2018-06-12 54 浏览
我相信太肥膩對鍾意食雞煲嘅女士來講係一個最大嘅關口,所以往往令到佢哋卻步。之後就會令到好鍾意食雞煲嘅男士冇得食,陰公豬豬。呢一度一次過就可以滿足晒兩個唔同嘅要求,我亦都覺得就算對鍾唔鍾意食肥膩野嘅人士來講都係一個幾好嘅餐。呢度除咗散叫之外,我比較極力推介你哋食你一個雞煲龍蝦套餐。佢嘅套餐入邊首先就會有一部雞煲。視乎人嘅數量去決定雞嘅份量,我今日兩個人來講食,落去我覺得差唔多都會有一隻雞。先講一講呢一度嘅雞煲味道,我覺得有別於內地雞煲味道,呢度有自己的個人風味,唔會太辣,但係會有好濃嘅醬料香。當食完雞煲之後,出面嘅餐廳會係個雞煲入邊再加湯,咁樣反而會令到之後食其他唔同配料嘅時候變到非常之油膩。呢度直情會換一個新鍋底,套餐亦都會包埋呢一個鍋底唔需要另外加錢。呢個龍蝦鍋底我覺得佢嘅味道做得幾好,鮮甜。而且佢真係原隻龍蝦可以俾你即拆即食,無花無假。食完咁油膩嘅雞煲之後食返咁先甜嘅龍蝦亦都別有一番風味。其實食完個雞煲之後已經飽左七成,跟住仲要再食埋個龍蝦,其實已經飽左八九成㗎啦。但係佢呢個套餐就真係非常之豐富,除咗呢兩個湯底之外仲會包一大藍嘅海鮮,牛肉,蔬菜,丸類,水餃通通都有。唯一一樣野我覺得

唯一一樣野我覺得呢個餐要改善嘅呢就係包埋嘢飲啦,如果包埋啲冰凍嘅嘢飲嘅話呢,就非常之滿足。
2018-06-11 228 浏览
今晚和朋友二人相約食火鍋,想了一會我建議不如去食雞煲?食完雞煲之後個火鍋湯底又惹味,結果我們選擇了66雞煲。去到餐廳先知道原來陸陸雞煲開業6週年,有個龍蝦海鮮火鍋套餐(套裝內也有雞煲),我們當然叫嚟試吓啦!一開始服務員為我們端上一鍋雞煲,我們平時愛食辣,所以點了中辣的雞煲,味道更香更濃。如果不太愛吃辣的話可以選擇BB辣或者小辣。食完雞煲之後職員為我們端上一煲龍蝦湯,他說一陣可以放火鍋料落去打邊爐。(p.s昨晚我問過店員,他說如果多過四個人去的話,可以叫request兩個煲都都用來打邊爐(雞煲和龍蝦煲)咁就唔使浪費咗個雞煲喇!煲內有一隻龍蝦(好多膏啊!全隻都有膏)龍蝦煲內除了龍蝦之外還有粟米和蕃茄做湯底,所以味道非常鮮甜。海鮮拼盤大約有8-10款,由於海鮮是每日新鮮取貨的,所以要視乎當日有邊款海鮮。我地今晚既海鮮有(鮑魚,帶子,廣島蠔,蟶子,蜆,海蝦,魚片,魷魚)P.S 4位以上還有「肉蟹」喔!🦀火鍋套餐除了海鮮之外,還有一般火鍋的食物,有「頂級牛肩胛」炸魚皮,自製炸響鈴,蟹柳,魚片頭,午餐肉,手打蝦丸,墨丸,魚皮餃,雲吞,水餃,白菜豬肉餃,韓式泡菜餃。鮮菜藍(油墨菜,娃娃菜,金菇,蓮藕

煲內有一隻龍蝦(好多膏啊!全隻都有膏)

