 但覺得鹹了點的時候已是差不多吃到尾聲, 麵質不錯, 一少扎把麵浸到湯裏, 配料有紫菜, 溏心蛋, 筍和豚肉. 其實份量真的不少, 而最令我驚喜的是溏心蛋真的令我喜出望外, 真的很流心, 味道很好, 有很多出名的拉麵店都做不到如此美味的溏心蛋. 這碗是加了蕃茄和辣味的湯底, 感覺上有點不配, 但味道其實還可以, 相公最愛的是溏心蛋和筍, 因為他本身很喜歡吃筍, 而份量亦有很多. 只是他覺得不點都不辣並且有點蕃茄味..如果是沒有
溏心蛋
隱世赤伝
這碗是加了蕃茄和辣味的湯底, 感覺上有點不配, 但味道其實還可以, 相公最愛的是溏心蛋和筍, 因為他本身很喜歡吃筍, 而份量亦有很多. 只是他覺得不點都不辣並且有點蕃茄味..如果是沒有蕃茄而辣度又再加重些應會更好.
這是一個很貴的午餐, 但平日與相公一起食午餐的機會真是很少, 所以一試無妨. 加上沒有令我失望還有點驚喜. 另外店外的對面是他們造麵的工場還有外帶麵可供購買回家自煮.

估不到今次的西九龍午餐能帶給我一點驚喜, 不會忘記的溏心蛋.
2013-10-09
溏心蛋
2013-09-17 110 浏览
位於西九龍中心的日本菜,豈只有明將壽司!?顧名思義,餐廳的位置真的蠻難找;它隱身於蘋果商場內的角落,全場只有大約20個位。跟其他要排隊的拉面店一樣,在排隊的期間便讓客人先按自己的喜好來選擇面食。店外排隊位置放有3本漫畫,大概是為了讓客人打發時間; 相比起漫畫,白色牆身上的鉛筆塗鴉更為特別。好奇之下問了店員牆身是否供客人塗鴉之用,答案? 當然不是啦 lol大概等了20分鐘便可入座,店內裝潢以木為主題,椅子和檯腳都以汽水盤作基調,蠻省位置。參考了牆身的說明書,才知道這店是吃沾面的,真是後知後覺  第一次吃沾面,感覺還不錯。面身沒有過腍,但可能本人吃東西的速度較慢,還未吃到一半時面都開始變乾了,要費勁才能夾出面條。至於湯底方面,湯身比較濃郁,面條沾上湯後味道還不錯,有很香的蒜味,可惜吃到一半時開始覺得過咸; 加了豬骨湯後雖然變得易入口一點,但同樣地渴了幾啖後便咸得要放棄。整體而言,湯底真是偏咸,若然湯底可分不同濃度會比較好。
位於西九龍中心的日本菜,豈只有明將壽司!?

整體而言,湯底真是偏咸,若然湯底可分不同濃度會比較好。
题外话/补充资料: 每天面食數量有限,不要太遲去
2013-09-03
2013-09-01 61 浏览
食左個豬骨湯底?食完都唔記得咩味,淨係記得湯底好強勁既鰹魚味。個人喜愛湯麵多一點。因為沾麵都頗煩麻,要逐次逐次點湯。可能香港開了太多拉麵店,食到麻目左。呢間都可以一試。
個人喜愛湯麵多一點。
因為沾麵都頗煩麻,要逐次逐次點湯。
可能香港開了太多拉麵店,食到麻目左。

