2018-06-12
我相信太肥膩對鍾意食雞煲嘅女士來講係一個最大嘅關口,所以往往令到佢哋卻步。之後就會令到好鍾意食雞煲嘅男士冇得食,陰公豬豬。呢一度一次過就可以滿足晒兩個唔同嘅要求,我亦都覺得就算對鍾唔鍾意食肥膩野嘅人士來講都係一個幾好嘅餐。呢度除咗散叫之外,我比較極力推介你哋食你一個雞煲龍蝦套餐。佢嘅套餐入邊首先就會有一部雞煲。視乎人嘅數量去決定雞嘅份量,我今日兩個人來講食,落去我覺得差唔多都會有一隻雞。先講一講呢一度嘅雞煲味道,我覺得有別於內地雞煲味道,呢度有自己的個人風味,唔會太辣,但係會有好濃嘅醬料香。當食完雞煲之後,出面嘅餐廳會係個雞煲入邊再加湯,咁樣反而會令到之後食其他唔同配料嘅時候變到非常之油膩。呢度直情會換一個新鍋底,套餐亦都會包埋呢一個鍋底唔需要另外加錢。呢個龍蝦鍋底我覺得佢嘅味道做得幾好,鮮甜。而且佢真係原隻龍蝦可以俾你即拆即食,無花無假。食完咁油膩嘅雞煲之後食返咁先甜嘅龍蝦亦都別有一番風味。其實食完個雞煲之後已經飽左七成,跟住仲要再食埋個龍蝦,其實已經飽左八九成㗎啦。但係佢呢個套餐就真係非常之豐富,除咗呢兩個湯底之外仲會包一大藍嘅海鮮,牛肉,蔬菜,丸類,水餃通通都有。唯一一樣野我覺得
唯一一樣野我覺得呢個餐要改善嘅呢就係包埋嘢飲啦,如果包埋啲冰凍嘅嘢飲嘅話呢,就非常之滿足。