P.S 4位以上還有「肉蟹」喔!🦀

火鍋套餐除了海鮮之外,還有一般火鍋的食物,有「頂級牛肩胛」

鮮菜藍(油墨菜,娃娃菜,金菇,蓮藕,蘿蔔,冬菇,生菜)
2018-06-10
1K
2018-06-10 61 浏览
陸陸雞煲於旺角擁兩舖,其中一家就是這位於白布街的分店。是日與一眾友人嚐其最新推出的海鮮火鍋及雞鍋套餐,$268/位,非常大堆頭,勁食王必要一試。套餐包含秘製雞煲、海鮮拼盤、原隻龍蝦湯底、肉蟹(四位以上享用)、頂級牛肩胛、魚片頭、三款手打丸、炸魚皮、響鈴、午餐肉、炸魚皮餃、雲吞、水餃、白菜豬肉餃、韓式泡菜餃及鮮菜籃,基本上多到吃不完。秘製雞煲(BB辣): 先吃雞煲,後吃火鍋,雞煲由BB辣起(沒有無辣),醬汁非常入味,微辣,但坊間的雞煲也是差不多,分別不大。隨後的原隻龍蝦湯為我地帶來驚喜,龍蝦新鮮,令湯底極盡鮮甜,再加上無數海鮮的肉汁,湯底到中後段是非常鮮香美味!海鮮方面,分別是鮑魚、肉蟹、鮮蝦、蟶子皇、貴妃蚌、帶子、魷魚、花甲及魚片頭的近十款海鮮,其中部份是價值不低的海鮮,因此$268套餐光是海鮮也值門票價。款款新鮮,鮑魚及肉蟹等也非常生猛,前者鮮味爽彈,後者在煮前仍在動,你說有多新鮮呢? 其他海鮮來貨也相當不錯,畢竟只要是新鮮,便只需集中管控煮灼的時間,整體十分贊,高質! 頂級牛肩胛: 相當優質得一款牛肉,色澤鮮紅,帶適量油花,牛肉味濃而富油香,肉質亦夠滑身,各方平都取得平衡,非常吸引

秘製雞煲(BB辣): 先吃雞煲,後吃火鍋雞煲由BB辣起(沒有無辣),醬汁非常入味,微辣,但坊間的雞煲也是差不多,分別不大。

頂級牛肩胛: 相當優質得一款牛肉,色澤鮮紅,帶適量油花,牛肉味濃而富油香,肉質亦夠滑身,各方平都取得平衡,非常吸引!

手打丸中規中矩,沒有上述得出色,但其實吃到這裡已感飽肚,再吃也是死撐。

炸魚皮、響鈴、午餐肉、炸魚皮餃、雲吞、水餃、白菜豬肉餃、韓式泡菜餃及鮮菜籃等等聽見也飽肚,整體配料蠻不錯,經鮮濃的龍蝦湯浸泡後,特別好吃!

2018-06-06
2018-06-07 65 浏览
抵食之選,每位268似足任食份量,見呢間食評咁多好評,一早book定位亦都留定肚去應戰。座位闊落一啲都唔逼,一個價錢有雞煲有海鮮仲有其他火鍋配料,感覺太虛幻!但往往偶然就會遇上呢啲意想不到嘅驚喜!雞煲我哋揀咗大辣,無錯,就係麻子同乾椒係比較多,極度惹味。雞煲上枱時有專人負責,大概5分鐘就食得,雞件比一般都大啲啲,入晒味而且啖啖肉,真係好滋味,不過如果再多啲紫洋葱就正。食到咁上下整返杯大大冰凍嘅hoegaarden超級chill。食完個雞煲轉咗個原隻龍蝦鍋。好容易就剪開隻龍蝦,肉質鮮甜入味。跟住我哋放返龍蝦頭同殼入鍋比佢滾下去,目的係會令龍蝦味更濃。呢個時候個海鮮盤上枱, 見到眼都突,樣樣都大大隻,鮑魚,蟶子皇,帶子,貴妃蚌,蝦,如果平時出面食呢碟嘢都唔只268!!蟶子皇同貴妃蚌都勁鮮甜,鮑魚鮮味又爽口,蝦同樣都唔輸蝕,又爽又彈!超足份量又高水準嘅海鮮盤。之後其他配料陸續上枱,牛肩胛,響鈴,手打丸,水餃,炸魚皮,蔬菜籃等等。幾乎每見一款菜式都係嘩嘩聲,尤其呢個牛肩胛,雪花堅靚仔又厚切,食牛就係食呢種脂香味,份量又係唔少囉。響鈴我覺得密度較高,有啲似腐竹嘅感覺,口感較為實在,亦因為咁,佢索