呢間都可以一試。

2013-08-30
2013-08-25 89 浏览
店舖名叫隱家,真的很隱世的名字!常聽小毛說這店的沾面好吃非常,有機會要帶小妹來嚐嚐,小店位於西九龍中心七樓,哈~當小毛拉著小妹九曲十三彎時,什麼行來買衣服耶?不是帶小妹去吃沾面嗎?原來已經到了門口,吓!?這裡食面的嗎?好像大欖都扯不上關係。來到早上十一時多,小毛說遲點便要等位,等了一會兒,店員便安排我倆入座。店內裝修簡潔,帶點雜貨鋪的味道,牆壁用上木板搭建,座位用上汽水膠箱,老實說雖則特別,但坐得一點也不舒服,雙腳不可向前放,只可往則放,全程擺上這個姿勢,頗難受的!聽說拉面中午限定50碗,晚市限定50碗,合共100碗,售罄便關門。買的只有沾面,拉面的新食法,分別有隱世白伝、黑伝、赤伝和咖哩口味。分別在於沾面的湯不同。愛吃拉面的朋友,都理應知道白伝,即原味豬骨湯底,喜歡濃味的,便會選上有顏色的湯底,所以我們揀了黑伝和赤伝。(隱世赤伝$98)豬骨湯底,加上濃濃的蕃茄醬,酸酸咪咪,非常醒神開胃,湯底用的是濃縮湯,所以不可直接喝,因為是非常的鹹!小店會有指示教學方面,如何正確地享受一碗沾面,雖則小妹沒有特別地看清楚,大都知道點吃,小妹可不是豬小腦袋~(隱世黑伝$88)豬骨湯底,再加上黑蒜油,整

(隱世黑伝$88)豬骨湯底,再加上黑蒜油,整碗湯黑漆漆的,小妹第一個感覺是害怕吃完後,嘴巴會變成墨魚嘴,所以吃完努力地用紙巾左抹右抹
,不讓嘴上留下污點!用上筷子一小口一小口沾上濃湯地吃,黑蒜油的香氣為整碗面畫龍點睛,增添不少色彩,特別喜歡吃那只溏心蛋,中間半熟的流心效果一流。
沾面由師傅徒手製作,不粗不幼,感覺有點像吃冷面。心形紫菜夠特別,看上去心情大開
。吃完後店員會親自為你加添熱湯,又變成另一種食法,沒有濃郁的味道,轉而轉化淡口的湯,學著日本的吃法,不用湯匙喝,直接用雙手捧著湯碗喝,才會感受到真正的知味。

吃完過後,門外真的現人龍了,幸好我們早來一步!
話說今日得閒無野做出街行比我發現左依間拉面店(隱家)行左咁多次西九  依加先知有間咁GE野 果然係隱家一開始排隊 條龍好長 前邊最小20人左右 本想放棄但食運吾錯 我系最後一位(每日得一百碗)可以免費加一個餸 我後邊GE朋友們可惜喔叫左個豬骨原味+蛋 食落感覺唔錯  溫泉蛋好味麵條比普通拉面硬 不過可以接受但叉燒就真係麻麻太肥仲有依間拉面店選擇較小 得3隻種類隱世白伝:豬骨原味隱世黑伝:豬骨+黑蒜油 隱世赤伝:番茄 (聽講係小辣)想食下D小食都冇可惜食法係好簡單 聰明GE你一睇就識 但千期唔好直接飲D湯 極鹹要食完面之後你叫佢地"加湯"(清湯)就可以飲啦@"@ (但個人認為都係較鹹)"店內圖示話要令起黎飲"味食過可以黎試下但唔見意成日食 認真的"鹹""小食多滋味 多食壞肚皮"
話說今日得閒無野做出街行
比我發現左依間拉面店(隱家)
行左咁多次西九  依加先知有間咁GE野 果然係隱家
太肥
仲有依間拉面店選擇較小 得3隻種類
隱世白伝:豬骨原味
隱世黑伝:豬骨+黑蒜油
隱世赤伝:番茄 (聽講係小辣)
想食下D小食都冇
可惜
要食完面之後你叫佢地"加湯"(清湯)
就可以飲啦@"@ (但個人認為都係較鹹)
"店內圖示話要令起黎飲"
味食過可以黎試下
但唔見意成日食 認真的"鹹"
"小食多滋味 多食壞肚皮"
题外话/补充资料: - -'''排隊冇野做可以睇漫畫(係門外)
2013-08-23