2018-06-05 70 浏览
雖然踏入夏天, 天氣相當炎熱, 但冇影響我愛吃火鍋及辣辣雞煲嘅興趣!仲知道陸陸雞煲6週年有新優惠!!熱辣辣雞煲~ 分, 大, 中,小及BB辣, 我哋選擇咗bb辣, 但我已覺得相入味, 餐廳自家製辣醬,  真係可以滿足到愛辣嘅朋友, 雞煲非常惹味, 雞肉口感豐富, 仲好 juicy! 份量十足。海鮮套餐拼盤~ 第二輪主打開始, 用全隻龍蝦做湯底, 真係不得了, 仲有薯仔, 粟米落足材料, 淆製成湯底。海鮮盤份量都相當架勢, 包括有鮑魚, 帶子, 象拔蚌仔, 貴妃蚌, 廣島蠔, 蟶子,鮮海蝦 , 大蜆, 魚片及魷魚等等, ㄧ共十多種, , 仲未完, 有其他配搭, 牛肩胛, 手打 蝦丸, 墨魚丸, 自家製 魚皮餃, 水餃, 及雲吞, 響鈴和炸魚皮, 當然唔少得蔬菜籃。最愛海鮮系列, 其實只要放入滾7、8分鐘就食得, 緊緊熟, 鮑魚真係非常彈牙! 而象拔蚌, 貴妃蚌及蟶子口感爽, 廣島蠔鮮, 魚片脆...數之不盡, 用ㄧ詞語来形容~新鮮。手打丸也不甘示弱, 粒粒彈牙爽口, 口感满瀉, 響鈴及魚皮是我至愛, 放入湯兩秒, 已注入滿滿龍蝦湯, 一啖咬落去脆口非常, 龍蝦湯味相當濃郁牛肩胛奶味豐富,

手打 蝦丸, 墨魚丸, 自家製 魚皮餃, 水餃, 及雲吞,

響鈴和炸魚皮, 當然唔少得蔬菜籃。
最愛海鮮系列, 其實只要放入滾7、8分鐘就食得, 緊緊熟,

牛肩胛奶味豐富, 灼三四秒食得, 的確滋味!

268元又有雞煲, 又有龍蝦海鮮火鍋併盤, 相當不錯, 份量又十足!