響鈴我覺得密度較高,有啲似腐竹嘅感覺,口感較為實在,亦因為咁,佢索咗好多龍蝦濃湯,勁正。

三款水餃嘅外皮都能保持煙韌,無一隻係會散,個人就比較喜歡泡菜味。

手打丸彈牙,內有墨魚碎,去到呢刻都仍覺得每一樣款式都保持水準,唔會有邊樣係求求其去做出來。最尾仲有雪米糍食,超滿足。

呢餐嘢,性價比極高之餘仲有高水準,跟本無可挑剔,任食餐廳都唔夠你砌。
2018-06-05 70 浏览
雖然踏入夏天, 天氣相當炎熱, 但冇影響我愛吃火鍋及辣辣雞煲嘅興趣!仲知道陸陸雞煲6週年有新優惠!!熱辣辣雞煲~ 分, 大, 中,小及BB辣, 我哋選擇咗bb辣, 但我已覺得相入味, 餐廳自家製辣醬,  真係可以滿足到愛辣嘅朋友, 雞煲非常惹味, 雞肉口感豐富, 仲好 juicy! 份量十足。海鮮套餐拼盤~ 第二輪主打開始, 用全隻龍蝦做湯底, 真係不得了, 仲有薯仔, 粟米落足材料, 淆製成湯底。海鮮盤份量都相當架勢, 包括有鮑魚, 帶子, 象拔蚌仔, 貴妃蚌, 廣島蠔, 蟶子,鮮海蝦 , 大蜆, 魚片及魷魚等等, ㄧ共十多種, , 仲未完, 有其他配搭, 牛肩胛, 手打 蝦丸, 墨魚丸, 自家製 魚皮餃, 水餃, 及雲吞, 響鈴和炸魚皮, 當然唔少得蔬菜籃。最愛海鮮系列, 其實只要放入滾7、8分鐘就食得, 緊緊熟, 鮑魚真係非常彈牙! 而象拔蚌, 貴妃蚌及蟶子口感爽, 廣島蠔鮮, 魚片脆...數之不盡, 用ㄧ詞語来形容~新鮮。手打丸也不甘示弱, 粒粒彈牙爽口, 口感满瀉, 響鈴及魚皮是我至愛, 放入湯兩秒, 已注入滿滿龍蝦湯, 一啖咬落去脆口非常, 龍蝦湯味相當濃郁牛肩胛奶味豐富,

手打 蝦丸, 墨魚丸, 自家製 魚皮餃, 水餃, 及雲吞,

響鈴和炸魚皮, 當然唔少得蔬菜籃。
最愛海鮮系列, 其實只要放入滾7、8分鐘就食得, 緊緊熟,

牛肩胛奶味豐富, 灼三四秒食得, 的確滋味!

268元又有雞煲, 又有龍蝦海鮮火鍋併盤, 相當不錯, 份量又十足!
食黎食去都係雞煲覺得悶?見到呢到有雞煲搭海鮮套餐,每位二百幾蚊,見到都幾多野食,一於同朋友試下其實佢仲有款邊爐配料,咸牛肉果個好得意,有機會想試下!用電子產品點餐雞煲+海鮮龍蝦湯+其他配料套餐 $268/位(2位起)(包括:雞煲、海鮮火鍋拼盤(鮑魚,帶子,象拔蚌仔,貴妃蚌,廣島蠔,蟶子,蜆,海蝦,魚片,魷魚,肉蟹(肉蟹只限4位或以上)、龍蝦湯、頂級牛肩胛、手打蝦丸墨丸、魚皮餃、雲吞、水餃白菜豬肉餃、韓式泡菜餃、魚片頭、蟹柳棒、午餐肉、鮮菜籃,自家炸響鈴,炸魚皮)先上雞煲由於係網上見到評價好壞參半,有人話冇味,所以點左中辣,開頭食真係覺得比較淡味,而且好似骨頭比較多,不過公道講句,愈食愈入味,食第一、二舊冇咩味,但到第四、五舊開始麻味就愈來愈重,芫茜味滲哂入去,不過就唔辣龍蝦湯食完雞煲同員講,就會拎走雞煲上龍蝦湯,龍蝦都幾大隻,店員表示龍蝦煲多佢5分鐘就可以撈岀享用,對鉗勁多肉,湯十分濃味!海鮮火鍋拼盤食完龍蝦之後用個湯食海鮮,繼續打邊爐,海鮮拼盤都唔少野,由於海鮮係每日取貨,包保新鮮,鮑魚彈牙、象拔蚌仔煙韌、廣島蠔唔腥、蟶子同蜆就一般,有沙、魚片比較腥,但整體海鮮都唔錯!頂級牛肩胛牛肩

其實佢仲有款邊爐配料,咸牛肉果個好得意,有機會想試下!

用電子產品點餐

雞煲+海鮮龍蝦湯+其他配料套餐 $268/位(2位起)

先上雞煲
雞煲
雞煲

海鮮火鍋拼盤

頂級牛肩胛
頂級牛肩胛

牛肩胛就相對失色左少少,比較「鞋」口

手打蝦丸墨丸
手打蝦丸墨丸

手打丸都好QQ,最中意黑色墨丸

魚皮餃、雲吞、水餃白菜豬肉餃、韓式泡菜餃
魚皮餃、雲吞、水餃白菜豬肉餃、韓式泡菜餃

餃類中雲吞最得我心

仲有魚片頭、蟹柳棒、午餐肉、鮮菜籃,自家炸響鈴,炸魚皮,真係夠哂皮
鮮菜籃
炸魚皮
自家炸響鈴

整體以呢個價錢黎講都可以接受,個人覺得海鮮比雞煲更出色,如果只係食雞煲我會比「OK」,但食埋佢既海鮮同埋考慮埋個價錢後先決定比「好評」,部分店員態度十分好,但又有部分店員態度好一般,但每人$300唔洗食到雞煲加新鮮海鮮再加其他配料,好岩一大班人gathering黎

P.S.呢個套餐得白布街分店先有,同埋要訂座先食到,Walk-in 唔一定有!
2018-05-25
2018-05-31 257 浏览
想食雞煲, 今日幫襯另一間先, 叫陸陸雞煲, 係旺角有2間分店我地去到係門口時, 侍應話只做海鮮餐, 問我地係咪OK, 睇左介紹後, 覺得ok 喎, 包好多食物, 就入去如果要食雞煲+單點, 就要去返另一間分店前菜有車厘茄+螺肉跟住會黎雞煲先, 有唔同辣度, 我地要微辣雞煲首先要煮一陣先再炒,  侍應都主動幫我地炒埋雞煲味道濃郁惹味, 辣度麻度適中, 雞件嫩滑, 不過雞肉唔算多入面有青椒, 洋蔥. 青椒特別新鮮多汁食完雞煲就換龍蝦蕃茄湯底, 湯底用料已經好豐富, 有足一隻大龍蝦, 蕃茄, 粟米等大龍蝦好吸晴, 都好重, 趁早拎出黎, 如果唔係D 肉會老餐廳都俾齊用具, 用黎開龍蝦龍蝦肉鮮甜又厚身 湯底龍蝦味重, 好鮮甜海鮮盤都好豐富, 有大蟶子, 象拔蚌仔, 貴花蚌, 蝦, 蜆, 鲩魚片, 魷魚, 廣島蠔, 鮑魚, 帶子等, 每款都好新鮮, 又大隻, 簡直值回票價如果有4位, 仲會有送埋肉蟹蟶子, 象拔蚌仔都特別鮮甜爽口開始食海鮮以外既火鍋料先問侍應拎醬料, 因為海鮮太鮮甜, 唔使加醬料都無問題醬料新鮮, 沙嗲醬好濃味其他火鍋料好豐富, 頂級牛肩胛, 手打丸, 餃類, 魚片頭, 午餐肉

如果要食雞煲+單點, 就要去返另一間分店

前菜有車厘茄+螺肉

跟住會黎雞煲先, 有唔同辣度, 我地要微辣
雞煲首先要煮一陣先再炒,  侍應都主動幫我地炒埋
入面有青椒, 洋蔥. 青椒特別新鮮多汁

大龍蝦好吸晴, 都好重, 趁早拎出黎, 如果唔係D 肉會老
餐廳都俾齊用具, 用黎開龍蝦
龍蝦肉鮮甜又厚身
 湯底龍蝦味重, 好鮮甜

如果有4位, 仲會有送埋肉蟹

蟶子, 象拔蚌仔都特別鮮甜爽口

醬料新鮮, 沙嗲醬好濃味

其他火鍋料好豐富, 頂級牛肩胛, 手打丸, 餃類, 魚片頭, 午餐肉, 蟹柳棒, 炸魚皮, 響鈴, 蔬菜盤

頂級牛肩胛, 油脂分佈平均, 牛味已經夠濃郁, 我覺得應該唔會輸俾手切肥牛

手工黑白墨魚滑, 彈牙爽口, 入面仲有好大舊墨魚肉
蝦滑亦有蝦肉, 真材實料

餃類有好多款, 最大件就係泡菜餃, 帶少少香辣都好食

炸魚皮, 炸響鈴都好脆, 炸響鈴係佢地自家製tim

火鍋料實在太多, 我地好盡力食, 都食剩小小

但要注意海鮮餐唔包飲品, 但打邊爐又唔可以唔飲野
我地叫左青檸梳打水, 好夠味, 都分到2杯半

同埋特色沙冰 66 Colada, 即係菠蘿+橙+青檸, 好爽

呢度係用ipad 落單, 要加湯加料order都可以係ipad 到落, 好方便
之前黎白布街食嘢有留意到呢間66雞煲火鍋,最近發現餐廳做緊開業6週年優惠每位$268除左招牌雞煲,再跟個龍蝦湯,肥牛肩胛,10款海鮮拼盤,四人或以上仲加送大肉蟹,之後嘅手打丸,水餃多種火鍋料。所以一於帶同為食外父去享受反餐 。餐廳分上下倆層,座位唔算多,但寬闊。入座後第一件事樓面就問雞煲要乜辣,因為係入座後即叫即煮所以都需要15-20分鐘,例牌分量半隻雞,開蓋後椒香十足,洋葱亦夠軟身,但個人就較中意煮耐啲,可令雞肉更入味。當雞煲食到差唔多,就可以叫樓面同事準備龍蝦湯底,同一般雞煲唔同湯唔係加入雞煲,而係另鍋再上,減少油膩感,湯底內有蕃茄,粟米外當然唔少得波士頓龍蝦一隻,頭部蝦膏豐富,而且湯底味道亦不錯。牛肩胛油脂唔算多勝地牛味濃郁接住上場有墨魚,廣島蠔大肉蟹亦算新鮮,肉汁鮮甜搶眼嘅海鮮盤有魚片,鮑魚,象拔蚌仔,蟶子,蜆,帶子,海蝦,大至上食材新鮮,食到呢度為食外父已經問點解咁掋食三款手打丸,蝦丸,墨魚丸,墨汁墨魚丸,全部都彈牙,個人較喜歡墨魚丸水餃五拼自家炸響鈴蔬菜盤,炸魚皮,仲有乜嘢?要你們自己黎探索賣單時,仲有綠茶紅豆雪糕糯米糍,個人應為cp值超高,值得一試

餐廳分上下倆層,座位唔算多,但寬闊。

牛肩胛油脂唔算多勝地牛味濃郁

接住上場有墨魚,廣島蠔

大肉蟹亦算新鮮,肉汁鮮甜

水餃五拼

自家炸響鈴

蔬菜盤,炸魚皮,仲有乜嘢?要你們自己黎探索
2018-05-27 176 浏览
雞煲海鮮盛宴🐔🦀($268/位)-想食雞煲之餘又想食埋海鮮,今次有好推薦🤤。海鮮餐會先食雞煲,即叫即造,上枱黎炒炒佢焗一焗,開蓋就食得❤,大胃王可以雞煲打定底!雞件頗多,叫左小辣,但同樣惹味。-之後就黎重頭戲,龍蝦海鮮餐🤤。龍蝦湯勁香,重點係真係原隻大龍蝦係煲入面❤!龍蝦超巨型而且啖啖肉,鮮甜度滿分。再黎仲有鮑魚、聖子王、帶子、蝦🦐、花甲、扇貝🐚等等,每樣海鮮都好新鮮,配上龍蝦湯底一齊煮,不得了!-食完海鮮大胃王仲有位的話,仲會有招牌牛肩胛🐂、蔬菜盤🌽、丸類餃子🥟同響鈴呢啲必點野食,重點係都係包埋係同一個餐💞,好癲!食材乾淨企理,唔係hea住黎。-*留意返阿,白布街只有呢個套餐食架咋,想淨食雞煲的話記得去返奶路臣街個間!龍蝦餐二人以上就可以點啦。
雞煲海鮮盛宴🐔🦀($268/位)

2018-05-25 129 浏览
今日放左工之後突然好口痕好想食雞煲 於是約左朋友一齊去旺角搵野食 行行下被我地發現到一間係食雞煲 做緊每位$268超值優惠兩位起 個個陸陸海鮮套餐真係有好大野食 首先食左個雞煲 可以任揀辣度 我地叫左bb辣 味首幾濃郁 雞肉又幾嫩 食完唔夠喉仲有個龍蝦湯火鍋 有鮑魚帶子象拔蚌蠔等等 真係揀多海鮮 跟住仲有雲吞水餃響鈴 本身以為會唔夠食 但食下食下就會發覺食到你食唔哂 最勁係隻龍蝦 有肉之餘仲有好多汁 湯底幾濃 一度打一度同朋友傾計 真係個唔錯嘅選擇
2018-05-02 314 浏览
雖然天氣熱左好多, 我舖食辣癮又起🌶🌶🌶我又好想食雞煲喇🐔🐔今次試下好出名嘅陸陸雞煲火鍋, 果然名不虛傳🤩佢地用ipad落單, 簡單快捷! 例牌雞煲$158, 雞煲夠麻 夠辣 夠香😌 雞肉亦都好嫩身 入味!火鍋配料亦好新鮮, 選擇夠多!特別推介~ 百花鹹牛芝士釀油條, 第一次試呢個配搭, 估唔到味道好夾喎, 油炸鬼都好脆, 食落去口感幾過癮!另外再推介陸陸手打鮮蝦丸 + 墨丸, 望落就知新鮮, 食落去除咗爽口彈牙, 仲真係食到粒粒墨魚肉同埋蝦肉👍🏻
雖然天氣熱左好多, 我舖食辣癮又起🌶🌶🌶
我又好想食雞煲喇🐔🐔
火鍋配料亦好新鮮, 選擇夠多!
2018-04-28
2018-04-25 840 浏览
雞煲 (例) $158其實我已經食過陸陸五次以上 香港地雞煲黎講在下覺得陸陸係辣度配料同雞肉上都真心不錯 不過白布街呢間第一次黎有好一排無黎陸陸 畢竟最先既雞煲熱已經追左 依間辣度有五級選擇 聽到隔離枱話雞煲一定多少都要叫啲辣先好食 實在深表認同 自從有次上試過中辣之後都係覺得小辣(第三級)岩我啲 雞既份量都幾多 二人食例牌我覺得份量剛好可以留肚食其他邊爐配料 肉質都ok 以前係第二度食過啲好韌好難咬怕怕 另外呢間有一碟仔免費螺肉同車厘茄作餐前菜 開開胃都唔錯 飯後每人一粒雪米滋 溫度辣度都降一降超享受明爐XO醬燒北海道扇貝 $28(每隻)黎左咁多次決心揀d未叫過既 最想講係呢份扇貝 另上一個古樸木底爐頭明火逐隻扇貝烹 員工問准之後主動幫我地放第一隻上去同落XO醬並提醒每邊燒2-3分鐘即可 值得一讚 混左XO醬食味道同個present一樣都幾得下 最重要係食海鮮唔使海鮮價 叫一兩隻食下有得睇又有啖好食何樂而不為 唯獨提提大家盡量將火爐放離身少少 避免燒扇貝滋滋聲期間被濺到 另一樣我唔提職員都會叫大家燒完唔好吹等佢地黎吸蓋熄火 以防唔知咩黎既紫色燃料就可能彈到周圍係百花+咸牛芝士釀油條
雞煲 (例) $158

明爐XO醬燒北海道扇貝 $28(每隻)

百花+咸牛芝士釀油條 (雙拼) $74
呢道邊爐菜我食咁多間雞煲只有陸陸可見 油炸鬼包住咸牛肉同應該係墨魚滑 配搭新鮮 兩者食落效果都唔錯 雖然道菜睇落已經好ready有啲似即食唔使碌 大家都記得要整熱黎食 火喉亦要控制好咁樣油炸鬼先至夠脆口 個人覺得一分鐘中火足矣

陸陸手打墨丸 雙拼 陸陸手打鮮蝦丸 $102
老實講打邊爐我唔多叫丸 因為丸都幾飽肚而且高質丸價錢唔平 今次留左肚試埋陸陸丸 丸類選擇幾多 我地食左有手指公推介既蝦同墨 蝦丸彈牙 墨丸黑媽媽食得出墨汁味 個人覺得過關 呢個係雙拼價 而如果想試盡唔同丸既則可揀八寶丸

手切墨豚膝片 $88
通常打邊邊會叫肥牛或者牛肉 轉變下試左份豚肉 豬有豬味 豚肉片比較厚身 我就覺得好易碌過頭變韌但係豬又唔敢唔碌熟啲 下次我都係會翻兜返食開既牛牛哪怕價錢貴少少

唐生菜 雙拼 娃娃菜 $42
為左試多款菜加左$10先係呢個雙拼價 其實唐生菜用於打邊爐經已無敵無得輸 有個人喜好成分不過好多朋友都係咁叫 溫馨提示下大家菜本身幾吸辣 我就習慣食完雞雞之後上清湯唔上辣湯 因為佢本身已經按辣度有足夠辣椒等配料 落清湯已經夠哂味 食開雞煲既朋友都知同一煲係會愈食愈辣的

日本稻庭烏冬 $34
烏冬咁standard好似無乜好講 查實係我向友人叫左咁多火鍋料之下都堅持要叫的 呢幾年食過十幾廿次雞煲依然覺得稻庭烏冬係辣湯最佳麵系配 我個人係食雞煲必叫的 又入味口感又好 所以我都會推介俾大家
2018-04-22
  • 百花+咸牛芝士釀油條
2018-04-04 593 浏览
好友生日 又咁岩係新年果段時間決定叫個雞煲 撈起佢當日一行5人 叫左唔少野呢張相只係一部分我地仲叫左兩個例牌雞煲 同8杯飲品首先就緊係要食雞先我地叫左一個小辣 同bb辣小辣係有一種麻既感覺 係香d好味d店員即炒即整 係幾好味雞肉都幾嫩 又入味 裡面d洋蔥都好好味食完雞煲就叫店員轉火鍋店員會加湯 同上配料因為當晚叫左唔少野既關係其實張枱都幾爆當中我個人推介有以下自家製響鈴 (夠脆 無油溢味)帶子 (幾大隻 幾嫩)芋絲 (中規中矩 火鍋必備)蝦滑 (幾彈牙 都略帶蝦味)手打墨魚丸(黑色好食d)手切肥牛 (肥肉比較少 食到啖啖牛肉)蓮藕片 (好爽脆)不推介的有以下油麥菜 (吸油之選)唐生菜 (吸油之選)鵝腸 (無特別 無口感)手切肥牛真係幾靚呢個係我推介既墨丸個人覺得墨色彈牙d濃味d飲品就叫左d特飲香蕉奶都唔錯 不過會飲到好飽 所以我飲凍檸水 fresh d整體 埋單5個人千三左右係偏貴 不過質素唔差 可以一試
好友生日 又咁岩係新年果段時間

食完雞煲就叫店員轉火鍋
店員會加湯 同上配料
因為當晚叫左唔少野既關係其實張枱都幾爆

當中我個人推介有以下
自家製響鈴 (夠脆 無油溢味)
帶子 (幾大隻 幾嫩)
芋絲 (中規中矩 火鍋必備)
蝦滑 (幾彈牙 都略帶蝦味)
手打墨魚丸(黑色好食d)
手切肥牛 (肥肉比較少 食到啖啖牛肉)
蓮藕片 (好爽脆)

不推介的有以下
油麥菜 (吸油之選)
唐生菜 (吸油之選)
鵝腸 (無特別 無口感)
手切肥牛  大

• 珍寶帶子
  • 陸陸雞煲
  • 手切肥牛
2018-03-16 395 浏览
天氣乍暖還寒,把握時機食雞煲。今日放學同同學去食陸陸雞煲,因為唔算好食得辣,所以叫左bb辣,對於唔太好辣的人,都已經有少少辣,所以食先雞都係加清湯唔敢加辣湯,驚食唔到。好彩加清湯,因為食菜嗰時好吸辣。雞煲好入味,雞肉尚算鮮嫩,其他火鍋食料都唔錯,特別係啲丸,好有特色。

2018-03-07 399 浏览
市面好多雞煲選擇,真係要睇吓你想果腹定要質素。如果閣下選擇質素嘅話,陸陸係一間幾好選擇,但當然一分錢一分貨啦湯底揀咗中辣,食得辣嘅朋友應該游刃有餘,麻味適中,雞都好入味,但例牌分量二人食剛好。對於洋蔥切法,個人就比較喜歡一品式切成圈狀,更入味。食完雞煲,加湯繼續打邊爐,湯底有得揀清湯定辣,嗜辣嘅我當然揀辣湯肥牛 - 份量比較少 但新鮮有牛味鵝腸 - 略嫌太肥雜錦丸 - 味道一流 人少打邊爐必叫,樣樣丸都有得食火鍋醬料亦齊全,如閣下需要請向服務員提出總結:食物係有質素,但價錢唔平,兩個人食咗六舊,但物有所值

肥牛 - 份量比較少 但新鮮有牛味

鵝腸 - 略嫌太肥

雜錦丸 - 味道一流 人少打邊爐必叫,樣樣丸都有得食

火鍋醬料亦齊全,如閣下需要請向服務員提出

總結:食物係有質素,但價錢唔平,兩個人食咗六舊,但物有所值
2018-03-07